Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Benefity
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Benefity

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

gość

11.08.2015 00:46

Znalazlem to ogloszenie na stronie pesy. Z tego co wiem to skrawmech i pesa to osobne firmy
    pentagon

09.08.2015 17:34

Chodza sluchy ze kasa na remont nowego miejsca dla PS poszla bokiem dlatego musza go robic pracownicy PS.
    max

08.08.2015 05:45

Panie Cycek wracaj na stacje tankowac gaz i sprzedawac hod dogi.

05.08.2015 22:41

Totalny balagan i masa ludzi na nieodpowiednich miejscach.Dla niektorych stacja benzynowa to miejsce z ktorego nigdy nie powinni sie ruszac.
    dogościa

05.08.2015 14:25

To ogłoszenie do pracy w SKRAWMECH a nie PESY
    gość

04.08.2015 12:36

Witam Przeglądałem ogłoszenia i widzę że potrzebują na frezarki cnc z uprawnieniami na suwnice itd. Ile się tam zarabia w normalnych godzinach
    zyga

31.07.2015 11:51

Firmy zewnętrzne to totalna porażka
    zgaZETy

30.07.2015 12:06

Szykuje się (chwilowy) przestój Nowa perspektywa unijna w zasadzie jeszcze nie ruszyła – mówi nam Robert Świechowicz, wiceprezes PESY. To sprawia, że kolejne lata, zwłaszcza rok 2016, będą bardzo trudne dla całej branży – dodaje. Przypomnijmy, że na tę chwilę w Polsce ogłoszone zostały w zasadzie dwa przetargi z terminami dostaw po grudniu 2015 roku. Pierwszy z nich obejmuje dostawę jednego trójczłonowego ezt-a dla województwa świętokrzyskiego. Jesteśmy już po otwarciu ofert, wiadomo, że PESA złożyła lepszą cenowo propozycję niż konkurent – Newag, co sprawia, że pierwsze zamówienie na kolejny rok powinno pojawić się lada dzień. Skład trzeba będzie dostarczyć do 29 lutego 2016 roku. Ale to kropla w morzu możliwości produkcyjnych PESY. Drugi przetarg jest znacznie większy i obejmuje dostawy 5 sztuk fabrycznie nowych, trzyczłonowych elektrycznych zespołów trakcyjnych, z opcją na kolejne 2 sztuki. Realizacja tego zamówienia uzależniona jest jednak od otrzymania przez Opolski Urząd Marszałkowski dofinansowania z środków unijnych. Prawie pewne jest, że PESA złoży ofertę w tym przetargu, kto jeszcze w nim wystartuje? – dowiemy się 26 sierpnia, na ten dzień zaplanowano otwarcie ofert. Mamy świadomość mniejszej liczby zamówień na rynku polskim, stąd też chcemy postawić na eksport – mówi Robert Świechowicz. W najbliższym czasie możemy zatem spodziewać się ofensywy bydgoskiego producenta na rynkach zagranicznych. Brak zamówień z sektora kolejowego PESA będzie zapewne chciała zrekompensować sobie kolejnymi kontraktami z rynku tramwajowego. Jak już informowaliśmy na łamach InfoTram dziś udział tramwajów w produkcji PESY to prawie 50%. Na pewno w 2016 roku będziemy musieli ograniczyć działalność – mówi Robert Świechowicz. Już dziś można powiedzieć, że nie będzie wzrostu sprzedaży – dodaje. Czy to się odbije na zatrudnieniu? Wiceprezes bydgoskiego producenta nie wyklucza takiej możliwości, ale zapewnia, że PESA zrobi wszystko, aby nie ograniczać liczby osób pracujących w swoich fabrykach. Na pewno nie będziemy zwiększać zatrudnienia – wyjaśnia Robert Świechowicz. Na pewno też odbije się to na naszych dostawcach i producentach komponentów. Mamy jednak nadzieję, że będzie to chwilowy przestój – dodaje. Oby!
    szukam pracy

25.07.2015 19:42

Witam moj znajomy robi od roku w PESIE na " PML " jest to chyba przy z2. czy ktos z was tam robil/robi ? co mozecie powiedziec o tym dziale lakierniczym ? jaka jest atmosfera zarobki?
    fly

24.07.2015 11:14

w PESIE zwykły robol z 2 sobotami może zarobić 2500 netto ,czyli jakieś 600 euro więc szału nie ma , a w biurze płaca do 6000 netto za siedzenie i nic nie robienie
    xxl

02.09.2015 18:59

fly ty chyba na księżycu pracujesz
    xxl

02.09.2015 19:13

Pani sprzątająca zarabia tyle ile piszesz tylko że brutto a Ukrainiec ma 10-13(380 godzin? pracy :) ) na godzinę podziel twoje 5000 i wyjdzie na to że to ty jesteś kłamcą co do twoich kwalifikacji to myślę że 6000 to i tak mało zarabiasz....... :) Pozdrawiam
    kum

18.07.2015 21:53

szykujcie się na 2 chude lata i na ostre zaciskanie pasa....
    leoś

16.07.2015 09:26

W Pesie dzieje się coraz gorzej. Kary zjadają zarobki, zamówienia po kosztach, a jest ich coraz mniej, atmosfera masakra, podobno mają być redukcje. Z Z1 odeszło paru chłopaków, do firmy w parku przemysłowym na terenie dawnego Zachemu, dostali pierwszą wypłatę na okresie próbnym ślusarz 2400. Atmosfera ponoć spokojna, robisz swoje, bez nadgodzin i cześć.
    gonzo

19.07.2015 19:47

W Pesie to się narobisz a nie zarobisz,dorobić można sie jedynie garba taka prawda.
    beniass

15.07.2015 11:57

Witam interesuje mnie praca w Pesie jako logistyk na jakie wynagrodzenie mogę liczyć?

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych

on

13.07.2015 23:11

w logistyce albo zakupach pracuje Izka ? jak sie sprawuje?
    bil

23.07.2015 17:26

Daje radę, dajeee
    pe'sa

13.07.2015 19:06

Mam oferte do pracy w pesie przez Inventus , szukam opini na temat pracy w tej firmie bo mam zaczac od srody nie wiem na jakim dziale jaks fizyczny monter praca do wysokosci 3 m stawka 9 netto na godzinie powie mi ktos jak to wyglada od srodka?
    dojazd

12.07.2015 20:23

witam pracuje ktos w Pesie z fordonu i dojezdza samochodem lub z okolic Dąbrowy Chełmińskiej ?

12.07.2015 16:26

Areks-chyba zle szukales :) Na stronie glownej cala masa ogloszen
    Robbie

06.07.2015 12:20

Sorki ale podepne sie do istniejącego postu... w biurze ile mozna dostać na dzień dobry? Nie wiem czy ogłoszenia o etatach dalej są aktualne ale widzę związane z przetargami publucznymi.
    maciek

03.07.2015 20:43

A wiecie czy w Pesie potrzebuja piaskarzy/sruciarzy.I jak tam zarabiaja na takim stanowisku?
    ddd

29.06.2015 23:10

A Prezes przy okazji wizyty Kliczki tak zachwalał uKRAINCÓW...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

kuracjusz

24.06.2015 21:39

ktos musi na rynkowie rypac no nie?
    zaniepokojona

24.06.2015 16:57

co z serwisem kiedy przeprowadzka do Kluczyków? Całość warsztaty+ magazyn 2015r? Co bedzie?
    nick

24.06.2015 13:51

Jako spawacz robisz na hali konstrukcji. Wielka hala masa spawaczy zanieczyszczone powietrze hałas i brud....zastanów się nad tym bo będziesz w szoku. Po za tym obecnie lata 2016 2017 są bez zamówień i będą grupowe zwolnienia. Także się zastanów dwa razy....
    rikitiki

28.07.2015 10:56

pralnia mózgów taka krótka moja refleksja
    sss

24.06.2015 00:10

Jestem spawaczem i pracuję w fabryce New Holland w Płocku w której ostatnio źle się dzieję. Przymierzam się do PESy a jest wakat na spawacza. Ktoś coś więcej mógłby napisać? Płaca, rodzaj umowy, warunki, normy czy są znośne? Z góry dzięki
    nemo

27.06.2015 21:17

na początek szału nie ma 1400 dopiero po trzecim miesiącu coś zacznie iść w górę ale ukraina wali taki puder że żal patrzeć goście bez kontroli i umiejętności . Lepiej poszukaj innej firmy jak się szanujesz
    beko

23.06.2015 20:32

Te Tomek - szwajcar . Możesz nie składać cv bo i tak cię nie przyjmą bo na jesień będą zwalniać. A w Pesie jest stanowisko ślusarz - spwawacz. Ale nie taki pseudo spawacz jak ty co smarka a nie spawa. A mechani to też z ciebie taki że pożal się . Co nie opłaca się już jezdzić za granicę przez agencje to teraz chcemy złożyć cv w Polsce.
    tomek

22.06.2015 10:56

Witam A ile może zarobić ślusarz-mechanik bo zastanawiam się czy składać CV

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon
    anty z5

21.06.2015 09:58

Chyba że jesteś z Warszawy, kierownictwo serwisu dba o "stolicowych" i mają na start 3000-5000 premii, bez względu na ich wiedzę. Doświadczeni pracownicy, bez których by to wszystko padło, zasuwaja za najniższą.
    ziolo

21.06.2015 09:53

Na z5, jak sie poukładasz z kierownictwem, to możesz bez nadzoru ściemniać z delegacjami i z 5000 wyciągniesz nie przemeczajac się. wszędzie potrzebne są układy, inaczej tylko garba sie dorobisz.
    pan kriter

21.06.2015 00:10

to znowu ja kingsajz tak jak pisałem wcześniej gruszy u nas nie ma ale my z bratem sobie poradzimy hehe brat bierze w lipcu chorobowe a ja na brata biore opieke hehehe

20.06.2015 23:45

W z-5 czyli serwisie, dostaniesz 11,50 zl/h brutto, czyli więcej niż starzy doświadczeni pracownicy, a jeśli trafisz do ezt i będziesz burakiem i nie potrafił się wypowiedzieć, to będziesz siedział w biurze, cały dzień siedział na allegro, pił kawę i zarabiał tyle co mistrz. Będzie Was wtedy dwóch w mistrzowni ezt. A nie, przepraszam, Ty będziesz młodszym serwisantem, a on jest "aż" serwisantem, a ustawia nawet szefa, czyli 3 stanowiska wyżej.
    Bartek

20.06.2015 13:33

Ile mógłbym dostać w pesa jako elektryk z wykształceniem zawodowym na produkcji, mam sep do 1kV i dwa lata doświadczenia. Możecie powiedzieć szczerze jakie są mniej więcej realne stawki ?
    gbhgnf

21.06.2015 09:00

Nie pchaj się do pesy bo będziesz żałował.Tutaj liczy się kolesiostwo i układy rodzinne.Na z-3 zarobisz 2500 wzwyż.Na z-2 będziesz zap.......ł i może dociągniesz do 2000.Na z-1 jak jest robota to są pieniądze.
    Jurek

18.06.2015 07:33

Ze niektórym chce sie takie farmazony wypisywać??? Nawet nie wiesz o czym piszesz bo za transport zewnętrzny odpowiada osoba w głównej logistyce a stawki tez są centralnie ustalane. Z tego co wiem to 1,1 zł za kilometr. Nie wypisuj bzdur o delegacjach ze wystawiasz jak chcesz bo musisz przełożonemu wyjazd uzasadnić
    z1 logistyki help

15.06.2015 23:22

od dawna wiadomo ze cały proces z delegacjami na z5 nalezy poprawić po pierwsze: zweryfikować pod kątem zasadności takich wyjazdów i przyjrzeć się osobom które nade często ochoczo ustawiają sobie wyjazdy. druga kwestia to firmy które świadczą transporty związane z dostarczaniem materiałów serwisowych, mam wrazenie ze kroją z firmy ile się da i się ślinią na kazde zleconko. Trzeba się wg nas zdecydować albo wysyłamy materiały serwisowe przez firmy zewnętrzne na zasadzie kilometrówki bez angazowania ludzi z obsługi z5 i magazynów. zlecanie takich transportów podlegało by w całości pod logistykę i ten dział ustalały na podstawie zapotrzebowań tygodniowych spływających z działów zapotrzebowanie na usługę w formie zamówienia. proces ten zoptymalizowałby częstość takich wyjazdów i zredukowałby koszty oraz zlikwidowałby samowolkę i pewną dowolność. miłej lektóry CDN
    lolo

14.06.2015 16:45

Masz rację, a dodatkowo na tego pseudomistrza z biura serwisu EZT, to nikt w całym serwisie nie może patrzeć. Sama ignorancja i gardzenie innymi, przy jednoczesnym brak jakiegokolwiek obycia i wychodzącej z butów słomy. Chlopak myśli że jest niezastapiony i dobry w tym co robi, a po prostu ma układy z przełożonym. Czas przyjzec się załodze serwisu.

11.06.2015 08:29

Fikcyjne delegacje? Myślicie że dlaczego, pseudo mistrz nie chce zostać mistrzem na papierze? Wtedy bardziej by go kontrolowali i wałki by nie przechodziły.
    zmęczony

09.06.2015 19:25

Ta firma to logistyczne (usunięte przez administratora) Na Z-2 poziom kierowników i mistrzów to jakaś porażka
    serwisant

02.06.2015 21:58

ściema to dopiero jest w kontenerze z5 prawie co dzień to samo kawki fajki i bajerka tylko jak coś potrzeba to nie ma bo..... w (usunięte przez administratora) mają bizące tematy tylko kombinują jak by sobie nastukać kasy z delegacji wypadzik do warszawki, łaz itp tak sobie to nagrywają kolesie na wzajem , czy wyjazdy są konieczne i uzasadnione sami ocencie myśle ze 50% to fikcja.

01.06.2015 08:43

Myślicie że kierownicy z2 i z5 cis zrobią? Piszcie wszystkie żale na [email protected], moze to poskutkuje jeśli prezes się dowie ci się dzieje w firmie.
    serwisant

02.06.2015 14:30

ci narzekający to zwykle do orłów w pracy nie należą, ja swoje robię i krzywdy nie mam. jak zawsze są lepsze i gorsze miesiące ale 3,5 to chyba zarabiasz bez nadgodzin . pracować ci się nie chce bo zarobić można. dziwię się niektórym co trafili na serwis a pojęcia o tej pracy nie mają bo widać ,że się w tej pracy męczą więc stąd gorzkie żale na forum. źle to się zwolnij tylko gdzie takiego przyjmą?

31.05.2015 02:08

Skoro tak wam nie odpowiada ta praca to po czorta tm siedzicie?
    kriter -king size

29.05.2015 21:53

gruszy nie bedzie,a ja z moim bratem bedziemy sie bujac na małej hali,i nikt nam nie podskoczy hihihi nie robilismy nic i nic juz nie zrobimy bo sie zmeczymy hehe czy sie stoi czy sie lezy 3,500 za brygadziste sie nalezy.
    mala

02.06.2015 16:43

brygadziści co bujaja sie na malej hali to szczochy a swiruja ze sie znaja

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.