Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

gouch

20.03.2016 20:05

po co sciagaja pracow. zntk minsk
    olek

20.03.2016 09:02

Jakby Ci lidarzy liderowaliby w lidlu to strach pomyśleć jakie byłyby braki po inwentaryzacji. Jak potrafi się tylko przekładać materiał z półki na półkę to i jak będą dostawać 1000zł to będą się gryźć o robotę to nie jest brak predyspozycji ale umiejętności
    olek

19.03.2016 21:35

Jaki cud z tego darta jak nawet na dobre z hali nie może wyjechać a wsiąść do niego to strach (trabanty były lepiej wykonane)
    trojka

19.03.2016 21:34

Lgistyka w pesie nigdy nie byla doceniana. Ot piate kolo. Biurowi swoje a magazyny pomiedzy nimi i produkcja. Czekac jak zwolnia sie liderzy i kierownicy magazynow swoja droga szacun dla nich bo mlyn niby sie zakonczyl ale w magazynach dalej przes...ane. I to nie czystki ale decyzje wlasne spowodowane brakiem perspektyw. W lidlu kuzwa wiecej maja!!!!

19.03.2016 18:46

Ladne czystki. Jak za stalina. Ciekawe co ja innych dzialach sie dzieje.

19.03.2016 09:21

Zastepca MB czyki TS tez odszedl z logistyki? To chyba byli starzy kumple.
    Pesiak

19.03.2016 17:48

TS też już nie pracuje.
    Wujek

19.03.2016 08:27

Przeciez MG odszedl ale wrocil po paru tyg. Czyzby znowu rzucil papiery? Utrata ponad polowy zespolu zakupowego? Na to sobie firma moze pozwolic? Co tam sie tak na prawde dzieje?

18.03.2016 23:44

Dziękuję
    tintin

18.03.2016 17:27

Nie było w PESA nigdy szefa logistyki o inicjałach MG

18.03.2016 14:03

Nie koniecznie szeregowca, współpracuję z nim ale kilka powstałych sytuacji wzbudza moje zaniepokojenie. Więc jeśli ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie to poproszę. Nie twierdzę że firma PESA jest złą firmą poprostu przechodzi trudne chwile.

18.03.2016 12:19

Dlaczego szukają nowego szefa logistyki, z jakiego powodu zwolnili poprzedniego tzn MG.
    Pesiak

18.03.2016 19:58

MG nie był szefem logistyki a szefem kooperacji i gospodarki magazynowej. Nie zwolnili go a sam odszedł po tym jak oszukali go i innych z wypłaceniem premii. Sytuacja polegała na tym, że wstrzymali różne premie (motywacyjna, rotacyjną, terminową, oszczędnościową) i obiecali wypłacić je w grudniu za cały rok 2015. W styczniu powiedzieli że nie dadzą ani złotówki bo firma nie osiągnęła zakładanego zysku. Zaskutkowało to tym, że zespołu liczacego 54 osoby 4 szczęśliwie zaszły w ciąże a kolejne 29 złożyło wypowiedzenia. Szefów zakupów było 5 (jeden główny i 4 pod nim) teraz został tylko ten główny awansowany za zasługi na dyrektora i jedna zatępczyni która nie ma teraz czasu na nic.
    Teo

14.03.2016 09:41

Do Karol..dzięki za odp jeśli chodzi o spawacz ogłoszenie to wisi dlatego pytam ,na dyrektora zbyt małe zarobki oferują więc zostaje spawacz szkoda że niema jakuegis minimum podstawy żeby można było negocjować

13.03.2016 22:15

A po co ci utrzymanie ruchu? Przeciez to manufaktura. Co chcesz tam utrzymywac w ruchu? Suwnice? Zaopatrzenie jest centralne. Magazyny natomiast sa zakladowe. Planowanie jest. Personalny i ekonomiczny też jest. Do tego masz inżynierów planistow ktorzy ogarniaja produkcję. Jednym slowem masz wszystko co powinien miec zaklad produkcyjny. Ksiegowosc marketing i inne pierdoly sa centralne wiec sobie tym nie zawracasz glowy.

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych

13.03.2016 15:47

Wydzial Z3. Okolo 1000 ludzi. Odpowiadasz za to zeby wszytko bylo na czas wyprodukowane i odebrane. Poprzednik wylecial bo mial problem z dartami i cala reszta. Zreszta wyleciec jest bardzo latwo. Wiec specjalnie nie musisz sie starac. Wpadasz w nielaske i cie nie ma. Lepiej byc zastepca. Oni maja trwalsze posadki a i na boku moga dorobic;)

13.03.2016 16:11

Dzięki za info. A wiesz może czy ten wydział ma własne zaopatrzenie, utrzymanie ruchu, magazyny czesci i narzedzi? Moze ma jeszcze jakies inne własne oddziały np planowanie produkcji, kooperacje itp.?
    obserwator

13.03.2016 13:39

Zalezy o ktorym kierowniku mowa.

13.03.2016 07:50

Jaka nie wiesz jaka to praca to nie jest ona dla ciebie. Poprzednik wylecial. Znaczy przeniesli go do mniej istotnych zadan. Stracil zaufanie prezesa. Wpadl w nielaske.

13.03.2016 15:07

Co tak agresywnie? Wiem na czym polega ta praca ale chciałem wiedzieć z czym był problem, że szukają nowego człowieka. Jeśli wiecie jaki to wydział to prosze,o info ilu tam jest pracownikòw i za co opròcz produkcji odpowiada kierownik.

12.03.2016 19:36

Witam. Widzę, że poszukują kierownika zakładu - możecie powiedzieć jaka to praca i co się stało z poprzednim kierownikiem.
    Teo

10.03.2016 22:12

Witam wszystkich spawacz mag 135 ile może zarobić wie ktoś z firmowiczów warto kłaść cv
    rolink

10.03.2016 12:31

Za 2000-3000 zl szkoda czasu i zdrowi poloczki
    Dżingi Stonga Rabonga

10.03.2016 10:25

Kwity są. Doszły około 10:00. Dramatu nie ma. Powiem tak: jest normalnie. Jak było w pierwszej połowie zeszłego roku.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

krismar

10.03.2016 09:27

a ukry chwala wypaty poloczki bez jaj
    pesiak

10.03.2016 08:48

z tymi kwitkami to taktyczna zagrywka, dostaniesz pewnie pod koniec zmiany bo jakbyś teraz dostał to do fajrantu nic byś nie robił a tak przetrzymają ludzi a i robota będzie zrobiona
    xyz

10.03.2016 08:39

Dziwne, że jeszcze kwitków od wypłaty nie ma. Ktoś już dostał?
    ps_pond_wszystko

10.03.2016 04:41

To ciekawe co nam tu dziś dadzą. Najniższa krajowa? :/
    szynoman

09.03.2016 19:49

Odpowiedź na: [biurowy - 2016-02-27 17:25:05]: Najwydajniejszy w MR w rok zrobił 900 nadgodzin. Wszystkie mu zapłacili i jeszcze pochwałę w Operze dostał. A i tak przy tym burdelu nie daje się zrobić na czas i dobrze roboty. Co byś nie zrobił jest albo za późno, albo źle, bo się spieszyłeś a Handlowy dostarczył idiotyczne założenia. No nie każdy chce spędzać weekendy i popołudnia w robocie i jeszcze być opierd... Ci, którzy tak lubią, zostają. Ci, którzy tak nie lubią, szukają i znajdują lepszą robotę.
    PS

07.03.2016 11:20

My na PS-ie tez mamy swoja afere KORALOWA :-)

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon
    serwisant

06.03.2016 19:37

Panowie powiem tak. Jak ktoś narzeka na pesę to niech zwolni się i już w czym problem? Nikt na siłę nie trzyma. Są osoby które mają rodzinę i tylko oni je utrzymują mając jeszcze na głowie kredyty i inne wydatki. Jest jak jest i tyle, od ględzenia na go worku nikt nie zrobi ekstra przelewu by wam japy zamknąć. Moja rada taka, jak komuś się nie podoba to zapraszam do 115 i położyć kwit na biurko.
    serwis vs tabaczenie

07.03.2016 19:28

nie 113 lub łazy zbołszynek
    kolorowy

05.03.2016 23:24

Krismar ma również wejście przez biuro z3
    LiRoJa

01.03.2016 16:54

To była logistyka? O MR nawet nie wspomnę.
    Wolan

01.03.2016 16:21

A kto odszedł? Rzuć inicjałami. Widziałem ogłoszenia, że Pesa szuka zastępce dyr logistyki i specjalistów logistyki. Jednak to prawda, że odeszła połowa działu?

01.03.2016 14:45

@Wolan - w logistyce to już prawnie nikogo nie ma :D

01.03.2016 10:52

WEŹCIE SIĘ DO ROBOTY BO PREZESI PESY SPADLI NA 96 MIEJSCE W POLSCE Na 96. miejscu listy Forbesa znaleźli się założyciele bydgoskiej Pesy - Zenon Duszyński, Tomasz Zaboklicki (na zdjęciu) i Zygfryd Żurawski - ich majątek Forbes wycenił po 349 mln zł.

01.03.2016 10:29

Wolan

01.03.2016 11:15

Co wyplaty byly? Podobno pol biurowych w Pesie ma gotowe wypowiedzenia w szufladach jak nie bedzie poprawy. Szczegolnie w logistyce i MR
    Nicck

29.02.2016 20:19

Zastepca hetmana bije konia pozniej bije krolowa kadr. Krol robi roszade. Pionki leca jeden za drugim. I macie szach i mat
    spawacz Z 4

29.02.2016 19:25

trza uśmiechnąć sie do Pająka, póki tłoku niema. Podobno może załatwić robotę.
    Service_worker

29.02.2016 17:36

Pionek z z3 na z5, koń zostaje na miejscu, a goniec do zarządu - szach i mat. Koniec tych przekrętów.

29.02.2016 17:26

Krol siedzi jak siedział. Hetman szykuje sie do roszady. Wysylamy skoczka na z3 i gonca na z5. 500 Ukraińców na z3. I co ty na to?
    service_worker

29.02.2016 15:50

Ruch królowa na z-5. Szach. Co wy na to? Wasz ruch.
    @@@

29.02.2016 14:26

Słuchaj XYZ ci mistrzowie to sami dali temu gościowi kilometrowkę,a żeby było śmiesznie to sami go dostarczają do miejsca pracy
    LiRoJa

29.02.2016 11:24

Ukraińcy którzy dostali pozwolenie pobytu i pracy już w Pesie nie pracują - dali drapaka. Pracowało ze mną kilku dobrych pracowników z Ukrainy (tak bywają tacy również - wyjątki) po uzyskaniu wizy tylko wspomnienie zostało. Przychodzą nowi, często młodzi (i dobrze - tzw świeża krew) niestety ci dopiero uczą się od podstaw. Ci "fachowcy" najmowani są do prostych prac wspomagając "nieuków" Polaków. Do bardziej zaawansowanych prac nie są dopuszczani.

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.