Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jasiniec
  • Jagodowo

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

Wujek

07.01.2017 10:25

Zarobic mozna ale po 10 latach masz raka pluc. Podobnie jak w PS.
    inny dział

06.01.2017 19:52

jak tam atmosfera na malarni ?? podobno tylko tam mozna jeszcze dobrze zarobic.
    yyy

05.01.2017 18:40

Pesa i ten ich Prezes to po prostu głupek. On nigdy pracy ciężkiej nie wykonywał. Jak można spawaczowi czy lakiernikowi płacić pensję prawie najniższą krajową? czyli już dziś 2200 brutto. 2400 brutto to zarabia kasjerka w w markecie i to podstawowej pensji i nie ma żadnej odpowiedzialności. By się pan wstydził.. gdyby pan naprawdę pracował fizycznie , to potrafił by pan docenić tych ludzi. Nic pan nie docenia tych ludzi tylko szuka sposoby by sprowadzać Ukraińców . I to jest złodziejstwo od pana strony. Nie jest pan patriotą. Patriota nie sprowadza ludzi z zagranicy. Niech sobie pan to zapamięta. Doprowadzi pan do tego , że wszyscy będą pracowali w sklepach lub w centrach handlowych i nie będzie żadnego zysku PKB dla państwa . Skończy się rozwój fachowców bo nikomu nie będzie się opłacało pracować ciężko. Po co mi ciężko pracować ,skoro mogę sobie pracować w centrum handlowym, w ciepłym i się nie pobrudzę. Prawda??? Ten kraj jest już zrujnowany, tylko będzie upadał powoli. Przez takich ludzi jak pan.
    lucky luck

04.01.2017 00:43

Taktyka Pesy jest niezniszczalna, do grobowej deski :-]
    kurwa

04.01.2017 17:40

Etam układy są, na jedynce w jednej z brygad jest brygadzista który zatrudnia swojego brata z firmy zewnętrznej spuszcza ludzi na umowach o pracę a brat chodzi sobie i nic nie robi kase bierze i ok
    Inżynier

03.01.2017 23:48

Za 4 tys. mógłbym przyjść do PESY. Myślałem że więcej płacą w branży kolejowej.
    lucky luck

04.01.2017 00:39

Już cię bierzemy bo ty chcesz! Co ty umiesz zrobić jak chcesz 4000? Pracujesz za dwóch?? No chyba, że donosisz to masz jeszcze jakieś szanse, a tak to się goń leszczu :-)

03.01.2017 22:12

Panie kierowniku PS Proponuje zrobić ankietę na największego lenia,obiboka i cwaniaka na PS Bezapelacyjnie wygra nasz stary ale całkiem nowy brygadzista.Jego powrót to jak strzał w kolano .
    Kaja

03.01.2017 18:19

Z wypłatami to jest tak : co szlachta rzuci to pospólstwo zabierze, raz dostaniesz 2 tysie a następnego miesiąca 1,5 tys. Nie Ma reguły ani żadnych zasad ile dostaniesz. A jak się sprzeciwisz to powiedzą Ci ze na twoje stanowisko jest pełno ludzi. Pesa to takie państwo w państwie. Kto jeszcze tam nie pracował to niech nie wchodzi w to (usunięte przez administratora)
    robol

03.01.2017 15:11

Zarobki są takie że szkoda gadać :)
    mały 84

03.01.2017 16:02

tzn ? mozesz powiedziec cos wiecej ???
    mały 84

03.01.2017 14:57

Witam ! A jak wygladaja zarobki spawacza MAG ??? Ile na reke ??? i sa 3 zmiany ????
    Były inżynier

03.01.2017 08:00

@Inżynier Jest to około 2-2,5 tyś zł na rękę. Pozdrawiam
    Inżynier

03.01.2017 00:08

Witam. Jakie są średnie płace dla inżyniera z 3 letnim stażem? Doświadczenie w branży samochodowej (VW Poznan). Pozdrawiam Wszystkich. Inżynier
    morgann

26.12.2016 14:24

jakie place teraz na z4 stanowisku spawacz ?? jest 3000 bez nadgodzin ?
    Szeryf

25.12.2016 21:49

Zagadka:Co to za zet w Pesie? 1Starszy mistrz-znany glownie z tego ze gdy byl pracownikiem chowal sie za slupami robil tylko katowka nic innego nie potrafil i nikt znim nie chcial pracowac-dzieki powinowactwu w bialym domku dzis kariera Wielkiego mistrza 2 Maly mistrz z kolami w uszach znany glownie z tego ze kaizeny ktore ludzie oddawali gdy byl brygadzista"ulepszal"w czasie nadgodzin i oddawal jako swoje za co przytulil ponoc 10 tysi autor powiedzenia Pesa do ciebie nie przyjdzie na nadgodziny 3Kierownik PS bez zadnych skrupulow zatrudnil Plecaka Cienia swojego pociotka po pol romu zrobil go z dwoma Mistrzami brygadzista na pesabusach w tym celu wycinajac po drodze Kraszana z Okurwin zeby przesunac tam Wisnie, ale ostatnio cos nie poszlo w rodzinie i lekko Plecak z Bokserem i Myrkiem sie zbuntowali i olali Kierownika-Plecak i Bokser polozyli wypowiedzenia zegnajac ten folwark trzech ww Panow. CO TO ZA ZAKLAD I CZY CHCIELIBYSCIE TAM PRACOWAC?
    Jola

26.12.2016 13:49

Szeryf coś tam wiesz , coś usłszałeś i połączłeś ze sobą . Wyszedł fajny świąteczny bigos z tego. Dobry do karmienia głodnych sensacji . Ale to nie jest aż takie ciekawe i kogo to ma niby obchodzić . W tej firmie prawie każdy ma kogoś na jakimś wyższym stanowisku ,czy to kumpla , ciotkę czy ojca . Nic w tym dziwnego , że się winduje i pomaga komuś wskoczyć pięterko wyżej . Tak jest generalnie w każdej firmie w Polandii. No cóż jaki kraj takie tradycje .

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych

24.12.2016 07:56

smutny

24.12.2016 19:30

2500 netto dla spawacza? Kpina i wstyd dla firmy. xD A zarząd ile wyciąga miesięcznie?
    BAS

25.12.2016 20:51

W BAS to juz są kokosy !!
    nowy

22.12.2016 22:04

szukaja do Dzialu zakupow ..ktos powie jaka tam atmosfera ?/

11.12.2016 22:37

magik

12.12.2016 22:57

Ej trolu mam dla ciebie niespodziankę na święta, dostaniesz gonga w pysk.
    Pit28

21.12.2016 22:06

Brawo krawaciarzu pogratulować elokwencji i znajomości języka polskiego
    akcje

20.12.2016 11:55

Kupię akcje pesy za 50-60 tys zlotych, kontakt priv na [email protected]
    MMN

20.12.2016 13:38

Strasznie bogaty musisz być :) 50-60 tyś złotych chcesz zainwestować i fajnego meila podałeś......biurowy
    laminator

18.12.2016 22:36

zielone swiatło na nadgodziny sa chetni??moze zarobicie haha
    Hoł Hoł Hoł.. :)

18.12.2016 17:43

Jak dobrze, że już prawie Święta :) Wiecie dlaczego się cieszę ? Dlatego, że będę u rodzinki żony, gdzie jej brat pracuje w kryminalistyce od spraw związanych z cyberprzestępczością :) Wiecie co to znaczy ? wiecie ? :)) Wiem, że wiecie :) Myślę, że przy flaszce uda mi się z nim co nieco załatwić :) Swoją drogą.. Jeśli ktoś poczuł się znieważony, obrażony przez kogoś publicznie, zachęcam odwiedzenia forum po Świętach :) Póki co nie daję wskazówek, gdzie się zgłaszać, bo chce sam się dowiedzieć jakie będzie najlepsze wyjście u samego źródła :) To będzie dla Was taki mały prezent świąteczny po świętach ode mnie :) Może z wyjątkiem jednej czy dwóch osób, dla których to może być małe zaskoczenie.... :)) Wesołych Świąt !!!

18.12.2016 21:32

Nie mogę się doczekać aż biurowy narobi w gacie na miętowo ;) będę trzymał kciuki za powodzenie akcji :)
    znajacy sprawe

18.12.2016 21:38

nic nie załatwisz... policja by sie czyms takim zainteresowała jakby wam groził ze was pozabija. zwykle obrazanie policja ma gdzies. gowork moze udzielic inof na temat ip z ktorego sa wysylane komentarze biurowego ( dopiero po prawomocnym wyrkou sadu ) ale wystarczy ze ta osoba jest podlaczona pod jakis wspolny ip albo go zmienia za kazdym razem jak umieszcza komentarz i nic nie znajdziecie. praktycznie szanse na sprawdzenie kim jest biuro sa zerowe.

18.12.2016 12:25

postulaty; wymiana brygadzstów majstów , kierownitwa, minimalna placa 4000 neto , stale umowy wywalenie baderowców z terenu zakladu

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

WYZYSK

18.12.2016 12:06

Byle ubek ma 10000 zl emerytury , abdul u niemca 200 euro tygodniowo za nic ,a tu placa jakies grosze 2000-3000 zl strajk strajk strajk okupcyjny
    były pracownikPS

17.12.2016 08:49

Jako były pracownik zdecydowałem sie napisać pare słów o sytuacji w tej tzw.firmie .Dno i 10 metrów mułu.Prawdopodobnie jedyna firma firma w Europie ktora zamiast dac cokolwiek na świeta -zabiera. Pracowałem na dziale PS wiec ostrzegam wszystkich chcacych tam kiedys pracowac. Kierownictwo to jedna wielka pomyłka. Wiadomo--brat w zarzadzie wiec moge wszystko. Jesli chcecie sie wybic --nic prostszego. Wystarczy miec żyłke kapusia i byc nielubianym a na pewno zostaniecie zauwazeni i promowani na brygadziste. Dział oparty na systemie kar i zabieraniu premi W tym są lepsi nawet od chińczyków. Zabranie pracownikowi nawet pare złoty przed świetami sprawia kierownictwu chyba jakąs dziką przyjemność. Omijajcie to miejsce szerokim łukiem .
    ktos

15.12.2016 16:23

patologia 500+ ma wiecej zasilkow niz zarobki w pesie hanba
    były_prac_biur

14.12.2016 13:49

Ciekawe skąd Ty wziąłeś te 7 tysięcy na ręke? chyba jak liczyłeś je po pijanemu. Pracowałem tutaj jakiś rok temu w biurze czasu z pół roku .Tak aby nabrać doświadczenie. Nie zarabiałem jakichś groszy bo byłem na stanowisku typowo technicznym . Pracowałem jako informatyk/programista, aby tylko nabrać doświadczenie. 1800 netto miałem . Specjalnie poszedłem do tej firmy aby tylko mieć jakiś papier , że gdzieś robiłem. Nie wiem po co tutaj te kłótnie..kto jest ważniejszy. Pracownik fizyczny , zresztą typowy specjalista wysokiej klasy taki jak spawacz czy lakiernik itp (po prostu fachowiec co się na czymś zna konkretnie) jest tak samo traktowany jak jakiś specjalista w biurze. No ale specjalista ..nie jakiś pracownik typowo biurowy. Zresztą w biurze tutaj przeważnie zarabiali najniższą krajową tylko jakiś specjalista wysokiej klasy miął więcej. Zwolniłem się , bo to jest praca, która da mi jakiś rozwój . Nie ukrywam tego ,że większość ludzi siedzący w tym biurze to typowi frustraci..chociaż i byli tacy co potrafili uszanować każdego i starali się. A teraz kolego awues zapytam Ciebie jakim Ty samochodem jeździsz , że masz taką wysoką samoocenę o sobie??? dokładny typ i rocznik. Jeśli nie jesteś w stanie odpowiedzieć na to pytanie to bredzisz jak stara babcia.
    zielony

14.12.2016 20:02

jeśli poniżanie pracowników na stanowiskach fizycznych uważasz za objaw wysokiej kultury to jestem ciekaw jak ta kultura wygląda u ciebie w rodzinnym domu np. w relacji z mamusia :-)
    Kamil

14.12.2016 23:03

Ten post oczywiście pomyłka to do tego awues miało być
    Byly robol

12.12.2016 16:15

Takim przykładem jest kierownik laminatów.Ma tam gdzieś wyżej brata czy kogoś. Jego tempa gadka i dziwny wyraz twarzy wyjaśnia wszystko. Nie ma się co oszukiwać ... nie tedy droga. Zdrowych i wesołych Świat .
    anonymous

13.12.2016 12:59

Do tego studia na wsg robił 7lat a inżynier trwa 3.5roku taki z niego zdolniacha hehe ale ma swojego lokaja Shrek co mu parzy kawę codziennie rano jak na brygadziste przystało i wiele innych rzeczy za firmowe pieniądze remonty domu...

11.12.2016 13:53

Kacper

11.12.2016 14:44

Mam wrażenie że ten ktoś biurowy i serwisant to ta sama osoba Ha ha ha sam ze sobą prowadzi dialog Za krótkie są przerwy pomiędzy jednym a drugim Wpisuje się biurowy a za chwilę niby serwisant Ale to ten sam czubek Tak uważam Robi sobie cyrk z tego forum Mamy niezłą bekę z niego To jest dopiero psychol

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon

11.12.2016 13:11

11.12.2016 13:35

Jak tam uważasz :) mi moje 2 tysiące euro wystarczą i nie muszę dziobać jak ty po 8h i nadgodziny. Do pracy idę jak się wyśpię i w sumie na 2-3h a czasami wcale jak nie zadzwonią, że usterka. Widzisz biurowy, trzeba było się uczyć a nie w szkołę kamieniami rzucać i potem inżyniera na wsg robić :)

11.12.2016 11:57

11.12.2016 13:04

80zł na godzinę przy bardzo wysokich kwalifikacjach i 12 latach pracy w biurze w pesie? hahahhahaha człowieku jaki ty mierny musisz być?! serio to jest powód do domu? jesteś strasznie ujemny skoro tym się jeszcze chwalisz :) zero z ciebie jak nic i do tego bania zryta, brawo ty ! :)

11.12.2016 10:51

MMN

11.12.2016 11:30

Ale przecież pracują na twoją wysoką pensje więc w czym problem? przyznaj to że gamo.ń jesteś, biurowy to nazwa którą sobie nadałeś a pozostaje ona w sferze twoich marzeń
    Między wydzialowy

11.12.2016 08:18

Parę dni nie przeglądałem a tu takie rzeczy. Mam swoją teorię na temat biurowego. Tak na prawdę jest to jakiś jeden czlowieczek, który nie pracuje wcale w pesie albo pracuje gdzieś na produkcji i jest strasznie zsfrustrowany. Nie ma dziewczyny, jest gruby i ogólnie nie lubiany. Jednocześnie wymyślił sobie serwisanta i kogoś tam jeszcze żeby prowadzić sam ze sobą dialog. Czytając takie bzdety zaczynam byc za ograniczeniem dostępu do internetu lub wprowadzeniem czegoś na zasadzie logowania na imię i nazwisko. Pozdrawiam
    Karaś świąteczny

10.12.2016 16:30

Biedna ta nasza Pesa. Jedyna w Bydgoszczy nie dokłada pracownikowi do karpia ani złotówki. To dzięki pracownikom którzy poświęcają wolne soboty i niedziele w pracy. Może Dyrekcja Pesy doceni ten skarb który ma w zakładzie. To dzięki nam Ta Pesunia jeszcze istnieje. Pozabieraliście nam już wszystko,premie motywacyjną, wczasy pod gruszą,swobode na stołówce. Tak wszędzie są kamery,brakuje tylko w wc. Wiem że były podwyżki i co z tego!!!!!! Starzy pracownicy dostali po 11 zł.na godzine ,a młodzi którzy podają śrubeczki mają po 12,50 i 13zl na godz. Dyrekcja wychodzi z założenia że jest cicho nikt nie szumi to jest super. Panie Prezesie jak żyć. Pesowskie kontrakty są tak idiotyczne że ja jako laik w sprawach biznesowych uważam ,że powinno się zmienić prawie wszystkich >>>> magistrów i inżynierów..>>>> i zapytać szarych, jak ja pracowników co zmienić co dodać ,co nie wyrzucać do pojemników na śmieci jak jest S-5. Dyrekcja napeno nie wie co jest w pojemnikach na śmieci jak jest panika S-5. Tam są nasze premie tam są nasze podwyższki.Życze pracownikom Zdrowych Radosnych Świąt Bożego Narodzenia. . Dyrekcji ..!!..Panowie życze Wam Większej kontroli nad Waszym majątkiem który wypływa na złom jak zbliża się S-5 to są nasze karpie a Wasze sumy. Pozdrawiam
    Swiąteczny karp

10.12.2016 16:38

Wreście ktoś się odważył i napisał to co myśli cała załoga.Super .!!!!!
    maly

10.12.2016 11:51

Ciekawe wpisy!! Myslalem o podjeciu pracy w tak zacnej Firmie PESA BYDGOSZCZ !! ALe po przeczytaniu wiekszej ilosci opini to w (usunięte przez administratora) szczyka i wstyd !!! Rozumie ze niektorym kasa troche zmienila zycie i to pozwala im na obrazanie ludzi pracujacych fizycznie BRAWO BRAWO !!! Jezeli tak sie ocenia ludzi to super sie tam pracuje !! LUDZIE PRZED PODJECIEM PRACY W TAK CUDNEJ FIRMIE JAK PESA BYDGOSZCZ TO ZASTANOWCIE SIE CZY WARTO!!!!! CZYTAJCIE CO TU WYPISUJA
    gość

10.12.2016 09:20

Ja juz dawno się zwolnilem przy śmiesznych zarobkach na poziomie 2500zł jeśli jest tak źle czemu jeszcze ludzie tam siedzą na pesie Bydgoszcz się nie kończy a biurowy to zwykły tępy gość z wyolbrzymionym ego nawet jeśli zarabia te kilka tysięcy to i tak jest tępy że się udziela na takim forum

09.12.2016 23:21

Biurowy gdzie jesteś? Pewnie już przytulasz swojego misia albo kolegę z biurka :) W poniedziałek jak się wyśpię to będę na hali serwisu, wpadnij jak masz odwagę. Weź kolegów ze sobą jak się boisz, chętnie powiem Ci co myślę o Tobie. Ale wiesz co , myślę, że nie wpadniesz a wiesz czemu? Bo jesteś taka mega ciota, że jak tylko wychylisz nos zza biurka to gacie masz osrane. Takie powiedzenie mi się przypomniało "kozak w necie pi*zda w świecie" jesteś tego idealnym przykładem :) Jak wyjmiesz już flet kumpla z ust to napisz coś ciekawego ślicznotko :) to, że cię znajdę to tylko kwestia czasu. Takich chłopców jak ty przerabiałem już wiele razy :)
    zielony

09.12.2016 19:25

zależy kogo pytasz kolego biurowy? ja jestem co prawda robolem ale odnalazłem inną drogę do szczęścia. Zamiast narzekać postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i nie tylko i zadziałać pod biurkiem odpowiedniej osoby tzw. grubej ryby-choć z ryby to ma on tak naprawdę tylko uścisk dłoni "uścisk śniętej ryby". Nie ważne. najważniejsze że zadziałało i na konto wpadło 5600. Nie jest to co prawda wynik biurowego ale jak na zwykłego chwasta myślę, że jest całkiem nieźle. Zwłaszcza, że konkurencja przeogromna, a liczba miejsc ograniczona
    szymon

09.12.2016 19:19

Te kijki biurowy sobie w d.......wsadz moze CI pojdzie jak po sniegu hehe 7200 co tak malo moze na ugly z choinki CI starczy I nie wysniewaj sie z ludzi baranie
    sajmon

09.12.2016 14:44

w zeszłym roku świąt nie było z wiadomych przyczyn,w tym roku rowniez nie bedzie z braku kasy.
    haha

09.12.2016 11:45

Biorowego jest ciężko zastąpić ??? jesteś żałosny. Polecam artykuł w którym się wypowiada sam Dyrektor Urzędu pracy. Przeczytaj go sobie kolego . Zachęcam też innych do poczytania. To jest 2 minuty czytania. (usunięte przez administratora)
    Zainteresowany

09.12.2016 09:43

Dużo @#%%#. Napiszcie proszę Panie/Panowie dokładnie, czemu takie nastroje?

09.12.2016 08:57

Kwitek przyszedł, jak zwykle tyłka nie urywa. Szykują się wspaniałe święta, dziękujemy panie prezesie.

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.