Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Benefity
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Benefity

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jasiniec
  • Jagodowo

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

02.04.2017 22:34

Kierownik PS złożył w piątek wypowiedzenie
    Kula

03.04.2017 17:32

Z ps uciekali i uciekac beda to jeszcze nie koniec
    Typ

03.04.2017 18:58

Tak wszyscy zamieszani w aferze koralowej .

02.04.2017 16:10

Skoro jest tak dobrze, to dlaczego na PS wymiotło kierownika i innych?
    Im

02.04.2017 19:10

A kto odszedł?
    Uj

02.04.2017 13:30

Jest bardzo do rze ale zawsze sie znajdzie paru co im nie pasuje to i owo. Zgodnie z prawda ze wszystkim nie dogodzisz

02.04.2017 10:49

Czy naprawdę jest aż tak źle w PESA? Nie chce mi sie wierzyć?
    wolny elektron

02.04.2017 07:51

Beny z Z-5 to kawał szui, faworyzuje tylko swoich przydupasów, którzy biegają za nim jak za swoim paziem, a gówniarzom rozdaje podwyższy twierdząc ze to kierownik ustalił, kłamliwa szuja sam to ustalił z browarem - ale i na niego kiedyś przyjdzie czas - nie pozdrawiam
    PIWO

02.04.2017 10:48

Było zebranie z kierownikiem więc dlaczego nie wystąpiłeś, kierownik pytał czy ktoś ma jakieś pytania, mogłeś wtedy zabrać głos a nie teraz robisz ból dupy na gowork. Jutro jak przyjdziesz do pracy to podasz benemu rękę na przywitanie, i kto tu jest szują? Co kto z kim ustalił to sprawa na drodze mistrz-szef-kierownik a nie Twoja, widocznie jesteś zbyt malutki i nie liczysz się w pesie skoro nie masz pojęcia o tym. Jutro jest okazja by pójść do kierownika ze swoimi postulatami. Jak masz odwagę to do dzieła!
    Dcc

01.04.2017 19:33

Bez obrazy ale z-1 to największa Rumunia na zakładzie jesli chodzi o warunki.
    nowy pracownik

01.04.2017 13:09

Witam niedługo rozpoczynam prace na magazynie na z-1 czego mogę się tam spodziewać jak ludzie i kierownictwo pozdrawiam
    nowy 2

01.04.2017 18:11

Zaczalem na inym zecie. Ludzie ok ale to drugie!!!!Moze na 1 bedzie lepiej.pozdr
    murzyn

02.04.2017 07:46

Ujrzysz to zobaczysz, ja osobiście bym z wiał gdzie się da - warunki pracy na Z-1 to Bangladesz

30.03.2017 22:07

Wypłaty były?

28.03.2017 20:16

Dobrze jest jak sie nie marudzi tylko pracuje.

27.03.2017 18:33

Pesy juz nawet nie stać na ogłoszenia na pracuj.pl. Z drugiej strony przy takiej ilości wakatów to trochę kosztuje hehe. Najgorsza firma w regionie, banda oszołomów...po prostu żal...

27.03.2017 09:43

PESA Bydgoszcz stawia na rozwój i nie zwalnia tempa. Wysokie standardy udokumentowane są prestiżowymi certyfikatami, Q1 i IRIS 02.
    ggggh

28.03.2017 13:42

W kwietniu ostatnia wypłata w całości.Następne w ratach.Co wtedy powiesz?
    marianna

29.03.2017 09:17

Co ty gadasz, jakie raty?
    z2z2z2

23.03.2017 11:17

Wielkie zmiany na z-2.Powstają nowe brygady.Np.brygada elektryków będzie liczyła nawet nie 40 osób i będzie miała siedmiu brygadzistów plus jeden pół brygadzista.Brawo.Gratuluję pomysłu.HAHAHAHA.
    zulu

24.03.2017 16:03

Kluczem do sukcesu mają byc brygadziści którzy skończyli siedem klas szkoły podstawowej i ohp.Jest takich orłów kilku.Ciekawe co na tak wyszkoloną kadrę powiedzieliby szefowie DB.Będzie cyrk.
    były

24.03.2017 22:53

Może się nie kapną.... widzę zmiana taktyki , już nie biorą z wyższym wykształceniem w dziwnym kierunku po takich szkołach jak: wsb ,bsw,skk ,pdf czy pks . ohp na topie?
    Ciekawy

23.03.2017 00:12

Co z socjalem w tym roku ? ktoś sie orientuje na temat gruszy ?
    fghhnj

23.03.2017 11:13

Nie oddadzą zaległych pieniędzy z 2016

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik ds. spawalniczych

Inżynier ds. RAMS/LCC

Bydgoszcz

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Manewrowy - Ustawiacz kolejowy (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Mpm

22.03.2017 22:55

Zarzadzanie w Pesie to metoda kija. Odeszlam. Teraz mam marchewke. Mozna. Pracuje sie inaczej. Wydajniej. Chetniej. Jak jeszcze raz uslysze od kogos, ze praca w Pesie jest spelnieniem jego marzen, bezczelnie zasmieje sie mu prosto w twarz. Prestizem? Pesa? Tez nie. Zycze odwagi!

22.03.2017 09:55

Jestem pracownikiem PESA Bydgoszcz i chcę jasno powiedzieć, że to świetna firma. Niezadowolonych nikt nie trzyma na siłę w pracy, teraz łatwo o coś innego.

22.03.2017 10:23

Najlepsza na świecie
    byłypracuś

22.03.2017 11:59

JEDYNA... chciało by się rzec.

22.03.2017 06:44

Ta firma to jedna wielka kpina. Grupa postkomunistycznych złodziei, którzy tylko patrzą jak oszukać pracownika. Na obecną chwilę firma tonie w długach, mają problem, aby uzbierać co miesiąc na pensje dla pracowników. Długi wobec dostawców wynoszą ok. 100 mln zł. Wygrane przetargi z najniższą ceną są naprawdę nierentowne. Do tego dochodzi kwestia kar, które będą na 100%. Jak tam Elf2? Jeszcze goła konstrukcja stoi na Z3 ? Hehe

06.04.2017 18:34

To nie jest hejt, tylko opinia osoby, ktora pracowala w tej firmie i dobrowolnie odeszla. Jakość pojazdów jest odzwierciedleniem ogólnej syruacji w firmie. Ludzie masowo odchodzą, nikt nie ma pomyslu na prowadzenie tej firmy. To są fakty, a z nimi sie nie dyskutuje.
    luk

21.03.2017 22:42

stawki nie adekwatne do stanowisk. W firmie nie liczy sie wiedza, doswiadczenie, kto, jak, ile pracuje najwazniejsze jest zeby miec mozliwie najtanszego pracownika. Ogólnie to jeden wielki chaos. W firmie ,,pracuje,, duza czesc ukrainców, nikogo nie obchodzi ze wiekszosc nie rozumie co ma robic, jak ma robic. Pracowalem kilka lat przy moim wypowiedzeniu nawet nikt sie nie spytał czemu haha.. nie polecam
    Wu shu

21.03.2017 20:01

oczywiscie, ze sa lepsze. W jednej prezes osobiście chodzi na święta po działach i składa życzenia każdemu pracownikowi z osobna, mistrz i brygadzista sa takimi samymi ludźmi jak pracownik i jak widza, ze cos jest nie tak to podejdą, zapytają co sie dzieje i chętnie dadzą kilka dni urlopu zeby dojść do siebie. Czy prezes pesy zdobył sie kiedys na taki gest? Bo ja to pamietam jedynie, ze kierownik z laski rzucił wesołych swiat i gonił do pracy. A co do urlopu to mozna bylo miec 40 stopni gorączki i ch.. to nadzór interesowało, miałeś robic swoje i oczywiscie jeszcze nadgodziny. Nie bede podawał nazwy zakładu bo nie o to chodzi ale owszem, mozna do takiej trafić i nawet przez sekundę nie żałowałem decyzji o opuszczeniu pesy.
    Waldek

21.03.2017 20:56

Są wyjątki ale jest ich naprawdę nie wiele Prezes Pesy i chodzenie po działach z życzeniami Nie ma czasu na chodzenie po każdej hali
    zadowlony

21.03.2017 15:58

Dostałem robotę za 25000 brutto nawał obowiązków, ale myślę, że warto. Za taką kasę? Nic tylko zapierdzielać kto mi da więcej jak 2 tysie na łapę? A firma świetna, ogólnopolska, i światowa nie ma lepszej w Bydgoszczy. Mam nadzieję harować tam aż do śmierci. Złapałem Boga za nogi, szok! Żartowałem hahahahaha :)
    Waldek

21.03.2017 18:03

To znajdź mi w Bydgoszczy lepszą? Z tego co słyszę od znajomych to w innych firmach jest wcale nie lepiej Wszędzie wyzysk ,układy i praca 24 godziny na dobę za grosze

20.03.2017 06:29

Naprawdę podziwiam ludzi, ktrzy planują rozpocząć pracę w tej pseudo firmie. Byłem, widziałem i poziom jaki reprezentuje jest żenujący. totalny chaos, brak zasad i reguł, siatka układów. A właśnie Ci ludzie doprowadzają tą firmę do upadku.Ich brak kompetencji i kurczowe trzymanie się stołków jest naprawdę żałosne. Szkoda Cię Peso...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

podpierdzielacz

19.03.2017 20:16

Konstruktor najmniejszą krajową? Pytam bo mam niedługo rozmowę i nie chcę palnąć czasem dużej sumy jak spytają ile bym chciał ;) A obowiązków ma sporo. Myślałem, że koło 3500zł minimum brutto ;)

19.03.2017 22:20

jesteś ukraińcem prezes tylko swoich lubi
    Abc

19.03.2017 14:22

Ktokolwiek bedzie pytał czy w pesie mozna zarobić odpowiedz zawsze bedzie brzmiała, ze juz nie. Pesa brnie w bagnie ku końcowi a winni temu procederowi sa wielcy dyrektorzy, kierownicy, mistrzowie i brygadziści. Każdy kto dostał sie do koryta myśli tylko o swoim tyłku innych w tym tyłku mając. Jestem wiecej niż pewien, ze nawet prezes nie wie do konca jaka jest sytuacja firmy bo ma oczy mydlone kłamstwami swoich doradców. Pracowałem kilka ładnych lat, wiem co widziałem i jakie sa układy. Jedynym lekarstwem na ten stan jest sprzedaż zakładu w obce ręce, w obecnej formie bedzie tylko gorzej.
    podpierdzialeacz

18.03.2017 23:40

na jakie zarobki może liczyc samodzielny konstruktor w pesie?

19.03.2017 12:59

Najnizszą krajowa .Poniżanie i wyzysk dostaniesz w ramach premii.
    jan

09.03.2017 16:32

Tak strajkujcie a na pewno coś zdziałacie. Prezes ma związki w kieszeni i te zgodzą się na wszystko, także jedyne co możecie zrobić w tej sytuacji to masowo wypisać się ze związków. Dziś strajkujecie a jutro nie macie pracy. W pesie jest tylu pracowników, że każdego da się zastąpić ludźmi z innego działu a kierownictwo tylko na to czeka. Jutro jak dostaniecie wypłaty (usunięte przez administratora) wam zmiękną i będzie wszyscy sfrustrowani a i tak guzik możecie. Krzyczenie i strajkowanie nie da wam dodatkowych pieniędzy na konto. W serwisie już zagrozili, że jak tylko ludzie wyjdą strajkować to wszystkich w (usunięte przez administratora) zwolnią i wrzucą ludzi z Z3 na serwis bo tam sporo ludzi na dzień dzisiejszy nie ma co robić i bujają się bezsensownie po hali. Przemyślcie sobie czy warto.

10.03.2017 18:57

Związkowcy z Biedronki przedstawili swoje oczekiwania płacowe - chcą 3200 zł brutto dla kasjera-sprzedawcy, 4500 zł brutto dla zastępcy sklepu oraz 6000 zł brutto dla kierownika sklepu. Czytaj więcej na http://praca.interia.pl/news-zwiazkowcy-z-biedronki-chca-3200-zl-brutto-dla-kasjera,nId,2366863#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome wiecej odwagi ih onoru
    xyz

15.03.2017 19:42

Masz rację.Tylko,że pieniądze są na każdym dziale.Wyobraź sobie,że jeśli my mamy 2500 to brygadzista 5000 i z tym trzeba zrobic porządek.Jeszcze oprócz tego musi dac swoim kolegom.To oni nas okradają.Wątpię żeby ktoś z zarządu wiedział o tym.Więc jeśli masz jaja idź do dyrektora.
    Lol

13.03.2017 13:20

Krakowiaki składał ps to jak bys kazal skladac sprzataczka takie mieli doswiadczenie .

10.03.2017 16:31

Pare slow do kierownika Ps : Tymi wyplatami dobitnie pokazales jaki jestes plytki Nic cie nie obchodzi ze ktos ma dzieci ,rodzine na utrzymaniu .Wazne ze ty masz pelna miche co ?

11.03.2017 22:32

w amice wronki właścicele tez mobingowali a teraz bankruci jeden program w tv i pesy niema !!

12.03.2017 11:27

Ta ilość zgłoszonych niedoróbek jest zatrważająca -mówi Jacek Mosakowski z fanpage'a Platforma Komunikacyjna Krakowa. - W tym dokumencie jest przytoczone, że to 1700 niedoróbek zgłoszonych w ciągu 14 miesięcy. To prawie 50 usterek na każdy wagon. Jest to olbrzymia ilość, szokująca. WIECEJ UKRAINCOW I KRETYNOW NA STANOWISKACH !

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon

09.03.2017 19:13

A Kraków broni sie zaciekle przed bublami z Bydgoszczy.Oj cieniutko coś Pesa przędzie, klienci drugi raz tego błędu nie popełnią. http://www.transport-publiczny.pl/mobile/mpk-krakow-nadal-nie-chce-tramwajow-od-pesy-i-odwola-sie-do-sadu-54581.html
    qwerty

09.03.2017 18:58

Pozdrowienia dla małego wrzoda z Maksymilianowa z Z5. Niebawem pewnie zostanie mistrzem bo wazeliny nigdy mu nie brakuje. Ostatnio często wychodził z mistrzowni z wytartymi kolanami i dostał stawkę 15zł./godz. To chore co sie dzieje w tym zakładzie. NIe liczą sie umiejętności, byle kretyn może dostać podwyżke, wystarczy że bedzie słodko pierdział i donosił na kolegów. Ktoś kto naprawde ma fach w ręku, kilkanascie lat stażu pracy jest zapomniany.
    PES

09.03.2017 17:47

Faktycznie już się mówi na Ps ach że wypłaty będą do d…py. A przecież Dream team Kierownika F 2 lata przygotowywał do produkcji wiadomo jaki Projekt . Ogłaszali że instrukcje, wytyczne i struktury będą jak nigdy , niestety po rozpoczęciu okazało się że wg nich nie da się zrobić niczego zgodnego z dokumentacją i oczywiście fizyczni nie zrobili planu i po kasie. Podobno Kierownik F powiedział wszystkim biurowym że lepiej dać do kooperacji może o to tu chodzi????
    Bunt

08.03.2017 19:07

Uwaga uwaga! W piatek szykuje sie przedstawienie na Ps'ach! Czas zrobic porządek. Do zobaczenia Slawku!
    Lol

09.03.2017 13:10

Marionetkowy kierownik Ps przyjdzie wykonac rozkaz z-cy kierownika .
    Ruuddjd

09.03.2017 17:37

Domyślam się że pan koralik. A jaki to rozkaz?

08.03.2017 06:15

Proszę o skojarzenie faktów. Są oni beneficjentami rządów postkomunistycznych w Polsce po roku 90. Jako dyrektorzy mieli realny wpływ na prowadzenie firmy i doprowadzili ją na skraj bankrutctwa, a następnie ją kupili za bezcen. Obecnie tą samą politykę stosują wobec pracowników. Kasta się "wyżywi", reszta niech pracuje za pół darmo. Dramat
    odwagi

07.03.2017 18:41

teraz jest czas rozliczenia odwagi bandytów w garniturach i brązowych

07.03.2017 21:22

właściciele pesy to byli komunistyczni dyrektorzy zntk

07.03.2017 18:29

Przestrzegam wszystkich przed tą "firmą". Fakt, że do tej pory istnieje jest naprawdę zdumiewający. Przepracowałem tam ponad rok i naprawdę wszystkim odradzam współpracę. Jest to kwintesencja stresu, nepotyzmu, dezorganizacji i maksymalnej niekompetentności. Kierownictwo to kasta, nieszanująca o niebo mądrzejszych podwładnych. Premie nie są wogóle wypłacane, a szukając oszczędności ucina sie wynagrodzenie podstawowe. Jeśli ta firma miała swoje 5 minut to dawno już minęło...
    byłem widziałem

28.02.2017 22:34

Tylko ten co nie przepracował w pesie choć miesiąca nie wie że jeśli nie trzymasz paluszka w odbycie przełożonego to nigdy nie będziesz miał dobrze w tej firmie! Jeśli nie masz konszachtów z przełożonymi to w ogóle się nie pchaj do pracy w tej firmie!
    gall anonim

02.03.2017 22:29

A najlepiej jak masz kogoś z rodzinki wtedy możesz mieć na wszystko wy@#$ane a jak chodziłeś z kierownictwem do szkoły to możesz traktować pracowników jak zwykłe szmaty nic tobie nie zrobia jeszcze poklepią po ramieniu za dobre wyniki w ucinaniu premii!!! A już w ogóle będziesz miał jak pączek w masełku jeśli przyszedłeś do tej wspaniałej firemki z kolegą z byłej firmy z którym piłeś „browara” wtedy na Z5 będziesz panem i władcą :]

03.03.2017 12:42

No chyba, że lubisz skwareczki :)
    Wax

25.02.2017 13:57

Złej tańcownicy przeszkadza rąbek u spódnicy, tak samo i niektórym pracownikom coś musi przeszkadzać, lepiej im się pracuje
    thomas

24.02.2017 08:29

Witam panowie pracownicy wszystkich serdecznie pytanie konkretne i prosze o odp takze konkretna
    pesiak

24.02.2017 02:48

W Pesa SERWIS czyli Z5 jest tyle piniądzorów że stać tą patologiczną firemkę na to aby czterech wazeliniarzy wyżerających skwareczki z pup niejakiego Pikula i dzikusa miało wolny piąteczek za pseudo nockę w czwartek choć roboty było na pół godziny hehehe i jak w tej patologii ma być dobrze? I pamiętajcie moi drodzy wazeliniarze są niżej niż karaluchy!
    mirek

27.02.2017 11:33

No to sie przyznaj kolego kim jestes. Pewnie masz teraz bol (usunięte przez administratora) ze nie mogles zostac na tej nocce bo wybrali kogo innego a sam pewnie bys zostal te 2 godzinki dluzej by miec wolny nastepny dzien. Wtedy bys slowa nie napisal tutaj, ze taka sytuacja miala miejsce ale jak ktos ma lepiej od ciebie to od razu trzeba z placzem na gowork. Kup sobie masc na bol (usunięte przez administratora) na allegro. No i fajnie wiedziec, ze jestes kims ze zmiany pikula i dzikusa :)
    new

23.02.2017 23:23

Firma Ok ???? Dobre żarty , to nie prima aprilis jeszcze ;D
    Motyl

21.02.2017 20:42

Świetna firma tylko niektórzy pracownicy nie doceniają tego.
    robas

22.02.2017 15:05

Firma może i świetna , ale kadra nadzorująca i zarządzająca bardzo psuje atmosferę i opinie swoimi machlojami i brakiem jakiejkolwiek fachowości na swoich stanowiskach.
    Hen

13.02.2017 10:02

wszyscy tylko jęczycie ze w Pesie jest tak zle, a dalej tam robicie. Pesa nie jedyna ! Kto mądry ten ucieka z tamtąd

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.