SPINKO
3 224 538 5 1

Opinie o SPINKO

Filtruj opinie po kryteriach:

abcd
 Opinia

Jak wygląda praca kontroli jakości ? Na czym polega? Jaki jest zakres obowiązków?

Pomocna?
TakNie
Xyz
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@abcd 07.07.2019 22:26

W Zielonej? Kawa, reklamacja, kawa, kawa, reklamacja, śniadanie, kawa, koniec pracy. Jeśli chcesz dołączyć to zapraszam, może będziesz znał kody braków, nie to co niektóre osoby wysoko postawione w jakości.

Pomocna?
Tak5Nie1
19.50 brutto.
 Opinia

W kisielu nie dzieje się dobrze. O ile można powiedzieć że za Pana debola było w miarę sensownie, wszystko szło i można było się dogadać w wielu kwestiach, tak teraz "Szkoda" gadać. Niektórzy wysoko postawienie w firmie gdyby spadli z poziomu swojego ego na poziom IQ to by się zabili. Durne pomysły, dodawanie obowiązków bla bla bla "ilość, ilość i jeszcze raz jakość" totalny brak decyzyjnosci, podyktowany brakiem wiedzy... Panie z mistrzowki wiodą prym w ciągłym piciu kawy, a brakuje wszystkiego części, detali opakowań itp, przychodzi audit i zdziwienie że mają zaległości. Podział ludzi na produkcyjny plebs i mistrzowke jest bardzo widoczny, ot choćby zakładowa impreza integracyjna dla pracowników biurowych czy też drobne "papierowe torebki" przed świętami. Nie jesteś operatorem cnc tylko operwtorem-gratowaczem-przebieraczem detali. U nas na odlewni to samo... Proces trwa 55 sekund, masz wolne 25... Napoleon nie da Ci odpocząć... Gratuj, przebieraj segreguj... Podwyżki? 50 gr brutto... Jeśli spinko leszno nie przyjedzie na dużą inspekcje , nie zweryfikuje jacy tutaj są zatrudnieni ludzie na stanowiskach.... Ten zakład pierdo**** A na hali będą grali w paint Ball.

Pomocna?
Tak26Nie1
Miś Uszatek
 Opinia
@19.50 brutto. 07.06.2019 17:15

Najlepsze są te co przychodzą do pracy na 8 h a pracuja 2h z blondi na czele hehehe hehehe, toniemy

Pomocna?
Tak26Nie1
Schuele
 Opinia
@19.50 brutto. 07.06.2019 17:15

Cała firma Schuele Polska dziękuję za ten transfer. Czekaliśmy na to wiele lat. Współczujemy wam serdecznie. Pan "Szkoda" był ogniskiem kłamstwa, oszustwa i donosicielstwa. Kompletny brak wiedzy i kupione studia. Na pożegnanie nie chciał nikt przyjść.

Pomocna?
Tak5Nie1
Everest
 Opinia
@19.50 brutto. 07.06.2019 17:15

Schüle Polska bardzo serdecznie Wspólczuje wam nowego KP, i również bardzo mocno Dziękuje żeście go wzieli. Mamy jeszcze jednego takiego jakby była potrzeba...

Pomocna?
Tak5Nie1
Pracownik Schule.
 Opinia
@Schuele 17.06.2019 10:38

Everest , chyba raczej Prymus . Skoro ten KP taki do (usunięte przez administratora) to jak wy funkcjonowaliście dotychczas ? Fakt, zawsze możesz awansować i pokazać jak to się robi ! W końcu masz pole do popisu, można kłamać , oszukiwać, zrzucać wszystko na innych.

Pomocna?
Tak1Nie1
Pracownik Schule.
 Opinia
@Schuele 17.06.2019 10:38

Czytając te kłamstwa i oszczerstwa trudno powstrzymać się przed komentarzem. Z wiedzy i doświadczenia p.Szkody korzystałam wiele lat , nawet takie "bu..ki" jak Everest się od niego uczyły . Everest to że nie zostałeś zaproszony na pożegnanie musi boleć , ja byłam i wiele innych osób. Faktem jest też to że w ostatni dzień pracy na hali żegnała go cała załoga i nikt ich do tego nie zmuszał. Ciekawe Everest ile osób ciebie będzie żegnać. Życzę miłej pracy i większej rzetelności w komentarzach

Pomocna?
Tak1Nie2
Everest
 Opinia
@Pracownik Schule. 18.06.2019 15:07

Panie Wojtku, nie ładnie tak ładnie o sobie pisać,a w szczególności o osobach, które wiedzą jak stawia Pan spacje przed każdym znakiem interpunkcyjnym, w każdym mailu... nie ładnie...

Pomocna?
Tak7Nie1
mr bone
 Opinia
@Miś Uszatek 08.06.2019 20:45

blondi pracuje hahahhah no chyba nie...

Pomocna?
Tak14Nie1
Zdziwiony jak można się wybić
 Opinia
@Miś Uszatek 08.06.2019 20:45

(usunięte przez administratora) Ubierze różowe słuchawki, na (usunięte przez administratora) Bollywood i tak lecą godzinki w pracy... A Ty pracuj i radz sobie sam.

Pomocna?
Tak5Nie
Jan
 Opinia
@19.50 brutto. 07.06.2019 17:15

Lesznem rządzą jeszcze większe (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak7Nie
usztek misio
 Opinia
@Miś Uszatek 08.06.2019 20:45

I nie chodzi o zieloną tylko o Leszno blondi z logistyki

Pomocna?
Tak10Nie
spinkoteam
 Opinia

Uwaga!! Dla wszystkich co pracują w firmie Spinko, wysokie koszty utrzymania pracownika powodują to ,że tnie się koszty na wszystkim co idzie. Sprowadzamy tanie zamienniki narzędzi przez które mamy problemy (operatorzy cnc) przy tym aby się denerwują . Obróbka cnc idzie cały czas do przodu a firma spinko się cofa i nie tylko w tej firmie w Polsce. Firmy światowej motoryzacji już niedługo nas wygryzą bo nie będzie nas stać na kupno lepszych nowszych maszyn narzędzi. A to wszystko przez głupią politykę naszego rządu.

Pomocna?
Tak5Nie2
maczuga
 Opinia
@spinkoteam 06.07.2019 03:32

Najlepiej gdyby firma Spinko nie robiła takiej rotacji jak teraz następuje, bo sama się pcha do dziury z której już nie wyjdzie. Nie wiem jak to prawnie wychodzi, ale najlepiej by było zostawić 2/3 najlepszych pracowników dać im wyrabiać godzinny nadliczbowe bez podatku (reszta w kopertę jako premia) do tego doszły by soboty. Wtedy oszczędzimy na ilość pracowników mniej podatków do tych złodziei. Sobie pomyślcie ile pracowników chodziło by na dotykowe godzinny płacące 100% bez obciągnięciu podatku.ok 1 tys więcej w kieszeni.

Pomocna?
TakNie4
Pracownik
 Opinia
@maczuga 06.07.2019 04:14

Wystarczyłoby dać stawki takie jak w Moto i wszyscy byliby zadowoleni. Masz zarobić godnie za 8h pracy a nie pracować więcej jak pies za marne pieniądze.

Pomocna?
Tak6Nie
Fajeczka na QRQC
 Opinia

Panie dyrektorze (usunięte przez administratora). Niech Pan wraca do Zielonej. Za Pana rządów było dobrze, sensownie i tresciwie. Teraz ten cyrk jedzie na kwadratowych kołach.

Pomocna?
Tak7Nie2
Srututut
 Opinia
@Fajeczka na QRQC 26.06.2019 20:18

Lecz choćby przyszło tysiąc atletów I każdy zjadłby tysiąc kotletów, I każdy nie wiem jak się wytężał, To nie udźwigną, taki to ciężar:)

Pomocna?
Tak6Nie2
Rekrutacja
 Opinia

Nadal szukamy operatorów CNC i operatorów maszyn odlewniczych. Może warto spróbować a nie czytać nierzetelne i krzywdzące opisy.

Pomocna?
Tak3Nie16
Jacko
 Opinia
@Rekrutacja 18.06.2019 16:21

Ja czekam na odzew od jesieni 2018 roku, coś u was jest nie tak z tą rekrutacją...

Pomocna?
Tak3Nie
JM
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Rekrutacja 18.06.2019 16:21

Rekrutacja kłamie. Prawda ich w oczy kole. To co się dzieje na żeliwie to istny cyrk... Kierownika tylko kolor zielony interesuję a nic nie umie zaradzić. Straszna rotacja wśród pracowników.

Pomocna?
Tak4Nie
Andrzej
 Opinia

Niestety, z przykrością muszę stwierdzić, że w firmie dzieje się coraz gorzej. Ucięte nadgodziny idzie jeszcze zrozumieć, chociaż dopiero teraz widać, jakie są realne zarobki, ale co chwila nowe "pomysły i usprawnienia" tylko pogarszają sytuację. Przyjdzie moment, że naprawdę zabraknie ludzi do pracy. A co chwila ktoś się zwalnia, nie tylko nowi, ale właśnie przede wszystkim doświadczeni pracownicy. To chyba o czymś świadczy... Chociaż oczywiście nie dla wyższych sfer, oni nadal problem widzą w pracownikach najniższego szczebla, a nie w swoim "nietypowym", żeby delikatnie to ująć, podejściu. Kombinujcie dalej, to niedługo reklamacje będą najmniejszym problemem, bo nie będzie komu pracować.

Pomocna?
Tak31Nie1
znajomy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Odszedłem ze Spinko ponad rok temu i to była moja najlepsza decyzja w życiu. Mimo braku ludzi do pracy "układ" leszczyńskich pracodawców wciąż trwa, dlatego nie ważne dokąd pójdziecie i tak będziecie zarabiać tyle samo. Jedyna opcja to wyjazd do innego miasta. Zycie we Wrocławiu czy też Poznaniu wcale nie jest o wiele droższe, za to zarobki potrafią być 2-3 krotnie wyższe niż w Lesznie. Do tego dochodzą dojazdy tanią komunikacją miejską oraz psychiczny spokój (Spinko potrafi za 2tyś. wycisnąć z Ciebie wszystko, a po pracy nie masz już ochoty na nic). Ah no i jeszcze jedna sprawa. Jeśli idziecie tam z myślą o ścieżce rozwoju i możliwości awansu to prawda jest na prawdę smutna. Są dwie opcje aby się tam wybyć, albo być starym pracownikiem z 10-20 letnim stażem albo znajomkiem , któregoś z kierowników. Bez plecaka nie da rady. Z resztą wystarczy spojrzeć na kadrę zarządzającą. I od razu dodam, że nie mam nic do starych pracowników, bo awans im się należy, tylko niestety dostają na stanowiskach mistrzowskich tyle, że pewnie woleliby stać znowu przy maszynie i nie spinać się o parę złotych więcej. Nie to co chłopaki z ławki od Przema, który lubi wciskać swoich bez opamiętania...

Pomocna?
Tak20Nie
Dany
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@znajomy 12.04.2019 12:57

Czyzby klakiery bały się konkurencji młodych wilczków

Pomocna?
Tak4Nie
Andriu
 Opinia

Byłem w tej firma na rozmowie niestety mimo zapewnienia nie skontaktowali się nie polecam ogólnie duże wymagania a oferta finansowa kiepska. Z tego co się orientuję zarobki magazynierów są od 2500 - 3500 netto. Do tego posiada bogate doświadczenie wszystkie uprawnienia i znajomość j.angielskiego mi oferowane kwotę ok 2250 brutto

Pomocna?
Tak9Nie1
byłem ale się zmyłem
 Opinia
@Andriu 19.02.2019 23:44

po co chwaliłeś się umiejętnościami językowymi ? po co ? udawać matoła to klucz do pracy w Kisielinie. Byłem _ dałem sobie siana, podziękowałem _ nic nie straciłeś _ leszczyńskie myślenie to nie Falubaz !

Pomocna?
Tak5Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
jeszcze robię
 Opinia

Kisielin Spinko _ od lipca 2018 w Zielonej działają a zwolnili się już np : kadrowa, majster, operatorzy, oczyszczacze odlewów, kontroler jakości, planista, magazynier ... itd _ nie idźcie tam do pracy, bo też wymiękniecie, choć uważacie się za twardych, duża dyscyplina, tablice z nazwiskami wiszą i jest napisane ile szt. zrobiłeś, czy jest norma czy nie, każdy kto przechodzi obok to sobie może czytać, hale duże i w większości jeszcze puste i zimno, wypłata w grudniu przyszła z 3 dni opóźnieniem . Są chytrzy, jeszcze się nie rozbujali a już oszczędzają, dojazd kiepski . Rejestracja kartą wejścia i wyrobienia. za fajki gonią .

Pomocna?
Tak37Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mario Bros.
 Opinia
@jeszcze robię 06.01.2019 15:59

Tablice z nazwiskami? A nie zapomnieli czasem o RODO? Radzę je zastąpić numerami identyfikacyjnymi

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zuzanna
 Opinia
@jeszcze robię 06.01.2019 15:59

Jak mówi Twój nick - jeszcze pracujesz w firmie Spinko z Leszna. Jest to firma z dosyć krótkim stażem, więc może widzisz jakieś przesłanki ku temu, by warunki, jakie świadczy ta firma swoim pracownikom, poprawiły się? Może to, co poruszyłeś tu na forum, warto również poruszyć na jakimś zebraniu w pracy? A może tego typu zebrania są w Spinko organizowane? A jak rozliczane są tu nadgodziny?

Pomocna?
Tak3Nie
dziki wieprz
 Opinia
@Zuzanna 09.01.2019 16:30

Nie ma czegoś takiego jak nadgodziny :) Jeśli sa jakieś to albo za darmo jak technolodzy, albo wychodzisz w inny dzień szybciejo ilość nadgodzin...

Pomocna?
Tak13Nie
„Nie”wiecznie niezadowolonym
 Opinia
@Mario Bros. 06.01.2019 23:22

Juz zapomnieliście jak podpisaliście zgodę na przetwarzanie waszych danych osobowych przez Spinko???

Pomocna?
TakNie5

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bezstronna
 Opinia
@jeszcze robię 06.01.2019 15:59

Przepraszam, ale do pracy idzie się pracować a nie palić fajki. Czytam Wasze komentarze i stwierdzam, że większość z Was nie nadaje się do żadnej pracy. Wnioskuję z wpisów, iż Moto powstało niedawno więc firma nie wypracowuje jeszcze zysków. Idąc do nowo powstałej firmy trzeba liczyć się z faktem, iż szału finansowego od początku nie będzie. Skoro zatrudniliście się w Moto to w poprzednich firmach nie było Wam tak dobrze. Nie chcecie się "przemęczać" to idźcie po zasiłek dla bezrobotnych wtedy nie będziecie mieli na kogo zwalić swoich porażek w pracy bo nie będziecie pracować - PROSTE. Umiecie się tylko wyżalać, ale jakoś nikomu z Was pewnie nie chciało się wysilić i porozmawiać z władza wyższą w tej firmie. Skoro narzekacie tak mocno na jednego z szefów to może trzeba było zmienić podejście do gościa, zapytać czy może ma jakiś problem do rozwiązania, pomyśleć trochę (o ile to nie jest za duży wysiłek dla Was) i przedstawić swoje propozycje. Może nawet sami widzicie bądź widzieliście, że można by coś inaczej robić, jakieś procesy mogłyby inaczej przebiegać - jeżeli tak to trzeba o tym mówić a nie teraz "być mądrym" i pisać swoje żale. Ludzie przecież musicie stanowić zgraną ekipę i musicie nad tym pracować!!!! Nikt nie twierdzi, że to jest proste ale jak już wszystko ruszy to będziecie mieli ogromną satysfakcję , a jakie ogromne doświadczenie w tworzeniu nowej organizacji. Ludzie obudźcie się..... Teraz jest rynek pracy pracownika ale on niedługo się skończy i co poczniecie wtedy ze swoimi wymaganiami. - ZGINIECIE!!!!!! BĘDZIECIE TĘSKNIĆ NAWET ZA MOTO!!!!!!! Trochę samokrytyki co do swojej osoby, postawcie się w roli kadry zarządzającej tą firmą albo lepiej otwórzcie firmę i twórzcie ekipę pracowników. Wtedy możecie się wypowiadać w temacie tworzenia nowej firmy.

Pomocna?
Tak1Nie11
Bezstronny
 Opinia
@Bezstronna 26.03.2019 20:27

Typowe „ betonowe myślenie” zawsze ten szary pracownik jest zły. Macierzysta firma istnieje już długi czas i jak w Kisielinie na początku szału nima z pieniędzmi to co jest w Lesznie? Co do pewnych osób to nie każdy się nadaje na big bossa ;) Zwykli pracownicy maja szukać rozwiązań i podawać na tacy jaśnie panu:) ? Właśnie w Lesznie gdzie powtarzam firma istnieje już kupę lat, starzy pracownicy się zwalniaja ciekawe dlaczego ? Dopiero nadchodzi era pracownika:) Pytanie czy zaczną myśleć przyszłościowo , czy tez nadal będzie „ na twoje miejsce , za bramą jest 100:)” Pozdrawiam serdecznie i kłaniam się nisko;)

Pomocna?
Tak12Nie
Witek
 Opinia
@dziki wieprz 09.01.2019 21:35

Co ty (usunięte przez administratora) Na nadgodziny chodzimy od dwóch lat. Tydzień w tydzień. Za wszystko masz zapłacone.A ze dajesz się (usunięte przez administratora) to już twój problem.

Pomocna?
Tak1Nie
byłem ale się zmyłem
 Opinia
@Bezstronny 27.03.2019 12:20

to dobry i rzeczowy wpis ! Jaśnie Pan co ma więcej tyłów niż przodów ! wieczne niezadowolenie i foch . masakra w Lesznie wiara prawdę o nim mówiła " On wam pokarze w ZG " no i pokazał . ..? ludzie mają w nosie i idą sobie dalej. człowiek przy maszynie zna języki, ma lepsze papiery, praktykę międzynarodową z kilku firm a Ten dalej w swoim wyimaginowanym świecie _ bravo . Leszczyniaki nie pochwalą pracownika . Duma nie pozwala tym Panom .

Pomocna?
Tak7Nie
nemo
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Coraz trudniej pracuje się w Lesznie, demotywujące są wpisy o stawkach w Kisielinie w porównaniu do stawek starych w Lesznie. Z każdym podaniem czuję się coraz bardziej w....y na układy, po co się szkolić, uczyć skoro stanowisko tak czy inaczej dostanie ktoś kto ładniej skacze, jeździ na rowerze, albo ma wujka/ciotkę z ekipy 40 letnich pracowników...Taki zakład. Szkoda mi tylko włożonego serca, myślałem że coś zmienię, szkoda

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Witek
 Opinia
@nemo 24.03.2019 22:30

Ot i cała prawda o tym zakładzie.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nie polecam
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Ahhhhhh Spinko, a raczej nowe władze, dlaczego szukacie dziury tam gdzie jej nie ma ??? Zatrudnić osoby na wysokie stanowiska, które się nie znają na rzeczach które wykonują ludzie pod ich dowodzeniem. Na rozmowie kwalifikacyjnej obiecują kokosy, obiecują premię do tego nadgodziny na które i tak chodzą "pupilki" mistrzów (jeśli są), premię można stracić za wszystko (dosłownie ). Nie polecam pracy w Spinko, jeżeli władza nie zrozumie co robią źle to ta firma upadnie. Zatonie niczym titanic.

Pomocna?
Tak11Nie1
Opeerr
 Opinia

Witam doszły mnie słuchy że w kisielinie wraz z premia i dają 3400 netto to prawda?

Pomocna?
Tak9Nie1
andrzeju
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Opeerr 15.02.2019 15:29

19 zł / H jako operator masz na początek po 3 m-cach dostaniesz 20 zł / H . 3 zmiany bez nadgodzin, zaczynasz 3 zmianą w niedzielę . jako operator zarobisz na początek 2600 netto . / chyba ,że masz kilka lat doświadczenia i większą wiedzę tzn. ustawianie itd to dostaniesz 25 zł / H / .

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Operator
 Opinia
@andrzeju 16.02.2019 10:01

Mam ponad rok doświadczenia na mazaku pisze programy i ustawiam maszynę

Pomocna?
TakNie
Operator
 Opinia
@andrzeju 16.02.2019 10:01

A jak z premia? Słyszałem że ciężko na ustawiacza iść najczęściej chca guzikowych.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
andrzeju
 Opinia

Panie Piotr _ proszę zrozumieć, że te pyskówki to krzyk do nikąd, ludzi, którzy mieli nadzieję na stabilizację w nowym zakładzie, chcieli mieć udział w tworzeniu czegoś nowego, chcieli stanowić jedność, po prostu znaleźć swoje miejsce ! ale poszli z Kisielina, sami poszli, nie piszę tu o przyczynach finansowych, raczej o psychicznym nękaniu typu "kropla drąży skałę", powolne ale skuteczne tykanie i upominanie słowne jest gorsze niż jedna porządna kłótnia.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Witek
 Opinia

Nic dziwnego że ludzie się zwalniają, tu dostają na początek 16zł a w Kisielinie 19-20zl Brawo, życzę powodzenia.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
piotr
 Opinia

ja uwazam ze pisane opinie powinny byc podpisane imie i nazwiskiem a nie nickami tu kazdy kazdego moze oczerniac ten cały portal to taka podwórkowa pyskówka a jesli komus sie pracodawca nie podoba to niech zmieni prace bez dodawania dziecinnych komentarzy nikt nikogo na siłe w pracy nie trzyma i nikt nie zmusza do pracy w tej czy innej firmie wiec po co na co i do kogo tez pyskówki!!!

Pomocna?
Tak8Nie
Witek
 Opinia
@piotr 04.02.2019 23:02

Ot i cała prawda.Nikt was w Spinko na siłę nie trzyma. Nie ty to inny. Taki mamy obecnie rynek.Tobie nie pasuje to się zwalniasz, innemu odpowiadają warunki to się zatrudnia, proste.Nikt od was cudów nie wymaga. Tylko pracy , za co zresztą macie zapłacone.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Werty
 Opinia
@piotr 04.02.2019 23:02

Konstruktywna krytyka jest bardzo ważna!!! Z firmy uciekają starzy , doświadczeni pracownicy to jest chyba zły znak?.Udawliscie cały czas ze wszystko jest porządku i dokąd nas to zaprowadziło? Bolą was negatywne komentarze? A może czas na to aby wyciągnąć jakieś wnioski z zaistniałej sytuacji. Jeszcze jest na to czas.....chyba.

Pomocna?
Tak13Nie
Werty
 Opinia
@piotr 04.02.2019 23:02

Może zacznij od siebie? Moja rada jak chcesz się podpisywać pod opinia to najpierw sprawdź słownik ortograficzny. Ktoś czytając twój tekst pomyśli ze w firmie same matołki pracują. Proszę nie rób wiochy innym.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mały John
 Opinia
@Werty 05.02.2019 16:16

Czy w Spinko częste są przypadki dyskryminacji? Słyszałem, że zdarza im się

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
andrzeju
 Opinia
@piotr 04.02.2019 23:02

Panie Piotr _ proszę zrozumieć, że te pyskówki to krzyk do nikąd, ludzi, którzy mieli nadzieję na stabilizację w nowym zakładzie, chcieli mieć udział w tworzeniu czegoś nowego, chcieli stanowić jedność, po prostu znaleźć swoje miejsce ! ale poszli z Kisielina, sami poszli, nie piszę tu o przyczynach finansowych, raczej o psychicznym nękaniu typu "kropla drąży skałę", powolne ale skuteczne tykanie i upominanie słowne jest gorsze niż jedna porządna kłótnia.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zainteresowany
 Opinia

Mam pytanie jak wygląda praca na magazynie, ile zmian, warunki pracy, atmosfera i na jakie zarobki można liczyć z góry dziękuję za info

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hwyy
 Opinia

Witam! Chciałabym aplikować do Spinki,także mam kilka pytań. 1. Czy przyjmują kobiety i na jakie stanowisko trafiają? Praca należy do prostych czy raczej trudniejszych? 2. Praca zmianowa? 3 . Jaka płaca? Socjal jest ? 4. Jaka panuje atmosfera? Jak traktują nowych, niemających np pojęcia o tej pracy ? Ż góry dziękuję za odpowiedzi ????

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cnc
 Opinia
@Hwyy 29.11.2018 17:25

Jeśli nie masz pojęcia o tej pracy to jak najbardziej się tam nadajesz.. Posiadam duża wiedzę z zakresu toczenia, frezowania i programowania maszyn cnc. Starałem się o pracę w tej firmie jednak bez odzewu, więc wychodzi na to że wola zatrudniać zielonych

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xyz
 Opinia
@Cnc 30.11.2018 22:00

Cnc 30.11.2018 22 Było trzeba aplikować na operatora - programistę na frezarki do narzędziowni.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cnc
 Opinia
@xyz 01.12.2018 21:47

Nie ma sensu.. Ta sama sytuacja

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rekrutacja
 Opinia
@Cnc 30.11.2018 22:00

Witam! Po przerwie wznawiamy nabór na stanowisko Operator maszyn. Jeżeli jest pan nadal zainteresowany - proszę o kontakt.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Arek
 Opinia
@Rekrutacja 10.12.2018 13:15

Czy firma zatrudnia też osoby bez doświadczenia na stanowisko operatora?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cnc
 Opinia
@Rekrutacja 10.12.2018 13:15

Nadal aklutalne?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cnc
 Opinia
@Rekrutacja 10.12.2018 13:15

Witam, Nadal aklutalne?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zainteresowany
 Opinia

Potrzebuję informacji o pracy na magazynie jaka atmosfera, zarobki , godziny pracy???

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zainteresowany
 Opinia

Witam co powiecie o stanowisku elektryk automatyk w Kisielinie ??

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Spin robot
 Opinia
@Zainteresowany 30.01.2019 18:20

Chopie, uciekaj, z tym zawodem będziesz dobrze zarabiać w GERMANY, no ale twój wybór...firma na pierwsze szlify może być

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zainteresowany
 Opinia
@Spin robot 30.01.2019 20:11

Plusy i minusy w tej pracy ??

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Predator
 Opinia

Jak tam u Was w Spinko bo chyba nie za dobrze? Tyle lat poświęciłem dla tej firmy i widzę że nic się nie zmieniło.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Spin robot
 Opinia

Jeśli pracować fizycznie to tylko w DE, nie PL.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Leszczyński byk
 Opinia

Byłem i widziałem na własne oczy. Niestety muszę stwierdzić że szef przebywa tylko w swoim biurze bojąc się swoich pracowników którzy z każdą kolejną wizyta wydeptują go w ziemię dlatego za często nie wychodzi na halę. Nie wiadomo kto zarządza firma jest prezes dyrektor i szef , o co tu chodzi? Brak decyzyjności , nikt nie wie co ma robić. Odchodzą jakosciowiecbi mistrz którzy coś tam robili. Inni też już mają dosyć. Podobno większość szuka pracy. Nam w Lesznie zabrali nadgodziny a najlepsze projekty dali do falubazow. Jeżeli moja praca ma tak dalej wyglądać że pół miecha jestem w Moto a pół w zielonej to zaczynam też szukać.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PLE
 Opinia

Byłem widziałem i śni mi się po nocach ten koszmar. Trzymcie się ! Inżynierki wypowiedzcie się jak atmosfera w Moto na dzień dzisiejszy? Dawno mnie tam nie było.. kible wyremontowane?

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pyroteck
 Opinia

Najlepszy pracodawca na świecie!!! ave Moto

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pilnik
 Opinia

Witam, Problemem w Zielonej są dwie osoby najwyżej postawione. Ta bliżej pracowników nie potrafi rozmawiać z ludźmi, dlatego większość z nich odchodzi często pracować za mniejsze pieniądze ale w ciszy i spokoju. Bez gryzienia, ciągłych wymagań itp. Ogólnie jest lipa, na niedoswiadczony personel rzuca się wiele obowiązków, często takich z którymi nie mieli doczyniena. Kolejna sprawa to wyszkolenie i posiadana wiedzą ludzi z "mistrzówki" są tam może dwie osoby które wiedzą co mają robić i jak mają to robić. A ulubiona ich "pracą" jest zrzucanie swoich obowiązków na innych. -mam przebrać detale? Przecież operatorzy to zrobią. I kur** robią bo trzeba po was partacze poprawiać. Mało tego :) potrafią przypisać sobie cudze osiągnięcia :) Sprawa dyskusyjna jest nawet zakup trzech buteleczek że spryskiwaczami za 30 zł.... "sprawę trzeba przedyskutować" I tak się ciulamy z dnia na dzień... Dostajemy (usunięte przez administratora) detale z leszczynowa, ustawiają na nich produkcję, po czym się okazuje że wszystko i tak na złom. Ot i cała historyja

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zielonogórzanin na 100%
 Opinia

Gorszego dziadostwa nie widziałem. Myślą, że tutaj jest pyrlandia i będą ludzi wykorzystywać . Trzeba było pod Poznaniem sobie fabrykę stawiać bo tutaj głupków nie znajdziecie. hahahahaha

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
+++ Rekrutacja Spinko +++
 Opinia

Do Działu HR SPINKO +++ Obiecuję, że w w nowym 2019 dostarczę Wam swoje wypowiedzenie. Już możecie rozpocząć rekrutacje, bo parę miejsc za jednym zamachem się zwolni. Ciał Bambino

Pomocna?
Tak30Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nicolas
 Opinia
@+++ Rekrutacja Spinko +++ 06.01.2019 12:07

znam cię gościu i to bardzo dobrze siejesz tylko zamęt w firmie bo ci nie wyszło to co zaplanowałeś Kisielin pomieszał ci szyki i nie tylko tobie

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Werty
 Opinia
@Nicolas 15.01.2019 08:45

Normalnie coraz ciekawsze robi się to forum:) Zaczynaja pojawiać się elementy tragikomiczne:)

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bumblebee
 Opinia
@Nicolas 15.01.2019 08:45

Fajna ta gazetka firmowa, zawsze coś się dzieje a nie nudy Głos ludu

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dramat
 Opinia
@Bumblebee 15.01.2019 18:29

Szkoda tylko że opisują Kisielin a wklejają zdjecia z Leszna.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
......
 Opinia
@Nicolas 15.01.2019 08:45

Możesz trochę jaśniej napisać?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Interviewer
 Opinia
@+++ Rekrutacja Spinko +++ 06.01.2019 12:07

Tygryski Halo To klikać lajki, będą podwyżki albo wypowiedzenia ;>

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nicki
 Opinia
@Interviewer 18.01.2019 08:49

Podwyżki będą ale norm;)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Interviewer
 Opinia
@Nicki 18.01.2019 14:56

Lajk Nicki, uśmiałem się ;>

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
yyyy
 Opinia
@Nicolas 15.01.2019 08:45

my tez cie znamy GOŚCIU. Idealny to ty nie jesteś:) Mamy foto jak ciężko pracujesz:)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nicki
 Opinia
@Nicolas 15.01.2019 08:45

Ale paranoja :) Boże mam nadzieje ze nie jestes jakaś osoba funkcyjną , jeszcze kogoś skrzywdzisz. Pani psycholog powinna Ci pomoc:(

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dramat
 Opinia

Zastanawiam się tylko po jaki .... wybudowali Spinko moto aż pod Zieloną Górą.Czy nie lepiej by bylo np. pod Rawiczem, Górą,Kościanem, Osieczną. Gdzieś , skąd dojeżdżają nasi pracownicy. Mieli by gotowych pracowników. Dobrze że nie postawili go na niemieckiej ziemi, bo jeszcze musieli by płacić w euro. Ktoś musiał na tej decyzji niezłe zarobić, albo przeprowadzili .... rozpoznanie rynku. Po prostu brak słów. Toniemy szybciej niż tytanic.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nikt
 Opinia

Firma się wali i pali - Dziękujemy Falubaz. spier... alać póki czas............................

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lulok
 Opinia

A co powiecie o pracy w Kisielinie?warto tam aplikować?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
michal
 Opinia
@Lulok 29.12.2018 12:53

Daj sobie spokój.

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o SPINKO - Leszno

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej