CWS-boco Polska Sp. z o.o.
4 846 6 1

Opinie o CWS-boco Polska Sp. z o.o.

związek

Jak widać temat związków zawodowych okazał się być bardzo drażliwym. Zarzad boi się prawdy. I skończy się płacenie pod stołem u przewoźników

Gosc
@związek 09.12.2017 22:28

Temat zwiazkow okazal sie sciema czy co bo cisza

PH

Dokładnie tak. Dobrzy pracownicy nie narzekają:) W każdej firmie są plusy i minusy. Nigdy nie było i nie będzie idealnych miejsc. Firma CWS boco natomiast daje wiele możliwości. Wypowiadam się z poziomu PH. Praca ciężka, ale bardzo rozwijająca. Wymaga wiele cierpliwości i zaangażowania, ale popłaca. Świetna kadra zarządzająca- kompetentna i pomocna. Nie ma typowego wyścigu szczurów i wyładowywania się przełożonych na pracownikach jak słupki spadają. Jak wszędzie są i mankamenty, ale jeśli ktoś lubi pracować i jest ambitny to da sobie radę. Trzeba tylko chcieć .

KAM
@anonymous 30.07.2018 23:52

ja tylko odpowiadam na pytania :)

Żenua

Boco to firma która przez wiele lat oszukiwała na wynikach ścieków. Teraz i w Dąbrowie została zmuszona do działań zgodnych z prawem. Niestety przez kiepskie zarządzanie trzeba było wziąć kredyt. Ciekawe jak się to przełoży na dalsze funkcjonowanie.

Ciekawska
@Żenua 15.04.2018 23:31

Witam. Zainteresowala mnie ta firma jade na rekrutacje za 2 h.Prosze napiszcie co znaczy jest bardzo ciezko? Wiem ze przedstawiciel musi wyrabiac targety i utrzymywac poziom sprzedazy ale co znaczy badzo ciezko czyli co - ktos nie ogarnia i pisze ze jest ciezko czy nie wiem sa plany nie do osiagniecia za ktore dopiero jest premia czy moze jak masz zawsze plan to i tak mowia ze mozesz lepiej i znowu podciagaja? Prosze o odpowiedz:)

Boczek

Od dawna klienci i przedstawiciele monitowali o wdrożenie chipów. To rozwiązałoby wiele problemów. Chipy są w odzieży niemieckiej. Prawie cała konkurencja również podjęła decyzję o wdrożeniu tej technologii. Niestety ze względów finansowych boco Polska wycofała się z podobnych planów. Obecnie nie ma już na to szans. Brawo kadra kierownicza.

śmiechawa
@Boczek 04.07.2018 10:34

chipy chipami ale najfajniejsze jest to, że jak ktoś się zwalnia firma robi wywiad gdzie ktoś poszedł....poważna korpo która boi się pracowników którzy przechodzą do małych firm rentalowych....to jak postąpili po zwolnieniu pewnego doradcy z Podkarpacia woła o pomstę do nieba....rozsyłanie listów, że xx nie jest pracownikiem boco....żenada....ale przynajmniej sami sobie zrobili na złość ponieważ klienci sami mówili, że nikt kto ma poczucie własnej wartości tak nie robi...a boco już się stacza, zostają konkursy bhp i 3 panów z Philipsa :) poza tym traktowanie wieloletnich pracowników też jest fajne, albo kogoś zwalniają po ponad 20 latach pracy albo w jednym roku degradują z opinią że nie umie pracować i jest najgorsza a za rok zapraszają wręczają kwiaty i zdjęcia z prezesem który bardzo chwali......no cud nad Wisłą jak to się zmienia! :P

anonim

(usunięte przez administratora)

Ciekawy

dużo jeszcze ma ich w zanadrzu?

Lato

Każda firma ma lepsze i gorsze opinie. Ale boco jest specyficzna. To co pisze rzekomy PH rozmija się z prawdą. W firmie liczą się tylko słupki. Nie wyrabiasz targetu - do widzenia bez skrupułów. Masz ciekawe spostrzeżenia? Jesteś niebezpieczny. Nowe kontrakty coraz gorsze więcej pracy na niższej marży. Ilość reklamacji dopełnia całości. To jest rzeczywisty obraz a nie pisany z polecenia

PH
@Lato 07.06.2018 22:07

Nie jestem "rzekomym" PH. Zdarzało się, że przez kilka miesięcy nie wyrabiałam targetu i nadal pracuję. Nie wypowiadam się z polecenia, a z własnego doświadczenia. Moja opinia jest poparta moim doświadczeniem w pracy z firmą. Czy Pan/Pani Lato ma doświadczenie w pracy z firmą ? Nie spotkałam się z "do widzenia" bez skrupułów. PH, którzy odeszli za mojej kadencji odeszli z własnej woli, a nie dlatego, że nie wyrabiali targetu i zostali zwolnieni. Napisałam, że praca jest bardzo ciężka. Nie każdy się do niej nadaje, ale jeśli jest się pracowitym i wytrwałym, to można.

Niebieskooka

Witajcie. Pracowałam w Łodzi 4 lata temu. Jeszcze nim firma przeniosła się na Rokicinską. W tych czasach mimo że praca była bardzo ciężka (szczególnie dla kobiet- których było najwiecej) dawało się przeżyć. Po tym co piszecie ręce mi opadają... nie wyobrażam sobie wracać tam i harować jak wół... kontakt z koleżankami utrzymuję nadal i to ci piszecie oraz czego się dowiaduję jest spójne. Jak można ludzi wykorzystywać jak w (usunięte przez administratora)?! Jak można zabierać premie za takie gó..o jak produktywność? Jak można traktować ludzi jak scierwa? Słuchajcie zapraszam do mojej firmy gdzie ludzi traktuje się z szacunkiem. Gdzie ewentualne zniszczone sztuki (z powodu złego zalaminowania lub błędów ludzkich) idą do kosza i nikt się nie kłoci. Gdzie człowiek jest dobrem najwyższym a zarząd jest po to żeby pomagac. Zapraszam do uk...

Cezary

Dobrzy pracownicy nie narzekają!!

Arek

Osoby zadowolone z pracy w firmie rzadko piszą na forum. Ci których drogi z pracą się rozmijają pozwalaj sobie na takie oczernianie!!!

Zenua
@Arek 22.04.2018 10:40

Arku skoro jest Ci tak cudownie to napisz o tym....... To nie oczernianie. To fakty poparte twardymi dowodami. Myślisz że gdyby było inaczej te wpisy nadal by tutaj były?

Zubr

Mam pytanko karaluchy, swierszcze jeszcze są na produkcji ? Czy poradzili sobie z tym w Łodzi

Paweł

Słyszałem, że firma ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Potrzebujecie może ludzi?

Kasa
@Paweł 18.03.2018 10:56

A co to znów ktoś pisze za kasę żeby poprawić wizerunek firmy. Wszędzie wzrosty przychodów konkurencja kwitnie ale boco niestety chyba gnije od środka. Nie polecam.

StołekPrezesa

Jakieś nowe ploteczki?

Imprezka
@StołekPrezesa 09.02.2018 09:23

Prezes w żałobie odkąd usłyszał od jednej z pracownic że mógłby być jej ojcem. A takie były plany. Oj szkoda.

Międzyrzecz

@Związek @Alibaba Spokojnie koledzy bądź koleżanki, jeśli nie zmieni się nic na Zakaszewskiego do listopada, mamy asa w rekawie. Nie mając obowiązku informowania pracodawcy o fakcie utworzenia związku zawodowego, tak samo podania imion ich założycieli. Pchneliśmy sprawę do przodu. Zostało zorganizowane spotkanie założycielskie na którym przyjeliśmy uchwałę o powołaniu takowego związku. Komplet dokumentów już ładnie czeka by tylko wysłać do centrali związkowej. Rozprawimy się z tym układzikami

Ktoś
@Międzyrzecz 15.10.2017 16:16

Halo czy w Międzyrzeczu nic się nie dzieje ?

Adrianna

Kolesiostwo,Kolesiostwo pokończyły się etaty w zarządzanie firmy to stworzyli regiony i tam powciskali kolesiów prezesa. Było zatrudnionych kilka osób którym zależało na dobru firmy ale nie spodobało się to prezesowi i ich usunął a na ich miejsce zatrudniono ludzi z podstawowym wykształceniem żeby cicho siedzieli i nie kombinowali jak prezesa usunąć. Ale z tego co słyszałam stworzyła się grupa osób która myśli poważnie jak wybrnąć z kiepskiej sytuacji firmy.Najbardziej zaangażowani są ludzie z transportu koordynatorzy i ludzie z pionu handlowego tz. młode wilki.W regionie zachodnim jest człowiek któremu się marzy jak przejmą władzę stanowisko dyrektora regionu zachód obiecał mu to człowiek z Łodzi . Co prawda jest bardzo w to zaangażowany w usuniecie obecnego prezesa.To jest jeden z tych nowo zatrudnionych z marnym wykształceniem kieruje transportem . A co do języków obcy to katastrofa koordynatorzy , brygadziści ani be ani me po niemiecku czy angielsku.W Karpaczu debatują Przedstawiciele,Doradcy,Koordynatorzy jak usunąć prezesa prym wiedzie Mariusz O. Oczywiście jest to niby szkolenie.

???
@Adrianna 12.01.2018 14:45

?????????????????????????

Igor

Podpowiedzcie jakie wyposażenie dostaje przedstawiciel handlowy? Jaka jest atmosfera? Jak rekrutacja przebiega?

Niejestemrobotem.
@Realia 07.01.2018 21:01

Serio? Maja byc w Uwadze? Ciekawe, czy skontaktuja sie z bylymj pracownikami. Ja sie chetnie wypowiem jesli tylkk dostane kontakt

sylwia

nie polecam pracy w boco bynajmniej w łodzi. Atmosfera przez jedną wymalowaną dziumdzię z rzęsami jak u krowy udziela sie na cały zespół a cierpi przez to pół działu. Panienka robi fochy na wszystko - co z tego, że ma wiedze skoro nie potrafi jej przekazać nowym pracownikom. Odradzam

Szkolenie

W tych czasach rzadko się zdarza aby firma nie dbała o szkolenia swoich pracowników i ich rozwój. Niestety boco nie dba o rozwój pracowników.

NDN
@Szkolenie 27.10.2017 10:06

SZKOLENIA? - FIKCJA, CO KWARTAŁ PODCZAS PRODUKCJI PODCHODZI NIECIERPLIWY BRYGADZISTA Z LISTĄ DO PODPISU, NA TIP TOP, PODPISZ, TO FORMALNOŚĆ

ozoro

Ludzi coraz mniej z powodu wypłaty, traktowania i układów ludzi biurkowych. Ręka rękę myje. Brak organizacji pracy. Nie polecam. I nie pozdrawiam Międzyrzecz

Akira
@ja 31.10.2017 10:52

Nie no a kiedy to Seluś pracował. Gdyby nie znajomość z prezesem ten serwisant ekspresów dalej byłby w swoim żywiole. To wstyd że ktoś taki zarządza osobami które wiedzą przewyższają go 100 razy. Ale cóż układy.......

M.

Czy moznaby zlikwidowac rachunki za wczasy pod grusza.????Wiele ludzi wyjezdza na urlopy na wies bo nie stac ich na inne wczasy.Ale tam tez chodza do kina,basen,kawiarnie,muzeum,traca na przejazdy itp.To troche nie uczciwe z tymi rachunkami.Wiele firm gdzie pracownikow jest ok 1000 placi bogate wczasy pod grusza,a u Nas marne grosze i jeszcze nie wszyscy dostaja.To troche nieuczciwe Panie Prezesie.Kazdy pracuje tak samo,ale nie kazdego stac na wczasy z faktura

leser

sorry ... pogubiłem się już kiedy za kogo piszę :) ale wracam do formy moja dr od duszy mnie znow postawiła..

leser
@leser 11.10.2017 09:16

Jablonka dlaczego podszywasz się pod innych. Jak widać temat związków powoduje schizy u niektórych. W sumie robi się fajnie- w godzinach pracy to i z zarządem można popisać całym (patrząc po poprzednich dniach to i cała grupa pisała co kilka minut). Ciekawe co na to niemcy powiedzą skoro czas pracy poswięca sie na zabawy w necie a wyniki słabiutkie....oj słabiutkie

Pracownik

@Alibaba, chyba pracujemy w dwóch różnych zakładach, a może ty jyż dawno, dawno tu nie pracujesz bo masz nieaktualne informacje he, he,

alibaba
@Pracownik 09.10.2017 10:37

owszem pracuje do dziś. A co jesteś zadowolony/a za tą super nagrodę 65zł brutto za ciężką prace przez parę miesięcy?. Wstyd, a Piotruś jeszcze sie chwali jaki to on hojny . Wielki dyrektor, który nie może sam zrobić nic. Ciągle zapytam łodzi zapytam łodzi. A łodz "BEZ ODPOWIEDZI". Pewnie jesteś dysponentem , który jak kazdy inny nie ma pojecia o niczym co się dzieje w zakładzie, siedzi tylko na krześle i wstaje jak wielki dyrektor sie zjawi i udajesz, że pracujesz.

Se

Bzdury piszesz bo albo wyleciałeś z tego zakładu albo nigdzie wcześniej nie zaznałeś jak to super jest gdzie indziej! Generalnie piszesz bzdury, więc pij dalej nad swoją niedolą ...

leser
@Se 09.10.2017 10:34

Dziwne....na forum cisza, nagle pojawia się info o związkach zawodowych i dziwnym przypadkiem zaraz lawina hejtu dla przykrycia sprawy. Że niby przypadkiem, nagła obrona firmy? Ktoś tu się bardzo boi związków chyba i próbuje odciągnąć uwagę od tematu przekraczanych godzin pracy czy innych nieprawidłowości tu opisywanych. Drogi zarządzie- ludzie to nie idioci, mają więcej oleju w głowie niż wam się wydaje.

alibaba

Mówię o zakładzie CWS-boco Polska z siedzibą w Międzyrzeczu. Beznadziejna robota, brak możliwości rozwoju.Pieniądze to najniższa plus premia z która zabierają za byle co. Za osiągniecie produktywnosci jedyna nagrodą jest 5 minut przerwy dłużej, a w okresie wakacyjnym gdzie produktywność przekraczała dwukrotnie dostaliśmy za 4 miesiące pracy 6 dni w tygodniu premie o wartości 65zł BRUTTO! Warunki na hali przekraczajace 40 stopni C. Ciagłe omdlenia. Mylne słowa dyrektora, który swoją władzą nie potrafi nic załatwić. Rzucanie słów na wiatr i traktowanie zakładu jak salon kosmetyczny. Nie polecam! Nie wiem jak jest w Łodzi, ale Międzyrzecz to kompletne dno. Ludzie odchodzą ekspresem.

ha
@Związek 08.10.2017 10:31

chyba muwisz o latach 80ych.... teraz już tak nie jest ...

Szaraczek

Jak to jest ze w tej firmie na stanowisko brygadzisty awansowala osoba ktora nie potrafi przedstawic sie w ani po niemiecku ani po angielsku nie skonczyla zadnej szkoly wyzszej i nie ma pojęcia o co chodzi w tej firmie. Malo tego chodzi rzadzic na jednej i drugiej hali No jak to jest poco taki pracownik co inni za niego musza robic? Malo osob w firmie ma wieksze pojecie od tego człowieka? Ktos zapierdziela od poczatku zeby zarobic na premie tych z gory i dostaje taka sama pensje jak wtedy gdy kilka lat tem przyjmowal sie do pracy. Tylko praca praca praca nie gadac robic wiecej szybciej. Ja się nie dziwie ze mlodzi odchodza z tej firmy bo jaka czeka ich tam przyszlosc.

Lidia

szkoda że jesteście tacy aktywni dopiero jak straciliście pracę. Ale mądry ...

Bolo
@Lidia 26.09.2017 10:09

Lidia, podobno jesteś moderatorem a wypowiadasz stronnicze komentarze? Firma jest na dnie. Dla krótkotrwałej poprawy wyniku zwolniono lub ułatwiono odejście wartościowym osobom. Teraz na stanowiskach kierowniczych są osoby nawet bez matury- nie mówiąc o studiach czy językach obcych. Ktoś zapyta po co? A no dlatego że byli zagrożeniem aby odsunąć od władzy klikę prezesa i jego samego z nieudolnymi rządami. Konkurencja śmieje się w głos i ściąga tych ludzi. Prezes nie odrobił lekcji z Philipsa gdzie współpracownicy chcieli go .............. Tutaj sytuacja się może powtórzyć. Seluś dowie się że miał wylecieć za wyniki w DG a Jabłonka za ustawki z rodziną. Karuzela zmian znów rusza.........kto tym razem odmówi zerwania jabłuszka z jablonki i pożegna się z firmą?

Lidia

@wiarus co dokładnie masz na myśli? To naturalny stan rzeczy w zasadzie w każdej branży, że obecnie pracownicy zmieniają miejsce zatrudnienia średnio co kilka lat. Rownież i w CWS-boco Polska Sp. z o.o. na pewno są wieloletni pracownicya, a część osób migruje do innych firm?

wiarus....

Dobre skończyło się już dawno... gdzie ta ekipa, co robiła plany... u konkurencji. Bawią się dobrze. Kiedy w końcu niemcy przejrzą na oczy, skończy się ''rodzinne kumoterstwo'' , przecież zarząd ma poparcie. Zapamiętajcie w końcu raz na zawsze - mierny, ale wierny. Głębokie gardło jeżeli chodzi o DG, w łodzi to dopiero kur.ik ;) Moi drodzy jednak nic się nie zmieniło... sentyment został.... Starajmy się kochać ludzi.... tak szybko odchodzą.

mam

Mam pytanie. Jak jest w cws boco cfc Miedzyrzecz? Jak szefostwo, brygadzistki, spedycja itp jak podchodza do pracownika? Jakie place i socjale?

wiem jak jest

robiłem tam i powiem tak ludzie ok byłem tam funkcyjnym , ale jest tam pani która [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do kariery jest nastawiona musi dobrze robic i medzi strasznie , ale tak jest jak sie ustami pracuje . pozdrawiam panią Agnieszke B.

Lidia

@lemon, na pewno mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź, bo dla innych niezwiązanych z CWS-boco Polska brzmi to dość demotywująco. @Winnetou, piszesz o karach, na jakiej podstawie miałyby być one przyznawane, skoro nie ma ich w umowie o pracę?

Zostaw opinię o CWS-boco Polska Sp. z o.o. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CWS-boco Polska Sp. z o.o.