Gates Polska

Kariera w Gates

Co oferujemy?

Aktualna rekrutacja

3. Opinie o pracodawcach Polska
  5. Opinie o Gates Polska Sp. z o.o.

Opinie o Gates Polska Polska

Nie przegap nowości o Gates Polska Sp. z o.o.!

gates

03.03.2019 17:45

Dodatkowe punkty do premii tylko dla fupowłazów którzy najpierw Ci mówią że się zwalniają a potem mistrzuniowi w dupęcje wchodzą????
    władek

13.03.2019 17:25

z tego co wiem to stawka zależy od ilości dni/ godzin pracujących w m-cu, stąd różnica,a w grudniu były święta,
    Mieczysław Orzechowski

13.03.2019 17:47

premia zależy m.in. od wyników, scrapu, BHP, 5S itd. Od trzech miesięcy mamy płaconą tylko część za 5s. A co do świąt, to tylko ci zarobili 1800, którzy mieli urlop. Ja straciłem 6 dni urlopu. Część nowych pracowników musiała iść na urlop bezpłatny, a ich wypłaty opiewały na 1300 zł! Ale tak to się dzieje jak mamy śmieciowe umowy ze stawką godzinową a nie miesięczną.
    Asia

05.02.2019 15:15

a co sadzicie o praccy w laboratorium w gatesie slyszalam ze fajnie I dobre zarobki
    Aaaaaa

07.02.2019 12:58

Jeśli chodzi o nowa hale i jestes Ciekawa zapytaj dziewczyn, nie zjedza Cię. Poza tym tam pracuje garstka ludzi wiec wątpię zeby ktokolwiek wiedzial cos na ten temat.
    Peter

13.02.2019 23:31

Jest w porządku, nowa hala i nowy team.
    gregroy

02.02.2019 17:57

witam a zatrudniają na 1/2 etatu?
    Jerzy Szymański

24.01.2019 16:57

Nie mogę odpowiedzieć na jedną z poniższych dyskusji, więc napisze tutaj: @Pracownik nikt na nowej hali nie pracuje na trzy zmiany, ponieważ nie istnieją. Część zakładu pracuje na jedną zmianę, a cześć na dwie. Tak wiec REALNA stawka godzinowa w Gates Polska Sp. z o.o. to 16,82 zł/h brutto. Mam nadzieję, że rozwiałem wszelkie wątpliwości @Pracownika (dział kadr?), oraz sugeruję, żeby się Pan/Pani lepiej rozeznał(a) z REALNĄ sytuacją w firmie. Pozdrawiam bardzo serdecznie, Jurek Szymański z Legnicy.
    Jerzy Szymański

14.01.2019 20:35

Fajna praca, miła atmosfera, przyjazne kierownictwo - to wszystko fakty. Niestety, faktem są również zarobki na poziomie 2000 zł na rękę. Rzeczywista stawka godzinowa to 16,82, a nie tak jak jest napisane na OLX.pl -17,65. Dodatkowo ̶p̶r̶e̶m̶i̶a̶ zapomoga w wysokości 200 zł brutto miesięcznie. Docelowo wynosi ona 400 zł brutto. No i wisienka na torcie, czyli zorganizowana wigilia na starej hali. 4 (!) USZKA i barszczyk, i kawałeczek ciasta poprzedzone słowami dyrektora o świetnym roku dla firmy.
    Jerzy

23.01.2019 17:24

stawka godzinowa nie jest tożsama z premią. To dwa osobne zagadnienia. "REALNA STAWKA GODZINOWA NA START 17,65 zł/h BRUTTO (stawka z dodatkami)" otóż po raz kolejny przypominam, że to kłamstwo. Realna stawka godzinowa z dodatkami to 16.82 na start. Ogłoszenie wisi co najmniej od listopada, mamy końcówkę stycznia, a nocek jak nie było, tak nie ma. I nie będzie przez kolejnych kilka m-cy. Piszący to ogłoszenie mieli tego pełną świadomość, a mimo to wprowadzają przyszłych pracowników w błąd. I też uczciwie byłoby napisać z ich strony jakie dodatki wchodzą w tą "REALNĄ" (nie przestanie mnie to określenie śmieszyć :D ) stawkę godzinową. Co do wigilii, szliśmy 10 minut w jedną stronę w zimnie w samych polarach, niektórzy w samych koszulkach z jednej hali na drugą, tylko po to, żeby zjeść 4 uszka, uprzednio otrzymując informację od mistrzów, żeby w ten dzień nie brać jedzenia do pracy. Jak nietrudno się domyśleć część z nas przez cały dzień zjadła tylko to

24.01.2019 11:49

Witam, Co do stawki na ogłoszeniu to zwróć uwagę, że ona dotyczy pracy na III zmiany, a z tego co się orientuję to raczej musisz pracować na II zmiany.

24.12.2018 11:31

Życzę wszystkim pracownikom( obecnym i byłym) wesołych swiat.
    I'm free

27.11.2018 18:38

wg nowego ogłoszenia, pracownicy nowo zatrudnieni otrzymują na start stawkę godzinową 17,65 brutto/h (stawka z dodatkami). Oczywiście mowa tu o dodatku za system 3-zmianowym (nocki). Problem w tym, że trzech zmian tam nie będzie jeszcze przez długi czas. Póki co firma ma problem z obsadzeniem jednej zmiany, nie mówiąc o dwóch, a co dopiero trzech. Wiec proszę nie wprowadzać ludzi w błąd z tą stawką, albo proszę chociaż napisać jasno, że system 3-zmianowy to kwestia co najmniej kolejnego pół roku. Pozdrawiam.
    Zatrudniony

10.05.2018 01:58

Nie jest dobrze w tym zakladzie, oj nie jest... z dnia na dzien robi sie coraz gorzej. Masowe zwolnienia ida prawie codziennie. Ilosc osob zatrudnionych nie jest adekwatna do osob zwolnionych. Kadry zarzadzajace nie widza jak zle sie dzieje w zakladzie. Nie zdaja sobie sprawy z tego, ze teraz jest rynek pracownika a nie pracodawcy. To nie pracodawca przebiera sobie w zasobach ludzkich, ale potencjalny pracownik wybiera firme, dla ktorej bedzie pracowal. Dopoki A.M. tego nie zrozumie i nie zacznie placic jak nalezy to bedzie zle... Ja pracuje w systemie 4 brygadowym. Caly czas za zwykla stawke, piatek, swiatek i niedziela. A jak widze, ze inni przychodza na 200% to szlag trafia. Niby tez mamy DDW, ale zawsze sa one ustawiane jako W5 a nie jako WŚ lub WN. Ten system jest dymany bez wazeliny. A gdyby nie 4 brygadowka to ten zaklad juz dawno by splajtowal. BCM5 caly czas robi paski dla Daimlera, ktory bierze od nas kilkanascie palet dziennie co podejrzewam, ze jest glownym utrzymaniem zakladu (nie liczac kitsow). Kalander, gdyby teraz nie robil na 4 brygady to mialby takie tyly z guma, ze teraz nie wykonane plany bylyby poprostu smieszne... brak slow poprostu... duzo by tu jeszcze mozna bylo napisac.
    Nowy

23.06.2018 12:42

Hej za dwa miesiące mają otworzyć tę drugą halę i będzie niestety 4 brygady
    Ona

24.10.2018 12:45

A coś wiecie więcej a pro pos działu MIX i Kalander?
    mistrzunio

21.10.2018 20:15

Załóżcie związek zawodowy i nie dajcie w nim dojść do głosu chodzącym na smyczy "derekcji" ;)
    Jaro

13.10.2018 08:58

Obecnie pracuje na dziale Kits bardzo fajna praca. Tylko dla pikera jest troche duzo do ogarniecia. Pracowalem wczesniej na spawalni. Norma godzinowa ktora musisz wykonac. Maszyny w oplakanym stanie a norma odgórnie narzucona. Dla mnie praca w Gates to lajcik z porownaniem do poprzedniego pracodawcy
    Wyprzedzający Epokę

09.10.2018 17:51

Zwracam się do samochodziarzy chcących zmienić godziny rozpoczęcia/zakończenia zmian w Gates. Stanowcze NIE! Veto! Po stokroć NIE! Ale ... ... Jeżeli nakłonicie legnickie MPK (oraz innych przewoźników którzy dowożą pracowników do legnickiej metropolii) aby przystosowało rozkłady jazdy do waszego samolubnego pomysłu - zagłosuję, być może, ZA :/ W następnym odcinku przedstawię egoistom ciekawe pomysły jak pożytecznie wykorzystać czas czekając w korku.
    Zibi

11.10.2018 01:44

Uszyję ci spodnie za ten głos rozsądku xd
    Zb

09.10.2018 00:28

do wszystkich niezadowolonych: pilna praca do wykonania w Malczycach, zainteresowani proszę zgłaszać się do Zb.......
    Ada

26.09.2018 11:15

Witam, Mógłby ktoś powiedzieć coś o dziale kits? Co to jest i czym się zajmuje?? Z góry dziękuję

03.10.2018 17:23

Pakują na terenie jednej hali do różnego typu kartoników paski klinowe z elementami np.przekładni, zajazd niezły, bez norm - lecz sami pracownicy preferują "wyścig szczurów"...
    nieznajomy

06.10.2018 17:56

Jak masz za co żyć i niejedyna pod kreska nieodzowne tam obojętnie czy facet czy kobieta tam jest ciężka praca fizyczna i psychiczna szkoda czasu bo i tak dłużej jak 2 lata tam niewytrzymałe ciagle ludzie się zwalniają to jest (usunięte przez administratora) stoją i ciagle poganiają cię odradzam nie popełnij tego błędu co ja zrobiłem. Pozdrawiam
    pawel

27.09.2018 11:53

witam, prosba o informacje. W których firmach na lca strefie pracują w systemie 4 dni po 12 godzin i 4 dni wolnego? pozdrawiam

03.10.2018 17:21

WEziTec preferuje tego typu zmianowość.
    Absolwent

11.09.2018 22:28

Witam . Jak jest z stawka na start na operatora i lidera ? Bo chce przyjść do was bo w lear nie da się robić za te pieniądze ????

25.09.2018 09:34

Witam. Dziękujemy za złożenie aplikacji. Rekrutacja na stanowisko kontrolera jakości nadal trwa, stąd możliwe, że jeszcze kontakt z naszej strony nastąpi. Pragnę jednak podkreślić, że kontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami, którzy spełniają warunki niezbędne do pracy na tym stanowisku w naszej firmie. Pozdrawiam.
    Pankracy .

26.09.2018 00:08

A jak u was z premiami ?takie stawki i jakie warunki aby taka dostać. Do jakości tez przyjmujecie ludzi z doświadczeniem na produkcji
    Hej

04.09.2018 02:12

Co tam u Was? Widzę kłęby białego dymu, wybraliście papieża?
    Zuzka

03.08.2018 18:23

Sporo ofert pracy do Was, zdaje się na tą nową halę... ile "na dzień dobry" najmniej zarobi nowy pracownik? Że atmosfera do (usunięte przez administratora) już wiem, ale na strefie to chyba norma. Wiem, bo pracowałam już w podobnej fabryce ;-) Napiszcie, czy da się jakoś tam przeżyć. Dzięki ;-)
    Ruda ola

18.08.2018 18:19

Nieda się ,masakra ta firma
    lipa

22.12.2016 11:07

Gates-Legnica. Pracowałem już w kilku firmach produkcyjnych i w porównaniu z nimi to jest jeden wielki bajzel. Dziwię się, że ta firma jakimś cudem funkcjonuje. Przełożeni w większości nie kompetentni, jedyne co potrafią to na dzień dobry zrąbać. Tak dla poprawy nastroju (raczej swojego). Czepianie się o bezwartościowe szczegóły. Stare maszyny pamiętające jeszcze czasy Gierka, notorycznie psujące się. bezmyślne inwestycje w maszyny i różnego rodzaju "ulepszenia", które zamiast polepszać pracę to nierzadko ją utrudniają. Nikt nie pyta o motywację i atmosferę wśród pracowników a sięga ona dna. Sporo osób już odeszło i odejdą kolejne. Mają ciągły problem z naborem nowych pracowników bo nikt nie chce tam pracować, a "świeżaki" po tygodniu rezygnują kiedy orientują się co się tu dzieje. Nie długo zaczną chyba ściągać bezdomnych. Brak podwyżek dla starych pracowników (wieloletnia praca a stawka podobna do tych co dopiero przychodzą), więc na podwyżkę wraz z upływem lat można zapomnieć. Powodzi się tylko tym co bez wazeliny włażą przełożonym i kablują. W ogłoszeniu o pracę piszą o możliwości rozwoju co jest kompletną bzdurą, chyba że chodzi o rozwój garba albo raka od wdychania oparów z gumy. Premie dawane w zależności od widzimisię, a absurdem jest już obcinanie za BHP premii całej produkcji w powodu wypadku, nawet jeżeli wypadek był kiedy ty smacznie spałeś po nocce w domu, nie świadomy jeszcze tego, że dostaniesz po premii. I pomyśleć, że kiedyś (o czym z łezką w oku wspominają "najstarsi górale") był to zakład, w którym nie jeden chciał pracować. Jeżeli ktoś uważa, że wypisuję bzdury sugeruję zasięgnąć opinii u tych co pracują lub pracowali tam.

02.03.2017 21:37

Jak tam tak źle to po co tam dalej siedzisz??? Zwolnij się!!!

14.08.2018 16:43

W 2001 najlepsza firma na strefie przepracowałe W firmie 6 lat
    MB

27.06.2018 09:41

Kitsy sie rozsypuja :)
    MB

31.07.2018 12:40

Nie, mistrz z produkcji odszedł
    grip kit

02.08.2018 14:40

Pan Lenartowicz ?
    Dawid

17.07.2018 15:15

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?
    Kula

17.07.2018 19:10

Nie prowadzi ,mają aktualnie 100%załogi,
    kioto

18.07.2018 07:54

Dawid - oczywiście, że prowadzi, sprawdź turaj: https://pracodawcy.pracuj.pl/gates-polska-sp-z-o-o,6610 Kula - nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Gates Polska?

Kontakt - Gates Polska Sp. z o.o.

Jaworzyńska 301 59-220 Polska

NIP:6912085880

Branża główna: Wyroby z tworzyw i gumy

Endriu

16.07.2018 20:33

A czy ktoś może powiedzieć jak wygląda pakiet socjalny w firmie?

29.04.2018 11:02

@Mariusz, napisz coś o zmianach w tej firmie? Są również zmiany nocne? Widzę że Gates Polska ma aktualne oferty pracy, głównie do zakładu w Legnicy. Jest ktoś kto tam pracuje i mógłby podzielić się opiniami? Jaka jest atmosfera wśród pracowników? Czy Gates Polska daje umowę o pracę? Czekamy na wasze opinie.
    Maciej

12.06.2018 23:13

Hej ja pracuję jak dla mnie to nawet ok nie ma brudu ani pyłu chałas jak wszędzie mili ludzie pracują Kasa 2200 za mc dla mnie ok 5 dni w tygodniu weekend wolny jeste czas na pracę i dla rodziny ok ja akurat na mmv i jest ok mimo awarii które szybko usuwają pozdrawiam

24.05.2018 13:24

@werynajs Co dokładniej rozumiesz przez "toksyczne warunki"? Na pewno wiele osób chciałoby wiedzieć, co masz na myśli, więc będę wdzięczna za tę informację na temat firmy Gates. @Julita Może w takim wypadku przedstawisz po prostu swoją opinię na temat w pracy Gates?
    PracujacyMX

02.06.2018 21:17

Czlowieku skoro ty nie pracujesz na MX to daj sobie siana.Wyobraz sobie ze pracuje na MX prawie 10lat i jeszcze zyje.

03.06.2018 04:55

Skoro jeszcze zyjesz tzn., ze jest dobrze ;-)

30.05.2018 14:54

@Pracujacy Nie mnie oceniać, czy jest to prawda, czy nie, jednak chciałabym Ci za tę informację podziękować. Pozwól, że spytam jeszcze o jedną rzecz. W jaki sposób firma Gates zabezpiecza pracowników przed potencjalnymi zagrożeniami wynikającymi ze specyfiki pracy tutaj? Nie widzę, aby ta kwestia była tutaj poruszona, dlatego będzie to ważna informacja.

30.05.2018 22:12

Jako tako szczegolnych srodkow zabezpieczajacych nie ma. Jak pisalem wczesniej, musialyby to byc spore ilosci substancji aby mogly zaszkodzic czlowiekowi. A to jest raczej malo prawdopodobne aby rozne substancje dostaly sie do organizmu czlowieka. Chyba, ze ktos zrobilby to celowo. Na kazdym stanowisku pracy sa instrukcje postepowania z roznymi srodkami chemicznymi, wykaz jakie srodki ochrony indywidualnej trzeba stosowac przy obchodzeniu sie z materialem niebezpiecznym. Firma Gates ma tez program/stronke z lista wszystkich substancji obowiazujacych w zakladzie. Ten wykaz jest ogolnodostepny. Jesli ktos ma jakies watpliwosci jak obchodzic sie z danym materialem to moze w kazdej chwili spradzic karte charakterystyki poszczegolnej substancji lub mieszanki. Ogolnie wszystko sprowadza sie do przepisow bhp i stosowania srodkow ochrony indywidualnej.
    werynajs

17.05.2018 00:05

Nie polecam, bardzo ciężka praca w toksycznych warunkach za niewielkie pieniądze.

15.05.2018 10:18

A co powicie obecnej inflacji w Gates? Jest ok czy dalej nas robia w jajo.

15.05.2018 12:17

Napewno bedzie git 200-setki byly.Chodzi mi bardzej o 4-brygadowke.
    Mysza

16.05.2018 07:59

Wg GUS inflacja średnioroczna w Polsce wyniosła 2% w 2017, podwyżka to 5,5%.
    Ala

27.04.2018 12:10

Witam,czy na produkcji jest praca zmianowa jesli tak to na ile zmian w jakich godzinach?Czy przyjmują kobiety na produkcję jak wygląda kwestia uropów wakacyjnych czy sa z tym duze problemy?Proszę o inf.od pracujących obecnie w tej firmie.
    Urlopy wstrzymane

10.05.2018 10:28

W tym roku nie będzie planowanego postoju bo planu nie ma Hehe najbliższe urlopy w 2025 roku. Żadnych świat i wakacji tylko z @ p i e r d @ L a c..... Ewentualnie zwolnienie się uwolni od (usunięte przez administratora) 21 wieku.... Każdy wywiad donosi, że jest już wszędzie lepiej poza gatesem... Szkoda czasu na to miejsce

11.05.2018 00:16

Cytujac Kononowicza, "nie bedzie niczego" ;-)
    OMIJAĆ

09.05.2018 09:51

Najwyższa pora oddać coś od siebie... WYNAGRODZENIE... Jest to farsa....pracujesz cały miesiąc, zawsze znajdą by ją obciąć. Awarie, nie wykonane plany (a jak wykonać jak są te AWARIE), WYPADKI (głównie młodych pracowników z kilkunastoma dniami doświadczenia) i jak wykonać plan gdy wciąż brakuje ludzi?! Stawki? Zależy ile wyzebrasz na tzw egzaminie. Średnio to jakieś 40 groszy do godziny każdej stawki BRUTTO. Stawek operatora jest np 9. Za każdym razem trzeba scierac się jak w szkole że znajomości instrukcji... Podwyżki? A są takie? Niech nikt nie myśli, że Gates daje 300 lub 500 podwyżki... Daja 3% a już przy tym ręką im się trzęsie. Czy pracują Ukraińcy? Raczej pracowali a została może garstka. Żaden z nich nie chciał przychodzić za grosze oferowane przez Gates. Firma się nie rozwija... Rozbudowuje.. Ma taką renomę, że nie sądzę że znajdą ludzi na nową hale... Tam praca będzie tak ciężka, że rotacja będzie przebiegać w takim tempie, że braknie ludzi z dolnego Śląska a będą chyba ściągać z Chin. Dlaczego pracownicy z 15 letnim stazem się zwalniają? Bo zarabiają tyle co 15 lat temu... Czas w Gatesie stanął. Zwalniają się nie tylko doświadczeni operatorzy ale i pracownicy biur... Kto chciałby mieć tą samą pensje i podwójne obowiązki 2 potężnych hal? Poleciała pani dyrektor hr, księgowa , panie od rekrutacji czy inne pełniące fundament firmy dające o pracowników.... To chyba daje coś do myślenia, że coś jest nie tak, skoro nawet biura odchodzą... Urlopy? Firma ztaje głównie w sierpniu na 2 tygodnie ale nie cała. Mechanicy pracują i kits... Urlopy rotacyjne. Jeśli chodzi o urlop na żądanie... Owszem jest.... Ale od bazowych 100 pkt premii zabierają 40 za uż. 20 system a 20 mistrz... L4? Po premii... Chcesz urlop? Tylko szczęście jak dostaniesz. Systemy 2 zmianowy, 3 zm i 4 brygady (Świątek piątek i niedziela). System 3 zmianowy zależy. Albo 3,2,1 albo 1,2,3... 4brygady? To już większą filozofia... Nadgodziny owszem są... Bo ludzi nie ma. Tylko że zakład jest podzielony. Linie pracujące w systemie 3 zm... Robią na okrągło 200% w niedzielę i święta... W soboty na 100 mało kto chce przyjść bo po co jak może być w niedzielę na nocce i mieć 200. Przykład 1 maj cały niemal zakład za 200 %, 3 maj 200% i 6 maj 200 % żyć nie umierać. Porównanie... W tym czasie od 1 maja na okrągło przez kolejne 30 dni pracuje 4 brygadowka... Czy 1 maja maja 200%? NIE! Zwykła stawka... A 3...6? Też nie... Zwykła stawka godzinowo.... Nasuwa się pytanie czy osoby w systemie czterobrygadowym maja szansę na 200%? Przecież w grafikach kwartalnych te dni wolne sobie odbierają i ustawiają w inny dzień, który powinien być ich odebranym świętem. I jeśli przyjdą to na 200% ale czy tak jest? Oczywiście że NIE. odbierane przez nich święta, są zaznaczane w grafiku w dzień kiedy i tak według kodeksu pracy przyjść do niej nie mogą. Czyli najbezpieczniej takie odebrane święto ustawić pracownikowi po ostatniej nocce, bo na 8 dzień z rzędu nie wolno mu przyjść... Podsumowując 3 zmianowi zarabiają a 4 brygadowka robi za tania siłę robocza podtrzymujaca karuzele produkcyjna. Obsadzanie wyższych stolkow typu mistrz, kierownik, dyrektor.... Jest z góry ustawione.... Tylko przesunięcie z jednego biurka na drugie. Mistrzowie po podstawówce a inżynierowie bez studiów.... Tylko tytuł sobie dostawili bo taki jest etat. Na szczęście niedługo mnie to już dotyczyć też nie będzie.... Mam nadzieję że w porę się opamietaja, bo jest coraz cieplej a młodzieży raczej robić się nie będzie chciało... Doświadczeni systematycznie opuszczają zakład... A jak tak dalej pójdzie to za operatorów będą musieli stanąć mistrzowie a nawet dyrektor produkcji... Nie polecam firmy... Niska płaca, brak socjalu.... Nie ma bonów na święta.... Nic tam nie ma... Nawet perspektyw.... Odradzam i zalecam omijać szerokim łukiem.
    KITS

28.01.2018 06:21

(usunięte przez administratora) w internetach a sami na głos (usunięte przez administratora) nie powiecie. (usunięte przez administratora) tchórze! bla bla ... jjest źle? to (usunięte przez administratora) ! Wieśniaku bez szkoły!
    Zainteresowana

05.03.2018 17:49

A co wiecej mówić? Widac ktos mial juz dosc tej firmy, skoro po wielu latach sie zwalnia. Widac nie mial dalszych perspektyw w tym zakladzie....
    TRAGEDIA

09.05.2018 08:51

Gates nie daje perspektyw
    do widzenia

03.05.2018 22:10

Nie polecam totalnie tej firmy. Płaca bardzo niska do warunków pracy oraz systemu. Inne zakłady podnoszą pensje radykalnie, gdyż wiedzą, że ludzie uciekają. W tej firmie jest całkowita stagnacja pod tym względem. Robią tylko tzw. kreatywną księgowość i mówią pracownikom, że dostali podwyżki, które później regulują sobie premią. Na koniec wychodzi pensja po podwyżce jak z przed podwyżki. Pracuję w systemie 4 brygadowym. I zarabiam mniej niż moi koledzy pracując na 2 zmianach bez nocek. Patologia. Dlatego postanowiłem się zwolnić. Pracuję 7 dni pod rząd, w weekendy, w święta i 6, 7 dzień to nocki. Człowiek pod koniec jest tak wykończony, że aż strach pomyśleć ile to skraca życia. Dodatkowo warunki koszmarne, pył, brud, czarno jak w kopalni, sadza, smród, chemia. Premia zabierana za wypadki, za reklamacje (nawet nie z winy pracownika bądź brygady), za plan (ciągłe awarie to i plan niezrealizowany), za wszystko winny jest operator. Nowi przychodzą na dzień, dwa dni, miesiąc i się żegnają z firmą. Szkoda czasu na Gatesa. Nie pytajcie już więcej jak płacą, jakie stanowiska. Szukajcie od razu czegoś lepszego. Gwarantuję, że znajdziecie...
    botoo

02.05.2018 19:05

Premia to jedno wielki oszustwo. - Jak jest powiedźmy 22 dni pracy w miesiącu to przeważnie w ogóle nie ma premii. Przynajmniej przy tylu dniach pracy pozwalają sobie na więcej z obcinaniem premii. - Jak jest 20 dni pracy bądź mniej to premia jest prawie 100 procentowa. Robią tak po to żeby z ludzi zrobić głupków, którzy jak uważają nie potrafią liczyć. Teraz pomyślcie. Jakby przy 20 dniach pracy w miesiącu zabrali premię to okazałoby się, że robicie za 1900 zł. Nie mogą do tego dopuścić, bo wtedy byłyby masowe zwolnienia. Dlatego tworzą inscenizację wynagrodzenia, a premia w tym przypadku jest mechanizmem księgowej manipulacji. PREMIA UZNANIOWA TO NAJGORSZY RODZAJ PREMII. Z MIESIĄCA NA MIESIĄC CZŁOWIEK ZASTANAWIA SIĘ, CZY BĘDZIE 2 TYS. ZŁ CZY 2500 TYS. ZŁ NIE MOŻNA SPOKOJNIE ZAPLANOWAĆ WYDATKÓW NA CAŁY ROK . Bilans miesięczny i dłuższej perspektywie roczny musi się zgadzać. Co by powiedziała Ameryka jakby się okazało, że za dużo kasy firma przeznacza na pracowników.

02.05.2018 23:45

Mixer do konca roku pelnej premi nawet nie zobaczy.A.M wymyslil sobie taki cel ze tylko 1 raz udalo sie go wykonac.
    botoo

02.05.2018 23:50

Nie wiem jak jest na Mixerze, natomiast wiem co dzieję się na innych działach, zapewne na wspomnianym mixerze jest podobnie. Zresztą nie może być inaczej, gdyż jest to ogólna polityka firmy, która dotyka pracowników każdego działu.
    Mariusz

24.04.2018 17:12

Co do pracy w tej firmie w ogłoszeniu pisze ze zatrudnienie przez firmę to fikcja na rozmowie kwalifikacyjnej że przez agencję pracy kłamią nie polecam tej firmy
    Anonimus

28.06.2017 07:41

Proponuję to zmienić! Atmosfera atmosferą, ale nikt nie mówił że będzie lekko. Przecież nie od razu Rzym zbudowano... Ludzie się zmieniają a roczniki Przewijają. Ważne żeby dążyć do celu. Pytanie brzmi jaki jest nasz cel i czy firma daje nam takie możliwości?... Jeżeli pod skrzydłami firmy pracują ludzie od kilku, kilkunastu lat uważam że te osoby znają założenie firmy oraz jej cel. Moim zdaniem kadra, brygada, czy inne czynniki które mogą być nie do końca nam odpowiadające, mogą się zmienić. Kolejne pytanie brzmi czy ktoś z możliwością wprowadzenia zmian oraz głosem wartym coś w firmie ma wgląd w zdanie ludzi od naszej strony... Wiadomo że podstawowym celem biznesu jest jak największa produktywność. Ale zarząd nie może kierować się tylko liczbami, bo one nie zbudują zgranej załogi która do tego aby osiągnąć założony plan jest niezbędna. Czyli rotacja niema zbyt dużego sensu. Natomiast opinie ludzi na ten temat też są istotne u warto znać zdanie pracowników. Wystawiam pozytywną opinię ponieważ widzę że ktoś interesuje się forum i walczy o dobre imię firmy.
    Budzący się

30.12.2017 15:32

Rzym już dawno zbudowany. Firma Gates również nie jest początkująca, a zamiast iść progresem, zapada się w regres. Pozwolę sobie wyrazić zdanie za załogę: 1. Cel pracowników; - godna płaca; - szacunek kierownictwa; - sprawiedliwe warunki pracy (nie ważne czy jesteś brygadzistą, mistrzem etc.) ergo równe zasady traktowania, wychodzenia z pracy etc. - jasne warunki zatrudnienia; - skończenie z niebezpieczną zabawą premią. 2. Patrzenie za słupki – Ostatnio w radiu słyszałem to co już wiem od dawna, lecz nie każdy z menagerów o tym słyszał – niestety. EQ (inteligencja emocjonalna) jest ważniejsza od IQ (inteligencja mechaniczna). Oczywiste nawiązanie do współczesnych menagerów, którzy mają deficyt EQ na rzecz IQ, jest to w obecnych czasach i w sumie zawsze było bardzo zgubne. Od zawsze człowiek interesu z przeciętnym IQ mający wysokie EQ był w stanie osiągnąć sukces. Dlaczego? Bo rozumiał ludzi, wczuwał się w sytuację (empatia), był błyskotliwy, pełen ogłady, asertywny, elokwentny. Tępe patrzenie na słupki, wskaźniki daje pewne informacje, lecz są one znacząco mniejsze niż zwykła analiza w oparciu o EQ. Na marginesie, bez uszczypliwości – przed słowem „które”, „która”, należy postawić przecinek. Przez ten błąd kto jest adresatem tychże słów. Zachowam to jednak dla siebie. DYGRESJA Przy wjeździe do firmy oczywiście mamy do czynienia z masońskim trójkątem oraz gwiazdą masońską. To ta kapliczka z napisem „jakość”. Masoneria jest grupą wyznającą kult szatana, więc widać w jakiej firmie pracujemy i jakie cele jej mogą przyświecać. Masoneria jest bardzo rozpowszechniona w USA. Przyjrzyjcie się amerykańskiemu Kodeksowi pracy, zupełnie niewolniczy twór. Nas nie mogę niewolić w taki sposób (przez niewolnicze uregulowania w k.p.), to robią to w inny sposób - zabawa premią, niskie płace, psucie atmosfery, inwigilacja przełożonych (oj Kazik), tworzenie atmosfery strachu etc. Panie „mały głód”, wstyd WSTYD wstyd. Szlachetna paczka jest szlachetna, gdyż się pomaga potrzebującym, lecz Pan zarabiając tyle tysięcy i nie ma zwykłego odruchu ludzkiego? Ile kosztuje ta mikrofala i kuchenka, nawet jakby razem 2000 zł to jest dla Pana jak splunąć. Ja, gdybym zarabiał tyle forsy co Pan to nie prosiłbym pracowników o jałmużne tylko wziąłbym i kupiłbym tym ludziom potrzebne przedmioty. Tak samo robi MacDonald, niedawno słyszałem w reklamie „kup breloczek za 6 zł i pomóż wspierać potrzebujących”. Co za szczyt chamstwa, korporacja zarabiająca miliardy dolców prosi biednych ludzi o 6 zł. Ludzie weźcie się w końcu ocknijcie, ten MC ma tyle siana, że mógłby wspierać potrzebujących cały czas i to dużymi nakładami gotówki. Widocznie masoński trend chce przyciągnąć Pan na Polskie podwórko. Najzabawniejsze jest to, że z jednej strony kroi się pracowników na premii, a z drugiej prosi się o datek na szczytny cel.
    Gość

01.04.2018 19:14

I tu masz rację często oglądam program szef jak szpieg i taki szef jak sobie popracuje wśród pracowników to często docenia ich wysiłek i to że dzięki nim istnieje ich zakład. Czasami też ma odruch człowieczeństwa coś pracownikom podaruje ale może było by lepiej gdyby tak sami zastanowili się nad przyszłością i zaczęli doceniać pracowników ich pracowitość i zaangażowanie bo przyjdzie taki dzień że nie będą wiedzieli w co wsadzić ręce włożyć MY POLACY wiemy w co .I tak ogólnie życzę im powodzenia
    antykwachumałygłód

25.01.2018 07:54

Firma Gates Polska to jedno wielkie gówno!!Pracowników na tą hale którą budują to chyba z Bangladeszu będą ściągać,Jak czytam że tam dalej płacą 2000 netto to płacze ze śmiechu.haha panie AM rób tak dalej to zostaniesz na środku hali sam ze swoimi słupkami wyrażonymi w $ bo tylko to ma dla ciebie wartosc pseudo dyrektorze.Omijajcie tę firme szerokim łukiem
    Jacek

02.03.2018 09:39

Szkoda, ze GATES w Legnicy to takie ...... Pracowalem 17 lat w GATES Aachen. Pamietam pracownikow z Legnicy, ktorzy byli szkoleni w Aachen. Wszyscy mieli nadzieje na lepsza przyszlosc. Ja zawsze bede chwalil prace w zakladzie w Aachen. Zaznaczam, ze bylem zwyklym pracownikiem. Firme zamknieto i przeniesiono produkcje do Turcji. Gdy poinformowano nas na zebraniu, ze produkcja w Aachen zostanie zamknieta, oracownicy plakali. Ale tak juz jest, raz z gorki a raz pod gorke. Wrocilem do Polski i sobie radze. Ale czytajac takie komentarze moge tylko stwierdzic, ze w GATES zaczelo sie zmiany na gorsze (dla pracownikow) od czasu gdy pan Gates sprzedal udzialy Tommkons-owi. Pozdrawiam - Jacek
    Zainteresowana

05.03.2018 17:52

Skoro zwalnia się pracownik z kilkunastoletnim stażem, to juz mozna sobie samemu odpowiedziec, ze z ta firmą cos nie tak...
    limbo

02.03.2018 20:24

firma daje zarobić fizycznym czy płacą jamłużnę ?
    limbo

04.03.2018 12:45

a co powiecie o dziale KITS ?
    Aldona

05.03.2018 12:54

jak niemasz w domu co jesc to mozesz isc jak masz rozum to szkoda czasu bo i tak z tamtad sie zwolnisz cały czas poganiaja kaza robic szybciej i jest duża dyscyplina cały czas bedzierz jak robot robił/a na lince omijaj
    zainteresowany

07.01.2018 19:55

dosc czesto pojawiaja sie oferty pracy dla'pracownikow biurowych', az tak duza rotacja? jaka ejst tego przyczyna

11.01.2018 03:06

Bardzo bogaty pakiet socjalny czyli zaden.

20.02.2018 17:53

Nawet Lidl oferuje swoim pracownikom darmowy pakiet lekarski,bony itd. Gates natomiast tylko paczki dla dzieci i raz w roku pare groszy dofinansowania do wczasow ot caly pakiet ZENADA
    Stary kon

01.11.2017 14:59

A co powiecie o Mixerze
    Stary kon

19.11.2017 20:14

A skad wiesz ze tam sa warunki szkodliwe .Pracujesz tam?
    kuba

24.01.2018 09:51

ja tam pracowałem 6 lat i dobrze tam nie jest.na kardexie przez zmiane przechodzi z tona chemii + do tego opary z walcarek i wszechobecny pył i sadza.warunki szkodliwe jak najbardziej
    Zwalniający się

18.10.2017 18:45

Uważasz, że ludzie wylewający żale są upośledzeni umysłowo? To najwidoczniej większość Polaków jest według Twojego mniemania upośledzona umysłowo, gdyż słyniemy z tego, iż narzekamy na pracę. „Do niedawna zapierdzielałem na produkcji” – teraz już nie zapierdzielasz jak wspomniałeś na produkcji i dlatego punkt widzenia zmienił się od Twojego punktu siedzenia. Poszedłeś na inne stanowisko, mniemam lżejsze to i Twoje opinie będą bardziej przychylne dla zakładu, od zwykła psychologia. Wracając jeszcze do Twojego niezbyt grzecznego wybiegu określającego osoby narzekające jako upośledzone to musisz widocznie mieć deficyt w tym zakresie, gdyż argumentum ad personam stanowią najgłupszy rodzaj argumentów, który nie odnosi się do meritum sprawy. Ad. 1 Temat premii omijany jest na spotkaniu kwalifikacyjnym, lakonicznie omawiany. Jak to po roku czasu? Te zasady premiowania są już od dawna, więc nie wiem o co Ci chodzi pisząc „więc jeśli ktoś psioczy na nie po roku czasu, to jak go można nazwać”. Jak można taką osobę nazwać? Oświecony. Pasuje? Ad. 2 Zabawne, wiadomym jest, że za wszystko jest winny pracownik produkcji. Dlatego jego można ograbić z premii, przecież nie tych z biura, bo po co. Wypadek w pracy, pracownicy produkcyjni po premii i 100 zł zabrane x 600 osób, a służb BHP spokojna o swój angaż, bo przecież pracowników się ukara. Jakbyś był nieco inteligentny to dostrzegłbyś w tym wszystkim podstęp. Co jest winny pracownik z drugiego końca hali, że jego kolega przeciął sobie rękę? No nic prawda, bo przecież pracownik nie odpowiada za BHP tylko służba BHP w zakładzie. To się akurat nadaje do PIP, bo moim zdaniem to jest celowe wywieranie presji na pracownikach, żeby nie zgłaszać wypadków przy pracy. Za nadgodziny pracownikom biurowym nie muszą płacić, gdyż oni już wystarczająco zarabiają. Tego byłoby jeszcze mało żeby płacić biurowym za nadgodziny. Chyba, że chcą się zamienić 2000 zł, nocki i praca 7 dni w tygodniu to wtedy będą płatne nadgodziny. Jaka decyzja? Ad. 3 Były zgłaszane regularne awarie maszyn, zawsze są odnotowywane owe awarie w raporcie. A to ja już teraz wiem, czyli kara się pracowników zabierając punkty za plan, gdyż nie chcą przychodzić na nadgodziny, biorą należne im 4 dni urlopu na żądanie w roku oraz w przypadku L4. Znowu odpowiedzialność zbiorowa? To co ja mam może wziąć za łeb pracownika, który jest na L4 i przyciągnąć go do firmy? Co Ty chłopie w ogóle opowiadasz? Pracownicy mają prawo iść na L4, brać na żądanie i nie przychodzić na nadgodziny, Kodeks pracy się kłania drogi kolego, warto sobie poczytać zamiast wypłakiwać się na forum jak to pracownicy nie przychodzą do pracy. Jakby stawki były odpowiednie to nie byłoby L4, UŻ i na nadgodziny ludzie by się znaleźli. Proste, ale dla niektórych ciężkie. Ad. 4 Jasne, że zabrana została premia za audyt, natomiast w październiku nie we wrześniu jak przedtem piałem, zwykła pomyłka z mojej strony, za którą przepraszam. Dodam – premia została zabrana dla całego zakładu. Ad. 5 Polacy też nie chcą pracować w Gatesie, za takie pieniądze i w takich warunkach mało osób chce pracować. A jak pracują to tylko do momentu aż nie znajdą czegoś innego. Ta firma w ogóle ich nie trzyma. KITS Ad. 1 Pracodawca winien stwarzać możliwość pojawienia się pozytywnej atmosfery w pracy. Ad. 2 Robisz z ludzi nierobów, nie oceniaj innych na podstawie siebie. Ad. 3 Ibidem. Dodatkowo Gates to też prywaciarz, pisz i czytaj ze zrozumieniem. Ad 4. Nudny to jesteś Ty, nikt nie zmieniałby pracy jakby było w niej dobrze, logika się kłania. Zero wiedzy na temat realiów zatrudnienia, pracy. Tak ja się trzymam krzesła ze śmiechu. Stara kadra już pracuje w innych zakładach, popytaj kolegów, a jak masz opory to poczytaj forum. Ad. 5 poniżej krytyki. Ad. 6 Ty możesz pracować jak robot, po drugie to nie płaca tylko jałmużna. I tak firma niedługo będzie zamknięta, gdyż coraz większe są tyły z produkcją spowodowane brakiem osób, które nie będą robić za takie pieniądze.
    Zwalniający się

24.11.2017 23:52

Kolego przeczytaj ze zrozumieniem moje ostatnie zdanie. Mogą sobie budować halę i co tam jeszcze chcą. Oni robią to tylko żeby robić, zbudować żeby zbudować. Nie biorą pod uwagę tego czy będą ludzie do pracy. Oni (pseudo menagerowie) mają błędne myślenie, iż ludzie znajdą się zawsze. Z taką kasą jaką płacą, obcinaniem premii w określonym czasie etc. ludzi nie znajdą. Ciągle pomarańczowi chodzą po hali i w końcu dobra passa się skończy. Należy dodać, iż rośnie konkurencja tj. mercedes etc. Ludzie właśnie tam będą uciekać po lepszą kasę.
    BCM1

26.12.2017 19:51

No wlasnie????tylko czekam jak ruszy i mnie przyjmą też zmykam z Gatesa
    Malwinka Kitsowa

07.11.2017 15:03

A jak tam ukraincy na dziale KITS pracuja czy też rotacja ale jaja na tym dziale KITS a wystarczy zeby tylko ludzie zarządzający sie zmienili i problem był by rozwiązany
    Hehehe

12.11.2017 06:47

Jak chcesz miec ciagle brak premii albo upierdalana to tam idz
    Pawcio

16.10.2017 22:03

Nie jestem żadnym kierownikiem, ani szychą z biura, sam nieraz narzekam na swoją pracę, bo na pewno są lepsze. Ale są też dużo gorsze. Ale! Jeśli narzekać to z sensem, a nie na zasadzie: „jak przyjmowałem się do pracy, to powiedzieli, że zabierają 20% premii za wypadki, a teraz zabrali, co za ch***”, albo „koleżanka Grażyna była dla mnie nie miła co ch** zakład”. Czy widzę problemy w zakładzie? Oczywiście: 1)Zbyt małe stawki doświadczonych pracowników, względem świerzaków 2)Ciągłe cięcia kosztów 3)Chęć robienia coraz większej produkcji tą samą obsadą pracowniczą. 4)Czasami skomplikowane warunki podwyżek. Ale wskażcie mi zakład, który tak nie ma

Zostaw merytoryczną opinię o Gates Polska Sp. z o.o.