Żabka Polska

Wrocław, Powstańców Śląskich 131a

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 137 ocen.

Żabka Polska
2 137 6 1

Opinie o Żabka Polska

byly klient

Nie polecam sklepu zabka w koszalinie na spasowskiego 5-9 nieletni chłopak stoi za lada synus kierowniczki i krzyczy jest nerwowy i nadpobudliwy,nie panuje nad soba,nie wydaje paragonow,a jak ktos wruci po paragon kilku sekundach to rzuca kosz na lade i kaze klientom szukac w koszu,jest chyba pod wpływem srodkow odurzajacych...i moze ma żółte papiery,bo sie trzesie z nerwow i chyba nie lubi ludzi.

wladek

Omijajcie te sklepy szerokim łukiem ! Ceny mocno zawyżone !!!

Wkurzony klient.

Przestrzegam przed żabka na ulicy Traugutta 90/100 we Wrocławiu. Zobaczyłam penne szpinak w promocji 2szt. za 3,50 napisanym na opakowaniu z końcem daty ważności. Kasjerka w czarnych włosach wydała okrzyk O Nie! Ja chciałam to zjeść! Hit. Mało tego. Następnie skasowala mi produkt z promocji 3,50 napisanym na opakowaniu na normalną cenę. Patrząc że cena wyszła mi za wysoka powiedziałam; - rozumiem że produkt jest w promocji? ,a ona wydukala po cichu -że to jeszcze dobre. Nie do końca rozumiejąc co do mnie mówi poprosiłam o paragon, którego nie chciała wydać. Po opuszczeniu sklepu zorientowałam się, że wydała mi zły paragon. No brawo. Pracownik miesiąca.

Ola

Żabka....śmiech na sali. Teraz w pocztę się bawią a żadna poczta nie pracuje w niedziele ! Państwo dało wolny dzień od pracy a żabka go zabrała !!!!!! Nic sobie z Polskiego prawa nie robią ! Śmieją się prosto w nos rządowi ! Ciekawe czy pracownicy dostaną uprawnienia pocztowe hehehhe bo jeżeli odbiór paczek to agencja pocztowa to już dwa zawody w jednym a pensja w miejscu. Porazka

Wika
@Ola 25.04.2018 09:54

A to,że w żabce,możesz dokonywać opłat,nadawać i odbierać paczki to nie rola poczty?? Brakuje tylko aby zajmowała się listami i to będzie już chyba wszystko co robi poczta, bo sprzedaż znaczków to dla żabki nie problem,przecież to towar.A i informuję,że wyznaczone poczty też pracują w niedzielę.To nie wina ajenta ani żabki,że wykorzystali lukę w przepisie,każdy tak robi.Ja jestem zła na nasz rząd,że usunął z zapisu w ustawie,że zakaz dotyczy również ajentów i franczyznobiorców to załatwiło by cały ten problem. Jak dobrze się zastanowisz to przyznasz mi rację

Stalker

Witam, jaki są mandat kiedy sklep jest otwarty później , czyli po 6:00?

kredens

witam, koszmar pracy w żabce, jedna osoba musi wykonać masę czynności i nie daj boże nie wyrobi sie bo ma ruch.... w dniach dostawy powinny być dwie osoby żeby to wszystko funkcjonowało, a tak nie ma, zasuwa jedna osoba i tyle. A do rego ajent potrafi zwyzywać przez telefon hmmm także warunki pracy totalnie fatalne i to gdzieś trzeba nagłośnic, bo tam pracuja LUDZIE a nie jakieś bezduszne osoby, jak można tak traktować człowieka a mam pytanie czy ajent może ściągnąć z wypłaty pracownikowi no za zła weryfikację sklepu>>?

Wigor

Witam , sklep żabka w Gdyni przy ulicy Buraczanej 25 od miesiąca nie przyjmuje opłat za rachunki , sprzedawczyni tłumaczy kłopotami z systemem od momentu wprowadzenia zmian w ochronie danych osobowych , czy to jest normalnie aby tak długo poprawiać błędy .

/dan
@Wigor 18.06.2018 20:31

Jak się jest normalna osoba to się robi przelew albo sie idzie na poczte

Julita

@Zosia sieć Żabka Polska uzasadniła na jakiej podstawie sklep został zamknięty? Czy zawarta umowa przewidywała taką możliwość z dnia na dzień? Masz wiedzę o tym, że innych franczyzobiorców również spotkała taka sytuacja, czy dotyczy to tylko sklepu prowadzonego przez Ciebie? @Świadek to forum służy do wymiany opinii o firmach pod kątem tego, jakimi są pracodawcami. Natomiast może warto, żebyś swoją uwagę zgłosił bezpośrednio do osoby zarządzającej wspomnianą przez Ciebie Żabką?

Świadek

W nowo otwartej Żabce na ul.Światowida 61a Warszawa sprzedawany jest alkohol osobom nieletnim notorycznie może jakaś kontrola ???

ZatroskanaZabka

Żabka, ul. Gliniana, Bajana, Piłsudskiego, Pułaskiego i do kwietnia Średzka - nie zatrudniajcie się w tych sklepach za żadną cenę ajent i jego żona oszukują pracowników nie wpłacając terminowo wynagrodzenia, potrącając z pensji za rzekome kradzieże i braki inwetaryzacyjne (ajentka wprowadza towar fikcyjnie na stan, a potem przy inwentaryzacji płacą wszyscy a pani ma ręce czyste i kieszeń pelną), nie wystawiają umów i świadectw pracy....totalna porażka. Jeśli będziesz potrzebować czegokolwiek od pracodawcy, dnia wolnego czy zaświadczenia do urzędu....tygodniami nie można się doprosić a na wspomnienie PiP usłyszycie 'mam to w (usunięte przez administratora) i tak nic nie zrobicie bo Żabka i tak się tym nie zainteresuje'. Jakby tego było mało wszyscy pracownicy są obrażani i podjudzani jeden na drugiego przez wulgarną, chamską, wyszczekaną, bezczelną 'pracownicę-zastępcę ajenta' - która prezentuje tak samo ostentacyjne podejście do klienta(guma w buzi, zestaw słuchawkowy, brak 'dzień dobry' ani pocałuj mnie w (usunięte przez administratora) Nie polecam.

anonymous
@ZatroskanaZabka 01.06.2018 14:05

dlaczego jesteś tchórzem i to ty jesteś nieuczciwy,wszystko jadłeś za darmo a to tak nie ma nigdzie

Cherr
@ZatroskanaZabka 01.06.2018 14:05

Jetsem jedna z dłużej utrzymujących kontakt w tej zabce z pracodawcami. Nie zgadzam z z bzdurami które zostały wypisane powyżej. Ten komentarz dodala para która pracowała u W naszej zabce przez jakiś czas ale została zwolniona przez nierobstwo, kradzież i machlojki na kasie. Chca się teraz zemścić i z tad taki wpis. Msciwosc ludzka nie zna granic. Życzę wszystkiego dobrego dla PANA KARGUL I PANI KARGULOWEJ, W OPOWIADANIU W DALSZYM CIĄGU TAK PORYWCZYCH HISTORII

Śmieszne
@ZatroskanaZabka 01.06.2018 14:05

Hahaha śmieszni jesteście. Żeby chociaż trochę prawdy w tym było... Ten kto to napisał jest wielką porażką tak jak ten wpis. Skoro ktoś ma tak dużo do powiedzenia to czemu nie przyjdzie i w twarz nie powie tylko za plecami wymyśla... Żałosna opinia żałosnej osoby.

ZatroskanaZabka

Do Admin: Proszę o usunięcie. Informacje nie prawdziwe.

elagawin
@ZatroskanaZabka 20.07.2018 07:43

Jako klient i dziennikarz też mam złe zdanie o Żabkach i Freshmarketach, odkąd są ograniczenia w niedzielnym handlu wszystko podrożało o 20 %. Pierogi Jędruś 10 zł za 40 dkg, czekolada milka prawie 8 zł, cytryny często mają schowane ceny, a jak płacisz to za 3 szt trzeba dać 10 zł, dżem 10 zł, 10 dkg paczkowanej wędliny lub sera żółtego 4-5 zł, mała sałatka 20 dkg 8 zł, paczkowane kabakabajaknosiki 20 dkg prawue 10 zł. Jak ma się mało pieniędzy to polecam ty tylko wodę, bułki i mleko... Słodycze, kosmetyki droższe niż gdziekolwiek... https://m.money.pl/wiadomosci/artykul/zabka-rekrutacja-franczyza-6-5-tys-zl,10,0,2179082.html

karo
@elagawin 07.08.2018 14:11

podziekuj naszej wladzy za wrosty cen w sklepach

Zosia

Nie polecam współpracy z siecią żabka!!! Prowadziłam sklep pół roku, klienci zadowoleni a z dnia na dzień weszli mi zamknąć sklep bo znaleźli innego franczyzobiorcę i zostałam z długami na kwotę 90 tysięcy po 6 miesiacach!!! Oszusci!!! Kwota jest nie zgodna z rozliczeniem... Muszę oddać za cały towar który jest na sklepie mimo że go nie mam! :/ Nie dajcie się oszukać i zostać na lodzie

Jaga
@Zosia 26.07.2018 14:03

Co Ty kobieto bredzisz Tyle ludzi prowadzi Żabki i jest o.k ja też prowadzę może mialaś zamknięty sklep że Ci go zabrali a skąd te długi

Julita

@Normalne proszę o nieużywanie wulgaryzmów w wypowiedziach na forum. Jest to niezgodne z regulaminem, a wypowiedzi tego typu mogą byś kasowane. Zapraszam do zapoznania się z zasadami: https://www.gowork.pl/regulamin @ZatroskanaZabka napisz proszę maila z wyjaśnieniem w tej sprawie do administratora portalu na adres: admin@gowork.pl

Kasiula3262

Witam.nagminnie z premedytacja Pani w zabce w opolu na ul.Fieldorfa 14 nie wydaje kuponow rabatowych tylko po kryjomu wyrzuca do smieci.to jest poptostu skandal

Chujnia

Was

Królowa

Zamknijcie ten sklep.

Dostałam zepsute panini

Jesteście zjebani, zepsute panini macie. (usunięte przez administratora) wam w (usunięte przez administratora) Pies was (usunięte przez administratora) cele.

Julita

@Kinia Dziękuję Ci za przedstawienie nam swojego zdania na temat pracy w firmie Żabka Polska. Ale pamiętaj, że na forum obowiązują pewne zasady spisane w regulaminie Gowork, według którego na forum powinno się wypowiadać w sposób stosowny. Jeśli zatem jeszcze raz chciałabyś, w sposób kulturalny, powiedzieć coś o tym pracodawcy, to bardzo zachęcam. @anonymous Dziękuję Ci za opinię, ale Ty również pamiętaj o tym, by wypowiadać się tutaj w sposób kulturalny. Wnioskuję, że byłeś pracownikiem w Żabce?

Waldi

Niestety nie każdy nie potrafi prowadzić własny interes

anonymous
@Waldi 18.04.2018 19:02

To się nazywa tylko swój interes,tak naprawdę (usunięte przez administratora) możesz...wszystko odgórnie zaplanowane...a ty opłacaj pracowników i obligatoryjne...

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma pomaga nowym na początku współpracy?

anonymous
@Zainteresowany 14.06.2018 10:29

Taaaaa...na początku jesteś skarbek,a jak skończy się okres ochronny to jesteś dziką świnią...polecam tylko wrogom...

Julita

@Zainteresowany Widzę, że chciałbyś rozpocząć współpracę z firmą Żabka - to bardzo dobrze. A jakie stanowisko Cię dokładnie interesuje? I podstawowe pytanie - czy już zdecydowałeś się na aplikowanie do nich. Zachęcam Cię do informowania nas na bieżąco o swoich poczynaniach.

anonymous
@Julita 19.06.2018 12:06

Julita przypyszczalnie jeszcze w (usunięte przez administratora) nie dostała i każdego wciągnie w burdel...nie daj się...sprawdź pierw opinie w różnych forach....tysiące ludzi nie może się mylić na jeden temat,a jedna super wyboru Ci gratuluje...nie znamy się...Ale szczerze życzę Ci innego pomysłu na zarobienie milionów...na plus...bo tu stracisz na minus...powodzenia..podpisano były ajent pracujący 24-h na dobę,dług po 1,5roku 120,000 ( nic nie kradnąc)

Kinia

Drodzy pracownicy żabek....ajent jest tak w gównie ujebany...że ciągnie was za sobą...naprawdę złe emocje biorą się z jego niemocy...ajent dla żabki jest gównem,a wy jesteście dla ajenta,chociaż chciałby inaczej...poprostu nie bądźcie naiwni,nie dorabiajcie na czarno i nie pracujcie dla żabek,może z braku ludzi spółka poprawi byt ajenta a zarazem wasz...

Katarzyna

Witam jestem byłą ajentka, niestety zadłużoną w Żabce. Może jest tu ktoś, komu spółka umorzyła weksel. I może podpowiedzieć jak to zrobić? Ja już kilkakrotnie pisałam i za każdym razem odpisuja mi, że spółka nie pozwala na umorzenie

Kuba
@Katarzyna 29.08.2017 06:36

Hej, jestem zainteresowany otwarciem żabki. Czy jest jakaś szansa na kontakt osobisty z Tobą poza forum? :)

Jolanta
@Katarzyna 29.08.2017 06:36

Prosze o kontakt z osobami ktore maja problemy z zabka ja mam zostalam z dlugami iwekslem moze razem cos zrobimy

Kinia
@Jolanta 09.02.2018 23:34

Chciałbym...coś zrobić...prócz życia...żabka zabrała mi wszystko...

Darek

Nie polecam Żabki przy ul Sw Antoniego we Wrocławiu obsługa chamska Pani sprzedająca Ukrainka zero bez uśmiechu łaska że coś sprzeda Pan pomocnik to samo wulgarny obrażony nigdy już tam nic nie kupię obsługa z dnia 3 luty dno do zwolnienia.

Ktos
@Darek 04.02.2018 11:10

Do sklepu przychodzisz po towar a nie po to żeby pooglądać sobie Panią kasjerke , która akurat się do Ciebie nie uśmiecha ;)

Czarek

Generalnie w pracy trzeba pracować!!

Misiaaaa

Polecam prace w zabie w Olsztynie na limanowskiego. Szefostwo spoko ,uczciwie zaplacili 10 zl.za godz.za szkolenie,zero stresu,przerwy sa i mozna wyjsc do toalety i zadzwonic jak trzeba.Ida na reke dla pracownikow.Polecam

Marta

Praca w Żabce jest bardzo ciężka, jesteś na kasie, jednocześnie zajmujesz się towarem, ustawianiem, sprawdzaniem cen itp., sprzątaniem, sortowaniem wszystkiego no i na zapleczu też jest robota. Poprostu zajmujesz się wszystkim.

Anita

Jak ktoś podchodzi lekceważąco do pracy i obowiązków to nigdzie nie będzie mu dobrze.

BYŁY FRANCZYZOBIORCA

Na tą chwile zrezygnowało 48 000 franczyzobiorców w tym 45000 z długiem powyżej 10000 pln dla żabki każdy nowy franczyzobiorca dostaje nr sap wtedy dowiecie się ilu was przed wami było jeśli kończycie po 2 latach dojdzie wam jeszcze podatek za zwrot towaru około 20000 pln A FAKTYCZNE ZAROBKI KSZTAŁTUJĄ SIĘ MIEJ WIĘCEJ NA POZIOMIE 2000 - 3500 więc sami się zastanówcie czy warto pomocna (0) odpowiedz

Ha
@BYŁY FRANCZYZOBIORCA 28.03.2018 18:10

Wystarczy oszukać urząd skarbowy i masz więcej lub pracowników oszukać na przykład jakąś karę od żabki dostaliscie

Lysol

Może nie ten wątek ale pracuję w Żabce w Łodzi i szczerze mówiąc pracuje mi się bardzo fajnie. Zależy jakie masz kontakty z ekipą pracująca, ze wszystkim idzie się dogadać. Chcesz się spóźnić a masz na popołudnie? - spoko, tylko napisz wcześniej, potrzebujesz dzień wolny na już? - też bezproblemowo. Co prawda ludzi dużo ale zawsze znajdę czas, żeby odpocząć, zapalić czy zjeść. Muszę do toalety to zamykam sklep i niech czekają. Robotem nie jestem. Minusy są takie, że stawką jest niska i kara za spóźnienie na rano 400zł choć to już od ajenta zależy, czy potrąci Ci za to. Przykładowo: spóźniłam się w lutym 3 razy i nikt mnie tym nie obciążył. Najgorsi w tej pracy to są klienci, nie żadne tam dostawy czy wykładanie towaru. Chamy i buraki. Sytuacja: wchodzi burak do sklepu, robi zakupy, kładzie mi je na lade I mówi 'pakuj', poszedł po coś jeszcze, zobaczył że nie spakowałam zakupów i cytuję 'nie mogłaś kur#a mi tego spakować kur#a?' mówię, że nie, bo to nie mój obowiązek pakować zakupy. Gość mnie wyzywał od najgorszych, juz mało brakowało, żeby sprzedał mi gonga w twarz a ja, będąc osobą, która ma w (usunięte przez administratora) to co ktoś sobie pomyśli, zamknęłam sklep, wezwałam ochronę mówiąc, że jakiś agresywny schab mi ubliża. Przyjechała ochrona, później policja, a koleś dostał zakaz wstępu do żabki :) dużo jest przypadków kiedy klient uważa się za niewiadomo kogo ale ja takich zawsze gaszę, że jak im się nie podoba do nara, a ja nie jestem na posyłki. Z niektórymi trzeba krótko. Najlepiej też przeczytać kodeks pracy i mieć asy w rękawie w niektórych sytuacjach. Szczególnie jeśli chodzi o wydawanie reszty itp. w każdym razie nie narzekam prócz pensji.

A.M

Nigdy żabka. Będziecie niewolnikami. Zamkniecie sklep to was wykończą finansowo. Pracownicy bez umów. Gdzie inspekcja pracy.

Nika
@A.M 24.04.2018 07:04

Nigdy więcej Zabka to jest koszmar za spóźnienie do pracy 200 zł gdzie wypłata nie całe 1500 za 185 godzin ....ale nikt nie zrozumie ze człowiek nie jest robotem i potrzebuje więcej snu niż 4-5 bo po tyle sypiam jak schodzę z drogiej zmiany na pierwsza zero weekendów wolnych a jeszcze lepiej ma dwie żabki w jednej daje o 1,50 więcej na godzinę gdzie jest mniejszy ruch wyciąga cenowki od towarów wyzywa się jak ktoś jest chory i idzie na l4 ja przez 3 tygodnie robiłam droga zmianę bo ona załatwiała zastępstwo za mnie tak się tłumaczyła

Zostaw opinię o Żabka Polska - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Żabka Polska