Utal

• Stojków
  • Skrzynka
  • Kąty Bystrzyckie

3. Opinie o pracodawcach Gruszczyn
  5. Opinie o Utal sp. z o.o.

Opinie o Utal Gruszczyn

Nie przegap nowości o Utal sp. z o.o.!

20.04.2017 10:11

@Sylwia co sprawia, że nie czujesz się stabilnie pracując w Utal? Co chciałabyś by uległo zmianie?
    Dobry zarzad

21.04.2017 08:09

Zarzad Utalu wie ! On nie musi czytac, on po prostu wie. On zna odpowiedz na pytanie, ktore jeszcze nie padlo!
    wick

21.04.2017 11:14

Gdyby zarząd chciał zmian to już dawno rozpoczął by polemikę na tym forum! Dlatego sądzę, że chce zachować Status quo!
    ciekawostki

16.04.2017 17:06

A on nadal nie wie... ;-)
    Avatar

16.04.2017 20:08

Co to ma znaczenie w czyich rekach sa udzialy ? Polskie czy niemieckie czy australijsko-szwedzkie. Liczy sie jakosc zarzadzania , a ta niestety jest wedlug mnie bardzo marna.
    specjalista

14.04.2017 07:28

Chcialem cos odpisać, ale w sumie po co. Jakby nie bylo mam ciekawsze rzeczy do roboty niz pyskowka z hejterem. Ide sie integrowac z dzialem handlowym, w koncu to nieslychanie wazne, kto z tych 20 handlowcow wystawi fakture za maszyne, ktora zaprojektuje :) Pozdrawiam, Specjalista
    Lubie czytac

15.04.2017 08:43

Ale przeciez jest prasa secure ! Ona chyba schodzi jak cieple buleczki ? Poza tym co sie wszyscy dziwia, ze Utsch ma podobne produkty. Przeciez to byl wiekszosciowy wlasiciel Utalu przez lata. Ten niemiecki producent posiadal wiekszosc udzialow w Utalu, trudno wiec tu mowic o Utalu jako polskiej firmie w komtekscie wlasnosciowym. Choc zakładana byla z przewazajacym kapitalem polskim. Mozna sobie te zmiany przesledzic w KRSie online. Bardzo ciekawa lektura..
    KRS..

16.04.2017 07:50

KRS z historią: http://krs.infoveriti.pl/Utal,Gruszczyn,Udzialowcy,KRS,0000110005.html

13.04.2017 14:01

@pytanie zasadniczeco masz na myśli? Oczywiście my również jesteśmy zobowiązani do stosowania się do zasad regulaminu. Jeśli masz jakieś konkretne przypadki jego łamania proszę o ich zgłoszenie. Tutaj znajdziesz link do regulaminu oraz adres kontaktowy do administratora: http://www.gowork.pl/regulamin
    słowo

13.04.2017 14:11

"Czytajcie, a znajdziecie..." no chyba, że sami piszecie ;-)
    pytanie zasadnicze

13.04.2017 13:41

Pani Iwonko, ale tak na powaznie. Skoro stosujecie takie mechaniczne nakrecanie popularnosci serwisu to dlaczego sami nie stosujecie sie do własnego regulaminu?
    zupełny brak informacji

13.04.2017 13:28

Ten nasz Lucaso-Biedaczek chyba o czymś nie wie... ale to dobrze ;-)
    Ewa

13.04.2017 17:45

a macie coś do ukrycia?
    dobry

12.04.2017 16:46

Pani Iwonko może Pani odpuści naszemu bystremu ;-)

12.04.2017 10:37

Dziwne prezes mówi w wywiadzie, ze nie ma wakatów bo maja komplet 130 (?) pracowników a ogłoszenia wiszą. Albo prezes nie łapie co sie dzieje w firmie albo ta wypowiedz mija sie z prawda. Albo to ogłoszenie jest nieaktualne i wtedy pokazuje klasę firmy, która ma starocie na stronie.
    kumpel bystrego

12.04.2017 11:02

Bystry ty mój moderatorze - proponuję załóż własną firmę, bo z twoją wiedzą, jak czytam, to pierwsza setka na liście forbsa do osiągnięcia w rok. ;-) ...może coś razem założymy?

12.04.2017 11:19

Mam komplet u mnie w firmie. Poza tym nie zatrudniam po znajomosci. A to co nazywasz wiedza , te wątki( jesteś pewnie w pracy szef pozwala ? ), to sie nazywa logika. A kokretnie dedukcja.

12.04.2017 09:59

@Taki se czym przejawia się brak szacunku, o którym wspomniałeś? Jeśli chodzi o moją obecność na wątku. Jestem redaktorem serwisu gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie, dzięki Waszym opiniom i doświadczeniom. Tak, by to forum mogło pomagać osobom szukającym opinii na temat pracy w Utal.

12.04.2017 17:30

Pani Iwono ale jak to sie stalo, ze trafila Pani akurat na ta firme? Czy jest to losowoczy tez po prostu pracodawcy moga zamowic takie supportowanie jako usluge ? To by wiele wyjasnilo.
    specjalista

12.04.2017 08:19

Utal to porządna firma, ma swoje minusy, jak każda inna, ale generalnie jak ktoś chce i lubi pracować to może fajnie się sprawdzać i rozwijać. Dla mnie plusy to: - ogólnoświatowy zasięg - duże inwestycje w dział techniki i rozwoju - dostęp do najnowszych narzędzi - wysokie zarobki Pozdrawiam obecnych i byłych.
    Sandałowy Dziadek

13.04.2017 07:41

Brawo obnazyles klamstwa tego " specjalisty z technicznego" ! Logika i inteligencja zmiazdzyles pusta propagande. Ja stawiam ze to pisala byla sekretarka, ktora podszywa sie pod wiele osob.
    prengowski

13.04.2017 20:33

"Nawet jesli pracuje tu te jak szumnie nazwałeś 100 osób..." 140 chłopcze, 140... I kto tu manipuluje? :)
    nowy

11.04.2017 18:48

Rozmawiałem ze znajomym z firmy w związku z ich otwartą rekrutacją - chciałem zasięgnąć języka. Po rozmowie myślę, że jest bardzo normalnie, a trawa jest bardziej zielona tylko wszędzie tam gdzie nas nie ma ;-) Ale żeby nie było, że czaruję nie będę nic pisać... i będę aplikował. Najwyżej później dołączę do grona moderatorów ;-)

11.04.2017 12:02

@Taki sea co Ty uważasz, że warto w firmie zmienić, by pracowało się lepiej?
    Zmiana

11.04.2017 18:35

Zarząd i układy
    Mojakolej

12.04.2017 08:55

Brawo dla Ciebie. Wszystko co POWINNO być zmienione zostało ujęte w Twojej opinii. Ale na cud już za późno. Prezes jest przekonany że postępuje dobrze i że robi wszystko dla dobra firmy. Także te gadanie i pytania Iwony są tutaj zbędne.
    Taki se

10.04.2017 14:55

Ja te tak uważam ze trzeba pisać ! Demaskować wszystkie niedomowienia czy wręcz kłamstwa. Jesli chodzi o fakty padło ich wiele ze strony tych negatywnie piszących. Mało jest konkretów ze strony popierającej ta firmę. Głównie to Inwektywy typu tchórz, nieudacznik itd. I to każe nam domniemywac jak jest naprawdę !
    spełnienie

10.04.2017 13:42

Jak ktoś lubi i innych rzeczy nie ma to niech tam sobie pisze. Może przynajmniej w ten sposób się będzie spełniać.
    koperta

10.04.2017 07:20

Wesołych świąt
    mojakolej

08.04.2017 11:46

Witam, wybaczcie ale muszę się zgodzić z osobami negatywnie wypowiadającymi się. Taka jest prawda. Nie rozumiem dlaczego ktoś nazywa drugą osobę tchórzem bo nie podpisuje się pod swoją opinią a sam tego nie robi "Winner" to do Ciebie. Gdyby tak któryś z obecnych pracowników się podpisał to już by wyleciał. Podobna gównoburza była jak najechał ktoś na Killera i już chcieli szukać kto to taki. Jeśli chodzi o mycie aut, a i owszem dostaniesz szmate i wiadro z wodą jak audi sie zakurzy (nie tylko audi) grabie, kosiarka czy łopata do śniegu też są na porzadku dziennym w sezonie. Kolejna sprawa rekrutacja...jak zagrasz dobrze to jest nadzieja że Stenya da Ci plusa. Trzeba chwalić renomowaną firemke i bedzie dobrze. Rotacja export ufff tam serio się dzieje, aż ciezko zliczyć ile osob przez ostatni rok czy poł roku się przewinęło. Widzisz kogoś nowego miesiąc pozniej nagle go niema i cisza nikt nic nie wie....dziwne. W styczniu faktycznie poleciało kilka osób bo pracy jest tak "akurat" niema żadnej nadwyżki i podobno ostatnie miesiące ledwo na siebie zarabiają. Nawet była opcja likwidacji SIMu. Dlatego nikogo nie potrzebują teraz. A osoby ktore tam juz nie pracują możecie mi wierzyć ze świetnie się mają. Co najważniejsze ten komfort psychiczny że nikt nie stoi nad tobą i nie wymaga gwiazdki z nieba jest mega ważny. Imprezy integracyjne tak są ale coraz wiecej osob nie chetnie się na nie wybiera. Tylko głośno o tym nie mówi. Mówicie że skoro tam tak źle to czemu nie zwolnić się. Czasy takie że kasa jest najważniejsza wszyscy mają dom, rodzine. Łatwo powiedzieć gorzej zrobić bo w 5 minut się pracy nie znajdzie. Wiara lubi tam swoją prace ale to bardziej chodzi o atmosferę jaka tam panuję zawiść, zazdrość, wazeliniarstwo. Wyścig szczurów.......
    nocny kowboj

08.04.2017 21:22

Nic dodac, nic ujac. Cala prawda o tej firmie. Spadajaca gwaltownie rentownosc jest brakiem umiejetnosci zarzadzania biznesem. Niestety wyszly tu braki na tym polu. Rowniez zatrudnianie rodziny nie wyszlo na dobre. Ciagla rotacja jest szkoda dla firmy, bo kazdy pracownik musi byc przeszkolony. Nawet te pseudo dzialania PRowe czyli wykresy na stronie, pani Iwona, ktora zacheca do poznania firmy i ten zabawny wywiad sa amatorka. Jesli prawda jest ze maja komplet, to czemu wisza ogloszenia o rekrutacji? Albo prezes nie wie co sie dzieje w firmie, albo nie aktualizuja strony co rowniez pokazuje amatorszczyzne dzialania na tym polu. Slabo to wyglada oj slabo!
    nerwki

07.04.2017 19:01

Och, jak cudnie widzę ponowną irytację u naszego moderatora ;-) Jak miło popatrzeć, że nerwy puszczają. Poza tym wszystko w porządku?

07.04.2017 10:33

@Sco sprawia, że masz taką opinię na temat firmy? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń w firmie.
    RT

07.04.2017 19:58

Skoro to jak twierdzisz "wyrównywanie porachunków" to znaczy, ze nie jest dobrze i jest co wyrównywać.. Pełno osób, które tu piszą pokazuje jaka jest tego skala..
    Słabiutko

07.04.2017 20:13

Biorąc nawet na logikę twoje słowa. W tym eksporcie to wywalili już sporo osób a jak twierdzisz wiekszość z tych ludzi oprócz znajomosci języka nie miał nic do zaoferowania. To ja się pytam kto ich zatrudniał i weryfikował ich kompenetncje jesli potrzebne są ciagłe wymiany pracowników?! Jeśli nawet jest jak mówisz, to chyba jasne, że to wina rekrutacji, a nie ludzi,.Skoro jako organizacja nie uczycie się nawet na prostych ciągle powtarzanych błędach rekrutacyjnych to beznadziejnie o was swiadczy. Logicznie rzecz ujmując są tylko 2 możliwości: 1 jesli piszesz prawdę to znaczy, że rekrutacja i weryfikacja kandydatów jest u tam beznadziejna 2 jeśli mijasz się z prawdą to w brzydki sposób próbujesz wybielać firmę opluwając ludzi Sam nie wiem co gorsze, w każdym razie świadectwo firmie wystawiłeś bardzo słabe..
    S

07.04.2017 10:22

Pracowałam tam i nie polecam, to nie jest dobre miejsce do pracy, brak szacunku, niepewnośc i stres..
    Evita

06.04.2017 10:06

Pracowala kilka lat temu w Eksporcie. Potwierdzam ze 90% opinii tutaj zamieszczanych to prawda. Opinie te sa poparte faktami, co sprawia ze trudno je uznac za wymysl sfrustrowanego pracownika, jak to sugeruja niektore w oczyywisty sposob moderowane wpisy. Zreszta wystarczy zrobic statystyke rotacji w Eksporcie za ostatnie 4 lata. Ilu managerow odeszlo z tego dzialu, ile osob sie przewinelo To nie przypadek!
    Wiceprezes

06.04.2017 20:33

Mysle, ze proporcje sa dokladnie odwrotne, ok 90% negatywow to albo zwykle klamstwa, albo pierdoly typu "nie lubie polskich prywaciarzy". To, ze gowork sam nakreca dyskusje dublujac wpisy to tez nie tajemnica. Ja tam patrze na fakty, czyli jak sie firma rozwija. Gdyby firma byla tak zle zarzadzana jak to niektorzy insuinuja, to dawno by splajtowala, a mysle, ze obecnie jest w pierwszej 5 na swiecie w swojej branzy. Jako, ze nie chce mi sie bawic w zbedna polemike od razu zapowidam, ze to moj pierwszy i ostatni wpis i nie bede odpowiadal na teksty typu notatki w notesie, zamiast w wypasionym ajpadzie, niemodna koszula, zle zaprojektowany biurowiec, brak dzialu reklamy w firmie, w ktorej ktorej 99% sprzedazy to publiczne przetargi, nie powinno sie jesc schabowego tylko modne sushi, wyksztalcenie ekonomiczne czlonka rodziny jest gorsze od wyksztalcenia typu kulturoznastwo nie-czlonka itd itp. Zegnam :)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Utal?

Kontakt - Utal sp. z o.o.

Katarzyńska 9 62-006 Gruszczyn

NIP:7820020695

Branża główna: Wyroby metalowe

06.04.2017 10:02

@aaaachętnie dowiemy się więcej na temat plusów pracy w Utal oraz tego co według Ciebie warto poprawić.
    aaaa

06.04.2017 21:16

Prosze bardzo. Plusy: - firma miedzynarodowa, dzialajaca na calym swiecie - wysokiej jakosci produkty, duze zaawansowanie technologiczne - jedna z najwiekszych firm tablicowych na swiecie (b. duza renoma) - jesli chodzi o prace w handlu- duze mozliwosci rozwoju osobistego (rozmowy w roznych jezykach, czesto na poziomie ministerialnym, top menejdżmentu duzych firm itp.) - dobre zarobki - finansowanie kursow jezykowych + innych specjalistycznych - mlody, fajny zespol - duzo roznych projektow, zadan, brak monotonii - ambitna wizja rozwoju firmy
    a jednak

07.04.2017 07:51

A miałaś już nie pisać... Jednak niespełnienie spokoju nie daje. Pozostałe sprawy w rodzinie też takie niepoukładane?
    aaaa

06.04.2017 09:52

Pracowalem w utalu kilka lat temu jako handlowuec na rynki wschodnie. 90% zamieszczonych tu tekstow to bzdury. W kazdej firmie sa plusy dodatnie i ujemne, tutaj tych dodatnich jest zdecydowanie wiecej. Generalnie polecam tym, ktorym chce sie pracowac i odnosic sukcesy. Pozdrawiam, Michal W.
    evo

06.04.2017 13:47

Też myślę, że to jakiś frustrat, co to sobie alerta założył, a że w życiu mu nie wyszło to siedzi przed kompem i się próbuje w ten sposób spełniać. ;-) ...zamiast przy tm poziomie niezadowolenia po prostu robotę zmienić. No chyba, że go gdzie indziej nikt nie chce.
    HG

06.04.2017 21:14

Dokładnie masz rację jak widać już jadą utalratorzy, jednak sma ilośc wpisów i podawane w nich fakty mówia same za siebie..
    gogogo

05.04.2017 08:28

Czytam i nie wierzę, nawet sam gowork się zainteresował. Ciekawe co oni na to?
    Myśliwy

05.04.2017 09:03

Ale na co ? Dla nich to dobrze, ze watek zyje. Ze ludzie pisza. I cenne jest to ze pisza szczerze.
    Pati

04.04.2017 19:41

Dla mnie jest coraz bardziej oczywiste, ze skoro tak mała firma ma tyle wpisów na forum to musiało sie przez nią przewinąc mnóstwo osób. Nie ma innego wyjścia. Czytając wpisy mam coraz wieksze przekonanie, że ta rotacja jest elementem tej firmy, a ludzie niewłaściwie potraktowani piszą tutaj na forum po części aby ostrzec innych po części aby ktoś w końcu usłyszał ich zdanie. Taka ilość wpisów w takiej małej firmie to nie jest chyba przypadek?
    abc

04.04.2017 10:13

...nooo, i jest jak kataryniarz, ciągle to samo. ;-)
    Kolo

04.04.2017 10:09

Ale się kolo poci, aby cokolwiek napisać. Ciekawe ile mu za to płacą?
    Rekin

04.04.2017 18:01

Hehe ale boli was bo ciągle tu zaglądajcie, co ludzie napisali i to, że ludzie mają negatywne opinie o tej firemce. Lepiej sie pochwalcie jak wyglada rentowność czy istnieje marketing. I skąd ta rotacja w eksporcie.
    Rekin2

05.04.2017 08:44

A skąd ta rotacja tylko w exporcie? (Tylko o exporcie jest pisane.)
    ranking

03.04.2017 14:59

Co to znowu za dziwny ranking? Przecież on zupełnie nic nie mówi. Z tymi przeczytanymi CV to jak z potencjalnymi randkami. I co z tego, że ona chce, jak mi zupełnie nie pasuje... ;-) lub na odwrót, bo przecież dobiera się do własnych preferencji i potrzeb. W taki sam sposób działa każda firma. A jak ktoś ma żal, że nie wzięto go pod uwagę i wylewa go w necie, to już zupełnie nie wiem o co chodzi ;-)
    Zdzichu

03.04.2017 22:59

W sumie na obecna chwile to nie ma znaczenia, bo prezes wyraznie mowi w wywiadzie, ze maja komplet i nikogo nie szukaja. Wiec bez sensu te ogloszenia o prace i dywagacje ile mozna zarobic.
    cv

04.04.2017 08:00

Tak to właśnie jest, ale ludzie piszą i piszą i dziury w całym szukają.
    Michal

01.04.2017 09:46

Witam ktos wie ile placa handlowcowi od tych ramek ? Jakie warunki ?
    Ostry Kazik z Nowego Tomysla

31.03.2017 06:56

Czesc ktos moze powiedziec czemu tam jest taka duza rotacja ? Ciagle widze ogloszenia na Export Managera. Wymagania maja duze, ale czemu ciagle szukaja i co daja ? Dycha to minimum podstawa, jakas dobra fura no i nie takze ja bede placil za paliwo albo jakos ograniczony do uzytkowania, home office oczywiscie w piatki, bo to norma. Aha i zadnego tam zagladania przez ramie, musze miec swobode w kreowaniu biznesu, a nie tak ze z kazdym dorbiazgiem bede latal do zarzadu. I robota w Poznaniu ? Bo jest adres Poznan Gruszczyn, to gdzies na Ratajach czy Raczej Debiec ? Jaka to dzielnica ?
    Michał

03.04.2017 08:06

No tak bedzie duzo wiary skoro srednie tylko chca. A srednia to srednia krajowa ? Kolo 4200 jest chyba. Chce pracowac w innowacyjnej firmie. A to chodzi o jakas forme wtrysku na formach, ze jest taka nowoczesna ? Czy co ? A jak szef tego dzialu jest ok ? Mozna sie od niego uczyc ? Piszesz ze praca nie jest trudna bo to samograj. To czemu nie zrobia ecommerce ? Hehe jednak nie do konca takie dobre te ramki, bo rep musi byc :)
    Papiery

03.04.2017 10:07

Tam rekrutacje są specyficzne a jak widac nawet nie czytają wszystkich papierów, takie maja podejscie : http://www.cv-raport.pl/pracodawcy/Utal/
    wujek

27.03.2017 13:13

Uderz w stół, a....
    ronin

25.03.2017 12:40

A może wszystkie te opinie są pisane przez pracowników aktualnie zatrudnionych w Utalu tyle tylko, że w realnym świecie nie mogą powiedzieć co myślą ponieważ wiąże się to ze zwolnieniem i boją się stracić pracę!!!! Wydaje mi się że właśnie tak jest!!! Tak wielka liczba nieprzychylnych opinii nie jest przypadkowa i tak wielka ich liczba!!! Warto poczytać opinie o innych firmach na tym portalu a łatwo będzie się zorientować, że nie ma tylu negatywnych opinii jak w przypadku Utalu jak również tak wielkiej ich liczby. To tylko dowód, że w tej firmie nie dzieje się dobrze!
    loser

25.03.2017 15:20

Hmmm, to dlaczego po prostu z utalu nie odejda...? Takze to, ze to aktualni pracownicy pisza, odpada... Osobiscie tez stawiam na konkurencje
    Winner!!!! :-)

24.03.2017 20:59

Hejt jest bardzo popularny, bo nieudaczników coraz więcej. No i mogą sobie ponarzekać bez pokazywania twarzy. Tchórzostwo, także na starość będą wyrzuty sumienia. A swoją drogą to Ci co odeszli to teraz żałują, tylko nikt się do tego nie przyzna. Zresztą, kto by się przyznał? Pozdrawiam.
    Ryszard Petru

25.03.2017 08:13

Tak też mi się wydaje. Zazwyczaj jak ktoś zamienia pracę gorszą na lepszą, to ma gdzieś poprzedniego pracodawcę, cieszy się, ze mu siew życiu polepszyło i tyle. Tak sobie poczytałem trochę ten wątek i widać po stylu pisania, że niektórzy wylewają swoją żółć od prawie 3 lat! Czy to jest normalne w przypadku osób, które odeszły i znalazły lepszą robotę??? Coś mi to śmierdzi albo nieuczciwą konkurencją, albo celowym nakręcaniem wątku przez właścicieli tego śmiesznego portalu. No chyba, że trafił się w utalu jakiś totalny nieudacznik, który wyleciał, od trzech lat szuka nowej roboty, ma dużo wolnego czasu i stuka w klawiaturę...? Niestety nie ma tu z kim rzeczowo pogadać, ten cały gowork to chyba taki rynsztok, który ma budzić jakie śtam emocje, a nie służyć do rzeczowej wymiany poglądów. Ale to już inna bajka.
    ciekawe

24.03.2017 15:33

Mietła, a ty dla goworka piszesz, że mówisz, że to opiniotwórczy portal? No chyba, że go nakręcasz? ;-)
    spoko loko

24.03.2017 12:33

Skoro jest tak jak piszecie to po co tracić czas na pisanie ;-) ...tego nie rozumiem. Czy jest na forum ktoś, kto pracuje dla Microsoft?
    mietła wymiecie wszystko

24.03.2017 13:54

A ja uwazam ze to dobrze ze pisza. Jak jesr ogloszenie to zawsze firma podaje ze jest cudowna fajna z mila atmosfera itd. Jest tu podawanych wiele faktow, a nie jest to jakis hejt. To sa konkrety o rodzinie, o nepotyzmie, o placach. Wiec bardzo dobrze ze piszecie ! Portal ten staje sie coraz bardziej opiniotworczy wsrod poszukujacych pracy. Teraz jak ktos przeczyta opinie o tej firmie dwa razy sie zastanowi czy warto ryzykowac !
    ola

23.03.2017 08:27

A czy na stanowisku Export Manager dostaje się samochód służbowy bo wymagania stawiane tej osobie są z najwyższej półki!
    Tropiciel absurdow

23.03.2017 19:10

W kwestii wymagan to maja wieksze niz Microsoft, szkoda ze nie do wszystkich ! Bo np rodzina to moze miec dowolne wyksztalcenie i dostanie dobre stanowisko. A auto ? Buhahahaha chyba do umycia !
    Tiki

23.03.2017 07:59

O co chodzi z tą Iwoną i redaktorem? ...osoba z goworka?

18.03.2017 10:15

Biala

18.03.2017 18:50

A ile zarabiałaś?

16.03.2017 19:24

Fps

24.03.2017 18:45

Jeden wart drugiego i trzeciego...

16.03.2017 11:52

tabuny

16.03.2017 19:06

Wszystkich którzy się przewinęli to chyba nikt juz się nie doliczy...
    EM

15.03.2017 20:06

Znowu szukaja export managera, w ciągu roku to który juz chyba trzeci, albo lepiej?

Zostaw merytoryczną opinię o Utal sp. z o.o.