Utal

• Stojków
  • Skrzynka
  • Kąty Bystrzyckie

3. Opinie o pracodawcach Gruszczyn
  5. Opinie o Utal sp. z o.o.

Opinie o Utal Gruszczyn

Nie przegap nowości o Utal sp. z o.o.!

08.09.2016 21:55

Szkoda czasu

09.09.2016 08:04

Oczywiscie dobrze, ze ludzie pisza co tam jest. Ze jak ktos idzie do pracy w tej firmie to nie wie, ze bedzie musial sprzatac i wynosic smieci ( czego na rozmowie kwalifikacyjnej sie nie dowie), ze bedzie dostawal pol diety, ze musi uwazac na rodzinke, wackow, plackow oraz stenye. To sa bezcenne informacje i tylko z portalu sie o tym dowie. Potem taki kandydat podpisze umowe o prace i wtedy koniec. Jak juz przyjdzie to widzi jak kiepsko jest w tej firmie.

08.09.2016 16:59

Szkoda czasu

08.09.2016 18:04

Czyli jako tloczarz ? Ladnie sie nazywa hehe operwtor czyli prasa i jedziemy! Szkoda czasu

07.09.2016 23:31

Targi

08.09.2016 07:13

Na innych stanowiskach czasem częstują jakimiś kanapkami to można skorzystać, można też kawy się napić. W hotelu kawy nie zrobisz, nawet grzałkę do wody trudo podłączyc bo bezpieczniki wylatują, a w hotelu u nich kawa naprawdę droga.. Pieniadze małe to jakoś trzeba sobie dawać radę..
    interesant

08.09.2016 14:37

Mam pytanie o zakres sprzątania. Ogólnie to mogę śmieci wynosić. Ale nie będę wykladzin czy szorowal WC. Jaki jest zakres tego obowiązkowego sprzątania?

07.09.2016 16:24

Prrr

07.09.2016 17:07

Nie moze ale cos wymyśli :-)
    Prrr

07.09.2016 17:11

Profesjonaliści typu dyrektor sprzedaży albo kandydaci na prezesów z pewnością śledzą to forum i czekają na ukryte ofert rekrutacji pani Stenyi :-) a pani Stenya oczywiście na to liczy i siedzi cały czas na forum rekrutując ;-)
    bbk

06.09.2016 19:42

To rotację na tym poziomie też planują?Przecież te odejścia i zwolnienia są efektem wydarzeń w firmie.

06.09.2016 15:17

@D

06.09.2016 15:50

Tam jest taka rotacja, że ciągle kogoś szukają, poprzedni dyro od exportu też długo nie popracował, export prawie cały do wymiany.

06.09.2016 12:10

bac

06.09.2016 15:06

a co ty myslisz że wszystkie ogłoszenia są na stronie? są w internecie!
    henio

06.09.2016 11:12

Znowu szukają!!!: Dyrektora Sprzedaży na rynki zagraniczne - ciekawe jaką kase i fure mu zaproponują?!
    Celnik

05.09.2016 19:05

A wiecie czy nadal daja pólł diety ? A czy trzeba sprzatac i wynosic smieci ? Prosze o prawde nawet jesli ona jest bolesna!

05.09.2016 13:01

@iza

05.09.2016 15:14

Przejrzyj dziesiątki takich postów np pod nickami jasiu czy wito i nie tylko z resztą to sama się przekonasz co to za firma.

04.09.2016 18:38

Prr

04.09.2016 21:08

Poziom Waszych opinii jest żenujący. Kompletnie nieprzydatne zdania, powtarzające inwektywy. Zaczyna byc nudnie.
    wio

04.09.2016 22:52

Właśnie i te powtarzające się oferty pracy, które niby są a niby ich nie ma, pseudo rekrutacja, czy firma nie umie tego profesjonalnie robić? Masz rację, żenujący poziom tych ogłoszeniowych wpisów, do tego ciągle się powtarzają.

04.09.2016 16:44

Panna młoda

04.09.2016 17:48

Atmosfere tam tworzą: Donosicielstwo, fałszywizm i dwulicowość daje sie zauważyć bardzo szybko no i ogolnie kroluje tam fałsz i obłuda. karamba siedzi jak myśluwy na ambonie polując na jakiegoś zwierza bo w końcu czymś przed dziadkiem musi sie wykazać.

04.09.2016 13:39

wieża

04.09.2016 15:36

Mylisz się tedorze, to forum ludzi poszukujacych pracy, chcących ją zmienić, a nie forum frimy utal jak piszesz. Każda informacja jest cenna, a jak ktoś podsyła info o dobrych pracach na rynku to super z jego strony. Oczywiscie taka informacja jest nie na ręke tylko firmie, o której piszesz, a ona ma stosunkowe słabe warunki pracy.

04.09.2016 11:42

DW

04.09.2016 12:08

Racja, innych pracodawców nie brakuje, mają lepszą lokalizację, nie na jakiejś wiosce. Wtedy to łatwo do nich dojechać i najważniejsze, że inni oferują dużo lepsze warunki pracy. Są firmy co nawet zapewniają dojazd i posiłki, taki VW np. Teraz akurat dużo rekrutują nie tylko do Wrześnii ale i do Poznania.

03.09.2016 23:55

wieś

04.09.2016 07:23

Wiejskie klimaty bo firma przecież jest na wsi. Wystarczy pociągiem z Poznania gł kierunek na Gniezno dojechać na piątą stację, a potem z Kobylnicy jeszcze tylko 2 km na piechotę i już można zasmakować ich klimatu.
    Wiesiek

04.09.2016 07:35

Faktycznie jak wiocha to na całego. Rzadko kto lubi taką atmosferę i podejście do pracownika. Wiejska firma.

02.09.2016 19:46

upadli

02.09.2016 21:59

Bez jaj, zawodową przyszłość uzależniasz od takich rzeczy ;) za chwilę w formie kryptoogłoszenia będzie odpowiedź na ten post z podrzuceniem oferty firmy, której nawet nie stać na profesjonalną rekrutację... wstyd trochę..

02.09.2016 12:13

gd

02.09.2016 15:23

Pozostało chwalenie się historią. Ciekawe czemu nie piszą o np o dietach..
    Sprzatacz

02.09.2016 18:38

Brak czasu dzis piatek - sprzatanie i szorowanie wc.

01.09.2016 22:14

rentowność

02.09.2016 07:45

Faktycznie rentowność leci ostro w dół, zobaczcie na link z wynikami, jest nawet wykres: https://www.emis.com/php/company-profile/PL/Utal_Sp_z_oo_pl_3947414.html
    Slawo

02.09.2016 07:52

Ta secure jest droższa, dużo wolniejsza i nie zabezpiecza w 100% przed błędami. Do tego jest większa i ma elektronikę, która lubi się popsuć. Tłoczarze używaja tradycji a nie tego. Kto zatwierdził taki projekt do wdrożenia i to chyba jak widać bez konultacji rynkowych? Chyba, że chodziło tyllko o fundusze UE? Teraz zaklinanie rzeczywistosci..

31.08.2016 15:04

Oczekiwałem ostrzejszych komentarzy, a tu jak zwykle nic. Jestem zawiedziony. Postarajcie się bardziej. Osobiste wycieczki pod moim adresem mile widziane, ale proponuję również, dla odmiany, skupienie się na faktach ;-).
    Logik

31.08.2016 16:15

Na pewne rzeczy szkoda czasu. Tak jest w tym przypadku.
    Grześ

01.09.2016 21:55

Ludzie cię zlali bo znają twoje manipulacje i nie dali się sprowokować. Tacy ludzie to prawdziwy obraz obowiązujących tutaj standardów. Ludzie już wiedzą, że to jest kiepski pracodawca.

31.08.2016 12:13

Vlad

31.08.2016 12:28

Jak Vladimir albo lepiej nawet.
    Fałszywa Stenya

31.08.2016 13:29

Jeśli byłby z rodziny to w sumie nie musi umieć, jak spoza rodziny to musi mieć doktorat z filologii rosyjskiej i 10 lat doświadczenia biznesowego.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Utal?

Kontakt - Utal sp. z o.o.

Katarzyńska 9 62-006 Gruszczyn

NIP:7820020695

Branża główna: Wyroby metalowe

30.08.2016 13:23

Dr House

30.08.2016 19:11

Wito czy ty się dobrze czujesz ? Może potrzebujesz pomocy ? Nie zostawaj sam, niech zawsze ktoś jest koło ciebie.

30.08.2016 12:02

@wito

30.08.2016 13:22

Znam osoby, które nie chwalą się w CV pracą u nich... swoją drogą wito, przecież ty chyba u nich pracujesz bo co róż podsyłasz tutaj na forum oferty pracy
    U' pany

29.08.2016 21:10

To forum jest jak najlepszy serial. Uczestniczą w nim to jasne najpewniej byli pracownicy i usilnie próbują się przekomarzać z nimi ci, którym jeszcze ta firma płaci. Byli pracownicy najczęściej mają racje opisując mankamenty pracy w Utalu ale zadziwia uprawiany tu marketing obecnych pracowników. Nie byłby on zupełnie potrzebny gdyby firma o to wewnętrznie dbała. Nie dba tam, więc musi się bronić tutaj. Wielu pracowników Utalu nie zna realiów pracy w innych firmach i mało w nich samokrytycyzmu. Nie po to aby wyłącznie ponarzekać sobie, ale żeby coś z tego lepszego zbudować. Takiej twórczej pracy tam brak, jest samouwielbienie i niech im tak będzie nadal dobrze z tym. Ten kto chciałby zacząć tam pracę to zupełnie nie musi tu już o nic pytać. Historia tego forum mówi wszystko..
    olo

29.08.2016 22:48

i jeszcze jedno teraz pracę można znaleźć bez problemu dla ludzi ze znajomością języków - przeczytajcie artykuł a może będziecie bardziej odważni do zmiany pracodawcy: (usunięte przez administratora)

29.08.2016 20:36

Hehehe.... banda nieudaczników. Czekam na komentarze, bo jak widzę to jedyne co potraficie. Tu coś wrzucić tam dodać, ale od siebie to nic, najwyżej pod siebie - to pewnie potraficie najlepiej. Mam super propozycję: ponarzekajmy razem ;-)
    Rychu z Grószczyna

29.08.2016 23:30

Widzd Rene ze teraz ujawniles sie w kwestii intencji. Brawo wreszcie, czesc myslala ze naprawde poszukujesz pracy, a ty byles zwyklym agitatorem. Nie udalo sie trudno, to sie zdarza. Fajne jest to, ze to byl taki coming out! Ja wbrew pozorom ciebie rozumiem ( sorry jakos glupio mi pisac ciebie z duzej litery) gdzie bys taka robote znalazl ? W tej firmie masz wszystko, a to ze musisz napisac pare pochlebnych postow i udawac kogos kim nie jestes, to przeciez male wyrzeczenei. A kasa jest na czas zawsze.
    nie narzekaj Rene

30.08.2016 09:56

Przestań narzekać Rene, czytać się nie chce, nic ci nie pasuje i jeszcze ludzi obrażasz. Idź się wygadać do dziadka, jacy ci demaskatorzy źli, to ci ulży..

29.08.2016 16:22

Skoro jesteście tacy mądrzy, to proponuje profesury porobić i na forum kasę jako doradcy trzepać. Dla mnie temat zamknięty i nie dowiedziałem się nic, co by mi pomogło. Znowu internetowa rzeczywistość, tzn. w gębie mocni a w kroku pustka.
    hau

29.08.2016 18:38

Waci cicho!

29.08.2016 16:18

Lolek

29.08.2016 17:17

Może ten człowiek był w innej firmie , na innej rekrutacji . potem upił się i zasnął i nic nie pamięta ?
    Terapeuta ze Szwarzędza.

29.08.2016 20:29

Ja tez rozumiem ! Szukasz sensu w zyciu i chciales pracowac w tej firmie. Niestety po przeczytaniu wpisów zrozumiałeś w co się pakujesz. Brawo zuch chłopak! Na pewno młody i po studiach! Znajdziesz gdzie indziej pracę, o wiele lepszą.

29.08.2016 14:35

Dział handlowy jest dla mnie wyczerpującą odpowiedzią, tym bardziej, że nie znam struktury wewnętrznej i jej podziałów. Może Wy jako doświadczone wygi i osoby z firmy wiecie o co pytać - ja nie wiem, bo nie mam w tym zakresie doświadczenia. Po chińsku też nie mówię, także nie upatruję w znajomości języków jakiś podtekstów, tym bardziej, że do większości i tak wystarcza angielski. Ale jak na razie to widzę tylko, że każdy szarpie i szarpie, a odpowiedzi nie mam. Najlepiej umówiłbym się na kawę, to wówczas łatwiej jest pogadać, bo przez forum to prędzej doktorat napiszę, niż odpowiedź dostanę ;-)
    Lenovo

29.08.2016 15:42

Byłeś na rozmowie i nadal nie wiesz o jaką pracę się starasz ? Niezła ściema, tzn słaba bo dziecko się domyśli z tego pisania, że to jakiś fake. Firma jest słaba, a wszelkie wypowiedzi ją wychwalające to pisanina rodziny lub zauszników.
    wsypa na anbonie

29.08.2016 15:56

Kawka z informatorem, ale naiwne..

29.08.2016 13:26

Jak bym znał firmę to bym Ci opowiedział. Na razie z tego co wiem w dziale sprzedaży, ale języki są wymaganiem koniecznym. Więcej nie pytaj, bo po porostu nie wiem.
    Lukas

29.08.2016 13:44

Nie wiesz gdzie chcesz pracować ? To dziwne, chyba każdy kto idzie do pracy to wie co robić.

29.08.2016 12:44

W biurze, ale na rozmowie wspomniana była również koordynacja/współpraca z produkcją. A skoro tam też jest coś nie tak, to walka na dwa fronty mnie nie interesuje. ;-)
    TG

29.08.2016 15:19

Ogłoszenia były na konkretne stanowiska. Piszesz, że byłeś na rozmowie i nadal nie wiesz co to za praca poza tym, że w handlu?! Niezłe jaja bez ściemy. To albo jesteś dziwny albo firma bylejaka i nawet nic Ci na rozmowie konkretnie nie powiedzieli. Konkretnych informacji na forum jest mnóstwo, wystarczy poczytać, rozgarnięty po chwili będzie wiedział co i jak.

29.08.2016 11:16

Dzięki za sugestie odnośnie szukania, ale przy tej ilości wpisów to weekend to za mało ;-) ...no i same opinie mogły się w niektórych zakresach zmienić, jeśli dotyczyły konkretnych osób. W takim razie dwa krótkie pytania: 1. Czy pracownicy produkcyjni też są tak niezadowoleni, czy chodzi tu tylko o tą część handlową? 2. Jak rzeczywiście wygląda sytuacja z pracownikami, tzn. jak często rotują pracownicy na produkcji i w biurze (poza przykładem tego kierowniczego stanowiska, o którym wcześniej było pisane)? Czy jako specjalista z językami też jest tak źle?

29.08.2016 13:11

Zawiesiłeś się, czy nie wiesz jak odpowiedzieć? Ja szukam podpowiedzi, a ty znowu o jakieś kobitce. Czy ktoś na tym forum traktuje pytających poważnie? ...albo przynajmniej jest w stanie odpowiedzieć na moje pytania? ...będę wdzięczny.
    Lukas

29.08.2016 13:20

Ale gdzie konkretnie chcesz pracować ? Proste pytanie
    Surowy Pan Profesor

29.08.2016 08:32

Jak czytam te opinie to wyłania mi sie żałosny onraz nepotycznej firmy, ktorej zarzadzanie polega na wysylaniu w tłum różnej maści informatorów począwszy od rodzinki bliższej i dalszej, poprzez wacki i placki, a na zwykłych ochotnikach kapusiach skończywszy. Dlaczeo Niemcy jako wiekszosciowi udzialowcy, nie interweniuja ? Przeciez te spadajace rentownosci doprowadza do coraz gorszej sytuacji. Juz widac ze jest panika, bo na stronie sa jakies wykresy. Czemu nie rentownosci czy calych obrotow ? Odpowiem bo juz tak cudownie nie jest. Zreszta zaraz beda wyniki 2015 w monitorze to wtedy bedzie mozna skonfrontowac te newsy. Zaloze sie, ze to dziadek wpadl na ten genialny pomysl PR. Lepsze byloby zatrunienie sprzataczaki do firmy niz wieszanie takiej amatorki.,
    Ktokolwiek

28.08.2016 17:38

To ile tych super pras secure sprzedali ? Jakos cicho ma ten temat kto wie ? Pisza ze one ciesza sie duzym zainteresowaniem klientow. Czyli kle poszlo ?
    sc

28.08.2016 20:21

Nie ma się czym chwalić, ciężki temat. Zainteresowanie a transakcja to dwie sprawy..
    Megan

28.08.2016 14:40

Te historie które tu niektórzy przytaczają o rodzinie, jakimś wacku czy placku mówią wszystko o tej firmie. To jakiś surrealizm.
    bigb

28.08.2016 20:26

Połówkowe diety, szorowanie kibelków, mycie okien, czyszczenie wykładzin, sprzątanie śmieci, rodzinne big brother, jest klimat ;)
    Agent 00700

28.08.2016 21:37

Potwierdzam i dodam do tego fałszywe geby na produkcji, liderzy ktorzy śledzą Cie jak (usunięte przez administratora) i kamery rejestrujące każdy ruch. Rzeczywiście to jest klimat haha

27.08.2016 19:26

gern

28.08.2016 07:10

Trudno sobie wyobrazić, że komuś z zewnątrz może ten klimat odpowiadać. Chyba nie da się w to uwierzyć, może dla kogoś bez ambicji z niesamowicie uległym charakterem, takim z którym można zrobić prawie wszystko to by się nadało ale i to na dłużej wątpię. Rotacja zawsze ma swoje przyczyny.

26.08.2016 17:47

nn

26.08.2016 18:27

Na siłę sparzyć się na własnej skórze, po co jak nie trzeba, chyba lepiej skorzystać z doświadczenia innych?

26.08.2016 10:01

Tak, czytam i czytam i sensu złapać nie mogę, bo za dużo w tym emocji... czy ktoś mógłby to podsumować, najlepiej ktoś kto nadal tam pracuje, bo widzę po wpisach, że takie osoby też dzielą się tutaj swoją opinią. Najlepiej w formie prostego podziału na wady i zalety, najlepiej bez osobowych wycieczek. Z góry dziękuję za informację!!!
    Anet

26.08.2016 11:09

Taka ilość negatywnych emocji i idących za tym wpisów pewnie ma potężne źródło złych wydarzeń..
    lista

27.08.2016 11:27

Poszukaj trochę wstecz na forum, były już takie listy.

25.08.2016 15:05

HR

26.08.2016 09:47

No no niezła historia. Jeśli tak było to trudno mówić o profesjonaliźmie w kwestiach zarządzania.
    Eric

29.08.2016 08:35

I co z tym gosciem do ktorego sie przystawiala jedna z córek ? Chyba go nie zwolnili z tego powodu ?
    Winetou

25.08.2016 01:38

w tej firmie rodzinka jest w kazdej malej dziurce. Dziadek powtykal ich wszedzie gdzie mozna. Do tego wacki, placki i juz jest kadra "managerska". Ci co mieli troche rozumu uciekli. Ogolna zalosc !
    Rumcajs

24.08.2016 21:35

Tam mdli od patrzenia na fałszywe geby ktore dla kasy są wstanie zrobić wszystko.... By żyo sie lepiej
    nie jestem robotem

24.08.2016 13:46

A czy to prawda, że dwóch gości z exportu otworzyło konkurencyjną firmę?
    Dobrze poinformowany

24.08.2016 15:29

Mam takie przeczucie, ze nie tylko dwoch. Ale duzo wiecej. Brak zakazu konkurencji tym skutkuje. Niedlugo bedzie duzo niespodzianek!!!

Zostaw merytoryczną opinię o Utal sp. z o.o.