Utal

• Stojków
  • Skrzynka
  • Kąty Bystrzyckie

3. Opinie o pracodawcach Gruszczyn
  5. Opinie o Utal sp. z o.o.

Opinie o Utal Gruszczyn

Nie przegap nowości o Utal sp. z o.o.!

Demaskator

24.09.2016 11:58

ja mam pomysl tam mozna by otworzyc muzeum polskiego prywaciarza w tym pustym prawie nowym biurowcu. Taki skansen biznesowy. Mozna byloby pokazac zdjecia jak managerowie sprzataja biura i wynosza smieci, poradnik jak przezyc za pol diety na delegacji ( np zestaw placka czyli dwa paprykarze, ser topiony i "sznytki ") , stara centrale telefoniczna, ( przez sluchawki mozna by posluchac tej analogowej melodyjki), na scianie wisialby ogromny schemat organizacyjny gdzie na czerwowo mozna zaznaczyc stanowiska obsadzone przez rodzinke, na niebiesko przez zaufanych , a pozostale na szaro. W centralnym miejscu postawi sie zakurzona prase secure, ktora wzbudza zainteresowanie, ale jakos slabo sie sprzedaje. Tzn w ogole sie nie sprzedaje. Co sadzicie o tym pomysle ?
    JM

25.09.2016 11:29

Niezły pomysł, trzeba wystąpić o kolejną dotację z UE.

22.09.2016 16:05

auto

22.09.2016 16:14

Auto dziadka jest ok ,o reszcie szkoda gadać..

21.09.2016 22:32

bn

22.09.2016 12:57

Paranoja..

21.09.2016 14:41

stat

21.09.2016 15:26

Ciekawe kiedy wejdą wyniki za kolejne lata?: Ktoś wie jak jest w 2015 i 16? https://www.emis.com/php/company-profile/PL/Utal_Sp_z_oo_pl_3947414.html
    Reza

21.09.2016 16:49

Myślę, że trzeba to powiedzieć pani stenyi , która ma lekką robotę ciągle pisze to kryptogłoszenia. Zajmij się nią, a potem innym wytykaj.
    jarząbek

21.09.2016 12:39

Premia za łubudubu żałosne..

20.09.2016 18:51

Były pomocnik Wacka

20.09.2016 19:02

Brawo Dodek ! Dziadek da premie za wazeliniarstwo ! Ale o tak rodzinki nie przeskoczysz ! Możesz zostać co najwyżej pomocnikiem Wacka. Wacek jest mistrzem informowania placek próbował mi dorównać ale został daleko w tyle.
    gazeciarz

20.09.2016 15:34

Całe szczęście mam okazję obserwować zaistniałą na tym forum sytuację z boku, z polecenia znajomej, którą to może i bawi, a mnie przypomniało, że znowu na polakach i naszej mentalności możemy polegać - jak na szwajcarskim zegarku. Polecam zatem poniższy link, który mi się przypomniał z neta. Schemat może wydać się znajomy :-) http://mateuszgrzesiak.natemat.pl/130819,5-cech-mentalnosci-polskiej-ktore-ograniczaja-nasz-potencjal
    stereotypy

20.09.2016 18:08

Marudzisz stereotypami. To nie tylko polskie cechy, zobacz do czego zdolni są np. Niemcy czy Francuzi jak im się gorzej dzieje. Nie tylko o tym mówią ale wychodzą na ulicę. Jakby ich wcisnąć w nasze realia i podejście do pracownika to dopiero by zgłupieli. Polacy lepiej traktowani w innych krajach osiągają masowo sukcesy zaczynając od zera i przy stabilnych warunkach Polki mają tam 3x większą dzietność niż u nas. To nie kwestia mentalności tylko warunków. Dopiero by się działo jakby w utalowsich realiach mieli pracować choćby Francuzi, Holendrzy czy Niemcy..
    ama

20.09.2016 18:17

Racja, jak Amazon źle traktował Niemieckich pracowników to co się działo, wszyscy narzekali i bojkotowali, aż się wynieśli z tamtąd do Polski.. O złych rzeczach trzeba mówić inaczej nic się nie poprawi.
    ToTo

20.09.2016 14:35

O co chodzi z tym nowym właścicielem?
    Beton

20.09.2016 18:22

Może w końcu ktoś pokruszy beton..

20.09.2016 14:00

klr

20.09.2016 18:12

Bzdury tutaj to porażka jest.

20.09.2016 10:54

Regina z Konina

20.09.2016 12:19

Rozwiń , nowy właściciel ?

19.09.2016 14:03

????

19.09.2016 14:41

????

18.09.2016 21:53

żenua

19.09.2016 07:51

To generalnie jedna wielka żenada niestety..

18.09.2016 20:37

kaska

18.09.2016 21:01

Jak to jakie są zarobki ?- tajne.
    Seba

17.09.2016 18:59

Pracowałem tam trochę ponad rok i to była najgorsza robota jaką miałem.
    Kolega

17.09.2016 19:23

Moja kolezanka nie wpisuje w CV ze tam pracowala, bo dla niej to najwiekszy wstyd. W sumie czytajac to forum wcale sie nie dziwie.
    Dario

17.09.2016 11:33

Juz nie pracuje jakis czas, ale widze ze nic sie nie zmienia. Ta sama manufaktura, ten sam slaby model zarzadzania,(usunięte przez administratora)
    lucy

16.09.2016 23:00

To mozna tak bez jezyka ? W Eksporcie ? Na managerskim stanowisku ? Czyli te ogloszenia, ze trzeba znac jezyk do eksportu to byla sciema zwykla?
    zadowolony

16.09.2016 14:18

widzę, że wesoło tu u was, i że nawet jakiś kolo z Maxcess się przykleił, a to już pełna nonszalancja... zerknąłem do nich na opinie, widzę że problemy te same, tyle że moderator lepszy i że regularnie dba o lajki ;-)
    igor

16.09.2016 15:11

Tylko, że tych opinii jest znacznie mniej kolego a tu każdego dnia się pojawiają a to o czymś świadczy!!!!!!!!!!!
    bingo

16.09.2016 16:35

pachniesz mi tu na odległość Maxcess'em, jak chcesz to przyjdę die ciebie na forum, co ty na to?

15.09.2016 22:36

luki

15.09.2016 23:28

a obecnie kto zarzadza eksportem i jaki zna jezyk ?

15.09.2016 15:22

Robie dobrze

15.09.2016 18:45

Widze wito, ze tak sobie chodzisz i pytasz juz od dluzszego czasu. Ciagle zadajesz te same pytania. Czy ty aby sie dobrze czujesz ? Zadales pytanie o wyplate juz 24 razy czy jest terminowo i podkresliles ze jest dobra atmosfera jakies 15 razy. Ok bede strzelal pani stenyu to pani ?

15.09.2016 14:24

bistro zaprasza

15.09.2016 14:57

Ziemniaczany pasuje na piątkowy obiad.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Utal?

Kontakt - Utal sp. z o.o.

Katarzyńska 9 62-006 Gruszczyn

15.09.2016 14:52

Trudno o większe bzdury
    Andrzej

15.09.2016 13:23

Maxcess Sp. z o.o. międzynarodowa firma z ponad 50-letnią tradycją w branży maszynowej (ok 10 km od Swarzędza), głównie dla przemysłu papierniczego, poligraficznego, metalowego itd. poszukuje osób na stanowisko: Tokarz i CNC operator (sterowniki: Heidenhaim). Pracując 5 dni w tygodniu / 40 h zarobki ok 2500 netto (tokarz), ok 2700 PLN (CNC operator). Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV [email protected].
    Heloł

14.09.2016 22:52

A jak tam placa diety ? wie ktos ? A czy to prawda, ze trzeba wynosic smieci i sprzatac biura ? Dziekuje za imformacje, to zdecyduje czy wysle do nich CV na CEO.
    wyloty

15.09.2016 07:12

Tylko póki co to każdy CEO długo miejca nie zagrzał, aż przeciąg był na hali wylotów...
    rock

14.09.2016 18:19

Trzeba bardzo twardo negocjować wszystkie warunki np.: kasę, samochód służbowy, premię i pozostałe benefity w przeciwnym razie was załatwią!
    cyrkiel

14.09.2016 20:35

Jeśli nawet uda się coś utargować to po niedługim czasie stwierdzają, że im się jednak nie kalkuluje co oznacza koniec kariery i tak w kółko Macieju.
    ljg

14.09.2016 16:03

Co to znaczy KAPITANOZA?!!!!!!!!

14.09.2016 10:44

HF

14.09.2016 14:33

To jest tajne dla każdego, ale taki nowy to nie ma nawet średniej płacy tutaj.
    Prr

14.09.2016 16:35

Stary tez nie ma. Chyba ze po wielu latach pracy i to przy dobrych czasach Utalu. Jak nie wynegocjujesz dobrej wypłaty na początku, to nie masz co liczyć na podwyżki.

13.09.2016 11:52

bing bing

13.09.2016 22:53

To chyba jest stawka za 6 miesięcy bo oni tak jakoś w takich okresach rozliczają managerów i potem taka rotacja, bo w krótkim czasie dużo nie zrobisz, a jeszcze uwiązane ręce, krezusem to tu nie będzie człowiek..

13.09.2016 10:58

zdzich

13.09.2016 11:39

min 20000PLN
    Polonista tropiciel

12.09.2016 22:38

Mnie nie poslucha, za maly ludzik jestem . Potem pojdzie miedzy ludzi sie lansowac i bedzie smiech, to z dobrego serca.

12.09.2016 21:22

wacek

12.09.2016 22:29

dlaczego nie zwrócisz mu uwagi bezpośrednio?
    @wacek

13.09.2016 09:30

Tropiciel nie wygląda dość durnowato, ale ty masz wprawę to się chyba nadasz?

12.09.2016 20:03

Franek

12.09.2016 20:11

Ty gitara a ty jestes szpion dziadka ? Pracowalem dlugo i tyle.
    zarządzenie

12.09.2016 17:25

Chyba nadal wszechobecne jest zarządzenie Piotra Wielkiego z 9 grudnia 1708 roku, czas się w zarządzaniu zatrzymał.
    prawdziwe

12.09.2016 20:18

„Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty tak, żeby swoim pojmowaniem sprawy nie peszył przełożonego”.

12.09.2016 16:34

TD

12.09.2016 17:11

Trafiony zatopiony, oj dużo przykładów tutaj, oj bardzo dużo. Najgorsze, że jak niektórzy tak siedzą pod dziadoskim butem to ten się zachowuje nieładnie, uważając pewnie, że tak ma być. Niestety taki układ poddaństa w efekcie powoduje tylko paraliż, a w tym wieku to już człowieka nie zmienisz..
    igor

12.09.2016 21:12

REWELACJA!!! A jaki prawdziwy ten artykuł!!!! Polecam wszystkim zainteresowanym!!!!!
    MK

12.09.2016 09:24

Moja ocena jest taka: porównując obecne zajęcie do pracy w utalu, stwierdzam, że to bardzo słaby pracodawca.

11.09.2016 17:00

Evita

11.09.2016 20:41

Prosta sprawa , pewnie tam pracujesz to zrob sobie liste kto pracowal tam rok temu i kto pracuje obecnie. Nie chodzi tylko o eksport, ale cala firme. Oczywiscie wyrzuc z listy rodzine i wackow, plackow oraz stenye, ktorzy beda tam pracowac jak dlugo sie da, bo innego miejsca pracy dla siebie nie znajda. Przeciez wszyscy wiedza ze przez rok 4 krotnie zmienial sie dyrektor eksportu, w ramkach tez ruch, na produkcji tez ludzi brakuje. Szkoda czasu ta firma zamiast sie zmieniac na lepsze pisze na forum rekami Stenyi i innych wazeliniarzy jakies chore posty o tym jak jest dobrze. Wspolczuje serdecznie !

10.09.2016 10:36

Eryk

11.09.2016 16:41

No niezła degrengolada skoro caly eksport uciekl a oni jeszcze sie chwala ile to eksport stanowi w obrotach. Teraz pewnie pracuja w dobrcyh firmach za cale diety i nie musza sie podlizywac szefowi.

09.09.2016 22:16

zbychu

10.09.2016 15:41

Marny ten plus, wypłata niby na czas ale co to za wypłata, marna i tyle. W dobrych firmach zarabia się tyle, że ma się oszczędności i nie trzeba żyć w ciągłym oczekiwaniu na pensję, tutaj niestety każdy czeka z utęsknieniem na pieniądze bo jest ich naprawdę mało.
    P0 UTALU

10.09.2016 22:23

To proste, proponuje żebyś zmienił firme, po co meczyc sie w marnej firmie jak można w całkiem porządnej pracować. Gdzie ktoś Cie za coś pochwali i powie na Twoj temat jakieś dobre słowo.(usunięte przez administratora) Ja z utsly odszedłem i nic a nic nie żałuje odradzając każdemu prace w tej marnej firmie.

09.09.2016 18:13

bliski finisz

10.09.2016 22:18

Po co to wszystko jak i tak niewiele zostało..

09.09.2016 13:38

fd

09.09.2016 15:00

Jednym wystarczy godziwa pensja inni chcą nieco wiecej, ale to nie tutaj.

09.09.2016 10:07

moneta

09.09.2016 11:41

Zarobki sa tajne, ale nie są duze dla ludzi z zewnatrz bo pełno odchodzi z tej manufaktury.
    moneta

09.09.2016 11:43

Zarobki sa tajne, ale nie są duze dla ludzi z zewnatrz bo pełno pracowników z wielu działów odchodzi z tej manufaktury. (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Utal sp. z o.o.