HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O.

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 270 ocen.

Opinie o HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O.

Maja

@DobraZmiana i @Paweł to wątek firmy HAMILTON SUNDSTRAND POLAND, a ne innych firm, dlatego wypowiadamy się tylko na temat tej firmy. Czy ktoś z pracowników firmy mógłby odpowiedzieć użytkownikowi @DobraZmiana jak wygląda kwestia benefitów? Pewnie nie tylko on jest ciekawy.

DobraZmiana

również mam takie pytanie co poprzednik na co można liczyć jako pracownik słyszałem kiedyś że benefit za 1 zł, wczasy pod grusza (dofinansowanie do wakacji) dodatkowa kasa na święta czy tak nadal jest ? zastanawiam się nad zmianą pracy i bardzo kuszą mnie takie dofinansowania :-) a i czy płaca się poprawiła ile taki świeży pracownik może dostać z doświadczeniem i bez doświadczenia w tematach lotniczych.

DobraZmiana
@Paweł 11.07.2017 10:26
Jesli chcesz dobra pracę i 3200 pln na początek zapraszam do WABCO Polska

witaj 3200 na rękę ( jesli brutto) to jak wyglądają podwyżki ile mozna wyciągnąć ? a jak wygląda dofinansowanie do wakacji, kasa na święta jest ?? a jakie są u was stanowiska co tam się robi?

Zawiedziona
@Paweł 11.07.2017 10:26
Jesli chcesz dobra pracę i 3200 pln na początek zapraszam do WABCO Polska

Wabco-może kiedyś tam była fajna praca.Niestety ,teraz to miejsce ,skąd trzeba uciekać.Rekrutują wszystkich, bez wymogów.Zero poszanowania dla pracownika,dlatego doswiadczeni odchodzą.Co do zarobków?W tym jest największy bałagan,którego nie potrafią ogarnąć.Doświadczony pracownik,po ładnych paru latach pracy,nie zarabia najniższej stawki jaka jest w Wabco i na pewno dużo odbiegającej od stawki podanej tutaj.Pozdrawiam

Maja

@jasioco możesz powiedzieć o tym jak obecnie wygląda praca w firmie? Czy zaszły w niej jakieś zmiany? Na co obecnie mogą liczyć pracownicy HAMILTON SUNDSTRAND POLAND?

szock

Świetnie, że zaweirana jest umowa o pracę @presive, bo do tego dorzucają odpowiednie benefity socjalne. W końcu dbają o prawidłowe ubezpieczenie i inne socjale.

Patryk

Czesc, Idę na rozmowę 7 października, mam 23 lata, jestem inżynierem procesu, od 2 lat pracuje jako kierownik produkcji i układam technologię oraz planuje całą produkcję. W moim zakładzie produkujemy części maszyn w tolerancjach +/-0,001. Azotowanie, hartowanie, docieranie, szlifowanie, toczenie, frezowanie do wszystkiego układam technologię ale firma to manufaktura wszystkie stanowiska są konwencjonalne nie mamy maszyn CNC. W Hamiltonie mam iść na przyuczenie jako programista ktoś mógłby mi powiedzieć jako młody chłopak który wcześniej programował w nakładkach graficznych czy po roku lub 2 latach pracy w ISO mogę śmigać jak stary twardziel?

anonim

podobno jakas nowa pokrewna branzowo firma powstala gdzies w okolicach wro co to za firma ? i czy jest tam zatrudnienie dla kobiet na montazu ?

jasio

Nie zatrudniaja, bo oszczędzają. Proste. Jak sie zwolni miejsce, to dołożą roboty innym juz zatrudnionym, zeby mieli jeszcze wiecej obowiązkow.

anonim

skoro tak zle tam ze ludzie uciekaja to czemu tak trudno tam o prace na zwykly montaz osobie z dosw na produkcji

Psikuta

Niestety "STATEK TONIE". Operatorzy juz mają dość niekompetencji. To jest kpina z logiki i próba gwałtu przepisów lotniczych. Iluzja wiedzy Panie dyrektorze.

a

dlaczego zwalniacie sie z produkcji?

hugo

Sądzą , że przyjdą nowi i od razu wskoczą na miejsce starych i podtrzymają produkcje. Mylne myślenie kierownictwa i Tych na gorze z 12.

lolek

Ciekawe tylko czy da to coś w końcu dyrekcji i kierownictwu do myślenia?

??

gdzie jest ten zaklad tu na dolnym slasku?? i jaka firma tam rekretuje , (jesli to jakas tajemnica moge podac GG)

Bonson

Paradigm precision..rekrutacje prowadzone sa przez biura posrednictwa pracy, dlatego ofert pracy bezposrednio od pracodawcy nie ma

??

jaka to ta konkurencyjna firma ??!!

boyzon

Z tego co słyszałem to 20 podan o zwolnienie tylko w piatek było.

??

jaka konkurencyjna firma do hamiltona na bielanach?????

???

jaka konkurencyjna firma dla hamiltona jest w nowej wsi? i jaki cud musi se stac zeby tam sie dostac na montaz ? potwornie trudno sie dostac :=(

Camel

Serdecznie dziekujemy za wspolprace najlepszemu "Miszczowi" z wysokiej hali! ;) Pracownicy produkcji

Bolo

Przyjecia sa, ale teraz w wiekszosci przez manpowera rekrutuja...duzo osob teraz odchodzi, przede wszystkim z produkcji (konkurencyjna firma w Nowej Wsi Wroclawskiej) wiec z dostaniem sie nie powinno byc problemow.

marek

Wie ktoś może czy są przyjęcia w tym lub najbliższym miesiącu do Hamiltona?

lalala

Co prawda - to prawda. Niektórym paniom chyba się marzy jeszcze taniec na rurze w przerwie na kawę. Takie odnoszę wrażenie, kiedy widzę te "biurowe" sukienki. Można się jeszcze tylko zastanawiać, czy takim strojem chcą odwrócić uwagę od swoich niedociągnięć, czy się po prostu dowartościować w oczach facetów? Raczej jedno i drugie....

ghghh

Jak nazywa się ta konkurencyjna firma na bielanach?

mrmuscle

Firma UTC to absolutna klapa. Dyrekcja i kierownictwo to frustraci po studiach, których irytuje fakt, że muszą coś robić, żeby dostawać za to grube pieniądze. W firmie jest wiele "mądrych" głów, świeżaczków po studiach co to wszystko wiedzą. Absurd! Co do pracowników i formy pracy. Firma bardzo niechętnie podchodzi do zwolnień. Nawet jeżeli znajdzie się matołek z dwie lewymi rąsiami, który ciągle coś partoli, bez przerwy trzeba po nim poprawiać, pilnować go itp. to i tak go nie zwolnią. Nie do końca zgodzę się z produkcją "taśmową". Owszem, monotonia jest, pojawia się kiedy po raz setny robisz tę samą część. Ale monotonia jest wszędzie. Co do pracowitości. Są działy, które rozliczane są za przepracowane godziny i te, które są rozliczane za sprzedaż. Często zaglądając do działu rozliczanego za sprzedaż, widzę jak całe grupy pracowników siedzą dosłownie z nogami na stołach. Nie ma roboty to sobie siedzą, gadają etc. Inni w tym czasie muszą zapierniczać. Są trzy plusy pracy w UTC. Doświadczenie - wszystkie firmy produkcyjne przychylniej patrzą na pracowników, którzy mają przynajmniej przepracowany rok w firmie [wiem z doświadczenia], Pensja - prawdopodobnie najwyższe stawki dla pracowników produkcyjnych we Wrocławiu [możliwe że już nie długo - firma konkurencyjna na bielanach] i okolicach, a przynajmniej nie słyszałem o firmie, w której płacą więcej, no i Socjal - Multisport, ubezpieczenia takie, siakie i owakie, badania wzroku i refundacje okularów etc. i co moim zdaniem najciekawsze, refundacja studiów zaocznych. Firma refunduje koszty nauki, podręczników i tym podobnych. Zapewnia również dodatkowe dni urlopowe w ciągu roku. Jeśli jednak chodzi o samą organizację, przyjemność z pracy to jest nieciekawie. W firmie albo nie zostaniesz czyjąś dzidką i nigdzie dalej nie zajdziesz, albo będziesz wchodzić komu trzeba tam gdzie trzeba i być może za 15 lat dostaniesz awans i podwyżkę. Także polecam wyłącznie żeby nabić sobie doświadczenie pracy. A co do zwolnień! Wspomniałem, że powstaje konkurencyjna firma na Bielanach Wrocławskich. Oni przejmą część pracowników. Już od jakiegoś czasu działają i nie powiem, składają bardzo ciekawe oferty. Możliwe, że UTC straci najlepszych pracowników. Niekoniecznie wielu jak co poniektórzy twierdzą, ale kluczowych, którzy trzymają wiele rzeczy w kupie, a kiedy ich zabraknie zrobi się burudello!

abc
@mrmuscle 03.09.2015 23:21
Firma UTC to absolutna klapa. Dyrekcja i kierownictwo to frustraci po studiach, których irytuje fakt, że muszą coś robić, żeby...

panie muscle , cos duzo niekonsekwencji w poscie . najpierw totalna klapa , a na koncu - jak odejda kluczowi , to bedzie burdello . jednoczesnie piszesz ze wiekszosc to frustraci i lenie. Jezeli klapa jest ze firma niechetnie zwalnia , dobrze placi , nie pogania , dobry socjal . ciekawe tez dlaczego inni cenia za chociaz rok doswiadczenia w tej totalnej klapie. Moze wiedza cos wiecej od szanownego wszechwiedzacego pana muscle.

ppo

Blokad już zdjęta i rekrutują dalej. Na pewno w następnym roku w połowie lipca ma zostać 3 miesięczny prowadzony. Dodatki. ^60 zl brutto za cala sobotę

aaa

Kiedy wejdzie ten 3 miesięczny okres rozliczeniowy, czy teraz weekendy będą pracujące, bez dodatku 100 % - jak to będzie wyglądało ?

Antos

Ale to jest fenomen, pracuje od kilku miesiecy na produkcji, i za każdym razem jak ktoś przychodzi nowy na ten sam dział, to samo stanowisko, to dostaje mniejszą pensję. Dwa razy słyszałem o takich akcjach, raz jak przyszli nowi na produkcję, to sami opowiadali ile mają pensji. Teraz słyszałem że też poszło w dół, i podobno są różnice w okolicach 400zl.

pensja
@Antos 28.08.2015 04:58
Ale to jest fenomen, pracuje od kilku miesiecy na produkcji, i za każdym razem jak ktoś przychodzi nowy na ten sam dział, to sa...

A nie uważasz, że wynagrodzenie zależy od tego ile się powie na rozmowie? Dodatkowo może jeden drugiemu ściemnia bo już też miałem takich aparatów. Mówił ile dostaje a w rzeczywistości miał inną kase. Z innej beczki. Niedawno zauważyłem, że na stronie xyz znowu pojawiły się nowe oferty pracy, czy blokada została już zdjęta?

UTAS

Przyjęcia we Wrocławiu są, podobno najlepsze... W ostatnim czasie rekrutacje były wstrzymane tylko z powodu sezonu urlopowego, pracownicy firmy też mają prawo do brania w nich udziału. Firma potrzebuje wielu dobrych pracowników, tylko nie można się poddawać, każdy jest kowalem własnego losu.

anonim
@UTAS 13.08.2015 07:32
Przyjęcia we Wrocławiu są, podobno najlepsze... W ostatnim czasie rekrutacje były wstrzymane tylko z powodu sezonu urlopowego,...

Hahaha, myślał by kto :P Ciekawe tylko, dlaczego tyle osób się zwalnia? Podobno dział konstrukcyjny się wykrusza. Chyba nie dacie rady zatrudnić tych 350 osób do końca tego roku ;P

PracownikU
@anonim 17.08.2015 11:56
Hahaha, myślał by kto :P Ciekawe tylko, dlaczego tyle osób się zwalnia? Podobno dział konstrukcyjny się wykrusza. Chyba nie da...

Dziwne, ja nie słyszałem aby "tyle" osób się zwalniało, w dodatku jak piszesz z działu konstrukcyjnego i to "podobno", normalnie śmiech na sali. Podobno to babka na oko zmarła w szpitalu ale wiadomo ktoś zawsze będzie siać propagande i pisać głupoty bo mu się w życiu nie układa. Jaki masz w tym cel? nie wiem ale dam ci radę. Wejdź sobie na inne firmy i zauważ, że zawsze znajdzie się jakiś leń z dwiema lewymi rękami któremu nic nie pasuje i pisze takie rzeczy. Jak ci nie pasuje towarzystwo to zmień podwórko a nie narzekaj. Widocznie w Polsce nie ma godnej dla tych osób pracy....

post

Trudno stwierdzic dlaczego wstrzymali przyjecia. Nawet jak poszukasz ogłoszenia z HS to tylko dwa a było mulyum.

Jajajja

A czy wie ktos z was jak wyglada praca na stanowisku magazyniera w HS Wrocław i ile mozna zarobic na umowie o prace, a ile przez posrednika - manpower? Pozdrawiam!

anonim

dlaczego są wstrzymane ? wiesz coś na ten temat ?

eros

Podobno wstrzymane są przyjęcia na całą firme.

andreas

Witam. czy ktos moze powiedzieć czy we Wrocławiu nadal są przyjęcia? gdzie należy dostarczyć cv? czy umowa jest przez agencje czy bezpośrednio przez firmę? jak długo czeka się na ewentualną rozmowę i od rozmowy na przyjęcie do pracy? z góry dzięki!

etykieta w biznesie

Największe zaskoczenie? Moda biurowa kobiet. Prowokacyjne obcisłe nanomini na szpilkach, głębokie dekolty, odkryte plecy i ramiona, itp., itd. Jak na firmę z branży lotniczej, kładącej nacisk na jakość i etykę - to wizerunek co najmniej nieprofesjonalny. Mylenie seksualności z kobiecością nie przystoi pracownikom TEJ branży.

rabit
@etykieta w biznesie 12.07.2015 12:50
Po Twojej wypowiedzi domyślam się, że, ze pracowałaś wcześniej w pubie, albo w remizie strażackiej i dziwi Cię fakt, ze pewne s...

Kobiety w UTC ubierają się w sposób elegancki i w dobrym guście. Myśle że gdybyśmy wszyscy skupiali się bardziej na porządnym wykonywaniu swoich obowiązków i rozwijaniu kompetencji zawodowych a mniej tym co kto ubrał na siebie czy innymi pilotami to wizerunek firmy w oczach tych wszystkich gości bardziej by na tym zyskał niż wydanie wszystkim mundurkow. Ale użyłaś słowa klucz "zazdrość" i tu sprawa dla mnie się wyjaśniła.

etykieta w biznesie
@rabit 12.07.2015 14:56
Kobiety w UTC ubierają się w sposób elegancki i w dobrym guście. Myśle że gdybyśmy wszyscy skupiali się bardziej na porządnym w...

Widzę, że ta "elegancja" desperacko podkreślająca tzw. "atuty kobiece" to Twój czuły punkt. Ponieważ o gustach się nie dyskutuje - śmiało lansuj swój styl. Nie bój się jednak poszerzać horyzontów na temat profesjonalnego wizerunku w pracy. Jest wiele książek i opracowań w internecie poruszających temat właściwego ubioru do pracy (w biurze). Jak Cie widzą - tak Cie piszą. Nie spodziewam się jednak, że zrozumiesz o co chodzi w temacie.

Anonim 115

A jak u was wygląda praca jako operator HVOF, czy bd chcieli kogoś przyjąć i jak to wygląda z zarobkami?

odp

@arash: Karoliny już nie ma, teraz jest kumaty ziom @tymczasowy: Zgodne z prawem. Firma po prostu płaci 100% za Twoje jedzenie, więc chyba nie jest źle (w PL sam kupujesz), a papiery jak się naprodukowało (nakupowało) to trzeba rozliczać bo jak inaczej mają zwrócić - wszędzie tak jest. Przy wyjazdach zagranicznych 25% diety na "pozostałe wydatki" jeszcze się należy.

farel

mam jeszcze jedno pytanie na montażu jest produkcja taśmowa czy jednostkowa? czy jest tak że jak się stanie to przez 8 godzin trzeba klepać to samo?

farel

hej! jak są płatne nadgodziny? w tygodniu są 50% a w soboty 100%? Pracują tam na produkcji kobiety? Jak wyglądają wyjazdy w delegację:jeżdżą na nie ludzie z produkcji,opłacalne to jest i gdzie są te wyjazdy? Proszę o odpowiedż

arash

Siema wszystkim. Aplikuję do magazynu. Ale mam tam kolegę montera i mówił, że mają jakąs zrytą kierowniczkę z kompleksami wyższości, która jest nie miła, chyba Karolina mógłby ktoś więcej napisac bo nie lubię z kompleksami ludzi, którzy niszczą innych. dzięki i pozdrawiam

CYL
@arash 07.06.2015 15:48
Siema wszystkim. Aplikuję do magazynu. Ale mam tam kolegę montera i mówił, że mają jakąs zrytą kierowniczkę z kompleksami wyższ...

Witaj to prawda nie stety. Nadęta kobita, akcentująca swoją wyższośc i korporacyjnośc głupawą korpomową, fałszywa i perfekcjonistka. Przenosi swoje osobiste niepowodzenia życiowe do pracy. Były kierownik magazynu wysyłek, odszedł przez nią. Teraz ma piesków i wazeliniarzy. Odradzam...chyba że masz ADHD Ona takich lubi, ma od 4 lat tam swojego pieska..

solo

Jestem po rozmowie,mam iść na montaż jak tam jest? Powiedziano mi że jest jedna zmiana od 6 do 14 czy ma się to zmienić?

kk
@solo 01.06.2015 16:40
Jestem po rozmowie,mam iść na montaż jak tam jest? Powiedziano mi że jest jedna zmiana od 6 do 14 czy ma się to zmienić?...

są dwie zmiany. 6-14 14-22

tymczasowy

Do Nick Dlaczego brak diety przy delegacji? Czy jest to zgodne z prawem?

m

Teraz wejdzie standard factory. Wszystko zmieni się na lepsze:) Wszyscy będą szczęśliwi:)

A

tak i wata cukrowa też jest. Zawsze śieża .

marvel

a trzynastki są?

tyu
@marvel 29.05.2015 23:11
a trzynastki są?

no co Ty killer!!! to nie państwówka

Nick

Ktoś pytał o delegacje, generalnie diety brak, karta służbowa do opłacenia posiłków, plus tony papierów do rozliczenia. Wyjazdy są od paru dni nawet do roku, zazwyczaj ludzie którzy jadą na dłużej już nie wracają bo wolą robić to samo za Funty Dolary czy euro:)

solo

cześć hay Możesz mi napisać trochę bardziej szczegółowo

ertu
@solo 25.05.2015 10:23
cześć hay Możesz mi napisać trochę bardziej szczegółowo

socjal: kasa na wielkanoc i na bożenarodzenie jest.Obliczana na podstawie sredniej płacy firmowej. Gruszka tez jest: zależy od przedziału płacowego.kasa dobra.

hay

socjal bardzo dobry.premia kwartalna max 5%

solo

Witam Mam przyszłym tygodniu rozmowę w UTC.aplikowałem na montera,ile mogę powiedzieć stawkę na początek? mam ponad 10 lat doświadczenia jako monter.jaka jest obecnie atmosfera na montażu,są premie,wczasy pod gruszą itp. jak wygląda rozmowa o co pytają?

Ciamajda

porażka na racie . porażka na dziesiątce. porażka na 28. porażka na komie. kiedyś były zaniedbane budynki ale nie było braków . nasze nnajsłabsze ogniwo jest bardzo wysoko. brak doswiadczenia technicznego dyrektora zakladu robi swoje ( iluzja wiedzy). propaganda sukcesu nie wystarczy. jak dlugo jeszcze amerykanie będą pozwalać na taką improwizację ? ręce opadają . koła zębate to iluzja, automotiv w lotnictwie to iluzja. To mógł wymyślić tylko laik. Prowadzi tą firmę jak stado baranow i wymaga od ludzi aby nie mysleli technicznie tylko psychologicznie. Na produkcji to nie wystarczy. proszę tylko o refleksję na temat własnych decyzji.nie wystarczy wysłać kierowników do porshe aby zobaczyli linię produkcyjną.

tom

A jak tam na galwanizerni zarobki warunki pracy???

prosto
@tom 15.05.2015 22:54
A jak tam na galwanizerni zarobki warunki pracy???

sama chemia.warunki też takie sobie.a kase lepsza maja na cnc na początek.odradzam

Zostaw opinię o HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O.