Curtis Healthcare

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 135 ocen.

Curtis Healthcare
2 135

Opinie o Curtis Healthcare

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Curtis Healthcare

Agnieszka

@morw, czy jesteś obecnie pracownikiem firmy? Możesz podzielić się z nami informacjami na temat możliwości rozwoju w tym miejscu? Czy dla pracowników organizowane są szkolenia lub kursy podnoszące ich kwalifikacje? Może uczestniczyłeś w jednym z nich i możesz podzielić się z nami wrażeniami?

obiektywny

Nikt nie chce przyjść do tej firmy bo płaca jest poniżej tego co oferuje konkurencja. Dodatkowo nadgodziny, bezpłatne oczywiście. Firma rozwija się w bardzo szybkim tempie, nagrody dla najlepszych, awanse dla tych co potrafią się zakręcić obok zarządu, przybywa pracy, ludzi nie... mało kto się wyrabia i mało kto się już tym przejmuje. Jeżeli chcesz znaleźć cokolwiek i lubisz pracować w pracy i po pracy to polecam. Jeżeli chcesz mieć stawki rynkowe to omijaj szerokim łukiem, obietnice rozwoju nie mają pokrycia, ponieważ nie ma żadnego rozwoju. Nie ma na to funduszy, nie ma czasu, nie ma na to zezwolenia. Ostatnio przyjmują bardzo młode osoby, bo tylko ktoś świeżo po studiach, bez doświadczenia jest w stanie pracować za oferowaną stawkę. Stawkę, która jest godna stażysty.

morw
@obiektywny 14.06.2018 19:57

problem z dostępnością specjalistów i pracownikow w ogóle jest mozna powiedzieć globalny w wlkp. o prace jest łatwo a o pracownika trudno. Wiele firm ma teraz z tym problem.

Agnieszka

@Lusia, zazwyczaj firmy oferując dodatkowe ubezpieczenie i kartę sportową część kosztów przenoszą na pracownika. Rzadko się zdarza, żeby firma finansowała takie dodatki w całości. Może warto docenić to co oferuje firma Curtis Healthcare? Nie każda firma może się pochwalić takim pakietem benefitów. Czy długo już pracujesz w tej firmie? Może wraz z doświadczeniem, przyjdzie też wzrost wynagrodzenia?

Kuba

Przesadzacie, czy może konkurencja inspiruje?

Tytus
@Kuba 25.05.2018 18:18

Dajmos ma dużo racji. Technolodzy to święte krowy, najlepsza jest taka ta chuda co z mistrzami siedzi. Ta to ma robotę, tylko rozkazuje, podobnie jak 'Pawelek'. Kojot, ty mniej siedź na stołówce, a więcej pracuj to nie będziesz mieć nadgodzin. Więcej was tam matka nie miała. Ile by was nie było, to nie potraficie ogarnąć tematu.

Agnieszka

@Dajmos, chciałabym przypomnieć, że podawanie danych osobowych pracowników firmy jest niezgodne z regulaminem forum. Rozumiem, że krytycznie oceniasz zachowanie niektórych pracowników w firmie Curtis Healthcare. Czy próbowałeś na ten temat rozmawiać z przełożonym? Przecież każdemu pracownikowi powinno zależeć na utrzymaniu czystości swojego miejsca pracy.

Diana
@Agnieszka 13.06.2018 12:47

hahaha każdemu pracownikowi powinno zależeć na porządku? Tak tym dobrze wychowanym zależy i dbają ale (usunięte przez administratora)

Ciekawa

Witam, czy ktoś może podzielić się opinią o pracy w dziale księgowości? Jaka panuje atmosfera, czy księgowe muszą przesiadywać po godzinach, czy ilość pracy jest ok?

Agnieszka

@Bruno, rozumiem, że nie jesteś zadowolony z atmosfery i kontaktów między pracownikami. Czy próbowałeś w jakiś sposób wpłynąć pozytywnie na tę atmosferę? Może warto porozmawiać na temat zaistniałych problemów w szerszym gronie? Czy jesteś pewien, że inni pracownicy Curtis Healthcare podzielą Twoje zdanie?

Dobra rada

Brawo, awansujecie dalej tylko te du*olizy z finansów. Zobaczycie jak ludzie z innych działów się wykruszą, pani kierownik nie była pierwsza i nie będzie ostatnia.

Bruno
@Dobra rada 25.05.2018 20:39

Masz rację w tej formie awansują (usunięte przez administratora) a na produkcji to już w ogóle. Wystarczy spojrzeć na okres ostatnich dwóch lat i na stanowiska brygadzistek , która z nich się nadawała na oferowane stanowisko... A która dostała stanowisko po znajomości lub z ostateczności. Spójrzcie na wiodących tam też rączka rączkę myje!

Agnieszka

@Dobra rada, na forum nie komentujemy prywatnych spraw pracowników firmy Curtis Healthcare. Koncertujemy się na opisywaniu warunków pracy w danej firmie. Rozumiem, że masz zastrzeżenia do ostatnich decyzji kadrowych, może te osoby po prostu zasłużyły na awans? Jak oceniasz inne aspekty pracy, czy jesteś zadowolony z warunków? Czy firma się rozwija?

Kamil
@Agnieszka 27.05.2018 17:52

Tak wyglada opinia o pracodawcy, widać ktoś poczuł się urażony, ze go pominęli. Sukces ma wielu ojców, nie o wszystkich pamiętali

Administrator

Czy dysponujecie informacjami o tym, co aktualnie dzieje się w Curtis Healthcare? Od jakiegoś czasu nie pojawiła się żadna opinia związana z warunkami pracy w przedsiębiorstwie.

Bruno
@Wojtek mechanik 17.04.2018 20:49

A kto ma dodawać opinie o firmie w której pracują już głównie Ukraińcy.

Agnieszka

@Wojtek mechanik, dlaczego ludzie mieliby być zastraszani? Czy takie sytuacje miały miejsce podczas Twojej pracy w Curtis Healthcare? Czy ktoś z Was także pracuje w Curtis Healthcare w Poznaniu i mógłby napisać coś na temat warunków oferowanych przez tego pracodawcę? Zachęcam do dodawania swoich opinii!

Agnieszka

@Iza, jakim stanowiskiem w Curtis Healthcare byłabyś zainteresowana? A może już zdecydowałaś się na pracę w tym miejscu? W Internecie nie znalazłam niestety aktualnych ofert pracy. Może pracodawca poszukuje nowych pracowników bardziej tradycyjną drogą? @zainteresowany, otrzymałeś interesujące Cię informacje? Zdecydujesz się aplikować do pracy w Curtis Healthcare? @Jack007, rozumiem, że jesteś zainteresowany pracą w tym miejscu. Jakie warunki byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące?

zainteresowany

witam, mam pytanie jak wyglada system pracy na produkcji? bo cos slyszalem, ze ileś dni pod rzad pracujacych i potem iles pod rzad wolnych, czy to prawda? 12 godzinny tryb pracy? Jakie siano na produkcji jako operator maszyn?

Jack007

Wiem że jest system pracy czterobrygadowy Można wiedzieć jaki konkretnie?

Iza

Czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

NMN

Mógłby ktoś coś napisać na temat zarobków, systemu pracy na stanowisku operatora maszyn? Czy w firmie są nadgodziny( jak są to jak płatne)? Wolne weekendy i w ogóle? Z góry dzięki za info

Agnieszka

@Znany nie jestem pracownikiem firmy Curtis Healthcare, rozumiem, że nie jesteś zadowolony z pracy w tej firmie. @Wojtek Mechanik jak długo pracowałeś w firmie? Czy powiesz coś o warunkach pracy? Jak oceniasz pracę w Curtis Healthcare?

Wojtek Mechanik
@Agnieszka 29.09.2017 14:14

Pracę wspominam bardzo pozytywnie, zdarzały się dni bardzo intensywne, lecz nie przeszkadzało mi to. Co do czasu pracy w CHC pracowałem prawie 3 lata lecz czy jest to istotne w danej chwili. Warunki pracy uważam że są na wysokim poziomie, praca jest lekka i przyjemna. Do pracowników CHC pączki starczyły dla wszystkich jeżeli nie to dowiozę. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich pracowników firmy.

Wojtek Mechanik

Dziękuję wszystkim za współpracę w firmie, będę bardzo dobrze wspominał ludzi z którymi miałem styczność. Jeżeli kiedy kolwiek komuś zrobiła się przykrość z mojego powodu nie było to celowe zachowanie lecz uzasadnione przepisami. Chce aby nasza przyjaźń nie zakończyła się w taki sposób. Pozdrawiam wszystkich z CHC

anonim

(usunięte przez administratora)

Znany

@Agnieszka co ja bym zmienił to temat nie na tym forum, przypominam że to forum na temat opinii pracodawcy a nie forum na temat co zmienić w firmie. Czego nie napisałem koleżanko, argumenty jakie nie podobają mi się. Zauważ że nie tylko negatywna opinia wpłynęła od mnie ale również innych osób. Co bym zmienił to tylko ja wiem a takich informacji nie udziela się na takich forach. Jeżeli nie wiesz koleżanko to cię informuję. Może napisz co ty byś zmieniła, podaj argumenty co się podoba a co byś zmieniła. Zacznij od siebie a nie powołuj się na innych.

Agnieszka

@Kojot dlaczego nie polecasz? Mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Każda opinia na forum jest ważna o pomocna dla osób, którzy będą chcieli zatrudnić się w przyszłości w Curtis Healthcare.

Znany
@Agnieszka 30.08.2017 12:18

Zadaj sobie pytanie koleżanko dlaczego ludzie się zwalniają z zakładu. Co przyczynia się że ludzie przychodzą do pracy z przymusu. Doszły mnie słuchy że zwalnia się najlepszy mechanik Wojtek. Może to plotki jak go zobaczę to się osobiście zapytam. Co do opinii o firmie to proszę abyś przeczytała wszystkie posty wcześniej a wówczas nie będziesz zadawać pytań na które odpowiedzi już padły. Jeżeli masz pytanie to zadaj je konkretnie.

Maciej

witam, szukam pracy - możecie mi powiedzieć w jakich godzinach pracuje się na produkcji?

Oo
@Maciej 20.06.2017 10:02

6-18 , 18-6. Święta wolne w okresie wielkanocnym, bożonarodzeniowym i nowy rok. Ewentualnie urlop 2 tygodniowy.

A

A co do zmiany mistrzów nie jest to głupi pomysł na niektórych zmianach może i by się w końcu porządek zrobił a nie każdy wybiera sobie pracę i z kim chce pracować, a brygadzistki pozwalają na to żeby nimi rządzić.... porażka

A

Racja nadzór nie umie w niczym podjąć decyzji szczególnie Brygadzistki więcej siedzą w mistrzòwce niż na produkcji, a szczególnie Pani w białym fartuszku ciągle jej nie ma i tylko donosi na innych bo w końcu ma plecy u szefa produkcji. A co do Doroty W może i miała pomyłki ale gdyby miała pomoc od koleżanki to by nie miala wszystkiego na swojej głowie... Ale oczywiście nikt tego nie widzi...

Oo

A co myślicie na temat zamiany mistrzów? Uważacie że to dobry pomysł?

Znany
@Oo 14.04.2017 20:45

Co do zmiany mistrzów, to nie jest zmiana tylko będą na innych brygadach. Moim zdaniem nic to nie zmieni jeżeli ktoś jest tępy to taki pozostanie. A już pisałem wcześniej który z mistrzów co potrafi.

aaaaa

Czytają to wszystko widzę niezły chaos... zgadzam się z opina że kto chce pracować to pracuje. Każdy powinien zastanowic się nad Sobą ? Czy nie ma sobie nic do zarzucenia a póżniej narzekać na innych... Przydałoby sie więcej szkoleń do osob niskiego szczebla a nie tylko brygadzistki i wyżej.... Co do brygadzistek to chyba niektóre są z przypadku Małgorzata tylko patrzy zeby sobie paznokcia nie złamać i chodzi w Białym fartuchu jak by była prezesem firmy i nikt jej nic nie powie Dorota W... wtopa za wtopa na niczym się nie zna Porażka Honorata tylko przeklina i krzyczy na wszystkich Kamila wporządku dziewczyna tylko jak ona wytrzymuje z Honorata? Dorota troche chaotyczna babeczka ale w miare Aldona również wtopa za wtopa na niczym się nie zna Tylko chodzi za Dorota bo sama to już nic nie zrobi Iza spoko sama podejmuje decyzje i jest ogarnieta Umie rozmawiac z Ludzmi a ludzie z nia Sylwia nie umie podjac decyzji wszystkiego nie boi za delikatna na takie stanowisko dobrze ze ma Faceta który zawsze jej pomoze i podpowie a ona zbiera laury Powinni co niektóre brygadzistki pozmieniać Ludzi którzy pracuja na niższych stanowiska czesto wiedza duzo wiecj niz one Chociaż może potrzebują czasu i szkoleń....

Znany
@aaaaa 14.04.2017 09:54

Kolego zacznie od siebie. Szkolenia dla niższego szczebla, skoro już o tym mowa to szczeble jakiego poziomu. Co do brygadzistek zacznijmy od tej co ma oparcie Pawła. Piszesz że umie rozmawiać z ludźmi i podejmuje decyzje hehehe. Pani Małgosia nic nie potrafi i tak pozostanie takie umiejętności. Honorata chodzi jak by jej kij wsadzili i co ważne lekceważy innych ma być tak jak ja mówię i koniec.

Agnieszka

@303, a jak przebiegła rozmowa kwalifikacyjna? Jakie pytania usłyszałeś?

303

Rekrutująca spóźniła się na spotkanie ponad 0,5h, świadczy to o podejściu do kandydatów do pracy.

SL

Wszyscy, którzy mieli głowę na karku już dawno stamtąd pouciekali lub planują uciec. Piszecie o laboratorium i kontroli jakości ale największy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest na I piętrze. Handlowcy traktujący wszystkich z pogardą jakby byli pępkiem świata, nie mówiąc już o ich szefowej! Za każdym razem gdy słyszę to jej Czeeeeeeść, mam ochotę zwymiotować

morw

ktoś tam wyżej pisał, ze biurowi zatrudniaja sobie niekompetentnych ludzi... fajnie by bylo gdyby: 1/ pracownicy a nie zarzad decydowali o tym czy kogos zatrudnić 2/ gdyby Ci biurowi mogli zatrudniać kompetentnych - stary tej firmy na kompetentnych ludzi po prostu nie stać. np. wisi ogloszenie na analityka ( niech bedzie za 3k) a w domyśle chodzi o QP... Kto o zdrowych zmyslach przyjmie na siebie odpowiedzialność prawną za zwolniony wyrób za 3.5k? raczej nikt. A jakie jest prawdopodobieństwo ze znajda za tyle analityka z ktorego mozna zrobic QP za 3.5k?..

Znany
@morw 13.03.2017 23:13

Wszystko już napisałem więc powtarzać się nie będę, co do twojej wypowiedzi, kompetentni ludzie się cenią. Uważam że firma ta jest dla osób szukających doświadczenia a nie przekazywanie nabytego przez lata. To też w dalszym ciągu twierdzę że ludzie kompetentni odejdą do innych firm, a pozostaną osoby które znają się na wszystkim i niczym.

morw

NiJakosc (ładne to określenie) choćby chciał przeciez muru glowa nie przebije. Mozna narzekać na jego brak zorganizowania, chaotyczny sposób zarządzania, generowanie bezproduktywnych spotkan... i wymieniać moznaby jeszcze. Ale najbardziej dotkliwe sa kwestie braku kadry-kompetentnej, braku miejsca, braku szkoleń, niskiego budżetu. A na to żaden z kierowników wiekszego wplywu nie ma.Jest jednak szansa ze coroczne inspekcje GIF pozwolą zarzadowi lepiej pojąć z czym wiaze sie utrzymanie standardu GMP.. a nam szeregowym pracownikom ostatecznie ulatwi prace, bo wymusi to dzialania prawidłowe constas a nie at hoc. Jest tez spora szansa na niezgodność ważną dotyczącą ilosci zatrudnionych pracowników na OP, magazynie i w kj

Zostaw opinię o Curtis Healthcare - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Curtis Healthcare