Curtis Healthcare

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 138 ocen.

Curtis Healthcare
2 138 6 1

Opinie o Curtis Healthcare

ZainteresowanyByłem

Słyszałem że w firmie są takie braki,że 1 osoba obsługuje to co 2 powinny. W takiej sytuacji bardzo łatwo o wypadek.Znajomy tam pracuje to mówi że zdarzyło się,że metalowa pokrywa od zbiornika wystrzeliłabo ktoś nie zakręcił bo był sam i nie miał czasu najzwyczajniej.Wystarczy ,że chociaż jedna osoba znajdowałby się tam,to byśmy ja żegnali ...Strach pomyśleć. Z tego co słyszałem dużo osób ma zamiar się zwolnić i szuka innej pracy.

Mechanik

Witam,skąd biorą się ciągłe poszukiwania elektryków - mechaników w firmie? Atmosfera? Kierownictwo? Czy problematyczne maszyny?

Mechanik z doswiadczeniem
@Mechanik 22.10.2018 08:31

Firma sie rozrasta A nowy mechanik przychodzi i zły że na nocce nie pozwalają mu spać tylko coś od niego chca... Firma takich ni potrzebuje. Coraz więcej na maszynach robią operatorzy gdzie 2 lata temu jeszcze nawet mechanik zmienial date w tej chwili mechanik jest wolany naprawde do rzeczy któtych operator nie jest w stanie zrobić! A tak przychodzi zły bo mu przerwano 6 kawe albo był na papierosie albo oglądał ciekawy film. Nikt ich nie rozlicza z pracy i są efekty

Operator

Firmie nie zależy na ludziach tylko na kasie, nie liczą się z tym że pracownicy którzy mają wiedzę i doświadczenie zostali potraktowani przez nich źle. To był cios poniżej pasa, żeby operator zarabiał więcej od nadzoru. śmiech na sali - która inna firma sobie na to pozwoli.... Sami sobie odpowiedzcie Firma nie widzi problemu, dopiero wtedy szukaja winnych jak coś żle jest zrobione, wypełnienie, za cienkie szew itd. Sami są sobie winni po co sie starać jak przyjdzie nowy i dostanie więcej a że nic nie potrafi trudno. Tylko od kogo ma się uczyć Niech ktoś tam do góry się zastanowi bo szukaja później winnych za źle zrobione rzeczy a tak naprawde to oni są SAMI SOBIE WINNY

Polak

Niby podział na młodszych i starszych operatorów, a pensje dzielone są na młodszych, starszych i nowych bo już wszyscy wiedzą ile oni zarabiają. I jak firma chce trzymać w tajemnicy zarobki pracowników to powinna to jakoś bardziej zabezpieczać. Kartki od wypłaty krążą po produkcji...

Pracownik

Firma traci pracowników i nawet nie próbuje nic z tym robić. Pracuje na zmianie gdzie operator wiodacy ma władzę, wyróżnia swoich kolegów resztę traktuje jak śmieci, odzywki jego do wspolpracownikow na poziomie szkoły podstawowej! Coś trzeba z tym człowiekiem zrobić

TuskRodowityNiemiec

Radze się zastanowić kilka razy nad tą pracą. Wszystko w pośpiechu.Latwo stracic dłonie w tej pracy.I to dosłownie. Nie wiem jak to wogole BHP przechodzi.Przeciez przekładając żelatynę na rolkach są centymetry od zgniażdzenia rąk.Tam nie ma zabezpieczeń!!! Tyłka już niepoterzesz.

TuskRodowityNiemiec

W firmie ogromny chaos.Ludzie przychodzą i odchodzą po 2-3 dniach. Tylko Ukraina już im pozostała.Dziwne? Pracownik obsługujący sam maszynę za 700 euro.To do tego 6-18,18-6.Niemiec za większą kwotę na zasiłku siedzi w ciepłym i ma jeszcze na jedzenie.

Agnieszka

@Patryk, nie da się ukryć, że ludzie są różni i wiele zależy także od naszego podejścia do współpracowników. Możesz doprecyzować swoją opinię? Co takiego dzieje się w firmie? @Zaskoczona, czy powiesz nam coś na temat możliwości rozwoju w firmie?

Zaskoczona

Wszyscy tak narzekają a ja pracuje od niedawna i Praca mi się podoba zmiana też mi się podoba. Brygadzistki też ok zawsze pomocne nie traktuja źle pracownika bo jest z Ukrainy... Dla nich nie ma podziału, traktują wszystkich równo. Jak potrzebuje pomocy zawsze pomoga, zapytaja czy wszystko ok czy coś maja jeszcze raz wytłumaczyć. Widzę że mają dużo pracy ale dla pracownika zawsze maja tez czas i to należy docenić. Jak komuś się nie podoba to przecież zawsze może prace zmienić ale niech pamieta wszedzie trzeba pracować .

Patryk
@Zaskoczona 10.10.2018 09:05

Ja też uważam że firma fajna dużo się dzieje. Ludzie naprawde wszedzie są różni w każdej firmie tak jest i bedzie.

Agnieszka

@Ona, co dokładnie chciałabyś wiedzieć? Sformułowanie konkretnego pytania zdecydowanie zwiększa szanse na odpowiedź od któregoś z użytkowników. @Dariusz, jesteś obecnie pracownikiem firmy? Z Twojej opinii wynika, że atmosfera w firmie nie jest napięta. Czy rzeczywiście to miałeś na myśli?

Ona
@Agnieszka 17.09.2018 11:56

Chciałabym wiedzieć na czym polega ich praca kj. Czy pracuje się tam na mocnych zmianach ? Jaka jest atmosfera w dziale? Czy pracuje w Kontroli jakości raczej młode czy stare osoby.

Dariusz
@Ona 19.09.2018 22:14

Dział źle zarządzany. Atmosfera zła. W KJ będziesz zasuwała po hali i magazynie, do tego współpracownicy - lepiej nie mówić. Wszyscy się śmieją z tego działu.

Ona
@Dariusz 22.09.2018 12:46

Rozumiem. Dziękuję za informację. Szkoda że atmosfera jest keipska. A mógłby mi Pan powiedzieć czy DJ pracuje na 3 zmiany?

Dariusz
@Ona 29.09.2018 21:57

Z tego co widać to pracują na 1 lub 2 zmiany. mają jakieś dziwne systemy pracy. zależy jakie masz wykształcenie i gdzie cię ulokują. prosta kontrola chodzi po produkcji i magazynie - cały zakład ma ubaw a największy chłopaki na magazynie, jak widzę ich pracę to kabaret. reszta pracuje w laboratorium. zakład wykorzystuje KJ - praca w soboty i niedzielę nie płacą im za to tylko do odbioru - jeden gość który przyszedł wytrzymał ok miesiąca.

ONa
@Dariusz 03.10.2018 20:39

tow takim razie kiepsko to wygląda :

Dariusz
@ONa 07.10.2018 13:39

Nie polecam firmy, sam myślę poważnie o odejściu i zmianie na inną.

Miła

Praca na produkcji jest ok. Ludzie wporzadku. Mistrzowie do bani. Nowi pracownicy dostają więcej niż starzy i to jest jedyny minus tej firmy.

Zadowolony

Szczerze to firma spoko ale nie którzy ludzie Tragedia - wymaga cos od kogos a ona wysyła Cię dalej bo też nie wie mówie tu o Pani M... i nikt tego nie widzi ... Pracuje już tu pare lat i naprawde spoko Dużo fajnych ludzi poznałem, nabyłem doświadczenia, też nawiązałem przyjaźnie. Firma widać że idzie do przodu na produkcji Ciągle się coś dzieje nowe produkty , linie tylko gratulować Firmę Tworza ludzie dlatego Warto inwestować w dobrych a nie tych co tylko Stoja i mają plecy i wysługują się innymi

Q
@Zadowolony 01.10.2018 12:40

Pani M to sie zachowuje dość czesto jakby z choinki sie urwała... niedługo to wprowadzi prace na akord...nie pamięta wół jak cielęciem był

obiektywny

Nikt nie chce przyjść do tej firmy bo płaca jest poniżej tego co oferuje konkurencja. Dodatkowo nadgodziny, bezpłatne oczywiście. Firma rozwija się w bardzo szybkim tempie, nagrody dla najlepszych, awanse dla tych co potrafią się zakręcić obok zarządu, przybywa pracy, ludzi nie... mało kto się wyrabia i mało kto się już tym przejmuje. Jeżeli chcesz znaleźć cokolwiek i lubisz pracować w pracy i po pracy to polecam. Jeżeli chcesz mieć stawki rynkowe to omijaj szerokim łukiem, obietnice rozwoju nie mają pokrycia, ponieważ nie ma żadnego rozwoju. Nie ma na to funduszy, nie ma czasu, nie ma na to zezwolenia. Ostatnio przyjmują bardzo młode osoby, bo tylko ktoś świeżo po studiach, bez doświadczenia jest w stanie pracować za oferowaną stawkę. Stawkę, która jest godna stażysty.

Lusia
@obiektywny 14.06.2018 19:57

Ja bym dodała, że jest grupka ulubieńców zarządu, którym pensja rośnie jak na drożdżach. Jest ich mało i trudno się tam dostać, oni dostają podwyżkę za podwyżką, nawet co kwartał. Dochodzi do absurdu gdzie specjalista zarabia więcej niż kierownik innego działu. Resztę, czyli prawie wszystkich traktuje się jak śmieci. Tylko słychać podziękowania za pracę, ale nie przekłada się to na zarobki. Nawet dostałyśmy od firmy ubezpieczenie w ramach dobrych wyników za cały zeszły rok, to odciąga się nam za to podatek od pensji, to jest bardzo smutne. O karcie multisport, za którą pracownik sam musi płacić było już pisane. Zgadzam się z tym, że pracy przybywa i to w szybkim tempie. Nie są wstanie znaleźć tylu osób, a tym bardziej wyszkolić świeżo upieczonych absolwentów, w tak krótkim czasie. Ma szukam innej pracy, pewnie inni też będą, bo kraj się rozwija, bezrobocie spada, a my stoimy w latach dziewięćdziesiątych. Nawet nie można tego zgłosić do zarządu bo dostęp maja tam tylko wybrani.

morw
@obiektywny 14.06.2018 19:57

problem z dostępnością specjalistów i pracownikow w ogóle jest mozna powiedzieć globalny w wlkp. o prace jest łatwo a o pracownika trudno. Wiele firm ma teraz z tym problem.

Ona
@obiektywny 14.06.2018 19:57

Zarobki nie są tragiczne, chociaż nie tak dobre jak w innych firmach tego typu. Zarząd wciąż traktuje firmę jak startup, dlatego oszczędzają na wszystkim, żeby nawet na gwiazdkę nie było bonów... Problemem są też ludzie, wiele osób to istna tragedia, po prostu karierowicze. Przy pierwszej lepszej okazji wbiją koleżance nóż w plecy, byle się wybić. Inni mają w nosie wszystko, KJ jest dobrym przykładem, gdzie nie ma nikt żadnej kontroli. Zarząd pewnie nawet nie wie co się wyrabia tam na dole. Awansowanie ludzi niekompetentnych tylko dlatego, że brakuje kadry kierowniczej nie jest rozwiązaniem problemu. Ogólny brak zaufania, wrogość, podział na lepszych i gorszych, tak to wygląda.

bazyli

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Ziomek z produkcji
@bazyli 19.07.2018 12:14

Są cały czas, zapraszamy serdecznie. Większość osób negatywnie piszących to frustraci którzy myśleli że wypłatę dostaną za darmo. Ogłoszenia dostępne na stronie firmy.

Ona

Czy ktoś mi może opisać pracę działu jakości? Widzę że poszukują mikrobiologa do laboratorium. Czy ktoś może napisać coś o pracy tego działu.

Dariusz

Syfolandia i układy. Najlepsi są z KJ tylko jedzą i gadają o p..ach. Szczególnie te dwie kumy od poboru.

Zły
@Dariusz 24.08.2018 17:47

Jaka syfolandia ? Jakie układy ? Masz człowieku nie równo pod sufitem! Takich rzeczy na forum NIE powinno się pisać .

Dariusz
@Zły 30.08.2018 20:10

Co prawda kole w oczy. Rozejrzyj się. Niektórzy naprawdę tylko siedzą, jedzonko, kawka, pogawędki i załatwianie prywatnych spraw. Bryluje w tym KJ i Lab. A wszyscy o tym mówią po cichu bo wyciekły info z monitoringu.

Madzia

Curtis zamawia pudełeczka w firmie która nie ma ISO z firmy z Łap Uciekajcie od nich jakość wątpliwa

Maniek
@Madzia 26.08.2018 23:27

pudełeczka to pikuś. ja mam wątpliwości do gotowych wyrobów Curtisa. Jedno (usunięte przez administratora)

anonymous
@Madzia 26.08.2018 23:27

Takich rzeczy NIE WOLNO pisać na forum ! Zapoznaj się najpierw z regulaminem który kiedyś podpisałaś / podpisałeś w tej firmie . Za takie wpisy powinni wszystkich ukarać ! Nie podoba się wam praca? Bo trzeba robić? Za siedzenie niestety nie płaca :) pozdrawiam

teddy@autograf.pl

Cześć Mam kilka prywatnych pytań do byłych/obecnych pracowników CHC. Z tego co udało mi się oficjalnie dowiedzieć to Curtis jest firmą o dobrej renomie. Czy zechcielibyście napisać do mnie na teddy@autograf.pl ? Nie jestem związany z firmą a szukam wiarygodnych informacji, które nie koniecznie nadają się na GoWork. Dzięki :)

Agnieszka

@Xyz, co dokładnie masz na myśli? Możesz doprecyzować swoją wypowiedź? Czy zgłaszałeś opisaną sytuację do szefostwa? @AN, nie każdy ma możliwość i chce "przekonać się na własnej skórze" jak wygląda praca w danym miejscu. Dlatego też użytkownicy zaglądają na to forum by zasięgnąć opinii osób, które w firmie pracują/pracowały. Niemniej jednak dziękuje za Twój komentarz. Powiesz nam coś więcej na temat pracy w Curtis Healthcare? Jaka atmosfera panuje w tym przedsiębiorstwie?

AN

Praca jest fajna, czystka i ciekawa. Ludzie bardzo sympatyczni i pomocni. Co do zmian zalezy jakim jesteś człowiekiem ale raczej idzie sie odnaleść na każdej zmiane. Chyba że ktoś uważa inaczej Pojawisz sie to sam ocenisz. Pozdrawiam

Xyz
@AN 05.08.2018 21:28

Taka czystka ze robaki sa w budynku...

Agnieszka

Czy ktoś może podpowiedzieć coś użytkownikowi @Chętny? @Chętny, a może zdecydowałeś się już na wysłanie swojego CV do firmy? Jeśli tak, trzymamy kciuki za Twoją rozmowę kwalifikacyjną. Co jeszcze, poza czasem pracy jest dla Ciebie istotnym aspektem zatrudnienia?

Chętny

Witajcie!!! Z tego co słysze zdania są podzielone na temat firmy Chce na produkcje moze ktoś doradzi na którą zmiane? Może moge wybrać czy firma sama narzuca? Jak to wygląda ? W kazdej firmie inaczej

Ciekawy

Myślałem nad produkcją albo kontrolą jakości

Lep
@Ciekawy 19.07.2018 16:42

Idź do kontroli jakości, mają dobre warunki: przychodzą później, wychodzą wcześniej, siedzą pół dnia na stołówce, nikt ich nie kontroluje i na dodatek co chwile zatrudniają kolejnych, bo co ciekawe brakuje rąk do pracy.

Dobra rada
@Lep 26.07.2018 19:52

L eb Nie znasz pracy w kontroli jakości to się nie wypowiadaj! Curtis health caps nie zatrudnia nowych pracowników do kontroli jakości tylko jak byś nie wiedział przychodzą do nich stażyści lub praktykanci którzy maja wymagane przez ich uczelnie praktyki w firmach farmaceutycznych i maja za zadanie nauczyć się zawodu. Chciałabym dodać również , że jeśli rzeczywiście kontrola by siedziała cały dzień na stołówce to zarząd by zwolnił nie potrzebnych pracowników , nikomu nie płaca za siedzenie! Zapraszam do zobaczenia pracy w kontroli , jestem pewien , że po jednym dniu będziesz chciał wrócić na swoje stanowisko które w tej firmie zajmujesz .

Agnieszka

@Ciekawy, na jakie stanowisko chciałbyś aplikować? A może po prostu chciałbyś wysłać CV bezpośrednio do firmy? @bazyli, nie znalazłam aktualnych ofert pracy na żadnym z wiodących serwisów z ogłoszeniami. Niewykluczone, że pojawią się one za jakiś czas. Jak rozumiem, jesteś zainteresowany pracą w firmie?

Ciekawy

A co powiedziecie na temat nadzoru? Są wporządku ? Myśle nad złożeniem aplikacji ...

Zadowolony

Cześć! Szczerze mi praca odpowiada , grafik też pracuje na produkcji od dłuższego czasu. Sa spięcia jak w każdej pracy. Kto chce pracować to pracuje. Zawsze znajdzie się ktoś kto chciałby siedziec i nic nie robić i dostawac ogromna kase. Niestety tak nie jest trzeba cos robic każdy ma obowiązki z których ma się wywiązać najlepiej jak potrafi. Jak się komuś nie podoba przecież to nie więzienie na siłe nie trzymają. Droga wolna

Agnieszka

@morw, czy jesteś obecnie pracownikiem firmy? Możesz podzielić się z nami informacjami na temat możliwości rozwoju w tym miejscu? Czy dla pracowników organizowane są szkolenia lub kursy podnoszące ich kwalifikacje? Może uczestniczyłeś w jednym z nich i możesz podzielić się z nami wrażeniami?

Agnieszka

@Lusia, zazwyczaj firmy oferując dodatkowe ubezpieczenie i kartę sportową część kosztów przenoszą na pracownika. Rzadko się zdarza, żeby firma finansowała takie dodatki w całości. Może warto docenić to co oferuje firma Curtis Healthcare? Nie każda firma może się pochwalić takim pakietem benefitów. Czy długo już pracujesz w tej firmie? Może wraz z doświadczeniem, przyjdzie też wzrost wynagrodzenia?

Kuba

Przesadzacie, czy może konkurencja inspiruje?

Bruno
@Kuba 25.05.2018 18:18

Ciekawe co byś powiedział jak by ludzie dopiero zaczęli mówić co tak naprawdę dzieje się w tej firmie. I naprawdę zacznijcie szanować produkcję i nas zwykłych pracowników, którzy jeszcze pracują w tych ciężkich warunkach jakie Nam stwarzacie! W tej firmie nie narzekają pracownicy , którzy siedzą po 8 h w pracy , tyłek noszą wysoko i mają o sobie wielkie mniemanie! Większość z nich nawet nie umie szarakowi powiedzieć część! Technolodzy niech się wezmą do roboty a nie przesiadują na stołówce godzinami!

Tytus
@Bruno 30.05.2018 08:07

Święta racja! Technolodzy chodzą po kilka razy na stołówkę dziennie i tylko siedzą. Kontrola jakości robi podobnie, młoda kadra, tylko na stołówce siedzą. Mówią jak im źle, że w glaxo lepiej, ale jakoś nikt nie odchodzi. Czy kierownik tego nie widz!? Czy może łatwiej jest udawać, że wszystko jest dobrze

Kojot
@Tytus 08.06.2018 10:19

Tytus, jak domniemam jesteś pracownikiem Działu Produkcji?! Zapraszam Cię na chociażby jeden dzień do Kontroli Jakości. Zobaczymy czy później nadal będziesz później twierdził, że robota tam jest lekka i przyjemna. Szczególnie jak trafia się produkt z którym mieliście szeroko rozumiany.... problem... Incudownym trafem zapomnieliście o tym wspomnieć. Gwarantuje Ci, że nie wychodzilbys byś po 8 h. A! I zapomnij, że miałbyś zapłacone za dłuższe siedzenie.

Dajmos
@Kojot 12.06.2018 18:55

Technolodzy z Pawełkiem na czele okupują stołówkę po kilkadziesiąt minut dziennie , łączą stoły i nawet wielkie Państwo po sobie ich nie umie rozłączyć ! Hrabiostwo ! Kontrola Jakości takie samo zachowanie plus dodatkowo (usunięte przez administratora) na blatach w kuchni , kawa rozsypana , zlewy zapchane! Dramat!!! Czy w domu hrabiostwo również posiada taki (usunięte przez administratora) Oczywiście obrywa się osiołkom z produkcji ! Na kogoś musi być! @kojot zostajesz po godzinach? widocznie nie wyrabiasz się z pracą więc może warto pomyśleć nad zmianą :)

anonymous
@Dajmos 13.06.2018 11:58

Witam, czy ktoś może podzielić się opinią o pracy w dziale księgowości? Jaka panuje atmosfera, czy księgowe muszą przesiadywać po godzinach, czy ilość pracy jest ok?

Dixi
@anonymous 13.06.2018 18:49

A daj sobie spokój ! na rynku jest wiele ciekawszych ofert i miejsc pracy ! Odpuść sobie ta firma jest dla ludzi , którzy nie mają życia poza robotą! :)

Tytus
@Kuba 25.05.2018 18:18

Dajmos ma dużo racji. Technolodzy to święte krowy, najlepsza jest taka ta chuda co z mistrzami siedzi. Ta to ma robotę, tylko rozkazuje, podobnie jak 'Pawelek'. Kojot, ty mniej siedź na stołówce, a więcej pracuj to nie będziesz mieć nadgodzin. Więcej was tam matka nie miała. Ile by was nie było, to nie potraficie ogarnąć tematu.

Agnieszka

@Dajmos, chciałabym przypomnieć, że podawanie danych osobowych pracowników firmy jest niezgodne z regulaminem forum. Rozumiem, że krytycznie oceniasz zachowanie niektórych pracowników w firmie Curtis Healthcare. Czy próbowałeś na ten temat rozmawiać z przełożonym? Przecież każdemu pracownikowi powinno zależeć na utrzymaniu czystości swojego miejsca pracy.

Diana
@Agnieszka 13.06.2018 12:47

hahaha każdemu pracownikowi powinno zależeć na porządku? Tak tym dobrze wychowanym zależy i dbają ale (usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o Curtis Healthcare - Poznań

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Curtis Healthcare