Curtis Healthcare

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 131 ocen.

Opinie o Curtis Healthcare

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Curtis Healthcare

Agnieszka

@Iza, jakim stanowiskiem w Curtis Healthcare byłabyś zainteresowana? A może już zdecydowałaś się na pracę w tym miejscu? W Internecie nie znalazłam niestety aktualnych ofert pracy. Może pracodawca poszukuje nowych pracowników bardziej tradycyjną drogą? @zainteresowany, otrzymałeś interesujące Cię informacje? Zdecydujesz się aplikować do pracy w Curtis Healthcare? @Jack007, rozumiem, że jesteś zainteresowany pracą w tym miejscu. Jakie warunki byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące?

zainteresowany

witam, mam pytanie jak wyglada system pracy na produkcji? bo cos slyszalem, ze ileś dni pod rzad pracujacych i potem iles pod rzad wolnych, czy to prawda? 12 godzinny tryb pracy? Jakie siano na produkcji jako operator maszyn?

Jack007

Wiem że jest system pracy czterobrygadowy Można wiedzieć jaki konkretnie?

Iza

Czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

NMN

Mógłby ktoś coś napisać na temat zarobków, systemu pracy na stanowisku operatora maszyn? Czy w firmie są nadgodziny( jak są to jak płatne)? Wolne weekendy i w ogóle? Z góry dzięki za info

Administrator

Czy dysponujecie informacjami o tym, co aktualnie dzieje się w Curtis Healthcare? Od jakiegoś czasu nie pojawiła się żadna opinia związana z warunkami pracy w przedsiębiorstwie.

Wojtek mechanik
@Administrator 04.02.2018 14:32

Być może ludzie są zastraszani, tego nie wiem bo już nie pracuję tam ponad 6 miesięcy, za mojej kadencji w firmie było całkiem nieźle lecz pół roku to kupa czasu.

Agnieszka

@Znany nie jestem pracownikiem firmy Curtis Healthcare, rozumiem, że nie jesteś zadowolony z pracy w tej firmie. @Wojtek Mechanik jak długo pracowałeś w firmie? Czy powiesz coś o warunkach pracy? Jak oceniasz pracę w Curtis Healthcare?

Wojtek Mechanik
@Agnieszka 29.09.2017 14:14

Pracę wspominam bardzo pozytywnie, zdarzały się dni bardzo intensywne, lecz nie przeszkadzało mi to. Co do czasu pracy w CHC pracowałem prawie 3 lata lecz czy jest to istotne w danej chwili. Warunki pracy uważam że są na wysokim poziomie, praca jest lekka i przyjemna. Do pracowników CHC pączki starczyły dla wszystkich jeżeli nie to dowiozę. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich pracowników firmy.

Wojtek Mechanik

Dziękuję wszystkim za współpracę w firmie, będę bardzo dobrze wspominał ludzi z którymi miałem styczność. Jeżeli kiedy kolwiek komuś zrobiła się przykrość z mojego powodu nie było to celowe zachowanie lecz uzasadnione przepisami. Chce aby nasza przyjaźń nie zakończyła się w taki sposób. Pozdrawiam wszystkich z CHC

anonim

(usunięte przez administratora)

Znany

@Agnieszka co ja bym zmienił to temat nie na tym forum, przypominam że to forum na temat opinii pracodawcy a nie forum na temat co zmienić w firmie. Czego nie napisałem koleżanko, argumenty jakie nie podobają mi się. Zauważ że nie tylko negatywna opinia wpłynęła od mnie ale również innych osób. Co bym zmienił to tylko ja wiem a takich informacji nie udziela się na takich forach. Jeżeli nie wiesz koleżanko to cię informuję. Może napisz co ty byś zmieniła, podaj argumenty co się podoba a co byś zmieniła. Zacznij od siebie a nie powołuj się na innych.

Agnieszka

@Kojot dlaczego nie polecasz? Mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Każda opinia na forum jest ważna o pomocna dla osób, którzy będą chcieli zatrudnić się w przyszłości w Curtis Healthcare.

Znany
@Agnieszka 30.08.2017 12:18

Zadaj sobie pytanie koleżanko dlaczego ludzie się zwalniają z zakładu. Co przyczynia się że ludzie przychodzą do pracy z przymusu. Doszły mnie słuchy że zwalnia się najlepszy mechanik Wojtek. Może to plotki jak go zobaczę to się osobiście zapytam. Co do opinii o firmie to proszę abyś przeczytała wszystkie posty wcześniej a wówczas nie będziesz zadawać pytań na które odpowiedzi już padły. Jeżeli masz pytanie to zadaj je konkretnie.

Maciej

witam, szukam pracy - możecie mi powiedzieć w jakich godzinach pracuje się na produkcji?

Oo
@Maciej 20.06.2017 10:02

6-18 , 18-6. Święta wolne w okresie wielkanocnym, bożonarodzeniowym i nowy rok. Ewentualnie urlop 2 tygodniowy.

A

A co do zmiany mistrzów nie jest to głupi pomysł na niektórych zmianach może i by się w końcu porządek zrobił a nie każdy wybiera sobie pracę i z kim chce pracować, a brygadzistki pozwalają na to żeby nimi rządzić.... porażka

A

Racja nadzór nie umie w niczym podjąć decyzji szczególnie Brygadzistki więcej siedzą w mistrzòwce niż na produkcji, a szczególnie Pani w białym fartuszku ciągle jej nie ma i tylko donosi na innych bo w końcu ma plecy u szefa produkcji. A co do Doroty W może i miała pomyłki ale gdyby miała pomoc od koleżanki to by nie miala wszystkiego na swojej głowie... Ale oczywiście nikt tego nie widzi...

Oo

A co myślicie na temat zamiany mistrzów? Uważacie że to dobry pomysł?

Znany
@Oo 14.04.2017 20:45

Co do zmiany mistrzów, to nie jest zmiana tylko będą na innych brygadach. Moim zdaniem nic to nie zmieni jeżeli ktoś jest tępy to taki pozostanie. A już pisałem wcześniej który z mistrzów co potrafi.

aaaaa

Czytają to wszystko widzę niezły chaos... zgadzam się z opina że kto chce pracować to pracuje. Każdy powinien zastanowic się nad Sobą ? Czy nie ma sobie nic do zarzucenia a póżniej narzekać na innych... Przydałoby sie więcej szkoleń do osob niskiego szczebla a nie tylko brygadzistki i wyżej.... Co do brygadzistek to chyba niektóre są z przypadku Małgorzata tylko patrzy zeby sobie paznokcia nie złamać i chodzi w Białym fartuchu jak by była prezesem firmy i nikt jej nic nie powie Dorota W... wtopa za wtopa na niczym się nie zna Porażka Honorata tylko przeklina i krzyczy na wszystkich Kamila wporządku dziewczyna tylko jak ona wytrzymuje z Honorata? Dorota troche chaotyczna babeczka ale w miare Aldona również wtopa za wtopa na niczym się nie zna Tylko chodzi za Dorota bo sama to już nic nie zrobi Iza spoko sama podejmuje decyzje i jest ogarnieta Umie rozmawiac z Ludzmi a ludzie z nia Sylwia nie umie podjac decyzji wszystkiego nie boi za delikatna na takie stanowisko dobrze ze ma Faceta który zawsze jej pomoze i podpowie a ona zbiera laury Powinni co niektóre brygadzistki pozmieniać Ludzi którzy pracuja na niższych stanowiska czesto wiedza duzo wiecj niz one Chociaż może potrzebują czasu i szkoleń....

Znany
@aaaaa 14.04.2017 09:54

Kolego zacznie od siebie. Szkolenia dla niższego szczebla, skoro już o tym mowa to szczeble jakiego poziomu. Co do brygadzistek zacznijmy od tej co ma oparcie Pawła. Piszesz że umie rozmawiać z ludźmi i podejmuje decyzje hehehe. Pani Małgosia nic nie potrafi i tak pozostanie takie umiejętności. Honorata chodzi jak by jej kij wsadzili i co ważne lekceważy innych ma być tak jak ja mówię i koniec.

Agnieszka

@303, a jak przebiegła rozmowa kwalifikacyjna? Jakie pytania usłyszałeś?

303

Rekrutująca spóźniła się na spotkanie ponad 0,5h, świadczy to o podejściu do kandydatów do pracy.

SL

Wszyscy, którzy mieli głowę na karku już dawno stamtąd pouciekali lub planują uciec. Piszecie o laboratorium i kontroli jakości ale największy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest na I piętrze. Handlowcy traktujący wszystkich z pogardą jakby byli pępkiem świata, nie mówiąc już o ich szefowej! Za każdym razem gdy słyszę to jej Czeeeeeeść, mam ochotę zwymiotować

morw

ktoś tam wyżej pisał, ze biurowi zatrudniaja sobie niekompetentnych ludzi... fajnie by bylo gdyby: 1/ pracownicy a nie zarzad decydowali o tym czy kogos zatrudnić 2/ gdyby Ci biurowi mogli zatrudniać kompetentnych - stary tej firmy na kompetentnych ludzi po prostu nie stać. np. wisi ogloszenie na analityka ( niech bedzie za 3k) a w domyśle chodzi o QP... Kto o zdrowych zmyslach przyjmie na siebie odpowiedzialność prawną za zwolniony wyrób za 3.5k? raczej nikt. A jakie jest prawdopodobieństwo ze znajda za tyle analityka z ktorego mozna zrobic QP za 3.5k?..

Znany
@morw 13.03.2017 23:13

Wszystko już napisałem więc powtarzać się nie będę, co do twojej wypowiedzi, kompetentni ludzie się cenią. Uważam że firma ta jest dla osób szukających doświadczenia a nie przekazywanie nabytego przez lata. To też w dalszym ciągu twierdzę że ludzie kompetentni odejdą do innych firm, a pozostaną osoby które znają się na wszystkim i niczym.

morw

NiJakosc (ładne to określenie) choćby chciał przeciez muru glowa nie przebije. Mozna narzekać na jego brak zorganizowania, chaotyczny sposób zarządzania, generowanie bezproduktywnych spotkan... i wymieniać moznaby jeszcze. Ale najbardziej dotkliwe sa kwestie braku kadry-kompetentnej, braku miejsca, braku szkoleń, niskiego budżetu. A na to żaden z kierowników wiekszego wplywu nie ma.Jest jednak szansa ze coroczne inspekcje GIF pozwolą zarzadowi lepiej pojąć z czym wiaze sie utrzymanie standardu GMP.. a nam szeregowym pracownikom ostatecznie ulatwi prace, bo wymusi to dzialania prawidłowe constas a nie at hoc. Jest tez spora szansa na niezgodność ważną dotyczącą ilosci zatrudnionych pracowników na OP, magazynie i w kj

Agnieszka

@Hplc sprecyzujesz swój komentarz?

Johnny

Opinie trafne w 100% !!! Kierownictwo z dyrektorem na czele bujają w obłokach, nie widzą dysproporcji między ilością pracy a liczbą ludzi. Zresztą co się dziwić pajacowanie wychodzi im lepiej niż zarządzanie ludźmi, o podejmowaniu jakichkolwiek decyzji nie ma mowy. Pracownik traktowany jest jako przysłowiowy "Robol" najlepiej żeby siedział po godzinach i wykonywał pracę za pięciu, słowa dziękuje nie usłyszy, a o pieniądzach może tylko pomarzyć.

bion
@Hplc 19.02.2017 21:30

Jaki szef ? produkcja, zarząd ?

Kojot

Zgadzam się w 100% z przedmówcą. Warto dodać, że mowa o laboratorium kontroli jakości. Laboratorium Rozwojowe żyje jak pączki w maśle. Wszystko podane pod "nos". Smutne, że jeden z kluczowych działów w firmie traktowany jest w taki sposób. Nie ma co się jednak dziwić, skoro "szefują" nim ludzie bez charakteru, którzy dadzą sobie wszystko wcisnąć na głowę. Mówi się wprost o problemach, ale tak jakby ich to w ogóle nie obchodziło. Pracy od groma, ciągle dokładane obowiązki. Wieczne nadgodziny. Nikt nie doceni słowem, o pieniądzach nawet nie wspomnę.

Kojot
@Olga 06.05.2017 08:26

Wszystko zostalo już napisane... odpowiedz sobie sama na pytanie czy warto?! Ja nie polecam.

Cristofer

Witam Dziękuję wszystkim którzy pomogli mi się wdrożyć do pracy ze zmiany A. Kamila, Jarosława i resztę osób. Szkoda że opinie wpisywane są w momencie kiedy osoby pracują i szkodzą pracodawcy. Jeśli się nie podoba Polityka Firmy warto zmienić firmę a jak ma się obiekcje do Ukraińców to może czas zapisać się do Narodowców. Z drugiej nie dziwcie się że przychodzą ponieważ kto ma pracować jak Polacy marudzą i chcą zarabiać miliony. Szkoda że ze względu zdrowotnych musiałem opuścić firmę w której było cool. Choć czasami ręce opadały na swoje decyzje jak i innych. Każdy ma prawo się mylić. Więc że swojej strony dziekuję wszystkim i miejcie wyrozumiałość do innych ponieważ nie obgadywaniem ale współpracą dochodzi się do wszystkiego.

Znany
@rekin 13.06.2017 21:38

Mądra wypowiedź, raczej opinia. Tylko na tyle cię stać, twoja opinia jest jeszcze bardziej mądra niż osobę którą wychowała. Mięso z rekina polecam, współpracę z tym zakładem NIE.

poszukiwacz

a jak wygląda praca w laboratorium ? ktoś coś wie i mógłby mi napisac ?

Hplc
@poszukiwacz 24.01.2017 14:42

W laboratorium słabo. Pracy bardzo dużo..za dużo. Nikt jej nie docenia. Zarobki kiepskie. Brak wsparcia w szefie. Z resztą.....nikt już teraz o laboratorium nie dba i nikt się z laboratorium nie liczy. Był okres, ze bylo lepiej ale pozmieniało się szefostwo.Idzie ku gorszemu. Też się osoby zwalniaja. A dlaczego...? Pomyśl i poczytaj. Nikt się nie zwalnia jak jest ok.

Szukający pracy

Jest ogłoszenie na operatora wózka widłowego ale widzę po opiniach ze chyba nie warto składać cv ciekawe jaka stawka

Kapsulek

Pracuje w chc juz kilka lat i widzę ze jest coraz gorzej. Ukraina rzadzi. Zygac sie chce na widok zarzadzajacych na produkcji,tzw mistrzow. Tak naprawde to mistrzami sa ludzie ktorzy ciezko pracuja na produkcji. Niestety cala zasluga jest przypisana LIDEROM i szefowi produkcji. Pracownicy tyraja i gowno z tego maja. Najgorsze jest kolesiostwo. Operatorzy kapsulkarek? 3 czasem 4 na jednej maszynie. Sa nietykalni,oni nie moga pracowac na innym stanowisku, jak musza isc np na preinspekcje, to biora wolne albo siedza w mistrzowce. Tak jest na zmianie Ewy B. Panowie tzw, wsadowi czy mieszalnikowi kilka maszyn i 2ch na zmianie. O nich mozna powiedziec ze naprawde maja co robic. Nawazalnia porazka, jedna osoba. Szkoda pisac w ogóle. O wiodacych. Jeden nic nie robi tylko czeka zeby sie nachlac,drugi lata z notesem(donosiciel) trzeci bawi sie tylko telefonem a 4 biega jak ze sraczka i nic z tego nie wynika. Wielka szkoda bo firma ma naprawde duze mozliwosci. Tak naprawde wystarczy wypierniczyc tylko smiesznych mistrzów,bo to oni robia najwiekszy zamęt w tej firmie. Pozdrawiam i nie zapraszam.

Znany
@xxx 19.01.2017 11:59

Wnioskuję @xxx że jesteś z biura i mądrości jakie dochodzą na produkcję to porażka z waszej strony. Skoro nie znacie się na swoim fachu nie zatrudniajcie kolejnych osób które tak jak wy nic nie robicie. Co do mnie praca = fizyczna działalność Co do ciebie praca = robienie niczego, zamówienia i certyfikaty to nie dla ciebie skoro się na tym nie znasz nie rób tego. Może jesteś w innej dziedzinie lepszy nie rób to co robisz bo nie wychodzi ci. Twoja wypowiedź jest tak jak napisałem w wcześniejszym poście jedna osoba nie ogarnia tematu, co trzeba zrobić zatrudnić kolejną. I tak aż będzie 3/1 biuro produkcja może wówczas uda się wam coś w końcu zrobić, lecz nie liczę na to. Ogarnijcie się bo produkcja jest ogarnięty a wy nie.

Serek

pracuje w tej firmie kilka lat ale po Waszych wpisach widzę że pracuje z niektorymi ludźmi odciagnietymi prosto od pługa, Wasze zachowanie o tym swiadczy... co Wy tu wypisujecie. Nie chcecie tu pracować to do widzenia. Nikt na siłę Was tu nie trzyma. Ciągle narzekacie. Nie podoba się .Do widzenia. Tyle jest wszędzie pracy. Nie trujcie atmosfery swoją obecnością ludziom ktorzy chcą tu pracowac. Miłego dnia

Znany
@Serek 28.10.2016 13:30

Kolego @Serek to jest forum o opinii pracodawcy, każdy może mieć swoje zdanie. Jeżeli nie potrafisz tego zrozumieć to raczej twoja osoba powinna powrócić do owego przedmiotu jaką opisujesz w swoim poście.

Ł.S to debil

Śmiać mi się chce czytając wasze wypociny. Jeśli chcecie sobie posiedzieć i kawkę wypić to idźcie na zasiłek. Banda nygusów chcących jak najwięcej zarobić jak najniższym kosztem. Tak narzekacie to wypad, wyjście jest na tyle duże że traficie. Każdego kto chce przyjść tutaj do pracy, serdecznie zapraszamy. Nie jest tak źle jak pisze ta banka baranów. Dziękuję, dobranoc.

Znany
@Ł.S to debil 27.10.2016 00:30

Kolego @Ł.S to debil wypocony to jesteś ty, nygusem również, nie obrażaj osób które pracują i wykonują swoją pracę. Co do wyjścia każdy z nas to robi po 12 godz. pracy, a przy portierni szlaban ci otwierają bo wówczas owe twoje drzwi będą na tyle duże że i twoja tylna część ciała na 4 litery też się zmieści. Co do zatrudnienia "serdecznie zapraszamy", masz na myśli Ukraińców, Rosjan, Litwinów bo Polak za oferowaną stawkę w firmie znajdzie wszędzie. Co do Baranów, uważam że jest wstanie więcej zrobić owy Baran niż osoba pisząca tak o nich. Be Be Be Be Be Ł.S to debil

anonim

(usunięte przez administratora)

Znany

Koleżanko czy nie zauważyłaś że nie bawem na produkcji będzie pracować tylko JOBY, a nie fachowcy z prawdziwego zdarzenia. Zapewniam cie @asia że każdemu nie odpowiada, i każdy szuka pracy nawet i ty. Wszystko już wcześniej pisałem.

Zostaw opinię o Curtis Healthcare - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Curtis Healthcare