LEIBER POLAND Sp. z o.o.

Ruda Śląska

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 141 ocen.

Opinie o LEIBER POLAND Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LEIBER POLAND Sp. z o.o.

Patrycja
użytkownik zarejestrowany

@Albanczyk, a czy na początku, dostałeś opiekuna ? Obecnie poszukują frezerów , w ofercie napisali ,że doświadczenie jest wymagane, opisałeś sytuację w której jakbyś go nie posiadał? Dlatego pytam czy oferuje firma szkolenia czy dostajesz osobę która Cię szkoli?

gnoje

PRACOWALEM STARALEM SIE PO TYGODNIU MNIE ZWOLNILI BO NIBY ZLE WYKONYWALEM SWOJA PRACE ... A TO NIE PRAWDA STARALEM SIE JAK NAJLEPIEJ POPROSTU SAME KAPUSIE TAM ROBIA I LIZODUPY BRYGADZISTA MYSLI ZE ZNALAZL NIEWOLNIKOW DRZE RYJA SIE WYŻYWA NA PRACOWNIKACH . PRZED ROZPOCZECIEM PRACY JUZ ( usunięte przez administratora ) NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Albanczyk

Siema wszystkim pracowałem w Leiber na prasie dwa dni i miałem dosc ja nowy pracownik a gonili mnie zebym jak najszybciej robił choć wiadomo nowy nie ma wprawy jeszcze jak stary pracownik przez pospiech oparzyłem się w reke przez nieuwage bo stary pracownik goni nowego bo normy nie umie wyrobic jak ma nowicjusza. Wkurzyłem się i zrezygnowałem , sam sie zwolniłem a przyszło mi swiadectwo pracy i napisali ze oni mnie zwalniają i ze nie chodzilem do pracy przez tydzien jak sam zrezygnowałem. Sie nie dziwie ze przychodzą i odchodzą. Jak jednemu pracownikowi sie cos powie to wszystkie pracowniki na kuzni wiedzą kapusie i tyle. A koledzy co pracowali tam muwili mi jak tam jest ale wolałem sie sam przekonac a teraz omijam te firme z daleka. Kto chce niech idzie sie przekona .

Szukasz pracy?

Operator maszyn

czego sie spodziewacie bez wykształcenia ?? wolicie zapie...ac po 12 godzin na budowie? ? w Lejbrze jest bardzo miła atomosfera mili ludzie i wypłaty tez nie są wcale najgorsze im bardziej sie starasz tym masz lepsza wypłate wiec jesli ktos dostaje 1200 to znaczy ze w ch..a leci to jest praca a nie szkoła !! trzeba sie starac zeby zarobic

Pracownik
@Operator maszyn 15.04.2017, 02:46
czego sie spodziewacie bez wykształcenia ?? wolicie zapie...ac po 12 godzin na budowie? ? w Lejbrze jest bardzo miła atomosfer...

Mowisz o podpierdalaniu kolegow?

Artur
@Pracownik 20.04.2017, 16:58
Mowisz o podpierdalaniu kolegow?

Jakbym miał pracować z leserem który nic nie umie to pewnie bym poprosił majstra o zmianę osoby z którą mam pracować . Jeśli oczekujesz że ktoś będzie za ciebie zapierdzielał to zabierz do pracy któregoś ze swoich rodziców .

anonim

co ja moge?

Były prasowy

Firma od bani. Najlepsze jest to a raczej najgorsze, że dalej rekrutują więc o czymś to chyba świadczy i napewno nie o czymś dobrym. Byłem do przyuczenia na prasach ale co to za przyuczenie jak dadzą chwilę porobić i trzeba im oddać szczypce bo nie wyrobią normy. Skoro już zatrudniają to normy powinny być zniesione na jakiś czas i choćby nowy pracownik miał 10 razy powtarzać czynnośc to niech robi to tyle razy aż się nauczy. Ale tu nie mają o niczym pojęcia. Norma, norma, norma!!! Teraz pracuję w innej firmie, gdzie miałem NORMALNE szkolenie więc mogłem się nauczyć NA SPOKOJNIE nowych rzeczy.

Artur
@Były prasowy 06.04.2017, 18:35
Firma od bani. Najlepsze jest to a raczej najgorsze, że dalej rekrutują więc o czymś to chyba świadczy i napewno nie o czymś do...

Ciekawe jaka to firma ?? zakład pracy chronionej ??

Były prasowo
@Artur 07.04.2017, 08:57
Ciekawe jaka to firma ?? zakład pracy chronionej ??

Artur, przecież ty nawet "r" nie umiesz wypowiedzieć a co dopiero chcesz się wypowiadać na tenat innych firm.

Artur

Większość nowych pracowników to cieniasy i śmierdzące lenie . Zero umiejętności i ambicji . Pizdy w rurkach .

Pracowac

Jednym słowem Tragedia zarobki marne ludzi szukaja do pracy a chetnych brak jak juz sie znajda to przepracuja 3 dni i dowidzenia jak sie zacznie robic cieplo to polowa załogi sie zwolni buduja nowa hale a zaniedlugo nie bedzie mial kto pracowac TRAGEDIA

Operator maszyn do obróbki mechanicznej

Jak dotąd to NAJGORSZA firma w jakiej miałem możliwość pracować ale niebawem sie to zmieni bo sie zwalniam. Nie ma sie tu co rozpisywać zatrudnij sie a sam(a) a się przekonasz ze to strata czasu nerwów i na dodatek gów..o zarobisz. Przeczytaj resztę komentarzy a zobaczysz co ludzie piszą na Temat LEIBRA. . PORAŻKA

Operator

Gerber, zaraz widać że należysz do klasy pracowniczej leser. Normy nam liczą według tego jak sie ludzie wyrabiają z obróbką nie biorą ich z dupy. Ludzie a przynajmniej co poniektórzy sie jawnie opierdzielają i to notorycznie, niektórzy potrafia godzine udawać że robią tylko po to żeby nie zrobić więcej... za to że idziesz do kibla nikt cie nie rozlicza w dodatku po to jest czas który mozesz odpisac na takie i inne rzeczy. Piszecie tu takie głupoty że aż głowa boli, widać od razu że to nic innego jak vendetta w odpowiedzi na ochrzan bo sie robić nie chciało. Każdy normalny człowiek który robi w tej firmie i podkreślam ROBI nie narzeka na prace, nikt nic nie obcina a grupy mają tylko trzeba chcieć. Przychodzisz do roboty robić a nie wyłożyć sie na kartonach, to nie przedszkole albo gimnazjum czas wejść w dorosłe życie i tego wam życzę.

Gerber

Kiedyś to była dobra firma. Kiedyś. Premia uznaniowa, czyli możesz uznać, że jej nie ma (zresztą większość jest bez premii, bo uwalają za byle co). Normy co chwila podnoszone, że nie jesteś w stanie tego zrobić, a jak będziesz musiał skorzystać z toalety to już na pewno jej nie wyrobisz. Trzeba będzie robić w pampersach. Ostatni pomysł, żeby WYPŁACAĆ TYLKO 80% PENSJI dla tych co normy nie wyrabiają jest chory. Typowy niemiecki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Odradzam pracować tam.

Pawel

Odradzam.Cwaniaciackie kierownictwo i bardzo niskie wynagrodzenie na frezarkach CNC.

Adamus 85

Witam. Jak teraz wyglądają warunki w tej firmie? Mam iść na rozmowę na ustawiacza i nie wiem czego się spodziewać? Ile mozna oczekiwać? Interesują mnie też temperatury na hali lato/zima. Z góry dzieku za odp ;-)

tgh
użytkownik zarejestrowany

no ale jak too za to? przecież wiadomo ze takich rzeczy nie można robic..btw a nie wiecie czy będą może szukac lidera produkcji ? bo szukali z j. niemieckim

ruda

Dla mnie ta firma to jedno wielkie pośmiewisko. Zwalniają stałych pracowników, którzy dobrze wykonywali swoją prace. Zostawiają kapusi i nierobów którzy całe 8h chodzą po hali i nic nie robią . ;D pozdro i nie polecam.

Artur
@ruda 04.08.2016, 23:05
Dla mnie ta firma to jedno wielkie pośmiewisko. Zwalniają stałych pracowników, którzy dobrze wykonywali swoją prace. Zostawiają...

Jak wyleciałeś z firmy to albo za alkohol albo jesteś patałach który nic nie umie i niczego mu się nie chce .

lukas

Wita jakie są obecnie zarobki ??

anonimek

Mój brat tam pracuje i się chwali. To co piszecie to albo nie odpowiadało wam że musicie pracować tak jak oni chcą, albo wcale tam nie pracowaliście. Brat zadzwonił i miał wolne, jeden dzień wolnego w tygodniu, praca 3-zmianowa, możliwość wyjazdu do Niemiec. Może kto chce zostawiać opinie to niech sam tam pójdzie popracować i sam wystawi sobie opinie.

piczasso

Klientów traktują równie źle, dzwoniłem i babka powiedziała że jest po 15 i "nie ma zamiaru ze mną rozmawiać". Trudno nawiążę kontakt z konkurencją

Pracus

Zgadzam sie,wyzysk i jeszcze traktowanie ludzi jak szmaty

rudziol

kolo moj robi na maszynach cnc i se chwali i zarobki i prace wam sie chyba nie chce robic poz

anonim

Wyzysk wyzysk wyzysk !!

pracujący dawno
@rudziol 20.03.2015, 09:40
co ty piszesz anonum a wyjazdy do niemiec i dostajesz w euro co ty nato?

A to nie wyzysk ??? jo cie proszę

rudziol
@anonim 06.03.2015, 12:36
Wyzysk wyzysk wyzysk !!

kolo jaka tragedia moj kolo robi i se chwali zarobki ok czesto ma nadgodziny tzn setki atmosfera jest ok i co ty na to pozdr

anonim

Nie polecam firma wykorzystująca pracowników,zarobki marne brak słów.

pracujący

12.60zł brutto po podwyżce na godzina tyle mam po roku i brak premi bo nie kapuje majstrowi nie wiem jak ,,rudziol ''liczy ale matematyką jest na bakier albo po chilwce. na czysto 1300-1400 aha grafik jest.

pegasus

jakie warunki pracy narazenie zawodowe w tej firmie

jojo

witam mam pytanko ile moze zarobic operator CNC w tej firmie? dzieki z góry pozdrawiam

taki sobie

a ile osób kapnął lub zakapował do kierownika bo tacy tam tylko robią!!!!

rudziol

a moj kolega robi tam od listopada 2013 i se chwali jest ustawiaczem i ma 14,50 na godzine w styczniu przerobil dwie soboty i dwie niedziele i dostal geltu 2,500 tys to jak to jest z wami???

kalkulator
@rudziol 09.03.2014, 12:59
a moj kolega robi tam od listopada 2013 i se chwali jest ustawiaczem i ma 14,50 na godzine w styczniu przerobil dwie soboty i d...

Policz to sobie jeszcze raz bo wychodzi ze na łapkę bez weekendów dostanie 1700 zł. Śmiech na sali

matematyk

no własnie policz sobie 116 brutto x 20 dni = 2320 brutto co daje 1682 Polskich Złotych NETTO

ByłyPracownik

Jak dla mnie praca OK, nie słuchajcie komentarzy, że nie warto tylko idźcie sprawdzić sami, jak dla mnie warto :) Wiadomo, że jak na każdej produkcji czegoś wymagają. Tutaj wymagają wyrobienia normy godzinowej. Najczęściej da się ja wyrobić w 40-50 min a później 10 min masz czasu wolnego, idziesz do WC lub się napić i nikt nie ma o to do ciebie pretensji. Ważna informacja dla palących. Na sali można normalnie sobie zapalić i także nikt nie ma nic przeciwko. Atmosfera wśród pracowników jest raczej w porządku czasem może zdarzyć się gagatek co np kradnie w szatni, ale to łatwo idzie się z tym rozprawić. Jedyne minusy, które znalazłem to 4 brygadówka (4dni pracujesz 2 masz wolne i leci tak obojetnie czy święta czy weekend) oraz czasem uciążliwa temperatura. Pracuje się przy piecach więc ciepło wiadomo jest. No chyba, że ktoś siedzi na szlifierni. Moja osobista ocena to 4/5

Anonim92

Pracowałem w tej firmie dokładnie na kuźni-szlifiernia hmmm praca moze nie jest ciężka ale najgorszy jest ten syf i zmiany pracuje sie 4 dni i dzien wolnego jak masz nocki wtedy dwa dni wolnego jak ktos sie uczy zaocznie odradzam bo czesto wypadaja weekendy aha no i w niektore swieta sie pracuje ^^ zarobki 1200zl pozniej jakos 1400

don leoo

tak bony były tylko ta wypłata następna ....nie ma co pisać szkoda słów.....

don leo

tak bony były tylko ta wypłata następna ....nie ma co pisać szkoda słów.....

anonim gal

witam, a byly chociaz jakies bony na swieta?

kaptur

no idz zobaczysz...grafik atmosfera.... coś takiego nie istnieje... a zarobki czytać umiesz to zobacz wpisy wyżej robią z ludzmi co chcą...

taki tam

Witam, a może ktoś wypowiedzieć się o warunkach pracy w utrzymaniu ruchu ??? - zarobki,zmiany , atmosfera itd itp.

BOLTON

no a zadzwońcie do jakiejkoLwiek agencji pracy tylko LEIBER I LAIBER !!! JAK TAKA DOBRA FIRMA TO LUDZI NIE SZUKA BEZ AGENCJA !!!OCZY MYDLĄ NIEMOŻLIWIE (usunięte przez administratora)

Realista

byłem widziałem - dno, dno, dno i pół metra mułu

nowy

witam, za pare dni mam rozmowe kwalifikacyjna do firmy Leiber,ale po Waszych opiniach to poważnie się zastanawiam czy się tam wybierac i bawic się w to wszystko.teraz straciłe prace a zarabiałem 2 x tyle co oferują.a jak slysze i tej atmosferze to już całkiem.moze jeszcze jakies info lub wskazówki? dzięki pozdrawiam.

LISEK

NO TERAZ MNIE ZWOLNILI MIAŁEM OSTRE ZAPALENIE PŁUC ALE TO NIKOGO NIE OBCHODZI W TEJ FIRMIE NO WIADOMO ZA L-4

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

byly murzyn

jednym slowem - tragedia

?

tak bo ich nie widza następnego dnia po wypłacie 1280 zł a jak żyć...

---

- 2013-08-20 10:57:01 Praca wg grafiku, dni robocze 7/7 w trybie 24h. (usunięte przez administratora) nie masz czasu na WC, a jak już tam się udasz usłyszysz że po premii której i tak byś nie dostał. Gonitwa, zapierniczanie, opiernicz na co dzień, skaleczenia, brak snu, nie ma możliwości aby zrobić co jest do zrobienia. Jak chcesz wolne to wtedy kiedy oni sobie ubzdurają, a na telefon masz tylko 3 dni. Taką pracę trzeba lubić, są takie osoby, nie ma ich dużo.bzdury piszesz.... na telefon jak sie nie pomylą możesz mieć nawet 5 dni :)

?

Praca wg grafiku, dni robocze 7/7 w trybie 24h. Zapierdalasz że nie masz czasu na WC, a jak już tam się udasz usłyszysz że po premii której i tak byś nie dostał. Gonitwa, zapierniczanie, opiernicz na co dzień, skaleczenia, brak snu, nie ma możliwości aby zrobić co jest do zrobienia. Jak chcesz wolne to wtedy kiedy oni sobie ubzdurają, a na telefon masz tylko 3 dni. Taką pracę trzeba lubić, są takie osoby, nie ma ich dużo.

Work
@ 20.08.2013, 10:57
Praca wg grafiku, dni robocze 7/7 w trybie 24h. Zapierdalasz że nie masz czasu na WC, a jak już tam się udasz usłyszysz że po...

To chyba Ty ino tak miols I

Realista

HAHA !!! Ustawiacz maszyn po kursie :) To tak samo jak zbrobić kurs chirurga i już można operować pacjentów. Liczy się doświadczenie które zdobywa się latami a nie godzinami kursu. Brawo za logikę bo wydaje mi się, że jest typowo damska.

pracujący

czytać nie potrafisz ? zajrzyj na poprzednie komentarze - tu nie ma ludzi tu są sami niewolnicy - tak się ludzi traktuje!

zainteresowany

Czy ktoś normalny moze napisać o co chodzi z tymi ustawiaczami maszyn cnc??? Kurs ustawiacza można zrobić prawie natychmiast jezeli dysponuje sie (niewielką) gotówką i troche wiedza na temat maszyn cnc. A moze jest inny problem a nikt nie chce o tym napisać?? No to coś chyba jest nie tak,ośrodków które robią takie kursy jest bardzo dużo (c.k.u. oraz z.d.z.) i nie tylko ogrom ludzi robi takie kursy i szkolenia prywatnie ,ciężko sie załapać na takie szkolenie czy kurs a tu ludzi szukają????.Dzwoniąc do agencji pracy każdy tylko Leiber i Leiber co tam jest tak żle czy co??? odpiszcie jak możecie!!!!!!!!!!!!!!

doświadczony
@zainteresowany 05.07.2013, 16:39
Czy ktoś normalny moze napisać o co chodzi z tymi ustawiaczami maszyn cnc??? Kurs ustawiacza można zrobić prawie natychmiast j...

W TEJ FIRMIE NIKT KARIERY NIE ZROBI ...ZWALNIAJĄ STARYCH PRACOWNIKÓW Z DOŚWIADCZENIEM A WIECIE CZEMU??? ABY NIE DAĆ PODWYŻEK!!!!!WYKORZYSTUJĄ DO GRANIC MOŻLIWOŚCI A PÓŻNIEJ KOPA W TYŁEK I SPADAJ!!! 8,60 NA GODZINA DLA NOWEGO PRACOWNIKA TO JEST PRZYCZYNA ZWOLNIENIA!!!! NAWET AGENCJA PRACY MA PROBLEM Z ZNALEZIENIEM DLA NICH OCHOTNIKÓW!!! NO CHYBA ŻE DESPERACI.. PRACOWNIK KAPUJE PRACOWNIKA TAKA BYŁA TU ATMOSFERA!!! DLATEGO PODZIĘKOWAŁEM ....A FIRM JEST KILKA O PODOBNYM PROFILU I ZWIĘKSZYMI ZAROBKAMI.... OMIJAJCIE FIRMĘ Z DALEKA ....JESTEM WOLNY I NIE MUSZĘ OGLĄDAĆ TYCH KAPUSI !!!

była pracownica

A co to,taka dobra firma poszukuje ustawiaczy???? ooo co się stało???? Już w rudzie nie ma osób które by nie pracowały w waszej firmie nawet w zabrzu o was godają Wy niedługo to zaczniecie ludzi werbować w przedszkolu tam napewno jeszcze was było!!!!!! Dobry pomysł dałam należy się 500 zł. Nawet firma RANDSTAD zrezygnowała bo nie umiała znaleść wam ludzi szkoda słów jeżeli ktoś ma odpowiednie papiery to u was za 10,60zł jako ustawiacz nie bydzie(usunięte przez administratora).Możecie znaleść chętnych na WYSPACH BRYTYJSKICH . buhaha buhaha NASTĘPNY DOBRY POMYSŁ I ZNOWU 500zł sie należy.

technolog

kolego praca technologa jest przed tymi wszystkimi których wymieniłes.technolog opracowywuje w jaki sposób mają ustawić maszyna ,w jaki sposób operator wkłada i wyjmuje materiał ,,do'' lub ,, po'' obrobce a mistrz to taki co to wszystko nadzoruje czasami jak ma czas.a płaca *4 raczej nie możliwe

realista

Stanowisko ustawiacz maszyn gdzie tak naprawdę pracuje się jako technolog, operator, ustawiacz i czasem mistrz czyli wypłata też musiałaby byc 4 x 1180 zł netto

ksawery

tak był ino obejrzał jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zrezygnowoł

ksawery

tak był ino obejrzał jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zrezygnowoł

Zostaw opinię o LEIBER POLAND Sp. z o.o. - Ruda Śląska

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LEIBER POLAND Sp. z o.o.