WTÓRPOL

Sandomierz - Wtórpol
Sanok - Wtórpol
Skarżysko-Kamienna - P.P.H.U. WTÓRPOL ZPCHR

3. Opinie o pracodawcach Skarżysko-kamienna
  5. Opinie o WTÓRPOL Sp. z o.o.

Opinie o WTÓRPOL Skarżysko-kamienna

Nie przegap nowości o WTÓRPOL Sp. z o.o.!

luisa

21.05.2015 19:08

nie znam tego pana osobiście ale najwidoczniej Ty tak skoro wiesz że pija herbatki i skoro masz się do czego doczepić to doskonale wiesz gdzie i co jest nie tak
    emma

21.05.2015 18:49

Przepraszam ty skomentowałaś komentarz byłej ajentki a ja żle kliknełam żeby odpowiedzieć. A z twoich komentarzy nie wynika żebyś była tylko klientką " Wraz z jego przybyciem nastąpiła wielka wymiana ajentek na Śląsku. Niezawodny Sokołowski", "w końcu odpowiednia osoba się zabierze za śląski bałagan. bo jak się wchodzi o tych sklepów to od razu odechciewa się zakupów przez syf i niemiłe ekspedientki co się zachowują jakby z przymusu tam robiły" Znasz Pana Sokołowskiego tylko z komentarzy na gowork.pl czy może znasz osobiście i nie jedną herbatkę z nim wypiłaś ?? A też jestem tylko klientka jeżdżę tylko na nowe towary mogłabym się doczepić do kilku sklepów i osób tam pracujących. O jakich konkretnie piszesz sklepach???
    Juliusz

21.05.2015 11:32

Pani M jeśli umie Pani obrażać innych i oceniać to chociaż proszę pokazać że ma Pani klasę by to robić. wszelkie próby odpowiedzi z Pani strony będą ignorowane gdyż polemizować mogę z kimś równym sobie, a nie kimś kto jak Pani wszystkich mierzy swoją miarą.innym na tym forum też radzę z tym osobnikiem nie pisać bo jakaś zdesperowana kobieta jest która w ataku może pogryźć nawet samą siebie.

21.05.2015 12:31

nie jestem zdesperowana, nie oceniam a już na pewno nie obrażam, nie gryzę, a zwłaszcza siebie, tak to już jest że prawda w oczy kole, ale to już problem "tego kogoś". doskonale wiem co to klasa. niestety mając krótką co prawda ale jednak styczność z przedstawicielem "tej firmy" dowiedziałam się co to znaczy CHamstwo przez duże CH

21.05.2015 12:33

jeszcze jedno. dobre rady może pan sobie wsadzić w buty będzie pan wyższy niestety to jedyny efekt na jaki może pan liczyć

20.05.2015 21:57

w woli ścisłości darcie raz wielkie było o to, że dziewczyna układała ubrania kolorystycznie, i przenosząc tak tą odzież jedno z przęseł miała puste. aaaa słodki krzyk głupca.

20.05.2015 21:53

Z Jurkiem zawsze był możliwy dialog, zawsze wysłuchał i jak trzeba było to i zwrócił uwagę, a że w inny sposób niż Mariusz to dla mnie nie znaczyło że ciepłe masło. Jurek nigdy nie podniósł głosu na mnie ani ajentkę z drugiego sklepu, Mariusz przepraszam za wyrażenie nie raz, nie dwa darł mordę bo inaczej takiego zachowania nie da się nauczyć. Wychowałam się w innym kraju, i dla mnie takie zachowanie było szokując, tam gdzie mieszkałam z rodzicami nie do pomyślenia.
    sue

20.05.2015 20:00

czy ajentka uczciwa czy nieuczciwa i tak po pewnym czasie ją zmieniają, taka jest polityka tej firmy. 3 lata to chyba max pracy ajentki. wszystko byłoby w porządku, bo te ich kontrole i inne ciekawe wymysły da się spokojnie przeżyć tylko czemu okłamują ajentki, że idą na kilkudniowy urlop do momentu otwarcia nowego sklepu a później się już nie odzywają i ajentka zostaje z działalnością na głowie, bo czeka na telefon od "zacnego" pana S. :) to już lepiej być zwolnionym z dnia na dzień, bo przynajmniej się wie na czym się stoi.

20.05.2015 19:41

chwalą tak Jurka bo to jedyna ludzka osoba w tej firmie, i pracownicy w szoku! co do Mariusza gość z potencjałem na kierownika ale przeważają chwilę gdy siano z butów wystaje, a szkoda bo głupim zachowaniem psuje sobie reputacje, ale kto ma być dla niego wzorcem? Krzysztof który ma własny świat i chore oczekiwanie? kwestia czasu jak wielbiony Jerzy zacznie krakać jak wrony z którymi lata. jednak co by się tu dużo rozpisywać, kierownik jest od tego żeby wymagać i nas opieprzać. mimo że często nie ma racji, a jego oczekiwania są wygórowane trzeba zagryźć zęby i go wysłuchać bo tak to już jest w Polsce ze kierownik racje zawsze ma. Jednak jak się robi to co Ci panowie chcą można spokojnie z nimi współpracować. jednak wiem że wiele z was nie umie wytrzymać tej presji, i braku szacunku to przykre, żeby Polska firma z tradycja POMIATAŁA DRUGIM CZŁOWIEKIEM. dlatego drogie Panie praca ta jest dla wytrwałych, pokornych i odpornych na stres, jeśli któraś z was taka nie jest niech sie za wspołpracę z nimi nie bierze, oczywiscie takim pania co to chca sie szybko wzbogacic kradnać i oszukując tez tego nie polecam bo to wszystko wyłapia a przez takie osoby pozostale ajentki maja pod gorke. robcie swoje a bedzie dobrze :)
    nowa

20.05.2015 21:20

a moim zdaniem pan jurek to takie ciepłe masło w stylu przepraszam że żyję. kierownik powiniem mieć jaja i powinno się czuć dystans a w przypaku pana Jerzego tego nie ma. a co do głupiego zachowania mariusza to co masz na myśli?? bo jak dla mnie to wpada na sklep jak burza i wypada.
    drama

19.05.2015 21:42

ciekawe tylko jak MS baba z nim wytrzymuje. współczuć kobiecie :-)a juruś taki słodki....

21.05.2015 10:53

przestańcie wypisywać takie i tym podobne bzdury!!!!!! j.k. czyta te brednie przewraca mu się we łbie i wyobraża sobie Bóg wie co!!!!!!( a nawet jeszcze więcej) umawia się z kandydatką na ajentkę i wydaje mu się że dla kandydatki to przyjemność patrzeć na jego wredną (usunięte przez administratora)-a to koszmarny koszmar

21.05.2015 11:02

niestety byłam zmuszona rozmawiać z tą nędzną kreaturą, a kilka dni po szkoleniu musiałam fatygować się na spotkanie z tym karaluchem i chamem zbuntowanym. pomimo ukończonego szkolenia pracy nie dostałam(podobno czasem tak się zdarza że dziewczyna po szkoleniu nie zostaje przyjęta z niewiadomych powodów). nie jestem w stanie zrozumieć tych , nie chcę używać niecenzuralnych słów więc napiszę najłagodniej, idiotek i kretynek które zamieszczają takie wypociny .jedyne logiczne wyjaśnienie jest takie że dopalacze wyżarły wam mózgi...
    sue

19.05.2015 21:05

nie chwalcie tak publicznie Jurka bo go zaraz wywalą. Wszystkich fajnych kierowników się pozbywają, zostawiają tylko tych fałszywych i dwulicowych jak sokół, który potrafi być miły i zabawny i zapewniać ajentkę, że świetnie wykonuje swoją pracę a następnego dnia przychodzi ją zwolnić :)
    bety

19.05.2015 08:16

Sokolowski niech sie za sklepy w Skarzysku wezmie ,tam gdzie rządzą siostry Jagieły,tam to sie dopiero dzieje i co,ze niby takie nieskazitelne?Jak byscie zobaczyly z czym wychodza po towarze,ale tam sie nie sprawdza,klika,falsz i zaklamanie,jedyny spoko to wlasnie pan Jerzy
    nowa

19.05.2015 20:19

to który z tych panów jest głównym szefem, bo trochę się pogubiłam. ja zaczynałam o rozmowy z panem mariuszem i myślałam że to on jest najważniejszy.
    loli

15.05.2015 09:17

Hmm faktycznie Sokołowski zawsze jak sie pojawia sieje zament ale czy aż taki tragiczny jest? Miałam z nim styczność kilka razy i chyba raz była to niezbyt miła wizyta a tak to wpadał sprawdził kase przeszedł po sklepie i wychodził nawet raz zdarzyło mu sie zażartować..
    dorti

15.05.2015 08:20

Pan Jerzy jest teraz w małopolsce i na podkarpaciu. Dobrze ze wrócił do nas ;)
    saga

11.05.2015 21:40

błąd. zrobił porządek ale z kołaczewskim.....

11.05.2015 20:19

Ja ci to wytłumaczę- nie wchodz w to gowno.
    Kamila

11.05.2015 18:43

Niech on z sobą zrobi najpierw porządek
    była ajentka

11.05.2015 17:27

Pan Sokołowski przyjechał na Śląsk zrobić porządek z ajentkami.
    emma

21.05.2015 17:10

A co się takiego dzieję na Śląsku gdzie na jakim sklepie ty widziałaś syf chyba na swoim dlatego podpis była ajentka ????
    luisa

21.05.2015 18:27

a gdzie ty masz podpis była ajentka? a z wypowiedzi jasno wynika że jestem tylko klientką i dla mnie szału z czystością nie ma. wybacz.
    lalu21

11.05.2015 16:56

Teraz jest na podkarpaciu. Hehe

09.05.2015 19:27

jak dla mnie ta firma zalicza właśnie spadek i to dość szybki lądowanie może być bolesne jeśli rządzący nie zobaczą co robią ich podwładni w tym (usunięte przez administratora) .
    mika

09.05.2015 02:30

Pozbyli się go jak wszystkich nas po kolei. Był za dobry dla nas,nie to co bezwzględny Sokołowski.
    saga

08.05.2015 18:46

ludzie co z Kołaczewskim???? czemu znów na śląsk wróciła szuja sokołowski?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w WTÓRPOL?

Kontakt - WTÓRPOL Sp. z o.o.

żurawia 1 26-110 Skarżysko-kamienna

Branża główna: Gospodarka odpadami i utylizacja
    renia

07.05.2015 14:00

kurcze jestem skołowana.niech mi to ktos łopatologicznie wytłumaczy..na co wtórpol daje kase?wiem juz że 900 zł na kazde pół etatu czyli 5 osóbx900 zł =4500 dalej co?podatek zalezny od utargu?na to tez daja?ja jestem zielona w te kwiatki naprawde.może kleks zapodasz mi coś na priv?bardzo prosze..moj mail [email protected]

01.05.2015 21:02

ja zus płaciłam najniższy plus jedna dziewczyna miesięcznie 816,33, podatek PIT-4 zwykle ruchomy ale max 650 zł, PIT5 również ale max 750 zł, płatne co miesiąc, plus VAT, ale na to dostaniesz kasę, i od Twoich kosztów zależy jaki będzie finalny. jeśli chodzi o pit nie dopłacałam nic, ale i zwrotu żadnego nie miałam. jeśli będziesz mieć 5 dziewczyn dostaniesz 9800 zł miesięcznie plus vat. z obserwacji i doświadczeń wiem że lepiej jest mieć mniejszy sklep z mniejsza ilością pracowników.
    renia

01.05.2015 19:17

powiedzcie mi dziewczyny ile płacicie podatku?jaki macie liniowy czy ogólny?a jak zus wychodzi?byłam na rozmowie oferuja 10 koła bo duuzy sklep..ale no 5 -6 osob musi byc do pracy.a jak pit na koniec roku?dopłacacie czy zwrot?ratunku!!!!

01.05.2015 11:39

3,5 tys...?chyba jak zdzierasz z pracownic i dajesz im 5 czy 6 zł..gratuluję

02.05.2015 07:12

to nie kwestia zdzierania, bo jeśli tak bardzo chcemy zagłębić się w zdzieranie to już z Ciebie zdziera wtórpol. Jeśli dasz swoim dziewczyną 6 zł lub więcej, albo od każdej będziesz chciała odprowadzić zus, Twoja wypłata wyniesie ok 2000 zł. a to nie o to chyba chodzi, żeby za taką pracę, i odpowiedzialność mieć takie pieniądze. Twoje pracownice po 5h pracy wyjdą i będą mieć ten cały interes gdzieś, Ty tam zostaniesz, na Tobie odbije się największa kulminacja zażaleń klientów, to Ty zostaniesz pozbawiona w większości życia prywatnego, to ty będziesz ponosić odpowiedzialność za wszystko przed kierownikiem. więc jeśli chcesz traktować pracownika należycie to nie przy tej kasie którą dostaniesz, a jak wiki mądrze to określiła chcesz uprawiać wolontariat, zrób to dla instytucji która tego potrzebuje bo Wtórpol dobrze sobie radzi ;)

02.05.2015 11:40

zgadzam się :)

24.04.2015 19:12

wczoraj otworzylismy sklep.no cóż..zobaczymy co bedzie dalej.ale już widzę że inwigilacja to ich ulubione zajecie..

25.04.2015 07:20

a co myślałaś, że 3,5tys. wypłaty i niczego nie będą wymagać i sprawdzać co robisz? żałosne...
    myszaa

27.04.2015 20:55

jak by to było Twoje też byś inwigilowała i dbała o tak dochodowy interes , nie dostajesz najniższej krajowej więc taka wizytacja raz w tygodniu ... mój boże bez przesady ,że to takie straszneee ...Ja już 3 rok wytrzymuje te "inwigilacje" , a już chyba z miesiąc nie było nikogo jedynie telefony z biura

15.04.2015 21:35

w odpowiedzi za kogo chce wskoczyc..za nikogo.maja otworzyc nowy sklep.przeciez nie wygryze nokogo z roboty ludzie...no ja juz nie wiem..zgłupiałam.daja na rozładunki tylko niektórym..?jak zostanie mi 3000 w kieszeni to sie nie bede zastanawiac ale jak nie?potrzebne bedzie jak nic 5 osob plus podatki zusy rozładunki...łeb mnie juz boli takie tu sprzeczne info

16.04.2015 20:02

Nie ma żadnych dodatkowych pieniędzy na rozładunek. Musisz je ,,wygospodarować"z tego co masz ba pracowników. Jak dasz 7/h,to przy np.pięciu dostawach w miesiącu będziesz dopłacać.. Żeby mieć te trzy tyś,to musisz dobrze wszystko rozplanowac.
    gocha

21.04.2015 09:34

nikogo nie musisz wygryzać od tego są kierownicy od wygryzania i od wkurwiania... taka karma

14.04.2015 20:46

pisze jak jest moje zarabiają 600 góra 700 zł miesięcznie - może tak będzie wam prościej zrozumieć, nigdy nie wyszło mi mniej niż 3 tys wypłaty więc piszcie co chcecie , sugerujcie ,że bóg wie co robię za kase na rozładunek wasza sprawa jak macie tylko czas i ochotę piszcie :) miło się pośmiać po ciężkim dniu pracy :D Powodzenia szanowne Panie :) a dla tych szukających opinii o firmie ja Wtórpol polecam choć fakt jest to firma specyficzna i nieidealna ale takich nie ma ... czasem tu zajrzę poczytać i się pośmiać ale daruje sobie komentarze , bo ile ludzi tyle opinii ile sklepów tyle doświadczeń , a sklepów jest już ponad 100 w Polsce więc rozumiem te rozbieżności ,że ta dostaje kasę ta nie itp. Jeszcze raz Powodzenia :)

08.04.2015 07:07

ja zastanawiam sie nad jedna rzecza, czy obecnym i bylym ajentkom latwo bylo znalezc dodatkowe osoby na rozladunek? ja pamietam ile na to tracilam czasu, bo albo ktos deklarował sie ze przyjdzie i nie przychodzil, albo tak pracował ze.............

09.04.2015 20:20

znaleźć dobrą ekipę na rozładunek - ciężka sprawa ja po 3 miesiącach miałam stałą sprawdzoną i przede wszytskim uczciwą i pracowitą ekipę , ale i tak zdarzy się ,że ktoś nie może przyjść i trzeba mieć 2-3 osoby w "zapasie" łatwo nie jest ale już długi czas daje radę , życzę powodzenia :)

10.04.2015 08:51

jakie 80h? chyba za tydzień :D sam sklep masz otwarty 55h w tygodniu + rozładunek + dni, w których jedna pracownica nie wystarczy i złotówki, gdzie muszą być wszystkie na rano no i nowy towar.. U mnie Dziewczyny pracowały 80h łącznie, ale tygodniowo! x4 = 320h lekko x 7 = 2240 ( ja miałam trzech pracowników więc 3 x 900 = 2700) niby starcza, tak? ale nie liczyłam tu rozładunków, tylko sztywne godziny otwarcia sklepu i zapotrzebowanie na pracowników w tych dniach. Gdzie rozładunki? ja nie dostawałam żadnych pieniędzy na rozładunek, miałam mały sklep, fakt. Ale w Kato była ajentka, która miała 9pracowników i 3piętrowy sklep, też nie dostawała na rozładunki ;] muszą Cię 'lubić' skoro dostajesz, ciekawa jestem za co? hahaha :D.
    iga

05.04.2015 17:38

Mam pytanie czy są te pieniądze za ten rozladunek czy nie?Jak tak to w jakiej kwocie?
    Kamila

06.04.2015 20:45

Przecież ci piszą,że nie ma.

03.04.2015 06:53

czy ajent dostaje oprócz kasy na pracownika także pieniadze na rozładunek?raz jest ich 52 raz 40...przeciez to potrafi dojśc do ponad dwóch tysięcy na miesiac...

03.04.2015 21:36

tak są dodatkowe pieniądze na rozładunek zależne od dostaw choć zazwyczaj musisz coś dorzucić od siebie

05.04.2015 09:48

Kto ci daje pieniądze na rozładunek? Chyba święty Mikołaj,bo nikt nigdy nie dostał dodatkowo pieniędzy na rozładunek,bo nikogo to nie obchodzi jak i za ile to zrobisz. Ma być rozwieszone i koniec.
    ellamozarella

02.04.2015 21:54

AJENTKA ROK NA CHORZOWIE A W JAKIM ROKU PRACOWAŁAŚ PRZEZ ROK BO JA Z TEGO CO WIEM TO OD TAMTEGO ROKU PRZEWINĘŁO SIĘ TYLE AJENTEK ŻE GŁOWA MAŁĄ. A KLIENTKI TO TAK SIĘ ZACHOWUJĄ JAKBY PRZYCHODZIŁY NA ZAKUPY DO COCO CHANEL CIUCHY WEZMĄ NIE ODWIESZAJĄ NA MIEJSCE ZWRÓCISZ UWAGĘ ŻEBY ODWIESZAŁY TO SĄ ZDZIWIONE CO TO ZA ZASADY PIERWSZE WIDZĘ ŻEBY PO SOBIE ODWIESZAĆ DROGIE KLIENTKI JAK MACIE W DOMU TAK ROBICIE NA SKLEPIE I TE KOMENTARZE GDZIE SĄ PRZYMIERZALNIE TO GDZIE JA MAM TE SPODNIE PRZYMIERZYĆ CZY MOŻNA TO ZWRÓCIĆ WYMIENIĆ CZY MOŻNA REKLAMOWAĆ Z PARAGONEM TAK PEWNIE W CIUCHOLANDACH NIE WIEM CZEGO NIE KTÓRZY LUDZIE OCZEKUJĄ???? POLECAM SKLEPY NA ŚLĄSKU RUDA ŚLĄSKA ZABRZE NA SKLEPIE CZYSTO CIUCHY NA SKLEPIE POSEGREGOWANE KOLORAMI UŁOŻONE SKŁAD I ŁAD.
    ela

02.04.2015 21:23

wczoraj po niecałych dwóch miesiącach wywalili ajentke w Dąbrowie Górniczej i cały personel a w sumie dziewczyny się starały i tez z dnia na dzień bez pracy zostały,nie rozumiem tej firmy i ich systemu

01.04.2015 16:50

dzieki za odpowiedz.a jak wyglada podatek od tych 3000 dla ajentki?19% co miesiac od tej sumy?co jeszcze trzeba płacic i czy zostaje te 3 koła w ręce faktycznie?chciałabym dac dziewczynom 7 zł na godzine bo 6 to tragedia..
    ag

31.03.2015 22:34

co by nie pisać to od jakiegoś czasu się spinają w skarżysku bo już nie ma takich efektów w sprzedaży jak w zeszłym roku

29.03.2015 20:05

900 zł i w tym już zus . kaja - 2015-03-28 23:06:19 Podobnie jak u mnie szkoda tylko ze osoby przychodzące nie są związane z tobą żadną umowa jest za chwile jej nie ma wiec niby czemu nie mogla przyjść na zakupy każdy powód jest dobry żeby się dorobić na ajentkach jak by nie było 10 zwolnionych ajentek i maja dodatkowe 100 tys .
    Ktoś

29.03.2015 19:38

Ciekawe która z ajetek dostaje takie pieniądze na pracownika .....:-)

28.03.2015 14:32

moje dziewczyny miały 6.50 na godzinę i tylko umowa zlecenie na pół etatu tak masz narzucone w umowie więc całe "kokosy" im płacisz i najlepiej za taka pensje tresuj jak psy tak jak koleżanki powyżej piszą :) A tak po za tym nie każda zwolniona ajentka kradnie ja osobiście mogłam się odlać na ich szmaty bo nigdy nie ubierałam się na szmateksach . Kierownik Jerzy K. był bardzo dobrym kierownikiem i 9 miesięcy nie miał żadnych problemów i zastrzeżeń problem się zaczął jak przyszedł M.S i zwolnił bo stwierdził że do mnie nic nie ma tylko miałam nie uczciwy personel a dziewczyny od początku te same były .
    kaja

28.03.2015 23:06

Też pracowałam kilka miesięcy i wszystko było w porządku, aż do dnia, w którym pojawił się kierownik na koniec roku i wręczył wypowiedzenie umowy. Powód? Ktoś będąc na przyjęciu towaru zrobił któregoś dnia zakupy! O zgrozo! Przestępstwo godne najwyższej kary. Jesteście żałośni, moglibyście znaleźć jakiś konkretny powód...ha,ale go nie było, bo sklep był zawsze czysty, towar poukładany kolorystycznie rodzajami, dziewczyny sympatyczne i zgrane przestrzegały zasad, o których ciągle im przypominałam,że nie wolno odkładać, kupować, przymierzac...nic nie wolno...Sama nigdy nic nie kupiłam, nie ukradłam ani nie skasowałam inaczej niż trzeba. No i oczywiście zawsze miałam dobre zdanie o firmie i nie wierzyłam w opinie tu zamieszczone, aż do czasu kiedy nas tak potraktowano i wszyscy zostali w jednej chwili bez pracy.Zmieniłam zdanie na temat firmy i żałuję tylko ,że podjęłam z nimi współpracę .
    ona23

22.03.2015 19:14

BZDURYYYYYYYY

23.03.2015 16:52

najpierw trzeba przedstawić jakiekolwiek argumenty,by negować czyjąś wypowiedź :)
    nuti

17.03.2015 10:22

Witam! Czy ajentka ma w ogóle możliwość wzięcia dnia wolnego , czy liczy się to z jakimiś konsekwencjami???

17.03.2015 19:45

wolne masz tylko w niedzielę, w skrajnych przypadkach.. śmierć kogoś najbliższego, załatwienie spraw mieszkaniowych, może się zdarzyć raz, dwa w roku - o innym wolnym zapomnij. W godzinach otwarcia sklepu musisz być w sklepie. Tzn.. jak poprosić kierownika o wolne, na pewno się zgodzi, raz, drugi.. ale patrzą na to bardzo źle, może się wiązać z nieprzedłużeniem umowy..

16.03.2015 10:41

CD: - nie dostała kasy, sprawa w sądzie, dziwicie się? ja rozumiem, że wielu uważa, że to są tylko szmaty, ale.. to chyba nie uprawnia Nas do wynoszenia ich za darmo, ani do kradzieży nie? = Nie, nie należy Ci się gratis za ciężką pracę - bo niektórzy i tak uważają, a nawet twierdzą, że WYNOSZENIE SZMAT to nie kradzież i zdziwieni chodzą jak zostają bez pracy :O. Pozdrawiam wszystkie uczciwe i pracowite ajentki, sama znam kilka, i w gwoli jasności - odeszłam z powodu wyjazdu za granicę, gdzie bądź co bądź za mniejszą odpowiedzialność, zarobiłam więcej :).
    jolcia12

26.03.2015 20:45

Ja pracuje jako ajentka ponad rok i podobnie jak Ty zaraz zostanę skrytykowana i oskarżona ,że pewnie siedzę właśnie obok Pani Uli w biurze i piszemy pozytywy (bo przecież w biurze nie mają pracy). Masz bardzo dużo racji w tym co napisałaś ale też troszkę przesady np. z układaniem kolorami np 4 ton towaru co tydzień , z dziewczynami też czasem trzeba pogadać nie można ich ciągle ganiać ,szczególnie jeżeli ma się taki personel jak mój który wie co ma robić , trzyma porządek na sklepie i nie trzeba im mówić "zrób to , zrób tamto" . Co do przepraszania klientek za brak przymierzali no komu można miło i grzecznie odpowiadać to można ale są i przypadki gdzie jesteś wyzywana od jakich tylko bo nie ma terminala , przymierzalni , bo za mało luster , bo jedna kasa - tak jest i to nie nasza wina więc ja wole przemilczeć niż przemiło tłumaczyć się niemiłej osobie. Najważniejsze w tej pracy to nie kombinować i pilnować nawet najlepszy personel w myśl zasady "kontrola podstawą zaufania" :) Trzeba się trzymać zasad i jest to naprawdę dobra praca i jak na warunki naszego kraju bardzo dobrze płatna. Co do zarzutów ,że kierownictwo jest nieuprzejme , wulgarne , molestuje , krzyczy itp. to wierzyć mi sie nie chce znam każdego z nich i zawsze pomocni , a nawet jak mięli jakieś uwagi mówili to po prostu "proszę zrobić tak czy siak". Co do wolnego staram się nie korzystać ale znam ajentki które mają normalnie urlop w wakacje , a jak zachorujesz jeśli masz osobe , która jest cie w stanie zastąpić zostajesz w domu i nikt na to źle nie patrzy. Trzeba być dyspozycyjnym mieć dużo energii i cierpliwości ale wiedziałam na co się pisze i złego słowa na tę firmę nie powiem , a mało co po przeczytaniu tych głupich wpisów jak zastanawiałam się nad podjęciem współpracy z Wtórpolem nie zrezygnowałam ,ale na szczęście szybko zrozumiałam ,że większość negatywnych opinii piszą tu ludzie , którym nie wyszło choćby moja poprzedniczka , która np. za "co łaska" od handlarzy pozwalała im odkładać towar na "złotówkę" lub przepuszczała towar za pół darmo przez kasę - dla mnie nie do przyjęcie i dlatego zapewne tam ciągle pracuje . Ważne jest żeby uczulić dziewczyny na robienie zakupów , jeśli coś im się bardzo spodoba wiadomo powiedzą mamie , babci czy komuś i im to kupi i na to właściwie ja jako ajentka wpływu nie mam bo nie zabronie połowie rodzin dziewczyn przychodzenia tam :) aleee nie może być to chowane , odkładane itp , jedna dwie sztuki raz na jakiś czas , a samej nie korzystać z tego najlepiej , zresztą mi ciuchy po prostu zbrzydły już :) U mnie dziewczyny , które przychodzą raz w tygodniu na wykładanie towaru poprosiłam żeby chociaż na nowy towar nie przychodziły na zakupy , bo po co wodzić je na pokuszenie, raz złapałam jak sobie schowały kilka sztuk i następnego dnia rano pierwsze pod drzwiami stały , więcej już nie wzięłam ich do pracy , a o sytuacji powiedziałam kierownikowi ,żeby nie było niejasności. Aha przelew zawsze mam na koncie tak jak w umowie i ani dnia później. Ja polecam i piszcie sobie na mój temat co chcecie , pozdrowienia ale (usunięte przez administratora) :)

27.03.2015 08:45

hmm.. ja mialam tonę do dwóch (200m2 sklep), więc u mnie było łatwiej układać kolorami i dbać o to, to tak dla wyjaśnienia/. na większych sklepach jest to często niemożliwe. ah! te poprzedniczki.. moja zważyła towar, na kasę nie wbiła nic, włożyła ok 20rzeczy do siatki, dostała 10zł od "klienta" i jeszcze Mu reszte wydała :). i dziwiła się czemu ją zwolniono.. pozdrawiam koleżankę z biurka obok, bo przecież wszystkie siedzimy w Skarżysku, skoro pozytywnie piszemy. ;)

Zostaw merytoryczną opinię o WTÓRPOL Sp. z o.o.