były22.03.2020 16:47
Miałem przyjemność pracować z tą firmą przez ten czas i moje przemyślenia są takie:
+ spora dowolność w wyborze zleceń, w razie potrzeby można łatwo i bez większych problemów się "wypisać" (w przeważającej ilości)
+ niby nic, ale czasem zdarza się premia, gdy na zlecenie trzeba kawałek dojechać
+ część koordynatorów to bardzo przyjemni ludzie, zrobią krótkie przeszkolenie i służą pomocą w razie pytań
- ale części chyba wręcz palma odbiła z samego tylko faktu, że są "koordynatorami" i nie muszą zasuwać z liczeniem towaru - chamscy, opryskliwi; gdy przychodzisz pierwszy raz to szkolenie prowadzone jest tak, jakby robili to za karę; nawet jeśli wyczerpie się bateria w skanerze to zachowują się tak, jakby robili łaskę, że w ogóle pomagają, podobnie przy zadaniu jakiegokolwiek pytania; potrafią iść środkiem i wykrzykiwać
- momentami wręcz nierealne wymagania dotyczące ilości, które zarazem kłócą się z tym, by pracę wykonywać dokładnie (chyba lepiej zrobić pracę wolniej ale nie musieć poprawiać, prawda?), aczkolwiek nie spotkałem się nigdy z sytuacją, by kogoś wyrzucili za zbyt wolną pracę, raczej działo się to z powodu zbyt dużej ilości błędów
- z reguły dostaje się powiadomienie o nadchodzącym zleceniu (kilkanaście godzin przed), ale bywa, że nie dostanie się informacji o zmianie godziny
- czasem ilość audytorów dobierana jest w niezrozumiały sposób - bywa, że na sklep wielkości Żabki przychodzi po 10 osób i praca kończy się po półtorej-dwóch godzinach, z kolei z drugiej strony czasem ledwo da się wyrobić przed otwarciem sklepu
- przerwy - tutaj z kolei ciężko ująć to jakoś zwięźle; jeśli trafisz na magazyn to przerwę masz gwarantowaną (magazyn "z automatu" trwa 2-3 godziny dłużej), podczas tego samego zlecenia (tyle że na sklepie) można równie dobrze przerwy nie dostać; mówi się, że koło 2-3 w nocy będzie, po czym okazuje się, że do końca zostało niewiele i w efekcie wychodzi 6 godzin bez żadnej przerwy
- najlepiej żeby praca przebiegała w ciszy, rozmowa podczas liczenia wręcz zabroniona
W każdym razie, nie jest to praca dla każdego, na pewno jest fajna jako taka dorywcza.