Greenbrier Poland

• Witoszów Dolny
  • Bystrzyca Dolna
  • Boleścin

3. Opinie o pracodawcach Świdnica
  5. Opinie o Greenbrier Poland Sp. z o.o.

Opinie o Greenbrier Poland Świdnica

Nie przegap nowości o Greenbrier Poland Sp. z o.o.!

fizol

05.03.2025 17:38

Jestem pracownikiem fizycznym, robię co mi każą ale szlag mnie trafia jak widzę te wszystkie pielgrzymki w białych kaskach, które czepiają się Bóg wie czego. A to okulary, a to zatyczki w uszach. Paranoja. Niedługo zaliczę kurs na suwnice i tyle mnie widzieli. W Wagonach warto przemęczyć się te kilka miesięcy by zdobyć uprawnienia, a potem dzięki nim masz otwarte drzwi do pracy w innych zawsze lepszych warunkach. No i najważniejsze kasa, a ta w Wagonach się nie zgadza gdzie indzie i owszem. Niby robisz to samo ale w lepszym klimacie i z większą pensją. Dlatego punkt w CV praca w Greenbrier to tylko odskocznia do lepszej i zazwyczaj lepiej płatnej roboty na tym samym stanowisku.
    Robol

24.02.2025 08:33

Nie było by źle gdyby były wyższe stawki, na te czasy zarobki nie są adekwatne no i nie ma nadgodzin. W lg zarabiają więcej...
    Jacek

01.03.2025 10:05

To nie będzie podwyżka ale wyrównanie. Inflacja za ubiegły rok wyniosła około 5 %. Minimalna pensja wzrosła o 7,5 %. To jeśli nasze związki wynegocjowały wzrost płać o 5% to czy dla Ciebie to jest podwyżka? Ideałem było by tak jak jest w niektórych firmach, że w marcu podnosi się pensje o inflację, a z rocznego zysku firmy zarząd odpala jaki s procent pracownikom. Nie ma zysku nie ma podwyżek, to prosta metoda aby zmobilizować pracowników do wydajnej pracy, bo od tego zależy ich wypłata. Proste ale trudne do wprowadzenia.
    xyz

01.03.2025 22:46

Co to znaczy dorobić nadgodzinami? Człowieku ty masz zarobić godne pieniądze a nie nadganiać nadgodzinami.
    nikoś

23.02.2025 08:19

Wieje wiatr zmian, szefostwo z usa usunęło prezesa. Plotki krążą po hali różne. Nie mnie to oceniać, ale chciałbym aby w tej firmie w której pracuje od 5 lat wreszcie zadziała się normalność. Doceniajmy ludzi za ich pracę, a nie za znajomości i powiązania koleżeńskie.
    ziomekELO

05.02.2025 15:28

Pracuję w transporcie podobnie jak kolega wcześniej jestem mile zaskoczony sprzętem. Wąskie gardło wagonów to drogi wewnętrzne. Dużo dziur z którymi nikt nic nie robi, za krótko pracuję ale podobno na wiosnę zawsze są łatane. Zobaczymy. Nie wiem kto jest za nie odpowiedzialny ale proponowałbym wsadzić go do platformówki i przewieść po zakładzie tak ze 2-3 kółka, może wtedy by zrozumiał z czym my się zmagamy przez 8 godzin dziennie. Generalnie OK, minus drogi.
    bromski

05.02.2025 16:51

Kolego czy czytałeś co napisałeś? Z drogami się zgadza ale wózki, a konkretnie większość to porażka. Kierowcy zajeżdżają w krzaki i śpią. Może ja się nie znam i oceniam pochopnie ale transport jest lipny.
    KIEROWCABOMBOWCA

22.02.2025 20:36

Pracuję tutaj krótko ale z tego co widzę i słyszę to nie jest fajnie. Drogi wewnętrzne to porażka, dziura na dziurze, jak pojeździsz 4 godziny to flaki masz w ustach. Wyjdziesz z raka poprawić paletę i nagle pojawia się jakaś laska która daj Ci żółtą kartkę za brak okularów. To jest zakład policyjny! Niby xxi wiek a mentalność i infrasktura rodem z czasów moich dziadków, czyli czasów głębokiej (usunięte przez administratora)

12.02.2025 15:23

Witam widziałem ogłoszenie na planistę produkcji, mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca na tym stanowisku i na jakie zarobki mogę liczyć? I czy jest to bardziej praca biurowa czy fizyczna?
    ANONIM

20.02.2025 10:08

Planista łazi po hali w większości i liczy detale, zarobki bardzo małe. Trzeba być psychicznie odpornym. Dostaje się opiernicz za to, że wydział zaopatrujący produkcję nie wyrabia sie że zleceniami.
    to ja

21.02.2025 16:44

Wygląda obiecująco jeśli trafisz na odpowiedni wyrób i masz około 30 lat. W tandemie z Pauliną która na Instagramie gniecie!!! Może w pracy nie wygląda ale na instagramie powala na kolana. Piękna kobieta. Nie wiem jak to się przekłada na pracę ale w takim towarzystwie mogli by mnie strofować non stop.:)

17.02.2025 16:49

Pantarej

20.02.2025 19:42

Uwierz mi, że tak jest w rzeczywistości jak piszą ludzie na tym forum. Układy, układziki rządzą. Ale najgorsze jest to, że zwykli pracownicy nie mają w nikim wsparcia. Niby są związki zawodowe ale na smyczy zarządu, bo stąd jest ich kasa. Dlatego zero wsparcia z ich strony. Coś co mi się spodobało to to, że część brygad odmówi pracy w nadgodzinach w solidarności z innymi. Pracujmy zgodnie z kodeksem pracy 40 godzin tygodniowo i ani chwili dłużej, może będzie mniej chajsu na koncie ale może to jakoś da do zrozumienia wieruszce, że nie jesteśmy (usunięte przez administratora)
    Pantarej

20.02.2025 19:21

Stare przysłowie mówi, że ryba psuje się od głowy. Może amerykanie to dostrzegli? Może. Ostatnio dostaliśmy e-maila, że na emeryturę przechodzi nasz prezes, notabene chłop. który raczej nie ma 65 lat. Usunęli prezesa, wystawili mu laurkę, a po nawach krążą plotki. Podobno za zbyt małe zyski firmy co by miało pokrycie w rzeczywistości, bo ucinane są wszystkie nadgodziny czyli dodatkowy koszt dla firmy. Po hali szaleje BHP i wręcza żółte kartki / czyli zero podwyżki. Czy ktoś z zarządzających tą firmą skuma wreszcie, że z (usunięte przez administratora) nie ma pracownika?

17.02.2025 05:02

Proces rekrutacyjny, w którym brałam udział, okazał się wyjątkowo długi i skomplikowany, jak wszystkie zlecony zewnętrznej firmie. Obejmował rozwiązywanie licznych testów, które wydawały się nie mieć końca. Testy wykonują wszyscy kandydaci, niezależnie od stanowiska, na które aplikowali. Część wyników została mi przekazana podczas rozmowy, jednak reszta pozostała bez odpowiedzi – nigdy nie otrzymałam pełnego feedbacku. Zastanawiające jest, po co przeprowadzać testy, których nikt nie analizuje. W czasie rozmowy zadano mi pytanie o chęć posiadania potomstwa, co jest zakazane prawnie. Sam proces rekrutacyjny przeciągał się w nieskończoność, a gdy w końcu zostałam zaproszona na spotkanie z bezpośrednią przełożoną, odniosłam wrażenie, że zostałam oceniona jeszcze zanim rozmowa na dobre się rozpoczęła. Niestety, także po tym etapie nie otrzymałam żadnej informacji zwrotnej. Być może kiedyś praca w Wagonach była uznawana za prestiż, jednak mam wrażenie, że Greenberg to zupełnie inny standard. Jeśli firma dąży do korporacyjnego modelu, powinna zadbać o bardziej profesjonalne podejście do kandydatów. Z przykrością muszę stwierdzić, że nie polecam tego procesu rekrutacyjnego.
    Rocky

19.02.2025 20:48

Wszystko się zgadza. Tutaj panuje mit - że pracujemy w wielkiej światowej firmie, ale faktyczne standardy to późny Gierek. Infrastruktura woła o pomstę do nieba - głęboka (usunięte przez administratora) Toalety dla pracowników to szok i niedowierzanie, że w XXI wieku można defekować w takich warunkach. Pomijam fakt, że to pracownicy robią taki chlew w toaletach. A podczas rekrutacji wpajają Ci jaka to będzie super posada w nowoczesnej firmie. Rekrutacja jak do pracy w pentagonie a faktycznie trafiasz do czworaków. Jeszcze 10 lat temu pracowało się tutaj dobrze, dzisiaj z tego co mówią mi znajomi którzy jeszcze się męczą w Wagonach praca to udręka i większość z nich pracuje, bo do emerytury brakuje ciut ciut.
    anonimowyktośik

04.02.2025 16:57

Poczytałem większość komentarzy, bo ostatnio jest jazda. Większość dotyczy dyrektor produkcji, która wg większości jest odpowiedzialna za to co wyprawia się w firmie. Ja się nie znam, nie znam układów ale jedno co mogę powiedzieć to, że ta mała poczwarka z nadwagą ma więcej wrogów niż przyjaciół. Nie tego pracownicy oczekują od dyrekcji, dyrekcja ma wspierać, pomagać, interweniować bo pracownik to wartość dodana a nie koszt. I tutaj przychodzi ubrana jakby jej stylista posiłkował się rzeczami z lumpeksu (zero klasy) a za nią ciągnie się zapach powiedzmy kocich rzygów. Jeżeli czyta to jej jakiś przyboczny to zasugerujcie jej zmianę perfum, bo śmierdzi jakby sto kotów wysikało się w jedno miejsce. Za (usunięte przez administratora) sprzedawało sie takie perfumy na litry ale każdy wiedział, że nimi nie psika się na ciał ale wlewa do pralki aby rzeczy przesiąkły zapachem. Przynajmniej nosi buty robocze. Ta kobiecina nie ma stylu, klasy i odpowiedniej wiedzy do zarządzania tak dużym zakładem produkcyjnym, ale z jakiś powodów utrzymuje się na fali. Pytanie dlaczego? Macie jakieś sugestie?
    sobiepan

04.02.2025 18:28

Kolego, o gustach się nie dyskutuje. Ma dwu członowe nazwisko czyli znalazł się jakiś amant którego urzekła. Podobno jej mąż ma firmę która ściąga do wagonów ciapatych, Mówię podobno, bo nigdzie nie ma info. Wiadomo tyko, ze prowadziła jakiś kiosk z żarciem jako firma jednoosobowa. Niemniej jednak jest teraz dyrektorką na całą polskę. Ktoś z władz GBRX jej zaufał i jej wierzy. My sobie możemy popisać na forum ale nie zmieni to nic.
    Gizmo

19.02.2025 16:11

Z tego co wiem to ta Pani zna angielski, a reszta kadry jest jak Himilsbach z angielskim.
    Gizmo

19.02.2025 16:03

Pracuje tutaj krótko. O tym forum dowiedziałem się podczas śniadania gdzie chłopaki rzną bekę z komentarzy. Spodobało mi się stwierdzenie: nasi szefowie mają winwin do oceniania nas, a my mamy "opinie wagony" do oceniania przełożonych. Mówi się, że w Wagonach pracuje 50 mistrzów i 30 kierowników. Za krótko pracuje aby to ogarnąć ale ma to sens, bo seledynowych kasków jest multum. To kto, przepraszam ma produkować te wagony pracownicy czy dozór? Bez komentarza.
    Tom3k

08.02.2025 13:00

Ta firma to jedna wielka (usunięte przez administratora) Na stanowiska wpycha się ludzi po kądzieli a nie po umiejętnościach. Przypadki można mnożyć. Znacie nazwiska, wiecie o co kaman. Wymieniajcie na tym forum, może poznamy jakieś ciekawostki o których nie wiemy, a mają swoje umocowanie. Zacznę pierwszy: Brat prezes Majewskiej Adaś - pracuje w kontroli jakości.
    Zig

18.02.2025 18:40

On chyba kiedyś pracował na piecu, wywalili go za jakąś wpadkę do mechaników i ostatecznie trafił do kontroli dostaw. Jego wujek to któryś prezes. Mnie wywalili by na zbity pysk, a tacy karierowicze mają się dobrze.
    Zig

18.02.2025 18:49

Wszystko się zgadza. Przenieśli do mechaników Tomaszka, który niszczy starych pracowników na rzecz swoich kumpli. Plotka głosi, ze chcą zlikwidować utrzymanie ruchu, a Tomaszek jest syndykiem, który wykona wszystkie polecenia. Co wy ludzie robicie? Jak wywalicie wszystkich doświadczonych ale nie młodych już fachowców to kto wam będzie naprawiał awarie od ręki? Firma zewnętrzna? życzę powodzenia.
    Kanabix

10.01.2025 13:56

Zatrudniłem się w Wagonach na wydziale z19. Atmosfera generalnie super, ludzie mili. Doświadczeni pracownicy podpowiadają za co im chwała, bo po szkole mam tylko wiedzę teoretyczną. Przełożeni spoko, podchodzą do człowieka z sercem. Park maszynowy z wyższej półki. Ale podczas przerwy/śniadania wychodzą niesnaski, bo okazuje się, że moja stawka jest większa niż kolegi który pracuje 12 lat w firmie. Tak chyba nie powinno być, bo trzeba doceniać pracownika, który robi robotę i pracuje na rzecz przełożonych którzy otrzymują z tego tytułu premie. Jedna rzecz mnie mierzi - słowo klucz PILNE! Czy w tej firmie są odpowiedzialne jednostki za zarządzanie produkcją? Tutaj wszystko jest pilne, a gdzie jest jakaś logistyka, planowanie? Reasumując stawki dla operatorów CNC są żałosne w porównaniu z konkurencją, ale warto popracować by mieć wpis w CV, że pracowało się w dużej firmie.
    Marcin

11.01.2025 21:31

@Kanabix akurat ten wydział jest spoko, bo przełożeni są spoko. Robimy swoją robotę ale mistrzowie mają naciski, że za mało, a co oni mogą zrobić? Maszyn nie przyspieszysz, robią tyle ile mogą. I oddaje się dużo roboty w kooperację, szkoda, że odpowiedzialny za to oddaje te pozycję które są najlepsze. My robimy pozycje gdzie czasy są kiepskie, a w kooperację daje się pozycje lajtowe. W grudniu przed świętami było widać jak chodziły pielgrzymki z torbami dla tych co odpowiadają za kooperację. Jest to żałosne, ale póki mistrzowie nie czepiają się za bardzo to ok.
    lucek

15.02.2025 06:13

Kolego piszesz, że mistrzowie są spoko. Poważnie? Może na z19 ale chodź do nas na z17 to wtedy pogadamy. Są jak (usunięte przez administratora), chamscy niemili i wymagający bóg wie czego. Nie polecam tego allegrowicza.
    janek W

10.02.2025 14:37

Mam pytanie kolejny raz pojawia się oferta na specjalistę ciągłego doskonalenia. Podejrzewam że ktoś wcześniej nie dal rady można coś więcej się dowiedzieć, wtedy też wysyłałem CV ale nikt nie odpowiedział. Dlaczego taka rotacja.
    Nastek

12.02.2025 16:18

Bo konkurs ustawiony pod konkretnego kandydata.

09.02.2025 10:00

Proces rekrutacyjny, w którym brałam udział, okazał się wyjątkowo długi i skomplikowany, jak wszystkie zlecony zewnętrznej firmie. Obejmował rozwiązywanie licznych testów, które wydawały się nie mieć końca. Testy wykonują wszyscy kandydaci, niezależnie od stanowiska, na które aplikowali. Część wyników została mi przekazana podczas rozmowy, jednak reszta pozostała bez odpowiedzi – nigdy nie otrzymałam pełnego feedbacku. Zastanawiające jest, po co przeprowadzać testy, których nikt nie analizuje. Sam proces rekrutacyjny przeciągał się w nieskończoność, a gdy w końcu zostałam zaproszona na spotkanie z bezpośrednią przełożoną, odniosłam wrażenie, że zostałam oceniona jeszcze zanim rozmowa na dobre się rozpoczęła. Niestety, także po tym etapie nie otrzymałam żadnej informacji zwrotnej. Być może kiedyś praca w Wagonach była uznawana za prestiż, jednak mam wrażenie, że Greenbrier to zupełnie inny standard. Jeśli firma dąży do korporacyjnego modelu, powinna zadbać o bardziej profesjonalne podejście do kandydatów. Z przykrością muszę stwierdzić, że nie polecam tego procesu rekrutacyjnego.
    toja

08.02.2025 04:31

Wszedłem tutaj, bo ludzie gadają. Nie jest dobrze jak czytam te wszystkie komentki. Ja się nie znam ale z tego co widzę co się dzieje w firmie to w większości komentarzy się zgadzam. W firmie nie jest dobrze, rządzą koterie, układy i układziki. I co? Dla nas nic się nie zmieni, będzie jak było. Układy i jeszcze raz układy a szary pracownik jest w (usunięte przez administratora) bity. Ten zakład to jedna wielka (usunięte przez administratora) jeżeli już w nim jesteś i masz jako takie miejsce to się go trzymaj inaczej(usunięte przez administratora)jak najdale ...;
    Majk

30.01.2025 21:31

W lokalnej sieci pojawiły się nowe ogłoszenia o naborze na kolejnych specjalistów!! Niedługo tych specjalistów będzie więcej niż spawaczy. Firma szuka też szeregowego planisty na wydziale z2. O ile kandydaci, nominaci na specjalistę już na pewno są to o planistę będzie trudno, bo nikt o zdrowych zmysłach nie skusi się na to stanowisko. Pieniądze psie, kultura pracy żenująca, przełożeni (usunięte przez administratora) Będzie rekrutacja na zewnątrz. Życzę powodzenia. Dokąd ta firma zmierza pod obecnym kierownictwem? Przestrzegam ewentualnych kandydatów na stanowisko planisty - nie idźcie ta drogą, bo to równia pochyła.
    gremlin721

07.02.2025 08:18

Czyli panuje chaos i brak przepływu informacji. Przecież w zeszłym roku wprowadzany był nowy system, ci co go wprowadzali chyba brali pod uwagę sugestie pracowników którzy mówili o swoich bolączkach. Ja nie mam styczności z komputerem ale zauważyłem, że na karteczkach identyfikacyjnych są kody kreskowe. Skoro przykładowo w biedrze kobieta zeskanuje taki kod to wie dużo rzeczy. Skoro u nas też są takie kody to dlaczego to nie działa i jest taki chaos jak piszesz. Może to wina ludzi? Chyba już mi przeszło i nie będę składał aplikacji na to stanowisko.
    Planista

07.02.2025 15:13

W kwestii nowego systemu był inny powód i niestety nie ma poprawy. Kody kreskowe, zastosowanie tylko w jednym miejscu. Bez zastosowania systemu, który byłby na każdym stanowisku roboczym i kontrolnym nie ma to większego sensu. Czy wina ludzi? Na pewno "góry" przez podejmowane decyzje, tablice, malowanie trawy, drogi jak Ameryka jedzie itd. itp. Druga sprawa dział 5S od LM i doskonalenia, jedyne co robią to rzucają na kogoś tematy zamiast jako jednostka za to odpowiedzialna doprowadzić to do końca. Pracy nie odradzam, musisz mieć po prostu charakter i dobrą kondycję.

04.02.2025 19:18

L3n3k

06.02.2025 19:21

Kolego, zakładanie jakiś for nic nie zmieni, to niepotrzebne. Musimy jak jeden mąż zebrać się do kupy i zaprotestować. Mamy chyba swoich przedstawicieli w związkach zawodowych które nas reprezentują?
    L3n3k

06.02.2025 19:07

Pracuję tutaj od 14 lat. Różnie bywało, były lata chude, były tłuste. Pracowałem pod różnymi majstrami każdy z nich miał swoje plusy i minusy. Coś normalnego. Ale to co dzieje się teraz to woła o pomstę do nieba. Na mistrzów awansuje się młokosów bez doświadczenia, bez minimalnej wiedzy technicznej. To działa demobilizująco na pracowników. Chyba mam farta bo robię swoje i nikt się mnie nie czepia, po za durnotami typu załóż okulary bo idą. Ostatnio gruchneła wiadomość, że będą podwyżki, super ale od związkowców dowiadujemy się, że będzie to 5%. Kurna to minimalna pensja wzrosła więcej, a my przemysł ciężki gdzie trzeba mieć więcej kompetencji niż taki janusz z tesco co rozkłada towar i mamy od niego mniej. Przypuszczam, że czytają te komentarze włodarze i mam nadziej, że weżną sobie do serca słowa tych prostych roboli, których boli to co sie dzieje w firmie, bo oni nie mają żadnych dodatkowych profitów. Pamiętajcie - to my na was robimy. My znajdziemy pracę gdzie indziej, bo mamy fach w ręku a wy? Gdzie znajdziecie takie stanowiska za takie apanaże?
    Maniek

06.02.2025 15:20

Uciekajcie gdzie (usunięte przez administratora) rośnie, byle daleko od tego zakładu. No chyba że masz tutaj jakieś koneksje, wtedy tak awansujesz bez problemu.
    Ktos

05.02.2025 09:22

Nie wiem skąd ta nieprzychylność dla kierownictwa? Przecież my jako robotnicy mamy mikry kontakt z nimi. Są bo są ale co to dla nas zmienia? Nic. Wywalczmy aby nasi reprezentanci ze związków zawodowych zadbali o nasze interesy. Podwyżki, zmiana podejścia do pracownika z roszczeniowego na partnerski a uwieźcie mi że będzie lepiej. Nie ma sensu wylewać swoich żali na forum bo nic to nie wniesie do poprawy jakości pracy. A będzie wręcz odwrotnie i zemsta ze strony przełożonych a nie o to chodzi. Róbmy swoje a ewidentne przykłady łamania prawa pracy zgłaszajmy oficjalnie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Greenbrier Poland?

Nikt wazny

04.02.2025 08:32

Wylewa się tutaj fala hejtu, a nikt nie interesuje się, nie eksponuje problemów na produkcji. Niby nowoczesny Amerykański zakład, a warunki jak w Meksyku, płace jak w Bangladeszu, a wymagania jak w Niemczech. Głównym problemem jest brak wsparcia technicznego. Przełożeni mają wiedzę kiedy jest przerwa śniadaniowa ale nie potrafią zasugerować, podpowiedzieć jakie napięcia ustawić gdy pojawiają się problemy. Dużo detali kooperacyjnych jest złych, niepasujących. Brakuje wsparcia kontrolerów, technologów, konstruktorów. A od nas się wymaga. Pięta achillesowa tej firmy to parkingi, wyjechać z firmy po 14 to koszmar korki, że szok, a zaparkujesz jak przyjedziesz o 5 rano.

04.02.2025 16:09

Wszystko się zgadza co mogę potwierdzić. Jest jednak jeszcze jeden ciekawy temat pracy w wagonach. Przerwy, a jak przerwa to stołówka, a tutaj temat rzeka. Po pierwsze drożyzna. Mały wybór potraw do zakupu, już większy asortyment jest w automatach! Mi co prawda nie należy się posiłek regeneracyjny ale z tego co chłopaki opowiadają to jest masakra. Jedzenie mdłe, nie przyprawione i zimne. Kupując komercyjnie masz jakiś wybór ale oscyluje on między dżumą a cholerą, wszystko tłuste byle było cięższe na wadze, bo płaci się za wagę. Jedyny plus to całkiem miła obsługa, panie uśmiechnięte i miłe. Czy ktoś z osób odpowiedzialnych zdaje sobie sprawę, że można wymienić posiłek profilaktyczny który kosztuje duże X na bułkę i chińską zupke w cenie małe X? My czyli zakład płacimy im niemałe pieniądze za posiłki regeneracyjne a oni w większości przypadków zarabiają na bułce i vifonie. Tutaj kłania się kodeks pracy bo ta bułeczka i vifon nie ma odpowiedniej ilości kilodzuli i składników wymienionych w prawie pracy. W takim amazonie są 2 posiłki do wyboru za zeta, a w wagonach ochłap, bo zmęczony człowiek zje wszystko. żenada.
    kierowca

25.01.2025 07:02

Zakład duży drogi wewnętrzne w kiepskim stanie dziura na dziurze. Chłopaki na placu rozładunkowym spoko, szybki rozładunek, w biurze też wszystko OK. Jedyny minus to obskurne brudne toalety.
    trans

03.02.2025 20:33

Co ty piszesz człowieku!?. Byłem w tej lokalizacji kilka razy. Żenada. Znaleźć tutaj magazyniera graniczy z cudem, czekasz i czekasz aż ktoś raczy podejść. Widzisz automat z kawą, super napije sie. Ale guano, bo automat nie przyjmuje monet, pamiętam 20 lat temu takie automaty w Niemczech. Pytam o toalety idę na piętro a tutaj zdjęcia rodem z czasów (usunięte przez administratora) Brud smród nędza i ubóstwo. Wreszcie przychodzi ktoś kompetentny, chwila moment i po makale bo chwyta za telefon i znika. Od dawna u nas w DHL jest przestroga - byle nie do wagonów bo czas topnieje jak śnieg w kwietniu.
    macjejka

03.02.2025 18:16

Dzięki, że jest taka jak ta strona, no bo chciałem aplikować na stanowisko Specjalisty ds. ciągłego doskonalenia ale teraz już mi zapalił się lampka ostrzegawcza. Jeżeli chociaż procent opinie jest prawdziwa to szkoda mojej fatygi, ja w takiej firmie nie chcę pracować.
    zig zag

01.02.2025 18:41

Na portali pracuj.pl znalazłem ofertę aplikacji na stanowisko: Specjalista ds. ciągłego doskonalenia. Spełniam wszystkie wymagania i interesuje mnie czy będę mógł się rozwijać w tej firmie? Ktoś coś wie? Będę zobowiązany za wszelkie info na temat.
    waldi

01.02.2025 16:01

Zatrudniłem się na stanowisko kierowcy wózka z UDTem. Stawka kiepska ale lepszy rydz jak nic, w między czasie szukam czegoś innego za większe pieniądze. Widlaka dostałech spoko, fajny bajer to zainstalowane lasery pokazujące tor jazdy. Ale wielki minus to drogi, dziury dziury i jeszcze raz dziury!!! Przełożeni spoko, komunikacja poprzez walkie talkie też jest OK. Ale drogi wewnętrzne to porażka. Dlatego w swojej ocenie dam ocenę negatywną.
    sameone

21.01.2025 20:59

Czytam te wszystkie komentarze i zgadzam się z większością z nich. Od czasów jak stery przejęła dyrektorzyca okonowicz wszystko idzie po równi pochyłej w dół. Naoglądała się ona różnych rozwiązań w innych firmach i ze starego funkcjonującego zakładu chce zrobić automotiv! Tak się nie da. Zmienić mentalność ludzi można, ale infrastruktury nie zmienisz, chyba, że zainwestujesz kupę kasy. A teraz inwestuje się w wodotryski typu tablice, linie i różnego typu wizualizacje. To ładnie wygląda ale nijak się ma do poprawy warunków pracy i jakości wagonów. 1. magazyn - chłopaki skaczą po blachach, zero bhp. / do kolejnego wypadku 2. planowanie produkcji - chaos, zero komunikacji. 3. technolodzy/konstruktorzy - zmiany, zmiany i jeszcze raz zamiany. Jak już coś robimy to po co robić zmianę gdy produkcja wykonała podzespoły na 2 zlecenia do przodu. 4. kooperacja - wysyłamy dużo rzeczy w kooperację, zero jakości, kto ma z tego tytułu korzyści? 5. kontrol jakości - bezduszne egzekwowanie durnych zapisów w kartach pomiaru. 6. produkcja - mistrzowie bez kwalifikacji, wykonują tylko polecenia przełożonych, bez wiedzy, doświadczenia. 7. kierownictwo - aby utrzymać stołek zrobią wszystkie dureństwa które im wbije w głowę derekcja. I ciągły szantaż, zastraszanie. Jak poszła fama, że derektorzyca obcina nadgodziny ludzie powoli dochodzą do wniosku, że bez nadgodzin zarabiają śmieszne pieniądze. Ale nie wszyscy. Plotka głosi, że niektórzy mają lepiej. Wróciła metoda, że kierownik czy mistrz wystawia pracownika na nadgodziny, a ten odpala mu działkę. To ma sens, bo po co 4 planistów w sobotę, gdzie materiał jest pobrany w piatek. Po co kontroler jakości jakości przychodzi w nocy do pracy jak tiry przyjeżdżają od 6:00? To wszystko to wyprowadzanie kasy za pozwoleństwem przełożonych, którzy mają z tego profity. I jak ma być dobrze w tej firmie? Odradzam wszystkim.
    gostek

24.01.2025 22:06

@sameone masz racje. To moge potwierdzić z własnego doswiadczenia. Zaufani pracownicy robią nadgodziny odpalaja działkę mistrzowi. Firmowcy robią nonstop dla nich nie ma zakazów Nie wiem na jakiej zasadzie ta działa ale wszyscy sa zadowoleni. dziwny zaklad ktory na to pozwala.

31.01.2025 16:47

@sameone na temat magazynow sie nie wypowiem bo nie znam tematu znam tylko plotki. 2 planisci dla mnie zero zastrzezen mowie co mi potrzeba i to mam. 3 bez komentarza. 4 wiadomo kasa musi sie zgadzac i wiemy kto na tym czerpie korzysci. 5 sa dobrzy i zli kontrolerzy, jedni trzymaja sie sztywno kart pomiarowych inni podchodza do tematu po ludzku 6 fakt na mistrzow awansuje sie owieczki ktore beda wykonywac polecenie zalecenia derektorki 7 to akurat fakt dobry kierownik to nie ten co stanie w obronie swoich podwladnych ale ten ktory poprawnie odpowie na pytanie derektorki. W twoich konkluzjach chyba wszystko sie zgadza bo po szatni krazy info ze faktycznie jest tak jak piszesz kierownicy i mistrzowie dostaja swoja dole za wystawienie pracownikow. Zaczynam prace o 5:30 i w szatni przez okna widac ze na magazynie w biurach kontrolerow swieci sie swiatlo. czyli ktos jest, po co skoro dostawy sa od 6-7 godziny? A taka chocby drobna uwaga z pracy w sobote gdzie przez 8 godzin nie widze zaadnego kontrolera a na wyjscu pojawiaja sie kontrolerzy. co oni robili? Spali ogladali youtuba i zaliczyli setki, odpalili dzialke kierownikowi i wszystko sie zgadza.

Kontakt - Greenbrier Poland Sp. z o.o.

Strzelińska 35 58-100 Świdnica

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

LinkedinIcon
    tomek

26.01.2025 12:56

Czytając większość komentarzy nie można się z nimi nie zgodzić. W firmie panuje kumoterstwo, nepotyzm. I to ciągłe parcie na wysyłki. My robimy swoją robotę za którą nam płacą notabene psie pieniądze. Robimy wagon od ponad roku, teoretycznie po kilku miesiącach montaż powinien wyglądać jak układanie klocków lego, a tutaj w rzeczywistości nic nie pasuje. Zleca się produkcję detali w kooperację, która z jakością ma niewiele wspólnego. I ja mam robić poprawki na detalach za które zapłaciliśmy kooperantowi!!!!!!!!!!!! Każą to robię, bo mi za to płacą, ale gdzie tutaj jakiś sens jakaś logika, że o kosztach nie wspomnę.
    T0mek

26.01.2025 15:10

Masz rację Tomek. Tutaj wyprowadza się kasę dzięki kooperacji. Dlatego ostatnia plotka zakładowa głosi, że mają być zwolnienia w produkcji pośredniej około 100 osób. Po co mieć własnych fachowców jak można robotę zlecić na zewnątrz? Ci to za to odpowiadają mają profity z tego tytułu, a my poprawimy, naprawi, i wszystko się kręci. Żenua.....

31.01.2025 16:21

Mamy taki profesionalny park maszyn skrawajacych a tutaj wiekszosc roboty idzie na zewnatrza. Kto na tym zarabia kto ma z tego korzysci wiedza wszyscy.
    D3f3ktor

28.01.2025 16:44

Skończyłem ogólniak, nie miałem presji na studia (niestety matura nie poszła po mojej myśli). Zatrudniłem się w wagonach z myślą o rozwoju w tematach technicznych /szkolenia, kursy itp na typowo robotniczym stanowisku. Zrobiłem kurs UDT za który płaciły wagony za co im chwała, a po roku podziękowano mi za współpracę. trudno. Z uprawnieniami na wózek widłowy szybko znalazłem robotę w innej firmie za szkoda gadać 400 zł więcej za te same obowiązki. Tam nie było różowo, minimalna plus reszta pod stołem. Zaryzykowałem i złożyłem CV do wagonów ponownie i jakie było moje zdziwienie, że zaprosili mnie na rozmowę rekrutacyjną. Pominę szerokim lobem jej przebieg, bo to temat na szerszy post!!!! Udało się zostałem przyjęty za stawkę urągającą pracy w przemyśle ciężkim!! sic! po kilku miesiącach pracy pokapowałem się, że lepiej pracować w niebieskim kasku, bo kasa większa. I najlepsze jest to, że zwolniłem się w czwartek a już w poniedziałek w podfirmie ale na innym stanowisku. Już na wstępie dowiedziałem się, że mogę pracować ile chcę godzin ale.... uwaga na minimalnej, godzina za godzinę. Zero kodeksu pracy, czyli 50, 100 % za nadgodziny. Reszta w kopercie! W miesiącu wyrobiłem 290 godzin, mój pasek był prawilnie na minimalną, a w kopercie dostałem "drugą wypłatę"!!! Po pierwszym pasku pokalkulowałem i okazało się, że fakt nie mam pracy w nadgodzinach na 50 czy 100%!!! I to był mój ostatni miesiąc pracy w tej firmie. Nie dam się wykorzystywać! Ta firma nie potrafi zrozumieć, że z (usunięte przez administratora) nie ma pracownika! Zastanawiam się czy nie warto zgłosić tego do PIP, bo jakby nie było na wejściu są bramki które rejestrują czas wejścia i wyjścia, a to chyba można jakoś powiązać z paskami wypłaty???? Odradzam wszystkim pracę w wagonach w przypadku gdy nie mają znajomości, bo bo to całkiem inna historia.

31.01.2025 16:16

@D3f3ktor masz w 100% racje, wszystko sie zgadza trza zglaszac do inspekcji pracy a latwo sie to da namierzyc bo przeciez odbijamy sie na bramkach.
    tomek

22.01.2025 16:12

Pracuję tutaj od ponad miesiąca. Co do BHP nie ma zastrzeżeń, wszystko jest przyłbice, rękawiczki itp. Ale ludzie tutaj jest zgroza bo spora część to (usunięte przez administratora) Ja pracuje na 6 nawie i chyba wygrałem w totka bo dozór jest OK a roboto spoko. Ale to o się mówi w szatni to inna bajka. Ja nie wiem i mnie to nie interesuje ale kolesiostwo jet tutaj wszedobylskie. Popracuje trochę nabęde doświadczenie spadam gdzie indziej.
    olo

17.01.2025 16:11

Ten zakład to jedna wielka porażka. Ludzie patrzą na siebie wilkiem i jeden udusiłby drugiego za nadgodziny, lub lżejszą pracę. Do tego dochodzi brak przepływu informacji. Z rana każą Ci robić detal x bo jest pilny, a po śniadaniu jest coś innego bardzo pilnego. żenada. Do tego dochodzą w coraz większej ilości pracownicy z innych krajów, bez znajomości choćby angielskiego. Dokąd to zmierza nie wiem, chyba do sprzedaży firmy. Na szczęście jestem młody i znajdę sobie pracę w innej firmie, bo jak tak dalej pójdzie to wagony padną.
    waldi

14.01.2025 21:41

Pracuję tutaj od kilku tygodni. Wypłata jest na czas. Przełożeni są jak by to ująć niekompetentni, żero doświadczenia, praktyki, wiedzy o tym co się dzieje. Po prostu figuranci z nadania rodzinnego. Bo tutaj awansujesz tylko po rodzinie, masz wujka, ciotkę, szwagra to awansujesz inaczej nie ma szans. Zakład rodem z minionej epoki PRL, podejściem mentalnym pracowników jak i infrastruktury. Żal. Dozór spawalniczy jest na najwyzym poziomie co pomaga przyswajać wiedzę która w przyszłości zaowocuje w umiejetności, które niestety lub stety wykorzystam w innej firmie gdzie docenia się pracownioków. TUtaj jest dno (usunięte przez administratora) wodorosy!
    spawacz

08.01.2025 19:58

Mam pytanie, bo to jest hit petarda. Wagony to nie są już wagony ale Greenbrier Poland. Zmiana nazwy firmy coś oznacza, bo marka jaką były wagony nagle idzie w ..... Na śniadaniu z kolegami śmialiśmy się, że pełna nazwa to chyba Greenbrier Poland w likwidacji. Pani Karolina ma rozmach w ciągu 3 lat rozkłada prężny zakłąd. brawo. A petarda to nowa aplikacja która będzie wprowadzona w firmie, poczytałem w internecie o co chodzi i? Jest to Aplikacja do premiowania pracowników za różne aktywności, super jest to taki zamiennik (usunięte przez administratora) premii (usunięte przez administratora) Aplikacja jest na telefony służbowe a czy ja jako spawacz mam telefon służbowy? Kolejne wyciąganie kasy dla swoich. Na szczęście zbrzydło mi to i jak w maju przedłużę swoje uprawnienia to aliwedercziroma. Wolę pracować na pewno nie za mniej, bo wagony płacą fatalnie ale w innej firmie gdzie nie mam pewnych benefitów, pewności ale gdzie jest normalnie bez kolesiostwa.
    wagoniarz

17.12.2024 17:03

Zakład jak zakład, płaci na czas, dba o BHP ale... teraz w okresie świątecznym pracownicy dostali po około 1000 zł z funduszu na który się sami zrzucają. Po tygodniu od wypłaty pani dyrektor z kadr wysmażyła emaila jaka to ciężka sytuacja w firmie ale firma wypłaci dodatkowo 500 brutto każdemu pracownikowi. I wszyscy szczęśliwi, bo dodatkowy grosz przed świętami sie przyda a tutaj.... Poszła fama, że mistrzowie dostali po 20 tysi premii, pomijam kierownictwo, bo to wyższa półka. Przypadek? Wątpie! Kierownicy już tłumaczą, że od nowego roku nie bedzie w firmie umów zleceń. Jak pracownnik przekroczy limit godzin nadliczbowych to wtedy pracuje na umowe zlecenie. Czyli pensyjka malutka ale rodzina zadowolona bo tata jest w domu a nie w pracy. To akurat plus. Ta cała Loc wykonczy ten zakład a nikt nie odważy się jej postawić! Dlatego ślijcie maile do centrali w usa, może któryś przeciśnie się przez zmowę milczenia i wrescie wywalą ją.
    Ади

29.04.2024 22:43

Miła atmosfera, sympatyczni ludzie, wysokiej jakości wyroby metalurgiczne. Jedna z lepszych szkół spawalniczych w Polsce, w której można nauczyć się pracować każdą metodą spawania. Co najważniejsze: do wyboru świeże posiłki w zakładowej kantynie.
    @diddy

10.12.2024 09:23

Przestań ściemniać jakiej wysokiej jakości jak ile wagonów przyszło w pewnym momencie do poprawek 200-400 z Europy

15.05.2024 05:09

25.06.2024 23:26

Dodatek za szkodliwe warunki, toksyny praca w nocy etc, naprawde nigdy o tym nie slyszales? Czyzby firma sie nie przejmowala kwestiami typu bezpieczenstwo. Chyba jednak to robia mam nadzieje moze ty po prostu sie nie interesujesz?
    @diddy

10.12.2024 09:21

Jakie szkodliwe co za bzdury one zostały zniesione wchodzisz na zakład przez pod firmy to masz 32 chyba że masz lepszą gadane czyli z tej 32 wychodzi ci najniższą krajowa a reszta pod stołem
    Parodia

24.09.2024 12:20

Praca w Wagonach to jedna wielka komedia. (usunięte przez administratora) na każdym kroku, kto ma pracę po rodzinę to innych współpracowników nie szanuje, pod żadnym względem. Jest wyzysk koleżeński, bo zazdrosne kroki boją się o swoją posadę. Trzymają ludzi toksycznych i manipulantów, do tego którzy się mocno spoufalaja z przełożonymi. A pracowników ambitnych i chcących zdobywać wiedzę, poniża się i nokautuje przy byle okazji. Ja również pierwsze dwa miesiące pracy przesiedzialam na "podlodze", bo zanim został komputer lub biurko zorganizowane to każdy wchodził i się ze mnie smial. Kierwonictwo miało to totalnie w (usunięte przez administratora) Jeśli tylko spróbujesz komuś pomoc, lub zgłosić nierówne traktowanie jesteś od razu utopiony! Tutaj potrzebują ludzi (usunięte przez administratora) i takich co się chętnie podłoża i podporządkują. Ta firma spada na(usunięte przez administratora), Pani Dyrektor (teraz prokurent) jest doskonałym przykładem jak (usunięte przez administratora) ludzi. Jeszcze trochę to z tej firmy nic nie zostanie pod rządami takich niekompetentnych ludzi.

31.10.2024 16:46

Jja sie zastanawiam dlaczego jeszcze nikt nie zadzwonil do USA do centrali i nie opowiedzial o tym co sie wyprawia? Tutaj panuje (usunięte przez administratora) na kierownictwo jak ta lala a poptem kierownictwo i mistrzowie wyzywaja sie na pracownikach.
    były pracownik 05

30.11.2024 21:54

Bardzo wspolczuje, pracowalam tam 4 msc … zycze znalezienia dobrej pracy !
    Achtung

21.11.2024 16:44

Pracuję w Wagonach od 9 miesięcy. Niby nie dużo ale wystarczy aby zorientować się o co kaman. Praca na produkcji to typowe powtarzalne czynności, ale nie do końca bo wyobraźcie sobie, że w poniedziałek oddajemy do zdania klientowi wagon on go akceptuje a we wtorek wykręcamy z tego wagony kilka części aby we wtorek z tymi założonymi częściami zdać kolejny wagon. Jest to nagminne. Dla nas to praca jak praca ale szefostwo czyli dyrekcja kierownicy i mistrzowie są zadowoleni bo plan się zgadza. Gdzie tu sens gdzie logika? Jeżeli chcesz być wyrobnikiem który wykonuje bezsensowne rozkazy to praca w wagonach jest dla ciebie. W innym przypadku gdy widzisz niekompetencje swoich przełozonych to omijaj szerokim ukiem ten zakład.
    pracownik08

23.11.2024 15:58

@achtung - masz rację. W wagonach wieje wiatr zmian, ale czy na lepsze? Wszystko się zmieniło jak do władzy doszła dyrektor operacyjna Karolina l. Wcześniej nie zagrzała dużej miejsca, bo szefostwo widząc efekty jej zmian wywalało ją na zbity ..... W wagonach czuje się jak ryba w wodzie, ma władzę i nikt nie mam jaj aby się jej postawić! Na kierownicze stanowiska zatrudnia poddanych sobie wyrobników. Jak z takimi typami bez wiedzy robić robotę? Nie da się. Omijajcie tą firmę szerokim łukiem..
    Seba

07.11.2024 18:08

Zakłąd jest jedną nogą w czasach (usunięte przez administratora) a drugą w nowoczesności gdzie rządzą korposzczury. Dyrektor Karolina ta która wg opini na linkedin nie zagrzała nigdzie dłużej miejsca, bo ją usuwali , czyli przekonywali się jaka jest niekompetentna w wagonach bryluje. Bryluje bo zna angielski i potrafi się dogadać z amerykanami. Ludzie się nie liczą. Wprowadziła (usunięte przez administratora)wśród kadry a ta wyżywa się na pracownikach. Normalka. Teraz jak usuwa nieposłusznych to degraduje ich na sztuczne stanowiska SPECJALISTÓW. A ich namnożyło się ostatnio, że szok. Zamiast robić wszystko aby produkcja szła swoim torem, dwa wagony dziennie ją interesują tabele exela, czy;i robimy wszystko aby wyrobić plan kosztem reklamacji, lub uzupełniania waganów w zaległe częsci gdzieś pod Jagodnikiem. A to są koszty, bo trzeba przyjść w sobotę. To nieważne byle eksportówka się zgadzała bo wtedy jest wpływ na konto, ale nie pracownków ale kadry. Nie polecam tej firmy.
    spawacz

02.10.2024 11:00

Zakład schodzi na psy taka prawda... stawki marne wręcz śmieszne w porównaniu do innych zakładów. Usługi spawalnicze mocno poszukiwane na rynku, a tu brak poszanowania i docenienia finansowego dla ludzi z wieloletnim stażem na wagonach i doświadczeniem ... lekceważy się ich i porównuje do nowych pracowników (usunięte przez administratora) którzy są mocno faworyzowani przez ludzi z "białego domu" bo nie piją bo nie mają bumelki... ale robią 10x wolniej i (usunięte przez administratora)się znają na robocie i spawaniu !!!!! trzeba ich pilnować poprawiać pokazywać i zaganiać do pracy ! Nie ma już z kim rozmawiać i negocjować czegokolwiek obecni ludzie u władzy żyją w jakiejś dziwnej korpobajce .

05.11.2024 20:52

Zgadza się jak już cie złapią w swoje szpony to mysla ze jestes ich i bedziesz tyral za grosze. Niestety mlodzi widza co sie dzieje i uciekaja. Zostaje kadra zaagramaniczna, bez kompetencji ale sztuka sie zgadza. Kiedy to sie zawali to tylko kwestia czasu. (usunięte przez administratora) W sumie moze to i dobrze, bo moze nowy wlasciciel oby taki sie pojawil wprowadzi wagony w xxi wiek, bo teraz to mentalnosc glebokiej (usunięte przez administratora)
    były pracownik 05

03.09.2024 11:39

Pracowałam tam stosunkowo krótko (oddział w Oławie ) 4 msc. A wiec od początku. Dostałam komputer stacjonarny którego nie mogłam podłączyć w biurze osoby która mnie szkoliła do danego stanowiska. Wiec bity miesiąc przesiedziałam na ramieniu koleżanki. Po 1,5 miesiąca przeniosłam się do swojego docelowego biura. Ładne biuro - mimo wieku tego zakładu w firmie jest przyzwoicie i starają się mieć biura , kuchnie w dobrym stanie ;) Telefon służbowy który powinnam dostać również był nieosiągalny wiec do dostawców musiałam, dzwonnic z prywatnego telefonu. Wykonywane przeze mnie obowiązki biurowe były ok - szybko można załapać higienę pracy w zakładzie. Jakie minusy ? OSOBY. Przez tak zwane szefostwo / kadry zostałam przyjęta dobrze . Niestety ..koleżanki" z poszczególnych działów jak zaopatrzenie czy magazyn już nie były takie mile. Kiedy nie miałam dostępu miesiąc do swojego komputera i w trybie expressowym musiałam się SAMA czegoś nauczyć zaczęto wytykać mi błędy jakie rzekomo popełniałam argumentując to niezgodnością z działaniem firmy itd. . Dodam ze nie było tam czegoś takiego jak oprowadzenie po zakładzie, zapoznanie się z systemem czy jeżeli dawali mi zadanie do wykonania po prostu je dali i tyle....Radź sobie sam i już. Jak popełnisz błąd bo masz do tego prawo zostanie Ci to wypomniane . Używano bardzo mocnych słów jak ,,karygodny błąd" plus dodawanie wielu wykrzykników oraz bardzo długie maile upominające mnie ze powinnam już tak owa wiedze posiadać pracując już tu 1,5 msc. Zaznaczam, ze uwagę zwracali mi pracownicy nie przełożona .Przełożona nie miała żadnych zastrzeżeń do mojej pracy. Kiedy chciałam wyjaśnić czemu podejmowałam takie działania argumentując to iż została mi taka wiedza przekazana przez szkoląca mnie koleżankę tak zwany ,,lincz" trwał dalej i stos maili o tym jaka to ja nie jestem beznadziejna i zle wykonuje swoje obowiązki. W biurze jako nowa osoba byłam traktowana jak powietrze... Kiedy pisałam z prośba o pomoc w pewnym temacie który był dla mnie zagwozdka dostawałam odpowiedz typu ,,nie wyręczaj się innymi osobami, pracując tu 2 msc już powinnaś to wiedzieć" . Wszystkie sytuacje zostały zgłoszone do przełożonej - która oczywiście ,,zamiatała" tematy pod dywan. W moim odczuciu nie było to wyjaśniane miedzy osobami aby nie było kwasów tylko szybkie zapomnienie o sprawie. A ja byłam dalej ta najgorsza w biurze ;) Jeżeli masz swój pomysł, rozwiązanie - również nie jest to mile widziane. Tam zalatuje jeszcze (usunięte przez administratora) pod katem załatwiania spraw, planowania produkcyjnego - nie istnieje tam cos takiego jak PLANOWANIE. Do pracy przychodzimy pracować ale jednak atmosfera jest ważna - wiec jeżeli ktoś chce mieć dobrych i fajnych ludzi - czuć się dobrze a nie jak intruz to nie polecam Wagonów !!!!
    Nie

14.10.2024 11:45

Wielu ludzi dla pieniędzy tam zrobi wszystko... tylko skutki iplakane wręcz, (usunięte przez administratora) zwolnienia lekarskie od psychiatrów. Czy to jest warte tych pieniędzy? Omijać to miejsce. Zarządzający maja predyspozycje do niszczenia psychicznego każdego pracownika

31.10.2024 18:40

Dobra płaca to dla Ciebie ile? 4800 / 5000 brutto to max jaki mozesz dostać jak przychodzisz z ulicy, pociotki wiadomo duzo więcej. Kiedyś ten zaklad przodowal w zarobkach w okolicy, dzisiaj smiech na sali. Nawet prywaciarze daja wiecej na start. Z tego powodu coraz wiecej zatrudnia sie obcokrajowcow /ukraina, senegal, kolumbia itp... bo dla nich to pensja marzenie. Szkoda ze za tym nie idzie jakosc pracy. Najgorsze jest to, ze nie ma ludzi mlodych, bo ci popracuja miesiac, dwa i uciekaja a potem zale ze kolejna reklamacja od klienta. Nowa dyrektorka jest jak syndyk, chce chyba wykonczyc ten zaklad wprowadzajac swoje zasady. Zal ze nikt nie chhce sie jej postawic i powiedziiec otwarcie ze tak sie nie da pracowac i niewazne czy jako spawacz, czy konstruktor. pracownikom brak oparcia w przelozonych /mistrzach i kierownikach, nawet jak im sie zglasza swoje watpliwosci to oni to ucinaja bo nie chca sie jej narazac by nie stracic intratnego stanowiska. Jak juz wyjdzie szydlo z worka i okaze sie co a raczej kto demobilizuje i uytrudnia prace to bedzie za pozno. Trzega postawic krzyzyk na tym zakladzie i rozgladac sie za czyms innym, bo na wagonach swiat sie nie konczy.

Zostaw merytoryczną opinię o Greenbrier Poland Sp. z o.o.

Oferty pracy - Greenbrier Poland Sp. z o.o.

Specjalista do Spraw Organizacji (K/M)

Inżynier Bezpieczeństwa Technicznego K/M

Świdnica

Spawacz w metodzie Mag 135 - z możliwością odbycia kursu (K/M)

Świdnica

Digital Marketing Specialist (F/M)

Świdnica

Specjalista ds. Kadr (K/M)

Kierownik ds. Inżynierii Produkcji (Główny Technolog) K/M

Świdnica Polska