Makro Cash & Carry Polska

Zielona Góra

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 78 ocen.

Opinie o Makro Cash & Carry Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Makro Cash & Carry Polska

Edyta

@Daria, @Marta Sklep czy to jest pozytywna opinia o firmie czy też negatywna to zawsze warto zgłaszać to przełożonemu personelu, bo negatywne zachowania mogą zostać ukarane, a pozytywne wynagrodzone, więc myślę, że warto.

Daria

Jednak jedna dziewczyna bez widocznego identyfikatora dlatego nie znam jej imienia na kasie (taka w koczku) wczoraj mnie z mężem oszukala o 25zl. Ale za to mowila bzdurne rzeczy ktorych sie sluchac nie dalo. My nie zbiedniejemy ale uwazac trzeba na przyszlosc

Marta Sklep

ja rowniez podepne sie pod wypowiedzia @Brooklyn. Mlody ambitny chlopak obsluzy milo przywita porozmawia czyli jednak raczej maja dobre place w MCAK skoro kasjerzy sa zawsze pomocni mili A co do tego chlopaka Kacper L to popieram w stu procentach !!!! Rowny koles

Edyta

@Broklyn Bo Ty jesteś klientem Makro Cash & Carry Polska? Może warto pochwalić tego pracownika dla kierownika? Masz raję, skoro kasjer był zadowolony to może i jest zadowolony z pracy. Co o tym sądzicie?

Broklyn

Kasjer na kasie Kacper L. Chlopak o duzej kulturze osobistej, zawsze usmiechniety i o to chodzi ! Ludzie narzekacie na prace,a z praca ciezko. Jak widac po usmiechach kasjerow wcale nie jest tak zle .... B.

Edyta

@................ czy oprócz przełożonych masz jakieś zarzuty do firmy? Czy może jednak poleciłbyś osobie szukającej pracy firmę Makro Cash & Carry Polska ? Z tego co widzę oferują bogaty zakres stanowisk, nawet są programy dla studentów https://www.makro.pl/pracuj-z-nami/student-i-absolwent. Czy poleciłbyś osobie z wiedzą, wkraczająca na rynek pracy zdobywać doświadczenie właśnie w te firmie?

Daniel

Wiram ile zarabia mlodszy przedstawiciel handlowy podczas okresu probnego ? Jakie socjale prpponuja ? Zna ktos odpowiedz ? Jestem zaproszony na rozmowe na teren wielkspolska z gory dziekuje za odpowiedz.

Jacek
@Daniel 23.02.2017 21:45
Wiram ile zarabia mlodszy przedstawiciel handlowy podczas okresu probnego ? Jakie socjale prpponuja ? Zna ktos odpowiedz ? Jest...

Przyjąłem się 3 miesiące temu na młodszego w wlkp i po miesiącu jezdżenia z (niby) starszym przedstawicielem, podziękowałem makro. Okej, to że 1500zł netto to jedno ale sądziłem, że przez ten okres próbny chociaż czegoś się nauczę, jednak Pan z którym dany było mi jezdzić... totalne nieporozumienie! Musiałem wracać do klientów po spotkaniach i przepraszać ich ratując tym samym resztki zamówień, z których oczywiście nic nie miałem... Zdecyduj sam.

assus

Witam, Makro rekrutuje teraz specjalistów ds. rozwoju sprzedaży. Czy zajmuję się ten człowiek i jakie są zarobki? Byłbym wdzięczny za informację.

123
@assus 04.01.2017 15:47
Witam, Makro rekrutuje teraz specjalistów ds. rozwoju sprzedaży. Czy zajmuję się ten człowiek i jakie są zarobki? Byłbym...

Jesteś odpowiedzialny praktycznie za wszystko :) Zarobki śmieszne niskie ok. 3000 brutto plus prowizja, której nigdy nie zrobisz. Pozdrawiam

były

Jeżeli ktoś szuka pracy jako PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY niech lepiej unika tej firmy. Ludzie nad tobą są zupełnie bez pojęcia. Przygotowanie do pracy zerowe- masz samochód i jedz sprzedawaj- tak to wyglada. Uwaazaja pracownika za robola, zarobki śmiesznie niskie, zero podwyżek, ciągle dokładane obowiązki. Jestes hanlowcem, marketingowcem, informatykiem, ksiegowym, pracownikiem call center , magazynierem w jednym. Trenerzy tacy jak A.S to śmiech na sali, ktoś o posturze szczura bez charakteru, który ma tylko klapki na oczach i jedyne co widzi to wspaniałe MAKRO-konkurencja się nie liczy. Patrzą tylko jakby tu zrobic zebys nie dostał premii. Co byś nie robił zawsze jest ZA MAŁO, ZAWSZE MOZE BYC LEPIEJ. Szczerze odradzam.

Pexi
@były 15.12.2016 14:53
Jeżeli ktoś szuka pracy jako PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY niech lepiej unika tej firmy. Ludzie nad tobą są zupełnie bez pojęcia. Prz...

Potwierdzam !kolega niestety ma racje poza tym na dno makrotanica ciagnie grono kierowniczych nie robow i morze nie potrzebnych dobrze oplacanych stanowisk typu manager rynku....paranoja szkoda ze niszcza tak dobrze kiedys prosperujaca firme....

................
@były 15.12.2016 14:53
Jeżeli ktoś szuka pracy jako PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY niech lepiej unika tej firmy. Ludzie nad tobą są zupełnie bez pojęcia. Prz...

w tej firmie nikt na kierowniczym stanowisku nie ma o niczym pojęcia ogólnie upośledzeni ludzie np jesteś pracownikiem delivery przenoszą cie do pracy gdzie indziej na godz do 8godz a potem pretensja czemu tak mało zamowień zrobiłeś a jak miałeś zrobić jak robiłeś w tym czasie na magazynie ludzie po podstawówce lepiej by zarządzali

avantador

JA MAM 3000 BRUTTO PLUS PREMIĘ KTÓREJ W ŻYCIU NIE WYROBIe :D z kosmosu je biorą!!!

cśśś

W końcu taki przedstawiciel handlowy oprócz dobrej postawy ma zapewnione jeszcze jakieś premie, a benefity socjalne jakie teraz są? Dziękuję za odpowiedź

macius159

A co powiecie o pracy Kontrolera Jakosci w dziale dostaw?

koordynator

Po 12 latach, na stanowisku koordynatora 2600zł brutto, czas szukać nowej roboty :)

picker
@koordynator 18.09.2016 11:47
Po 12 latach, na stanowisku koordynatora 2600zł brutto, czas szukać nowej roboty :)

"Po 12 latach, na stanowisku koordynatora 2600zł brutto, czas szukać nowej roboty :) " Jak nowo zatrudniony picker jest w stanie uzyskać podobną (2500-2700) kwotę brutto (oczywiście w zależności od wysokości dodatków i premii).

Qwerty

Pracownik działu w jednej z warszawskich hal z krótkim stażem 2600 zł brutto. Praca nie jest zła, ale na niektórych działach dosyć ciężka. Popołudniowe zmiany w pojedynkę oraz trójzmianowy tryb pracy. Za mało pracowników co do wymagań. Jeśli ktoś potrzebuje stabilizacji i monotonii to praca idealna.

Monika

Zatrudnili mnie na 3 miesiące jako Młodszego Przedstawiciela Handlowego i wszystko się wydaje ok. Na co uważać? Jakieś rady?

anonim

(usunięte przez administratora)

nick

Zorientuj sie co aktualnie ww. Firmie i wredy wypisuj bardziej stabilne komentarze

anonim

(usunięte przez administratora)

teraz

Haha, tak od stazu jak najbardziej ;) im dluzszy tym dluzej trzymaja bez podwyzek. Taki szacunek do pracownika.

dds

na PH? być może ale inne stanowiska to meeeeeeeeeeeeeega różnie ;o

anonim

(usunięte przez administratora)

z rynku

no właśnie w makro podobno jest 1800 netto podstawy

ciekawy

ile zarabia zwykły ph w makro, taki z doświadczeniem handlowym? dadzą dwójkę netto podstawy czy nie bardzo? premia to pewnie jakaś wirtualna, bo ta firma ma takie spadki sprzedaży że nikt nie uwierzy w premie

Billy

Tak , umowy są respektowane :) płacą Ci za mało jak na tyle obowiązków. Tu masz racje :) Benefity? "Dopłata" do jedzenia na stołówce :)

Billy

Izka. Kto tu pisze o centrali. Gadka jest o hali . Zreszta taki temat. Zwroc uwage nastepnym razem co chcesz napisac i gdzie.

Billy

Obronilo Twoja wypowiedz slowo "raczej" Otoz jest tak ze jesli jest rekrutacja na stanowisko jesli Cie przyjmuja po sredniej szkole czy po magistrze to podstawa jaest ta sam. Na przebudzenie sie juz jest za pozno panstwo kadra menadzerska. Firma leci w dol i Wy razem z nia i swoimi decyzjami.

Lidka

Tragedia! Okropnie się pracuje. Stres non stop. Cały czas kogoś zwalniają i szukają nowych. Hale nie robią obrotu. HR niekompetentny. Zamiast wspierać nowych pracowników wywyższa starych, który z obawy przed zwolnieniami stosują nagonkę na nowych ludzi. Pracowałam 1,5 roku. W tym czasie przyszło koło 11 nowych pracowników. Za mojej kadencji wszyscy odeszli. Bardzo to źle świadczy o firmie. Nie polecam- z pełną odpowiedzialnością.

anonim

(usunięte przez administratora)

mmm

Ma się dobrze???? a ostatnie zwolnienia grupowe??? Jeśli nic o tym nie słyszałeś /-łaś to poczytaj w internecie. Ogólnie ponad 600 osób do zwolnienia. "Rozwój i podnoszenie kwalifikacji" oznacza, że zrobią przeszkolenie na wózki widłowe i przez to będzie się robić kolejne zadania. Przeszkolenie na kasy spowoduje brak możliwości robienia swojej pracy, ponieważ będzie się tzw. "pracownikiem wielozadaniowym". Pomyśl, co to oznacza... Później przyjdzie twój przełożony i zapyta "co robiłeś /-łaś całą zmianę". Nie wspomnę o kompletowaniu zamówień, które napływają do działu dostaw. To robią nawet dyrektorzy, bo wszystko im się wykłada. Kto może to kompletuje. Jednym słowem BURDEL

Zwolniony

Chyba pracownicy wiedzą jaka sytuacja jest w Makro. Firma jest już raczej na krawędzi. Ciągle zwalniają pracowników z długim stażem w ramach oszczędności a zatrudniają młodych, którzy przyjmują niskie warunki płacowe.

picker

szukają jeleni bo normalni już odeszli

wefu

i przede wszystkim jak wygląda tygodniowy grafik? co z dniami wolnymi?

wefu

A jak wygląda praca w dziale dostaw? praca pikera... jak to wygląda od kuchni? ;)

picker
@wefu 03.07.2016 23:05
A jak wygląda praca w dziale dostaw? praca pikera... jak to wygląda od kuchni? ;)

składasz zamówienia klientom na wozki , na akord

wefu
@picker 07.07.2016 12:51
składasz zamówienia klientom na wozki , na akord

Na akord? to jest jakaś podstawa w ogóle?

anonim

(usunięte przez administratora)

pytanie

z tego co mi wiadomo, każdy pracownik moze miec inną stopę premii, dlatego spytałem się narazie o podstawę :) Jednak jeżeli ktoś posiada wiedzę na ten temat bardzo prosiłbym o napisanie kwot podstawy i premii :)

jutro

Nic dziwnego że odchodzą. Za takie pieniądze pracowac. Bez samochodu, z minimum 1500 klientami w bazie. Haha, sam prezes by miał problemy żeby zrobić jakieś wzrosty na takiej bazie samemu. Pozdrowienia You & Makro PS: Za to na kanale FB Makro sie ma całkiem nieźle. Prosperuje jak świeżynka na rynku handlu. Dobrzy ludzie od mydlenia oczu

pk

Ludzie z makro przechodza do eurocash

today

Czyli biedronka kupuje makro ? Hahaha

Quel
@today 02.06.2016 11:15
Czyli biedronka kupuje makro ? Hahaha

Biedronka to nie Eurocash

Quel
@today 02.06.2016 11:15
Czyli biedronka kupuje makro ? Hahaha

Biedronka to nie Eurocash

pk

Podobno eurocash kupuje makro....czy to jest mozliwe?

jasamosobiscie
@pk 30.05.2016 23:51
Podobno eurocash kupuje makro....czy to jest mozliwe?

Czy eurocash - niekoniecznie, czy makro w Polsce zostanie sprzedane - z pewnością. Czekajmy i patrzmy :-)

lekki

Jaś - jak dbasz tak masz. Praca za 1500 netto to jest nieodrzeczne. Siedzisz po godzinach, poswiecasz swoj czas by klient mial tematy pofopinane. Nikt tego za Ciebie nie zrobi i tska wyplata. Mowisz 2300 brutto z premia? Zastanow sie czy warto

ROBSON

Witam mam pytanie staram się o prace na przedstawiciela handlowego jestem z Jeleniej Góry ktoś coś może mi powiedzieć o tej pracy w tej firmie?, może ktoś już jest tym przedstawicielem tylko w innym województwie ?

lekki

xz - to zależy na jakim stanowisku chcesz byc, ale wszystko można uzgodnić z przełozonym. nie moga Ci przeciez blokowac mozliwości rozwoju.

lekki

pierwsza umowa na czas 3 miesięcy , potem na 1 rok lub dłużej - umowa o prace. makro to nie praca na stałe

Jaś
@lekki 15.03.2016 21:48
pierwsza umowa na czas 3 miesięcy , potem na 1 rok lub dłużej - umowa o prace. makro to nie praca na stałe...

To w którym makro ty pracujesz bo ja z premia ma 2300 brutto

notaki

Mlodszy pezedstawiciel?Cos okolo 1500 na reke.Jak juz ktos wspomnial wczesniej,umowq na 3 miesiace-szkolenie stanowiskowe oraz wprowadzenie do firmy.Pomoc kolegom w codziennych sprawach i moze otrzymanie jakiejs bazy klientow do "wyciagniecia".Oo 3 miesiacach weryfikacja i przedluzenie umowy na rok.Z tego co wiem to pieniadze sie zbytnio nie zmieniaja,a wyrobienie premi raz na rok to jest cos. socjal-jesli mamy mowic o plusach bycia w makro to samochod,karta makro z jaoimis tam nieznacznymi znizkami.Prosze wziac pod ocene samemu sobie jakie sa ceny w makro. bon do wykorzystania w makro na swieta bozego narodzenia.Reszta socjalu to smiech na sali:ubezpieczenie grupowe,dofinansowanie do posilkow,dofinansowanie do fitprofit. Polecam osoba szukajacym pracy w spezedazy ktorzy chce nabyc wiedzy,osoba ze stazem w sprzedazy niekoniecznie-chyba ze chcecie sie uwstecznic. pozdrawiam

młody

Pracownik zarabia w granicach 1500-1900 w zależności jaka premia i ile nocek miał w miesiącu.Koordynator w okolicach 1900-2200 max.

Niezadowolony :(
@młody 25.02.2016 11:10
Pracownik zarabia w granicach 1500-1900 w zależności jaka premia i ile nocek miał w miesiącu.Koordynator w okolicach 1900-2200...

U nas to samo , i dlatego wiekszosc ucieka po 1-2 miesiącach pracy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Roman

Na stanowisko Młodszego Przedstawiciela są oferty? Jak wyglądają warunki zatrudnienia, kasa, socjał? oraz jakie obowiązki?

miz

Przez 2 miesiace szkolenia, obserwacja pracy na hali, praca z przedstawicielem. Od poczatku normalna umowwa, po 3 miesiacach podpisują na rok.

Mik
@miz 28.01.2016 18:31
Przez 2 miesiace szkolenia, obserwacja pracy na hali, praca z przedstawicielem. Od poczatku normalna umowwa, po 3 miesiacach po...

Jakie zarobki :)? jakiś socjal?

blondi

Witam Nie wiem o jakim Arku piszesz Bo jezeli o tym ktory byl w Bielsku to chyba niekoniecznie.U nas byl wredny nieludzki.Zniszczyl hale I ludzi w niej pracujacych.Zwalnial dobrych pracownikow a chetnych do pracy Nie ma

anonim

(usunięte przez administratora)

przedst

wiadomo cos?

przedstawiciel

hej. czy może ktoś powiedzieć coś więcej na temat pracy jako młodszy przedstawiciel w makro? i co oznacza 3 miesięczny program przygotowujący Cię do roli Przedstawiciela Handlowego MAKRO?

Perioza
@przedstawiciel 20.01.2016 00:10
hej. czy może ktoś powiedzieć coś więcej na temat pracy jako młodszy przedstawiciel w makro? i co oznacza 3 miesięczny program...

Mlodszy nie mlodszy to jednak tylko z nazwy.Co do szkolenia to jedziesz do Wawy i masz szkolenia ze sprzedazy .Bardzo fajne te szkolenia nawet sie mi podobaly

Pexi
@przedstawiciel 20.01.2016 00:10
hej. czy może ktoś powiedzieć coś więcej na temat pracy jako młodszy przedstawiciel w makro? i co oznacza 3 miesięczny program...

Mam pytanie do moich kolegow z makro po fachu(przedstawiciel handlowy), ile macie podstawy brutto??staz minimum rok.Pytam bo nie wiem czy moja wyplata to duzo

johuma

Jestem bardzo zadowolona z pracy w Makro. Jestem zatrudniona przez Agencję Pracy InCPraca.pl i bardzo mi to odpowiada. Fajna, luźna atmosfera, obowiązki podzielone i zorganizowany czas pracy. Zarobki też niczego sobie, zawsze na czas. Dla młodej osoby takiej jak ja bardzo ważny jest elastyczny grafik, mogę dobierać sobie dni i godziny jakie mi odpowiadają. Polecam !! :)

Hendryk

Jaki znowu pakiet socjalny ???? W Zielonej Gorze właśnie obcieli część pakietu socjalnego.

NN

Faktycznie sytuacja bardzo niestabilna w zielonej, zwalniają cały czas kierowników. Ciągła rotacja pracowników. Ciężko wytrzymać przy takiej presji. Dyrektora nie zmieniają, firma tnie koszty i wszyscy dyrektorzy są degradowani na kierowników. Jedyny plus to pakiet socjalny.

Andy

Podobno ma być zmiana dyra w zielonej. Dość niestabilna sytuacja od jakiegoś czasu

Jaś
@Andy 10.10.2015 16:28
Podobno ma być zmiana dyra w zielonej. Dość niestabilna sytuacja od jakiegoś czasu

To w którym makro ty pracujesz bo ja z premia ma 2300 brutto

ziomek

Ja pracuję jako picker w dziale dostaw i tyle mam podstawy bez dodatków na nocki. Ze wszystkim wychodzi koło 3000 brutto (+/- 30zł)

anita

ile wynosi dodatek za godzine pracy w nocy??

W11
@anita 16.09.2015 15:48
ile wynosi dodatek za godzine pracy w nocy??

2,43 brutto

Zostaw opinię o Makro Cash & Carry Polska - Zielona Góra

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Makro Cash & Carry Polska