FRIGGA WORK

3 Dodaj opinię
FRIGGA WORK
3 79 6 1

Opinie o FRIGGA WORK

Kasia

Ja sobie tam cenię współpracę z FRIGGA. Mają dużo zleceń, dobrze płacą i kontakt jest bez zastrzeżeń. Ode mnie duże OK. Na zleceniach byłam od nich w Niemczech i Luksemburg. 3 lata jeżdżę, dali mi na razie najwyższą stawkę w porównaniu z innym agencjami

Jol

Wyjechałam z Friggą raz i planuje kolejny. Wszystko było w porządku

Marlena

Bardzo dobra firma bardzo dobry kontakt wypłata na czas...zero zastrzeżeń Lubię atmosferę w FRIGGA WORK za: Dobra wspolpraca

Grażka

Pracuję w firmię Frigga, polecam. wynagrodzenie wyższe niż proponowano mi w innych firmach, pieniadze na czas.Miejsce też super, rodzina przemiła, zadnych problemow.nidgy niemialam potracen czy kar jak inni pisza to jakies klamstwa. jak potrzebuje pomocy to koordynator i przemile panie z kadr zawsze pomagaja. ekuz i a1 mam, a jak ktos nie ma to pewnie nie odeslal umowy, pomyslcie ludzie, jak chcecie dostac ekuz jak nie wysłaliście umowy. Grazka

Danuta S.

Polecam firmę Friga. Cenie sobie współpracę za pieniądze na czas i kontakt z p. Monika. Pozdrawiam

Iwona

@Abcdh - czy możesz powiedzieć coś więcej na temat tego, co sprawia, że masz tak negatywną opinię o FRIGGA WORK? Twierdzisz, że agencja podaje nieprawdziwe informacje przed zawarciem współpracy - czy możesz przytoczyć konkretne sytuacje, w których miało to miejsce? Konkretne informacje będą najbardziej cenne.

magda
@Iwona 20.09.2017 11:20

obiecują bonusy świąteczne ale w umowach nie ma o tym mowy więc koniec końców nie wypłacają, ustanowili własny harmonogram świąt, umowy zlecenia poniżej minimalnej bo wpisują 120, 140, godz więc skł. są proporcjonalnie niższe, żywią się jak huby na plecach opiekunek

ELA
@magda 02.12.2017 10:00

PRAWDA

mari
@magda 02.12.2017 10:00

Skończyłam u nich pracę w 2014 roku to jeszcze takich historii nie było.Wypłata w Euro ,skladki od średniej krajowej.Oczywiscie jakieś małe zadymy z nimi były .Jeśli tak jest jak piszecie to nie halo!!!.Pani Anno Mario co jest?

Grażka

Pracuję w firmię Frigga, polecam. wynagrodzenie wyższe niż proponowano mi w innych firmach, pieniadze na czas.Miejsce też super, rodzina przemiła, zadnych problemow.nidgy niemialam potracen czy kar jak inni pisza to jakies klamstwa. jak potrzebuje pomocy to koordynator i przemile panie z kadr zawsze pomagaja. ekuz i a1 mam, a jak ktos nie ma to pewnie nie odeslal umowy, pomyslcie ludzie, jak chcecie dostac ekuz jak nie wysłaliście umowy. Grazka

mari
@Grażka 18.12.2018 09:07

cos ci sie pokrecilo

Danusia

(usunięte przez administratora) Firma Friga (usunięte przez administratora) firma w ktorych pracowalam. Odprowadzaja skladki nawet od bardzo niskich kwot czyli od 100 euro. Niby omawiaja to z osoba planujaca z nimi wyjechac. Polega to na tym odprowadzimy panu, pani stawke od 100 euro to bedzie pan pani miec wieksze wyplate i zaraz nastepna spiewka a pani pana jezyk mozemy ocenic na taki i taki i mozemy panu pani zaproponowac stawke 1200 euro do osoby lezacej ktora trzeba niestety dzwigac. Podopieczny wazy 90 kg i tez moze obudzic sie w nocy 2 razy itd. Pytam czy tak sie opiekuna docenia za ciezka jego prace. 24 godziny na dobe i mnostwo obowiazkow przy pacjecie i jeszcze w domu bo rodziny tego by sobie zyczyly. (usunięte przez administratora) Ja wiem ze sa tez i inne firmy ktore kokosow nie zaplaca ale tez sa i takie ktore doceniaja prace opiekuna i te stawki proponuja wyzsze. (usunięte przez administratora)Tak nie powinno byc bo to my pracujemy aby utrzymac firme. Niech zaczna doceniac te ciezka prace nasza. Wiadomo nikt nie chce wynagrodzenia nie wiadomo jakiego ale chcemy adekwatnego do naszych umiejetnosci znajomosci jezyka skoro on jest priorytetem. (usunięte przez administratora)

FRIGGA WORK
pracodawca
@Danusia 11.02.2019 13:34

Możliwość zarobku na konkretnym zleceniu jest uzależniona od zamożności rodziny. Zlecenia są bardzo różne: począwszy od podopiecznych, którzy wymagają towarzystwa i pomocy w obowiązkach domowych po osoby bardzo schorowane i np. leżące. Kryterium znajomości j. niemieckiego na konkretnym zleceniu określa rodzina. Firma danym kryteriom musi sprostać. Co najważniejsze, oferty są proponowane opiekunkom/ opiekunom. Nie są narzucane. Kandydat zawsze ma możliwość nie przyjęcia propozycji, jeżeli takowa mu nie odpowiada.

Jol

Wyjechałam z Friggą raz i planuje kolejny. Wszystko było w porządku

Kasia

Ja sobie tam cenię współpracę z FRIGGA. Mają dużo zleceń, dobrze płacą i kontakt jest bez zastrzeżeń. Ode mnie duże OK. Na zleceniach byłam od nich w Niemczech i Luksemburg. 3 lata jeżdżę, dali mi na razie najwyższą stawkę w porównaniu z innym agencjami

Regina

Drogie Panie, sama kilka lat prowadziłam własną działalność więc wiem ze z 2500 czy 2700 euro które dostaje firma 19% to podatek dochodowy, zostaje trochę ponad 2000. Wypłata wynagrodzenia dla opiekunki, odprowadzenie podatków, pokrycie kosztów transportu, ewentualnych strat (bo ludzie są różni), opłacenie biura i pracowników biurowych i zostaje ok 100 euro z opiekunki. Niestety nawet w Caritasie ludzie pracują za pieniądze. Ba nawet ksiądz się modli za kasę. Moje doświadczenie z Frigga jest jak najbardziej pozytywne. Uczciwa praca na uczciwych warunkach. Drogie Panie każda z nas może robić coś innego a nie narzekać. W Biedronce bardzo uczciwie płacą, nie trzeba nazistów dźwigać. Najlepsze jest że cześć z opiekunek mając swoje za uszami (kradzieże, alkohol, itp) szuka winnych w koło tylko nie w samej sobie. Jak ktoś chce uczciwie zarobić to polecam Friggę . Nie ma naliczania dziwnych kar i potrąceń a któraś z Pań pisała o oszustwach na kursie Euro. To bank przelicza przelane pieniądze. Każdy ma kurs zakupu i sprzedaży. Różni się o kilka groszy ale to niestety system bankowy na tym zarabia. Rozwiązaniem jest wynagrodzenie w euro i samemu przewalutowywac. Pozdrawiam i życzę zdrowego podejścia do życia i pracy.

Aśka
@Regina 23.05.2018 22:54

W Polsce podatek dochodowy,jak sama nazwa wskazuje,płaci sie od dochodu,s nie od przychodu.A to zasadnicza różnica pani madralinska Regina.Wiec 19% po odjęciu kosztów.Mysli Pani,ze wszystkie opiekunki to debilki,a rekruterki takie mądre.Wiekszosc z nas ma wyższe wykształcenie,osiągnięte na państwowym uczelniach,niż wy rekruterki z kupionym licencjatem.

Regina
@Aśka 29.05.2018 11:57

A co wg. Pani jest podstawą opodatkowania? Czy na publicznej uczelni pominięto szczegół taki, że wg przepisów podatkowych przedsiębiorca nalicza podatek od pełnej kwoty transakcji a ewentualne koszty pomniejszają wymiar podatku? Jak Pani myśli wszystkie koszty można odpisać od podatku? Pozdrawiam i trzeba sięgnąć do prawa podatkowego.

Alutka
@Aśka 29.05.2018 11:57

Ta wyższe wykształcenie jakie? Historia Sztuki?, plastyczne czy pedagogiczne może? Bo jakby techniczne to nikt nie musiałby wyjeżdżać - POZDRO.

Kat
@Aśka 29.05.2018 11:57

No skoro pani wie lepiej , to proszę dokładnie wyliczyć podatek z pieniędzy co płaci rodzina biorąc pod wzgląd że rodzina płaci 2500 a opiekunka dostaje netto 1300 i przy opłaconym ZUS od np.2000 zł.

Dorota

Poniższe opinie Pani Grażki i Marleny to dobre żarty. Ewidentnie widać że pisał ktoś z pracowników firmy Frigga. Jak ktoś uwierzy w nie to się bardzo zdziwi. Także ja osobiście nie polecam.

Grażka
@Dorota 06.01.2019 19:21

narzekają ci co źle pracują, wezcie sie do uczciwej pracy ludzie a nie tylko narzekacie, wszytsko za darmo moze?. pozdrawiam

Marlena

Bardzo dobra firma bardzo dobry kontakt wypłata na czas...zero zastrzeżeń Lubię atmosferę w FRIGGA WORK za: Dobra wspolpraca

Zmęczony Firmą

Osobom poszukującym pracy jako opiekunka osób starszych w Niemczech nie polecam FIRMY FRIGGA Z Bydgoszczy. Tej firmy nikomu nie polecam mowie to z cała odpowiedzialnością. Jest to jedna z najbardziej nieuczciwych firm. Oprócz tego ze na konto trafiają przeważnie na czas te ochłapy jakie są wypłacane opiekunkom i opiekunom w tej firmie to poza tym nic nie maja do zaoferowania i do zaprezentowania się jako firma. Nie dbają o pracownika, aby tylko go złapać i wysłać a dalsze losy żebyś nawet umierał na sztetli to ich nie interesuje. Nie ma kontaktu po przyjeździe na miejsce. Chyba nawet szefowa tej firmy nie wie jakich ma pracowników. Nie znają miejsc do których wysyłają. Składki odprowadzają od bardzo śmiesznych kwot. I mydlą opiekunkom oczy jak będziemy odprowadzać niższe składki wyższe będzie wynagrodzenie. A w rezultacie oferują takie śmieszne stawki ze należy te sprawę zgłosić do naszego rządu. Panie z rekrutacji oprócz pani Karoliny uważają się za najmądrzejsze i wszystko wiedzące. A tak naprawdę mijają się z prawda rozmawiając z przyszłą opiekunka.(usunięte przez administratora)Opiekunki i opiekunowie to naprawdę bardzo mądrzy inteligentni ludzie. Czasami muszą przytakiwać a panie się cieszą w duchu ze udało mi się głupiego zagadać. To nie jest tak czasami są inne sprawy ze na niektóre ich beznadziejne wypowiedzi nic po prostu nie mówią. W tej firmie nie ma znaczenia czy znasz język dobrze lepiej czy go w ogóle nie znasz, czy masz doświadczenie czy go nie masz po prostu jedziesz aby oddalić pańszczyznę (bo i tacy opiekunowie się zdarzają nie mowie o wszystkich) i dostają takie same wynagrodzenie a czasami i wyższe. Czego potem się dowiadujemy na miejscu a kiedy się zwracasz do koordynatorki nie my już teraz nic nie możemy wyraził(a) pan pani zgodę umowa podpisana i koniec kropka. Ewentualnie przy następnym wyjeździe pomyślimy. Przecież to jest niedopuszczalne. To jedna firma która najmniej płaci patrząc na ogłoszenia z pozostałych firm. Za święta również płacą najniższe stawki. Nie dajmy się otumanić bo to co pisze na stronie to bzdura potem i tak otrzymujemy niższe. I jesteśmy tak przerobieni ze podpisujemy umowy i to nie w miejscu zamieszkania ale już będąc na sztetli przysyłają, Beznadziejna firma pracują tam bezduszne osoby nie maja w sobie odrobiny człowieczeństwa (usunięte przez administratora) Kartę EKUZ tez przesyłają jak już się zjeżdża do domu a co w momencie kiedy człowiek zachoruje w pracy. Nie liczą się z człowiekiem w ogóle (usunięte przez administratora) Nie bądźmy zaślepieni i naiwni, nie cieszmy się ze Pana Boga za nogi złapaliśmy(usunięte przez administratora)A panie z rekrutacji niech się bardzo wstydzą za swoje zachowanie a lanie wody i niech maja na uwadze to ze opiekunowie to nie starzy wariaci i naiwni ludzie bo trafia kiedyś na swojego i los się odwróci. Jest tyle innych agencji nie wiadomo też dokładnie jakie są, ale to co się słyszy w Sindbadzie to są inne lepsze i te omijajmy szerokim łukiem.

Andreas

Witam, od jakiegoś czasu współpracuję z firmą Frigga (help company), niestety nic pozytywnego nie mogę napisać. Wynagrodzenie zawsze na ostatnią chwilę - często pomyłki. Zlecenia na których byłem nie zgadzały się z opisem. Bardzo ciężko się dodzwonić do koordynatora lub kogoś z firmy - jak jest jakiś problem nie liczcie na jakąkolwiek pomoc. Jeśli chcesz wcześniej zjechać to odgrażają się karami itd. (usunięte przez administratora) Omijajcie tę firmę - jest dużo innych agencji.

Jagoda
@Andreas 19.09.2018 18:13

Zgadzam sie całkowicie,(usunięte przez administratora) w opisie zleceń.Kazdy z nas wie,jaki jest jego stan zdrowia i jakiemu zleceniu podoła.Dwa razy pojechałam do podopiecznych,którzy mieli być "na chodzie",ale trzeba było dźwigać.Malo tego,kiedy cały czas informowałam jaki jest stan podopiecznego nie robiło to wielkiego wrażenia,a zmienniczkę przysłali taka,ze również była za słaba do tej osoby.To szczyt zrozumienia i empatii,byle tylko kasę zarabiać.Czlowiek sie dla nich nie liczy.To hieny.Nikomu nie polecam.

Iwona

@Joanna, przypominam, że na forum GoWork.pl nie podajemy danych osobowych pracowników firmy. Czy nadal pracujesz dla firmy FRIGGA WORK? Jak oceniasz współpracę z tą firmą? Czy możesz coś więcej napisać na temat obowiązków w swojej pracy? Każda z Waszych opinii może przekonać niezdecydowane osoby.

Anita

Czy jest jakiś powód, że zrobiliście sobie przerwę w pisaniu? Czy to tylko wakacje odciągnęły od kompa!

Iwona

@ewa, z takimi pytaniami zawsze warto zwrócić się bezpośrednio do źródła, czyli do firmy FRIGGA WORK. Obecnie działy rekrutacji w firmach lub osoby odpowiedzialne za prowadzenie rekrutacji, coraz częściej udzielają kandydatom wszelkich informacji jeszcze przed właściwym etapem rekrutacji. Może warto po prostu zadzwonić i zapytać o interesujące Ciebie kwestie?

anonim

(usunięte przez administratora)

ewa

Zazwyczaj to przed wyjazdem podpisuje się umowę o pracę w opiece. Bo zrozumiałam, że cytuję: ,, ... zobowiązuje się niezwłocznie zapłacić opiekunce karę umowną w wysokości 500 E", gdyż w przeciwnym razie nie podpiszecie z nią umowy.'' Więc wychodzi na to, że dopiero na miejscu można dokonać weryfikacji zgodności opisu stanu zdrowia podopiecznego z faktem autentycznym. Wyjazd bez podpisania umowy (?), nie bardzo mi tu pasuje. Jest przecież EKUZ i A1 - co z tym, kiedy taka firma ma wyrobic i na jakiej podstawie, jeśli nie ma wperw podpisanej umowy z opiekunką. Zaznaczam, że tu już nie chodzi o tę w/w firmę, tylko o każdą, która chce w pl zatrudniać i delegować za granicę. Poprosze o odpowiedź, dziękuję.

Krycha

pamiętam założycielkę jak sama jeździła w busie do opieki nie miła pani narzekała ze musi pracować bo chce mieć agencje i nie ma wyjścia sama tylko poucza i krytykuje kto się do pracy nadaje a kto nie . firma do zamknięcia

gość
@Krycha 01.07.2018 14:29

Same Pani kłamstwa piszę to samo Pani opisała firmę Avoria niech się Pani opamięta co Pani piszę to z Panią jest coś nie tak Krycha

Iwona

@Rzeczowa, czy możesz potwierdzić informacje o karze za wcześniejsze zrezygnowanie z kontraktu w przypadkach losowych? Czy nadal współpracujesz z firmą FRIGGA WORK? Czy udało Ci się przekonać firmę do zaproponowanych uzupełnień umowy? Wasza opinia o firmie jest bardzo ważna, na pewno są osoby, które szukają o tej firmie świeżych informacji.

Zainteresowana

Czy firma jasno przedstawia wymagania przed chętnymi do pracy jako opiekunowie?

Barbara

Mam zaświadczenie od lekarza niemieckiego , że jestem chora i firma straszy mnie karą za wcześniejszy zjazd . Nie mam zmienniczki. Chora , obolała muszę nosić ciężką podopieczną bez pauzy od 6 tygodni. Nie odbierają telefonu, na e-maile nie odpisują !!! Podli i bez serca ! Nie mogę wrócić do domu nawet mając zaświadczenie o niezdolności do pracy bez karty EKUZ . Zaświadczenie, że jestem chora napisał lekarz rodzinny podopiecznej , cóż z tego jak podla firma zamiast mi pomóc , straszy karą 5000 euro. NIE POLECAM !!!?

Anonymous

UUU co ta ma być (usunięte przez administratora) 5 lat temu ile oni płacili i jak wyzyskiwali 1000 e i do widzenia nie polecam nikomu tej agencji chociażby za to jak traktują opiekunki ktoś pisze że ma takie stawki pytanie tylko czemu firma sama takie bzdury wypisuje sobie, Podnieść prezencje której nie ma od dawna. Tyle ofert a nikt się nie kwapi do jazdy .

Anna

Niestety do wszystko prawda moja kolezanka odeszla od nich ze wzgledu na smiesznie niski dprowadzany zus a wynagrodzenue tez nie lepsze 1000e nie jest to firma godna pilecenia jest nastawuina na sztbki zarobek kosztem kobiet.

anonim

(usunięte przez administratora)

ewa

Bardzo przydatne informacje. To może coś mogłabym sie dowiedzieć o karcie EKUZ. Właśnie wyjeżdżam za pare dni, mam A1 z ważne, natomiast kartę EUZ miałam turystyczną i mi się termin skończył. Teraz firma powinna mi wyrobić tę EKUZ dla pracujących za granicą. Czekam, ale nie wiem jak długo. Podobno 7 dni i wyrobiona. (?) Oczywiście to nie firma FRIGAA WORK, ale inna. Ciekawe co mi odpowiecie państwo, bo ja z Torunia, a z Bydgoszczą miałam mało do czynienia.

Iwona

@Douglas dziękuję za informację. Ktoś korzystał z tej strony? @Niebo skąd posiadasz takie informacje? Jesteś pracownikiem agencji FRIGGA WORK? Jeżeli tak, to może opowiesz coś więcej o pracy wewnątrz agencji? Poszukują kogoś do pracy w biurze? Myślę, że mogą kogoś zainteresować te informacje.

Iwona

@Opus Twoja opinia powstała po doświadczeniach z firmą FRIGGA WORK, czy inną agencją zatrudniającą opiekunki? Co możesz powiedzieć o swoich doświadczeniach w tym zawodzie? Wiadomo, że firmie musi się opłacać zatrudnienie ludzi, bo inaczej by tego nie robiła, bo też musi wypłacić pensje tym ludziom, więc są to koszty. Tak funkcjonują wszystkie firmy. Ważne, by na forum ustalić jak się opłaca praca za pośrednictwem agencji. Możecie coś na ten temat powiedzieć?

Niebo
@Iwona 15.06.2018 15:50

Nie opłaca się niestety.

Opus

Gdyby zatrudnianie opiekunek było nieopłacalne, to te firmy dawno by już splajtowały, a prosperują i to całkiem dobrze. Taką firmę każdy może sobie otworzyć, to żadna sztuka. Twierdzenie, że firmy tracą na zatrudnianiu opiekunek jest świadomą i celową manipulacją. Nie słuchajcie innych. Nie po słowach, a po czynach ich poznacie. Macie mózg i wolną wolę. Sami wyciągajcie wnioski i sami decydujcie.

Iwona

Skoro takie problemy pojawiają się w Waszej pracy za pośrednictwem FRIGGA WORK to dlaczego nigdzie nie zostało to zgłoszone? Może czas zainterweniować i poczekać na reakcję ze strony firmy? Jeżeli będziecie mieć jakieś na ten temat informacje to proszę podzielcie się nimi na forum.

Karolina

Jak ktoś nie nadaje się do takiej pracy to niech ją zmieni i nie obciąża innych !!

Basik
@Karolina 23.05.2018 12:03

Daruj sobie te rady żałosna pani koordynatorko.Jak chcesz,to sama dźwigaj starego niemca.Nie każda to lubi i musi robić.Roboty jest tyle,ze możemy same sobie wybierać.A wy w biurze nie będziecie za nas decydowały.Nie dość,ze siedząc tyłkami za biurkiem,zbijając baki nic nie robicie,to jeszcze byscie chciały nami rządzić.!.Jedz jedna z druga do Niemiec,popracuj trochę ze zdewocialym nazista,posłuchaj tych krzyków,podźwigaj trochę,to może nabierzesz szacunku dla opiekunek.Bo to dzięki naszej niewdzięcznej i ciężkiej pracy zarabiacie krocie .!

anonim

(usunięte przez administratora)

Elaela

W stu procentach sie zgadzam.Koordynatorki są bezduszne,egoistki,które tylko liczą kasę.Opiekunke zostawiają sama w tarapatach,nigdy nie można liczyć na ich pomoc.Podopieczni opisani jako samodzielni,wymagają transferu i pomocy przy wszystkich czynnościach.

Opiekunka

Ja dopiero jadę. Na razie jest ok. Rozmawiałam ze zmienniczką, z rodzinką niemiecką, ze stawki na umowie jestem zadowolona przy komunikacyjnym. Koordynatorka bardzo miła. Nie obrzydzajcie mi, że będzie źle. Jak do tej pory firma jest ok, chociaż karami straszą, ale to dotyczy tych co uciekają, kradną i piją. Potem wam napiszę jak było :)

Igor

Czy tylko narzekać potraficie? Może trzeba spojrzeć na swoja pracę?

Elaela
@Igor 05.04.2018 09:36

Jakby było za co,to bysmy chwaliły.

Zostaw opinię o FRIGGA WORK - Bydgoszcz

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FRIGGA WORK