Brüggen Polska

• Ostry Bór
  • Ostrybór
  • Nowe Podole

3. Opinie o pracodawcach Wilga
  5. Opinie o Brüggen Polska Sp. z o.o.

Opinie o Brüggen Polska Wilga

Nie przegap nowości o Brüggen Polska Sp. z o.o.!

praca

07.01.2020 22:12

Przegladalem ostatnio ogloszenia o prace na grajdol.pl Jedna z ofert byla praca w Bruggen Celejow. Oferujemy: • Umowę o pracę w rozwijającej się, międzynarodowej firmie • Podnoszenie kwalifikacji zawodowych poprzez szkolenia • Pakiet benefitów: grupowe ubezpieczenie na życie, prywatną opiekę medyczną, bezpłatne wejścia Kogo to interesuje ? Niech forma pisze ile sie zarabia netto miesiecznie, żebym czasu nie stracil na kolejnego pracodace co proponuje najnizsza karkowe, po za tym na podsatwie takich informacji nie czasu i spalonej wachy

12.12.2019 18:56

Pracowałem w tej firmie teraz jestem w Sante i nie narzekam zarabiam więcej niż w Bruggenie i nie jestem żadnym operatorem. Operator w Bruggenie zarabia śmieszne grosze przy tych obowiązkach jakie ma. Co chwilę z Bruggena przychodzą do Sante pracownicy tworzy nam się fajna ekipa
    Loko

13.12.2019 20:17

Kamil rozumiem że odradzasz zdecydowanie potencjalną pracę w tej firmie?
    Gruby

14.12.2019 02:20

Chyba Cię poj...ebalo z tym Sante. Co tam też nikt nie chce (usunięte przez administratora) za ta jalomuzne? To już poszukiwania są po innych obozach ? Więc scisnij dziursko
    Czytelnik

13.12.2019 21:32

Tak sobie czytam te wasze wypociny na temat firmy i nie ukrywam, że humor mi poprawiliscie jak dobry kabaret hehe:) Ale człowieku jeden z drugim, jeśli już masz ochotę wyrazić swoje zdanie tu, czy też w innym miejscu, zrób to tak, by Ci którzy będą to czytac nie musieli się domyslac o co Ci chodzi?? Tak jak robisz to Ty @dzikus. Czytam te Twoje komentarze i tak się zastanawiam co dokładnie miałeś na myśli je pisząc?? Coś Ci chyba słownik w tym Twoim smartelefonie szwankuje :) :) weź go może jakoś skalibruj, albo poprostu wcześniej przeczytaj, to co próbujesz przekazać innym. Druga sprawa, to zarobki w tym przedsiębiorstwie. Wiadomo.. zarobić się tam nie da, ale torsczej każdy dobrze wie kto tam pracuje oczywiście jako szeregowy pracownik a nie jako kadra zarządzająca czy jakiś inny specjalista. Cytując ''każdy zarabia inne pieniendze'' ja osobiście bym się klucil z tym stwierdzeniem, są jakieś tsm ramy ktore sobie wymyślili i choć bys był Alfa i Omega, to raczej na jednym czy drugim stanowisku nie zarobisz więcej niż jakaś tam granica ustalona pewnie przez skompych Polaczkow z pseldo Polskiego zarządu tej firmy. Myślę, że dla Niemieckiego szefostwa tej firmy, to jeśli każdy z szeregowych pracowników zarabiałby większe pieniądze niż zarabia, to i tak by się bardziej im opłacało dac te pieniądze niz inwestować w drogie roboty, które ta prace w przyszłości wykonywalyby za cenę ich amortyzacji. Ale po co rodakom dać więcej jak i tak będą zapier..za mniej??? Co do kadry (kierowników zmianowych) i innych którzy bezpośrednio zarządzają pracownikami szeregowymi to już całkowity kabaret, tam rządzą ludzie którzy z kierowaniem ludźmi maja tyle wspólnego co zdarzyli zapamiętać czytając '' Panią domu''czy inna kolorowa prasę :) (oczywiście nie ujmując tu wszystkim) bo jak wszedzie są i tacy i tacy którzy na prawdę maja pojęcie o tej robocie i moim zdaniem robią to dobrze. Ale ogólnie, to mam wrażenie, że przeciętny kierownik który tam pracuje nie boi się krzyknąć, umie ustawić resztę by zapie...li a nie zadawali pytania, a przedewszystkim ma wysoko rozwinięty zmysł do przekazywania wszystkich bardziej i mniej ważnych informacji do swojego przełożonego, to nadaje się w 100%. Funkcjonuje tam zero przepływu informacji z ''gory na dol'', zero jakiejś komunikacji między działami, w ogóle wdziadowizna. Ważne tylko by tony były zrobione. Taka to się pseldo korporacja zrobiła z tego Bruggena. Dziekuje za uwagę, miłego wieczorka zycze :) idę na fajka :)

12.12.2019 23:56

Ile teraz zarabia pakować w firmie ?

13.12.2019 12:16

Pakowaczka z ok 2000 może 2100 jeśli nie zabiorą premie bo ci i 2000 nie wyjdzie

12.12.2019 23:55

Witam mam pytanie ile teraz zarabia pakować w firmie ?

06.12.2019 19:23

Sylwek też do normalnych nie na leży powinien zostać na maszynie tak jak te chore zebrania codziennie po godzinach chcą niech robią w trakcie pracy podlizusy zostają po gidzinach i jeszcze brawa biją Tak jak poprzychodzio dużo pakowaczek i marudzi bo sobie wybierają co chcą robić i z kim w wełbach się poprzewracało

12.12.2019 09:09

I co z tego, że ze wsi? Wnioskując po Twojej wypowiedzi i nicku Ty też jakoś bardzo miastowy nie jesteś. A zebrania są nakazane z góry, i nasi kierownicy nie mają nic do powiedzenia, wiec Twoja wypowiedź jest kompletnie idiotyczna.
    Loko

11.12.2019 12:03

Na jakie wynagrodzenie może liczyć operator maszyn.Jak wygląda praca na tym stanowisku.? Warto w ogóle przychodzić na rozmowę kwalifikacyjną?
    Do z zasypu

07.12.2019 18:15

Kiepski to Kierownik, który obcina Pracownikowi premię za wzięcie urlopu na żądanie.Skoro gwarantuje to Kodeks Pracy, to nie ma o czym mówić.! Kierownikowi należy się nagana. Swoją drogą, to dobry materiał dla mediów. Panie Kierowniku, pora chyba rozważyć podjęcie studiów wyższych o profilu "Zarządzanie " Życzę powodzenia!

03.12.2019 20:24

J

06.12.2019 18:43

Za mały jesteś powiedz mu w oczy kim jest
    J

06.12.2019 20:34

Śmiać się chce te komentarze czytać. Pani oburzona pakowaczka pozdro
    ZFŚS

06.12.2019 12:55

Co z ZFŚS ?. Chyba na Święta będzie talon? i to porządny! Na jednego pracownika przypada prawie 1280 zł. funduszu socjalnego na rok. Tego funduszu nie można przeznaczyć na inne cele. Pracownicy upominajcie się o to, albo sprawdzajcie kto otrzymuje kasę z tego funduszu.! Nie pozwólcie się oszukiwać. Wesołych Świąt !
    Mała

06.12.2019 15:07

Nie może być porządny talon przecięż założyli klimatyzacje z na stołówce z pieniędzy socjalnych toi tak jest dużo tylko szkoda że z tej puli..
    Urlop na żądanie !

06.12.2019 13:49

Dlaczego, biorąc urlop na żądanie, traci się pewien procent premii !? Ktoś tu nie zna Prawa Pracy? Ktoś myśli, że urlop na żądanie to biorą tylko pijacy? Proponuję poczytać Kodeks Pracy!. Dość okradania Pracowników!
    Z zasypu

06.12.2019 15:03

Nie zabierają z premi tylko kierownik ci zabiera z takzwanej puli co ci przyznaje i zazwyczaj tracisz ok 80 zł zabrać nie powinien ale może i to robią bo niema komu robić
    T...

05.12.2019 06:52

Sylwek gość hmmm chyba kawał... Poszedł z maszyny na kierownika bez wiedzy jak zarządzać. Na bembnach mixsy podnoszą normy a kierownicy nie potrafią się odezwać że to nie jest takie proste zrobić więcej brakuje 1/3 pracowników a wydajność jest podniesiona o 40% ale dla biura to jeszcze mało a taki kierownik nie powie im że czegoś się nie da tylko zasówaj szybciej więcej i za dwóch i nie ważne że facet czy kobieta rękami 5-8 ton ręce cię bolą chcesz 5 min odpocząć zapomnij i zasówaj
    Super Operator

05.12.2019 00:40

Praca super tylko zarobki za duże :)
    Tomek

28.11.2019 22:58

Ostatnio widziałem jak operator maszyny pakującej sam zasypywał swoją maszyne na zasypie i robił w betoniarce mixa bo nie było ludzi do pracy nie dość że na dole maszyne operuje to i jeszcze na górze robi bo niema pracowników

28.11.2019 22:41

Jak to jest że pracownik pełny urlop wychodzi mu 17 dni z kawałkiem firma daje 18 niby bo przepada ta końcówka nie ma jak wybrać bo większość ma ponad 10 dni i niema jak wziąść wolny dzień bo kierownicy nie dają takiej możliwości chyba że jesteś pupilkiem kierowników.l Po 1 są lepsi i gorsi niema równości w pracy Po 2 nie staraj się być dokładnym obruci się to przeciwko tobie nie raz było że kierownik karze ruszać z produkcją a niejest jeszcze wszystko gotowe, ale jeszcze nikomu nie nie zaszkodziła np rodzynka w czekolacie albo w konfleku ???????? Po 3 jeśli znajdziesz obce cialo w trakcie produkcji to się czesz że wykryłeś i nikt tego nie miał w paczce zgłaszanie do kierowników jest bez sensu i tak karzą wyrzucić i siedzieć cicho bo zatrzymanie produkcji powoduje przestaje a liczy się czas i tony Po 4 operator ma wszystko na swojej głowie jest operator i 2 pakowaczki kobiety pomogą sprzątać a cała reszta jest na głowie operatora a jest tego full. A co jeśli i kobieta jest operatorem masz kobieto przes... Po 5 pracownik robi za 2-3 osoby z powodu NIEMA LUDZI DO PRACY w czesniej np 4 pracowników musiało wykonać tą samą pracę co teraz 2 osoby i w tym samym czasie różnica taka że praca jest wykonana nie dokładnie i te 2 osoby się bardziej narobią Liczą się tylko tony i nak najszybsze rozpoczęcie produkcji nieważne że niema komu robić i że już niema jakości
    Mat....

28.11.2019 22:48

Mi nie raz nie dawali wolnego a ma jeszcze 12 dni to albo L4 albo zwolnienie

28.11.2019 21:14

Szkolenia weź przestań ???????????? podpisów wymagają i to starczy...

18.11.2019 09:32

Czy dyżury międzyświąteczne w Brüggen Polska Sp. z o.o. obstawiają najmłodszymi stażem?
    nick

19.11.2019 13:29

Nie. Dyżury świąteczne są obstawiane zgodnie z grafikiem. Czyli jak komu wypada, tak idzie do pracy.
    Jerzy Cieślański, Garwolin

08.11.2019 10:03

Ja,na tym spotkaniu, po wysłuchaniu prezentacji zalet zakładu zgłosiłem chęć podjęcia pracy. Złożyłem kilka podpisów na dokumentach, (zgoda na przetwarzanie danych itd.) podałem swój numer telefonu 534769644 jednej z obecnych przedstawicielek zakładu. W czwartek miał być rodzaj wycieczki zapoznawczej po zakładzie po uprzednim kontakcie telefonicznym ale nikt na razie nie zadzwonił. Panie nie zaoferowały mi swoich numerów telefonów służbowych do kontaktu w sprawie podjęcia tej pracy. Ale niemal wszyscy rekruterzy zazwyczaj w takich sytuacjach wstępnego naboru informują :"Zadzwonimy do pana.Proszę do nas nie dzwonić" więc nie ma się do czego czepiać. Czekamy. Narzekacie Państwo na warunki. W cywilizowanej Europie zwłaszcza w Niemczech jest z tym Ok! Od tego są związki zawodowe. Wiem,po 30 latach od upadku poprzedniego ustroju zwanego w Polsce realnym socjalizmem, tu na prowincji, nie mamy pojęcia co to są prawa pracownicze. Tam wiedzą i zakładaj. Oczywiście związki zawodowe muszą współpracować bo w UE nie ma na to granic. Co więcej,z reguły podwyżki płac pracowników (w filiach przedsiębiorstw nowych członków UE, wymuszają solidarnie związki zawodowe z "centrali" tj. z zakładów macierzystych. Wiadomo, że Brüggen. https://www.brueggen.com/pl/impressum. Ale warto pamiętać że "Polska" i że "Sp.z o.o." więc mogą być różnice... Na goldenline znalazłem info,że w dziale pakowania pracuje absolwentka stosunków międzynarodowych.Nie wiem czy aktualna. Nie jest to jakieś kuriozum na tle całego kraju Czy to świadczy o poziomie i celowości naszego szkolnictwa czy o polityce sfery rekrutacyjnej ? Nie mam doświadczalnych podstaw aby w tym zakresie opiniować. Najpierw spróbujmy tam popracować.
    Marian

16.11.2019 13:31

To sobie za dymaj za to 2300 brutto . Znam produkcję w okolicy co płaci 3300 netto. A Ty sobie utrzymuje rodzinę za tą jałmużnę.

17.11.2019 00:32

Spoko wyluzować. Bez spin Ten gość to ktoś z biura. Wreca wiksy wszystkim. Łatwy do poznania po pisowni. Idzie idzie i niech każdy wie ze on idzie.
    kogo to obchodzi

18.10.2019 23:28

Ostatnio przegladam ogloszenie w poszikiwaniu ciekawych ofert pracy zazwyczaj jest napisane takie cos : Oferujemy: • Umowę o pracę w rozwijającej się, międzynarodowej firmie • Podnoszenie kwalifikacji zawodowych poprzez program szkoleń • Pakiet benefitów: grupowe ubezpieczenie na życie, prywatną opiekę medyczną, bezpłatne wejścia na basen oraz deputaty produktowe. A ja sie pytam kogo to obchodzi ? nie mozecie pisac jakie zarobki sa ? zanim gdzies wysle Cv wole to wiedziec niz jechac 20 km po to zeby dowiedziec sie np ze jest jałomużna Pozdrawiam

13.11.2019 01:01

Umowa rodzinna. Obiecują ci rozwój ale to do czasu potem znowu nowych szukają. Rodzinki nikt nie rusza tylko obcych te przepisy obowiązują stalinki.
    maro

13.11.2019 01:21

odbierz pismo polecone z urzędu pracy w pierwszym terminie to się na rozmowę załapiesz,bo podobno znowu będzie nabór do tej super firmy :)))) a reszcie dobrze radzę żeby nie odbierać!!!dopiero 2 awizo jest jako dostarczone tak że termin pewnie przeleci ;)
    Zawiedziony mąż fryzjerki

05.11.2019 21:46

Miałem wątpliwą przyjemność wzięcia udziału w tzw."giełdzie pracy" zorganizowanej przez U.P i dwie przedstawicielki firmy bruggen(celowo z małej). W.w paniusie od pierwszych chwil zachwalały mego przyszłego ewentualnego pracodawcę określeniami w stylu:"prężnie rozwijająca się firma","lider w danym segmencie rynku"itd.Można było odnieść wrażenie że mamy do czynienia z prawdziwym gepardem bYznesu ;) ,ochom i achom nie było końca,paniusie przedstawiły nam pozapłacowe benefity czyli baseny-sreny,prywatna opieka medyczna(tere fere)w podstawowym zakresie,karnet na siłownię(?) i tym podobne nikomu niepotrzebne pierdy.(w 12-sto godzinnym ,zmianowym systemie pracy,raczej nie znajdzie się kozak,który z uśmiechem na ustach poleci na siłkę,albo kraulem zaiwani 10 długości basenu)...Po tych ciepłych słowach skądinąd sympatycznych pań gładko przeszliśmy do konkretów no i się zaczęło :))Na pierwszy ogień poszła kwestia zorganizowanych dojazdów do zakładu pracy-teoretycznie miały być ale paniusie zgodnie odparły iż tak dobiorą współpracowników,że za"parę groszy"na pewno załapiemy się prywatnym samochodem a pracownicy wręcz NIE CHCĄ jeździć busami bo to podobno niewygodne.Po tych słowach po sali rozszedł się lekki odgłos dezaprobaty(a zaznaczyć muszę że na tym przymusowym spędzie było ok 30 niewinnych dusz). Już na wstępie dusze owe poczuły się oszukane,wiele z nich nie ma samochodu,prawa jazdy,a na transport publiczny nie ma co liczyć. Dusza jak to dusza...zaczyna drążyć temat. Tym razem kwestia zarobków. Panie zapytane o zarobki nadal starały się roztaczać urocze wizje o możliwości rozwoju oraz prostej ,świetlanej ścieżce kariery i stawce w zależności od stanowiska-niczym rasowe ,światowego poziomu headhunterki. Zapytane wprost "-ILE?", poczęły wić się jak piskorze. Bezpośrednia presja ogółu wymusiła w końcu odpowiedź :"2300" . Dobiegł głos optymisty z tyłu "oczywiście netto!?" -"brutto" odpowiedziała zdradzająca objawy rozdrażnienia Pani, dodając,że premia wynosi 650zł brutto i zależy od wyników produkcyjnych oraz obecności pracowników. Kto tam pracuje, ten wie! Jaka jest różnica między premią w buggen a Yeti? Parę osób widziało Yeti.Iskrą zapalną okazał się lekko wczorajszy,wnerwiony Pan który z okrzykiem na ustach:"TO JEST SKANDAL!JA ZA TĄ JAŁMUŻNĘ ZAPIER suwDALAĆ NIE BĘDĘ!" -udał się w kierunku wyjścia.Potem o dziwo!okazało się że nasi wschodni przyjaciele nie biorą w najmniejszym stopniu udziału w sukcesie firmy.Żaden Ukrainiec nie będzie pracował za taką stawkę,bo nie straci ubezpieczenia-nikt go do takiej pracy nie zmusi,ale Polaka owszem można.Szalę goryczy przelała informacja przedstawicielek naszego niedoszłego chlebodawcy o dwóch 20 minutowych przerwach,niestety podczas których osoby będące w szponach nikotynowego nałogu NIE MAJĄ MOŻLIWOŚCI do zaspokojenia tegoż(12 godzin!!!) .Skończyło się na tym,że niewinne dusze wolały stracić tytuł bezrobotnego(prawa do ubezpieczenia) niż "pracować" w bruggen.Gwoździem do trumny była informacja iż co prawda 1.XI zakład nie pracuje ale już 11.XI w ŚWIĘTO ODZYSKANIA NIEPODLEGŁOŚCI zapach przypalonej kukurydzy będzie roznosił się z fabrycznych kominów pełną parą...... Wydawało by się ,że niemieckie przymusowe obozy pracy to już smutna i daleka historia?,każdemu poddaję to pod rozwagę.
    Jerzy Cieślański

08.11.2019 13:21

Ja prezentacją zachwycony. Z punktu widzenia ich celów i krajowych zasad rekruterskich było Ok! I też pewnie jak w kieracie. Też lubię poswawolić elokwencją w necie ale wszystkie eufemizmy;typu paniusiowanie,wątpienie w przyjemności itd.zostawia tylko blizny. Słowem,-nie sposób rozjaśniać tym ciemności. Warunki do wymarzonych standardów europejskich trzeba dopychać kolanem wspólnie od wieczora aż do rana,na wszystkich zmianach. I oczywiście nigdy na kolanach. Bo Smirnoff z Moskwy za nas się "nie wstawi" :) Ciekawe pytanie to: UE. Czy w "niemieckim"(?)Brüggen Polska Sp. z o.o. zakładzie produkcyjnym wybudowanym i działającym w Polsce,może oprócz polskich związków zawodowych, również działać rada pracownicza w ramach niemieckich związków zawodowych np. NGG aby broniły praw tutejszych pracowników? link: https://www.brueggen.com/pl/lokalizacja link; http://www.hier-luUE. Czy w "niemieckim"(?)Brüggen Polska Sp. z o.o. zakładzie produkcyjnym wybudowanym i działającym w Polsce,może oprócz polskich związków zawodowych również działać rada pracownicza w ramach niemieckich związków zawodowych NGG aby broniły praw tutejszych pracowników? (usunięte przez administratora)

13.11.2019 00:52

Może zrobimy tak te panie pomysla ze ja pracuje u nich w firmie i zaczną mi płacić Taka wymiana myśli.No jak mają braki to jak będą liczyć ludzi to i mnie w myślach policzy. Zapytaja a gdzie ludzie w myślach umyśle na koncie Zawsze byłem pomocny Czytałem karierę w tej firmie zawsze będę czytał ciekawa lektura Ciekawe kiedy będą tetaz. Może będą rozdawać chrupki jak na tych wioskach W tych białych namiotach. 500+ Ja wolę dzieci od pracy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Brüggen Polska?

Kontakt - Brüggen Polska Sp. z o.o.

Celejów 59 08-470 Wilga

Branża główna: Przemysł młynarski
    Rabin

23.06.2019 23:58

Po wymianie kierownictwa cięcie kosztów na maxa .szkłem chcą pupę podetrzeć .czy nowi którzy wprowadzają zmiany nie zatrzymali się w latach90??gdzie personel ludzki po prostu był ,bo bezrobocie było duże .dziś zamiast inwestować w ludzi doceniać szkolić i wynagradzać za ciężką pracę nikt tego nie robi i myśli że zaoszczędzi zwłaszcza redukując miejsca pracy w cudzysłowie mówiąc bo na razie to szum jest robiony koło tego celem wprowadzenia paniki chyba .Ale jest rok 2019 i pracy jest do groma a ludzie o tym wiedzą nikt nie będzie zapieniczał za dwóch za takie stawki więc śmiech na sali .....setki skasowane na magazynie zwłaszcza ,nowy kierownik nawet kontenery z owocami które ludzie ściągali za dodatkowe pieniądze po kasował i chce by ta praca była wykonywana w godzinach pracy.Ok tylko czy ktoś tak szybko będzie to robił by się ujeb.ć na resztę dnia ????no raczej nie .Jeszcze słuchy chodzą że redukcję magazynu chce zrobić ,strzał w kolano zrobi i ucieknie do nowej pracy .A dlaczego ?ktoś zapyta ??a dlatego że pan nowy kierownik choć robi dobre wrazenie podczas rozmowy już nie wspominając że nawet nie wyjdzie i nie zagada do zwykłego magazyniera jak mija dzień o uścisku dłoni to już nie dodam a o czym to świadczy ?niech każdy sobie odpowie sam ale do rzeczy bo od tematu odbijamy ..więc nowy Pan kierownik nie widział jeszcze jak wygląda zapchany magazyn w Celejowie bo by włosy mu dęba stanęły .Więc cięcie kosztów ""jaki ma sens tu zaoszczędzi a w szatniach grzejniki gorące zima lato ,bez sensu jest ta firma i jej podejście .jeśli ktoś się zastanawia nad tym czy złożyć tu CV to lepiej konkurencja płaci w Sobolewie i pierniczyć ich paranoję ....pracowałem tam 10 lat i jebł.m papier i co nawet nikt nie pogadał dlaczego co i jak ....i dodam że na produkcji robiłem na każdym stanowisku .Lepiej zatrudnić nowego bez małego ramu w główce za stawkę 2600.masakra nie polecam bo czy zrobił byś pracę nawet za trzech to i tak nikt cię nie powie nawet dobra robota .to tyle
    Obserwator

28.06.2019 15:32

Nasłuchałem się o tej firmie sporo. Niezbyt pozytywne opinie. Kierownictwo nie mające bladego pojęcia o zarządzaniu. Gnają ludzi do upadłego. Ciekawe, że teraz takie upały, z tego co wiem temperatura jest w zakładzie okropna. Wszystko dobrze jak jest dobrze. Jeszcze będą szeroko otwierać pozamykane drzwi, jeśli jedna czy druga osoba zasłabnie, a nie daj Boże jak się stanie coś gorszego. Wtedy biada takiemu zakładowi. Więcej rozwagi, szczególnie do dyrektorów wyższego szczebla!. Bo to kierownictwo, nie ma bladego pojęcia o zarządzaniu. Dla nich tylko normy, bo to Wy im narzucacie a ciemnota szaleję. Konsekwencje poniesie Zarząd. Tylko patrzeć!!!!!!!!
    dd

19.07.2019 22:49

Lepiej placa w czlekowce ;) po 8 h pracuja i maja 3,5 k na reke jako zwykli pracownicy :D
    Ffg

29.06.2019 11:01

Zróbcie system po 8 h 4 brygady ;) dajcie zarobić przy tych godz. 2800 zl netto to złożę cv :) I pewnie nie tylko ja. Chwalony jest system 3 dni nice 3 dni wolne 3 dni dzniowka xD po 12 h . Ludzie co tu chwalic ? Już widzę jak po 3 x 12 h noc lećcie (usunięte przez administratora) sobie dorabiać;) za to 3 dni z życia wycięte w pi.... zdj i dalej xD
    kamil

16.07.2019 08:34

znam osoby co się po zwalniały i robią nawet w ochronie i albo mają większe pieniądze albo takie same ale mają lżejsza pracę przy 12zł za godzinę w systemie 24h na 48 to wychodzi poradzi prawie 2900 i wracasz nie ztyrany
    Fgf

17.07.2019 13:50

To prawda (usunięte przez administratora). W ochronie nie pracowalem- ale tak zarabiaja wiecej niż jest proponowane na produkcjach. Ale też i nie pracowalem za takie pieniądze jak 2 k... W zakładzie okolica kolbiel jako zwykly pracownik 3,5 zostawilem na produkcji pracując po 8 h. Nie odbierając od tematu, firma która niechce placic pracownikowi godnej pensji przy obecnym rynku pracy no sorry ale zawsze będzie mieć problem z deficytem pracowniczym. Kończąc temat po opiniach , a jestem w stanie im zawierzyć do " Was " cw napewno nie złożę. Pozdrawiam
    ????????

26.03.2019 14:15

Pracuje już kilka lat nie dla tego ze jest fajnie a dla tego że są 3 dni wolne i dorabiam na wolnym jestem operatorem od kilku lat i nie jestem w stanie zarobić 3 000 zł nawet z premią niema co się łudzić również na premie niema co się łudzić np na pakowni 100% premi niema i nie będzie oczywiście w kadrach przy zatrudnieniu otym nie wspomną. Kobiety pakujące pakowaczki takty mają naprawde wyśrubowane operatorzy mają dużo na głowie najgorsza jest papierowa robota nie dość że pilnują maszyny regulują itp to papierowej roboty nawet lekarz ma mniej i to wszystko trzeba zrobić między czasie ogólnie to jest brak zorganizowania i wielki chaos
    Fani

27.06.2019 13:44

Na stołówce i przed pracą tu każdy praktycznie z pracowników wie ile ma nikt tego nie ukrywa
    Skalmar

09.07.2019 22:43

Z choinki się urwałeś czy jeszcze żyjesz w 2000r . zacofanym
    Sła....

04.07.2019 11:46

Czyhają na premie pracownika Wymyślili audyty codzienne a jakie bzdury są na nich np czepiają się że jest zapylenie i maszyna jest zapylona proszkiem ale jak się tłumaczy że taka konstrukcja maszyny to do nich nie dociera w trakcie pracy maszyny jest i będzie maszyna zakurzona. Ale punkty z audytu ty stracisz. I po premi z nie twojej winy. Następnie zabieranie premi za otwieranie drzwi między halami np miendy jedną pakownią a drugą pracownicy otwierali żeby w te upalne dni był jakiś przewiew powietrza. Niedługo zostanie tylko poctawa ok. 2400 do ręki operatorzy bo pakowaczki to z1800 może.
    T...

27.06.2019 13:55

Na stołówce jest ukrop po zamierzeniu temp w jednym z pomieszczeń było lekko ponad 30stopni na produkcji jak nieoficjalnie była zmierzona temp. Nawet sięgała sporo ponad 50stopni oficjalna była mniejsza
    Pisanka

08.04.2019 16:02

Po nowych umowach tylko ludzi wkurzyli ciepło się zrobi trzeba iść na wolne i odrobić a nowych pracowników nie ma był moment że każdy myślał że się poprawi były rozmowy z kierownictwem A oni oszukali wszystkich????????????????. Jeśli masz inną pracę to ty możesz przyjść dorobić bo jest 3 dni wolne tak tu robi sporą część osób jeśli przychodzisz tu zarobić i się z tego utrzymać to idź do konkuręcji
    Zuzanna

01.09.2018 22:44

@Biedronka, Twój komentarz narusza regulamin strony Gowork: https://www.gowork.pl/regulamin Na forum niedozwolone jest używanie wulgaryzmów. Komentarze niezgodne z regulaminem mogą zostać usunięte. @czysta prawda, Twoja ocena jest bardzo surowa. Czy naprawdę nie znajdziesz żadnych zalet pracy w Brüggen Polska?
    Radek

25.01.2019 17:16

Piszesz, że na zakładzie pracują 4 Panie sprzątające. Czy One też sprzątają pomieszczenia biurowe i kto jest ich Pracodawcą Bruggen czy inna firma zewnętrzna. Jaka może być powierzchnia pomieszczeń biurowych np. 100, 200m2 lub inaczej ile pokoi biurowych.

27.03.2019 18:08

Jeden ma 100 a drugi 200m2 są dwa pomieszczenia chyba ze pomiędzy jednym a drugim jest jeszcze jedno pomieszczenie podchwytliwe pytanie brawo słychać oklaski
    ????????

26.03.2019 13:38

Potrafią dać aneks do umowy.... że 100 zł z podctawy zabierają a dają ją do premi. Żenada Również na zasypach byli operatorami zasypu teraz zdegradowali na zasypawych i poucinali pensje nawet o 300 brutto.

27.03.2019 15:00

Kto to operator zasypiam dobre to Kto to wymyślił chyba wiem. To jest śmieszne naprawde tam powinni zarabiać 2.400 na rękę to wszystko zmniejszyć ilość ludzi na zasypie na pakowanie ich oszczędności Pracujemy na prowincji nie w mieście

27.03.2019 15:18

Sposrowanie operator zasypiu To jak ktoś tak wymyślił to operatora łapania operator obstawiania ochrona to tez pewnie operatorów podostawała kto się zna ten ma operator myślenia gdzie był jak dawał takie posady
    Ulaula

07.03.2019 02:24

Zamiast dac podwyżki do podstawy daja do premi a premie zabieraja co chwila a to zwolnie nie a to co i. Nego. Kobieta zeby 2 tys. nie miala do reki bez premi to jest nie do pojecia.
    lkj

22.10.2018 15:03

W firmie chyba wiele się zmieniło bo czytając komentarze które zostały tutaj umieszczone można złapać się za głowę, ludzie mili na każdym napotkanym szczeblu (od ludzi z biura po współpracowników) Praca wymagająca, ale jak już wspomniano zaletą jest system zmian, 3 dni pracy po 12h i 3 dni wolnego. Co do zarobków to na stanowisku pakowacz jest to 18zł/h brutto. plus za nocne zmiany jest 20% więcej. Dojazd do pracy w moim przypadku darmowy, ale zatrudniony jestem przez agencję, co do komentarza że bez znajomości się nie dostaniesz, to u mnie wyglądało to tak: -telefon czy chcę pracować -badania -praca cały ten cykl trwał 3 dni Popracuję dłużej to napiszę więcej ale chwilowo tylko tyle wiem.
    aga

18.11.2018 18:00

Nie, w chwili obecnej raczej nie specjalnie można liczyć na "specjalne" poza pensyjne benefity (chyba poza imprezą integracyjną dla pracowników i darmowym basenem (Garwolin, Góra Kalwaria)
    Pilot

24.01.2019 10:32

Ha, ha, ha????????
    jozroz

07.10.2018 09:54

Właśnie kupiłem Wasze "Musli z owocami tropikalnymi"Tym razem w śród składników znajdują się dziwne białe "płatki". Z wyglądu jak pocięte pasemka białego plastiku lub stare odciski ze stóp. Nie da się tego ani rozmoczyć ani ugotować. Jest ciągle twarde, niejadalne. W jednej łyżce płatków znajduje się tego kilka sztuk. Czy to jest zamierzony składnik Musli?
    Marta

24.01.2019 09:26

Zapewne to kokos????????
    Karol

09.01.2019 12:55

Pracuje mi się dobrze, awansowałem z zasypowego na operatora maszyn i mam teraz wszystko na głowie ale za te śmieszne 200zł na miesiąc więcej.
    Przeczytaj!!!

26.12.2018 14:36

Firma jak firma. Nie bede stosowal tej samej taktyki co "profesjonalna" Pani rekrutant. Jesli Pani to czyta, to gratuleję szkolenia ktore Pani odbyla. Dobrze notowalas. Nie bede tego teraz stosowal, a moglbym ladnie popsuc opinie Pani metodą. Zagrywki sa ponizej krytyki. Wie Pani co to jest NLP? na pewno! skoro Pani stosuje tą taktyke w najgorszym jej wydaniu. Pomimo umowionej godziny rozmowy, "celowe" polgodzinne opoznienie- przeciez ludzie sie denerwuja, patrza na zegarki, moze im sie spieszy, robie pozoru ze czekamy na kogos waznego. Takaiego czekajacego latwiej zmanipulowac. Denerwuj!e sie. Normalne firmy, na rozmowe zapraszaja pojedynczo, a nie jak Pani (bolo nas 4 albo3). W takiej grupie jest rywalizacja, mniejsza Pewnosc siebie i chyba nie "przypadkowe" pytanie do kazdego -na jakie wunagrodzenie oczekuje. Przeciez jak sa 4 osoby to bedziemy sie licytowac. Pewnosc siebie, ruchy, mowa, dobor slow, gesty. Gratuluje! Szkolenie NLP Pani zaliczyla, ale zasad moralnosci brak! A i bym zapomnial, bylyscie Panie we dwie! Bylem na kilku rozmowach, w "szanujacej" sie firmie rizmawia sie w 4 oczy. Dwoje debiutantów to wiekszy autorytet i powaga sytuacji, dekoncentruje pracownika. NLP w wersji FULL COMBO.
    Przeczytaj!!!

26.12.2018 14:32

Firma jak firma. Nie bede stosowal tej samej taktyki co "profesjonalna" Pani rekrutant. Jesli Pani to czyta, to gratuleję szkolenia ktore Pani odbyla. Dobrze notowalas. Nie bede tego teraz stosowal, a moglbym ladnie popsuc opinie Pani metodą. Zagrywki sa ponizej krytyki. Wie Pani co to jest NLP? na pewno! skoro Pani stosuje tą taktyke w najgorszym jej wydaniu. Pomimo umowionej godziny rozmowy, "celowe" polgodzinne opoznienie- przeciez ludzie sie denerwuja, patrza na zegarki, moze im sie spieszy, robie pozoru ze vzekamy na kogos waznego. Kogos takoego latwiej zmanipulowac. Normalne firmy, na rozmowe zapraszaja pojedynczo, a nie jak Pani (bolo nas 4 albo3). W takiej grupie jest rywalizacja, mniejsza Pewnosc siebie i chyba nie "przypadkowe" pytanie do kazdego na jakie wunagrodzenie oczekuje. Przeciez jak sa 4 osoby to bedziemy sie licytowac. Pewnosc siebie, ruchy, mowa, dobor slow, gesty. Gratuluje! Szkolenie NLP Pani zaliczyla, ale zasad moralnosci brak! A i bym zapomnial, bylyscie we dwie! Bylem na kilku rozmowach, w "szanujacej" sie firmie rizmawia sie w 4 oczy. Dwoje debiutantów to wiekszy autorytet i powaga sytuacji, dekoncentruje pracownika. NLP w wersji FULL COMBO.
    ddd

09.11.2018 15:37

Widziales 18 zl za godzine.. Bylem na rozmowie, proponowali jako operator maszyn 1900 zl na reke na tym hinskim rynku. Nie dziekuje, postoje i dziekuje za takie roboty po 12 h za hinski pieniadz
    Pilot

03.10.2018 12:51

Do firmy Bruggen to aż korci żeby naslac PIP i kogoś od BHP, mysle że byłoby co pisać, to co tam się dzieje to poprostu kosmos. Zarobki pakowaczek 2000(jezelu akurat nie zabiorą premii a mogą zabrać za wszystko). A jeżeli np. było się na zwolnieniu lub wzięło się urlop na zadanie to wyciągnie się 1700,1800. Na stołówce w weekendy jest taki (usunięte przez administratora) że odechciewa się jeść. Starzy pracownicy niestety zwalniają się.
    Robol

29.09.2018 11:10

Cos sie zaczyna zmieniac... moze w koncu na lepsze. Pozyjemy zobaczymy.
    Buc

24.09.2018 17:33

Chyba zaszły jakieś zmiany w Bruggen (może ktoś wyczaił komentarze) dołożyli dwie lodówki na stołówce i szukają robali na magazynach :D Ale coś ostatnio głośno... strajki pracowników... no no
    Malgoska

17.09.2018 16:30

Niestety miałam przygodę z ta firma. Dziwi mnie fakt pracy dla zagranicznego przedsiębiorcy za polską najniższą krajową. Czy nikt się nie może wziąć za to. Czysty wyzysk
    Zuzanna

10.09.2018 16:00

@Czysta prawda.x2, na forum niedozwolone jest opisywanie i obrażanie innych pracowników czy też pracodawców. Mówi o tym regulamin strony Gowork: https://www.gowork.pl/regulamin który zaakceptowałeś dodając komentarz na tym wątku. Wydaje mi się, że jesteś nieświadomy tego, że jestem moderatorem tego forum, a nie pracodawcą.
    Czysta prawdax2

10.09.2018 16:40

Przepraszam poprostu emocje wzięły górą .tak byłem nie świadomy .nie chciałem nikogo urazić jeśli ktoś się poczuł urażony to sorry.

Zostaw merytoryczną opinię o Brüggen Polska Sp. z o.o.