Gościu o nicku NELL, [usunięte przez moderatora] bzdury, jesteś nielogiczny i nie znasz ortografii. Napisałeś: "Możliwości awansu w EFL są praktycznie zerowe. Przeszłem od najniższego stanowiska handlowego do najwyższego i przez rok prosiłem się o kolejną zmianę."
Przeczytaj to zdanie jeszcze 10 razy i zastanów się co w nim jest nielogiczne i nie wylewaj jadu na firmę, bo jesteś życiowym nieudacznikiem. Jeśli cię zwolnili, to bardzo dobrze, bo będąc klientem nie chciałbym być obsłużonym przez handlowca który nie potrafi się wysłowić po polsku. Po prostu działałeś na szkodę firmy. Każdy normalny człowiek wie, że firma zaczyna zwolnienia od najgorszych, najmniej wydajnych pracowników. Żaden szef nie wywali dobrego pracownika, bo jak zostanie z samymi [usunięte przez moderatora], to nie zrobi wyniku i przy następnym zwolnieniu on poleci. Frustratami wypowiadającymi się tutaj są handlowcy, którzy faktycznie zostali zwolnieni z firmy kilka lat temu, bo byli nierentowni. Ci co myśleli, że chodzą do pracy, żeby się obijać i dostawać wypłatę - wylecieli. To bardzo dobrze. Kolejny raz widać, że zdrowa zasada selekcji naturalnej (eliminacja najsłabszych, najmniej efektywnych) działa rewelacyjnie. Ja pracuję w Centrali na Orląt Lwowskich 1 we Wrocławiu. Bardzo chwalę sobie tą pracę. Zarobki porządne-jeśli się starasz (każdy ZAWSZE chciałby więcej), premie są co kwartał (oczywiście dla tych co ZASŁUŻYLI), wyjazdy integracyjne, dla najlepszych co 2 lata wycieczki do Zjednoczonych Emiratów Arabskich, Gwatemali, w zeszłym roku do Wenezueli (wyjazd dla 100 osób !!!) Mogę podać wiele szczegółów dotyczących tej firmy (w celach autoryzacji mojej wypowiedzi :), bo w niej pracuję od prawie 6 lat. Codziennie chodzę do pracy z ochotą, bo lubię to co robię. Jeśli ktoś się zatrudnił tylko po to, żeby zarobić kasę, a nie rozumie i nie lubi tego co robi, to sugeruję się zwolnić jak najszybciej. Taki pracownik jest nieefektywny, niezadowolony a jak do tego zostanie zwolniony to jeszcze wylewa jad na forum. Brak słów. Trochę samokrytycyzmu by się przydało. Nikt z tych, którzy piszą tu negatywne opinie nie napisze uczciwie, że został zwolniony, bo się do tej roboty nie nadawał. Jak ktoś chce dostawać kasę za "nic nie robienie" to sugeruję pójść do Urzędy Pracy, zgłosić status "bezrobotny" i oczekiwać na zasiłek. Oczywiście to inna bajka i zupełnie chora zasada, żeby opłacać bezrobotnych z podatków ludzi którzy ciężko pracują. Mam nadzieję, że Polska jeszcze kiedyś będzie normalnym krajem, normalnych, uczciwych ludzi.
Pozdrawiam, pracownik Centrali EFL S.A.