Archi-dea

Łódź

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 173 ocen.

Opinie o Archi-dea

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Archi-dea

Młodzik

Jaka jest aktualnie atmosfera w firmie? Tak dawno nikt nie pisał a chętni do pracy lubią tu zaglądać.

Joanna

Pracujesz w Archi-dea? Chętnie dowiemy się więcej o Twojej pracy. Na jakie benefity mogą obecnie liczyć pracownicy firmy?

ArchiDeus

Mam takie pytanie nie zwiazane z pracą. Czym Dudek teraz jeździ?

Pracownik
@ArchiDeus 09.11.2016 16:59
Mam takie pytanie nie zwiazane z pracą. Czym Dudek teraz jeździ?

Tramwajem.

tomek

Pewnie, że nie ma co narzekać @prezes, ale jaka jest wupłaa teraz?

air-race

przeciwko Dudkowi prowadzone jest postępowanie prokuratorskie, kto ma podstawy przypuszczać że został przez działalność Przemysława Dudka oszukany, wykorzystany, lub jego prawa pracownicze czy też inne (np. autorskie) zostały naruszone, proszę o zgłaszanie się na mój adres air-race@o2.pl

Andrzej

chyba jakiś pakiet płatnych troli w cenie 50 gr/wpis duduś wykupił, ale to w niczym nie pomoże

anonim

(usunięte przez administratora)

Andrzej

duduś nie ośmieszaj się, nikt nie wierzy w pierdoły, które tu pociskasz rotacja pracowników jest cały czas i to dość duża (są sytuacje, że pracownicy zmieniają się co 2 miesiące)

Andrzej

Nie wierzcie w nieprawdziwe opinie, wybielające te biuro, bo pisze je pewnie sam duduś, u którego nikt nie chce pracować, z wymienionych wcześniej powodów.

anonim

(usunięte przez administratora)

marta

Nic dziwnego ze nie rekrutuja,ludziom by trzeba zaplacic a nie ma z czego, sa tylko spore dlugi,co bylo do zlicytowania mialo isc na wiosne @koko- musisz byc bardzo emocjonalnie zwiazany z firma skoro Ci tak przykro ze niestety nie rekrutuja ;-) nie martw sie moze jeszcze zaczna, naiwnych nie brakuje, niestety.. A swoja droga P Dudkowi ktory ,jak zauwazylam jest dosc wrazliwym czlowiekiem, musi byc przykro czytac tak wielu opinii o swojej firmie,niezle biznes prowadzil ;-) ciekawe czy byly jakies pozytywne opinie od ludzi innych niz on sam lub osoby z nim zwiazane..

marta

Nowe oferty pracy sie nie pojawiaja bo trzeba by ludziom zaplacic,a nie bardzo jest z czego, co bylo do zlicytowania to juz na wiosne poszlo a dlugow bodajze wszystkich nie pokrylo ;-) @koko-chyba jesteś emocjonalnie z firma mocno zwiazany skoro Ci tak przykro ze rekrutacji nie ma,spokojnie poczekaj, naiwni zawsze sie znajda Panu Dudkowi jako wrazliwemu czlowiekowi smutno pewnie czytac tyle niepochlebnych opinii, niezle firme prowadzil ;-) pozytywne glosy sa chyba glownie osob z nim zwiazanych

anonim

(usunięte przez administratora)

Andrzej

Studentom może tak. Ale po co mieli by pracować jak żeby dzisiaj podpisać dziennik praktyk to trzeba mieć co najmniej 5 lat stażu w obrębie uprawnień. Tam nikt tego dziennika nie podpisze. Po za tym czego taki student się nauczy pod Dudkiem? Rysować gips-kartony albo kible?

Andrzej

hahaha serio? poważna pracownia? dobry trol z ciebie :D daję 2/10 nic nie warte biuro z absolutnie niepoważnym człowiekiem, który je prowadzi

anonim

(usunięte przez administratora)

Marta

tam sie juz nic nie zmieni, a szukaja kogos teraz do pracy? a gdzie mają biuro teraz - w Lodzi czy w Gdansku?

Piotrek
@Marta 10.04.2016 07:54
tam sie juz nic nie zmieni, a szukaja kogos teraz do pracy? a gdzie mają biuro teraz - w Lodzi czy w Gdansku?...

Zmieni się jak szef skończy studia i wygra kilka konkursów. Wtedy zaczną się nazywać biurem architektonicznym. Nawet ten facet nie zadał sobie trudu aby podejść do matury. No proszę ?

Marta

Witam,mam nadzieję że jeszcze ktoś tu zagląda, bardzo proszę o kontakt wszystkie osoby które czują się pokrzywdzone/poszkodowane przez dzialanosc firmy Archi-dea i Pana Dudka, moj adres emailowy monagur@o2.pl, pozdrawiam, Marta

Andrzej

Nieuczciwi, niesłowni, szkoda czasu i nerwów. Nie polecam.

Tomek

Bo albo nie wiecie co piszecie albo ci z Primulatora to skończeni debile. W/g PB uczestnikami procesu budowlanego są : Inwestor(najważniejszy), projektant (w danej specjalności),Inspektor nadzoru inwestorskiego (reprezentuje inwestora na budowie,odbiera roboty) i Kierownik robót. Inwestor ma obowiązek zapewnić odpowiedni przebieg procesu inwestycyjnego. Czyli powołać wszystkie te osoby tak aby posiadały odpowiednie kwalifikacje. Jak sobie z tym nie radzi to pomaga sobie firmą która tym się zajmuje np. inwestor zastępczy( posiada pełnomocnictwo inwestora). Tutaj dla tego Dudka miejsca nie ma. Jak podpisał umowę z inwestorem na nadzór autorski to popełnił przestępstwo bo nadzory autorskie są obowiązkiem projektanta wliczone w prace projektowe. A nie jako roboty dodatkowe !!! Więc albo ci prezesi z Primulatora się nie znają i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tą robotę, albo tam jest coś o czym tu nie napisano.

Romek
@Tomek 23.10.2015 16:32
Bo albo nie wiecie co piszecie albo ci z Primulatora to skończeni debile. W/g PB uczestnikami procesu budowlanego są : Inwestor...

Ale się rozpisaliście. Nie warto. Firma jest marginalna i nadzór jaki prowadzi to pewnie są wnętrza. Bo do tego papierów nie trzeba. A nadzór autorski w zakresie architektury prowadzi Wiolka i tyle w tym temacie.

ból dupy

@N/A - posługiwanie się sfałszowanym tytułem naukowym czy zawodowym nie jest przestepstwem, ale wykroczeniem zagrożonym jakąś niewielką grzywną.Dudek o tym dobrze wie i wpisuje to w koszty. @Tomek - umowę o nadzory autorskie podpisuje firma (w tym przypadku nie wiem czy archi-dea czy termostrefa), natomiast jej wykonawstwo to zupełnie inna para kaloszy. teoretycznie powinna Wioletta wypełniać jako osoba wpisana w tabelki, ale może pisemnie scedować obowiązki i kompetencje na jakąś inną osobę z uprawnieniami, i dudek zatrudnił pewnie jakiegoś leszcza z papierami co mu wbijał stempelki do dziennika, ale tylko w teorii bo w praktyce na budowie sie nie pojawiał za często. Zresztą, całe ich projektowanie polega na tym że wpisują w projekt najdroższe, często zupełnie nieuzasadnione materiały wykończeniowe jakieś włoskie czy japońskie, a potem w ramach NA zgadzają się żeby użyć tańsze, oczywiście z cichą prowizją od wykonawcy.

Tomek
@ból dupy 23.10.2015 10:28
@N/A - posługiwanie się sfałszowanym tytułem naukowym czy zawodowym nie jest przestepstwem, ale wykroczeniem zagrożonym jakąś n...

@ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nadzory autorskie ma obowiązek prowadzić projektant a nie firma go zatrudniająca. Na wniosek inwestora lub organu wydającego pozwolenie na budowę. I nikt inny. Sprawdź sobie w Prawie Budowlanym. Jeżeli tak jest jak mówisz to znaczy, że na tej budowie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

noname

W tabelkach Primulatora (PW) jako projektant dudek jest wpisany jako mgr inż arch. :))))))))))))))

N/A
@noname 22.10.2015 09:01
W tabelkach Primulatora (PW) jako projektant dudek jest wpisany jako mgr inż arch. :))))))))))))))

Jako asystent projektanta chyba. To może sobie wpisać i prof.zw :) Jako projektant to jest kryminał. Jeżeli to prawda to trzeba zgłosić do GiNB. Niech wstrzymają budowę !!!!!!!

adik

Mam pytanie. Jaki udział w zaprojektowaniu Primulatora Łódź miała Archidea? Bo do tego projektu przyznała się mgr inż.arch. Wioletta Walczowska S.C. Apa Via. O co chodzi? Nie rozumiem tego bo to faktycznie oni są wpisani na metryczce projektu.

Tomek
@ból dupy 22.10.2015 08:57
Lukas, nie do końca tak jest. Wioletta tylko podpisywała projekt budowlany, bo dudek pokłócił się o kasę (tzn. nie zapłacił) z...

Co wy gadacie?!! Do prowadzenia nadzoru autorskiego trzeba być projektantem i mieć uprawnienia w danej specjalności. Dokonuje się wpisów do dziennika budowy i podbija pieczątką a poza tym trzeba być w rejestrze który prowadzi odpowiedni organ. W tym wypadku Generalny Inspektor Nadzoru Budowlanego. To co ? Podrobił pieczątkę i zaświadczenie ? No chyba nie jest taki głupi? Za to jest kara grzywny i więzienia do 5lat ! A poza tym jako przestępstwo przeciwko mieniu i obrocie informacją pozbawia go części praw obywatelskich np. w występowaniu i zakładaniu spółek.

N/A
@Tomek 22.10.2015 14:51
Co wy gadacie?!! Do prowadzenia nadzoru autorskiego trzeba być projektantem i mieć uprawnienia w danej specjalności. Dokonuje s...

A widziałeś go w jakimś rejestrze? Bo ja nie :))))

ból dupy

sprawa jest prosta. Można sobie wykupić w serwisie gowork usługę moderowania wpisów, i prezes dudek to zdaje się uczynił. A niejaki Tomek to jego alter ego. Ich projekty są tak cenione, że mają procesy od inwestorów i wykonawców. Kto chce pracować u oszusta bez matury, jego sprawa.

Tomek

Serwis się zawiesił. Chciałem ocenić post a tu nici. To jest specjalne działanie czy awaria ?

Tomek

Tak. Będą projektować meczety. W Somali. Bo tam nie trzeba mieć uprawnień.

noname

Naiwność niektórych tutaj jest porażająca.

Lukas

Na pewno nie mówimy o tej samej firmie.:) Taka prawda.

anonim

(usunięte przez administratora)

Romek

Dorobić #Garba :)

noname

Ciekawe czy w paragrafach KP też tak dobrze się orientuje?

Lukas
@noname 10.09.2015 18:42
Ciekawe czy w paragrafach KP też tak dobrze się orientuje?

Można to bardzo łatwo sprawdzić.I podesłać inspekcję pracy. Tyle,że nie wiadomo dokładnie gdzie. Firma widmo :)

Lukas

Ale przecież te komentarze dotyczą firmy Archidea Łódź , a nie Archi-dea Sp.z o.o.Sp.K. z siedzibą w Gdańsku przy Al.Grunwaldzkiej 4 /6. Firma Archidea Łódź z siedzibą na ul. Jana Matejki 9 nie istnieje :)Panie Przemku. Pan się pomylił. Jeżeli wziął to pan do siebie to szczerze współczuję panu.

przemek dudek

Szanowni Państwo ,nie można bez końca tolerować szkalowania i szargania dobrego imienia firmy . W związku z oszczerstwami i szkalowaniem wizerunku firmy i mojej osoby na tym forum informuję , że pozyskanie adresów IP wpisów oraz ujawnienia ich autorów i pociągnięcia do odpowiedzialności jest kwestią czasu. Jednym z trybów dochodzenia sprawiedliwości jest postępowanie cywilne. Podstawę prawną stanowi tu Kodeks cywilny, przede wszystkim art. 23-24 kc . Pomijam tu kwestie odszkodowawcze . Zniesławienie to przestępstwo z Art. 212 Kodeksu Karnego (kk) , grozi za nie kara grzywny , ograniczenia wolności ,a nawet jej pozbawienia do 1 roku . Dziękuję przyjaznym nam ludziom za informację odnośnie treści zamieszczanych na tym forum – pozwoli nam to na działania , które ukrócą podobne praktyki . Przemysław Dudek

Tomek
@przemek dudek 10.09.2015 08:31
Szanowni Państwo ,nie można bez końca tolerować szkalowania i szargania dobrego imienia firmy . W związku z oszc...

To skarż. Ale będziesz musiał przedstawić przed sądem dowody ,że te projekty są w całości twoje. Bo tak napisałeś cwaniaku. Chętnie się przed sądem stawię. A za przywłaszczenie sobie praw autorskich jest kara wiezienia do 5lat. Zobaczymy kto lepiej na tym wyjdzie. A mało tego mam jeszcze umowę od ciebie z datą wsteczną. To jeszcze o sąd pracy zahaczymy.W tych postach nikt nie użył ani słów obraźliwych, ani nie napisał nieprawdy. Tak jak stawimy się przed sądem to poświadczymy to. Bo tak traktowałeś ludzi !

tytus

Piszcie sobie co chcecie ale ten gość przynajmniej wymaga i nie wypuszcza BUBLI na zewnątrz - jak to czynią inni tworząc mierne opracowania za minimalną cenę ,psując nam wszystkim rynek . Myślę ,że to jedno z lepszych biur w Łodzi . p.s.Bezstronnie : czytając te wpisy powtarzają się może 3 nicki - niezadowolonych i " pomagających " ...czy tonie daje do myślenia ? Tragikomiczna zawiść .OTTO wszystko na ten temat

N/A
@tytus 04.09.2015 12:14
Piszcie sobie co chcecie ale ten gość przynajmniej wymaga i nie wypuszcza BUBLI na zewnątrz - jak to czynią inni tworząc miern...

A co on w ogóle wypuszcza ? Jakim prawem publikuje na swojej stronie projekty innych biur ?! Narodowe Forum Muzyki we Wrocławiu to projektowało biuro "Kuryłowicz & Associates ". To jest podszywanie się pod czyjeś dzieło !!! Ja to im zgłoszę! I zapytam czy wyrazili na taką publikację zgodę. O innych projektach nie wspomnę!!!!!!!!!

Tomek
@N/A 05.09.2015 22:56
A co on w ogóle wypuszcza ? Jakim prawem publikuje na swojej stronie projekty innych biur ?! Narodowe Forum Muzyki we Wrocławiu...

N/A Wpisali przy NFM dokończenie budowy :) Śmieszne?! To przy Technoparku (Marciniak&Witasiak) też powinni. I przy Galerii w Szczecinie ( Alot ) oraz Łodzi ( NOW).Żałosne.

noname

Dokładnie tak. Niedowiarkowie niech sobie idą i sami się przekonają, ale niech wiedzą, że później będą żałować. Ludzie nie piszą tutaj z jakieś złośliwości tylko żeby ostrzec innych przed nieuczciwymi ludźmi, którzy zarządzają archi-deą. Jak ktoś nadal w to nie wierzy to jego sprawa.

anonim

(usunięte przez administratora)

Lukas

Awans ? Jak on średnio co 2 lata zwalnia całą załogę i zatrudnia nowych. Tam jest większy ruch niż na lotnisku w Londynie. Z resztą idźcie ,zatrudnijcie się i sami zobaczcie czy to prawda. Ale ja odradzam.

architekt

Ja też pracowałem w tej firmie i wydaję mi się, że zawsze można trafic gorzej. Nie było może idealnie, nadgodziny nigdy nie liczone, spóźnione wypłaty, ale zawsze wypłacane, szef czasem nie do zniesienia, ale tak jest wszędzie. W innym biurze jest lepiej, w innym jeszcze gorzej, bo przez cały okres pracy nie widzisz w ogóle umowy! Do Archi-dei można było się przyzwyczaić, takie jest moje zdanie.

Lukas
@architekt 29.07.2015 14:38
Ja też pracowałem w tej firmie i wydaję mi się, że zawsze można trafic gorzej. Nie było może idealnie, nadgodziny nigdy nie lic...

Tak wypłacane ,że trzeba było przez sąd się ich domagać. Ty przeczytaj najpierw to co napiszesz. Koszmar.

olo

Musiał chyba nadepnąć na odcisk kilku osobom , które tu hejtują  Pracowałem parę lat w tej firmie i jedno trzeba oddać , nie tolerował bezmyślności i wymagał dokładności .A ,że zawsze na tapecie były duże projekty to i napięcie było większe . Nie wierzę ,że nie płacił , "ślizgał" się czasem z płatnościami . Jeżeli nie traktowałeś frimy jak poczekalni i wykazywałeś zaangażowanie to nie wylałby Cię z powodu złego humoru . Musiałeś „hejtusiu „ nieźle nabroić , przyznaj się !  post scriptum :W związku ze zbliżającym się referendum proponuję dopisać jeszcze jedno pytanie : Czy jesteś za tym by udostępnić marihuanę hejterom za 50% ceny rynkowej jako część terapii narodowej ?

Tomek
@olo 15.07.2015 16:17
Musiał chyba nadepnąć na odcisk kilku osobom , które tu hejtują  Pracowałem parę lat w tej firmie i jedno trzeba oddać , n...

- Nabroić ? Co to za gadka ? - Wylał pewne osoby tylko dlatego ,że wzięły urlopy które im przysługiwały. - Nie tolerował bezmyślności ? - Jak mógł nie tolerować jak sam nic nie potrafił. A co do ciśnienia to zawsze było przed wypłatami. Bo jak już pieniądze dostał to się niechętnie z nimi rozstawał do tego stopnia ,że postanowił robić studentami. Tutaj nikt nie "hejtuje" tutaj piszemy samą prawdę !

anonim

(usunięte przez administratora)

ból_dupy

@jacek, widzę że napaliłeś się na pracę u dudka jak arab na kurs pilotażu. Uciekaj stamtąd gdzie pieprz rośnie, to zwykły oszust i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Oszukał niezliczone rzesze pracowników, oszukał branżystów którym jest winny ciężką kasę, dlatego też zamienił formę spółki z oo na s.k. a poprzednia spółka z.oo zmieniła nazwę na termostrefa i nie ma żadnego majątku, który by mógł ściągnąć komornik.A to co mają wpisane w kapitał zakładowy jakieś miliony, to jest fikcyjny pieniądz czyli prawa autorskie do znaku towarowego lub inne g.... Dudek oszukuje wszystkich, znam jego byłych wspólników których oszukał, nawet własną ex konkubinę naciął na kasę. Nie pracuj dla niego bo nie zarobisz nawet połowy tego co obiecuje. Poza tym niczego sie nie nauczysz bo on nie jest architektem , nie ma nawet matury, to debil z kompleksami.

Tomek

To co czytam to tylko mnie przeraża. Jak ja pracowałem to było jeszcze w miarę normalnie. Ale już zaczynało się kombinowanie. Zwolnił dwóch dobrych pracowników i przyjął na ich miejsce nie wiadomo kogo. Surrealizm ten pogłębia chyba tylko fakt ,że praca w tym zawodzie dzisiaj stanowi przywilej i tak jak @jacek ludzie po studiach pchają się do Archidei drzwiami i oknami bez baczenia na konsekwencje. Więc powiem. Ludzie ! Jeżeli dacie się okradać z pieniędzy i godności to wasza sprawa!

anonim

(usunięte przez administratora)

noname

No to masz o co się martwić, bo pracowników oszukują i wiedzą to wszyscy, którzy mieli do czynienia z archi deą.

Varro

Panie @Macieju. Jeżeli nie dostanie Pan pieniędzy w terminie to proszę wyjść i nie wracać do tej roboty. Mówię to z całą stanowczością.Dla Pana dobra.

Varro

Ja to się dziwię, że się izba nim nie zajmie.To tak jakby lekarz leczył ludzi bez potrzebnych uprawnień. Fakt ,że ktoś mu ten badziew podpisuje,a później musi kłócić się o pieniadze. To tylko dowodzi ,że w tym kraju to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i złodziejstwo na każdym kroku. Jestem załamany po prostu .

noname

@irek ale Ty nie nazywaj dudka profesjonalistą :)

noname

Pracowałem tam i trzymaj się od nich z dala jeśli nie chcesz zostać oszukany na pieniądze. A i doświadczenia żadnego tam nie zdobędziesz - bo będziesz klepać wizje zakompleksionego prezesa dudka (tylko i wyłącznie koncepcje, podczas gdy studenci na 2 roku robią lepsze projekty niż to co on se tam wymyśla). Już lepszym rozwiązaniem jest wolontariat u kogoś, kto zna się na projektowaniu niż praca u dudka.

noname

Archi-dea to duet typowych oszustów i krętaczy. Odradzam każdemu nawiązywanie jakiejkolwiek współpracy z tym "biurem projektowym". W biurze robione są jedynie koncepcje i projekty wykonawcze i powykonawcze przejęte po innych biurach, którym się robić tego nie opłacało. Koncepcje są poprawiane setki razy bo PD uważa, że "tak wygląda proces projektowy" - to jego słowa, a na koniec inwestor ma już dość, bo PD "projektuje" zupełnie co innego niż miało być. Poza żałosnym "projektowaniem" archi-dea nie płaci pieniędzy za wykonaną pracę i wcale się z tym nie kryje. Polecam nawet nie interesowanie się jakimikolwiek ofertami od nich.

anonim

(usunięte przez administratora)

Tomek

Jaka znowu ustna? Polskie prawo pracy wymaga formy pisemnej. Od tej umowy odprowadzany jest zus i podatki. Umowa ustna to jakiś wymysł którego nikt nie stosuje.

Varro

Panie Tadeuszu . Ja spotkałem się z umową ustną. W kinie. Oglądałem "Listę Shindlera" i tam faktycznie była o tym wzmianka jak zakładali firmę z Żydami z getta. A tak w realu to każdy prawnik panu powie ,że czegoś takiego nie ma!

innapiłka

Umowy są podpisywane wstecz, albo w ogóle nie są podpisywane. Tak najłatwiej jest wywalić pracownika, co zdarza się bardzo często.

Tomek

Jak wina pracownika? Ja prze 2 miesiące nie mogłem się umowy doprosić! Ciągle mnie zwodził. Mówił coś o umowie ustnej. Na koniec nie przyszedłem do pracy i powiedziałem dziękuję . Tak wyglądała moja sprawa i niech nikt mi nie mówi ,że tam jest dobrze bo to co ten człowiek wyrabia to skandal !

innapiłka

Niedopatrzenie pracownika? Czy u normalnego pracodawcy musisz codziennie chodzić i pytać co z umową? Dzień w dzień przypominasz a i tak nic nie podpiszesz, a on będzie udawał, że nic nie pamięta.

prac

Ja tam robił... Umowy o dzieło podpisywane na końcu miesiąca a przecież powinny być na początku (pierwsza oczywiście tak była). Na moich oczach oszukał na kase dwie osoby w tym jednego projektanta prowadzącego. Zespół słaby a szef szukał kozła ofiarnego i po nim jeździł. Sprawa jasna już mam nową robotę i na razie nie narzekam. Jeśli chodzi o uprawnienia to on podpisywać nie może bo ich nie ma o czym mi nie powiedział. Kasy ma ale dla siebie. O ubezpieczeniu i umowie o prace zapomnijcie. Poziom chamstwa tak na 2+ w skali do 6.

Janusz
@prac 18.01.2015 14:33
Ja tam robił... Umowy o dzieło podpisywane na końcu miesiąca a przecież powinny być na początku (pierwsza oczywiście tak była)....

Czyli jest gorzej niż było. A Adam ,ten prowadzący co udaru dostał od ciśnienia jakie Przemek generuje, to jeszcze pracuje? Kto mu w ogóle te projekty robi i co on projektuje ? Bo coś cicho o nich ? Jak ja pracowałem to ekipa była taka konkretna. Prawie wszyscy na umowę o pracę i 4k netto.Prawie wszyscy mieli uprawnienia. Ci co nie mieli etatu to mieli swoje firmy. No ale wtedy wiadomo kto był współwłaścicielem i dlaczego było dobrze. Bo był czas ,że było dobrze.

tz

Witam! Nie polecam ani firmy Archi-dea ani kontaktow z p. Dudkiem.

tomek

Pracował.Pracował.To jest typówka.Na początku budowlany robiło NOW.A po pozwoleniu na budowę wzięła to Archidea. Ale była jakaś inna firma do wykonawczego wzięta ale się z terminami nie wyrabiała. Z resztą galeria w Szczecinie i Gdańsku to dzieło Alota i tak samo jak przy Łódzkiej Archidea robiła tylko część rysunków uzupełniających.No można to nazwać projektowaniem, ale ja raczej nazywam to adaptowaniem projektu .Poza tym ja już nie musiałem wtedy kreślić.Byli od tego "lepsi" ode mnie .Więc mogliśmy się minąć bo w biurze nie bywałem.

Krzysiek

Chyba ktos nie bral udzialu w tym projekcie i nie widzial jak powstawalo i kto tam pracowal.

tomek

Że niby Galeria Łódzka to jego projekt? He he. Komuś się coś pojebało. Ktoś metryczek na projekcie nie czytał,że tak uważa :)

ja

Hm, kiedys to byly czasy, Galeria Łódzka, Baltycka... Tamten zespól juz sie nie zbierze razem. Przemek od zawsze mial problem z placeniem.. Mysle z perspektywy czasu ze najwiekszym problemem jest to ze Przemek w pewnym momencie zajal sie zarzadzaniem firma a odszedl od projektowania. Ale nie da sie pogodzic prowadzenia fimy zatrudniajacej w najlepszych czasach ponad 25 osob i jednoczesnie projektowania. Wiele osob mu to mowilo. Co do Agnieszki i Mirki: Mirka to tez historia tej firmy ale to dzieki niej wiele konfiktow bylo lagodzonych i dzieki niej wiele osob dostawaloo wynagrodzenie, chyba tylko nie ja :) Mam nadzieje mimo wszystko ze wszystko mu sie ulozy i wroci do duzych projektow.

Adam

Ojej to nie jest firma architektoniczna. Oni wspierają firmy budowlane i robią warsztatówki i dok. po wykonawcze. Żaden z projektów na ich stronce nie jest ich. Oni tylko pomagali na finiszu. Wiec żaden prestiż pracować u nich. Koleś trochę nabija w butelkę żółtodziobów co myślą że zrobią praktyki. To co on robi do praktyk się nie zalicza. Wiem to na własnym przykładzie ! Ale jak ktoś nie ma na chleb to takie biuro jest jak każde inne. Tyle ,że strasznie przekręca na wypłatach. Nie wypłaca premii i nie liczy nadgodzin. Poza tym ma straszne kompleksy ,że nie ma wykształcenia. Wiec jak ktoś chce pracować to uszy po sobie bo za uwagi nawet mądre można łatwo wylecieć.

anonim

(usunięte przez administratora)

tomek

Oj jest to cynizm. Każdy kto miał z tymi ludźmi do czynienia ten wie to najlepiej.To jest najgorsza firma z możliwych. Z takim wyzyskiem i sposobem gnębienia ludzi nie spotkałem się nigdzie , a pracowałem w wielu miejscach.Z resztą co tutaj się dziwić , prowadzą ją ludzie po szkole średniej , bez matury .Niby jak mają się zachowywać ,jak im nikt nie pokazał tego? Z resztą to forum jest już nieaktualne ,bo firma zmieniła nazwę i lokalizację. Ale stare nawyki pozostały. Niestety!

tomek

Zrobił tak bo płacił podatek jak spółka handlowa.Gdyby był architektem z uprawnieniami twórczymi to by płacił nie cit i dochodowy ale tylko dochodowy w wysokości 8%. Ale że to nie ma wykształcenia to mu kolega prawnik to podpowiedział.Tylko w tej metodzie jest jeden haczyk .Ale tego na forum nie powiem.No przejedzie się.

anonim

Jaki "cwany gapa" :) Przekwalifikował spółkę zoo na zoo+komandytową.Gdzie jedynym komandytariuszem ponoszącym odpowiedzialność jest właśnie spółka zoo.Żeby płacić niższy podatek,unikać odpowiedzialności i móc nabywać prawa autorskie do projektów od architektów których wyzyskuje! (usunięte przez administratora)

tomek

Teraz to jest: Archi-dea Sp.z o.o.Sp.K. 80-236 Gdańsk Al.Grunwaldzka 4 /6 I piszą :Archi-dea Sp.z o.o Sp.K. to nowoczesna firma, która jest środowiskiem ludzi kompetentnych, ambitnych i wzajemnie sobie życzliwych. Stawiamy interesujące zawodowo wyzwania i stwarzamy szanse ich realizacji. Realizujemy różnorodne projekty na terenie całej Polski. Szczyt cynizmu!!!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Anonim

Może z tobą będzie inaczej? Ale na to ,że się czegoś nauczysz to nie licz. Raczej postaraj się na początku jasno postawić warunki i konkretne pieniądze. Bo robota będzie ciężka i stresująca. I na pewno po kilku miesiącach albo sam wysiądziesz ,albo ciebie wyrzucą(jak zwolnisz tępo pracy). Więc olej to jego gadanie o prestiżu i perspektywach na przyszłość. I wyrwij tyle szmalu ile się da. A na pewno stać go żeby płacić pracownikowi nawet 5K miesięcznie!

Zostaw opinię o Archi-dea - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Archi-dea