Maxtel
1 279 6 1

Opinie o Maxtel

Dawid

Widziałem, że firma nie dała rady z problemami!

Znajomy
@Dawid 11.10.2018 18:21

Problemy są do przejścia tylko nie kraść i pracować, niestety prezes nic nie umie, więc nie może pracować i pozostaje mu kraść

ewa

uciekać od oszustów

Sebastian
@ewa 16.10.2018 10:42

Dlaczego w taki sposób określasz firmę Maxtel? Pracowałaś w tym miejscu i mogłabyś podzielić się z nami swoimi doświadczeniami związanymi z tym miejscem pracy? Myślę, że pracując tam, dostrzegłaś na pewno zarówno pozytywne, jak i negatywne aspekty pracy w tym miejscu.

Renata

Cześć, chciałabym zaczerpnąć informacji na temat tego pracodawcy, co możecie powiedzieć na ten temat, polecacie złożenie kandydatury do Maxtel? Interesuje mnie również atmosfera panująca w firmie oraz system zmianowy czasu pracy. Każda opinia się przyda!

Monika
@Renata 03.06.2018 11:11

Maxtel=Telmag to po pierwsze Po drugie-jak chcesz pracować za darmo- to podejmij pracę. Po 3 będziesz nie tylko pracownikiem a także i służącą-wykonujesz wszystkie obowiązki od Prezesa-nawet wywalanie smieci firmowych....do kontenera. Na pieniądze sobie poczekasz...tylko głupi podejmie tu pracę.

Szukasz pracy?

Gutek

Może lepszym rozwiązaniem jest jednak rozmowa z prezesem niż pisanie na forum.

Szczery0
@Gutek 18.05.2018 18:11

Niestety, prezes unika rozmowy albo jakiegokolwiek innego kontaktu. Jeśli już jakimś cudem do niego dojdzie, to zawsze to samo czarowanie i obiecywanie: "Nie mamy, czekamy na przelew. Przyjdzie i z miejsca zapłacimy" albo "Jutro mamy dostać, jak tylko przyjdą pieniądze to przelewamy", "Oczywiście, że zapłacimy - tylko nie mamy jeszcze z czego, przelew ma być za X dni".... i tak w kółko. Ci którzy wstąpili na drogę sądową usłyszeli, że nie wykonali prac, nie wywiązali się z obowiązków lub co lepsze wykonali prace wadliwie i niekompletnie. Gdzie wcześniej ani słowa na ten temat nie wypowiedzieli, kazali tylko czekać na przelew. Nie widzę sensu rozmowy z takimi ludźmi, którzy tylko mydlą oczy innym i oszukują.

Poszukiwacz
@Szczery0 22.05.2018 16:05

A czy tu chodzi o pana Tomasza Deredas w tym wszystkim? O biuro projektowe? Czy źle myślę. ?

Szczery0
@Poszukiwacz 20.06.2018 14:56

Nie chodziło mi o niego. Tej osoby akurat nie znam... od dawna nie interesuje mnie ta "firma".

Anka
@Gutek 18.05.2018 18:11

Gutek Tak to prawda, tylko czy Prezes znajdzie czas aby z Tobą porozmawiać? Bo nawet jak jest w firmie i przyjdziesz-to dla Ciebie go nie ma! Pracując na sekretariacie byłam nie raz świadkiem jak się kończą wizyty u Prezesa ludzi, którzy przyszli po swoje zarobione a niewypłacone przez firmę pieniądze....to co widziałam, zachowanie Prezesa jak i podejście do tych ludzi to się w głowie nie mieści. ludzie gdy mowiłam, ze Prezesa nie ma i tak wchodzili do jego pokoju a tam awantura na całego i pretensje do sekretarki, ze wpuściłam...a co można zrobić-jak ludzie przychodzą po swoje?!!!

Wiki

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Szczery0
@Wiki 20.06.2018 21:14

Jak widać ciężko o jakiekolwiek pozytywy. Niestety to nie jest dobra firma do pracy - szkoda narażać się pod względem zdrowotnym i finansowym. Proszę was i przestrzegam, UNIKAJCIE.

Były pracownik
@Wiki 20.06.2018 21:14

Można napisać coś pozytywnego, oczywiście. Z pracownikami mojego działu tworzyliśmy świetną, zgraną ekipę. Do dziś utrzymujemy kontakt i czasem odwiedzam niedobitki które mimo wszystko pozostały w MaxTelu. Część kadry kierowniczej i dyrektorskiej sprzed paru lat to byli złoci ludzie. MaxTel płacił bardzo dobrze, tylko problem w tym, że zdecydowanie za rzadko. ;)

QWERTPOI
@Wiki 20.06.2018 21:14

Nie niemożna nic napisać pozytywnego.

Anka
@Wiki 20.06.2018 21:14

Wiki A co można dobrego napisać o firmie, która nie szanuje pracownika a ma go jako służącego? Firma jest niewypłacalna-umowa głównie zlecenie a o własne pieniądze musisz się prosić i chodzić za nimi...wstyd i hańba. W pracy zostajesz dłużej a gdy odmówisz prezes ma ale...za dodatkowe godziny nikt Ci nie zapłaci!!!

Była rozczarowana.

Hej, byłam sekretarką w tej pseudo firmie i potwierdzam, że nie ma kto odbierać telefonów. Dostaje się dyspozycję, że jeśli ktoś dzwoni w sprawie kasy to odpowiadać że są na spotkaniu, konferencji itp. Człowiek musiał wysłuchiwać najgorszych epitetów tylko dlatego że chciał uczciwie pracować. Uciekłam bo umowa oczywiście zlecenie. Praca od 8 rano do 17 - 18 - 19 a czasami nawet 20. Szykowanie śniadań, sprzątanie, pranie ściereczek i obrusów za marną podstawę. Oczywiście końcowe wynagrodzenie po wystawieniu rachunku uregulowali dopiero po 7 mc po otrzymaniu pisma od prawnika. Taka to firma, którą trzeba omijać z daleka. Idąc tam do pracy czytałam komentarze ale człowiek na bezrobociu to rozum traci i pomyślałam, że to niemożliwe co ludzie piszą pewnie nie chce im się pracować. Ale jednak wszystko to 10000% prawdy.

Były
@Była rozczarowana. 26.06.2018 11:09

W tej firmie normą jest nie wypłacanie zaległości po odejsciu

Anka
@Była rozczarowana. 26.06.2018 11:09

Twoje obowiązki dokładnie równają się moim obowiązkom...ja na koniec jeszcze usłyszałam ( rozmowę prezesa z kierownikiem budowy), że przecież wiedziałam w co się pcham....to już przesada....niech przestaną ludziom oczy mydlić i mowią prawdę. Omijać te firmy z daleka....

Renata

@Anonimowy, miałeś problemy z wypłatą środków przez firmę maxtel? Przybliż, proszę, jak wyglądała ta sytuacja szczegółowo, ponieważ w żaden sposób nie uzasadniłeś swojej wypowiedzi, więc może zostać uznana za mało prawdopodobną.

PM

Zacząłem pracować 2 tygodnie temu. O umowie o prace od razu zostałem poinformowany, że nie ma - jest zlecenie lub dzieło (póki co mam o dzieło), najlepiej założyć działalność. Ludzie są w porządku z prezesem i wyższą półką nie miałem do czynienia. Zobaczę co będzie za miesiąc i do czego to prowadzi bo jak ktoś już tu wspomniał trzeba siebie szanować. Pracuje zarabiam i mam mieć płacone w terminie inaczej papa.

Anonimowy
@PM 05.07.2016 19:21

To niezła bajeczkę ci sprzedali. Z pieniędzmi możesz się pożegnać ponieważ są nie wypłacalni

Renata

@Były, również miałeś sytuację w której były problemy z wypłatą wynagrodzenia po podjęciu decyzji o odejściu z pracy w firmie maxtel? Jeżeli możesz, to przedstaw, dlaczego zdecydowałeś się odejść z pracy w tej firmie? Zachęcam do wypowiedzi w tym temacie.

Renata

@Dlaczego kasujecie?, uprzejmie informuję, że skasowane mogą być jedynie wpisy w których występują wyzwiska oraz słowa powszechnie uznane za obelżywe. Dlatego przed wyrażeniem opinii dobrze jest zapoznać się z regulaminem panującym na forum gowork.pl https://www.gowork.pl/regulamin. @Szczery0, czy możesz w sposób bardziej szczegółowy wyrazić swoją opinię na temat pracy w firmie maxtel? Jakie warunki oferuje pracodawca? Czy można napisać, że atmosfera w tej firmie jest "rodzinna"? Zapraszam do dyskusji. @Były pracownik, jak ocenisz możliwości rozwoju zawodowego pracując w firmie maxtel? Pracownik, który jest zatrudniony u tego pracodawcy może liczyć na wsparcie pozostałych pracowników? Grupa pracowników pod tym względem jest zgrana i pomocna? Napisz proszę coś na ten temat.

Gosc

Czy ktoś zna powód wykreślenia p. Danuty ze spółki córki?

ewa
@Gosc 30.04.2018 06:25

Danuta jest pracownikiem RSM Armatury jest członkiem Zarządu

ewa
@Gosc 30.04.2018 06:25

nadal widnieje

Dlaczego kasujecie?

Było tutaj mnóstwo wpisów, skasowane. Dlaczego chronicie interesy tego pracodawcy?

Szczery0

Firma Maxtel w moim odczuciu jest bardzo niekompetentną firmą. Notoryczne wręcz opóźnienia w wypłatach, które przekraczają 2-3 tygodnie to normalka. Brak możliwości kontaktu z osobą kompetentną (księgowa,prokurent, o prezesie już nie mówię) gdyż zawsze są na spotkaniu/wyjeździe, a gdy odwiedzi się ich biuro to chowają się w pokojach i możemy usłyszeć od p. sekretarki, że nikogo nie ma. Nie polecam współpracy z tą firmą, można tylko narobić sobie problemów. Z tego co wiem sporo osób wytoczyło teraz przeciwko firmie pozwy sądowe - oby udało im się wygrać. Poprzedni pan mecenas który reprezentował firmę zakończył współpracę... czyżby zrozumiał, że nie da się w sądzie wygrać kłamstwami przeciwko jasnym i czytelnym faktom? Znaleźli kogoś innego, nowego, młodego. Tak więc podsumowując - w firmie panuje bałagan, płaca jest niska i rzadko w terminie, zdarzają się problemy z wypłacalnością, w trakcie prac okazuje się, że w firmie brakuje podstawowych narzędzi i sprzętów, a przede wszystkim pieniędzy na ich zakup - nie mówmy już o materiałach... Ludzie często kupują je za swoje pieniądze i PÓŹNIEJ możliwe że zwrócą im te pieniądze... Choć były przypadki, że nie. Nie trzeba być wulgarnym i ordynarnym, ani szukać daleko żeby przekonać się z kim ma się tu do czynienia i przestrzec innych. Prezes potrafi bardzo mącić w głowach ludziom i wiele obiecać, niestety nie zdarza się chyba dotrzymywać tych obietnic. Jeszcze raz, ODRADZAM.

Mira

Jaki jest powód , że tak rzadko piszecie?

Były pracownik

@Renata przykro mi, ale wszystkie komentarze na temat tej firmy są merytoryczne. Są wręcz ugrzecznione.

Renata

@gość, czy jako pracownik firmy możesz przedstawić swoją opinię na temat oferowanych przez Maxtel Sp. z o.o. warunków zatrudnienia? Jak długo już pracujesz w tej firmie? Od dłuższego czasu na forum brakuje merytorycznych komentarzy o firmie. Czy jest ktoś kto obecnie tam pracuje i może się wypowiedzieć? Jak oceniacie tego pracodawcę? Co w firmie można by poprawić, a co uważacie za jej największy plus?

Pracownik miesiąca

To była wspaniała firma, nie zapomnę jej nigdy.

Pracownik miesiąca
@Pracownik miesiąca 26.02.2018 19:27

Oczywiście żartowałem, chciałem tylko sprawdzić czy administrator usunie czy nie.

Gosc

(usunięte przez administratora)Nie polecam pracy w rej firmie.mmm

ja

Miałam okazję być na rozmowie kwalifikacyjnej w firmie Maxtel, zostałam nawet przyjęta.(usunięte przez administratora)Widząc opinie o firmie zrezygnowałam,(usunięte przez administratora)i teraz tylko utwierdzam się w przekonaniu, że podjęłam dobrą decyzję. Omijajcie to miejsce z daleka.

anonim

(usunięte przez administratora)

gość

A skąd masz tego typu informacje? ja jestem w firmie to o nich wiem...a Ty?!

z

szkoda

Ktoś

Pani Danuta niby niewinna?! Wolne żarty...

michal.b

Komu przeszkadza poznawanie "dupeczek".. Wszędzie zło i nienawiść.

Gosv

Jak już zatrudniają tych co zwolnili dyscyplinarnie to koniec już blisko. Co się stało z Panią Danuta? Nie widać jej.

Ktoś
@Gosv 10.07.2017 21:54

Z Danutą rozstali się w bardzo brzydki sposób, zwalając na nią winę za obecną sytuację. Jednak wszyscy zainteresowani doskonale wiedza, że zawsze ostatnie słowo należało do WK. Jeśli chodzi o Michała B, to on z jakiegoś powodu był traktowany inaczej niż reszta pracownikow. Mimo, że ewidentnie się nie nadawał do pracy oraz narobił tyle głupot i strat dla firmy (vide np. Kraków), WK trzymał nad nim parasol ochronny. Ciekawe dlaczego? Może Magda wie...

Janusz

(usunięte przez administratora) stanowczo odradzam ta firme

Pracownik

Maxtel ogranicza działalność. Dobrze nie jest.

anonim

(usunięte przez administratora)

ech

Tak naprawdę to nic się nie zmieniło. Chwilowo im się wydaje że wyszli na prostą, ale to tylko złudzenie. Za moment będą musieli zacząć spłacać zadłużenie i wszystko wróci do "normy", czyli znowu zaczną się opóźnienia w wyplatach. I dalej kłamią ludzi a stawki za pracę mają tak dziadowskie, że wstyd się przyznawać przed znajomymi.

Nowy

Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie, widzę że szukają monterów do instalacji FTTH. Może ktoś się wypowiedzieć na temat warunków pracy, jak obecnie wyglądają?

wikaop

Świetnie, że wynagrodzenie jest u nich na czas, bo w końcu doskoanle wiedzą, że trzeba dbać o przyjacielskie stosunki między pracownikami. W końcu wiadomo, żeby wypłata mogła być adekwatna do powierzanych zadań.

wikaop

Świetnie, że można u nich liczyć na całkiem stabilne zatrudnienie, zwłaszca, ze nawet kucharze nie byli poszukiwani. Ale jaka jest atmosfera? Dzięki za odpowiedź

ythiu

@ Gość generalnie wydaje mi się, że im dłużej się z czymś zwleka to tym bardziej ciężko będzie coś załatwić. Tak sądzę. No ale może w niektórych przypadkach jest inaczej

Byly pracownik
@ythiu 15.08.2016 12:48

Zgadzam się, spraw nie powinno się odkładać " na potem" w dodatku o swoje trzeba walczyć i to żaden wstyd upominać się o swoje wynagrodzenie za uczciwą pracę. Ja zakończyłem współpracę z maxtelem, podzielcie się informacjami jak obecnie wygląda sytuacja z płatnościami.

Zostaw opinię o Maxtel - Kielce

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Maxtel