maxtel

Kielce

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 269 ocen.

Opinie o maxtel

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maxtel

Gosc

Ogłoszą upadlosc likwidacyjna.

Kto wie ten wie

Wygląda na to, że firma lada moment padnie. Układ nie jest realizowany, w styczniu nie zapłacili już zadnych pieniędzy z tytułu rat układowych. Mam wrażenie, że było to z góry założone: uzyskać ochronę przed wierzycielami, troszkę spłacić (w stosunku do całości wierzytelności to ledwie parę procent), potem położyć spółkę wydmuszkę. W razie spraw cywilnych: mieliśmy chęci, nie wyszło. No zobaczymy...

Były Pracownik

Miałem okazję w ostatnim czasie współpracować z tą firmą. Firma jest bardzo zadłużona. Pracowników zmieniają jak rękawiczki, wynagrodzeń nie wypłacają w terminie-są nawet wypłaty w ratach!!! ale w większości są tylko obiecanki cacanki a ludzie im z tego powodu sami odchodzą i sie nie dziwię. Ludzie non stop przychodzą i pytaja się o swoje zaległe wynagrodzenia-WSTYD aby Ci którzy pracowali musieli sie prosić o swoje pieniądze!!! Pan Prezes W.K jak i jego córka M.K nie szanują pracowników, tylko ich wykorzystują. Jedynie M.B ma u nich jakies plusy i jest traktowany "wyjątkowo", choć nie przykłada sie do pracy i źle ją wykonuje. ODRADZAM jakąkolwiek pracę czy współpracę z Firmą MAXTEL czy TELMAG-jedno kryje drugie...no chyba że ktoś chce pracować za darmo-to polecam!

z

szkoda

anonymous

Pieniędzy z układu również już nie płacą.Uważajcie bo stracicie wszystko tak jak ja. Są mi winni ok 50 tysięcy, mam wyrok sądu, a z układu wychodzi 15tys. i tego też nie spłacają. Mam nadzieję że (usunięte przez administratora) prezes będzie sumiennie rozliczony.A kościół mu nie pomoże, bo jeszcze na nim jest Bóg, a jego nie da się przekupić.

M.S. :-)

Widzę, że admin na zlecenie MAXTEL'a usuną niewygodne wpisy, które były może i chamskie, ordynarne itp, ale w 100% prawdziwe. Moje też, a szkoda...

Nick
@M.S. :-) 30.11.2017 12:03

Chamskie i ordynarne to jest traktowanie przez Waldemara K pracowników/ firm podległych, działajacych dla Maxtela. Każdy wie, że za wszystkie sznurki w tej śmiesznej firemce pociąga przecież on sam, ale jak przyjdzie odpowiedzieć na jakieś kłopotliwe pytanie, to oczywiście "ja nic nie wiem, to księgowa, to prawnik, to ch... wie kto jeszcze". MK też tak ma - to chyba jakaś rodzinna ułomność... Kłamstwo goni kłamstwo i to jest właśnie chamskie i podłe. Ta firma dawno już powinna zdechnąć i wszyscy powinni o niej zapomnieć, tak samo jak o właścicielach. Oczywiście po rozliczeniu ich z wszystkich należności. Przykładni katolicy, pisia ich mać.

Gosc

Dlaczego znikaja najnowsze komentarze a niektore teksty usuwa admin? Czytałem te komentarze i nie byly wulgarne tylko opisano rzeczywistość w tej firmie. Czy ktoś cos wie?

M.S. :-)
@Gosc 01.12.2017 22:16

Mają zlecenie od jakiegoś Mietka z Graż&Garaż sp.z o.o. w charakterze podwykonawcy, podwykonawcy, podwykonawcy, podwykonawcy, podwykonawcy itp. Przez złe opinie nikt im nie chce do roboty przyjść pod przewodnictwem Michała B. Szukają kolejnych ludzi, których oszukają w przyszłości... Stąd to usuwanie opinii. Moje też pousuwali - a bylo ich troche :-)

michal.b

Komu przeszkadza poznawanie "dupeczek".. Wszędzie zło i nienawiść.

Ktoś
@Gosv 10.07.2017 21:54

Z Danutą rozstali się w bardzo brzydki sposób, zwalając na nią winę za obecną sytuację. Jednak wszyscy zainteresowani doskonale wiedza, że zawsze ostatnie słowo należało do WK. Jeśli chodzi o Michała B, to on z jakiegoś powodu był traktowany inaczej niż reszta pracownikow. Mimo, że ewidentnie się nie nadawał do pracy oraz narobił tyle głupot i strat dla firmy (vide np. Kraków), WK trzymał nad nim parasol ochronny. Ciekawe dlaczego? Może Magda wie...

Nick

Jednak to prawda. Oj michale b. (specjalnie z małych liter - bo szacunku to ty nie masz u nikogo. No chyba, że u magdaleny k., ale ona też nigdzie poważana nie jest) zhańbiłeś się całkowicie... Nie dość, że jak wszystkim MAXTEL nie płacił (tobie też) to wpakowałeś się kolejny raz w przysłowiowe gówno (powiada się, że dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi)... Ty nawet na tyle mądry nie jesteś by wyciągnąć wnioski... Ciekawe jak będą Ci płacić, skoro prac na FTTH MAXTEL nie dostanie od żadnego operatora bezpośrednio. Maksymalnie co może dostać, to wykonanie ftth od jakiegoś zenka co w szopie ma warsztat. bywaj... i obyś zmądrzał, a przynajmniej się czegoś nauczył...

Ktoś

Pani Danuta niby niewinna?! Wolne żarty...

Janusz

(usunięte przez administratora) stanowczo odradzam ta firme

anonim

(usunięte przez administratora)

Gosc

Czy ktoś na tym forum orientuje się kiedy maxtel przymierza się do ogłoszenia upadłości likwidacyjnej?

potencjalnikandydaciuważajcie

Schemat działania Maxtela w stosunku do pracowników/firm zależnych: naobiecywać, nawiązać współpracę (własna działalność gosp.), uzależnić finansowo (przez opóźnienia w płatnościach należnych wynagrodzeń), wykorzystać, wyssać, przetrawić, wydalić, zapomnieć, Bóg zapłać.

gosc
@potencjalnikandydaciuważajcie 21.06.2017 08:53

Sama prawda. Zgadzam sie w 100%...jeszcze dodam " palić głupa"

oszukany

Szkoda słów po prostu... Byli pracownicy muszą pożyczać pieniądze od rodziny i znajomych żeby mieć co jeść, bo Maxtel zwleka z wypłatą choćby części wypłaty...

Magda

I mnie też! I mnie też pocałujcie! Proooszę! . . No niech mnie ktoś wreszcie pocałuje... PliS...

Gosc
@Magda 13.05.2017 23:33

Jak Pan Prezes to przeczyta to na pewno wypłaty już nie bedzie.....do końca istnienia tej spółki.

Godc
@Gosc 24.05.2017 06:16

Pani Danuta wykreslona z KRS. Koniec Maxtela.

Waldek

Tak, to ja. I tak mi nic nie zrobicie :) Możecie mnie wszyscy pocałować w rzyć :)

anonim

Jest 5 maja, a pracownicy nadal nie dostali wypłaty za marzec, nie wspominając już o kwietniu. Szanowny Pan Prezes bawi się ludźmi jak tylko może, bo on robi z pieniędzmi co chce. Daję wam jeszcze 3 miesiące, a znikniecie z powierzchni ziemi z potężnym hukiem, bo nikt charytatywnie nie będzie dla was pracować.

nick
@anonim 05.05.2017 08:00

Dlaczego nie oddacie spraw pracowniczych do komornika??

Były
@anonim 05.05.2017 08:00

Inspekcja pracy i tyle! zaraz po nalocie muszą wypłacić pieniądze z odsetkami :D ps kto czeka na kasę 3 miesiące ludzie?

c h u j c i w o k o w a l d i

Maxtel to wielka porażka... To bardzo fajna praca i traktowałem ją poważnie, ale niestety nikt nie traktował tak mnie. Pieniądze są wypłacane z dużym opóźnieniem, co źle wpływa na nastroje wśród pracowników. Przed świętami zrobił Pan nadzieję na terminową wypłatę, niestety jak zwykle nas oszukano. Pan prezes robi sobie ze wszystkich jaja i wydaje nasze ciężko zarobione pieniądze na inne rzeczy, zamiast płacić pracownikom. Narobił sobie wrogów w Rzeszowie i teraz stamtąd ucieka, zostawiając bez pracy świetną grupę pracowników. No cóź Panie Prezesie, kapitulacja zbliża się wielkimi krokami...

Pod wykonawca

Firma nie płaci. Jeżeli wykonukecie dla nich pracę to za gotówkę. Utrudniony kontakt, nie odbierają telefonów.

Pracownik

Maxtel ogranicza działalność. Dobrze nie jest.

Maciej

Omijać z daleka! Spawałem dla nich FTTH na zlecenie. Pieniądze otrzymałem po 4 miesiącach od zakończenia roboty ale nie było łatwo. Ponaglenia nie pomagają. Telefonów nie odbierają ani prezes ani kierownik ani ksiegowa. Jedynie pismo ze sprawa została skierowana do sądu pomogło. Widzę że teraz szukają spawaczy dlatego piszę żebyście nawet nie dzwonili do tych oszustów szkoda waszych nerwów. NIE POLECAM

Byly pracownik
@Maciej 27.01.2017 09:45

Oddawajcie sprawy od razu do sądu,jeśli nie chcą płacić w terminie, nie zwlekajcie z tym zbyt długo, bo to są Wasze pieniądze i żaden wstyd jest o nie walczyć. Ten ich układ był bardzo naciągany, więc możecie nie zdążyć przed likwidacją, ale to historia nie do tego forum. Najlepiej to na przedpłatę lub za gotówkę, nie dajcie się robić w balona.

anonim

(usunięte przez administratora)

ech

Tak naprawdę to nic się nie zmieniło. Chwilowo im się wydaje że wyszli na prostą, ale to tylko złudzenie. Za moment będą musieli zacząć spłacać zadłużenie i wszystko wróci do "normy", czyli znowu zaczną się opóźnienia w wyplatach. I dalej kłamią ludzi a stawki za pracę mają tak dziadowskie, że wstyd się przyznawać przed znajomymi.

Nowy

Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie, widzę że szukają monterów do instalacji FTTH. Może ktoś się wypowiedzieć na temat warunków pracy, jak obecnie wyglądają?

anonim

(usunięte przez administratora)

Gosc

Sarkazm przez Ciebie przemawia. Cóż w tych ciężkich czasach trochę humoru się przyda.

anonim

(usunięte przez administratora)

bbc

Nie wiem o kim piszesz i w jakim języku. Na pewno nie o Maxtelu i z pewnością nie jest to język polski, idioto.

anonim

(usunięte przez administratora)

Byly pracownik

Zgadzam się, spraw nie powinno się odkładać " na potem" w dodatku o swoje trzeba walczyć i to żaden wstyd upominać się o swoje wynagrodzenie za uczciwą pracę. Ja zakończyłem współpracę z maxtelem, podzielcie się informacjami jak obecnie wygląda sytuacja z płatnościami.

gosc

Wyprzedają majątek - tragiczna sytuacja. Zgłaszajcie należności do egzekucji, bo może być niedługo za późno.

Gość
@gosc 01.08.2016 21:19

Dobrze radzę, jeżeli macie niezapłacone przez Maxtel bieżące należności ( ale nie te objęte układem) to spieszcie się z ich wyegzekwowaniem, bo jak ogłoszą likwidacyjną to już pieniądze nie do odzyskania.

Refleksja po latach

Stało się to co stać się musiało przy takim zarządzaniu jakie prezentował prezes z jego świtą.

Refleksja po latach

Stało się to co stać się musiało przy takim zarządzaniu jakie prezentował prezes z jego świtą.

Nick

Oferta sprzedaży http://eurolocum.pl/oferta/budynek-biurowo-uslugowy-2/

Gość

Na sprzedaż wystawiony już budynek siedziby firmy w Kielcach. Pieniądze się skończyły.

Dźwigowy

Przestrzegam wszystkich przed tą firmą, na początku jest wszystko cacy ale jak przyjdzie czas wypłaty to zaczynają się robić schody!!! Do tej pory nie dostałem należnych mi pieniędzy! Nie polecam nikomu zabawy z tą dziadowską sitwą :(

PM

Zacząłem pracować 2 tygodnie temu. O umowie o prace od razu zostałem poinformowany, że nie ma - jest zlecenie lub dzieło (póki co mam o dzieło), najlepiej założyć działalność. Ludzie są w porządku z prezesem i wyższą półką nie miałem do czynienia. Zobaczę co będzie za miesiąc i do czego to prowadzi bo jak ktoś już tu wspomniał trzeba siebie szanować. Pracuje zarabiam i mam mieć płacone w terminie inaczej papa.

Zzxx

Jaka umowa ??!!! Każą założyć własną działalność, więc wystawiasz fakturę i na zapłatę czekasz, czekasz, czekasz..... czekasz. Córka założyła drugą firmę i przerzuca pieniądze z maxtela na swoją firmę. Tak to wygląda.

Były pracownik

Wypłata jest dla wybranych: Prezes i jego świta a reszta to głupcy, który dali się nabrać.

anonim

(usunięte przez administratora)

BBBBBBB

Podpisujesz umowę i jesteś zadowolony. Przychodzi dzień wypłaty a ty nie dostajesz nic albo jakąś część. I tak zaczyna się nakręcać spirala długu. Bo jak odejdziesz to nic nie dostaniesz a jak pracujesz to dostajesz w ratach ale zabowiązania firmy względem pracownika się powiększają. Obiecują i nic z tego nie ma.

takitam

Czopek, nie wiesz o czym mówisz. Skoro lubisz pracować nie dostając za to wynagrodzenia, to rób tak dalej. Jeżeli jednak ktoś szanuje siebie i swoją pracę, chce się rozwijać i dodatkowo zarobić na utrzymanie swoje i swojej rodziny - niech unika Maxtela jak ognia. Szkoda nerwów i czasu. Chyba, że ktoś lubi być dymany, jego sprawa. Tylko później nawet czopek nie pomoże...

anonim

(usunięte przez administratora)

Tomasz
@anakonda 09.04.2016 15:27

Uważaj na ta firmę,mnie nie opłacili do tej pory za 6 miesięcy.Nie warto!!!!!

Ktoś

Pracuj, pracuj za darmo. Pan Prezes będzie zadowolony, jak on wypłaci sobie pensje a Ty dostaniesz figę z makiem.

kali

każda zła opinia na temat maxtela na tym forum to najszczersza prawda, przyznam się, że w zeszłym roku jak zaczynałem prace w firmie, to czytałem ten temat i niedowierzałem w to co pisaliście, ale teraz już jako byly pracownik czytam te posty jeszcze raz i mógłbym napisać dokładnie to samo. Krętactwo, krętactwo i jeszcze raz krętactwo. Na pieniądze tak jak michał spawacz którego pozdrawiam, czekam do tej pory. Nie ma szans się do kogokolwiek dodzwonić, masakra !!! Córka prezesa Magda to mistrz kłamstw, i jej ulubiona odpowiedź "nie wiem". Ja myślę, że powinniśmy (ludzie z ostatniej roboty w Krakowie ) coś z tym zrobić i złośić problem jakiemuś inspektorowi pracy czy coś takiego...

Hehehe:)

Dziwne rzeczy się tutaj dzieją... Zniknął mój post sprzed paru dni, który zdecydowałem się napisać jako odpowiedź dla @lojkok, a w którym pisałem o prawdopodobnym rodzinnym powiązaniu "lojkok" z firmą i wybielaniu jej wizerunku na tutejszym forum, o łgarstwie nt. umów o pracę (nie ma takiej możliwości - w grę wchodzi jedynie własna działalność), o nierzetelności pracodawcy i zaleganiu z wypłatami wobec pracowników i firm podwykonawczych, no i o tym, że firma jest w stanie upadłości (co nie jest nowością i tajemnicą). Pisałem też o praktykach firmy dotyczących łowienia jeleni wśród młodych szukających na kieleckim zadupiu pracy, mamieniu ich obietnicami o wysokich zarobkach (patrz post "madziar" i "wikaop") i stawianiem ich później przed dylematem - dać sobie spokój i sprie...ać, czy czekać na zlitowanie i zaległe wypłaty, ale przy rosnącym cały czas zadłużeniu). Zakończyłem rekomendacją, że (jako były już pracownik) firmy nie polecam - chyba, że ktoś chce zostać wolontariuszem. Jak widać nie było to nic, co nie jest zgodne z prawdą, nikogo też nie obraża, a daje ludziom, którzy chcieliby się tam zahaczyć jakieś pojęcie nt. Maxtela. Po to powstało przecież to forum! Z jakiś jednak powodów informacje te komuś przeszkadzały i ten ktoś postanowił chyba dogadać się z adminem GoWorku i skasować te informacje. Cenzura czy zaklinanie rzeczywistości? I po co to, M.?

anonim

(usunięte przez administratora)

Michał

miną już termin płatności 2 faktury. Nie ma pełnej płatności za 1 fakturę ani za drugą. Nie odbierają telefonów.

anonim

(usunięte przez administratora)

Michał

Człowieku. Nie warto. Od grudnia czekam na zapłate pełnej faktury

Nigdy więcej

O umowie o pracę ZAPOMNIJ. Wchodzi w grę tylko własną działalność, ewentualnie zlecenie/dzieło. Zarobki? Jakie to ma znaczenie, jeżeli nie płacą? Do d... to.

Gosc

Miałem przyjemność współpracować z Tą spółką. Potwierdzam, że p. Danuta to "kręciara". :D

Były pracownik

Basi jest wstyd dlatego się nie wypowiada, a po za tym nie bardzo może bo jej najlepsza przyjaciółka jej nie pozwala.

MX

No i reanimują trupa! Życzę im wszystkiego najgorszego! Uważajcie na tych oszustów! Pozdrawiam Były pracownik

~obiektywny prawnik

Errata do postu wyżej: Waldemar K. nie figuruje w nowej spółce. Prezesem w niej jest Danuta G. natomiast córka Waldemara K. Magdalena K. jest tylko członkiem zarządu. Według tego co podaje KRS obydwie panie mają: "50 UDZIAŁÓW O ŁĄCZNEJ WARTOŚCI 2 500,00 ZŁ".

MX

Ten gówniany Maxtel jeszcze nie upadł? Setki ludzi oszukanych ale w kościele krzyżem leżą! Życzę im jak najgorzej!

kierownik

"Kierownik robót elektrycznych i teletechnicznych" - od lat ogromna rotacja na tym stanowisku, cieszą się jedynie bezrobotni, którzy myślą, że Pana Boga za nogi złapali, bo jest cień nadziei zatrudnienia. Potem, wraz z upływem czasu następuje zrozumienie, dlaczego ta firma tak ciężko przędzie i szukanie drogi ewakuacji, czyli pracy w innym miejscu.

były2

aha, zapomniałem dodać, że dobrze byłoby, gdyby córunia prezia do nich dołączyła, za całokształt

były2

Oddani bracia Tomek i Jarek poszli na bruk?! No to mają czas na chwilę refleksji, czy wart było wysługiwać się preziowi :) Na mój gust obydwaj nie mieli kwalifikacji (ale kto zabroni bogatemu "podpierać" się rodziną) więc mi ich nie żal, choć Tomek zawsze był spoko gość.

Zostaw opinię o maxtel - Kielce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maxtel