Europe Calling

Radom

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 267 ocen.

Europe Calling
2267

Opinie o Europe Calling

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Europe Calling

Alicja

@roma, a w jakim trybie się pracuje w Europe Calling? Jaka atmosfera panuje w tym miejscu pracy? @Gogol, a Ty jesteś zainteresowany pracą w Europe Calling? A może już pracujesz w tym miejscu? @Odnomleb, czy pracowałeś w Europe Calling? Jak oceniasz tego pracodawcę na tle innych firm z branży?

roma

przynajmniej abriga w radomiu to uczciwa firma i call center i inne stanowiska najlepsze wynagrodzenia sa na tych innych polecam praca i płacą spoko.

Gogol

Idealnych firm nie ma, ważne żeby w miarę dobrze się pracowało

kielka

dlaczego twierdzicie ze mieliscie 6-7 zl na godzine skoro na umowie macie 15? pytam z czystej ciekawosci bo szukam pracy

Odnomleb
@Belmondo 28.03.2018 17:59

Rozumiem że zgłosiłeś to gdzie trzeba?? bo wszystko można wyjaśnić. Poza tym "przykryć" urywanie wynagrodzenia nie jest tak łatwo bo każdy loguje się do systemu na podstawie którego jest rozliczane "wynagrodzenie". Też miałem takie zastrzeżenia i czułem się oszukany. Miałem tak do momentu gdy uświadomiłem sobie że nie umiem liczyć. Pozdrawiam Belmondo i sukcesów w pracy bez urywania wynagrodzenia.

Nie polecam

Pełna amatorka, atmosfera do (usunięte przez administratora) kadra kierownicza jeśli można to tak określić nic nie wie o swojej pracy, na niczym się nie zna jest tak zwana spychologia, pytasz o coś kierowniczki to tutaj zacytuję ,, zapytaj kogoś innego ja się na tym nie znam" każdy z liderów kierowników, pracowników którzy są wyzej niż konsultant wyżej sr... niż (usunięte przez administratora) ma. Najbardziej smieszyla mnie taka jedna wytatuowana dziewczyna, odkąd przeszła na dział odsłuchu zrobiła się wielką dama, która nic nie potrafiła sensownie wytłumaczyć, nikomu nie polecam pracy w tej firmie a nawet odradzam z czystym sercem, mogę powiedzieć że na niczym się Nie znają, dają puste bazy dzwonione po 15razy do czlowieka który nie odbiera i czepiają się że nie ma wyników, ludzie zastanówcie się nad sobą:/ jeszcze raz absolutnie odradzam pracę w tej firmie;)

Niie polecam
@Nie polecam 26.03.2018 22:44

Do mojej wypowiedzi zapomnialam dodac ze nie lubię sprzedawac nic przez telefon. A na infolinie nie poszlam bo z pamięcią mam klopoty. W sumie nie wiem po co ja do callcenter poszlam pracowac eh :( teraz sprzątam na magazynie i jest spoko n

kozak

abriga szacun dla pracy w tym miejscu . I nadal poszukują pracowników może nie za dużo jest ofert ale to coś.

Bojan
@kozak 02.03.2018 09:21

też złożyłem cv może sie uda .....

Alicja

@Dawid, może warto odezwać się do firmy i po prostu zapytać? Czasem drobne opóźnienia zdarzają się każdemu :) Widzieliście aktualne oferty pracy w Europe Calling? Znajdziecie je na naszej stronie, a dokładniej tutaj: https://www.gowork.pl/praca/europe-calling;pr

Miroslaw

Fajne dziewczyny

Dawid
@Miroslaw 30.01.2018 16:21

Fajne dziewczyny? tylko, że dzisiaj jest 28 luty 2018, a ja nie otrzymałem PIT-11 za ubiegły rok, czyżby firma "działała" na czarno? Co na to Urząd Skarbowy w Radomiu?

Alicja

@xyz bardzo dziękujemy za Twoją szczegółową ocenę. A jak wygląda możliwość rozwoju pracownika w firmie? Czy prowadzone są szkolenia, rekrutacje wewnętrzne?

Ioo
@ŁAKAMAKAFAKA 20.01.2018 19:54

Wylapuja błędy dot.oferty i tu pełna zgoda jeśli chodzi o techniki sprzedaży to znajomość tychże pozostawia wiele do życzenia

grejfrut

abriga w radomiu to firma która dba o pracownika pierwszy raz się spotkałam z taka firma która zajmuje się sprzedażą i szanuje pracownika można zarobić uczciwie pensje jak w dobrej firmie godziny pracy super atmosfera dobra .świeże owoce i kawa codziennie.wystarczy poczytać opinie o abriga na gowork dużo pozytywnych.

ELO MORDOOO
@grejfrut 20.01.2018 18:15

Hahhahah zapewne jestes teamliderem w tej firmie ktorą tak chwalisz. Masakra .

Dawid

Myślę, że osoby bardzo uzdolnione powinny szukać pracy w innym zawodzie niekoniecznie w telemarketingu!

xyz
@Dawid 14.01.2018 13:07

A co jeśli są uzdolnione i w wielu zawodach pracowały, telemarketing odpowiada im z osobistych względów??? Tak - szukają dalej, mnie już się udało znaleźć taką firmę i profesjonalizm tych osób jest niewspółmiernie większy od tego z czym miałem okazję się zetknąć w Europe Calling, dlatego nie mam nic więcej do napisania.

zzz

Firmę można ocenić jednym słowem: amatorka. Kupują tak jak ktoś już wspomniał same beznadziejne bazy, nikt nie odbiera, siedzi się po 8 godz i wpadają 4 połączenia, ofertę przedstawia się może raz na 2 dni. Udają wielka korporacje, hitem jest ciągle powtarzanie przez kierowniczke stwierdzenie, że "pracownicy tylko generują koszty". Atmosfera jak w podstawówce, dziecinada i amatorka. Rada dla liderek: nie krzyczcie z końca korytarza tylko podejdzcie do danej osoby bo irytujecie i przeszkadzaćie ludziom cudem rozmawiającym. Ogólnie nie polecam, jedyny plus to pensja (oczywiście za godzinowki, bo premii nikt nie widzi) na czas i ładny wystrój. Firma dobra tylko na 2-3 tygodnie.

Klo
@galant99 21.07.2017 19:47

Nie nie zawsze odbieram połączenia. Jestem pracownikiem innego call center w kraju ale w mojej firmie nikt nigdy nie pozwoliłby żeby pracownik przez pół dnia słuchał PG ......

Rykoo

Beka z Was ludzie ;) Nie wiecie o firmie nic jak czytam a wypowiadacie sie ;) Sam obecnie tam pracuje i powiem Wam ze 100-300 na dzien bez problemu ;) Dowiedzcie sie wiecej o firmie i o NOWYCH STANOWISKACH I PREMIACH ;)

xyz
@Rykoo 23.10.2016 14:30

Ha, ha, ha, zarobki z kosmosu Rykoo, pracowałem do pierwszej wypłaty, wiem jak jest, nie ośmieszaj się, ha, ha

ewa

ciekawe ile ten caly europe calling jeszcze pociagnie, przeciez wszystkie projekty praktycznie padaja jak muchy

xyz
@Yoko Yo 17.11.2017 18:56

Praca zdalna jest dla Ciebie idealna!!! 15 zł bruto/h Aplikuj !!! Radom, Mazowieckie -NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA TO OGŁOSZENIE-TO CHWYT DLA NAIWNYCH-PŁACĄ 6-7 złotych za godzinę pracy-PRACOWAŁEM 1 miesiąc-DO PIERWSZEJ WYPŁATY, wmówią CI BRAK PRODUKTYWNOŚCI i AŻ TYLE ZAROBISZ!!!

hela

LUDZIE PODOBNO JEST PRACA W ABRIGA RADOM TO CALL CENTER I INNE STANOWIKA praca biurowa podobno ok 2 tysiące i są premie praca od poniedziałku do piątku od 8-16 . jak w każdej pracy trzeba pracować ale fajna to praca młodzi ludzie no i te premie. można składać cv w siedzibie na staromiejskiej i aplikować przez internet tak słyszałam sama szukam pracy i aplikuję

Oo nn
@hela 13.11.2017 09:40

I co odezwali się do ciebie

bolis

też słyszałam że ze w abriga jest dobrze

anna

Czy ktoś pracuje zdalnie w tej firmie? Ile można zarobić? Proszę o info.

xxx
@Oo 24.10.2017 11:04

Praca zdalna okazuje się być zwykłym telemarketingiem w siedzibie u firmy...tez sie na to nabrałam

Paulina

Firma już na początku daje o sobie nie za miłe wrazenie, do pani rekruter dzwoniącej zapraszającej na rozmowę- trochę więcej empatii do ludzi Dziewczyno :) Z takim podejściem nikt nawet nie pofatyguje się przyjśc na spotkanie :)

Tomek

Zastanawiam się jaką pierdołą życiową trzeba być, żeby frustrację za swoje niepowodzenia wyżalać anonimowo w internecie i to w dodatku na portalu, którego rzetelność jest na poziomie znanej rozgłośni radiowej z Torunia. ;) Każdy może napisać co chce, nawet jeśli się to mija z prawdą. Nie na na GoWorku ani jednej firmy, która posiada więcej pozytywnych opinii niż negatywnych. Zawsze znajdą się nieudacznicy, którzy zamiast skupić się na na celach i ich realizacji wolą obwiniać innych za to, że niczego nie osiągnęli. Walka w komentarzach na słowa pokazuje tylko, że niektórzy nie dorośli jeszcze do korzystania, a tym bardziej nie wkroczyli jeszcze do wieku dorosłego. Takie rzeczy załatwia się osobiście, ale rozumiem, że nie wszyscy mają odwagę. Nawet jeżeli ktoś rzeczywiście byłby faworyzowany i dostawał "ciepłe" leady to dlaczego nigdy kierownicy czy liderzy o tym nie usłyszeli sprzeciwu? Ja gdybym był świadkiem takiej sytuacji i czuł się traktowany gorzej od razu bym podjął dyskusję i to nie w sieci, a w pracy. Bo takie durne pisane komentarzy nie sprawi, że zacznę więcej zarabiać. Chyba, że miałbym niską samoocenę i chciałbym się tym dowartościować, ale całe szczęście nie mam z tym problemu. Jeżeli coś mi nie odpowiada to się zwalniam i szukam szczęścia gdzie indziej. Na moje miejsce przyjdą kolejni, którzy być może będą zadowoleni. Co do samej pracy w Europe Calling to wiadomo praca na słuchawce nie jest łatwa. Wiadomo początki są ciężkie, tym bardziej dla kogoś, kto nie miał wcześniej do czynienia z pracą w call center. Ale wystarczą chęci, determinacja i zaangażowanie. Przyszłość leży w naszych rękach. Jeżeli będziemy cały czas marudzili i obrażali na cały świat, że ktoś robi lepszy wynik od nas i doszukiwali się w tym teorii spiskowych to nie mamy się co dziwić, że przygoda z EC szybko się skończy. Nie mam porównania z innymi call center, ale klimat jest bardzo dobry. Grafik faktycznie elastyczny, nie ma problemu z wolnym i nie ma żadnych kar za nieobecności. Atmosfera na open space jest bardzo luźna i w każdej kwestii da się dogadać. Jeżeli na jakimś projekcie nie dajemy sobie rady to nie jesteśmy od razu skreślani tylko dostajemy szansę na kolejnych projektach. Ale tak jak pisałem wszystko zależy od nas i naszego zaangażowania. Bo jeżeli my nie wykazujemy chęci to nikt też nie będzie na siłę starał się nam pomóc. Ja pracuję od lipca 2017 i początki były dla mnie ciężkie. Pomimo tego, że nie szło mi najlepiej to nie zostałem skreślony na starcie i teraz idzie mi nawet całkiem dobrze. Cały czas poprawiam swoje umiejętności. Tak więc wszystkim anonimowym nieudacznikom polecam nie tracić czasu na pisanie marnych komentarzy, a zabranie się do szukania wymarzonej pracy. Może uda się Wam wreszcie znaleźć wymarzoną pracę, gdzie dyrektor każdego dnia będzie witał kawą i przygotuje drugie śniadanie.

Tomek
@Antek 17.10.2017 22:22

Też nigdy nie byłem w Tybecie, ale od wielu osób słyszałem o Yeti i atmosferze panującej w Himalajach, jak to poluje nocą na mieszkańców wiosek. Ogólnie człowiek śniegu znany jest z takich rzeczy. Dlatego nie polecam wycieczek do Azji!

Wika

Pracowałam tam w wakacje i liderka jest jedna! Osoba z jakości, która zajmowała się projektem na którym było ponad 30 osób znała odpowiedź na każde pytanie dotyczące projektu który składał się z kilku części! Nie prawda że bazy są po ukazaniu bo każdy dzwoni to samo! Zawsze miałam premię na czas i wypłatę! Kierowniczka czasami robiła zebrania bo było dużo błędów za które i tak płacili i w dodatku sami poprawiali. Lider też ok chociaż trochę dziwny. Ja za rok wrócę na pewno. Ludzie wszędzie trzeba pracować!!!! Nikt was nie posadzi i za darmo pensji nie da! A skoro tak jest tu źle naprawdę to czemu jesteście anonimowi? Przedstawcie się skoro racja jest wasza to chyba nie ma co się ukrywać prawda? Ja polecam firmę i serio byłam bardzo zadowolona. Hajs też się zgadzał a to najważniejsze.

zyguś
@Wika 16.10.2017 08:20

piękny post, która z liderek napisze jeszcze jedną i jeszcze lepszą?

pytanie

Liderki, świetnie wam idzie pozytywnych opinii, tylko co tak mało?

Iva

Nie polecam pracy w zadnym cc w Radomiu. Europ nie jest najgorsze. Słabe mają szkolenia nudne osoby szkolace bez umiejętności. Czepiają się na sali. Kierownik ani zły ani rewelacyjny ale tak na prawdę to ona panuje tam nad pracą. Chaos był jak była na urlopie. Każdy chciał rządzić i na siłę zwalniać ludzi. Plus nie ma kar pieniężnych za błędy. Minus praca do 20 minimum 3 razy w tygodniu.

mazi

Jak widać wyżej udzielają się tylko osoby zwolnione za brak wyników. Co do systemu motywacyjnego każdy projekt ma określone wskaźniki -wiem bo tam pracowałem i jest to na spokojne do wyrobienia... więc premia jest i nie za podpisywanie się tylko za wyniki !! Gdybym nie musiał wyjeżdzać dalej bym tam pracował z miłą checia

Neon

Pracuję w tej firmie już dłuższy czas.Realne zarobki przy pełnym wymiarze pracy to 1600 - 2500 .Ogólnie większość opinii moim zdaniem jest bardzo przekoloryzowana.Pracowałem w kilku tego typu miejscach i uważam ,że EC jest na prawdę ok.Proponuję zwrócić uwagę na negatywną skrajność tych wpisów - większość z nich to bzdury.Jeśli podchodzisz sensownie do swoich obowiązków to zapewniam ,że można wytrzymać.W każdym miejscu zawsze na coś znajdzie się coś na co można narzekać , ogólnie ekipa jest pozytywna i naprawdę niema się czego obawiać.Polecam

Tiger

Nie polecam pracy w tym miejscu. Cc rządzi się swoimi prawami, które dyktuje kierowniczka. Gdyby nie ona, przypuszczam że praca byłaby całkiem fajna. Osiąganie wyników w pracy to normalny obowiązek. Zdrabnianie imienia kierowniczki, schlebianie jej i nadskakiwanie starszej Pani już niekoniecznie. Zarobki i premia do wypracowania dla osób które się starają, ale na dłuższą metę odradzam. Miejsce pracy przesiaka żenującym zachowaniem ww osoby.

krecik

liderki wziely sie za pisanie pozytywnych opinii widze

aco1234

@KIKA Chyba tak czesto zmienialas prace w CC ze Ci sie firmy pomyliły W Europe Calling nie ma premii uznaniowych. Sa premie za wyniki. KAŻDY kto zrobi wynik dostaje okresloną w regulaminie premie.

sneaky

Powinna nastąpić zmiana kierownika oraz teamleaderów. Osoby siedzące na tych stanowiskach w ogóle nie nadają się na takie funkcje. Kierownik powinien być OBIEKTYWNY, a nie dawać ciepłe leady, ciepłe bazy po uważaniu.

kika

Ale przecież, jest to prawdą, co piszą w ogłoszeniu. Oczywiście, że są tu super zarobki i wysokie premie. Aby otrzymać duże wynagrodzenie i wysoką premię, należy: 1. Zakumplować się z kierownictwem. 2. Chodzić na wszystkie imprezy z kierownictwem. 3. Dotrzymywać towarzystwa, śmiać się z żartów kierownictwa. 4. Używać zdrobnień imienia szanownego kierownictwa, miło się wyrażać. 5. Nadskakiwać kierowniczce. 6. Patrz punkt 5. 7. Patrz punkt 6. 8. Koniecznie pamiętać o urodzinach wspomnianej już osoby. 9. Powtórz w tej samej kolejności punkt 5,6,7. I tak bez końca. To praca dla wytrwałych. Jeśli spełniasz powyższe punkty... To możesz mieć NADZIEJĘ na premie, awanse. Pozdrawiam

AUT
@kika 04.10.2017 20:32

opinia ,,kiky'' jest prawdziwa, oto cała prawda o tej firmie

brrrr

TE WSZYSTKIE POZYTYWNE OPINIE TO PISZE KIEROWNICZKA I LIDERZY PODLIZUCHY NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ!!!!!!!

Zostaw opinię o Europe Calling - Radom

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Europe Calling