MAN Trucks

• Błonia
  • Dąbrowa
  • Pobiednik Wielki

3. Opinie o pracodawcach Niepołomice
  5. Opinie o MAN Trucks Sp. z o.o.

Opinie o MAN Trucks Niepołomice

Nie przegap nowości o MAN Trucks Sp. z o.o.!

TOM

11.05.2021 12:10

Dzień dobry, mam pytanie do biura HK firmy MAN. Chciałbym się dowiedzieć, czy pracownik biurowy, byłby w stanie się odnaleźć w pracy "na produkcji" w firmie MAN. Chciałbym nadmienić, że pracy fizycznej się nie boję, czy będzie się mi ciężko przestawić?, czy mam szansę w rekrutacji? Pozdrawiam
    Czas leci a MAN bez zmian

08.05.2021 07:26

Nie polecam. 40 latki handlowcy boją się o swoje stoliki.

01.04.2021 20:40

Czy jest szansa przejść z zatrudnienia pracownika tymczasowego na stałe do Mana ? Czy wtedy również są takie przerwy w pracy ?

07.05.2021 16:41

Dzień dobry, "Ale w miarę czekania przestaje się już czekać." Autor: Albert Camus, Dżuma Żyjemy w takiej rzeczywistości, że pracownicy mają możliwość wyboru. Niektórzy wolą pracować dorywczo, bez długich umów, aby mieć możliwość podejmowania bardziej swobodnych decyzji, niektórzy natomiast preferują większą stabilizację. W związku z tym trudno jest jednoznacznie odpowiedzieć na takie pytanie. Pracownicy MAN wraz ze wzrostem umiejętności i stażu pracy mają możliwości uzyskania podwyżek. Dajemy również możliwości rozwoju, awansu, wspieramy finansowo samokształcenie pracowników, oferujemy program zniżek na zakup samochodów marek VW, Skoda i Seat. Nie do końca rozumiem, co ma Pan na myśli poprzez "przerwy w pracy"? Mamy tzw. korytarze urlopowe, ale nasi pracownicy są wówczas zatrudnieni i otrzymują wynagrodzenie. Jeśli chodzi o fundusz emerytalny to oczywiście uczestniczymy w PPK, gdzie wspieramy pracowników dofinasowaniem od pracodawcy. z pozdrowieniami, Dział HR

07.05.2021 23:07

Przerwy w pracy miałem na myśli przestoje oczywiście. Jeśli chodzi o te podwyżki to czy przechodząc do mana dostaje się automatycznie podwyżkę czy zaczyna się od tego samego pułapu co agencja? Możliwości zawsze w każdej firmie jest wiele ale czasem z tego niewiele wynika
    Szczęśliwy Szafirowy 38

05.05.2021 20:17

E tam gadacie Fajna praca dla mnie Super trochę ruchu nie zaszkodzi nie kazdy sie nadaje Pozdrawiam

07.05.2021 16:48

:-)
    Roek

05.05.2021 13:34

Nie polecam tej firmy . Kadra kierownicza porażka większość z nich niema pojęcia o pracy ( małolaty )
    Adrian 2

28.04.2021 13:11

Chciałem się dowiedzieć jak wygląda prace jako magazynier w firmie oraz jakie jest wynagrodzenie miesięczne
    korpo ludzi

24.04.2021 10:26

Witam, Nie polecam pracy w firmie MAN Trucks Sp.z o.o. Brak szacunku do pracownika. Obgadywanie za plecami. Brak poszanowania. Teraz z chęcią po wyciągnięciu wniosków z moich błędów jak dawałem/dawałem się poniżaj, to na ulicy jak spotkam te osoby to z chęcią prosto w twarz powiem co o tym ludziach sądzę. Mówię to z własnego doświadczenia w pracy biurowej po ponad 1 roku stażu.

29.03.2021 12:08

Jak to jest z tymi okresami postojowymi ? Ile one trwają ?
    daro92

21.04.2021 17:20

Firma MAN jest aktualnie w wirze zdarzeń restrukturyzacji przez ,które nie może określić kiedy to nastąpi. Jedno jest pewne -> Zakład w najbliższych miesiącach i latach będzie przechodził transformację po której będzie jednym z największych zakładów w Europie produkujących pojazdy ciężarowe. Nie będę zdradzał szczegółów , w nadchodzących tygodniach dostaniecie zapewne odpowiedzi z działu HR. Trochę cierpliwości !

23.04.2021 09:55

Dzień dobry, Nasza firma ma nadzieję na wzrost produkcji i w przyszłości uruchomienie 3 zmiany. Patrząc od strony biznesu to naturalne, że zakład chce się rozrastać, produkować więcej i generować zyski. Rozumiemy, że praca w trybie nocnym to zmiana w życiu każdego pracownika. Zapewniam Państwa, że nasi pracownicy są informowani o ważnych decyzjach tak szybko jak tylko możliwe. Pracownicy naszej firmy w środę 21.04.2021 zostali poinformowani o przyszłości firmy. Kiedy nadejdzie odpowiednia chwila dowiedzą się o tym oficjalnie też inne osoby. Z pozdrowieniami, Dział HR
    Santi

22.04.2021 10:03

Witam. Praca w MAN szczerze nie jest łatwo,praca bardzo ciężka .Na linii brakuje ludzi jest obciążenie ponad 100% I nikt tego problemu nie rozwiązuje produkcja ma iść. Ludzie po 2 dniach pracy nie mają siły dlatego coraz więcej osób się zwalnia lub ucieka na L4 żeby odpocząć. Kierownictwo obudźcie się!!

23.04.2021 09:41

Dzień dobry, odpowiemy faktami: obecnie mamy zatrudnionych w MAN Trucks ponad 600 osób - w tym miesiącu wypowiedzenie złożyła 1 osoba. Przestrzegamy wszelkich norm kodeksu pracy oraz zasad BHP, normy dźwigania, przerwy itp. Każde stanowisko jest opisane pod względem wysiłku energetycznego i oceny ryzyka. Pracownicy na stanowiskach, na których występuje przekroczenie efektywnego wysiłku energetycznego, otrzymują posiłki regeneracyjne. Pracowników przy trudniejszych czynnościach wspomagają suwnice czy manipulatory. Stanowiska różnią się miedzy sobą - występują stanowiska trudniejsze i lżejsze. Pracownicy, w związku z tym są rotowani i pracują na różnych stanowiskach, aby obciążenie było w miarę równomierne i by uniknąć monotonii. Nikt nie wykonuje pracy, która byłaby niedozwolona polskim prawem czy przepisami bezpieczeństwa. Należy zauważyć, że praca na linii jest pracą fizyczną, której towarzyszy wysiłek. Jeśli danemu pracownikowi nasze warunki nie odpowiadają to nikogo na siłę nie trzymamy. I kolejny temat poruszony przez Panią/Pana SANTI. Jeśli ktoś wykorzystuje zwolnienie lekarskie w celach niezgodnych z przeznaczeniem narusza podstawowe obowiązki pracownicze. z uszanowaniem Dział HR
    GoskaK

20.04.2021 09:57

Czy zatrudniacie na produkcji kobiety (była operatorka na maszynach)
    daro92

21.04.2021 17:25

Tak są zatrudniane ,ale to bardziej jeśli chodzi o podmontaże aniżeli na linie produkcyjną.

22.04.2021 10:25

Dzień dobry, tak, mamy kilka pań na produkcji. Można składać CV i jeśli tylko są wakaty zapraszamy panie na rozmowy kwalifikacyjne. Chcielibyśmy, aby liczba kobiet na produkcji powiększyła się i będziemy do tego sukcesywnie zmierzać. Jesteśmy natomiast związani prawem pracy i obostrzeniami związanymi z płcią typu dźwiganie itp. z uszanowaniem, Dział HR
    Jakub

21.04.2021 15:42

Czy jako absolwent LO mogę znaleźć u państwa w firmie prace? Zainteresowało mnie stanowisko w logistyce np. kompletowanie części pod zabudowę ciężarówki itd. ? Pozdrawiam
    Erika

16.04.2021 20:17

Chciałbym dodać merytoryczną odpowiedź, jednak komentarze umieszczane na tym profilu są skutecznie "moderowane". Jak pracownik tej firmy nie jestem w stanie wyrazić swojej opinii na tym portalu. Z racji zaistniałej sytuacji, jestem zmuszony wystawić negatywny komentarz. Jest kolejny przykład na arogancje i hipokryzję opisywanych tutaj WARTOści. Przestrzegam zatem przed traktowaniem treści publikowanych tutaj przekrojowe. Nawet stare posty zostały częściowo usunięte lub ocenzurowane. Jest to kolejny przykład "szacunku" o którym tak głośno trąbią wszem i wobec. Gratuluje pracownikom działu odpowiadającego za cenzurę za zaangażowanie. Z wyrazami pogardy Erika

19.04.2021 08:11

Dzień dobry, Zapraszam na rozmowę do działu personalnego w celu wyjaśnienia wątpliwości. Moderowane czy usuwane są np. komentarze obelżywe, zawierające wulgaryzmy, w których brakuje szacunku do innych, kiedy ktoś narusza dobra osobiste, komentarze niemerytorycznie. Jest to zgodne z regulaminem portalu, na którym Pani/Pan umieszcza wypowiedzi. z wyrazami szacunku, Dział HR

12.04.2021 05:44

Chciałem jeszcze zapytać z czym wiąże się przejście bezpośrednio do Mana ? Większe pieniądze , lepsze dodatki czy tylko płatne przestoje ?
    Korpo ludzik były

09.04.2021 11:51

Były pracownik/pracownika

04.04.2021 10:19

Witam, Nie polecam pracy w firmie MAN Trucks Sp.z o.o. Brak szacunku do pracownika. (usunięte przez administratora). Obgadywanie za plecami. Brak poszanowania. Teraz z chęcią po wyciągnięciu wniosków z moich błędów jak dawałem/dawałem się poniżaj, to na ulicy jak spotkam te osoby to z chęcią prosto w twarz powiem co o tym ludziach sądzę. Mówię to z własnego doświadczenia w pracy biurowej po ponad 1 roku stażu.
    Santi

31.03.2021 20:35

Ponoć od maja.
    Kamilo

19.03.2021 14:01

Pomawiam pytanie bo przed chwilką usuneliście przypadkowo poprzednie. Jakie są przyczyny blokowania byłych pracowników przez firme MAN?

19.03.2021 14:48

Dzien dobry, niczego nie usuwaliśmy, może przez przypadek sam Pan usunął swój wpis. Nie blokujemy powrotu pracownikom do naszej firmy. Wręcz przeciwnie, mamy co najmniej kilkadzesiąt osób, które do nas powróciły i pracują obecnie z nami, co najlepiej świadczy o tym, że jesteśmy dobrym pracodawcą. z uszanowaniem, Dział HR
    Andre

24.03.2021 19:26

Rozumiem że znasz przypadek gdy odmówili komuś powrotu lub sam spotkałeś się z taką odmową? Być może się nie znam ale pierwsza sensowna odpowiedź która mi się nasuwa to taka że nie byli zadowoleni ze współpracy...
    keris

24.03.2021 10:41

Jakie jest konkretnie wynagrodzenie na start na produkcji i w logistyce, chodzi mi o konkretną kwotę brutto, ile do tego premii itp. Czy np. po roku pracy są jakieś podwyżki czy wszyscy pracują na tych samych stawkach?
    Zastanawiam się

18.03.2021 18:47

Czy moglibyście mi powiedzieć jak wygląda praca w logistyce

19.03.2021 07:55

Dzień dobry, obecnie posiadamy trzy rodzaje stanowisk w logistyce. Pierwsze dotyczy operowania wózkiem widłowym, tutaj koniecznym warunkiem są uprawnienia UTD kat II WJO, mile widziana kategoria I WJO. Doświadczenie na wózku widłowy czołowym (elektrycznym) zakresie transportu komponentów; rozładunku i załadunku naczep. Doświadczenie na wózku bocznym na obrębie magazynu wysokiego składowania. Drugie stanowisko obejmuje rozwożenie części na linię innego typu pojazdami. I ostatnie polega na kompletowaniu części pod zabudowę ciężarówki, tak, aby monter posiadał odpowiednie komponenty do składania ciągnika. z pozdrowieniami Dział HR
    Kamilo

19.03.2021 13:00

O co chodzi z tym że Man Power wysyła zapytania do HR Man Niepołomice o to czy dany pracownik nie jest zablokowany jeśli kiedyś pracował w firmie.Jakie kryteria są brane pod uwagę w razie ewentualnego zablokowania byłego pracownika?

18.03.2021 11:15

Jak wyglądają staże w firmie?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAN Trucks?

Kontakt - MAN Trucks Sp. z o.o.

Rudolfa Diesla 1 32-005 Niepołomice

Kandydat-02

12.03.2021 23:54

Witam; Chciałbym się dowiedzieć na jakie stanowiska pracy na produkcji firma MAN zatrudnia aktualnie nowych pracowników ?

16.03.2021 13:23

Staramy się zawsze tworzyć jak najlepsze warunki i nieustannie pracujemy nad udoskonalaniem naszych procedur. Jeśli jest Pan naszym pracownikiem, to zachęcamy do kierowania tego typu pytań bezpośrednio do naszego działu HR lub kierowników produkcji, gdzie można uzyskać odpowiedzi.
    zaintereesowany

17.03.2021 15:47

W logistyce zakładowej tzn.? Chodzi o pracę na wózkach widłowych czy na czym polega to stanowisko?
    przyszły pracownik

16.03.2021 20:42

cześć, jak wyglada rozmowe o prace na produkcje ??

17.03.2021 09:10

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. Rozmowa składa się z dwóch etapów: 1. w Manpower - rozmowa oraz część praktyczna 2. po pozytywnym przejściu etapu w firmie Manpower następuje drugi etap w siedzibie firmy MAN Trucks tj. rozmowa kwalifikacyjna oraz część praktyczna sprawdzająca umiejętności manualne w przypadku stanowisk produkcyjnych. w przypadku dalszych pytań zapraszamy do kontaktu z firmą Manpower. z pozdrowieniami, Dział HR

12.03.2021 23:42

Witam; Chciałbym się dowiedzieć na jakie stanowiska jako pracownik produkcji firma poszukuje/zatrudnia aktualnie kandydatów od "pośrednika" Manpower?
    pracownik szuka transportu

27.12.2020 21:38

Witam państwa. Czy znajdzie się tutaj dobra dusza, z którą można by za odpowiednią kasę zabierać z krakowa do roboty? Dzielnica w Krakowie dowolna, byle jakoś dojechać. Proszę o kontakt

28.01.2021 19:04

a gdzie mieszkasz?

12.03.2021 16:40

Cześć . I jak ,przyjęli Cię ? Szukam transportu.

12.03.2021 11:32

Dziś kończę zmianę popołudniowa,i na tej zmianie mi zależy bo nie mam czym wracac do domu. Jest ktoś kto pomoże i jedzie na Kraków jestem z Nowej Huty Od poniedziałku na rano . Moj numer 884 960 105
    KKK

12.03.2021 09:12

Czy ktoś dojeżdża do MAN NIEPOŁOMNICE z okolic Dobczyc. proszę o info

16.02.2021 11:31

Witam. W jakich godzinach pracuje pierwsza i druga zmiana? Czy jest możliwość pracy caly czas na drugą zmianę?
    Jurek

23.02.2021 10:29

Nocki są planowane od wakacji, nie ma niestety jeszcze podanej daty od kiedy konkretnie
    x

11.03.2021 02:30

Podczas rozmowy kwalifikacyjnej kierownik powiedział, że rekrutacja jest docelowo prowadzona w celu wprowadzenia trzech zmian. Natomiast pandemia oraz duża rotacja sprawiają problem z datą wprowadzenia trzeciej zmiany.

17.01.2021 17:31

Pracuję już drugi miesiąc, praca ciężka - zarobki niezłe, przynajmniej na początek. Co mi się nie podoba, to że niby tak dbają o pracownika a będziemy zaczynać pracę na drugą zmianę o pół godziny późnej aby starczyło miejsca na parkingu gdy się zmiany zmieniają. Smutne bo wolą sadzić kukurydzę w miejscu gdzie mieli duży parking aby gminie płacić mniejsze podatki. Ciekawe czy zainkasowali dofinansowanie dla rolników chociaż plony co roku gniją na polu.
    wolf spider

03.03.2021 20:48

No takich ludzi firma potrzebuje, nie krytykuje, zaiwania i sie cieszy jak głupi. Dla nowych pracowników mają kontenery stwawiać bo już miejsc w szatniach brak, Wszystkie stołówki przerobili na szatnie.

04.03.2021 13:31

zarobki niezle tzn ?
    Kk

25.02.2021 18:18

Pilnie potrzebny dojazd z Krakowa z drukarskiej do MAN na jutro rano. Da radę ktoś pomóc?
    Kk

25.02.2021 18:09

Czy ma ktoś wolne miejsce na jutro na rano z okolic drukarskiej w Krakowie do MAN. Bardzo pilne.

25.02.2021 12:20

Potrzebny transport z Krakowa do Niepołomic. Najbardziej zależy mi na zmianie popołudniowej. Dogadam się z kimś ?

25.02.2021 11:31

Poszukuję kogoś z Krakowa z kim mógłbym się zabierać do pracy, szczególnie zmiana popołudniowa . Jestem z Nowej Huty. Może być i z centrum Krakowa . Pilne !
    Ana

24.02.2021 15:55

Witam, Poszukuje transportu do pracy do mana z Krakowa centrum, ktos cos?
    Gość

10.02.2021 12:52

Witam,ile osób zostało przyjęte z tych 130 co zapowidali w listopadzie?

18.01.2021 11:40

Pasek, ty to nie byłeś czarną owcą tylko tępym baranem. Nie chciało ci się robić tylko mętlik i plotki robiłeś. Wiemy u kogo pracowałaś za granicą więc nie wyolbrzymiaj zarobków. i wiemy ze teraz za grosze na magazynie w Polsce robisz.
    Mezo

01.02.2021 17:00

Ten Pasek T. faktycznie był nieogarnięty, konfliktowy i z bardzo niskim IQ, a raczej na poziomie opóźnienia umysłowego o czym świadczy wypisywanie żali i przechwalanie się zarobkami. Nie ma potrzeby pisać tutaj o takich osobach i lepiej nie brać pod uwagę komentarzy zwolnionych pracowników. Dla tych co chcą podjąć tu pracę. Praca jest ciężka ale dobrze płatna, a jak się ma choć trochę kultury osobistej, to można się z każdym dogadać.
    sas

28.01.2021 15:52

omijać tą firmę pełnym łukiem,wzywają cię pare razy na rozmowę tracisz tylko czas a oni nie raczą odpowiedzieć dzwonisz do nich i mówią że rekrutacja wyszła negatywna po tym jak obiecali że odzwonią nawet jakby mieli nie zatrudniać
    Pasek

18.11.2019 15:47

Siema ???? ogólnie polecam! Ale dla jasności polecam jak najszybciej uciekać z tego miejsca... nie będę się zbytnio rozpisywał, jeśli jesteś normalny to szybko skumasz o co mi chodzi... W manie długo byłem czarną owcą a z tym samym podejściem za granicą jestem jednym z najlepszych i docenianych pracowników,do tego za wypłatę x4,5 ...Serdecznie nie pozdrawiam,no może ze 3 osoby na to zasługują!

18.01.2021 11:42

Pasek, ty to nie byłeś czarną owcą tylko tępym baranem. Nie chciało ci się robić tylko mętlik i plotki robiłeś. Wiemy u kogo pracowałaś za granicą więc nie wyolbrzymiaj zarobków. I wiemy, że teraz za grosze na magazynie w Polsce robisz i dalej nie ogarniasz pracy.

18.01.2021 13:49

Bzdura - Pasek to nie był czarną owcą jak sam o sobie pisze - tylko baranem. Nie chciało mu się robić, wiecznie niezadowolony gbur tylko mętlik i plotki robił. Chciał być dyrektorem i zarabiać jak dyrektor, a ledwo ZSZ skończył. Wszyscy wiedzą u kogo robił za granicą bo wszędzie się chwalił -grosze przywiózł. Tam się go pozbyli i teraz za 1800 zł na magazynie w Polsce robi i dalej nie ogarnia pracy. .
    Gosc

14.01.2021 13:48

Witam, czy dostał ktoś może odpowiedź już ze strony manpaower po przejściu obu rekrutacji , w ostatnim czasie ? Odpowiedz miała być do około tygodnia po rozmowie w Manie a tu cisza... Pytając w manpaower odpowiadają że nic na obecną chwilę nie wiedzą
    wolf spider

15.01.2021 13:01

Bo kilku przyjęli, za 2-3 tygodnie będą nowe, pewnie wtedy się odezwą
    Sagub

06.03.2020 22:35

Też bym chciał żeby kiedyś wreszcie doszło do strajku, jesteśmy tak daleko za zarobkami w UE, że śmiało moglibyśmy się porządnie postawić i ugrać dużo więcej, niestety z jakiegoś powodu większości to co jest wystarcza, pamiętajcie - to jest duży koncern, fabryka Was "przeżuje i wypluje", macie swoją krótką chwilę w swoim krótkim życiu i nie walczycie by wam się żyło godniej, trochę lepiej, nie mówię tu do pracowników tymczasowych, ich będzie coraz więcej, ale do tych co mają umowy na stałe, weźcie się ogarnijcie, obudźcie się, wszyscy, w jedności siła ! Nie poddawajmy się, zakończyliśmy negocjacje z prezesem szybko, o to mu chodziło ! Nie wiecie jak dużo kosztuje zatrzymanie produkcji chociaż godzinę ? Zróbmy to wreszcie, przekonacie się, że zupełnie inaczej będą z nami rozmawiać, może następnym razem, za rok się uda, u nas produkcja będzie trwała dłużej niż w niemczech, "koronawirus później dotarł", hehe, powodzenia i do zobaczenia wkrótce na linii ;-)
    Sagub

12.03.2020 14:43

Wiem, koronawirus uderza prawie we wszystkie branże, z tego co widzę to raczej będą wozić tirami tylko makarony do sklepów spożywczych;-), Man też oberwie, tylko tak duża firma sobie poradzi, nie chcę wiedzieć jak, ale pewnie zaoszczędzi na nas ...
    OLAN

13.01.2021 17:30

Tak 2 lata temu albo trzy oferta podwyżki byłą 50 PLN mc brutto ze strony MAN podwyżki o mało nie doszło do strajku, tłumaczeniem był kryzys w branży którego nie było ( bo zlecen było coraz wiecej)
    on

04.12.2018 22:35

Czy są na linii produkcyjnej w MAN-ie osoby z wyższym wykształceniem?
    savino

25.03.2020 06:10

edit. " w Manie przez miesiąc '
    Ekran

13.01.2021 17:28

Sa i co ? fajna robota, wkrótce moga byc np. 3 zmioany na naprawach jak złyszałem,

Zostaw merytoryczną opinię o MAN Trucks Sp. z o.o.