MAN Trucks

• Błonia
  • Dąbrowa
  • Pobiednik Wielki

3. Opinie o pracodawcach Niepołomice
  5. Opinie o MAN Trucks Sp. z o.o.

Opinie o MAN Trucks Niepołomice

Nie przegap nowości o MAN Trucks Sp. z o.o.!

Mimi

18.07.2021 21:59

Witam, czemu w manie potrzebują pracowników, a blokują kandydata na rok, ponieważ w ofercie pracy było napisane 2 zmiany, a na prezentacji podczas rozmowy kwalifikacyjnej powiedziano o 3 zmianie i człowiek stoi pod znakiem zapytania musi to przemyśleć. Po namyśle okazuje się że już nie można starać się tam o prace przez najbliższy rok. No jestem w szoku
    Kacpi

19.07.2021 18:16

To nie wiem na jak starą ofertę trafiłeś, ale w ogłoszeniu było napisane, że od września są 3 zmiany. Również Pani przez telefon jak dzwoniła umówić się na rozmowę, poinformowała mnie, że wprowadzają 3 zmianę i czy jestem wstanie pracować :)

22.07.2021 00:16

Z początkiem lipca ogłaszali ze sa dwie zmiany, przyjdź i uwolnij sie od trzech zmian.
    lizus

19.07.2021 19:04

Nie rozumiem czemu tyle negatywnych opinii. Nikt wam nie każe tam pracować. Straszycie, że nie wiedzą ile doświadczonych osób chce się zwolnić....a wy nie wiecie, ile nowych osób chcą przyjąć :) Ciężka praca ale dobrze płatna. I dlatego się nie zwolnicie sami, bo nie macie gdzie iść za taką kase :) mam miejsca z krakowa w samochodzie, ktoś chce?

22.07.2021 00:14

Twój nick wszystko wyjaśnia, takich "pracowników" potrzeba.
    Rekrutacja

21.07.2021 16:23

Sorry ale długo mam jeszcze czekać na telefon czy przeszedłem rekrutacje czy nie? Po drugie, rekrutacja na produkcje wygląda tak, jakby to była rekrutacja na co najmniej stanowisko dyrektora :P kilka etapów, komisja paroosobowa? Rozmowa 40 minutowa, pytania jak dla dziecka? Komuś tu grubo się pomyliło. Szukacie parobków czy dyrektorów? Na wyższe stanowiska nie ma czegoś takiego nawet, żadnych testów itp. A tu produkcja, nie wymagane żadne wykształcenie specjalne i trzeba udawać idiote przed komisją i się tłumaczyć z każdego słowa.

22.07.2021 00:12

Sprawdzają czy będziesz wiernym wykonawcą poleceń, a może ucholem ;-)
    kacpi123

19.07.2021 18:58

(usunięte przez administratora)jak wygląda 2 etap rekrutacji na montażu?
    Kacpi

19.07.2021 18:19

Cześć, jak wygląda etap 2 rekrutacji na montaż? Mają dzwonić czy są zainteresowani moją kandydaturą na 2 etap, ale jestem ciekaw co tam trzeba zrobić :D

14.07.2021 19:48

Witam jak wygląda praca w strefie gc220? To już etap końcowy Lini produkcyjnej? Może ktoś opisać pracę na tym stanowisku. Z góry dziękuję pozdrawiam.
    Rob

16.07.2021 16:24

Jest co robić. Są na linii lepsze miejsca, ale są też i gorsze.

17.07.2021 08:07

Dzięki a czy ma to jakiś związek z posiadaniem kat C?
    Struś pędziwiatr

11.07.2021 22:53

Witam Jak są zarobki na rękę jako pracownik agencji na montera z kat C beż żadnych nadgodzin. Pani podczas rozmowy telefonicznej mówiła o 5500 brutto a 4600 netto z dodatkami. A Pan podczas rekrutacji mowil o 3600 realnie na rękę

14.07.2021 19:52

Z tego co się orientuję 3600 gołej pensji bez nadgodzin i sobót. Do tego nadgodziny +50% stawki, i soboty płatne 100% wtedy pewnie wyciągniesz te 4600 netto. Ktoś tu pisał że nawet 6 tys netto wyciągają ale to chyba już na dwa etaty :)
    Janek

13.07.2021 16:00

Witam. Ile realnie bez nadgodzin można zarobić na rękę? Aktualnie w ogłoszeniu piszą że zarobki do 5500 brutto, wcześniej było 5000 brutto. Czy praca jest bardzo ciężka jest dużo dźwigania? Na jakie realnie zarobki można liczyć? Czy umowa jest z przerwami czy jest ciągłość zatrudnienia?
    Tomek Z.

08.07.2021 19:07

Praca generalnie ok warunki spoko ludzie również pomagają sobie wzajemnie. Dotyczy to magazynu w którym można powiedzieć pracowałem ponieważ ze względów zdrowotnych będę musiał zmienić pracę. Niestety w ostatnim czasie w którym pracowałem tak podkręcali "śrubę" że nawet doświadczeni pracownicy mówili że to przesada i koordynatorzy reagowali. Jeżeli ktoś jest zdrowy ma chęci to magazyn jak najbardziej plus. Nie wiem jak jest na linii ja bym nie siedział w jednym miejscu. Minus to będą nocki
    Były na szczęście pracownik.

12.07.2021 21:32

Nooo. Koordynatorzy pomagają ze fest. Daj pan spokoj, jak mają pomoc, jeśli sami maja 10 rzeczy na glowie i kierowniczke ktora awans chyba ogarnęła pod biurkiem. Sama nie ma o niczym pojęcia, tylko gledzi ze ja to rozumiem, jest ciezko, ale musicie sobie dac radę. Koordynatorzy sami zabiegani, sami bez wsparcia, a robota zrobiona po łebkach, byle jako tako, bo czasu i ludzi brakuje by coś zrobić porządnie. Więc kto niby ma pomóc zwykłemu zuczkowi na wózku.
    Tere

10.07.2021 04:39

Witam pytanie czy pracując pod manem urlop rozpisywany jest na czas przerwy technologicznej? Czy jest do wykorzystania w innym czasie?
    terefere

10.07.2021 13:29

Urlop masz 3tygodnie od 1 do 23 sierpnia z czego 10 dni wypisujesz ze swojego a 5 idzie z elastyki.
    Tere

11.07.2021 01:31

A jeśli chodzi o przerwę świąteczna, sytuacja jest podobna?
    da

09.07.2021 20:24

Na czym polega praca na produkcji z prawkiem kat. C?

20.05.2021 20:21

Witam ile trzeba zrobić nadgodzin by wyjść ponad 4200 netto? Jak to jest z tymi nadgodzinami trzeba się o nie '' bic'' czy raczej jak ktoś chętny to może dłubać dłużej?
    F

07.07.2021 18:27

Zależy od m-ca ale np. sobota i 8/12 nadgodzin lub jeśli wypadną to np. dwie soboty lub 20/22 nadgogziny.
    Nie polecam

07.07.2021 07:42

Syn pracował w tej firmie. Pieniądze dobre, jednak praca i atmosfera ciężka... (usunięte przez administratora) Nie polecam.

07.07.2021 15:02

Rozumiem, że syn nie umiał sam wyrazić swojej opinii tylko mamusia musiała to za niego zrobić. Żałosne. Nawet podejrzewam o kogo chodzi. Pozdrów serdecznie Tomusia od nas wszystkich.
    Santi

04.07.2021 00:29

Witam. Praca na linii polega na tym że nie mozesz odejść od ramy (auta) nikt za ciebie nic nie zrobi. Rekrutacja trwa cały czas jeżeli nie masz pleców tzn.rodziny lub stażu będziesz robić najgorsza robotę. Obecnie jest wdrazana inwestycja I lepsza pracę dostają ludzie że stażem co im się należy no i oczywiście pociotki czyli rodzinki pracowników. Takt niby trwa 6:40 ale w rzeczywistości jest ok 5 min nawet mniej na "ramę" tzn auto. Pracy na linii nie życzę najgorszemu wrogowi. Cóż wygrywają układy I układziki już niedługo dziękuję MAN. Tym bardziej że zachodzą zmiany I nikt nic nie wie I oczywiście 3 zmiana w nocy przy takiej pracy tego nie widzę I dział HR może zachwalać itd. ale zwykły pracownik produkcji ma dość tego tempa I braku informacji. Praca albo zdrowie wybierz sam pozdrawiam
    DwaKoła

02.07.2021 14:54

Mieszczą się kaski do szafek, lub czy jest jakieś miejsce w którym można zostawić bez obawy że zniknie?
    Gość

01.07.2021 15:11

Witam proszę powiedzieć mi jak wygląda praca na montażu z prawem jazdy kat C (zjazd z Lini produkcyjnej itd) Jak to wygląda ile czasu potrzeba by zdiagnozować pojazd, i odstawić go na parking. Co poza odstawieniem wykonuje się na Lini produkcyjnej?
    Morton

29.06.2021 06:57

Cześć. Na jaki okres jest umowa z agencji pracy dla operatora wózka widłowego ? I jakie są szanse, żeby później dostać umowę bezpośrednio z MAN ? Czy pierwsza umowa z MAN jest na czas określony, czy od razu na czas nieokreślony ? Czy przy przejściu z agencji pracy bezpośrednio do MAN da jakieś podwyżki (zapewne indywidualne, ale czy są) ? Pozdrawiam
    Tom

30.05.2021 21:48

Witam to co się dzieje teraz na linii to jest jakieś nieporozumienie, ludzie nie mają czasu wyjść do WC po 8 godzinach ciężko dojść do samochodu człowiek jest tak wykończony. Porażka
    Haha

02.06.2021 07:27

Właśnie Tomek zwolnij się, bo każdemu na nerwy działasz wykałaczko.

29.06.2021 01:23

Zapychaj jak możesz, gdy zaczniesz chodzić na L4 wykopią za burtę
    Toslaw

17.06.2021 21:55

Witam,orientuje się ktoś czy firma organizuje jakiś przewóz pracowniczy z okolicy Słomnik, Skały? W ogłoszeniach agencji widnieje informacja o przewozie pracowników akurat nie z tych miejscowości a jak to wygląda w rzeczywistości. Może dojeżdża ktoś z okolic Skały, Słomnik, chętnie bym się dołączył by zmniejszyć koszty dojazdu.

29.06.2021 01:18

Jak Cię kolega przewiezie będziesz miał przewóz.
    candy data

24.03.2021 19:46

Dzisiaj odbyłem spotkanie rekrutacyjne w agencji pracy Manpower, zrezygnowałem z kontynuowania procesu rekrutacyjnego po otrzymaniu informacji o tym, że to agencja pracy Manpower ma mnie ewentualnie zatrudnić a nie sama firma Man, jak również po informacji o dwóch okresach po trzy tygodnie w ciągu roku - BEZ PENSJI (!) - tak zwane przestoje kiedy agencja płaci tylko ubezpieczenie... Sam pracownik agencji jak i początek rekrutacji przebiegał w miłej i kulturalnej atmosferze.
    Mikko

29.04.2021 05:05

Ubezpieczenie działa na miesiąc po zerwaniu lub zakończeniu umowy o pracę więc jest wypłacane
    Tojo

27.06.2021 11:28

Nie,w przestojach nie płaci firma ubezpieczenia,jest tylko ochronne zdrowotne z automatu. Czyli tłumacząc w 100% masz opiekę medyczną, nie masz składek ZUS. Coś teraz wreszcie zaczyna się dziać, czyli umowy przedłużane od końca umowy anie od końca przestoju. Ale w tym okresie bezpłatne urlopy, zmienia się, w końcu trzy zmiany się zbliżają.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAN Trucks?

Kontakt - MAN Trucks Sp. z o.o.

Rudolfa Diesla 1 32-005 Niepołomice

Morbidnoizz

25.06.2021 14:52

Niektórzy tu ewidentnie przesadzają bądź to ich pierwszy kontakt z jakąkolwiek pracą. Lekko nie jest - ale nigdzie pieniędzy za darmo nie rozdają. Zwolniłem się tylko dlatego że znalazłem lepszą pracę w zawodzie. Tempo mi przeszkadzało tylko przez pierwsze 2 tyg później przywykłem (po części) Minusem firmy było jedynie traktowanie człowieka jak zastępowalny numerek (chociaż przy takiej rotacji ludzi to do pewnego stopnia zrozumiałe), ale nie zrozumiałe jest iż kompletnie zbagatelizowano mój 15stoletni staż pracy (!) no i przemądrzały zastępca kierownika który 3 dnia mojej pracy przyszedł z pretensjami a zapytany o co konkretnie chodzi, nie umiejąc odpowiedzieć dostał szału, i o tamtej pory zaczął swoje dziwne pytania p/t "znudziła CI się praca tutaj?" i szukanie czego by się tu dopieprzyć, kompletnie nieprofesjonalne podejście gościa który pozjadał wszystkie rozumy i myśli że to jego prywatny folwark. Taki typowy "polaczek" brrr.
    Zzrumbek

26.06.2021 23:10

Kolego jak długo pracowałeś w Man truck? 15 lat? Teraz obeznie robię 8 lat w innej firmie i przy zwolnieniu zero reakcji, chyba taki już jest terend cóż zrobić.
    Tom

24.06.2021 10:17

Czy obiady na stołówce są smaczne i jaka jest cena obiadów?
    P01

25.06.2021 10:16

Nie przesadzaj, nie ma źle, taka bułka 3zł, jakiś burger 9.5, nie kojarzę innych cen :p Bułki bywają wierzchem przyschnięte ale to zależy od pory, jak robią je rano a po kilku godzinach kupujesz to raczej norma
    Smakosz

25.06.2021 10:40

Widać, ze za krotko tu robisz i mało jeszcze widziales. Hehe
    P01

18.06.2021 11:42

MAN jak sobie wyobrażacie 3 zmiany? Taki ja chodzący na nadgodziny a jest trochę takich osób straci możliwość dorobienia normalnych pieniędzy, nie oszukujmy się niespełna 4tyś na rękę to nie dużo biorąc pod uwagę tempo jakie jest narzucone, przewidujecie podwyżkę przy przejściu na 3 zmiany? - wypadałoby
    Luzak

21.06.2021 10:59

Czy to jest forum założone przez dział HR mana? Czy ma być niezależne? I dlaczego tylko jedna strona może usuwać posty?
    Luzak

23.06.2021 08:05

Ja nie napisalem o manie,tylko o innej duzej firmie w Wieliczce. Ale z powodu usunięcia mojego postu,ten zupelnie stracił kontekst.
    Smakosz

22.06.2021 19:13

Z tej stołówki to tez na miejscu nowych bym się nie cieszył. Szybko się ludzie przekonają jakie tam jest jedzenie i co można znaleźć w karmie pd Staszka. Najlepsze jest to, ze nikt z tym nic nie robi.
    Henry

14.06.2021 09:38

Witam, Chciałbym zapytać jak wygląda praca na Magazynie, wózek widłowy lub jakieś inne funkcje? Dział Logistyki? plusy i minusy? ile zmian? Dzięki za odp pzdr
    Sosa

07.06.2021 13:24

Witam czy są przyjęcia dla kobiet??
    Disel

08.06.2021 15:10

Będąc na rozmowie w sprawie pracy, widziałem grupę świeżo przyjętych ok 10 osób, w śród nich była jedna kobieta. Po prostu zadzwoń do agencji i zapytaj.
    Sosa

07.06.2021 16:08

.....
    Xxx

07.06.2021 13:21

Witam. Czy są przyjęcia dla kobiet?
    Disel

05.06.2021 21:26

Witam, czy pracując pod agencja pracując w soboty dostajemy dodatek w wysokości 100%, i czy nadgodziny są dodatkowo płatne. Nie dopytałem na rozmowie. Proszę o odpowiedź od osób które pracowały lub pracują pod agencja. Pozdrawiam
    Agencjowy

06.06.2021 19:12

Tak soboty masz 100% Reszta nadgodzin w tygodniu 50%
    Qwerty

01.06.2021 15:34

Słaba robota
    Xyz

01.06.2021 15:32

Pracownik(usunięte przez administratora)do zwolnienia. Brak poszanowania dla czasu i pracy kierowców. Wieczny zaciesz na twarzy, może trzeba go zetrzeć. Ta wykałaczka do niczego się nie nadaje.
    Zainteresowany

24.05.2021 21:59

Witam średnio po jakim czasie można dostać umowę bezprosrednio pod Man-em.?
    Manowiec

27.05.2021 19:36

Ok.6-8 miesięcy
    Jom

20.05.2021 18:11

A miałem składać tam papiery .po komentarzach widzę że szkoda zawracać sobie głowę (usunięte przez administratora) Pozdrawiam
    Mam

21.05.2021 23:30

Radzę samemu spróbować a nie czytać komentarze zwłaszcza negatywne , wszyscy wiedza jaka ludzie maja tendencje do wylewania żali
    x

26.05.2021 18:28

Pomijając całą dyskusję, znajdź firmę z większością pozytywnych opinii ?
    Zniesmaczony

20.05.2021 12:50

Pracownicy Mana zachowują się w sposób skandaliczny w stosunku do pracowników firm podwykonawczych ! Wrzaski, darcia, klęcie, wyzwyania, wyśmiewania i ogólnie robienie zamętu jest na porządku dziennym. Pracownik Man to lepsza kategoria człowieka ? - tak tylko pytam.
    Były pracownik.

22.05.2021 07:38

Jakoś tego nie odczułem.
    tomasz c.

26.05.2021 18:26

Z jakiej firmy jesteś ?
    Juri

23.05.2021 15:58

Gowniania robota pracowałem 2 lata dobrze ze coś pchnęło mnie do zmian jest dużo lepszych i lżejszych prac za podobne pieniądze a Ty Pracowca (usunięte przez administratora) Ci w.... haha
    Gustaw

19.05.2021 15:08

Czy prowadzicie rekrutacje do prac biurowych księgowość/HR itd. czy odbywa się również przez agencje pracy czy tylko i wyłącznie przez Waszą stronę ?
    MAN Trucks Sp. z o.o.

20.05.2021 14:58

Dzień dobry, obecnie prowadzimy rekrutacje na znaczną liczbę stanowisk w administracji. Zapraszam do przesłania CV wraz z nazwą działu, którym byłby pan zainteresowany na nasz adres mailowy. pozdrowienia, Dział HR
    ŁUKASZ

30.03.2021 12:03

Witam proszę o konkretna informację o zarobkach: 1. Podstawa - 2. Premia/dodatek - Jak wygląda premiowanie? Proszę o jasną konretną odpowiedź bez mydlenia oczu w stylu "zarobki od 5tys zł"
    elo

24.04.2021 18:30

na jakiej zasadzie przydzielana jest ta premia? To jest procentowo czy po prostu kwota? Dostaje się ją zawsze czy można dostać gołe 4.300 brutto (3.100 netto)? Jak są płatne nadgodziny? Soboty tylko czy w tygodniu też?

20.05.2021 14:28

Kolego ile trzeba mieć nadgodzin żeby zarobić te 4600 na rękę? I jak wygląda temat z nadgodzinami są to soboty czy zostaje się dłużej, np można robić 9 h codzień, jak to ogólnie wygląda. Idę na rozmowę kwalifikacyjną, pracy się nie boję, mieszkam niestety kawał drogi od mana i za te 3600 średnio mi się opłaci jeździć.
    Bartek

18.05.2021 13:49

Dzień dobry. Mam pytanie czy jeździ ktoś może z krakowa okolice mistrzejowic z kim można by było się zabierać? Za odpowiednią kasę oczywiście.
    Manniedlamnie

12.05.2021 01:34

Po tygodniu pracy stwierdzam jedno . Panowie i Panie to nie jest zakład pracy tylko o...z pracy. To co się tu dzieję przeszło moje najśmielsze oczekiwania i wyobrażenia o tym miejscu. Czasu brak na potrzeby fizjologiczne a wody się można napić tylko w przerwie od taki szacunek do pracowników ma ten wspaniały legendarny zakład . Niestety czas na mnie z tego miejsca. A cóż zakład prędzej czy później czeka góra lodowa z którą chyba się zderzy a pracownicy szalupami będą odpływać wsiną w dal. Ja odchodzę żegnam.
    xyz

15.05.2021 01:49

Widze ze reprezentant MANa na goworku wali scieme niczym czas taktu na legato:):) Kazdy kto robi wie jak jest a nowy jak przyjdzie to zobaczy....i pewnie szybko sie zwolni :)
    Były na szczęście pracownik.

17.05.2021 23:51

Z taką rotacja jak mają to wystartuje ta 3 zmiana że fest. Czarują w manpower, masz robic wolno, najważniejsze bezpieczeństwo, a potem przy pierwszym wypadku, czemu tak wolno:) ta firma ma bardzo dziwne priorytety i jeszcze dziwniej poukładany system pracy. Jesteś sam, nie licz na jakąkolwiek pomoc, zwłaszcza na logistyce która ledwo wyrabia, a właściwie nie wyrabia
    SMERF

15.05.2021 14:35

MAN - MARNOŚĆ, ALUZJA, NEPOTYZM

Zostaw merytoryczną opinię o MAN Trucks Sp. z o.o.