MAN Trucks

• Błonia
  • Dąbrowa
  • Pobiednik Wielki

3. Opinie o pracodawcach Niepołomice
  5. Opinie o MAN Trucks Sp. z o.o.

Opinie o MAN Trucks Niepołomice

Nie przegap nowości o MAN Trucks Sp. z o.o.!

N@

27.04.2022 13:41

Dzień dobry, czy sa przewidziane przestoje na produkcji na maj biezacego roku?

28.04.2022 08:48

Dzień dobry, jeśli jakieś dni się pojawią to na pewno sporadycznie. Pozdrawiamy HR
    Niemoralny

20.04.2022 22:45

A może ktoś opowie o nowym dziale kabin?

25.04.2022 08:43

Dzień dobry, Nie przypominam sobie, abym usunęła jakiś komentarz, owszem - są usuwane obraźliwe słowa, wulgaryzmy, ale nie całe komentarze. Widocznie Pana wpisy są na tyle nieadekwatne i odstające od regulaminu, że nie przechodzą nawet przez cenzurę GoWorka. Z uszanowaniem HR

25.04.2022 13:37

Dopiero buduje się hala wię cieżko coś powiedzieć
    kaja

13.04.2022 16:13

kierownik odcinka montażu może liczyć na 10k na rękę?

22.04.2022 09:29

Dzień dobry, Nie udzielamy takich informacji na forum internetowym. Pozdrawiamy HR
    Ajak

24.04.2022 16:43

Byłoby prościej jakbyś wysłała cv ale widać że lenistwo wygrywa. Nikt Ci nie poda na forum widełek płacowych
    Kierowca

22.04.2022 10:46

Witam, na kiedy planowany jest start produkcji oraz wysyłki części do Niemiec w związku z wojna na Ukrainie?

22.04.2022 12:56

Dzień dobry, Dział HR nie posiada i niestety nie udziela informacji o wysyłce części. Produkcja startuje końcem kwietnia. Pozdrawiamy HR
    Klient

21.04.2022 22:32

Kiedy ruszy produkcja ciągników? 8 miesięcy po zamówieniu i cisza zero konkretnej informacji...

22.04.2022 08:20

Szanowny Panie, w sprawach zakupowych i klienckich proszę kontaktować się z działem sprzedaży. https://www.man.eu/pl/pl/o-nas/kontakt/formularz-kontaktowy/formularz-kontaktowy.html Niestety nie jesteśmy w stanie udzielić Panu tutaj informacji na temat zamówionej przez Pana ciężarówki. Z uszanowaniem, Dział HR
    schabowy

03.04.2022 20:00

Witam, czy orientuje się może ktoś jak będzie w najbliższych tygodniach wyglądała sytuacja z przedłużaniem umów, chodzi o umowy z manpower i samego mana, jak komuś się skończy w maju to czy przez tą sytuację na Ukrainie będą przedłużać ? dzięki

07.04.2022 17:35

Przecież już drugi tydzień stoimy i niepowiedziane jest kiedy dokładnie wrócimy

21.04.2022 12:35

Dzień dobry, bardzo smaczna ksywa Schabowy! U nas schabowy w stołówce zakładowej zawsze w czwartki :-) Wracając jednak do pytania: rozumiemy obawy związane z sytuacją w Ukrainie. To czas trudny nie tylko dla narodu Ukraińskiego, ale również dla Polaków oraz szeroko rozumianego biznesu. Solidaryzujemy się z Ukrainą nie tylko słowem, ale również pomagamy jako firma, z czego jesteśmy ogromnie dumni. Nasza sytuacja jako firmy jest bardzo stabilna i w związku z tym umowy są przedłużane bez zakłóceń. Mam nadzieję ta odpowiedź jest satysfakcjonująca. Pozdrowienia HR
    kjfa

11.04.2022 19:01

Na jakie wynagrodzenie można liczyć na utrzymaniu ruchu?

21.04.2022 12:12

Drogi KJFA, oczywiście wynagrodzenie odpowiednie do obowiązków. Zapraszam do aplikowania - poniżej link: https://system.erecruiter.pl/web2/index.html?tc=637861398193196211#pl/recruitment/216173 Na rozmowie rekrutacyjnej można dowiedzieć się więcej o ofercie. pozdrowienia, Dział HR
    Swierzak

03.07.2021 08:11

Nie polecam tego czegoś. Pracuję 2 tygodnie praca bardzo ciężka nie ma czasu iść sobie zrobić herbaty ani kawy rano. To się w głowie nie mieści jak tu traktują pracowników. Ktoś napisał poniżej że do WC nie ma się czasu iść ,ale nie chciało mi się w to wierzyć, a tu proszę bardzo faktycznie tak jest. Nie szanują pracownika to nie będą go mieć. Zmywam się z tąd 2 tyg życia stracone. Cześć Na + dobre zarobki. Na - wszystko inne ,wlacznie ze stołówka łee.
    Bayraktar

20.03.2022 10:27

Kolega @Nick wyżej ma rację. Sam pracowałem w MAN przez pewien okres czasu i też wychodzę z założenia że ludzie tam pracujący mają niski iloraz inteligencji lub nawet jeśli ich IQ jest przeciętne to światopoglądowo i tak są prostymi ludźmi. Znaczna część załogi to zwykłe festyniaki lub kanapowcy co "cykają" browarki przed telewizorem. Dla firmy tacy pracownicy oczywiście są na duży plus ponieważ wykonują należycie swoje obowiązki i nie są skorzy do jakiekolowiek samodzielnego myślenia czy planowania. Skręcając n-ty raz tę samą część po kilkuset godzinach pracy masz to robić dalej bez najmniejszego zająknięcia niczym robot a nie kontemplować nad tym że zajedziesz swoje zdrowie za 15 lat takiego tyrania gdzie nawet nie masz kiedy skorzystać z WC. Zmieniłem pracę i pracuję teraz w sprzedaży. Praca jest przyjemna, mam nienormowany czas pracy, nikt nade mną nie stoi. Ludzie z pracy to ludzie z pasjami i zainteresowaniami z którymi przyjemnie porozmawiać i się dowiedzieć od nich czegoś nowego o świecie. Zarabiam więcej niż w MAN a pracuję mniej. Mam czas na rozwijanie swoich zainteresowań i nie jestem zmęczony po pracy. Jeśli chcecie tyrać gdzie nie macie czasu się załatwić, przebywać w środowisku prostych ludzi powtarzających jakieś banalne frazesy typu "hehe środa minie tydzień zginie" to spoko, może ktoś to lubi. Inni niech sobie od razu darują tam pracę i wybiorą coś innego gdzie będą się bardziej rozwijać. Polecam wyjść z bańki że 4 tyś. złotych to dobre pieniądze i poznać ludzi z innych grup społecznych to może wtedy otworzycie oczy że życie potrafi być i lepsze, i prostsze.
    Kandytos

05.04.2022 15:12

3500-4000 zarobisz prawie w każdej na produkcji gdzie pracowałem, ale nie będę z pewnych względów szafował tu nazwami, przeważnie oczywiście z lekkimi nadgodzinami lub większymi to i 5000-6000 netto ale to już zależnie od stanowiska na którym jesteś.
    Max

01.04.2022 18:32

Co powiecie o stanowisku Specjalista ds. kontroli jakości. Mam 15 lat doświadczenia na podobnym stanowisku i znam wszystkie systemy zarządzania jakością ale średnio u mnie z angielskim. Dlatego nie aplikuje, jednak ciekawi mnie to stanowisko, obowiązki i zarobki.
    Widlak

28.02.2022 04:03

Siema , jakie są zadania dla operatora wozka widłowego? Magazynowanie towaru i rozladuki/załadunki? Na poczetak jaką stawkę zaoferują ?

30.03.2022 14:17

Cała logistyka przenoszona jest do firmy zewnętznej także zarobki napewno pójdą w doł na magazynie bo jak to powiedzieli na zebraniu optymalizacja kosztów
    Trumian

30.03.2022 21:49

Zależy na jaki dział trafisz. Jeśli na klt/glt to twoim zadaniem jest rozwiezienie pełnych pojemników, zebranie pustych, rozładowanie pustych, załadowanie pełnych i tak w kółko. Masz swoją trasę (są łatwe i trudne) i za nią odpowiadasz. Jeśli jesteś obrotny to masz czas na wszystko, a jeśli nie to (zaobserwowane na mojej zmianie) nikt Cię nie skarci, tylko zostanie zrobiona relokacja pracowników by nadrobić zaległości. Niestety o ile na magazynie panuje logiczne rozłożenie towaru, to na produkcji masz już sajgon by się połapać co gdzie powinno stać (upraszczając - logika opisów miejsc na prod: 1, 12, 988,14, 215, 120... Cyfry poglądowe,ale tak to wygląda) Tak jak @Ktoś napisał. Magazyn zostaje przejmowany przez firmę zewnętrzną (gdzie proces się rozpoczyna od lipca) więc stawki pewnie pójdą w dół
    Drops

14.03.2022 14:07

A kierownicy liniowi, odcinka ile moga zarobic, i czy jest mozliwy awans z pracownika na kierownika?
    Mentos

17.03.2022 13:20

Oczywiście ze nie można przejść z pracownika na kierownika bo po pierwsze nie miałby kto robić na linii a po drugie musiałbyś mieć certyfikat volkswagena
    Drops

20.03.2022 15:51

Co to znaczy miec certyfikat vw? A kierownicy od ilu moga zarobic? I jak sie zalicza ten certyfikat?
    Kazek

16.03.2022 10:38

Powiedzcie jak wygląda praca w Man Trucka? Czy warto próbować? Polecacie? Czy często się przestoje - jak one są plate?
    GC Przestuj

13.03.2022 18:36

Szukuje się przestuj 3 miesięczny ciekawe jak płatny bo jak mniej niż 80% to dużo ludzi ucieknie z tej firmy, i ciekawe jak rozwiążą pracowników Manpower co im podzieńkuja?? Bo jeśli tak to ciężko będzie znalesc ludzi na produkcję bo i tak zła opinia o MAN się ciągnie.

11.03.2022 22:31

Witam, czy był ktoś na płatnej delegacji? Jak to wygląda i czy warto
    Johny

07.03.2022 13:54

To jest dla wszystkich osób które chcą się przyjąć do firmy i dla tych którzy już pracują. Po pierwsze moje zdanie jest takie jak ktoś chce pracować to będzie pracował a jak coś jest (usunięte przez administratora).... leniem to nie będzie prosta sprawa i nie rozumień tych co cały czas narzekają jak tu nie jest źle wszystko na nie to mi nie pasuje to nie itd. Pracowałem już prawie wszędzie w tym zakładzie 1.na lini wiadomo jest ustalone tempo i trzeba się trzymać pracuje się w rytmie taktu takie uroki produkcji 2 podmontaz już jest inna specyfiką pracy podrobisz trochę i masz chwilkę wolne jak jest dobra sekwencja 3 ktoś tu raz pisał że na naprawach się leży ze mają najlepiej chciałbym żeby ta osoba tam przyszła na jeden dzień nie więcej i zobaczyła jak się leży ale pod samochodem trzeba naprawdę mieć trochę oleju w głowie żeby tam pracować to nie jest produkcja że masz ustalone czynności i robisz tak jak cię wyszkolili . Robisz co chwilę coś innego trzeba się poprostu znać na mechanice 3 Zarobki są dobre jak za 8 godzin pracy teraz na start jest chyba 4.450 na umowie plus premia to brutto wychodzi 5.500 około, masz czas i ochotę zostajesz na nadgodziny jak jest możliwość przychodzisz w sobotę I już robi się dobra kasa ,pracujesz pod dachem wiadomo latem jest trochę gorąco No ale jak ma nie być jak tyle maszyn pracuje a dach jest blaszany siła rzeczy musi być ciepło A teraz dla tych wszystkich narzekających że zimno że gorąco że mało płacą nie pasuje Ci robota nikt cię na siłę nie trzyma składaj wypowiedzenie i narka Ogólnie Praca jest spoko wiadomo zależy też gdzie się trafi są działy cięższe lżejsze ale wszędzie się pracuje nikt Ci za darmo nic nie da Pozdro
    Bravo

08.03.2022 18:23

Dobra Johny podlizałes się kierownictwu i działowi HR które zapewne czytają komentarze. Każdy ma prawo wyrazić swoja opinie i tyle w temacie.
    Johny

09.03.2022 15:32

Bravo ile ludzi tyle opini proste Czy to można nazwać podlizywaniem ? Nie . Napisałem to co myślę i jakie mam doświadczenie z tą firmą Tyle w temacie
    Stanisław

20.01.2022 00:26

- na banerach 5500 brutto, na umowie 4k a reszte to może dostaniesz w premii, nadgodzinach i dodatkach - dziś masz umowe (pośrednik) jutro nie masz "bo nie potrzebujemy pana, bedziemy dzwonić" (nawet kilka tygodni) - praca na czas, zalezy od stanowiska 6-12 min na auto. Musisz wyrabiać norme! - zaplanuj sobie siku albo bedziesz błagał żeby Cie ktoś zastąpił - huk, hałas i zakurzenie (smarkasz na szaro) - chwalą się stołówką ze średnim jedzeniem, po którym są "rewolucje" - zatrudniają ludzi a parking ciasny że auta na zewnątrz stoją - znikające urlopy i ucinane godziny (trzeba sie bardzo pilnować) - w lecie na hali jest piekarnik a w zimie 2 polary i czapka - praca na 3 zmiany (nocki) - niezrozumiały system pracy "bank godzin" , "elastyka" (sobote płacą jak zwykły dzień i czasem jest obowiązkowa) + regularne wypłaty + autobus + można palić (jeśli masz czas) + ciuchy i buty dobrej jakości + jak sie wysilisz (nadgodziny) to możesz dobrze zarobić Generalnie nie bylo źle, ale jest wiele firm gdzie jest lżej za lepszą kase

02.02.2022 16:33

Pierwsza rzeczowa odpowiedź...
    danuta

06.03.2022 15:39

no jakie firmy sa lepsze?
    Messik

03.03.2022 23:09

Najgorsza firma jaka może być zajeżdżasz z towarem stoisz kilka godzin a awizację była na 22 to cie wpuszcza o 2 w nocy, gdy cie już wpuszcza o 22 to czekasz kilka godzin na wózkowego bo oni najpierw muszą w piłkarzyki zagrać sobie w czasie pracy. (usunięte przez administratora) firma kierowcy omijajcie z daleka
    Bolek

03.03.2022 11:14

Brak wiązek z Ukrainy szykuje się przestuj, plotki chodzą ze będą masowe zwolnienia jak by do tego doszło to ludzie już tu nie wrócą bo już parę razy zwalniali i przyjmowali
    Bugas

03.03.2022 22:37

Też tak myślałem że nie będą wracać, dadzą 6000 brutto za trzy lata i będziemy śmigać wszyscy po 90 na zmianę, ale to dopiero gdzieś za 3 łata, mnóstwo utrudnień i problemów przed marką jeszcze...
    Drama

03.03.2022 01:54

Ludzie jeśli ktoś szuka pracy to nie tam ! To (usunięte przez administratora) nie masz żadnych praw tylko (usunięte przez administratora) chcesz się załatwić błagaj się żeby ktoś Cie zastąpił do WC jeździsz na hulajnodze. I to nie są żarty!

02.03.2022 20:36

Witam, proszę o info czy są aktualnie przyjęcia do Man na produkcję? Czy przyjęcia są wstrzymane?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAN Trucks?

Kontakt - MAN Trucks Sp. z o.o.

Rudolfa Diesla 1 32-005 Niepołomice

NH

27.02.2022 12:12

Witam, Czy inwazja Rosji a Ukrainę ma jakiś wpływ na dalsze zatrudnienia w firmie ??
    Prawie nowy

02.03.2022 18:07

Witam. Dostałem tel. Ze rekrutacja wstrzymana do odwołania z powodu sytuacji na Ukrainie. Czy ktoś już dostał takie info?
    Do: Nowy

02.03.2022 18:44

Z agencji pracy dzwonią i prawie nowych odwołują, tłumacząc że w związku z sytuacją na granicy wstrzymują zatrudnienie nowych. A z Tobą jak jest dokładnie? Kiedy zostałeś zatrudniony? Jak dawno?
    Kk

01.03.2022 19:21

Witam jakie są zarobki w tej firmie dla osoby początkującej i czy umowa jest najniższa krajowa czy taka jak naprawdę się zarobi i czy wogole od razu jest umowa o pracę z góry dziękuję:)
    Lobert Biedloń

23.02.2022 18:02

Jakie to straszne trzeba mieć doświadczenie na wózki widłowe żeby przyjęli? Bo trzeba jakieś potężne doświadczenie podobno,
    Lobert Biedloń

25.02.2022 16:12

Pani z Manpower mówi że szukają tylko ludzi z doświadczeniem. Dlatego pytam jakie to doświadczenie ma być, może ktoś z zarządu firmy mi powie?
    hahahaha

26.02.2022 14:01

Serio myślisz że ktoś z "zarządu" będzie odpowiadał jakiemuś „noname” na tego typu stronkach? Poważny Ty jesteś?
    Dominik

24.02.2022 18:36

Drodzy koledzy Sytuacja z planami systemu pracy tzw 4-brygadowej jest coraz bliżej wprowadzenia . Myślę że w najbliższym czasie takie wprowadzenie będzie mieć miejsce . Zostało odnotowane spore zainteresowanie takim systemem od wielu pracowników . W pierwszym etapie będzie mieć miejsce na Hamowni do końca wraz z kontrola finalna i mechanikami .
    Gary

17.02.2022 15:49

Witam,zaczynam pracę w Man, chciałbym się dowiedzieć na jakim dziale lub GC jest w miarę spokojnie, żeby sobie nie wypruwać żył? Gdzie najlepiej jest trafić?

24.02.2022 09:34

Piękny wpis, normalnie miód na moje serce. 110 tam gdzie non stop szukają liderów bo nikt ze starych pracowników o tym nie marzy. 140 super, gimnastyka każdego dnia plus dodatek który należy zbierać na sanatorium. 210 na silnikach kobiety?
    Jurek

24.02.2022 14:22

Najlepsza opcja 110 Stołówka, kierownictwo, szatnie, wszystko w jednym miejscu

21.02.2022 15:11

Witam, jestem już po 2 etapach rozmowy rekrutacyjnej, aplikowałem na stanowisko koordynatora zespołu. Na drugim etapie Pani zajmująca się rekrutacją powiedziała że miejsca koordynatorów raczej się skończyły ale jeśli chodzi o produkcje to jest zdecydowanie na tak, miałem dostać telefon w następnym tygodniu od rozmowy, minęły już 3 tygodnie. Czy proces rekrutacji tak się przedłuża z jakiegoś powodu czy najlepiej być cierpliwym i czekać po prostu dalej?
    Koordynator

21.02.2022 22:02

na gowork pytasz? I Ty chcesz na koordynatora? Wiesz, że jest coś takiego jak telefon, email? Co ty będziesz koordynował jak nie potrafisz nawet sam swoich spraw załatwić/sprawdzić!

24.02.2022 09:36

dał dobra opinię o pytającym
    Mati

23.02.2022 08:32

Jeżeli waszym Kierownikiem jest Marcin Rz. to trzymam kciuki . Całkowity brak kompetencji pracowałem z nim dwa lata…
    KANDYDATKA

18.12.2021 12:05

Witam czy ktoś dojeżdża do pracy z okolic Kazimierzy W? Będę wdzięczna za odpowiedź:)

04.02.2022 18:28

Uprzejmość do Paulinki? Ta osoba cały czas ma jakieś wygórowane wymagania, udziela sie od kilku miesięcy, wszystko niby wie. Nawet nie wiadomo czy aplikowała do MAN
    Tom

22.02.2022 21:04

Szanuję pytania Pauliny, kazdy moze pytać o co chce a nie zeby ktoś to krytykował
    Mirek

16.02.2022 16:00

Ciekawe jakie to jest uczucie jak przełożony boi się swojego pracownika.

16.02.2022 01:26

Dzieci w przedszkolu maja wieksze porcje niz pracownicy.
    Pavel

15.02.2022 15:20

Witam , czy jest możliwość pracy na wózkach w tym zakładzie?. Jakiś dział magazynowy z wysokim składem, rozładunki, załadunki itp ? Jakie są zarobki w takim dziale dla osoby doświadczonej? Ostatnie pytanie czy jest możliwość zatrudnienia pod firma czy tylko agencje ? Pozdrawiam
    Nowy Domestos

15.02.2022 10:37

Chciałem sie przyjąć jest szansa na umowę czy tylko Agencja dziękuję ????
    Monia

13.02.2022 15:19

Jak wygląda praca na produkcji dla kobiet?
    PytanieIT

12.02.2022 19:31

Pracował ktoś w dziale IT? Jakieś opinie?
    Nickanonim

11.02.2022 15:53

Witam. Man to totalne (usunięte przez administratora) i brak odpowiedzialności. Pracownicy pija podczas pracy (zwlascza na nockach)a potem sie dziwic ze zażalenia bo cos zle zostalo zrobione. SKANDAL
    Dar

06.02.2022 16:09

Witam serdecznie jak długo czeka się na odpowiedź po przejscu testów rekrutacji dziękuję

02.02.2022 21:29

Witam czy jest przewóz z Dębna koło Brzeska i czy jest ktoś kto dojeżdża z Dębna?
    Lukasz S

14.12.2021 19:22

Witam czy może ktoś się wypowiedzieć o pracy na stanowisku technika utrzymania ruchu? Jaki kierownik czy są brygadzisci? Jak praca w weekendy czy trzeba przychodzić czy nie? I najważniejsze czy to prawda o systemie 4 brygadowym
    Arrtur

29.01.2022 16:38

Byłeś już na drugim etapie?
    Kobieta

31.01.2022 13:00

Czy na drugim etapie też jest składanie jakiejś części ? I do jakiej firmy startowałeś ? Bezpośrednio czy z podwykonawcy ?
    Kobieta

31.01.2022 12:24

Witam, przechodziłam podwójną rekrutację w Manpower, ale coś nie zadziałało, czy można znów aplikować do innej firmy podwykonawczej zadrudniajacej pracownikow w Manie?
    Tomi76

30.01.2022 20:12

A co myślicie o dziale kabin ? Teraz dzwonili że jest możliwość z półrocznym szkoleniem w Niemczech...

Zostaw merytoryczną opinię o MAN Trucks Sp. z o.o.