MAN Trucks

• Błonia
  • Dąbrowa
  • Pobiednik Wielki

3. Opinie o pracodawcach Niepołomice
  5. Opinie o MAN Trucks Sp. z o.o.

Opinie o MAN Trucks Niepołomice

Nie przegap nowości o MAN Trucks Sp. z o.o.!

Dagmara

06.08.2022 13:31

Witam. Chciałabym się dowiedzieć jaki jest system pracy. Czy jest to praca na 3 zmiany i wolne weekendy, dwie zmiany czy 4 brygadówka?

31.07.2022 23:18

Pomimo wyższego wykształcenia w innym kierunku zatrudniłem się do firmy Man Truck, żeby bez narzekania zapier...ać. Interesuje mnie kasa. Jeżeli będą dobrze płacić to będę pracował bez narzekanie i zbędnych komentarzy. Jeżeli nie, to się pożegnamy. Wewnętrzne układy kto jest kierownikiem, czy team leaderem nie mają żadnego znaczenia. Moja robota ma być dobra, a kasa ma się zgadzać.
    Lolek

02.08.2022 14:46

Hehe. Wydaje mi się że Twoje nastawienie ulegnie zmianie po jakimś czasie...
    Obserwator

06.08.2022 11:34

Potwierdzam
    Krzysiek

03.08.2022 21:52

co tu hejtu i złych opinii wszędzie źle bo co pracować trzeba . Chciałbym się przyjąć do tej firmy liczyłem na pozytywne informacje o tym pracodawcy ale jak widać sam hejt . Opinie z internetu są takie jak wszędzie . Dlatego porozmawiałem z pracownikami firmy MAN i okazuje się że praca na poziomie .
    Alek

04.08.2022 10:28

No to dawaj etatów jest dużo więc jeśli firma cię pozytywnie zweryfikuje masz super pracę ;)
    Potencjalny pracownik

02.08.2022 19:02

Bardzo nieprofesjonalnym jest fakt, iż firma po przebytej rozmowie kwalifikacyjnej nie ma w zwyczaju podziękować pracownikowi i go poinformować nawet jeżeli go nie przyjęto. Uważam, iż powinno to być standardem, zwłaszcza w takim miejscu. Stwierdzam, iż takie nieszanowanie czasu kandydata, który czeka na odpowiedź jest nie na miejscu.
    Sagub

03.08.2022 12:46

A jak się dostaniesz to jesteś podobnie "szanowany"
    Xxx.kkk

03.08.2022 12:22

Witam czy ktoś dojeżdża może z okolic Skalbmierza do Mana do Niepolomic swoim transportem? Bardzo proszę o odpowiedź w komentarzu na pewno się odezwę. Dziękuję:)
    Michał

02.08.2022 12:48

Witam. Jeżeli nie przeszedłem pozytywnie rozmowy kwalifikacyjnej na określone stanowisko, nie dostając telefonu zwrotnego , to czy jest możliwość ponownego podjęcia próby takowej rozmowy na to samo stanowisko? Jeśli tak, to po jakim czasie? Dziękuję za odpowiedź
    Kandydat 132

29.07.2022 12:56

Jaki sens ma rekrutacja na koordynatora i zachęcanie do wzięcia udziału niezależnie od stażu i doświadczenia przez kierownika. Skoro kierownik nie decyduje o tym kto ma być tylko ,,żółty” zastępca wybiera swojego pupilka z którym będzie mógł siedzieć i gadać przez cała zmianę. Nie mówiąc nic o p.,,Roksanie” Co uczestniczy w rekrutacji daje takie śmieszne i głupie pytania a nic nie wie o produkcji i to co my robimy na takcie, jak ona ma nas niby oceniać-To jest straszne
    Hejt

29.07.2022 17:43

Jaki hejt, odrazu hejt ale jak na forum podają imiona pracowników z różnych taktów to już nic nie piszecie ze to hejt, wielki hr się obraza bo pisze się prawdę
    Wolf

31.07.2022 18:03

Jesteś zabawny wcale się nie dziwię że nie awansowałeś. Bo to nie produkcja a montownia. Jak nie umiesz odróżnić tak oczywistych rzeczy to nara . Pozdrawiam
    Obserwator

28.07.2022 21:14

Pytanie tylko który doświadczony fachowiec będzie pracował za 6000 zł brutto przy obecnej inflacji i braku stabilizacji cen czegokolwiek? Człowiek niemający ambicji lub mający nóż na gardle, zaraz po szkole, lub po 55 tce. Generalnie szkoda czasu jak kto może to trzeba się ewakuuwac. Tyle w temacie
    Xxx

29.07.2022 15:34

W pełni podzielam twoją opinie to nie jest praca to jest charówa i wyzysk do emerytury tu nie dorobisz jedynie do renty.
    Daro

23.07.2022 19:27

Jakie jest realne wynagrodzenie????
    Miro

22.07.2022 06:35

Firma żenada. Kierownictwo na GC220 wymyśliło obligatoryjne godziny nadliczbowe, ha, ha, ha…. A niektóre potulne baranki bez sprzeciwu przychodzą…
    Spec45

20.07.2022 09:37

Witam, Tak czytam te opinie o was widzę jak wygląda od strony produkcji są zadowoleni bądź nie, ale chciałbym się dowiedzieć jak wygląda ścieżka kariery w pracy umysłowej jakie są benefity na danych stanowiskach i jak na to Firma spogląda na przykładowych stanowiskach Team Lidera Administracji IT? z poważaniem Spec45

21.07.2022 08:53

Dzień dobry, Oferujemy pracownikom darmowy transport pracowniczy. Nie mamy takich benefitów jak karta paliwowa czy dodatki do paliwa. Pozdrawiamy, HR
    Miro

22.07.2022 06:28

Tak. Drona dwuosobowego dostajesz ????????????
    Rodzic

21.07.2022 14:38

Dzień dobry, Zwracam się, być może z dość nietypowym pytaniem ale jako osoba zupełnie nie znająca tej gałęzi rynku, chciałabym się dowiedzieć, jak wyglądają możliwości zatrudnienia osób, które kończą Państwa klasy patronackie (technika)? Interesuje mnie przede wszystkim: Czy absolwenci znajdują u Państwa zatrudnienie? Czy też może tylko wyłącznie ci, którzy osiągneli najlepsze wyniki w nauce? Na jakich stanowiskach Państwo ich zatrudniacie ( program szkolny jest dość szeroki )? Wszelkie informacje z Państwa strony w tym temacie będą bardzo pomocne. Pozdrawiam serdecznie
    Pracownik MAN

16.07.2022 13:47

MNPS to największa głupota jaką ta firma mogła wymyślić, nic to nie wnosi do produkcji. Dla nich wszystko jest łatwe, szybkie do zrobienia, a wdrażane działania tylko bardziej nam szkodzą niż pomagają. Powinno się to zamknąć i niech wezmą się za normalna prace.

21.07.2022 08:56

Dzień dobry, proszę swoje niezadowolenie przekazać do kierownika bądź zastępcy. Nie bardzo wiem, co ten wpis ma wnieść tu na forum i jak możemy zareagować jak nie wiadomo, o co chodzi konkretnie. z uszanowaniem, HR

21.07.2022 09:01

Dzień dobry, OWSZEM, pomysły racjonalizatorskie powinny wychodzić od montażystów i dlatego mamy w zakładzie proces nazwany KAIZEN. Proszę się pochwalić swoimi pomysłami tu na forum, chętnie poczytamy:) HR
    Basia

18.07.2022 21:49

Witam, chciałam zapytać jaka różnica jest w zatrudnieniu do pracy przez MAN niż przez agencję?
    OLA

14.07.2022 18:30

Czy może mi ktoś napisać jak wygląda umowa pracy w tej firmie. Pierwsza i następne.....Słyszałam że dostaje się dwie umowy na rok ponieważ firma ma przestój w styczniu i sierpniu i że wtedy jest się bez pracy i bez ubezpieczenia? Czy to w ogóle możliwe , bo w głowie mi się nie mieści. Rozumiem że jest jakaś przerwa w produkcji ale dlaczego wtedy nie wysyłają pracowników na urlopy? Czyli wyglądałoby na to że coś takiego jak umowa na czas nie określony w MAN NIE istnieje? Bardzo proszę pracodawcę o odpowiedz albo osoby pracujące , z góry dziękuję

15.07.2022 18:19

Jeżeli jesteś pracownikiem Mana to w tym czasie masz urlop :) a jeżeli jesteś przez agencję to jest tak jak piszesz z tym że jesteś ubezpieczona ( po zakończeniu umowy jesteś objęta ubezpieczeniem zdrowotnym przez okres 30 dni
    Tomasz Woźniak

15.07.2022 09:14

Zdecydowanie odradzam realizowanie dostaw do w/w firmy. Z auta robią sobie magazyn, pomimo niby "ścisłych" awizacji (nie można przyjechać więcej jak godzinę przed awizacją) przetrzymują auta po ponad pół dnia.
    sos

14.07.2022 15:53

Witam za niedługo zaczynam pracę w firmie i szukam pliku pdf z dokładnym rozkładem busów z krakowa kiedyś na tym portalu je znalazłem jeżeli ktoś ma prosze o podesłanie
    MAN

13.07.2022 23:50

No, czyli mamy tutaj pracę fizyczną, w zależności do czego trafimy , to trzeba sobie kupić hulajnogę , żeby nadążać , lub jakieś prostsze mniej hardkorowe stanowiska z mniejszym obciążeniem fizycznym, aczkolwiek również na normy. Nie możemy zapominać , że jest to praca fizyczna na produkcji - więc możliwości rozwoju ograniczone , jeśli ktoś myśli , że zostanie mechanikiem, elektromechanikiem, elektronikiem samochodowym, dzięki tej firmie to raczej nie :) wcześniej musiałby gdzieś pracować na warsztacie samochodowym typowo :) Należy dodać - Mamy sporą odpowiedzialność za wykonywane czynności , a największa jest na kontroli jakości , ponieważ podpisujemy się imieniem i nazwiskiem , że wszystko jest w porządku , a chodzi tutaj o życie ludzkie :). Czy coś jeszcze tutaj trzeba dodać ? Jedyny plus - dość dobre pieniążki , jak na warunki polszkiego wynagrodżenia :)
    CIEKAWSKI_2022NIERÓB_ANTYFIZOL

10.07.2022 22:01

Jak wygląda praca na produkcji , słyszałęm o bardzo wyśrubowanych normach W 6 MINUT TRZEBA PRZYKRĘCAĆ ŚRUBKI , ciężkich elektronarzędziach (wkrętarkach pneumatycznych do śrub itp.) , tyle że praca jest dobrze płatna , ale jak z ciężkością i jak bardzo ciężka ta praca jest fizycznie ? Auto zjeżdża z linii produkcyjnej i trzeba za chwilę następne itp, Czy to jest praca podobna do pracy na budowie lub gospodarce ( pod względem ciężkości ) i czy ktoś pracowal , nie na produkcji , tylko na samej kontroli jakości i wie na czym polega kontrola jakości ? Słyszałem o kolesiach co rezygnowali po 3h z tej pracy , aż taki hardkor jest na tym zakładzie ? Aż tak ciężko ? I czy ktoś pracował na samej kontroli jakości ( nie tyle na produkcji , tylko na samym dziale kontroli jakości ) ? SŁYSZAŁEM , ŻE NA ROZMOWIE KIEROWNIK POWIEDZIAŁ , PROSZĘ , ŻE TRZEBA SIĘ ZASTANOWIĆ , BO ROBOTA CIĘŻKA FIZYCZNIE JEST - CZY TO PRAWDA ? MOŻE BYĆ CIĘZKA BO JAK DZIENNIE TRZEBA PRZYKRĘCIĆ 20 TYŚ ŚRUB T O MOŻE BYĆ POTEM PROBLEM JAK SIĘ WRÓCI DO DOMU , ŻEBY USIĄŚĆ NA KRZEŚLE , CZY PRACA OBCIĄŻA KRENGOSZŁUP ORASZ ODCINEK LENDRZWOWY ? POZDRAWIAM SERDECZNIE I PROSZĘ O ODPOWIECZ.
    ciekawski20022

12.07.2022 22:48

ukonczyles * Pamietam jak mi powiedzieli wprost ci wykladowcy ze nie bede mial pracy po tej uczelni i że trzeba brać fizyczną pracę , gdzieś mialem maile nawet od nich
    Ciekawski2022

12.07.2022 22:55

Czy osoby mające pewne podglądy na temat uczelni wyższych i ich przygotowania do rynku pracy trafiają do szpitala psychiatrycznego? Jeśli chodzi o to ze trollowalem na temat stawki 21 zl brutto na kontroli jakosci , to nie , bo mam ta ofertę na Facebooku i bylem u tej agencji i też pytałem o tą stawkę i wynosiła faktycznie 21 zl brutto na godzinę, czyli gdzieś koło 18 zl netto na godzinę.
    CIEKAWSKI_2022NIERÓB_ANTYFIZOL

10.07.2022 21:57

Jak wygląda praca na produkcji , słyszałęm o bardzo wyśrubowanych normach , ciężkich elektronarzędziach (wkrętarkach pneumatycznych do śrub itp.) , tyle że praca jest dobrze płatna , ale jak z ciężkością i jak bardzo ciężka ta praca jest fizycznie ? Auto zjeżdża z linii produkcyjnej i trzeba za chwilę następne itp, Czy to jest praca podobna do pracy na budowie lub gospodarce ( pod względem ciężkości ) i czy ktoś pracowal , nie na produkcji , tylko na samej kontroli jakości i wie na czym polega kontrola jakości ? Słyszałem o kolesiach co rezygnowali po 3h z tej pracy , aż taki hardkor jest na tym zakładzie ? Aż tak ciężko ? I czy ktoś pracował na samej kontroli jakości ( nie tyle na produkcji , tylko na samym dziale kontroli jakości ).
    J.

11.07.2022 19:11

Wszystko zależy od tego gdzie trafisz Linia nr. 1 jest bardzo ciężka i ludzie faktycznie po paru godzinach pracy znikają i już nie wracają Linia nr. 2 ma łatwiejsze i cięższe takty ale ogólnie jest dużo mniej wymagająca Robisz samochod ok 6min i po 15s zaczynasz następny, czasu jest mało więc trzeba mieć dobre ruchy Pozdrawiam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAN Trucks?

Kontakt - MAN Trucks Sp. z o.o.

Rudolfa Diesla 1 32-005 Niepołomice

Axy

11.07.2022 17:50

Słyszalam ze podobno przyjęcia do pracy na dział kabin ze szkoleniem w monachium sa wstrzymane ktos sie orientuje kiedy zostana wznowione?

11.07.2022 00:21

Kriss

11.07.2022 16:15

Co to za stawka?!?! lepiej przez Adecco
    Xz

02.07.2022 16:55

Jaka jest praca na dziale GC 231, czy coś skomplikowanego?
    QWER

09.07.2022 05:22

Szału nie ma źle nie jest zależy jaka zmiana
    Abc

04.07.2022 12:43

Hej, dojeżdża ktoś z was z okolic Skawiny?

07.07.2022 22:38

Ja jezdze z opatkowic
    nowy 2

07.07.2022 09:47

Pracodawca przewiduje transport zakładowy ze Skawiny ?
    Abc

07.07.2022 17:19

Nie przewiduje. Ja będę dojeżdżać z okolic Skawiny.

05.07.2022 21:10

Czy pensja jest wypłacana przelewem czy do reki
    Kontrola_Jakosci

05.07.2022 20:10

Witam , na czym polega praca na kontroli jakości w tej firmie ? Dostałem ofertę pracy.
    warunki_pracy

05.07.2022 19:10

Jak wygląda praca na kontroli jakości i czy warto ? Akurat przez zewnętrzną agencję na umowie zlecenie chyba 21 zł brutto na godzinę na 3 zmiany.
    XyZ

03.07.2022 12:08

Witam, szukam osób chętnych na wspólne dojazdy do pracy, mieszkam w okolicach Dobczyc,zainteresowanych proszę o kontakt 601 234 662

03.07.2022 18:42

Którędy jeździsz ??
    XyZ

04.07.2022 05:15

Proszę o kontakt 601 234 662
    GC 250

02.07.2022 09:04

Ciekawe kto wpadł ma pomysł żeby zlikwidować szatnie na S3 teraz muszę z dużego parkingu iść SO szatni na hamownie a później prawie pod magazyn porażka. Rozmawiałem z chłopaki co umowy jeszcze nie mają jak nie dostaną przed sierpniem to rezygnują
    umowy

02.07.2022 18:24

Dziwisz im sie bo ja nie? Polityka firmy w kwestii umów jest smieszna,ludzie pracuja po 10-12 miesiecy i dalej przez agencje a nowi dostaja manowskie i siedza na l4 .. moze ktos pojdzie po rozum do głowy i wkoncu umowy sie znajda ??

03.07.2022 17:04

No ja mam pecha bo umowa przez Manpower do 29 lipca i niestety noga w gipsie i l-4 tak że przed przerwą raczej nie wrócę a potem nie wiadomo czy mi podpiszą umowę od 22 sierpnia
    Manowiec

03.07.2022 14:40

Jak to jest ze taka niby rzetelna firma A (usunięte przez administratora) pracowników w związku z czasem taktu na ,,legato” jest czas 6:50 i łącznie 180 pojazdów . A linia jest tak dopchana ze czas jest prawie 6:00 i łącznie 190-192 pojazdów, dlaczego tak okłamujecie pracowników.
    Sroka

03.07.2022 08:40

Witam, ja z innej beczki????czy wielu pracowników korzysta z PKP i czy dystans od stacji jest w miarę bezpieczny?
    Zainteresowany

26.06.2022 10:21

Piszę ponownie bo widzę że brak odpowiedzi na moje pytanie Jak będzie wyglądć grafik godzin pracy na nowym dziale kabin,to znaczy o której będzie zaczynać i kończyć się każda z trzech zmian i czy ewentualne soboty pracujące są obowiązkowe.
    Jurek

01.07.2022 20:18

6.00-14.07 14.00-22.07 22.00-6.07

02.07.2022 01:31

Godziny pracy 6-14 :08 14-22:08 22-6:08 w tym 28 minut przerwy
    Axy

25.06.2022 14:29

Witam do kiedy jest prowadzona rekrutacja. Wysłałam cv dzwonili z agencji pracy ze wstepna rozmowa jakie sa teraz dalsze etapy.
    Zielony

30.06.2022 18:30

Po rozmowie Pani rekrutująca wysyła papiery wraz z opinią do Man i oni odpowiadają czy są Tobą zainteresowani. U mnie trwało to 3 dni zanim dostałem odpowiedź.
    Xd

29.06.2022 17:37

GC106 nie można zabrać wolnego bo nie ma kim robić. Nowi przychodzą i odchodzą po paru dniach bo nie daja rady. Jakie pomysły ma firma?

30.06.2022 11:43

Niestety chyba żadne, nic się nie zmienia w myśleniu kierownika. Zreszta co będzie się wysilał jak odchodzi z tego działu za swoją niekompetencje. Może mowy coś zdziała z tym wszystkim lepiej.
    Dominik

27.06.2022 15:13

Witam To tak w ramach spostrzeżenia - gdyby te Panie z HR odbierały telefon od pracowników którzy to mają jakieś pytanie w kwestii pracy jak odpisywanie tutaj wiadomości to byłby wielki sukces .
    Anty

24.06.2022 17:25

Serdecznie nie pozdrawiam ludzi decydujących w manie za to kiedy ma być przerwa, co nas (pracowników) interesuje ze macie problem z częściami czy z miejscem postojowym na gotowe pojazdy. Przerwa ma byc planowo tak jak jest w regulaminie pracy. Jest cześć ludzi którzy zamawiają sobie jedzenie z zewnątrz na godzine na zaplanowana przerwę. Nie macie w ogole szacunku dla ludzi pracujących w tej firmie, niech jedzą i przy okazji zapie*** na Lini. Oby wam nietoperze wszystkie włosy wydłubały.

24.06.2022 17:38

Dzień dobry, rozumiem frustrację i fakt, że człowiek głodny to człowiek zły. Na szczęście pana przekleństwo z nietoperzami nie wplącze się we włosy HR-ów, ponieważ tym razem to nie nasza decyzja. Jak tak dłużej myślę, to chyba nietoperze raczej się wplątują we włosy, a nie je wydłubują, a i to ponoć nieprawda, a wydłubać to mogą oczy być może gołębie. Wracając do meritum, niestety pewne decyzje, które podejmuje się w biznesie są niekomfortowe dla pewnych grup, ale na końcu tej układanki jest klient i pieniądze, które są wypłacane jako pana wynagrodzenie. Taka kolej rzeczy. Zapewniam, że nikt nie chciał nikomu zrobić na złość, a już w niedługim okresie nowa kantyna będzie przygotowana na takie sytuacje, które, nota bene, oby jak najrzadziej się zdarzały. HR
    Zainteresowany

24.06.2022 07:02

Witam jak będzie wyglądć grafik godzin pracy na nowym dziale kabin,to znaczy o której będzie zaczynać i kończyć się każda z trzech zmian i czy ewentualne soboty pracujące są obowiązkowe.
    Anwmo

19.06.2022 15:05

Cześć poszukuje informacji na temat szklenia w DE jak wygląda ole godzin sie pracuje jakie warunki mieszkaniowe oferuje pracodawca a także jakie jest wynagrodzenie. Pozdrawiam
    nick

23.06.2022 12:51

Czy są to pokoje jednoosobowe z własnymi łazienkami? Panie z HR napisałyście: "Wynagrodzenie wyliczane jest na podstawie wynagrodzenia brutto pracownika. Dla każdej osoby indywidualnie. " Mam rozumieć, że chodzi o klasy podatkowe? Pozdrawiam nick
    Ło JEnny

05.07.2022 13:26

Ludzie piszcie tak, żeby dało się to przeczytać. Jakie ''szklenia w DE" Używaj przecinków; piszesz kodem? Lepiej nie pchaj się za granicę, bo będzie z Tobą tylko utrapienie.
    Ona

15.06.2022 16:40

Mam pytanie do działu HR. Jak zapatrujecie się Państwo na kandydatów z wieloletnim doświadczeniem produkcyjnym w innej firmie?

23.06.2022 10:17

Szanowna Pani, Bardzo cenimy sobie takie doświadczenia. Proszę śmiało aplikować. Z uszanowaniem, Dział Personalny

Zostaw merytoryczną opinię o MAN Trucks Sp. z o.o.