MAN Trucks

• Błonia
  • Dąbrowa
  • Pobiednik Wielki

3. Opinie o pracodawcach Niepołomice
  5. Opinie o MAN Trucks Sp. z o.o.

Opinie o MAN Trucks Niepołomice

Nie przegap nowości o MAN Trucks Sp. z o.o.!

06.11.2022 15:50

Witan , chcialam zapytac czy jest jakas oferra dla kobiet , jestem bardzo zainteresowana;) nie boje sie żadnej pracy mysle ze w Manie dalabym rade ;)

10.11.2022 10:49

Składaj śmiało CV, jesli masz dwie ręce i nie jestes po szkole specjalnej, to dostaniesz pracę. Tylko na rozmowie kwalifikacyjnej nie mów ze przyszłaś tu dla kasy, tylko ściemniaj do woli.
    Nieobeznany

08.11.2022 19:00

Wczoraj dowiedziałem się, że w firmie MAN na starcie zarobię 7000 brutto. Jest to możliwe, czy to zwykły fake news?

09.11.2022 09:07

Oczywiście, że to nie prawda
    Alan

09.11.2022 18:04

Zarobisz pracując codziennie w godzinach nadliczbowych i oczywiście również w soboty tylko co ci z tego jak w domu cię nie będzie a potem zarobioną kasę wydasz na lekarzy.

03.11.2022 07:16

W Niemczech strajk o podwyżki Ciekawe co u nas wymyśla żeby zasłużone podwyżki były
    Siła w kupię

07.11.2022 16:03

Jeżeli strajowala by większość to oczywiście, że pracownicy by ugrali podwyżki, bo każda godzina przestoju to ogromne straty dla firmy.. Tylko kluczowe jest słowo WIĘKSZOŚĆ , a nie garstka. Nie sztuką jest wziąć 2 wypłaty za 250h i tyrać jak osioł nie mając czasu dla rodziny i życia prywatnego, tu chodzi aby godnie zarobić za normalny czas pracy, a nie być (usunięte przez administratora) MANA. Mam nadzieję, że ludzie się zmobilizują jak w Monachium(efekt było widać na produkcji w Pl) i powalczą o swoje, a nie skulą głowę i cichutko wrócą do pracy z podniesionymi normami... Walczie o swoje i szanujcie siebie i swój czas..
    1001% procent racji

08.11.2022 12:39

I poprawią organizacje taktów, zmienią narzędzia + gdzieniegdzie większa obsada, a jak nie to niech rysiek weźmie sobie i sam to składa lub walnie sie w łeb to może zacznie myśleć

07.11.2022 12:04

pracuje ktoś na stołówce ? jak tam jest !?
    Obiłankenobi

07.11.2022 21:30

Nie, ale pracuje tam taki zmierzły i nie miły Pan... Więc chyba nikt by tam nie chciał pracować ????

07.11.2022 23:36

W tamtym tygodniu rozmawiałem z dziewczyną co nabija na kasę co się bierze. Mówiła że czasami po 16 godzin pracują od poniedziałku do piątku..

07.11.2022 18:59

Po pierwszych kilku dniach wydawało się, że to będzie rewolucja patrząc na to co serwował Staszek. Niestety szybko się okazało, że jakość serwowanych posiłków nie jest jakaś rewelacyjna. W skrócie- ubogie bułki, możliwość wykorzystania dopłaty ze strony MAN tylko i wyłącznie na produkty ze stołówki (czyli albo jesz bułki albo faszerujesz się cukrem z ich ciast, bo w przeciwnym wypadku dofinansowanie przepada.), kompot z dziwnym posmakiem jakby pojemnik z którego jest serwowany był nie umyty, śmieszne porcje- za przykład ostatnio podawany gulasz z ziemniakami, na talerzu podawali ziemniaki ledwo oblane sosem. Wręcz zabarwione. Dobra taktyka jest wzięcie samego gulaszu bez ziemniaków. Wtedy dostaje się dobra porcje mięsa. Na końcu dodam smród z zaplecza jakby tam coś zdechło. Więcej mi się nie chce pisać. Powiedzcie co Wy sądzicie o nowej obsłudze kantyny.
    MCR

04.11.2022 19:08

Mam pytanie do pracodawcy, czy zatrudniacie osoby z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności?
    hehe

06.11.2022 17:17

Tu normalni ludzie nie pracują więc składaj cv smiało.
    Uciek

03.11.2022 21:50

kto to i co to jest " Obserwator Produkcji " !?

04.11.2022 15:03

Jest to obserwator, który obserwuje produkcję hehe

31.10.2022 11:32

01.11.2022 19:42

Pisać to ty sobie możesz, ale i tak zwykłym pionkiem jesteś.
    Karol

02.11.2022 17:03

Pisz! Chętnie poznam twoje nazwisko! Jak narazie to piszesz tutaj anonimowo i to na dodatek w liczbie mnogiej, tym samym wypowiadając się za innych. Czyli w skrócie - łamiesz standardy firmy. Nikt inny nie pisze o systemie 4 bryadowym tylko TY.

28.10.2022 21:25

Co to ma być za przymus do pracy w sobotę na druga zmianę. Dowiadując się o tym o 14 przed dzień pracy
    abc

30.10.2022 18:55

Niestety ta firma przestała byc firma około 1-1,5roku temu.....
    Chwdpmanowi

31.10.2022 21:42

Szkoda ze zarządowi nie daje nic do rozumienia ze zwalnianiaja się jeden za drugim goście z wieloletnim doświadczeniem,niestety to o czymś świadczy. 100%racji kolego
    Dario

26.10.2022 22:00

witam kiedy rozładujecie moje auto? przyjechało w poniedziałek a jest juz czwartek
    Zły

26.10.2022 13:06

Obiecują na rozmowie delegacje myślisz sobie że fajnie bo dorobisz sobie w tych ciężkich czasach i stała praca a tu (usunięte przez administratora) nie ma delegacji i się zwolniłe. Nie nastawiajcie się zbytnio, dużo się różni z tym co obiecują na rozmowie.
    Bugas

26.10.2022 20:17

To przedsmak ogólnoświatowej recesji w gospodarce, coś czuję że będzie jak zwykle, zatrudniamy - mniej zamówień - zwalniamy, który to już raz ...
    Jebakulus

26.10.2022 14:37

Cześć, Czy i kiedy są przewidywane podwyżki w firmie EMAEN? Regularnie słyszę od znajomych z innych większych firm, że albo otrzymali kolejna podwyżkę inflacyjną w bieżącym roku albo w przyszłym planowana jest podwyżka sięgająca inflacji tj. 15-20%...Nawet w oddziale w Monachium pracownicy nalegają na podwyżkę minimum wartości inflacji z tego roku... Zarobki w tej firmie stają się srednio atrakcyjne i EMAEN zostaje w tyle w stosunku do innych... praca wcale do lekkich nie należy i normy będą podnoszone a stawki zabetonowane..
    Ktoś

26.10.2022 11:04

Czy ktoś orientuje się czy będą jakieś jeszcze wyjazdy do Monachium po 06.11 ? Są jeszcze jakieś przyjęcia na delegacje ?
    robert

01.10.2022 15:07

jestem przeciwnikiem pracy w systemie 4 brygadowym /juz nocki sa meczace a co dopiero system niewolniczy /bo tak trzeba to nazwac /4 brygadowy ..duzo osob mowi.ze sie zwolni .jezeli taki system wejdzie coz czlowiek ma prawo zyc a nie tylko pracowac
    Radek

22.10.2022 17:33

Nikt się nie zwolni będą zadowoleni
    BARTOSZ

26.10.2022 07:40

Najpierw to 2,5 tys pracowników musiałoby podpisać nowe umowy (aneksy). To przy prawdopodobnie spowodowałoby falę L4, wypowiedzeń czy kontroli z PIP-u.
    Radek

22.10.2022 12:11

Witam Chcemy systemu 4 - brygadowego będzie o wiele lepiej Ponieważ pracuje na końcu i praktycznie każda sobota w pracy - no bez tej po nockach.... Hmm chociaż i też nie do końca ponieważ byli chętni po nocce w sobotę by przyjść na 14 .
    BARTOSZ

26.10.2022 07:32

Co ty opowiadasz ? Soboty pracujące są tylko do końca listopada (I zmiana), a II zmiana - popołudniówki są odwołane. Nastąpił duży spadek zamówień. Prędzej zlikwidują nocki, niż 4 brygady. Zwolni się kilkaset osób z magazynu i logistyki, bo pracę z logo B - mało kto sobie wyobraża.
    Nowy

24.10.2022 22:22

Dojeżdża ktoś autem z Krakowa Czyżyny? Zaczynam szkolenie w środę i dojazd niby jest, ale zawsze to wygodniej się dogadać. Oczywiście dorzucę na wache.

18.10.2022 11:12

Po wczorajszym teście wydajności czuje je jak w (usunięte przez administratora), drugie (usunięte przez administratora) się robi. Man spada na psy razem z niezrównoważonym dyrektorem, po co są te przyciski na wózkach??, podobno ze jak się nie wyrabia to można kopnąć ogarnąć ramę i odkopać a jednak nie bo jak się kopnie to odrazu jest darcie się na pracownika dlaczego to zrobił. A druga sprawa po co są te takty numerowane skoro, każdy pracownik żeby się wyrobić ze swoimi czynnościami musi zaczynać tak dwa do przodu bezsensu. Powinno się zaczynać wyłącznie na swoim takcie.
    Tomek

19.10.2022 21:24

Naszczęście zwolniłem się z tej firmy, zarabiam dosłownie 500 zł mniej, a nie trace zdrowia, szybkie awanse a i praca na miejscu.
    Wkr.

21.10.2022 09:56

Jesteś tylko numerem na przepustce,masz tyrać za 1/4 tego co otrzymuje Niemiec i nie narzekać.Wycisną cię jak cytrynę i wyrzucą do śmietnika jak robią z długoletnimi pracownikami logistyki.
    XXX

19.10.2022 00:27

Unas na dziale tak (usunięte przez administratora) że urwali manipulator któregoś dnia w tej firmie kogoś zabije a BHP stwierdzi że to jego wina
    abc

19.10.2022 19:42

Nikt sie nie dowie,zamiota pod dywan jak wiekszosc wypadkow w miejsce zabitego juz w kolejce stoi 5 innych i bedzie jechac dalej...taka polityka w e ma en
    Zainteresowany

19.10.2022 18:38

Witam, interesuje mnie praca na logistyce w manie. Wyczytałem na forum że przejmuje magazyn firma zewnętrzna. Mógłby ktoś odpowiedzieć jak to wyglada? Jak zatrudnienia wygladaja? Czy są jeszcze zatrudnienia do mana czy do tej firmy? Jak wygląda przyszłość pracownikow mana w logistyce? I jak ta firma funkcjonuje czy osoby nią zarządzające są kompetentne czy z pierwszejj łapanki?

11.10.2022 15:43

Ciekawe co zakład MAN Trucks planuje zrobić w związku miejscami parkingowymi, a raczej z ich brakiem. Firma rekrutuje coraz więcej osób, a jest kompletnie na to nie przygotowana logistycznie. Ludzie muszą parkować swoje samochody pod obcą firmą, bo na parkingu pracowniczym miejsc brak. Nie wspominając już o części osób które parkują swoje samochody na pasach zieleni przy drodze.
    Trumian

17.10.2022 17:24

Po co płacić somfy za parking jak obok jest manpower? W końcu dodatkowe 200m to nie tak dużo xD a jak każą znów chodzić przez hamownie (szatnia w barakach) to z 3km będę mieć z parkingu na 340 xD

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAN Trucks?

Kontakt - MAN Trucks Sp. z o.o.

Rudolfa Diesla 1 32-005 Niepołomice

05.10.2022 20:28

Najlepszym sposobem na Stibe jest po prostu ją olać bo to nie obowiązkowe a dla nich liczy się tylko frekwencja a nie odpowiedzi
    TST

15.10.2022 05:34

W Starachowicach jest bojkot tego całego barometru
    Jurek

15.10.2022 14:06

Witam Pracujecie też w sobotę?
    WTF

13.10.2022 20:17

Zmuszanie pracowników do pracy w soboty nadaje się do Inspekcji Pracy

15.10.2022 01:38

Beznadzieja... lepiej od razu omijać takie firmy, niż później szargać sobie nerwy lub ganiać po sądach pracy.
    Były

15.10.2022 10:56

Miałem okazję pracować w tej firmie praca ciężka ale można się przyzwyczaić,a dlaczego się zwolniłem bo osoby na stanowiskach mają cię za numer z pieczątki a nie za człowieka. A Pani M.L. to totalne dno moralne myśli tylko o sobie powinna wylecieć bo niczego nie ogarnia taka karierowiczka.
    ManDajeRadę

14.10.2022 17:26

Tak narzekacie na wprowadzenie 4 brygadówki A będzie tak: zwolni się parę osób, a reszta zagryzie zęby, ponarzeka na przerwie, a w ankiecie napisze że jest (usunięte przez administratora)
    Robert

12.10.2022 12:25

Pytanie, czy jadąc pierwszego dnia będę mógł korzystać z transportu pracowniczego? Mam zacząć pod koniec października, pierwszego dnia ma być podpisanie umowy i szkolenie, a z tego co wyczytałem to trzeba mieć identyfikator. Ewentualnie, dojeżdża ktoś z Czyżyn autem i ma możliwość zabrania jednej osoby? Oczywiście nie za darmo bo benzyna kosztuje.
    zniesmaczony

04.09.2022 18:42

Długo się zastanawiałem nad wpisem na GOWORK. Motywacją była ostatnia sytuacja w firmie. Mianowicie wyjazd do Niemiec do pracy, nie na szparagi, tylko na produkcję, za grube tysiące złotych. Nawet nie wiem czy wszyscy pracownicy dostali taką informację. Najwięcej osób pojechało z ulicy Wodnej. Pracy nie mają wiec w nagrodę pojechali zarabiać tysiące euro. Reszta pracowników nawet żadnej informacji nie dostała. Jak widać w firmie panuje nepotyzm. Ja rozumiem gdyby był faktyczny casting, lecz gro osób nawet do tej pory nie wie wie że była możliwość wyjazdu. Nie wiem czyja to wina nie przekazania informacji o wyjeździe. To nie jest moja sprawa, ale komunikacja w firmir leży pijana na łopatkach. Podobna sytuacja jest w awansie na stanowiska. Sa ogłoszenia na liderów i czasami jakieś biurowe, ale dobre nie wypływają na forum publiczne. Ostatnim przykładem jest przeniesienie jest jednej osoby na Wodną osoby z linii, gdy podobno takowych przejść miało nie być. No ale ale córka pracuje w B1, więc ręka rękę myje. Dla wiadomości nowych przyjętych, chccesz coś osiagnąć, wykształcenie nie gra roli, ważne są plecy. Chcesz cos osiągnąć, łap się jak rzep odpowiedniej osoby. Bądź potakiwacz, osoby które maja własne zdanie będą całe życie kręcić śruby. Wiem ze posty czytają osoby z kierownictwa i HR. Może to coś zmieni, choć wątpię.
    Zniesmaczony

08.10.2022 23:48

Potwierdziłeś swoje IQ (usunięte przez administratora)Nigdzie nie pisałem że mam wyższe wykształcenie. Sprawdź ile wykształconych osób robi to samo co ja. Maksymalne osiągniecie inżyniera, a nawet magistra jest kolorowy podkoszulek, pomarańczowy, ewentualnie żółty. Nie masz kogoś kto cię ciągnie za uszy, nic nie osiągniesz. Twój staż w firmie raczej nie wynosi więcej niż kilka miesięcy, wiedziałbyś że konkursy na różne stanowiska to kpina. Przed ogłoszeniem wyników w 90% można obstawiać kto dostanie odpowiednie stanowisko. Dodatkowo zastanów sie czy jesteś pracownikiem, czy byłym. Za każdym razem inaczej się podpisujesz.
    Axy

11.10.2022 20:23

Z tego co mi wiadomo do monachium jada osoby zatrudnione na dział kabin. Nie wysyłając pracowników ze starej hali
    GT

08.10.2022 07:44

Z tego co widzę żółci nie robią nic tylko siedzą przy komputerze nawet jak nie ma obsady zamiast wesprzeć pracowników. A najlepsze jest jak niektórzy żółci dzwonić do kierownika ze go nie będzie to dzwoni do koordynatora A kierownictwo jic nie wie że jego zastępcy nie ma.

07.10.2022 17:17

Ile mniej więcej zarabia osoba na kontroli jakości? Czy dostaje jakiś funkcyjny dodatek czy umowę jako kontroler? Mam na myśli osobę na bramce jakościowej
    Nowy pracownik działu kabin.

29.09.2022 20:07

Szukam osób dojeżdżających z Krakowa do pracy i z powrotem. Pozdrawiam Serdecznie ????
    Zeus

06.10.2022 08:04

Która zmiana?
    Nowy pracownik działu montażu

06.10.2022 16:05

Zaczynam szkolenie od 10.10.22r., w Man Trucks Sp. z o.o. - Centrum Szkoleniowe, ul. Wimmera, Niepołomice. I przez najbliższe dni od 10.10.22r., do 13.10.22r. będę brał udział w szkoleniu wdrożeniowym dla pracowników produkcyjnych. Mieszkam na Borku Fałęckim. Pozdrawiam Serdecznie.
    Natix

04.10.2022 11:17

Czesc. Mógłby ktoś opisać czym zajmują się pracownicy w tej firmie? Mama zainteresowana jest pracą ale nie wie jakie miałaby obowiązki i czym dokładnie miałaby sie zajmować.

04.10.2022 18:01

To zależy od stanowiska ????????‍♀️
    Jurek

04.10.2022 18:03

Witam Wpisz sobie w (usunięte przez administratora) MAN Truck Niepołomice. Można się zorientować, jak mniej więcej to wygląda.

04.10.2022 15:50

Będą częściej pojawiać sie takie hece z dojazdami do pracy? Na stronie firma zapewnia dojazd, zatrudnia dużo osób, a pracownicy widza tylko przemykający autobus. Miejsc parkingowych mało, na autobus tez nie bardzo można liczyć. Ktoś ogarnia w tej firmie cokolwiek?

03.10.2022 22:48

Najśmieszniejsza jest ta cała STIBA- anonimowe wyrażanie opinii ale żeby oddać swój głos to musisz się zalogować indywidualnym loginem. Śmiechu warte. Prawdziwe opinie zobaczyliby dopiero gdyby to było w pełni anonimowe.
    MAN Trucks Sp. z o.o.

04.10.2022 11:44

Uprzejmie dziękujemy za zgłoszenie wątpliwości w sprawie badania opinii pracowników StiBa. Informujemy, że logowanie do systemu, który gromadzi i przetwarza wyniki badania za pomocą indywidualnego loginu i hasła, nie wyklucza anonimowości przekazanych danych. Zabieg ten jest niezbędny dla zachowania wiarygodności otrzymanych wyników - uniemożliwia on 1 osobie parokrotnego podejścia do badania. Jako organizator nie widzimy powiązania pomiędzy poszczególnymi odpowiedziami a loginami. Tego typu procedura zapewniania anonimowości jest uznaną i szeroko stosowaną na świecie metodą postępowania w tego typu badaniach. Dodatkowo, każdy pracownik otrzymuje w wewnętrznych materiałach opis metod zachowania anonimowości i wiarygodności wyników.

04.10.2022 12:33

Zawsze można dać pulę jednorazowych loginów w ilości odpowiadającej ilości osób na danym GC. Wtedy pracownik losowo wybierałby login z puli i mógłby oddać swój w pełni anonimowy głos.
    man

02.10.2022 21:08

Jak to jest, ze ściąga się ludzi z innych zmian do pomocy przy produkcji, a w tym czasie pomarańczowi to wykorzystują i nic nie robią pogaduchy i siedzą na telefonie cały czas, a powinni tez przyczynić się do pracy i wsparcia zmiany a nie wykorzystywać to ze ktoś przyszedł pomoc, i oni już nie musza pracować?. Zakazał bym nadgodzin dla wszystkich i wtedy zobaczymy jak to będzie wyglądało, porażka.

03.10.2022 20:23

I tu się z Tobą zgadzam, tym bardziej że kolorowi chodzą na nadgodziny i trzymają ręce w kieszeni, lub siedzą w necie.
    Mario

03.10.2022 20:16

Cześć. Czy dojeżdża ktoś do pracy z Tarnowa?
    Mario

03.10.2022 20:12

Witam. Czy dojeżdża ktoś do pracy z Tarnowa?
    Siedemipół

02.10.2022 01:39

Najlepiej mam jako kordynator. Soboty bezprodukcyjne do pracy +100% płatne, posiedzieć, poobijać się przez 8 godzin, groteskowe szkolenia z których się śmiejemy bo są bez sensu. To jest polityka MAN z czego jestem zadowolony. Dodatkowy 1000zł netto do wypłaty. A wy dalej narzekacie. Pozdrawiam początek linii.
    Halina

24.08.2022 16:38

Witam, czy fima Man uruchomi transport z Trzebini i okolic??? Jest dużo osób chętnych do pracy w Państwa firmie. Czy jest taka możliwość w przyszłości??? Pozdrawiam serdecznie
    Jaro109

17.09.2022 08:01

Część są jacyś chętni na dojazd z Trzebini lub chrzanowa

29.09.2022 17:50

Zaczynam pracę od października zawsze mozna sie zgadac i dojeżdżać wspolnie
    Ona

16.09.2022 14:50

Witam, czy jest albo będzie atokar przez Trzebinie??? Pozdrawiam
    Anka

29.09.2022 17:49

Hej ja zaczynam pracę od października. Zawsze mozna sie zgadać i dojeżdżać wspólnie

26.09.2022 22:52

Ta firma już przegina nawet niema ciepłej wody żeby się umyć po robocie
    takjestwmanie

27.09.2022 20:07

Tutaj brakuje wszystkiego od częsci,ludzi po wode w WC :)

27.09.2022 23:55

Zimno w szatni, a dzisiaj nawet wody nie było. MAN to jakaś firma Janusza biznesu? Jestem ciekaw kto dał Ci minus, jakiś super zadowolony?

27.09.2022 23:53

Haloo Ja mam pytanie, jak to jest na tym wyjeździe do DE ? Jedni na kontrakcie zarabiają 10k zł pracują od czerwca, inni przyjeżdżają w sierpniu na delegacje 1.5 miesiąca i zarobki nie porównywalne ponad 16k zł za miesiąc ( wynagrodzenie z PL + wyrównanie do wynagrodzenia z DE + 49eur x 30 dni ) . Czy HR może odpowiedzieć na pytanie .

27.09.2022 22:39

No i jest reakcja na brak ciepłej wody dziś zakręcili nawet zimną

Zostaw merytoryczną opinię o MAN Trucks Sp. z o.o.