MAN Trucks

• Błonia
  • Dąbrowa
  • Pobiednik Wielki

3. Opinie o pracodawcach Niepołomice
  5. Opinie o MAN Trucks Sp. z o.o.

Opinie o MAN Trucks Niepołomice

Nie przegap nowości o MAN Trucks Sp. z o.o.!

10.09.2023 09:36

Brute

11.09.2023 12:59

Niestety na soboty cholota lapczywa i nic tego nie zmieni. Te wyścigi między zmianami , pokazywanie jeden przed drugim to chyba cecha narodowego ogłupienia. Jest norm ustalona taka to przyjdzie becwal i zrobi więcej. Na kabinach ostro się bawią niemiaszki , nie dali załodze nawet roku spokojnie popracować . Ledwo 80 kręcą z czego większość na narchep. A teraz jeszcze śrubę dokręcają.
    Sagub

13.09.2023 22:35

(usunięte przez administratora)są wszędzie, nie szanują siebie i innych, cieszą się gdy roboty im przybywa a jak w wyścigu miedzy zmianami idzie im najlepiej to się chwalą...zryte berety taki (usunięte przez administratora)niektórym zgotowali ale żaden się nie odezwie, bo pracują zbyt krótko, Polak to jak (usunięte przez administratora) swojego losu, czy to można nazwać pracą????

12.09.2023 23:06

Witam wszystkich , powiedzcie mi jak jest z tymi bezpłatnymi busami, skąd przystanki , itd
    Monika

12.09.2023 10:23

Niektórzy wózkowi na sektorze C naprawde nie mają wyobraźni i jeżdżą jak szaleni. Niech ktoś się tym zainteresuje bo w końcu wydarzy się tragedia, to nie pierwszy raz taka sytuacja i niech w koncu ktos zareaguje, może wypadałoby badać niektórych alkomatem.
    Manowiec ;)

10.09.2023 19:02

Mam pytanie czy będziecie przyjmować byłych pracowników Mana z logistyki z magazynu ? Bardzo dziwne i smutne to jest bo naprawdę było wiele osób których zasługiwało na dalszą współpracę z wami a nie zwolnienie lub sistema bardzo prosiłbym o odpowiedz czy kiedyś będą dla nich miejsca pozdrawiam;)
    Mariusz

29.08.2023 07:56

Czy istnieje możliwość transferu (przejścia) z sistemy (B3) na podmontaż w Man trucks?

30.08.2023 14:48

Dzień dobry, Dziękujemy za zainteresowanie pracą w MAN Trucks. Wszyscy kandydaci, zainteresowani pracą w naszym zakładzie mogą składać aplikacje na interesujące ich stanowisko. Zapraszamy do zapoznania się z aktualnymi ogłoszeniami, które publikujemy je na portalu pracuj.pl lub do bezpośredniego kontaktu z Agencją Manpower. Serdecznie pozdrawiamy, Zespół MANTrucks

10.09.2023 16:21

Podobni w MAN wszyscy jesteśmy traktowani równo. Więc to jest kłamstwem. Np. Osoba zatrudniona przez Man power rok potem Man z umową do czerwca nie miał możliwości przejścia do Man tylko sistema gdzie jak nie negocjowales i poszedłeś jak reszta stada za 2000 brutto dodatku za przejście do Sistemy to warunki dostałeś średnie. A przejście pod Man gwarantowały umowy podpisane przez Randstad i możliwość przejścia na produkcję. Więc to jest równość????
    Parkingowy

20.07.2023 15:59

Będzie ten parking w tym roku? Może trzeba zacząć 20minutowa wymianę zmian? Skoro nie potraficie zapewnić parkingu to może czas pomyśleć o bezpieczeństwie pracowników, którzy ciągle oblegają drogę w stronę trefla bez chodnika ani sensownego pobocza, kwestia czasu aż kogoś tam coś potrąci. Przecież to jest niebywale, że bawicie się z parkingiem prawie rok po powstaniu nowej hali. Polowa ludzi przyjeżdża godzinę wcześniej do pracy, żeby sobie zająć łaskawie miejsce. To jest chore!

07.09.2023 10:58

Dzień dobry, Dziękujemy za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami. Prosimy o zgłoszenie tej sprawy bezpośrednio w naszej organizacji, ponieważ za pośrednictwem forum mamy ograniczone możliwości odpowiedniej weryfikacji, co za tym idzie wdrożenia środków potrzebnych do jej rozwiązania. Pragniemy jednak podkreślić, że wsłuchujemy się w Państwa głosy i takie uwagi również są dla nas ważne i dostarczają nam perspektyw do dalszego rozwoju firmy. Pozdrawiamy, Zespół MAN Trucks Sp.z o.o.
    Agata

26.06.2023 17:42

@Pracodawca już pytałam jakiś czas temu ale nie otrzymałam odpowiedzi, więc zadam je jeszcze raz. Na czym polega System poleceń pracowniczych? W ofercie pracy napisałeście : -System poleceń pracowniczych!

06.09.2023 11:43

Witam serdecznie, Na ten moment system poleceń pracowniczych dotyczy stanowisk administracyjnych. Oczywiście każdy, z pracowników niezależnie od stanowiska ma możliwość skorzystania z systemu poleceń, rekomendując kandydata na stanowisko administracyjne, bonus za rekomendacje zostanie wypłacony po przepracowaniu min. 3 miesięcy kalendarzowych , przez rekomendowanego pracownika. Pozdrawiamy, Zespół MAN Trucks Sp.z o.o.
    Ktoś tam

06.09.2023 19:50

Poleciłem wam 4 pracowników, pracują już ponad pół roku i nie dostałem ani złotówki! Więc nie róbcie ludzi w balona!
    Kaka

02.09.2023 20:47

Decyzja i systemie 4 zmianowym, już dawno została podjęta i nikt tu nie ma nic do gadania oczywiscie poza Niemcami. Każdy mówi że odejdzie, ale (usunięte przez administratora) odejdzie. Nie macie nic do gadania, macoe być w pracy i pracowac. Jak odejdzie to 2-3 % i tyle
    perez

03.09.2023 22:21

Dokładnie, z 5% odejdzie, a reszta będzie narzekać i harować. A część będzie jeszcze szczęśliwa, bo pewnie setki dadzą za soboty i niedzielę dla (usunięte przez administratora) Choć niektórzy to i z darmowej czekolady by się ucieszyli i by (usunięte przez administratora) z uśmiechem na ustach. Uważajcie, bo niedługo do kibla czy na papieroska tylko na przerwie będziecie mogli wychodzić, haha. Stopniowo jest wszystko powoli zabierane i już jest tam typowy (usunięte przez administratora)
    Moreno84

31.08.2023 21:30

Do @Pracodawca. Zamiast wymyślać i zatrudniać jakieś głupie firmy sprawdzające Nas , proponuję stworzyć dodatek frekwencyjny miesięczny nie jak to teraz wygląda 40 zł tylko np . 200-500. Gwarantuję że ludzie o wiele mniej będą wtedy chorować bo kasa dobra . Teraźniejsze 40 zł do niczego dobrego nie zachęca ...
    Piotrek ML1

03.09.2023 18:24

Jak by wprowadzili takie premie za niechorowanie to nawet chorzy by przychodzili tylko by dostać premie. Także jeszcze więcej osób by nie było na zakładzie bo zarażali by resztę pracowników kosztem premii.
    Nowa

16.08.2023 15:34

Witam,chciałam zapytać czy są przyjęcia kobiet na produkcję?

01.09.2023 10:22

Dzień dobry, Jak najbardziej, zatrudniamy kobiety w obszarze produkcji. Stawiamy na #Różnorodność. Wszystkich zainteresowanych kandydatów i kandydatki zachęcamy do wzięcia udziału w procesie rekrutacyjnym. Pozdrawiamy, Zespół MAN Trucks Sp. z o.o.
    Wspomnienie

26.08.2023 10:19

Pamietam jak 5 lat temu firma ta ogłaszała się na mojej wtedy uczelni. Zatrudnimy absolwentów do płatnego stażu w obszarze lean. Ok- zgłoszę się- stwierdziłem. Jakie było moje zdziwienie gdy pani która zadzwoniła mówiła że staż jest płatny ale 400 złotych i to jak przepracujesz pełen etat bo jak nie to liczymy % od przepracowanego czasu ;) Od tego momentu firma ta kojarzy mi się wyłącznie negatywnie ale brawo za interesujący sposób wynagradzania xd

30.08.2023 09:45

W MAN Trucks prowadzimy Program Stażowy, którego celem jest wspieranie młodych talentów. Dla kilkunastu studentów ostatnich lat i absolwentów skonstruowaliśmy program, w którym Nasi Stażyści, przy wsparciu kierownika działu, realizują indywidualne projekty. Doceniamy wkład młodych ludzi w rozwój firmy oferując im atrakcyjne wynagrodzenie i tworząc przestrzeń do praktycznej nauki zawodu w branży Automotive. Co ważne - Nasi Stażyści mają wsparcie dedykowanego Opiekuna z Działu Personalnego, który jest z nimi w stałym kontakcie. Dzięki tej współpracy program nieustannie dopasowywany jest do potrzeb uczestników i potrzeb firmy. Duża część Stażystów znajduje zatrudnienie w naszych strukturach. To działa! Serdecznie zapraszamy po więcej informacji: https://www.gowork.pl/man-trucks-sp.-z-o.o.,31805/projektowepraktyki Serdecznie pozdrawiamy, Zespół MAN Trucks Sp. z o.o.
    abc

30.08.2023 18:45

Czemu odpowiedzieliscie na wszystkie pytania oprócz tych zwiazanych z system czterobrygadowym???
    Robert

25.08.2023 19:05

Witam wszystkich chciałem się zapytać jak wygląda zatrudnienie przez agencję Manpower? Umowa jest na czas określony do tak zwanego okresu urlopowego? Czy wtedy osoby zatrudnione przez agencję są bez pracy i ubezpieczenia ?Gdy zaś kończy się przerwa urlopowa podpisują nowe umowy ? Bardzo proszę o odpowiedź chcę aplikować na montera.

30.08.2023 14:37

@Robert Dzień dobry, Pragniemy wyjaśnić, że przy zatrudnieniu przez Agencję Manpower pracownik otrzymuje umowę o pracę na czas określony do przerwy urlopowej. Po zakończeniu przerwy urlopowej następuje wznowienie (kontynuacja) umowy. Okres wykonywania pracy tymczasowej przez pracownika tymczasowego na rzecz jednego pracodawcy użytkownika jest określony przez obowiązujące prawo i nie może przekroczyć łącznie 18 miesięcy w okresie obejmującym 36 kolejnych miesięcy. Dodatkowo wyjaśniamy, że prawo do świadczeń z tytułu opieki zdrowotnej ustaje dopiero po upływie 30 dni od zakończenia zatrudnienia przewidzianego w umową. Serdecznie pozdrawiamy, Zespół MAN Trucks Sp. z o.o.
    Zdziwiony

29.08.2023 18:58

Na jakie warunki sie zgodzisz takie masz ale dziwie sie że w ogóle ktoś tam chce pracować, jakaś solidarność powinna byc.

28.08.2023 15:05

Niedługo na serwisie wprowadzają system czterobrygadowy. Nie dość że cały czas chłopaki robią nadgodziny, mają krótsze wolne i poświęcają swój czas to jeszcze MANOWI mało. Jak to dobrze że jak była możliwość przejścia tam do nich to nie skorzystałem. heheeheh

27.08.2023 21:18

Naprawiacz

28.08.2023 09:48

Czemu ? i od kiedy ta czterobrygadówka ma być ?
    Szybki lopez

14.08.2023 15:04

Podobno od października wszystkie soboty dwie zmiany, a po nowym roku 4 brygady w systemie tygodniowym.
    wolf spider

28.08.2023 08:04

To Ty jesteś, u mnie na dziale nikt nie jest tym zainteresowany. Chcesz czterobrygadówki idź tam gdzie tak sie pracuje.
    Yogi

28.08.2023 09:48

Chłopie nie wiesz co mówisz.. Jak tylko można unikajcie tego systemu.. Ja pracowałem 16 lat w 4 zmianowym systemie w grupie Danone. I nigdy więcej
    Manstydisram

17.08.2023 23:54

Co to za szkolenie BHP o 5 rano ma być. To są przymusowe nadgodziny, ponieważ nikt nie pyta czy chcesz iść wcześniej do pracy czy nie. Jak osoba która jeździ autobusem ma dojechać do pracy o tej porze? Z porządnej firmy zrobił się (usunięte przez administratora) którym zarządzają (usunięte przez administratora)
    Krzychu

27.08.2023 17:22

@Pracodawca no trochę tu nakłamaliście. 21-ego, w dniu startu linii po przestoju, zrobiliście przecież szkolenie BHP dla pracowników Manpower z odnowionymi umowami. I tak, szkolenia były ustawione na godzinę przed rozpoczęciem zmiany, czyli na 5, 13 i 21. Pół godziny pogadanki, dwa filmy, podpis na liście i sio na linię.
    Niogon Nikita

27.08.2023 20:59

Chłopie, szkolenie jest obowiązkowe bo takie są przepisy. Po drugie rzaden pracodawca nie ma obowiązku organizować Ci dojazdu do pracy. Podpisałeś umowę, zobowiązałem się do czegoś i teraz trzeba się z tego wywiązać. Możesz też wybrać inną drogę. Nikt Cię tam nie trzyma na siłę.. Pozdrawiam

25.08.2023 19:05

A co z koordynatorami przychodzą na nadgodziny i nic nie robią tylko gadki i siedzą a mają płacone 100 za siedzenie czy Man sie tym zainteresuję wkonicu
    Może kiedyś

26.08.2023 22:47

Raczej wątpię, tyle razy było to już poruszane a Man dalej nic nie robi Tylko rekrutuje samych nierobów na te stanowisko

22.08.2023 22:34

Mam pytanie do zarządu Man ;) Dla czego traktujecie pracowników magazynu logistyki którzy nie przeszli do systemy przymusowo bo tak to trzeba nazwać bo CI co nie zgodzili się na systeme wylecieli i to z hukiem chociarz było przez ostatnie trwanie logistyki zapewniane ze będzie dla pracowników Mana miejsce chodzi mi o pracowników tych co nie mieli na stałe umowy a tu taki psikus robienie miesiąc przed przejęciem systemy zebranie i Takie słowa od Pana każdy wie jaki to pan przyjemniaczek na zebraniu że wy nie macie wyjścia i musicie przejść do systemy ;( tylko każdy wie na gorszych warunkach to troszkę śmieszne nikomu nie pisze (usunięte przez administratora) na czole !!! Dla tego mam pytanie czemu byłych pracowników traktujecie jak powietrze tych którzy naprawdę chętnie chcielby pracować dalej na innych działach a są zablokowani przez HR:/ taka troszke dziwna polityka mając już sprawdzonych pracowników pod względem nawet werewikacij dni przepracowanych czy ktoś sobie jaja robił czy naprawdę chciał pracować żetelnie bez żadnych L4 i zarabiać pieniążka to nie w wolicie rekrutować nowych pracowników z ulicy jak idzie a nie dać szansy tym co już byli na tym pokładzie i byli do końca przekazania magazynu systemie troszkę przykre bo tak cały czas głosicie ze pracownik najważniejszą i BHP pracownika a tu takie traktowanie dla tego panie FOX bo to tylko od Pana zależy zastanów się czy tak powinien być ludzie traktowani pozdrawiam były Manowiec Ps: dalej jak tak będziecie traktować ludzi jak numerek to nie wróżę sukcesów

25.08.2023 08:31

Chłopie jak Ty składasz te ciężarówki jak zdania w tym poście :) . Współczuję chłopakom na serwisie ;)
    Reds1892

23.08.2023 19:33

Ciezka praca dla wielbicieli ciezarowek,linia musi isc chocby nie wiadomo co,licza sie wyniki nie ludzie, najlepiej tyrac po 16 godzin za smiaszna kase,za ktora na zachodzie ludzie sie nawet nie schylaja,ogolny chaos bo nie wiadomo za co premie zabieraja,praca dla mlodych z okolic Niepolomic raczej pozdrooo
    Pracownik1984

24.08.2023 19:29

Zupełnie się nie zgadzam. Linia musi iść fakt, ale za tymi pojazdami idą nasze wypłaty, które naprawdę Reds1892 są takie śmieszne? A porównanie zarobków na zachodzie do polskich jest jak porównywanie jabłek do gruszek... bez związku

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAN Trucks?

Kontakt - MAN Trucks Sp. z o.o.

Rudolfa Diesla 1 32-005 Niepołomice

Paweł

24.08.2023 10:24

Cześć, mam ofertę pracy w firmie leadec w Kokotowie, jest to podobno linia montażu opona+felga przeniesiona z mana. Ktoś coś może więcej powiedzieć o tej pracy? Pozdro
    Pracuś201

03.08.2023 14:35

Jak to w końcu w tym roku z tymi przestojami ? słyszałem że mechanicy mają jakoś teraz , chyba 2 albo 3 tygodnie płatne 100% ?
    Co

10.08.2023 06:51

Co jest?Hahahaha każdy z agencji oddaje swój urlop jeśli go ma. Nie to masz bezpłatne i wypłatę 2tys haha

22.08.2023 12:52

@Pracuś201 Dzień dobry, Co roku, w okresie letnim, pracodawca wskazuje 2 tygodnie jako tzw. korytarz urlopowy. W tym czasie wszyscy pracownicy firmy, poza obszarami gdzie obecność dyżurujących jest konieczna, korzystają z płatnego urlopu na zasadach przewidzianych w Kodeksie Pracy. Przestój produkcyjny, o którym jest mowa, jest więc konsekwencją przerwy wakacyjnej i faktu, że pracownicy odpoczywają na urlopach. Podobna organizacja pracy jest powszechną praktyką w zakładach produkcyjnych. Serdecznie pozdrawiamy! Zespół MAN Trucks Sp. z o.o.
    Marian

21.08.2023 23:23

Pytanie do @Pracodawca. Szanowni Państwo Czy są Państwo w stanie odpowiedzieć stanowczo Nam pracownikom i wyjaśnić czy od nowego roku wprowadzacie system czterobrygadowy? To jest już śmieszne ponieważ cały zakład już o tym huczy a od Was nie mamy żadnej konkretnej informacji . Prosimy o poruszenie tego tematu.
    Jacek

20.06.2023 09:13

Witam. Co się dzieje w Man niby zatrudniacie bhp owców a ich nie ma tam gdzie powinni być. Dopiero jak się coś stanie to tylko szukacie winy pracowników. Jak się zgłasza usterki sprzętu to przełożeni udają że jest ok. Kierownictwo udaje że o niczym nie wie a jak się coś stanie to szuka winy pracowników. Tylko spróbuj odmówić pracy na nie sprawnym sprzęcie to pokazują bramę i oferują podwózkę do bramy głównej poza zakład. W Man nie liczą się ludzie tylko wyniki. Jak coś się stanie to zamiatają sprawę pod dywan. Myślę że należy powiadomić zewnętrzne instytucje bo kierownictwo i liderzy pną się do góry po trupach nie patrząc na zagrożenia.

09.08.2023 23:48

Dzień dobry, Dziękujemy za opinię. Prosimy o zgłaszanie wszelkich podejrzeń odnośnie nieprawidłowości bezpośrednio do Kierownika BHP. Pozdrawiamy, Zespół MAN Trucks Sp. z o.o
    Zainteresowany

22.06.2023 14:32

@Pracodawca Dzień dobry, jakich widełek płacowych można spodziewać się na stanowisku specjalisty ds. controllingu? pozdrawiam, K.

09.08.2023 23:48

Dzień dobry, Kwota wynagrodzenia jest zależna od umiejętności i kwalifikacji danego Kandydata. Zapraszamy do wzięcia udziału w procesie rekrutacyjnym - podczas rozmowy istnieje możliwość skonsultowania wszelkich pytań, czy wątpliwości bezpośrednio z osobą odpowiedzialną za rekrutację. Pozdrawiamy, Zespół MAN Trucks Sp. z o.o
    Daria

09.08.2023 11:46

Czytam wasze komentarze i nie rozumiem. Jakie są różnice między agencjami randstad i manpower dla potencjalnego pracownika. Poza faktem ze w randstad ma umowę z pracodawcą ( co chyba jest lepsze ) to jaka funkcje pełni w tym przypadku agencja ? Czemu manpowe nie da umowy też odrazu z @Pracodawca ? Przez którą agencje więc lepiej się tam zatrudnić żeby zostać na dłużej
    Karolina

02.08.2023 13:14

Dzień dobry. Czy ktoś wie jak sie dostać bezpośrednio na umowę z Man na kontrole jakosci czy nie bardzo. W ogóle są przyjęcia ? I żeby ominąć agencje.
    Karolina

08.08.2023 07:21

W życiu. Umowa jest z manpower czy inna agencja pracy. A później albo ci dadzą przedłużenie dalej z agencja albo nie. Bezpośrednie są dopiero po około roku, półtora. Zależnie od stanowiska.
    Thc

08.08.2023 14:10

Jeżeli przez randstad to tak, inne agencje manpower.

04.08.2023 23:12

Saladyn

06.08.2023 15:44

Ja pracowałem 8 lat. Zwolniłem się ostatnio . (usunięte przez administratora)
    Ewelina

04.08.2023 14:45

Witam, czy w Manie zatrudniają kobiety na produkcji?
    Być może

28.07.2023 13:56

Witam. Napisze ktoś jak przebiega proces rekrutacji w biurze, słyszałem że jakieś testy manualne trzeba zdać, czy ciężko je zaliczyć? Może ktoś udostępnić jakieś materiały :) dzięki za info.
    Charlie

04.08.2023 17:09

Rozmowa kwalifikacyjna zaczyna się od testu manualnego. Przejście jest koniecznym punktem do dalszej rekrutacji. W biurze stoją skrzynki z narzędziami, nakrętkami, uszczelkami i różnymi innymi częściami. Pani daje nam instrukcję na kartce, gdzie podane są wszystkie części oraz kolejność ich połączenia. Ze skrzynek trzeba wybrać odpowiednie elementy i wykonać zadanie. Dla utrudnienia jest więcej części niż powinno, podobne, w różnych rozmiarach... Dopiero po odpowiednim skręceniu elementów w jedną część następuje rozmowa kwalifikacyjna. Materiałów brak. Pani powiedziała, że na tym polega zadanie, że musimy umieć skorzystać z instrukcji nie znając jej wcześniej. Na szczęście zadanie nie jest trudne. Instrukcja jest dość łatwa.
    Ewelina

04.08.2023 09:23

Witam, czy są aktualnie przyjęcia kobiet na produkcję?
    Charlie

04.08.2023 16:50

Tak. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej pani mi powiedziała, że na produkcję również przyjmują kobiety. Niedawno otworzyli nowy dział składania kabin i tam pracują również panie.
    kandydat

03.08.2023 10:32

przyjmuja tylko przez agencje?

09.06.2023 05:32

Chciałbym poruszyć temat ucinania premii pracownikom i pewnej (usunięte przez administratora) Jakość- wiadomo o co chodzi, produktywność tu można by się sporo rozpisać bo jest to piękny przykład hipokryzji w tej firmie, ale BHP oooo tutaj to się dopiero komedia zaczyna. Wiadomo BHP musi być, a szczególnie w tak wielkim zakładzie gdzie znajduje się wiele zagrożeń i niebezpieczeństw, gdzie pracuje tyle ludzi musi być porządek. Zasady przestrzegać trzeba, a jeśli ktoś stwarza zagrożenie dla siebie, a już nie mówię dla innych to jak najbardziej trzeba karać. No dobra to za co można by zabrać premie z BHP pracownikom jednemu działu z lini pierwszej? Może za wejście na linie bez butów ochronnych albo jazdę hulajnogą po lini? Jak najbardziej, ale nie nie, nie za takie rzeczy została zabrana premia. Pani BHP ucieła premie pracownikom ponieważ... 1)szpice centrujące otwory są powkładane w pojemniki na regałach klt... na lini wiadomo czasu mało musi to być pod reką, praktykowane to jest od początku tego zakładu i nagle gdy można premie ucinać to pojawił się problem. 2) na biurku leżało opakowanie husteczek higieńcznych, no a gdzie mają leżeć jeśli pracownik ma katar? W podkoszulek ma się wycierać? 3) nieopisany klucz revo, który ma awarię i jest wyłączony...nie ważne, że nie ma zasilania i jest zdjęta nasadka przecież ktoś może użyć... 4) brak dojścia do przycisku awaryjnego zatrzymania lini... to jest wina pracowników, że jest nawp...ne setki pojemników, części, regałów, a miejsca na całym zakładzie brakuje wszędzie? Dodam, że żaden pracownik nie miał problemu z sięgnięciem do przycisku. 5) woda na biurku na takcie... (usunięte przez administratora) Dlaczego pracownicy są karani za(usunięte przez administratora)w firmie oraz brak standardów? (usunięte przez administratora)Poprzedni BHP'owcy Też wykonywali swoje obowiązki, trzeba było to interweniowali, zwracali uwagę, ale traktowali ludzi z szacunkiem. Kij ma dwa końce :)
    januszek

26.06.2023 10:52

Ciekawe gdzie jest służba bhp jak ciężarówki stoją na chodnikach i się przejść nie da. Albo ramy na ciągach komunikacyjnych zastawiają drogę. Podwójne standardy.

30.07.2023 11:09

Jak tak przestrzegacie przepisów to czemu dalej auta na parkingach nie umieją parkować, po co straszyć jakimiś konsekwencjami jak nic się z tym nic nie robi. Niech na parking przy H4 będzie wpuszczane tyle aut na ule ten parking jest a nie parkowanie na trawie, na zakazach i rysowanie innych samochodów.

28.07.2023 17:53

Maniorz

29.07.2023 14:05

Ile razu już widziałem tutaj takie groźby o L4 to nie zliczę, a dalej fabryka prosperuje niezależnie od ilości produkowanych samochodów. Uświadom sobie w końcu to, że z Tobą czy bez Ciebie produkcja dalej bedzie szła.
    Szczęśliwy

27.07.2023 11:57

Chciałbym zapytać o systemie 4 brygadowym w Man Niepołomice. Chodzą pogłoski że ma być wprowadzony.
    Brygadier

27.07.2023 23:09

Będą, to jest pewne. Serwis hamownia kabiny. Pytanie tylko kiedy.
    Maniura

26.07.2023 09:30

E MAN dlaczego Sistemowcy pracujący przez agencję mają przedłużane umowy i ciągłość pracy a my mamy przerwę w zatruduenieniu?
    Eh

26.07.2023 16:00

(usunięte przez administratora)bo my na przestuj oddajemy swoje urlopy jedym zostaje 1dzien albo 2 a dużo jest takich co im jeszcze braknie i mają bezpłatny
    ????

25.07.2023 15:50

Dlaczego pracownicy jedni mają przestuj od 2czy 3 A co niektórzy od 7?? Są lepsi i gorsi? Nie Eee są ci co pracują i się odezwali A ci co siedzą u was pod biurkiem i bajera mają lajt tak to wygląda!!!tak wiem nie pasuje to się zwolnij okej ale ja was wszystkich tam pozamiatam myślicie że jesteście bezkarni proszę was czy tu czy tam robota jest wszędzie A w łep dostać dla zasady można za bramą.
    Jesteście śmieszni

18.07.2023 07:41

SISTEMA proszę informować ludzi przy rekrutacji że za szkody zrobione wózkiem firma obciąża ubespieczenie samochodu pracownika !!! Dlaczego chcecie wyciszyć temat to nie dotyczy już 1 osoby.
    Gustlik

18.07.2023 23:45

Rozwiniesz o co chodzi?? Bo sytuacja dziwna co ma oc samachodu z wózkiem??
    anonimowa

17.07.2023 09:05

Dla osób planujących tu prace: Firma nawija makaron na uszy jak tylko idzie (dodatki, elastyki, premie które mają na celu nieświadomie obniżyć wynagrodzenie) towarzystwo tam pracujące tego nie widzi, bardzo się cieszy myśląc ze to dla nich na dobre, firma rzuci jeszcze lody jak team wyrobi większą liczbę kabin, większość tam pracujących jest pod kreską, na wszywce, albo aktywni alkoholicy biorący co tydzień L4, Ty jako normalny pracownik traktujący prace poważnie jesteś (usunięte przez administratora). Nadgodziny to już obowiązek bo brakuje ludzi, brak klimatyzacji (zmiana koszulek 4 razy na zmianie to normalne choć są i tacy co czuć od nich trzy takty dalej). Fotele nosisz na plecach bo kierownik nie potrafi ogarnąć serwisu już pół roku ... (On tu ma tylko wyglądać no i jakoś wygląda! ale słoma z butów wychodzi ...) Sytuacja której byłem świadkiem, kiedy to pracownik uderzył głową w ostry element podczas montażu na lini. "(usunięte przez administratora), zamiast wezwać karetkę zadzwonił na Policję o podejrzenie alkoholu we krwi (a wystarczyło tylko się zaszyć, bo to że pijesz tylko okazjonalnie to dla nich jest nienormalne (usunięte przez administratora)procedura wygląda tak: najpierw poszukają na Ciebie haka później zadzwonią na Policję, a na końcu ewentualna pomoc medyczna (kolega akurat miał pecha, o własnych siłach jechał sam na SOR). Delegacje szkoleniowe w Monachium (tutaj książkę pisać) do dziś nie rozliczone w pełni, jedni dostali za dużo inni dużo mniej, kadry nie potrafią tego ogarnąć (orkiestra śmiechu bo tam każda z osób jest szwagra-konia-brata-synem i musi się dopytać koleżanek) musisz chodzić do okienka w wyznaczonej godzinie prosić się o resztę pieniążków (kosztem przerwy obiadowej), do PIPU nie pójdziesz bo skoro nadal tutaj pracuje musisz siedzieć cicho, na szczęście jestem w trakcie zmiany pracy i mam nadzieje że zapomnę o tym czego tutaj doświadczyłam. Podsumowując: Nie neguje firmy lecz osoby na wyższych stanowiskach, (usunięte przez administratora) Niewiem jak jest w innych firmach ale wiem jak jest tutaj i mam nadzieje że uda mi się dotrzeć do tak rzetelnej opinii jaką ja zamieszczam tutaj.
    manowski

18.07.2023 01:02

Z tego co wiem podchwycił już ktoś temat z tv, wychodząc z pracy widziałem jak robią wywiad z pracownikami. Zgadzam się z przedmówcą. Chora polityka, może kiedyś ktoś z góry tj.(usunięte przez administratora) zauważy co się dzieje i zrobi porządek inaczej wszyscy wylądują na L4. Elastyka, dodatki na co wszyscy się łapią to tylko (usunięte przez administratora), bo z automatu premia idzie w dół wiec wychodzi na to samo ...(usunięte przez administratora)
    Wacek

14.07.2023 13:11

Witajcie. No i powiedzcie szczerze jak sistema sobie radzi po przejęciu magazynu prawie w całości. Wiem że Ci z Man co mają dłuższe umowy jeszcze tam pracują. A wy jak myślicie. Kiedy to stanie. Bo już nie mogę się doczekać
    menka

15.07.2023 11:56

Nie staną, bo prawie wszyscy starzy przeszli. Po prostu dostali prawie te same pieniądze co przedtem.

17.07.2023 15:23

Tamten tydzień był jeszcze ratowany przez manowców od tego tygodnia jadą już samodzielnie. Generalnie śmiech na sali co się tutaj dzieje, co chwilę jakieś wypadki, uszkodzenia. Współczuję osobom które będą musiały później odkręcać cały bałagan które sistema robi w systemie, w papierach i z częściami. Co do tego że starzy pracownicy przeszli to nie prawda albo poprostu nie mieli wyjścia. Pan Bogdan oświadczył już kiedyś na spotkaniu ze nie będzie dla wszystkich miejsca ale rozumie że mamy kredyty, dom, rodzinę i dlatego z 3 zmian około 20 osób dostało na magazynie przeniesienie na inne stanowiska reszta no niestety zostali bez wyjścia chociaż do mana cały czas są przyjęcia....

Zostaw merytoryczną opinię o MAN Trucks Sp. z o.o.