MAN Trucks

• Błonia
  • Dąbrowa
  • Pobiednik Wielki

3. Opinie o pracodawcach Niepołomice
  5. Opinie o MAN Trucks Sp. z o.o.

Opinie o MAN Trucks Niepołomice

Nie przegap nowości o MAN Trucks Sp. z o.o.!

Lukasz

05.07.2023 11:12

Firma sistema wykorzystuje ludzie w jednym dniu po miesiącu pracy straciliśmy posady tłumacząc ze niema pracy.Umowy sa zrywane przed czasem z dnia na dzień powiedziano zwalniam 12 osób niegdy nie polece tej firmy i przestrzegam przed nią
    Trumian

08.07.2023 16:34

Standardowa praktyka takich firm. Zasypanie stanowisk pracownikami w nadmiarze. Później zwolnienia. To się nazywa "optymalizacja". Pytanie czy zwolnienia są robione w sposób odpowiedni. Czy to wygaśnięcie umowy, czy zerwanie. Jeśli zerwanie to co z okresem wypowiedzenia. Mało danych udzieliłeś i nikt Ci nie powie czy jest ok.
    wolf spider

11.07.2023 08:41

Przechodzą ci co mają krótką umowę manowską, bez szans na zatrudnienie w MAN. Na szluga to wy chodzicie co chwila. Nawet sie nie dziwię, manowiec obrabiał sam duży obszar, was jest od 2 do 4 za jednego manowca, i tak nie dajecie rady.
    Krzychu

11.07.2023 01:07

Ej, do zatrudnionych przez agencję zaczęli smsy rozsyłać :D Chcą im aneksem przedłużyć umowy do 2 sierpnia, czyli o te trzy dni, kiedy ma iść produkcja :D Czyli najpierw im mówią,(usunięte przez administratora) się, na przestoju nie płacimy", a teraz "no hej, chłopaki, wpadniecie jeszcze na parę dni (usunięte przez administratora)a linii"? Po tych przedłużonych trzech dniach kolejna umowa, oczywiście, od 21 sierpnia. Chłopak od nas mówi, że to(usunięte przez administratora), bo już ma nagraną fuchę na te trzy tygodnie w sierpniu i ma w(usunięte przez administratora) czy będzie go miał kto zastąpić. I namawia innych Manpowerowców, żeby nie dali sobie takiego(usunięte przez administratora)wciskać. Firma-(usunięte przez administratora), chcąca zaoszczędzić parę groszy na pracownikach, teraz dostanie rykoszetem. I bardzo dobrze
    ciekawska

10.07.2023 18:16

Dzien dobry, jak dostac sie do Mana do pracy w biurze? Ciezko jest sie dostac? Jak wyglada rozmowa, jakie zarobki?

06.07.2023 04:28

Taaa

08.07.2023 20:09

To kierowca mafffiii też ma plac do nauki? To jak ta osoba zdała uprawnienia?prawo jazdy na roro też do trenowania? Weź skończ oboje wiemy że zatrudniacie jak leci a ci co potrafią robią za 3osoby ale się zdziwisz w szybkim czasie ciekawe jak wam te (usunięte przez administratora) załataja dziurę po dobrych pracownikach człowieku skończ:)

09.07.2023 16:35

Co to za bzdury wypisujesz . To nie jest zakład dla ludzi bez doświadczenia. Uprawnienia to jedno , umiejętności to drugie. Jak ktoś ich nie ma niech go dają na doczepkę i uczy się powoli przy wsparciu pozostałych. Niestety tu gośćcie bez pojęcia są wrzucani jako pełnoprawni wózkowi i inni muszą za nich nadrabiać. Nikt by się nie czepiał gdyby to byli ludzie dani dodatkowo do przyuczenia. I obyło by się bez pseudostanowisk typu trener. Ale to trzeba ludzi którzy potrafią zarządzać a nie siedzieć przy ekranie kompa cały dzień i udawać pseudokierownikow.
    Prawda

29.06.2023 23:53

Wszystkie negatywne kometarze są po kilku dniach czasem godzinach kasowane i tak samo odbywa się z wszelkimi kontrolami na zakładzie samo to powinno dac do myślenia człowiek jest tylko jedenastką sztuka albo wytrzyma albo następny firma taka kozak że od 2lat tylko co dzień nowe ogłoszenia do mana A zapomniałem firma się rozrasta z (usunięte przez administratora)do (usunięte przez administratora)80 lat minęło dalej się nic nie zmieniło jeszcze nam (usunięte przez administratora)zaczyna podawać. Ludzie już nie wytrzymują tyle roboty i coraz więcej i więcej i szybciej i stoją perelki 3/4 do naprawy .

30.06.2023 08:13

bob

05.07.2023 15:05

no pisali wcześniej, że na razie nie, wiec to chyba oficjalne stanowisko
    mansram

03.07.2023 23:17

Witam,czy ktoś powie jak to jest z tą elastyka w tym roku?(moze firma MAN zamiast usuwac posty to wkoncu odpowie)skoro wolnego nie ma to czemu robimy soboty za 220zlbrutto?i czy nadal obowiazuje 10 roboczych sobot na elastyke ?
    Crank

23.03.2023 19:10

A oco chodzi z magazynem ze przechodzi na podwykonawcę od czerwca ? Zostałem zaproszony do pracy i pani która dzwoniła nie była w stanie powiedzieć na czym zmiany będą polegać - chodzi o zarobki ktoś cos wie ??
    Niko

10.05.2023 18:16

Jak przechodzisz z Mana do systemy i jeżeli pracujesz od 0:6 miesięcy to masz 6200 a powyżej 6 miesięcy masz 6500
    Nowy

02.07.2023 09:32

Że co?? Na wysokim składzie płacą 5800 brutto. Na CX i czołówkach mniej.

28.06.2023 22:22

30.06.2023 10:35

Witam. Potrzebujecie ludzi z kat. C i B na kierowców ?
    Ktoś

28.06.2023 23:28

@Pracodawca Bardzo proszę o odpowiedź, czy normą jest w tej firmie, że po zakończonym stosunku pracy oddaje się buty robocze i koszulki? Czy tylko dział logistyki jest dotknięty tym zaszczytem? Pytam, ponieważ z tego co mi wiadomo, osób z innych działów to nie dotyczy. Ponad to, pierwszy raz się spotykam z taką sytuacją a nie jest to moja pierwsza praca. Pozdrawiam.
    Parkingowy

28.06.2023 00:22

Mam pytanie do firmy Man. Czy zamierzacie w tym roku zapewnić pracownikom jakiś parking? To co aktualnie jest oferowane to śmiech. Samochody stoją zaparkowane przy drodze, co chwilę zdarza się że policja wlepia mandaty, w ofercie pracy nie było informacji o tym że poza świetna atmosfera i dobrymi zarobkami jest możliwość rozmowy z policją i otrzymywaniem mandatu. Nowy parking dla nowej hali wpuszcza tylko na pierwszą i ostatnią zmianę, mimo że połowa miejsc jest wolna. Nie uważacie że to trochę żenujące, gdy firma pakuje mln euro w fabrykę a nie potrafi zapewnić podstawowej rzeczy dla ludzi jaka jest parking?

28.06.2023 20:12

@Pracodawca co to za busy wystające i zajmujące miejsce pracownikom na parkingu "na żwirze" za głównym parkingiem Mana. Na obcych rejestracjach , może należałoby się tym zainteresować?
    Rumcajs

28.06.2023 21:33

To stój w krzakach skoro to lubisz. MAN dla pracowników logistyki nie może znaleźć miejsca na produkcji tylko wysyła do sistemy. Mimo ciągłych przyjęć co ukazuje hipokryzję pana Lisa który co innego mówił na spotkaniu w magazynie. I mimo ciągłych przyjęć a braku zwolnień miejsc parkingowych zostaje tyle samo. A na pseudo parkingu busiarze okupują 1/3 miejsc.
    Man

27.06.2023 23:34

Witam czy man zdaję sobie sprawę co wyprawia sistema? Z tego co mi wiadomo sprawa będzie zgłoszona do inspecji pracy i do prawnika . Kilku pracowników pracuje bez umowy nadal bo panie z kadr nic nie potrafią załatwić wszystko musisz sam wręcz się prosić ale to jeszcze nic teraz największy hit: jakiś czas temu jeden wozkowy na kabinach uszkodził konstrukcję wewnątrz budynku wstrzymał montaż wszyscy dobrze o tym wiedzą że to nie jego wina tylko przełożony kazał mu tam jechać.... Dziś wyszło wszystko pan chciał ubezpieczyć samochód okazało się że jego zniżki poszły się........ sistema podała go jako sprawce co to ma być??? Co niema ubespieczenia ? Może my nawet nie mamy ubespieczenia zdrowotnego jak już takie jaja gościu nic nie podpisał nawet że się przyznaje nic zero A sistema go tak pięknie zrobiła wogule co to ma być że komuś zabierają zniżki na samochód . Man wy myślicie że to będzie jak ostatnia inspekcja z pipu i od wózków????? Tu koperta nie przejdzie bo już za dużo się dzieje nie jesteście nietykalni. Odradzam prace każdemu dobrze że już mi nie dużo zostało w tym przybytku bo ledwo żyje psychicznie i fizycznie dla sistemy człowiek jest poprostu (usunięte przez administratora) podejrzewam że jakby się coś komuś stało to by go za bramę wystawili skoro już takie cuda się dzieją
    praca czyni wolnym

28.06.2023 08:22

B3(sistema) to obca firma i MAN ma na to wywalone. Inna sprawa ze ludzie sami dają sie robić w konia. Idziesz do pracy, masz mieć podpisaną umowę przed jej wykonywaniem, zapewnione ubranie robocze, szkolenie BHP. Widzę ze systemowcy pracują w swoich cywilnych ubraniach. Tak więc to nawet Wasza wina ze jakaś szemrana firma robi co chce.

28.06.2023 20:13

Najgorsze jest to ze ludzie tak pracują i nie zdają sobie sprawy z konsekwencji w razie "W"

28.06.2023 12:09

Dwa kolory koszulek

28.06.2023 19:27

Przy odpowiednim podejściu w pracy raczej wszyscy z PA się dogadują.. Ale przede wszystkim kumplu z linii trzeba być żeby się dogadać. Taka specyfika pracy, że wymaga się obecności w pracy. Może to za dużo? ????
    Majkel

27.06.2023 20:57

Do @Pracodawca Proszę o oficjalne stanowisko firmy wobec coraz to głośniej powielanych tematów odnośnie systemu czterobrygadowego. Cały zakład już o tym szumi, lecz Waszego oficjalnego stanowiska brak. Ponoć pierwsze kabiny od nowego roku mają przejść na ten system pracy . Proszę w końcu o jakieś konkretne informacje . Dziękuję
    Mikko

28.06.2023 12:45

Dowiesz się miesiąc przed wprowadzeniem, tak samo jak zmiana A Dowie się dzień przed że nam odwołują elastyke, ciekaw jestem jak to jest możliwe że coś co jest podpisane ze związkami solidarność jest unieważniane

23.05.2023 21:11

Chcemy nowych od zaraz

24.05.2023 21:01

Racja, zero nadzoru przez kierownika, Wszyscy wiedza ze te osoby udają ile się da, niech wrócą na linie a na ich miejsce dadzą w końcu osoby kompetentne na takie stanowisko. Niech kierownik coś z tym zrobi porządek w końcu,chyba ze mamy iść wyżej (usunięte przez administratora)
    Michał

27.06.2023 09:02

I znowu czwartek, piątek nie było żółtego to oczywiście nic nie robią nie ma nadzoru to po co, zero inicjatywy z ich strony. (usunięte przez administratora) coś tam upominają ale zmian zero. Dajcie nowych na to stanowisko bo są osoby dużo lepsze na to stanowisko.
    The reds 1892

26.06.2023 19:07

Chca zwiekszyc produkcje do 300 ciezarowek na zmiane gdzie ledwie wyrabia sie 210,ewidentny brak ludzi, szkolenie nowych pracowników dramat chca miec uniwersalnych zolnierzy na kazdym stanowisku gdzie na szkolenie nie ma czasu!!(usunięte przez administratora)o.Na + zarobki i dostepny darmowy transport do i z pracy i wiekszosc ludzi na produkcji jest ok.

23.06.2023 00:57

Hafgrim

26.06.2023 08:10

Co do patrzenia w kieszeń. Kodeks pracy jasno mówi że osoby pracujące na takim samym stanowisku, w takim samym wymiarze godzin, wykonujący ta samą pracę muszą zarabiać tyle samo (wyjątek to premia uznaniowa lub staż) tak więc młodzi pytając się kto ile zarabia sprawdzają czy nie zostali (usunięte przez administratora) Co do naszych zwolnień na gc 340. My I tak już kończymy pracę pod szyldem MAN. Kto przejdzie do Sistemy ten przejdzie. Ale od następnego tygodnia gęsto będziecie klikać w przyciski. Bo za niedostarczone części to MAN będzie Sistemie fakturki wystawiać.

24.06.2023 20:46

Wuja

25.06.2023 09:33

Bo tylko my robole jeszcze o tym nie wiemy że od nowego roku wchodzi czterobrygadówka proszę psństwa
    Kierownik kabin

24.06.2023 17:03

Co to za agencja lightworkkrakow? Chłop za pracę w manie na stanowisku operator wózka widłowego na umowę zlecenie proponuje 24 netto... To jakieś 4 tysie bez urlopu bez L4 bez socjalu (usunięte przez administratora)
    Sistema

13.06.2023 15:57

Takie pytanie do zarządu sistemy wy nie możecie na tych kabinach zatrudnić więcej wozkowych czołowych??? Przecież to są jakieś kpiny chłopaki już ledwo ciągną nie robimy już 20szt tylko 70 80 w środku na przepaku na sekwecji po co tyle ludzi? Co drugi nic nie robi udajecie że tego nie widzicie i tyle, wszędzie obsada podwojona a na polu nie przecież ci ludzie wkoncu odejdą każdy ma dość jak wchodzi do środka i widzi te wszystkie nieroby nowe po co to braliscie ich nie potrzeba zainteresujcie się wkoncu tym ci trzeba bo ludzie już są na granicy wytrzymałość każdy już szuka nowej roboty!!!!!!!niedobrze się robi od samego patrzenia po co was tyle kierowników? Po co jak wy takich spraw nie widzicie ten kto robi za 2 ma jeszcze gorzej jest wręcz dojeżdżany fizycznie i psychicznie A w środku na nocy to im kupcie namioty i śpiwory żeby w tych kartonach nie spali hahahahahaha

24.06.2023 13:15

Bo na boczniakach to samo. Ciągle niedobory ludzi. Szczególnie doświadczonych. Na każdej zmianie(usunięte przez administratora) . To jak ma być dobrze

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAN Trucks?

Kontakt - MAN Trucks Sp. z o.o.

Rudolfa Diesla 1 32-005 Niepołomice

New

21.06.2023 11:50

Moze mi ktoś opisać bardziej szczegółowo pracę na stanowisku magazyniera? Pozdrawiam.

19.06.2023 19:11

Jaka jest szansa żeby z agencji przejść na Mana ? Biorą ludzi ? Jeśli tak to zaangażowanych czy trzeba plecy? @Pracodawca
    Pełna nadziei...

19.06.2023 16:38

Witam, czy jest możliwość dojazdu do fabryki ,,Man,, autobusem firmowym albo busem? Zapłacimy oczywiście za niego. Trasa Chrzanów ,Trzebinia ,Młoszowa itd. Albo czy można z kimś na ten temat porozmawiać kto pracuje w fabryce i pomógł by ogarnąć temat ??? Dziękuję. Pozdrawiam Serdecznie
    Zabawne..

19.06.2023 04:01

Witam, prosiłbym aby wspaniała firma dla której pracujemy wyciągnęła konsekwencje oraz zainterweniowała w sprawie braku przyjazdu kierowcy transportu z Kurdwanowa pod Firmę.

15.06.2023 16:29

Nowy Mlody

17.06.2023 18:06

Jechać jechać ????.Jak się szanujmy to się szanujmy. Mamy czas na kawę papierosy a liderzy nie mają czasu na takie rzeczy bo muszą pilnować by produkcja szła na każdy błąd wyciek kolizję reagować. A nieraz i po kilka tel naraz są wybierane do liderów. Niech się każdy swoją rola w firmie zajmie a nie patrzy na drugiego. Liczbę trzeba zrobić i niema upros. Jak Ty tego nie zrobisz to kolega będzie musiał swoją robotę zrobić i jeszcze Twoja. Niech każdy zacznie od siebie a miłej się będzie pracowało bo wszyscy jedziemy na tym samym koniku
    Przetyłeczkowany

18.06.2023 17:11

Akurat on jest dobrze ogarnięty i zna się na robocie.
    Użytkownik

16.06.2023 23:09

Do Firmy Man nie mam nic, dlatego w skrócie powiem o sistema. Nie polecam, wstawiają ciągle ogłoszenia a rotacja jest olbrzymia na to też wskazują ciągle ogłoszenia, na mojej zmianie kierownik traktował siebie jak króla innych z górki był bardzo nie miły a dodatkowo nie ma czegoś takiego jak ' nie ' on jest królem on rządzi nie masz nic do powiedzenia, nie może człowiek mieć wątpliwości ani ' ale ' co do Man pracownicy byli fajni ale jeśli chodzi o szkolenia to traktowali nas troszkę z boku ale dało się, zanim ja odeszłam z tej firmy to wiele osób zdążyło wcześniej nawet po dniu czy tygodniu a sama długo nie byłam, skoro nie można się było dogadać z kierownikiem no to cóż według mnie pracownik fizyczny jest za bardzo pomiatany
    Agata

15.06.2023 20:13

: @Pracodawca chciałam zapytać na czym polega system poleceń pracowniczych. Pytałam o to znajomego ale powiedział że próbował załatwić tak komuś pracę ale odpowiedzieliście że już tego nie praktykujecie a w ofercie o pracę widnieje podpunkt "System poleceń pracowniczych!". Zatem moje pytanie brzmi: zatrudniacie tak pracowników czy nie?
    Anna

30.05.2023 18:37

Dlaczego pracownicy Sistemy mają dużo mniejszą wypłatę od pracowników Mana choć pracują tak samo i w sumie też dla Mana. Czemu ludzie są tak oszukiwani
    Henio

06.06.2023 16:31

Sistema ma zapewnioną pracę lub urlop wydawany zaliczkowo - co wy za farmazowny pleciecie

14.06.2023 20:07

Dzień dobry, Firma Sistema jest osobną organizacją i świadczy jako podwykonawca usługi dla firmy MAN Trucks Sp. z o.o. Przypominamy, że to forum poświęcone firmie MAN Trucks Sp.z o.o. Prosimy, aby wszystkie kwestie dotyczące firmy Sistema kierować na forum jej poświęcone, bądź bezpośrednio do organizacji. Nie jesteśmy w stanie weryfikować takich zgłoszeń, ani odpowiednio na nie reagować. Pozdrawiamy, Zespół MAN Trucks Sp. z o.o.

14.06.2023 00:10

Ja również coś dodam od siebie na temat Firmy Sistema, mówicie ze nie ma ludzi, którzy przyjmujecie (usunięte przez administratora) gdzie po 7 osób na sekwencjach gdzie dawniej robiło się po 3 a nawet 2 osoby. A na innych działach brakuje, zatrudniacie ludzi zewsząd nieznajacych języka nie posiadających żadnych uprawnień i chęci do pracy . A co ponaddto obiecujecie gruszki na wierzbie i super wynagrodzenie. Obiecujecie bonusy za przyjście pod firmę a tych pieniędzy nie wypłacacie. Ludzie robią nadgodziny by sobie zarobic bo każdy ma rodzinę na utrzymaniu i (usunięte przez administratora)gdzie kto wie ile pracował. Idzie się do kadr a tam wszystko mówicie ze się zgada jak ktoś ciągnie nadgodziny i jest (usunięte przez administratora) na 2000, sami sobie wyrabiacie opinie na temat swojej firmy . (usunięte przez administratora)
    Marian

19.05.2023 15:27

Co za polityka firmy MAN TRUCKS Niepołomice? Masakryczna ilość pojazdów zalegających na parkingach, serwis jak to serwis nie pali się z naprawami , dajecie ogłoszenia o pracy w sobotę( nawet na drugą zmianę ) , a nagle wszystko odwołujecie bo niby nie ma pracy dla ludzi z linii. Człowiek nastawia się już na tą sobotę , nie ukrywam że chodzi też o kwestie dorobienia sobie. Czemu serwis zabiera nam możliwość dorobienia w soboty ? Im jakoś trzeba specjalne zaproszenia z bonusami wysyłać żeby się nie poobrażali czasem Panowie naprawiacze. Dlaczego ponoć serwis i kabiny mają inne stawki jak pracownicy starej hali ? Zapraszamy szczególnie na linie nr .2 zobaczycie co to praca w manie ! Bardzo zła polityka firmy i nierówne traktowanie. Nam z linii możecie narzucić sobotę na popołudniu dzień wcześniej gdy firmę ciśnie produkcja, a serwis Z DUZO LEPSZYM BONUSEM(usunięte przez administratora). PROSZE POROWNAĆ PRACĘ NA H5 ,PRZYJSC NA DRUGĄ LINIĘ MONTARZOWĄ I PORÓWNAĆ SOBIE ! Najwięcej ludzi zwalnia się z linii. Dlaczego ? Bo robota w biegu i ostra niewyróbka . Proszę dyrekcję o zainteresowanie się tym tematem
    Hit

13.06.2023 15:48

A wiecie że na kabinach dostają 1000zl za to że przyjdą w święto wozić kabiny na testy ? Już 2 razy tak było ostatnio w maju hahaha to jest dopiero kabaret 3 4 osoby .Przecież to się do inspekcji nadaje...
    Manowiec

13.06.2023 20:21

Niestety już tyle razy to było zgłaszane do kierownictwa i nic to nie dało, wszyscy gaszą te sprawy w zalążku. I nie zgodzę się ze by nie było korzyści, bo skoro jak my mówimy ze jest ciężko ze tak się nie da i ze można lepiej to oczywiście góra, osoby z projektu, technologii maja to gdzieś. I się nie da tylko tyle się słyszy ze tak ma być i zero zmian, a wy tam robole pracujcie i cicho. A jak by ich na linie wziąć to by zobaczyli ile rzeczy mamy do zrobienia poza montażem, żeby się zmieścić w tych wyśrubowanych normach.
    mann

13.06.2023 15:24

Aplikował ktos przez goworka bo dzisiaj zobaczylem ze w ogole taka mozliwośc jest. aktualne te ogłoszenia?
    Jarek

20.05.2023 10:05

Czy jest szansa na zatrudnienie?Mam 57 lat kategoria praw jazdy C,uprawnienia Udt na wózki widłowe.Prozę o odpowiedz z kim rozmawiać.Pozdrawiam wszystkich Jarek

12.06.2023 08:24

Dzień dobry, Zapraszamy do zapoznania się z naszymi ofertami na portalu Pracuj.pl - tam znajdzie Pan aktualne ogłoszenia do naszej firmy. Pozdrawiamy, Zespół MAN Trucks Sp. z o.o.

09.06.2023 18:44

Jan

09.06.2023 18:47

Z czego sama podstawa za 160 godzin wynosi 4000 tysiące czyli za 168 to jakieś 4200,czyli premie i dodatki to 400 zł
    Lolek

07.06.2023 16:00

Serdecznie dziękujemy zmianie B za pobicie nowego rekordu wykonanych pojazdów i tym samym zaciśnięciu pętli na naszych szyjach coraz bardziej i mocniej . Przecież firma tego nie rozumie że wtedy były nocki ,sporo ludzi na nadgodziny zostało więc robota szła . A nas na rano cisnęli jak opętani nie zwracając uwagi na to ile załogi po działach brakuje . Chora sytuacja . Mało kto wyobraża już sobie jeszcze zwiększenie produkcji . Przecież ten czas niby 4.55 to wielkie (usunięte przez administratora) Wystarczy się z boku przypatrzeć jak tempo linii się zmienia oraz odstępy miedzy pojazdami . Ludzie już wiedzą że Nas oszukujecie .
    Pracownik 620

07.06.2023 09:31

Brawa dla kierownika (usunięte przez administratora) za wybranie nowego zastępcy (usunięte przez administratora). Przed ogłoszeniem rekrutacji .Poprostu brawa bardzo uczciwy proces rekrutacji brawa brawa tylko tak dalej
    Pracownik b

19.05.2023 00:58

Kiedy firma MAN zainteresuje się magazynem? Przy przyjęciu kurzu tyle, że idzie się przewrócić . Ale oczywiście magazyn niech siedzi w kurzu pod biurami myjka lata codziennie.

06.06.2023 09:04

Dzień dobry, Bardzo prosimy o zgłoszenie zaobserwowanego problemu bezpośrednio w naszej organizacji - w ten sposób będziemy mogli zweryfikować tę sprawę i wdrożyć odpowiednie działania według zaistniałych potrzeb. Pozdrawiamy, Zespół MAN Trucks Sp. z o.o.

05.06.2023 08:21

Typ

05.06.2023 23:43

Jak jeszcze nie doszło do Ciebie że te niby płatne przestoje to odkładane czy zabierane z Twoich sobót, gdzie dostajesz 200 zamiast 600 to ja nie wiem...
    Kamil

05.06.2023 23:58

Przecież prawo pracy jasno mówi ,albo postojowe ,albo prace zastępcze. Urlopy wyłącznie z woli pracownika. Prawo pracy jest dokumentem wyższym niż jakieś regulaminy zakładowe czy związkowe
    Zniewolony sistemiorz

02.06.2023 03:32

Cześć chciałem zapytać czy to prawda, że lkw otrzymało 500 zloty podwyżki oraz jednorazową premie za maj. Dlaczego FHS zostało pominięte?
    Razz

05.06.2023 15:48

Nie do końca masz rację nawet jakby płacili tyle co MAN to i tak zarobia w sensie sistema i man. Manowi odpadaja kadry , ubrania , szkolenia i tak dalej . Nie martwi się o nic o żadne L4 itp. Sistema spokojnie mogłaby dać tyle co man ale są pazerni . Ale jak życie pokazuje rynek już weryfikuje ich śmieciowe gaze i na lkw już dają więcej. Patrzyli na ile mogą sobie pozwolić no i przeliczyli się. Na rynku wolnych pracowników z doświadczeniem prawie nie ma dlatego mają w większości spady po kursach lub przed egzaminami . Żeby przyciągnąć kogoś z doświadczeniem trzeba odebrać innym zakładom. Trzeba sypnac kasa bo nikt za 3 lub 4 stowy różnicy pracy nie zmieni . Prędzej czy później będą musieli podnosić pensje i przekonaja się już w lipcu i jak kabiny się rozkręca i goście z kabin (usunięte przez administratora) się że ktoś ma więcej a ta sama firma i stanowisko. Bo na kabinach roboty przybywa z tygodnia na tydzień. Man sobie wymyślił ze goście będą robić to samo za 1500 mniej i dzięki temu za pracujące soboty 2club 3 wyjdzie tyle ile manowiec beż nadgodzin. Tak sobie niemiaszki wymyślili ale zderza się już wkrótce brutalnie z rynkiem pracy w tej strefie.
    wolf spider

05.06.2023 23:43

No pisze o sistemie, ale nie płaczcie ze (usunięte przez administratora) na równi z manowacami, bo tak nie jest. Chcesz więcej kasy, to zapraszam na linię. Dodatkowo robicie to samo w więcej osób. To podawanie części i ich rozwożenie jakoś wam nie wychodzi.
    Lukasz

02.06.2023 16:00

Witam chciałem zapytać co to jest skrut Gc 236 czym się tam zajmują na takcie
    Wuja

31.05.2023 23:01

@Pracodawca. Chciałem jeszcze wtrącić słówko. Ograniczacie ilość autobusów , dzicz z magazynu nieprzebrana się gości bo wychodzą wcześniej ,a my pracownicy MAN a przychodzimy na końcu i musimy stać nieraz większość trasy . Druga kwestia : Dodajecie roboty , coraz większe tempo , coraz więcej pojazdów do zrobienia a Wy zamiast pracownikom jakoś to wynagrodzić to obcinacie premię. Zrozumcie ,że im więcej i szybciej to błędów będzie tylko więcej , a załoga nie wytrzymuje i się co chwilę ktoś zwalnia . Albo rozwazycie państwo jakieś podniesienie wynagrodzenia za tą mordęge która nam zgotowaliscie , albo jednak załoga MANA stanie
    Kal

01.06.2023 19:41

Mam gdzieś ich kase, bo to nie spowoduje że zaczne (i nie tylko ja) sie wyrabiać, tu trzeba więcej ludzi na każde albo prawie każde stanowisko i zmiana procesu produkcji lub organizacji bardziej (klucze, sekwencje itp.). Nie, to dziekuje i rozgladam sie za innym zajęciem, niech szukają głupich gdzie indziej
    Ml1

04.06.2023 23:14

Nie staną bo związki to jest śmiech na sali , w tym momencie podpisaliśmy wykrok na siebie i nic się nie zmieni , tylko czekać na kolejne rekordy i czekolady ....

Zostaw merytoryczną opinię o MAN Trucks Sp. z o.o.