MAN Trucks

• Błonia
  • Dąbrowa
  • Pobiednik Wielki

3. Opinie o pracodawcach Niepołomice
  5. Opinie o MAN Trucks Sp. z o.o.

Opinie o MAN Trucks Niepołomice

Nie przegap nowości o MAN Trucks Sp. z o.o.!

PracownikMAN

03.11.2023 09:13

Czy ktoś już wie kiedy dokładnie będzie przestój w 2024 r. ? sierpień ? konkretne daty ? z góry dzięki za odp.
    Zabawny

08.11.2023 08:53

W sierpniu
    Secundnik

29.10.2023 07:35

Witam. Jak przebiega proces rekrutacji na stanowisko Monter . Podobno jest test manualny . Na czym polega.
    pepp

04.11.2023 15:20

bardzo dużo ich jest to fakt, niektóre nawet sprzed kilku dni więc wygląda na to, że rekrutacja będzie jeszcze trochę trwać
    pepp

04.11.2023 15:22

ja akurat patrzyłam na specjalistę do spraw controllingu, w tym przypadku tego doświadczenia wymagają

02.11.2023 23:15

Daro

04.11.2023 07:15

Jak tam wygląda ta praca w Sistemie jako Magazynier UDT ? Zastanawiam się czy aplikować i jakie zmiany?
    Kuba26

31.10.2023 16:26

Witam. Mam pytanie do firmy Man. Jestem zatrudniony przez agencję Manpower już 15 miesiąc i pytając moje kierownictwo o możliwość dostania umowy bezpośrednio przez Mana , słysze odpowiedź, że 'góra nie daje umów , bo nie ma'. Mam rozumieć, że gdy minie 18 miesięcy pracy przez agencję , czyli maksymalny czas na jakim można przez nią być zatrudniony, nalęzy sobie szukać innej pracy, bo 'góra nie daje umów' ?
    Tomek

01.11.2023 03:16

Tak, dokładnie nie są przedłużane Ani dawane nowe umowy. Trzeba szukać nowej pracy. Man tnie pracowników bo produkcja nie idzie po ich myśli. Mniej zamówień= mniej pracowników
    Mareks

01.11.2023 19:30

Na moim dziale w październiku 3 osoby dostały umowy na czas nieokreślony. Fakt jest taki że nie przesadzały z ilością L4 :)
    Roksana

31.10.2023 12:40

Witam Czy aktualnie są przyjęcia do pracy na stanowiskach dla kobiet? Jeśli tak to jak to na jakie?
    Kandydatka

31.10.2023 07:09

Witam mam pewną prośbę. Do zakładu w Manie przyjęły się dwie panie z którymi pracowałam na innym zakładzie w Niepolomicach. Oczywiście poprzedni zakład zszedł na (usunięte przez administratora)i każda z nas poszła w inną stronę. Ostatnio dowiedziałam się że pracują w Man ale nie chciały mi powiedzieć na jakim dziale. Z tego co mi wiadomo to one segregują śrubki i jakieś kable do samochodów ciężarowych. Czy moglby ktoś udzielić informacji na jakim jest to jest dziale? Bo z tego co wiem pracują tak jakby gdzieś koło parkingu ale dokładnych szczegółów nie znam. Z góry dziekuje na info:)
    Bodzio

28.10.2023 21:01

Do @Pracodawca. Witam serdecznie. Na wstępie mojej wypowiedzi chciałem zaznaczyć iż w tej sprawie kontaktowałem się z przełożonymi mojego segmentu którzy nie potrafili udzielić jednoznacznych odpowiedzi , co skłoniło mnie do zapytania tutaj . Chwilę temu kierownicy oznajmili nam nowy plan produkcyjny na 261 sztuk pojazdów na dobę. Niby wszystko się zgadza ale dlaczego dalej bijemy te głupie rekordy ? Czemu to ma służyć ? Czemu nas jawnie okłamujecie? Dlaczego na daną chwilę harujemy na obliczonym takcie na ponad 280 samochodów ? Mamy pracować cały tydzień ponad swoje siły by piątkowa nocka odpoczywała ? To jest chore podejście , czemu nie zrównacie tego by robić sobie spokojnym rytmem a stale? Wyciskacie z nas już ostatki sił. Ostatni piątek. Pierwsza zmiana znów bije rekord 91 sztuk pojazdów . Druga zmiana na moim dziale gdzie brakuje 4 osób wygląda tak że już po godzinie człowiek chce wyjść z tego wszystkiego. Prosząc koordynatora oraz zastępcę o pomoc dostaje odpowiedź że oni nie są przewidziani do pracy na linii i normalnie im nie wolno . Czy to normalne że gdy brakuje ludzi to Ci obecni mają pracować za dwóch -trzech ? Jeżeli tak to prosimy o dodatki do wypłaty. Cały zakład już głośno szumi o nowym systemie czasu pracy który ma wejść od nowego roku . Również też chodzi temat dopłaty do transportu pracowniczego . Może już czas najwyższy zająć stanowisko i odnieść się do zaistniałych sytuacji , by ludzie mogli się przygotować,jakoś zareagować , przyzwyczaić się do nowego , oswoić się z myślą . Dziękuje i liczę na konstruktywną dyskusję i zdecydowaną odpowiedź @Pracodawca
    Manowiec

29.10.2023 11:40

Dokładnie, dlaczego nie zrówna się całej liczby tygodniowej na wszystkie dni, tylko robić jak najwiecej żeby nocka nie musiała pracować. Zawsze to pare samochodów mniej na zmianę wyjdzie. A my pracownicy napewno to odczujemy. Widocznie @Pracodawca ma nas tylko za numerki którzy pracują na jej miliardowe przychody, jak to się chwalą bardzo.
    Elo

29.10.2023 20:44

Jaki nowy system czasu pracy bo nic. Ile wiem???
    Sistema

25.10.2023 18:29

Hala kabin sistema proszę coś wkoncu zrobić z osobami co są zatrudnione na inne stanowiska i lepszą stawką A pracują na mniej wymagającym stanowisku bo na docelowym nie dali rady. Szanujmy się!!!! Nie to od poniedziałku też wsiadam na cx z stawką bocznego albo idę na sekwencję z stawką z czołówki ... Nie dają rady zwalniam biorę nowego proste ludzie już mają dość pracujemy za 2 3 osoby A pomarańczowych więcej jak wozkowych hahahahshs

28.10.2023 09:34

Bo ci na niszych robią błędy a doświadczony nie robi dobrego wrażenia a robotę
    Radek

13.09.2023 16:33

Panowie od kiedy ten system 4 zmianowy wjeżdża ?
    kerschow

27.10.2023 21:48

System czterozmianowy jest antyrodzinny, muszę szukać innej "alternatywy", nie chcę wpaść w tryby zatraty rachuby czasu i wspólnych weekendów na rzecz lobbingu , który siedzi i liczy dudki ,nie mając w swoim życiu potrzeby brania pod uwagę życia przeciętnego przedstawiciela "taniej siły" roboczej

26.10.2023 10:07

Dzień Dobry. Mam pytanie czy firma rzeczywiście dowozi pracowników. Chodzi mi tutaj o Tarnów. Może mi ktoś odpowiedzieć w tym temacie.
    Jarek

26.10.2023 17:04

Tak jeździ specjalny autobus Trzeba tylko wziąć pod uwagę wcześniejszy wyjazd
    Brute

26.10.2023 18:44

Tak jest autobus pracowniczy , obecnie bezpłatny, z Tarnowa również dowozi . Zarówno dla pracowników MAN jak i firmy zewnętrznej B3
    Simson

23.10.2023 11:57

Cześć, ile macie tutaj etapów rekrutacji? Znalazłem ogłoszenie które mnie interesuje i zastanawiam się jak to wygląda.
    viszon

24.10.2023 14:57

no a na co to ogłoszenie znalazłeś? bo tu różnie te rekrutacje wyglądają a na niektóre stanowiska to z agencji biorą w ogóle
    leroy

25.10.2023 15:17

to głównie jakie umowy dają w takim razie?
    Bhp

24.10.2023 16:36

Po co daliście te czapeczki, Jak i tak większość nosi niezgodnie z bhp. Odwrócone tyłem na przód, to równie dobrze można nie nosic w cale. Śmiech na sali, głupie wymysły a i tak nie egzekwowane.
    Krzychu

25.10.2023 11:44

Bzdury. Jasne, zdarzają się miszczowie, pokazujący, jacy to są wyjątkowi i zabawni, zakładając czapki na odwrót, ale zdecydowana większość (strzelę, że grubo ponad 90%), nosi czapki zgodnie z zaleceniami.
    Monter

24.10.2023 15:07

Witam na czym polega proces rekrutacji. Jak wygląda test manualny
    Sytema

19.10.2023 21:15

Do Simby Chciałbym zwrócić uwagę na pewną sytuację, która miała miejsce w naszej firmie i dotyczy mojego bezpośredniego przełożonego. Niestety, zostałem poddany poniżeniu i chciałbym podzielić się tym z Państwem, aby podjąć odpowiednie kroki w celu rozwiązania tej sytuacji. W ostatnim czasie, w trakcie interakcji z moim przełożonym, doświadczyłem nieodpowiedniego traktowania, które uważam za nadużycie władzy. Poniżenie, z jakim się spotkałem, jest nie do przyjęcia i niezgodne z zasadami szacunku i profesjonalizmu, które powinny panować w naszej firmie.
    Prokurator

20.10.2023 14:02

A co takiego zrobił, w jaki sposób cię poniżył ? Czy to sie stało przy innych pracownikach?

24.10.2023 10:56

Ponieważ wyrażona opinia sugeruje przekroczenie zasad obowiązujących w naszym zakładzie i rzuca negatywne światło na nasz wizerunek jako pracodawcy, bardzo prosimy o kontakt z Działem Personalnym w celu rozpoznania sytuacji. Możliwy jest również kontakt przez Związki Zawodowe lub przez przełożonego wyższego szczebla. W przypadku zgłoszenia nieprawidłowości zostanie powołana komisja i zostaną zebrane wszystkie dane dotyczące zgłaszanej sytuacji. Bardzo prosimy o poważne podejście do tematu i wybranie kanałów komunikacji, które pozwolą nam odpowiednio zareagować. Anonimowe zgłoszenie na ogólnopolskim portalu nie pozostawia nam możliwości działania. Dla nas natomiast temat jest bardzo ważny. W przypadku jeśli jednak Pani / Pana komentarz byłby jedynie wyrazem uogólnionego niezadowolenia prosimy o sprostowanie komentarza.
    Nowy Uczony

02.10.2023 11:02

Witam , na jaki dział najlepiej trafić na start w Manie ? Oraz na jakie zarobki netto można liczyć. Oraz kiedy są jakieś premie , dodatki itp. Myślę o tej firmie ale czytając różne opinie , że jak się źle trafi to pracuje się jak w (usunięte przez administratora), więc szkoda mi zmieniać obecnej pracy.
    Łysy

16.10.2023 20:48

Sam bym poszedł na logistyke ale tam trzeba mieć papiery na widłaka
    Wektor

19.10.2023 13:08

To co za problem zrobić? Dasz radę
    Sist

12.10.2023 06:48

Manowi nie wstyd że ludzie pracujący pod ich szyldem w sistemie co miesiąc nie zgadza się wypłata? A w tym to już prawie każdemu i co nagle odcinków nie ma A biuro nieczynne..... To już naprawdę się do telewizji nadaje (usunięte przez administratora)
    Trumian

14.10.2023 15:15

A co MANowi do waszych wypłat? Oni zlecili waszej firmie pracę, za ktorą się rozliczają. Masz problem z hajsem, to bij do swoich!
    Michal

12.10.2023 09:37

Minimalna po nowym roku 700zl do gory. Wiadomo juz jakoe beda podwyzki po nowym roku?
    abc

12.10.2023 19:59

Nie licz na dużo,jak co roku tu coś dadzą...tam coś ujmą i suma sumarum wyjdzie 200zl więcej..tak sie kręci tu od lat :)
    wujek adas

14.10.2023 00:23

A czy to prawda ze od przyszłego roku jest rezygnacja z elastyki(sobót za 220 i dodatków 2x2000brutto) czy jakies plotki ???
    Elektryk

11.10.2023 16:14

Panowie i Panie dodatek za dojazd jest rozliczany jednorazowo tzn raz do roku w rozliczeniu rocznym PiT wtedy jest wliczany i wypłacany dodatek za dojazd do firmy z miejscowości inną niż zakład pracy
    Wuja

28.08.2023 16:35

Dlaczego @Pracodawca nie ustosunkuje się do powielanych tutaj tematów oraz opinii odnośnie wprowadzenia systemu czterobrygadowego ? Czyżby Państwo nie dostrzegali tych postów tutaj ?
    Jesteśmy na tak

05.10.2023 16:14

Odpalajcie 4brygadowy system a nie zastanawiajcie się, ludzie ledwo chodzą w tej pracy, takty zostały skrócone, i trzeba się uwijać szybciej niż się to wydaje, inny system da w końcu wytchnienia trochę.
    ????

11.10.2023 13:08

Da Ci wytchnienia ????‍♂️ zamiast planowanych 1500 pojazdów będą puszczać planowo 2100 na tydzień

06.10.2023 07:22

Manowiec

08.10.2023 10:59

Do czasu, planowane jest wprowadzenie odpłatnego transport. Także tez będą płacić ci co jeżdżą pastuszakiem
    Gustlik

11.10.2023 00:19

Podejrzewam że jeśli jakiś większy procent osób przesiadła się na autokary to brakło by miejsc co za tym idzie potrzebny dodatkowy bus za co muszą kasę wyłożyć i to nie malą.. Więc niech góra przemyśli co im się opłaca. Dodam też ze parkowanie po krzakach w błocie w tak renomowanej firmie to żenada.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAN Trucks?

Kontakt - MAN Trucks Sp. z o.o.

Rudolfa Diesla 1 32-005 Niepołomice

05.10.2023 07:26

Taki

10.10.2023 00:01

Dokładnie panie Kazimierzu, jest masę innych firm gdzie może Pan próbować swoich sił, w samych Niepołomicach jest pewnie kilkadziesiąt. Zamiast się męczyć i męczyć ludzi z którymi Pan pracuje może trzeba poszukać czegoś gdzie da Pan sobie radę ?

30.09.2023 06:25

Xd

08.10.2023 09:57

To się przenieś na kabiny bo ciągle narzekasz tylko. Jak narazie to wy na lkw jesteście w tyle za nami.
    wolf spider

08.10.2023 20:13

Co myślisz że tak łatwo przejść na inny dział? Chyba że ktoś jest kiepskim pracownikiem, to kierownik z chęcią pozbędzie sie takiej osoby. Nie narzekam jak tu co poniektórzy, wszystko im przeszkadza: ciężka praca, darmowa jazda autobusem, brak miejsc parkingowych, kiepskie jedzenie na stołówce, źli przełożeni itd.
    Lok

28.09.2023 12:46

Widzę że Man usówa nie wygodne wpisy dla nich. Ludzie w pomarańczowych koszulkach mogą więcej. Tyczy się do nadgodziny i dorabianie do wypłaty. Zwykły pracownik nie może tylko oni. Zapyjajac czy jest potrzeba żeby zostać i sobie dorobić wiadomo że o to chodzi słyszysz Nie, nie trzeba o później się okazuje że oni sami zostają a innym praciwnikom mówią że nie ma pracy. Układy UKLADY

05.10.2023 08:50

Dodam tyle , że na nadgodziny są chętni ale tylko za 100 % , jak poprosisz pracownika żeby został za 50% to juz chętnych brak .
    Nie zapomnij skasować!

06.09.2023 09:58

Sistema to co tam się dzieje to już jest hańba mam nadzieję że wkoncu ktoś to zgłosi do inspecji tylko rzetelnej nie tak jak ostatnio ....ludzi zwolnili ludzie odeszli ludzi brakuje A ci co zostali robią za 2 3 osoby urlopy wstrzymane A jak ktoś się rozchoruje i idzie na l4 to już jest na czarnej liście zarządzają nami totalne de....le patrzą tylko w monitor nie ważne że są braki ludzi reszta ma to nadrobic oni się wogule niczym nie interesują ludzie już są na granicy wytrzymałość fizycznej i psychicznej każdy już szuka nowej pracy . Nie zapomnijcie tego szybko skasować jak macie w zwyczaju robić!!!!
    Brute

21.09.2023 14:59

@Pracodawca przestańcie być śmieszni z tym by nie łączyć was z bcube. Aż tak się wstydzicie tej firmy outsourcingowej??? Ludzie wypowiadają się tutaj bo pracują w waszym zakładzie i wykonują pracę dla was. Ja chcieli się wypowiedzieć na sistem niepolomice to zmienili na Tychy. Jak ta firma tak często będzie zmieniać nazwy to nikt nie połapie się na jakim forum się wypowiedzieć. Zachowujecie się jak dziecko. Oszczędności z racji podwykonawcy wam pasują ale najlepiej jakby nikt o nim nie wiedział. Nie tedy droga

04.10.2023 09:07

Dzień dobry, Nie wypieramy się naszej współpracy z firmą BCUBE Poland Sp. z o.o. jako spółki świadczącej dla nas usługi podwykonawcze. Podkreślamy jednak, że ten profil dotyczy bezpośrednio MAN Trucks Sp. z o.o. w związku z czym prosimy o kierowanie opinii, czy pytań na forum dedykowane spółce BCUBE. Nie jesteśmy w stanie rozpatrywać wątpliwości, czy uwag dotyczących spółki podwykonawczej, co za tym idzie, komunikacja na linii pracownik-pracodawca na forum poświęconym wyłącznie MAN Trucks Sp. z o.o. nie jest możliwa. Pozdrawiamy Zespół MAN Trucks Sp. z o.o.
    Radek

30.09.2023 10:35

Panowie kiedy ten system 4 - zmianowy wjeżdża. Ja już bym chciał i większość pracowników od nowego roku .
    Solekor

01.10.2023 00:04

Śmiejesz się i czuję w tym ironię , ale tak naprawdę jak wejdzie system 4 bryg to wszyscy odetchniemy
    Śmiechyy

27.09.2023 18:10

Już taka godzina że chyba kadry nie pracują to do rana tego nie skasują hi hi . Dlaczego operatorzy wózków sistemy nie są informowani o fakcie że za uszkodzenie np.na montażu konstrukcji i wyłączenie czasowe montażu jest obciążone ich ubezpieczenie oc samochodu?? Są informowani? Raczej nie ... Dla niewtajemniczonych jeden przykład z ponoć kilku już, kilka tygodni temu operator na kabinach na wyraźne polecenie przełożonego podkreślam na polecenie swojego kierownika wjechał na halę i zawadził masztem o konstrukcję na hali co wylaczyło montaż całkiem , gość jechał tam gdzie mu kazali to raz dwa pod niczym się nie podpisał że się przyznaje jako sprawca do tego gdzie były,są, oznaczone miejsca wysokości jakieś biało czerwone taśmy na belkach niema nic kto mierzył maszty w wózkach nikt i co gościu poszedł ubezpieczyć samochód się okazało że po znizkach ma i jest podany jako sprawca wypadku przez sisteme . Także zastanówcie się 2 razy nim zaczniecie pracę to jest chore co ta sistema wyprawia A Man przemyka na to oko ludzie teraz pracują za 2 3 osoby są okradani wypłaty się nie zgadzają urlopy pogineły ludzi zwolnili trochę samo odeszło A roboty coraz więcej ale przyjęcia wstrzymane bo się wyrabiasz nie dajesz rady to jesteś ten zły i tyle jeszcze (usunięte przez administratora)e ludzie zróbcie coś z tą sistemą my chcemy pracować ale godnie A nie w strachu i poczuciu byciem 0!!!! Proszę o interwencję Mana w imieniu całej załogi sistema chcemy pracować i godnie reprezentować marke MAN !
    wolf spider

28.09.2023 20:02

Pracują za 2-3 osoby? Raczej na palarni ich spotkasz. Duża część B3(usunięte przez administratora) Dzwonisz, podajesz numer części, a przywożą całkiem co innego.
    Eh

29.09.2023 15:59

Zapytaj naszych przełożonych z sistemy bo tak tuszuja sprawę.... (usunięte przez administratora) sistema go podała jako sprawce już nie odkrecisz tego
    Mentor

27.09.2023 18:35

Szanowny Kierownicy Chciałbym zgłosić pewną kwestię dotyczącą pracowników z Ukrainy. Zauważyłem, że niektórzy z nich wykazują tendencję do obijania się w pracy. Jest to problem, który wpływa na wydajność i efektywność naszego zespołu. Wydaje się, że niektórzy pracownicy z Ukrainy nie przestrzegają ustalonych godzin pracy i nie wykonują swoich obowiązków z należytą starannością. Często widzę, że spędzają dużo czasu na rozmowach towarzyskich, korzystaniu z telefonów komórkowych lub innych czynnościach niezwiązanych z pracą. Proponuję podjąć działania mające na celu rozwiązanie tego problemu. Możemy przeprowadzić dod
    Ohyda

27.09.2023 16:00

Dlaczego @Pracodawca nie zainteresuje się w końcu kantyna. To co ona podaje, jest nie do pomyślenia. Skąd ich wzięliście? Z ulicy. Przecież tych dań nie da się jeść. Dlaczego mamy się truć takim świństwem?. Może czas poszukać nowej firmy bo ta ewidentne sobie nie radzi. Okres próbny już raczej mina także dowidzenia.
    Kandydat roku

24.09.2023 13:26

Powiedzcie mi tu moi drodzy ile się tam u Was zarabia na start?
    kandydat roku

25.09.2023 17:02

(usunięte przez administratora). Na jakim wydziale zarabia się najwięcej na start?

26.09.2023 15:33

Dzień dobry, Stawki zależne są od wykonywanej pracy - nie są one ujednolicone dla wszystkich stanowisk, w związku z czym nie jesteśmy w stanie wskazać widełek, o które Pan pyta. Zachęcamy do wzięcia udziału w procesie rekrutacji - gwarantujemy, że otrzyma Pan wyczerpujące informacje dotyczące zarobków na etapie rozmów. Pozdrawiamy Zespół MAN Trucks Sp. z o.o.
    Zainteresowana

24.09.2023 20:44

Witam.Chciałam zapytać czy są przyjęcia na produkcję dla kobiet?Widziałam,że ogłoszenie wisi, ale jest jyz nieaktywne.

26.09.2023 11:34

Dzień dobry, Zapraszamy do zapoznania się z aktualnymi ogłoszeniami opublikowanymi za pośrednictwem agencji pracy tymczasowej MAN Power oraz Randstad, gdzie znajdą Państwo oferty dla pracowników fizycznych - zarówno dla kobiet, jak i mężczyzn. Zachęcamy do wzięcia udziału w procesie rekrutacji. Pozdrawiamy Zespół MAN Trucks Sp. z o.o.
    @mlodykrk

25.09.2023 23:57

Szkolenie i przyjmowanie do pracy to jakaś dziwna sprawa, niby wszystko super, wynagrodzenie, dodatki ale firmy zobaczyć od wewnątrz nie możesz przed zatrudnieniem. Nawet twoje stanowisko to jakaś zagadka, nikt nic nie wie do ostatniej chwili... Obiecują, że będzie więcej osób na linii aby było lżej ale od pierwszego dnia dużo się czepiają, każdy mówi coś innego, inaczej pracuje. Szkolenie na linii to porażka. Ogółem jak starzy pracownicy mówią, że pierwsze miesiące są ajgorsze a później godzisz się z tym co jest. Praca raczej ciężka, 8h na nogach, ciężkie narzędzia, duże tempo. Jak kto woli. Zdarzają się sytuację, kiedy jest się samemu na odcinku i nawet wc nie odwiedzisz. Jak ktos lubi ciężki zapieprz w hałasie to polecam, podobno dobrze płacą.

22.09.2023 23:17

Firma MAN firmie MAN nie równa. To nie jest ta sama firma co kilka lat temu. Odkąd ruszyła produkcja kabin robi się coraz większy (usunięte przez administratora) Praca nie jest zła, ciężka, wiadomo, współpracownicy, zwykle szaraki - 90% to naprawdę świetne osoby z którymi współpraca to przyjemność. Schody robią się gdy kolor koszulek lub kurtek się zmienia. Oczywiście nie można przyczepić się do każdego lidera/zastepcy/kierownika/biurowego. Ale załatwić coś w HR czasami graniczy z cudem. Chociaż sami wiele nie wiedzą, używają dużo elokwentnych słów, lecz jak w każdej firmie, spychologia działa na calego "dam ci numer do xyz". Niektórym kolorowym woda sodową uderzyła do głowy. "Do łazienki masz czas isc na przerwie." "Zakupy robimy na przerwie." Gdy przy 32 stopniach ma zewnątrz biegniesz po butelkę do automatu. Oczywiście kogoś obok to nie dotyczy, może biegać na fajke co 20 minut. "Nie wykonasz polecenia służbowego? Złożę na ciebie raport". - notoryczny tekst u kilku osob, chociaż z poleceniem służbowym coś nie miało nic wspólnego. Jak wygląda wsparcie linii? Robienie kawy, jazda po hali na plotki, stanie jak esesmani nad pracownikami. Szkoda ze sami nie potrafią pracować na linii i robią podstawowe błędy. Co sie dzieje po zgloszeniu przez pracownikow tego faktu kierownikowi? Sprawa zostaje zamieciona pod dywan, pracownicy są przerzucani po innych liniach i zmianach bez zgody pracownika. Robienie na zlosc to norma. Chcesz się zamienić zmiana? Masz druga osobę do zamianki? Ktos z rodziny pracuje na innej zmianie i dojeżdżacie razem? Odpowiedź kierownika: "Nie bo nie." Grozenie dyscyplinarkami za bycie miesiąc wcześniej na urlopie? Norma. Nikogo nie obchodzi czy kierownik jest Z DOBREGO DOMU czy nie, skoro nie ma ani grama szacunku do nikogo. A powiedzenie przez zastępcę "jak się podlizesz to może dostaniesz to czego chcesz" jest bardzo słabe. Groźby prawnikami, gdy ktoś zna swoje prawa to też ciekawa sytuacja. Niestety nieznajomość kodeksu pracy to w niektórych przypadkach norma. Komunikacja na poziomie przełożony-pracownik gdy to pracownik o coś prosi, nie istnieje. Kierownik coś wie i koniec. Oczywiście to tylko niektóre przypadki, ale jeśli traficie tam na linie i nie będziecie tyrać jak woły, gdy kolorowi przeglądają sobie fejsbuki, to będziecie się tylko się denerwować. "Pracujmy jak w Monachium" - szkoda tylko, że w Monachium do pracownika zawsze był zachowany szacunek, nie wazne jakim szaraczkiem ktoś był, tutaj masz sobie wypruc żyły, bo przecież "to nie jest ponad twoje sily". Nie zapominajmy ze jesteśmy traktowani jak (usunięte przez administratora) za każdym razem gdy wychodzimy, bo w plecaku wynosimy koła, kokpity czy siedzenia - musisz przetrzepać plecak/torbę aż do dna. Każde zwolnienie lekarskie tez jest kontrolowane przez firmę. Miejmy nadzieję, że jak wyjdę do sklepu, to akurat ktoś nie przyjdzie sprawdzić chorego. Podsumowując, praca nie jest zła, ale atmosfera i wymagania co do pracowników sprawiają, że coraz więcej osób się zwalnia i nie ma się najmniejszej ochoty pracować.
    Nowak

21.09.2023 18:17

Do @Pracodawca Witam serdecznie . Czy firma przewiduje od nowego roku jakieś podwyżki dla swoich pracowników by stać się bardziej atrakcyjnym oraz konkurencyjnym na rynku ? Inne firmy już dogoniły MAN w kwestii wynagrodzeń ...
    Pracownik systema

20.09.2023 18:27

Za karę dają na koła każą toczyć duże opony . Praca w ciogłym biegu

21.09.2023 08:07

Najpierw cofnij się do szkoły i naucz się pisać :) ,a swoją drogą to wymagają jakiegoś wykształcenia do Mana ?
    Miły

05.09.2023 15:54

Witam. Aktualnie szukam pracy, średnie techniczne, dyspozycyjny bez nałogów :))) Jakie aktualnie są wakaty?

20.09.2023 12:49

Dzień dobry, Zapraszamy do zapoznania się z aktualnymi ogłoszeniami, które znajdzie Pan na portalu pracuj.pl lub za pośrednictwem agencji pracy tymczasowej MAN Power oraz Randstad. Zachęcamy do wzięcia udziału w procesie rekrutacji. Pozdrawiamy, Zespół MAN Trucks Sp. z o.o

11.09.2023 13:30

Bloek

15.09.2023 19:44

Najnowocześniejsza fabryka w Europie ????
    Trumian

18.09.2023 13:00

Kolego, jeśli wózek jest niesprawny, to nie podejmujesz na nim pracy. Proste i logiczne. Skoro były wpisy i było zgłoszone to jesteś czysty. Wina pracodawcy, który może dochodzić swoich racji czy uszkodzenie powstało w wyniku złego obsługiwania. W każdym razie, Ty na tym sprzęcie pracować nie mozesz
    Czacha mi Dymi...

17.09.2023 03:19

Kiedy w końcu wprowadzicie te 4 brygady? Już czekam... :P narzekacze nie chcą tego ale robią soboty i w tyg 12 h ... takie (usunięte przez administratora) jak jak z mana nie chcieli przejsc do b3 cube... szarpali umowy jak (usunięte przez administratora) ze zwolnienia byly... wprowadzać to natychmiast te 4 btygady... trzeba się pozbyć nierobów i kombinatorów na 100 % nadgodziny ...:p. b3-cube pomarańczowi to cały czas na 100 % łażą i nic nie robią .. niech (usunięte przez administratora) niedzielę albo wylot... :P
    Cyrk

16.09.2023 13:36

To co wydarzyło się w piątek na zmianie nocnej przy próbie wjazdu na parking hali H6 przechodzi już ludzkie pojęcie. Ludzie proszący się o wjazd na parking żeby do pracy zdążyć, gdzie jest pracodawca i jego reakcja na to? Cała droga zakorkowana i wielki stróż bramy nie wpuszczający nikogo.

11.09.2023 15:45

Pilne!!!!

12.09.2023 07:14

Weźcie się w garść i patrzcie na siebie bo to co robicie jest śmieszne i żałosne ludzie robią robotę a jak mają czas to go wykorzystują i zamiast tutaj wpis robić to podejdźcie i zwrócić uwagę !!! Pozniej inni mogą mieć problemy przez was !!!!
    Sokrates

14.09.2023 22:44

Ci co mieli umowę do 30 to brama lub sistema. Ja wybrałem bramę, bo wymiana ponad 100 osób w jednej chwili to istny armageddon. Zakładam, że o ile części dostajecie, to w systemie komputerowym panuje chaos
    pracownikC

07.09.2023 14:42

Ja akurat nie narzekam . Robota spokojna , w sierpniu pomimo że był przestój zarobiłem więcej niż w jakimkolwiek innym miesiącu.
    Nooo

09.09.2023 07:44

I wystarczy by za sierpień dostać normalna pensje + tydzień nadgodzin. Prosta matematyka
    pracownikC

14.09.2023 14:31

nie robiłem żadnych nadgodzin , tylko dwie soboty - które są akurat obowiązkowe po dniówkach

Zostaw merytoryczną opinię o MAN Trucks Sp. z o.o.