Euro Providus

Częstochowa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 75 ocen.

Opinie o Euro Providus

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euro Providus

Natalia

@Aaaadik piszesz, że musiałeś dokładać ze swoich pieniędzy jeżeli nie było zrobionego celu. Przyznam, że jest to dość niespotykane zjawisko. Czy mógłbyś to jakoś szerzej wyjaśnić? Na jakim stanowisku pracowałeś w Euro Providus? Za co musiałeś płacić? Twój komentarz na pewno będzie cennym źródłem informacji dla innych użytkowników rozważających współpracę z tym pracodawcą.

Aaaadik

Pracowałem tam rok czasu Był to najgorszy tok w moim życiu Nowy oddział Katowice na gliwickiej Jak nie było celu zrobionego to trzeba było ze swoich pieniędzy dokładać 40/40 zł tygodniowo Brak szacunku dla pracownika i tyle Zdecydowanie nie polecam

jkkioc

"Dlugo ma pani zamiar udawac ze nie slyszy telefonu ? Przejade sie do pani i moze obklejone drzwi wplyna ze wkoncu pani przemowi. Mam namiary do wlasciciela mieszkania takze poinformuje go o dluznikach ktorzy mieszkaja w jego mieszkaniu. " raz nie zapłaciłam raty i nie odbieralam bo z dzieckiem w szpitalu byłam . :( po prostu żenada

ow

karaś a możesz mi przyjacielu powiedzieć na czym miałoy konkretnie według ciebie to indywidualne podejście do klienta polegać w ich przypadku? z góry dzięx za odp

Zasłużony

Chodzą ploty, że na oddziale Częstochowa został jeden kierownik!! Zbórka tygodniowa 40000zł. Brawo panie "boski"( nie bez powodu z małej litery:)).

kuku

Malo zytelna firma!przyznaja pozyczke jada ja dac,nie zastaja nikogo w domu za dwie godziny pisza ze umowa nie bedzie zrealizowana!! Zadna z nich zytelna firma tylko fotomontaz pic na wode [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] im w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] j dwa na kupe!!!!! Nie polecam!!

anonim

(usunięte przez administratora)

byly pracownik

Wynagrodzenie uzależnione od zbiórki tygodniowej. 10% od nowych klientów, 8% od jakościowych, 5% od reszty. 30,00zl od podpisanej nowej umowy.

Były pracownik

Pracowałem jako konsultant w Radomsku. Jedyne, co mogę powiedzieć o tej firmie, to złodziejstwo to potęgi N. Kierownik, niejaka Pani Aleksandra, podpisuje lewe umowy, bo niby do targetu jej brakuje i premii nie dostanie. Klientom nie daje umowy, nikt tak naprawdę nie wie, na jaki koszt się pisze. Poza tym totalny brak kultury, wychowanie odbierała chyba w stodole. Byłem świadkiem jej rozmowy z klientką, starszą kobietą.Rzucała qrwami na prawo i lewo, zrobiła z siebie przedstawienie. Jeśli firma zatrudnia taką kadrę kierowników to oczywistym jest, że bierze pierwszego lepszego babsztyla z niewyparzoną gębą, zapewne po podstawówce, jak dobrze poszło to może po zawodówce. Podsumowując: zdecydowanie nie polecam.

słodka idiotka

Pozdrowienia dla Marka z Piotrkowa Tryb Nie spinaj się tak bo karierę zrobisz taką jak w tych poprzednich firmach ;)

aaaabbb
@słodka idiotka 25.10.2015 13:19
Pozdrowienia dla Marka z Piotrkowa Tryb Nie spinaj się tak bo karierę zrobisz taką jak w tych poprzednich firmach ;)...

Ten Pan to specjalista od podrabiania podpisów za klientow na szybie.................

aaaabbb

sa niebawem bedzie glosno....

xyz

Tak, na czas nieokreślony.. umowa zlecenie.

Kandydat

Szukają aktualnie kierownika oddziału. Orientuje się ktoś jak wygląda ta praca? W ogłoszeniu są tylko informacje o działaniach związanych z administracją, brak info o kwestiach sprzedażowych.

Adamus

Jako kierownik latasz i zbierasz pieniądze których nie zebrali Twoi Doradcy lub zbierasz na regionie na którym zwolnił Ci sie Doradca ( co jest standardem bo nikt tu nie chce pracować ) nie ma tu żadnych działań marketingowych lub sprzedazowych ( oprócz kilku ulotek formatu b5 na Oddział )

fffff

ja Ci powiem jak jest bo jestem byłym kierownikiem , dostajesz 8% brutto od zbiórek i 30zł za napisanie umowy , czyli sam policz : na tydzień zrobisz 2 umowy i jak masz dobry region zbierzesz 2000zł : 60zł za umowy + 160zł za zbiórkę = 220zł brutto tj. na ręke 180 zł 180zł x 4 tygodnie = 720 zł 720zł za miesiąc chodzenia na piechotę lub jeżdżenia swoim autem i spalania swojego paliwa i oczywiście użerania się z niepłacącymi klientami

ktos

co wy chrzanicie???? Finansowo warto bardzo??? Co Ty cpasz???? 2000 netto podstawy i 35% premii , praca po 16h dziennie i w wekkendy do tego limit na paliwo w wysokości 700zł - NIE WARTO , LEPIEJ NA KASE NA BIEDRONKE

mundial

gdzie się podziały wszystkie wpisy? przecież tego było mnóstwo stron. Przedawniły się, czy co?

iwona

mieszkam w Bytomiu dziś mój syn na pół godziny był w domu sam i nie pozwoliłam mu otwierać drzwi nikomu i miał cicho siedzieć więc sobie grał na komputerze w między czasie przyjechało dwóch chyba kierowników dobijali się do drzwi ile weszło do tego szarpali za klamkę czyli chcieli wejść do mojego mieszkania co to za kultura nic innego jak bezczelność będę chciała to zgłosić za próbę włamania bo inaczej nie da się tego interpretować, sąsiedzi aż się za głowę trzymali jak można tak szarpać za klamkę i walić w czyjeś drzwi skoro nikt się nie odzywa. Syn wystraszony a wystarczyło zostawić wizytówkę i cześć. Gratuluje głupoty.

killer
@iwona 03.02.2015 19:00
mieszkam w Bytomiu dziś mój syn na pół godziny był w domu sam i nie pozwoliłam mu otwierać drzwi nikomu i miał cicho siedzieć w...

zgłosić na policję. To sa działania bezprawne, wręcz bandyckie.Nalezy walczyć z czymś takim.

Malwi

do mnie przyjeżdża po raty taki jeden z EP, chudziutki w okularkach czerwonym samochodzikiem. Jak tylko jestem w stanie to zawsze mu daje :-)

ewa123

dugu nie mam zamiaru spłacać bo oszukuią i wyzyskuią pieniądze!!!!!!!! :(

anonim

(usunięte przez administratora)

hmm

firma euro providus wypada bardzo dobrze? będzie wypadać bardzo dobrze jak splajtuje. A nastąpi to niebawem jak nie zmieni swojego nastawienia do ludzi tam pracujących. obecnie nikt w tej firmie nie chce się zatrudnić, coraz więcej ludzi odchodzi. Każdy ma dość. Szkoda tylko klientów od których nie ma kto odbierać rat a oni muszą za to płacić monitami. Skandal!

op

nie mają pojęcia bowiem przełożeni wciskają im kity. Na początku jest pięknie a potem.. "obiecanki cacanki a ... radość"

...

Tak. Firma jest w porządku. A te negatywne opinie na wielu forach pisze pewnie jedna osoba. Człowieku "konsultancie" nikt nic za darmo nie dostaje, w szczególności w tej Firmie. Szacunek jednak się chyba należy pracownikowi i klientowi, z którego firma żyje.

konsultant

ale głupoty piszecie,firma jest w porządku,kierownicy pomagają,meanager zajebisty,naprawde niewiem o co chodzi,ja pracuje ponad rok i nie narzekam.No chyba że myślicie że za nic wam będą płacić?JAK SIĘ POSTARACIE TO ZAROBICIE.

zzz

jaka to dodatkowa dobrze płatna praca? W EP prowizja wynosi 5%, od jakościowych 8%. Od nowych wpłat (od nowych klientów) 10 %. zwykłemu doradcy nie dają samochodu. Napisz coś więcej albo wrzuć linka

fifi
@zzz 20.10.2014 11:04
jaka to dodatkowa dobrze płatna praca? W EP prowizja wynosi 5%, od jakościowych 8%. Od nowych wpłat (od nowych klientów) 10 %....

45% to totalne klamstwo!!!!!!

Ninka
@fifi 04.01.2015 11:35
45% to totalne klamstwo!!!!!!

45% to prawda. Mój mąż ostatnimi czasy zbiera dla firmy pomiędzy 9-11 tyś. więc dostaje niecałe 5, po odliczeniu wszystkich podatków i wydatków zostaje ok 3400. Jest Dobrze.

anonim

(usunięte przez administratora)

mamut

Nie polecam. Na wstępie z przełożonym możesz mieć problem. Pan K.S. jest specyficznym człowiekiem. Dostaniesz ogromny teren, musisz mieć własny samochód a za paliwo ci nie zwrócą. Wszelkie koszty związane z wykonaniem pracy należą do ciebie. Dostaniesz klientów, którzy nie spłacają pożyczki od 5-10 lat a więc bardzo trudni klienci, którzy raczej nie kwapią się do zapłaty. Abstrahując od tego, że to w większości przeterminowane należności a więc u świadomego klienta nie masz szans. Policz sobie 45% z zera minus wszelkie wydatki. Ile ci wyjdzie?

makbet

pracowałem jako kierownik w tej firmie. Powiem krótko: nie, dziękuję. Na początku wszystko wspaniale a potem... dowiadujesz się kim tak naprawdę dla nich jesteś. Praca fajna ale przełożeni niepoważni. Brak szacunku do pracownika. Dużo obietnic, których i tak nie realizują. Niezdrowa atmosfera. Ciągły stres i ciśnienie. Wykańczające emocjonalnie.

nn

zwrócił ktoś uwagę, że dużo komentarzy jest pousuwanych, a w części z nich jest "usuniętę przez moderatora"? Kto tak robi? Jest rzekomo wolność słowa. Moderatorze dlaczego usuwasz posty? Dla ciebie też są one niewygodne?

oczy19845

jak dla mnie to jest wielka kupa dostalem wezwanie do splaty pozyczki 1000zł kturej nawet nie brałem a w tym czasie przebywałem po za granicami polski,i chca zebym im spłacił zadłuzenie, prosiłem o wyjasnienie tej sytłacji i mieli do godziny od dzwonnic minoł miesiac ponad i dalej cisza, nikomu nie polecam tej firmy tak samo jak providenta, ludzie nie dajcie sie omamic. pozdrawiam Marcin S..

m
@oczy19845 07.05.2014 11:23
jak dla mnie to jest wielka kupa dostalem wezwanie do splaty pozyczki 1000zł kturej nawet nie brałem a w tym czasie przebywałem...

Nie wiem skąd jesteś i kiedy to było (w sensie w którym roku) ale może udostępniłeś komuś swoje dane tj. nr dowodu i pesel. Ktoś się za ciebie podpisał i umowa gotowa. Musisz to sprawdzić i naciskać na udostępnienie kopii umowy. Na twoją wyraźną i zdecydowaną prośbę muszą ci te dokumenty udostępnić. Dowiesz się też z kim podpisywałeś tę rzekomą umowę, bowiem widnieje na niej podpis konsultanta, który ci jej udzielił. I wtedy jeśli jesteś pewny, że nie jest to twój podpis udajesz się na Policję i przedstawiasz sytuację tj. po pierwsze, że to nie twój podpis a po drugie, że nie było cię wtedy w kraju. Takie rzeczy trzeba załatwić. Jeśli tego nie zrobisz to nie zdziw się jak kiedyś zapuka do ciebie komornik i zażąda 5 razy tyle ile wynosi zaciągnięty dług. I nie chodzi tu tylko o tę akurat firmę ale o każdą. czarny owcy nie brakuje. Daj znać jak to się rozwiązało

mietek

Widzieliście ostatnie ogłoszenie providusa? Proponują wynagrodzenie na poziomie 45% prowizji ze zbiórki. Moje źródła mówią, że prowizje u nich wynoszą 5% i 8%. Skąd ta drastyczna różnica? Chyba, że 45% ma być przez pierwszy tydzień...

misiek

nigdy w życiu w tej firmie

misiek

Pracowałem w tej firmie wiele lat, ba nawet "udało" mi się awansować na lidera. Dziś, żałuję, że przyjąłem tę ofertę. Poświęciłem dużo swojego czasu, energii i zaangażowania. I po co? Aby patrzeć na kombinatorstwo swojego przełożonego. Czuję się tak jakbym sprzedał im swoje życie. Stracił najlepsze lata. Czuję się oszukany i wykorzystany. W pewnym momencie miałem dość. Zdecydowałem zwolnić się mimo, że nie miałem w zanadrzu żadnej innej pracy. I cieszę się, że mam to już z głowy. Nie szanują klientów ani pracowników. Harujesz od rana do wieczora za śmieszne pieniądze w porównaniu do wkładu pracy. Dokładasz do paliwa i ciągle tłumaczysz się z tego co robisz. Inwigilują ci telefon służbowy. Porażka. Gdyby to była ostatnia praca na ziemi jaką mógłbym dostać... wolałbym przymierać głodem. Nigdy więcej. Jak się cieszę, że mam już to za sobą...

Stefan
@misiek 05.04.2014 21:39
Pracowałem w tej firmie wiele lat, ba nawet "udało" mi się awansować na lidera. Dziś, żałuję, że przyjąłem tę ofertę....

z tego co wiem to Lider zarabia więcej od kierownika a ma mniej obowiązków, więc czemu narzekasz. Jak nie chcesz czegoś robić to nie rób, mnie do niczego nie zmuszają. Dostałeś tel służbowy i dziwisz się że go inwigilują? To nie dzwoń z niego prywatnie. Procując mniej niż 8 h dziennie można wszystko dobrze zrobić przy odpowiednim planowaniu. Powodzenia w kolejnej pracy

misiek
@Stefan 02.02.2015 19:34
z tego co wiem to Lider zarabia więcej od kierownika a ma mniej obowiązków, więc czemu narzekasz. Jak nie chcesz czegoś robić t...

zdarza się, że lider zarobi więcej od kierownika a obowiązki ma takie same

maniek

To,że firma nie szanuje swoich klientów miałam okazję przekonać się na własnej skórze,kiedy zadzwoniłam do przedstawicielki z prośbą o zmianę terminu na dzień następny to usłyszałam,że jak nie mam pieniędzy to mam iść zarobić (usunięte przez administratora)

uwaga

uwaga na firme europrovidus czy jak oni sa tam zwia(usunięte przez administratora)

klient

Ciekawe gdzie sie podział kierowniczek z samochodem slużbowym (se...n)i z pieniązkami klientów z o/Piotrków? Nic dziwnego, że firma idzie na psy skoro takich specjalistów pijaków zatrudniają

pajacyk

Już niedługo skończy się oddział w Piotrkowie. Kierownicy mizerni za wyjątkiem jednego (chyba z Łodzi). Przewidziany [usunięto przez moderatora] doprowadzi do [usunięto przez moderatora] wszystkich-Znowu [usunięto przez moderatora] pozostanie na wylocie, a[usunięto przez moderatora] już nie ma. Dyrektorki z mlekiem pod nosem sami będą jeździć do klientów-może który w papę dostanie.

Radomsko

Jeśli nie chcecie mieć problemów proszę nie brać takich pożyczek. Podaje z właśnych przykładów, ostrzegam. Pozdrawiam

nnnnn

na rękę to dostaniesz koło 2000, obiadek w trasie lub wieczorem koło 22-tylko cel do zrobienia i brakuje tyle i tyle i [usunięto przez moderatora]...powodzenia. Konsultanci niektórzy kładą laskę bo [usunięte przez moderatora] w innych firmach, tak więc klientów odwiedzasz za nich bo nie będzie wyniku i pożegnanie gotowe po okresie próbnym

pokemon11

umowę o prace dostaniesz po okresie próbnym po 3 miesiącach jeśli chodzi o kasę wyciągniesz najwyżej 2.500 ale przydział na paliwo ci nie wystarczy wiec nawet nie zawracaj sobie głowy bo i tak nikt nie wytrzymuje okresu próbnego chcesz sie przekonać to idź i zaryzykuj będziesz wtedy wiedział jak się pracuje w[usunięte przez moderatora]

mikolo

Przy PR Częstochowa nawet zaczęła się sypać. A będzie gorzej.

michaś

osobiście nie polecam współpracy u tego Pana

stiv

a menager ile zarabia ?

Lili88

Witam wszystkich zastanawiam sie nad złozeiem aplikacji do firmy euro providus. Powiedzcie mi cos więcej o tej pracy na jakie stanowiska można sie tam dostac jaie wynagrodzenia co trzeba robić kto tam wogóle żądzi wszystkim. Pytam bo już miałam doczynienia z Kaliszem pracowała w Pigeonie i na Mielczarsiego i w HG Media partner i to wyzysk i nic więcej prosze o pomoc!!

ggg

przedstawicielka z Krotoszyna nie odbiera telefonów od klientów tłumaczy się chorobą.

ordynus

to z czego ta firma sie utrzymuje jak trzeba mieć znajomego żeby dostać od nich pożyczkę długo tak nie pociągną Prowident górą bo tam naprawdę każdy dostanie kasę

EuroP
@ordynus 30.07.2010 09:09
to z czego ta firma sie utrzymuje jak trzeba mieć znajomego żeby dostać od nich pożyczkę długo tak nie pociągną Prowident górą...

Bzdura. Pożyczki nie dostanie tylko aktualny dłużnik, ciężko dać pożyczkę komuś, kto jeszcze poprzedniej nie spłacił i na spłacenie się nie zanosi. Ja pracuję w Euro i nie narzekam. Za leżenie nigdzie nie płacą.

anonim

oni nie szanuja klientow ani nas konsultantow. a pozyczki tak bys nie dostal chyba ze masz znajomego tam

konsultant EP

tak tyle zarabia jak nie wiecej

ordynus

no nie wiem czy ta firma ma zaufanie u ludzi w moim przypadku bardzo się na niej zawiodłam złożyłam wniosek o pożyczkę telefonicznie pani która go przyjęła oznajmiła mi że w ciągu dwóch dni będę miał odpowiedź niestety żadnej odpowiedzi nie dostałam sam zaczęłam wydzwaniać i się dowiadywać kazali cały czas czekać żadnych konkretnych informacji po tygodniu dzwoniąc do firmy poinformowano mnie że niestety dostałam odmowę wydaje mi się że kpią sobie z ludzi w providencie złożyłam wniosek i tego samego dnia dostałam pożyczkę a niby euro providus działa na tych samych zasadach szanujcie sobie klienta bo konkurencji coraz więcej

madmax

Zapomniałeś dodać, że po EP zaczyna się normalnie żyć pracąc w innych firmach :)

młody

To nie czytaj, w czym problem? Na EP świat się nie kończy, a wielu chłopaków doskonale radzi sobie po zakończeniu współpracy z tą firmą

anonim

młody - 2010-03-05 22:35:08 Znam firmy gdzie 3 z przodu to jest na początek, a potem to już w zależności od zasług. Premie też nie od macochy 50% to norma a bywa, że i 120% można zrobić. Wystarczy doświadczenie z branży i kontakty, Ci którzy wyszli z PP takowe mają zawsze. Osobiście nam ludzi w co najmniej 6 firmach o tym profilu, a każda z nich chętnie weźmie takich ludzi jak my. Propozycje współpracy padają co jakiś czas to z jednej to z drugiej firmy ale bajki opowiadasz az mi sie niechce tego czytac ;(

młody

Ale ja Cie nie znam, więc czemu mam komuś polecać twoją osobę. Ja w każdym razie z pracą problemów nie miałem, a i znajomym pomogłem. Teraz wiem też, że jak ja będę w potrzebie to ktoś wyciągnie do mnie rękę.

Zostaw opinię o Euro Providus - Częstochowa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euro Providus