3.4/5

NASZA MISJA

KONTAKT

• Skierniewice
Milicz - Xella Polska Sp. z o.o. Zakład Produkcyjny nr 2

5. Opinie o Xella Polska Sp. z o.o.

Opinie o Xella Polska Warszawa

Nie przegap nowości o Xella Polska Sp. z o.o.!

Nowy pracownik

07.04.2022 15:24

Szkolenia onboardingowe super!

28.12.2019 01:13

Xella juz zwalnia ludzi i wprowadza system 2zmianowy po 12h
    Alek

19.03.2020 22:43

A może powodem zwolnienia jest obawa przed kryzysem jaki.pojawi się przez koronawirus? Tak tylko gdybam, uwazam ze pracownikom zakladow powinni przyznac premie, za to ze pracuja w czasi e epidemii, tak jak to zrobila Biedronka

25.02.2022 19:40

Tak samo było w zakładzie w Ostrołęce. Kadra już podstarzała ,przyjęto nowych ludzi wyszkolono, zamiast ich zatrzymać bo braki w ludziach były, na zmianie na styk wszystko, to po dwóch latach zlikwidowano 4 zmianę i podziękowano. A ogólnie praca lekko nie jest ale warunki też złe nie były, zarobki mogły by być lepsze choć najgorsze na tamten czas też nie były. Prawdopodobnie pracował bym do dzisiaj, a tak jako wyszkolony pracownik z uprawnieniami przygarnęła mnie z otwartymi rękami konkurencja ???? Pozdrawiam.
    Darek

24.09.2021 15:31

Ja pracuję jako operator w Xella ponad 4 lata i choć praca ciężka, to zawsze rzetelnie płacili nadgodziny, pensję miałem na czas, dwa razy zostałem wysłany na szkolenie, w tym uprawnienia UDT Generalnie uważam, że się wywiązują z obietnic, a załoga i szef też są w porządku. Ostatnio pojawiły się dodatkowe premie za zgłaszanie pomysłów na usprawnienia i utrzymanie czystości w ramach 5S oraz no i co miesiąc są premie za ilość i jakość płatne więc w sumie ok. 4 tys na rękę jest.
    4 tyśki XD

15.10.2021 17:29

4 tysiące XD co ty kupisz, za te śmieszną pensje?
    Obecny pracownik

07.12.2021 07:03

4tysiace na rękę żeby zarobić to trzeba przyjść jeszcze dodatkowo 3soboty.marne zarobki są na chwilę obecną pracuje już 25lat.A i nadgodziny płatne na raty rozbijają na 3miesiace.

15.11.2021 09:14

Czy firma Xella Polska Sp. z o.o. w całości finansuje szkolenia dla pracowników?

18.11.2021 10:31

Uprawnienie jest oczywiście przypisane do osoby, nie do firmy. Więc przeszkolony pracownik ma uprawienie także po odejściu z firmy.
    Golob

18.11.2021 17:59

Coś nowego.
    Hmmm

02.08.2021 13:36

Czy ktoś się orientuje jak wygląda praca w Laboratorium- interesuje mnie ilość zmian, pensja oraz jakie badania się wykonuje (preferowane jest wykształcenie chemiczne)?

03.08.2021 10:22

W tym momencie szukamy osoby na stanowisko Laboranta do naszego zakładu Silka w Trzcińcu (gmina Białe Błota). Praca jest jednozmianowa – od poniedziałku do piątku. Obowiązki laboranta polegają przede wszystkim na badaniach wytrzymałościowych wyrobów, jak i jakościowych mieszanki i wapna (wilgotność i reaktywność), badaniach wody, prowadzeniu dokumentacji ZKP. Oferujemy stała pensję z możliwościami premii w ramach dobrych wyników w obszarze lean manufacturing. Wymagania – wykształcenie min. średnie techniczne, preferowane chemiczne. Tu można znaleźć pełną treść ogłoszenia: https://www.pracuj.pl/praca/laborant-trzciniec-pow-bydgoski,oferta,1001102861
    Pracownik w Trzcińcu

31.10.2021 20:25

Jestem pracownikiem placu i to my badamy cegłę zamiast laboranta. Jeszcze wmawiają ludzią ze to jest nasz obowiązek I grożą brakiem premii. Nie dziwie się ze pracownicy z Ukrainy i sprzątaczki nie chcą pracować w Trzcincu
    ????

07.04.2021 11:52

Wyzysk płacą marną kasę nie polecam :((((
    Małgorzata Bilczyńska

15.10.2021 17:31

Też tego nie rozumiem, człowiek zarabia 4k na reke i mysli, ze to duzo pieniedzy? Przeciez budowlanka sie rozwija mega szybko, ciagle buduja osiedla i domy, a pensje jak w biedronce na kasie.
    Fabio

20.10.2021 12:18

Gosia jakie do ręki 4000 tysiące bruto, jeśli chodzi o ścisłośc,pozdrawiam.
    Leon

24.07.2020 12:52

To calkiem dobre zarobki w dobie kryzysu.
    Karo

15.10.2021 17:33

to znaczy ile zarabiasz? konkretnie
    Leon

20.10.2021 12:12

Ja 4000 tysiące bruto po kilkunastu latach pracy.
    Johny

15.10.2021 14:45

Witam. Pracuję jako operator wózka widłowego w YTONG. Bez nadgodzin mam na rękę zaznaczam na rękę od 3600 do 3800 beż nadgodzin a jak mam 4/8 nadgodzin to spokojnie mam 4 z przodu. Praca jak praca za lezenie nie płacą. Ja miałem 2 tygodnie szkolenia z doświadczonym wózkowym i po 2 tygodniach miałem dużo pytań czy chce dalej się uczyć czy już chce sam. Po 2 dniach samemu już robiłem także. Ytong na plus. Jedyny minus powinno być min 6 ludzi na załadunku dlatego że kolejki są duże i wnerwia to kierowców. Pozdrawiam Ps. Od stycznia wchodzą podwyżki także jest na plus ;)
    Andrzej

22.09.2021 15:51

Może ja opiszę swoją dwudniową pracę w Trzcińcu. Zatrudnienie miałem jako operator maszyn i urządzeń. Pierwszy dzień zapoznanie się z licznymi instrukcjami BHP, stanowiskowymi itp. Podpisy pod praktycznie wszystkimi urządzeniami, że zapoznałem się szczegółowo i zrozumieniem treść instrukcji, co było oczywiście nie możliwe z braku czasu. Osiem godzin nie wystarczy na zapoznanie się z taką ilością materiału. Następnie pobranie odzieży ochronnej, i tutaj zdziwienie, spodnie, ręcznik, koszula flanelowa i koszulka typu T-shirt, wszystkiego po jednej sztuce. Odzieży ciepłej i przeciwdeszczowej oraz butów roboczych nie otrzymałem. Co do butów nie mam pretensji, akurat nie było mojego rozmiaru, następnego dnia do godziny 8 otrzymałem buciki, ale ciepła i przeciwdeszczowa odzież ? Mamy chłodny wrzesień. Jeszcze większe zdziwienie mnie ogarnęło, gdy dowiedziałem się, że nie otrzymam środków czystości, ponoć dopiero po okresie trzech miesięcy miałem dostać krem i pastę do rąk. OK, praca, załoga spoko, mili ludzie, ale zajęci swoimi sprawami. Owszem przez jakiś czas miałem pomoc ze strony pracowników, ale potem niestety musiałem działać sam. Zresztą nie dziwię się, załoga miała swoje problemy. Co mnie skłoniło do odejścia po dwu dniach pracy ? Otóż brak nadzoru uprawnionej osoby (z odpowiednimi kwalifikacjami) przy pierwszym dniu obsługi takich urządzeń jak przesuwka (urządzenie szynowe) i autoklawy, (urządzenia pod ciśnieniem) Z mojego i nie tylko mojego punktu widzenia, absolutnie niedopuszczalne. Poza tym, brak pomocy przy ręcznym podpychaniu wózków, waga około 250 kg. Targanie samemu przez 12 godzin, to duży wysiłek. Niestety jest to spowodowane brakiem ludzi (niskie zarobki ?) Osobiście nie zniechęcam i nie zachęcam do pracy w Trzcińcu. Możliwe, że w moim przypadku zbiegło się kilka nieprawidłowości, ciuchy, środki czyszczące, praca bez uprawnień. Ogólnie praca wyczerpująca, bardzo brudna (ale to taki proces produkcji) i relatywnie za niskie wynagrodzenie. Szkoda bo myślałem, że popracuję dłużej w tej firmie.
    Andrzej

05.10.2021 15:01

Szkoda że dopiero po czasie chcecie Państwo coś robić w kierunku poprawy w zakresie bezpieczeństwa pracy. Skoro już jednak Państwo odpisało na mój post, to proszę spojrzeć na pracę operatora przesuwki. W jaki sposób oczywiście bezpieczny można wypchnąć wózki z tej przesuwki ? Na tej platformie jest kilka wyniosłych osłon różnych mechanizmów, a także kilka miejsc, w którą mogą wpaść stopy. Jak zrobić to bezpiecznie skoro wypychając wózek nie widać co jest pod nogami ? Oczywiście stary pracownik robi to już na wyczucie, a nowy ? W dniu mojej pracy na przesuwce, była wizytacja człowieka od wdrażania i kontrolowania BHP. Ten Pan widział jak sam targam wózki i co ? Zero reakcji. Obchodzenie łańcuszków, tabliczek itp przeszkód, nie znaczy że jest bezpiecznie. A w kontekście moich bardzo złych doświadczeń z ignorowaniem przepisów BHP (śmierć kolegi ), jestem bardzo przeczulony na tym punkcie.
    Mateusz

08.10.2021 21:24

Pan Andrzej ma racje są takie warunki jak wymienił i nie ma co się śmiać tylko płakać bo kasa słaba a wymagania duże jak ktoś chce niech pracuje ja już mam to za sobą i nie muszę pchać tych wózków wrzucać rozwalonego gruzu i sprzątać zamiatając ten pył w byle jakich maskach które dają a nic nie pomagają
    xox

27.07.2021 12:16

lepiej w play
    xox

27.07.2021 12:13

Okropne nastawienie oraz obsluga
    Tomex

09.02.2021 11:58

W ogłoszeniu na operatora maszyn napisane jest że to praca w systemie czterozmianowym. Co to znaczy bo pracowałem w systemie czterobrygadowym na trzy zmiany i tak to rozumiem. I jaki to system tzw. 7/2

09.02.2021 12:29

Tak to oznacza 3 zmiany, 4 brygady . W tym momencie rekrutujemy na stanowisko operatora do zakładu w Trzcińcu, gdzie: Pracownicy na placu – pracują na 2 zmiany / 3 brygady po 8 godzin (6.00-14.00 i 14.00 – 22.00) Pracownicy na hali pracują na 2 zmiany po 12 godzin ( 6.00-18.00 i 18.00 – 6.00)

07.02.2021 09:26

Jakie są warunki zatrudnienia w Xella Polska Sp. z o.o.?
    Rafi

08.02.2021 21:09

Warunki bardzo dobre,praca miła w fajnych zespołach, zarobki dobre.
    Daria

07.01.2021 00:02

Co oznacza nazwa firmy?

07.01.2021 09:36

Firma Xella powstała jako "parasol" dla wielu marek budowlanych istniejących od lat na rynku, w tym Ytong czy Multipor. Nazwa firmy nie mogła być przedłużeniem nazw istniejących marek, miała być zupełnie inna. Została wymyślona na podobnej zasadzie jak Kodak - miała dobrze brzmieć. Za Wikipedią: Słowo Kodak zostało stworzone w 1888 roku przez samego założyciela firmy George’a Eastmana, który po latach tak pisał o jego etymologii: Z filologicznego punktu widzenia słowo „kodak” jest (...) równie pozbawione znaczenia jak pierwsze „gu” dziecka. Słowo to – zwięzłe i szorstkie aż do granicy grzeczności, dosłownie ucięte z obu stron przez mocne, nieustępliwe spółgłoski – brzmi jak migawka aparatu. Czegóż chcieć więcej? Podobnie myśleli twórcy nazwy firmy Xella - miała dobrze brzmieć, jak i odróżniać się od konkurencji. Ale z racji tego, że jesteśmy potentatem w produkcji betonu komórkowego w Europie, w nazwie pobrzmiewa echo słowa cellular (komórkowy), od cellular concrete (beton komórkowy). Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą! Więcej informacji znajdzie Pani na nasze stronie: www.ytong-silka.pl Pozdrawiamy, Zespół Xella Polska
    On

15.03.2020 10:17

W centrali w Wawie i Ostrołęce pracują zdalnie, a zakłady w których nie ma zadnych środków zabezpieczajacych (maski, relawiczki, mydla antyb.) pracują pełną parą. Ważny zysk, kto sie ,,niewolnikami,, przejmuje

16.03.2020 09:03

W związku z zaistniałą sytuacją, dotyczącą rozprzestrzeniania się koronawirusa oraz mając na względzie najwyższą wartość, jaką jest zdrowie naszych Pracowników Zarząd Xella Polska informuje, że na terenie wszystkich biur oraz wszystkich zakładów wprowadzono bezwzględny obowiązek zachowania następujących zasad higieny: a. Ograniczenie kontaktu osób z zewnątrz (gości, kierowców) do niezbędnego minimum b. Zachowanie bezpiecznego dystansu (min. 1m) pomiędzy Pracownikami (gośćmi) tam gdzie to możliwe c. Mycie rąk mydłem (zwykłym lub wirusobójczym) oraz bieżącą (ciepłą) wodą przed rozpoczęciem pracy, tuż po wejściu na teren biura lub zakładu. Obowiązek ten dotyczy również wszystkich osób z zewnątrz (kierowcy, goście) d. Kierowcy odbierający nasze produkty zobowiązani są do dezynfekcji rąk oraz (od 17.03), do noszenia maseczek ochronnych od momentu wejścia na teren zakładu (Działu Wysyłki) do momentu jego opuszczenia. Kierowcy nie stosujący się do tej reguły nie będą obsługiwani. Płyny dezynfekujące oraz maseczki będą wydawane kierowcom przed wejściem na teren zakładu lub na teren Działów Wysyłki e. Dla kierowców odbierających nasze produkty wydzielone zostaną odrębne toalety, miejsca dezynfekcji rąk oraz miejsca wydawania maseczek ochronnych f. W Działach Wysyłki zostały zainstalowane (lub w trybie pilnym będą zainstalowane) ekrany z tworzywa sztucznego lub szkła mające na celu odseparowanie naszych pracowników i jak najlepsze ich zabezpieczenie przed zakażeniem. g. Zgłaszanie przełożonym (Zarządowi) wszelkich przypadków podejrzenia zakażenia wirusem. W takim przypadku dalsze postępowanie będzie wytyczane indywidualnie. Zarząd Xella Polska na bieżąco monitoruje tempo rozprzestrzeniania się koronawirusa w Polsce i na świecie oraz ma dostęp do najbardziej aktualnych analiz specjalistycznych, które są ogólnodostępne w mediach, jak i dystrybuowanych w ramach struktur Grupy Xella. Wierzymy, iż, na tę chwilę, opisane powyżej działania redukują ryzyko zakażenia naszych Pracowników do minimum. Jesteśmy przekonani, że przedsięwzięte środki zabezpieczają naszych Pracowników (a przez to naszych partnerów biznesowych) w stopniu nie mniejszym niż te, które można podjąć poza miejscem pracy i które są zalecane przez specjalistów. Z poważaniem Zarząd Xella Polsk sp. z o.o.

01.12.2020 20:08

Jak można takie bzdury wypisywać ,że nie ma zabezpieczenia. To szpitale nie były i nie są tak zaopatrzeni w środki zabezpieczające przed pandemią jak zakłady Xelli

25.06.2020 11:39

Jak wygląda podstawa wynagrodzenia w Xella Polska Sp. z o.o.?
    Tede

02.07.2020 10:29

Na początek dostaniesz 18-19 zł brutto czyli zarobisz ok 2800 netto
    Tede

02.07.2020 10:27

Pytanie czy w lipcu będą wczasy pod grusza?
    Łukasz

04.06.2019 00:45

Nie polecam ludzie zwalniają się po miesiącu pracy pracownik z 30 letnim stażem pracy na produkcji zarabia ledwo 24 zł Brutto ludzi na styk idziesz na chorobowe inni pracują po 12 godzin idziesz na wolne tak samo a praca ciężka gorąco za każdy dzień chorobowego lub taciezynskiego tracisz na premii miesięcznej i nagrodzie rocznej

25.01.2020 12:48

nigdy pracownik nie musi zostawać , jeśli jest taka potrzeba to są jego dobre chęci a nie przymus
    niby nikt

14.02.2020 23:40

Ela na jakim stanowisku pracujesz w XELLI ?

28.11.2019 09:13

Jak wyglądają możliwości ewentualnego awansu na wyższe stanowiska w Xella Polska Sp. z o.o.?
    Kierowniczek

30.11.2019 11:28

Pierw popracuj za najnisza krajowa w xela, lidera produci białej cegly.A dopiero zostań dyrektorem.
    Danuta

03.10.2019 10:10

Widzę, że Xella szuka teraz pracowników w kilku miastach i to na różne stanowiska: https://www.praca.pl/720156,xella_polska_sp_z_o_o,warszawa,firma.html Czy ktoś z Was ,może napisać coś więcej na temat pracy na stanowisku operatora maszyn lub mechanika?
    Lasco

27.11.2019 01:51

wynagrodzenie na start jakie dostałem to 17,50 zł/brutto za godzinę, po 3 miesiącach podnieśli mi na 20,50 zł.brutto. praca niewdzięczna, maszyny przestarzałe i jak jest postój to nie ma co liczyć na max. premię !!!! ogólnie wszędzie (usunięte przez administratora) i zapylenie, niezadowolenie pracowników ciągle rośnie !!!! ogólnie nie polecam bo za te pieniądze można znaleźć ciekawszą pracę i w lepszych warunkach !!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Xella Polska?

Kontakt - Xella Polska Sp. z o.o.

17 Stycznia 48 02-146 Warszawa

Branże: Materiały i narzędzia budowlane
    Trox

05.07.2019 15:51

Rekrutacja na stanowisko w dziale umów. Pani Dyrektor przeprowadzająca rekrutacje nie znała podstawowych danych finansowych firmy a twierdziła, ze zajmuje się tym wiele lat (kredyty kupieckie, ubezpieczenia należności). Gdy przeliśmy do rozmowy o pieniądzach po usłyszeniu kwoty rozmowa szybko się zakończyła. Polecam pracę w bardziej merytorycznym środowisku.
    Taylor

07.07.2019 16:57

Pewnie mi ales za male kwalifikacje,a slyszalem ze chetnych jest sporo za godziwe pieniaszki.
    Trox

08.07.2019 15:46

Słyszałeś a ja byłem tyle w temacie:)
    Maja

13.08.2018 13:17

@ja, @joe, informacje, która podajecie są niepokojące, ale przypominam Wam o regulaminie forum. Na forum GoWork.pl rozmawiamy o warunkach pracy w firmie Xella Polska. Nie podajemy informacji dotyczących bezpośrednio życia prywatnego pracowników. Czy ktoś z pozostałych pracowników chciałby wypowiedzieć się na temat tej firmy?
    Aga

10.05.2019 23:18

To prawda, wszystko zgodnie z przepisami, kto chce może dorobić nadgodzinami.

24.05.2019 13:50

Tak pracuję
    Klara

06.12.2017 11:26

Myślę, że Xella Polska nie zasługuje na tyle negatywnych wpisów. Nie ma idealnych firm, zawsze może cos szwankować ale tak już jest
    Były

17.05.2019 15:20

Może coś szwankowac? Ja chyba śnie... Jeśli dochodzi do wypadków, w których giną ludzie to to jest dramat a nie '' cos" szwankuje. Pogratulować nadzoru w firmie!!!
    Maja

26.08.2018 14:33

@Pracus, Twoja opinia zawiera wyłącznie jedno zdanie i jest oparta na haśle. Czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Co rozumiesz pod pojęciem wszystko. Przecież nie ma firm idealnych, ale też i całkowicie złych. Na pewno udało Ci się znaleźć jakieś pozytywne aspekty w pracy dla firmy Xella Polska?
    didi

06.05.2019 12:32

NIE WYBIERAJCIE SIĘ DO PRACY XELLA POLSKA WYZYSK
    karampuk

30.10.2018 11:50

mam pytanie czy w tej firmie jest tak duża rotacja, czy rekrutacje robią na niby? bo widze że co 3 miesiace pokazuje się ogłozenie że szukaja specjalisty ds kontrolingu dziś znowu?
    karampuk

16.11.2018 13:10

jesli na to samo stanowisko jest ogłoszenie 3 raz z rzędu w ciągu roku to cos rekruterzy są słabi, jak za kazdym razem zatrudniaja niewłasciwą osobę, chyba szkoda wysylac aplikację...
    didi

06.05.2019 12:30

JEST OGROMNA ROTACJA ,WYZYSK ITP
    oo

23.04.2019 17:28

3 tys na produkcji sie zarobi ?
    narzeczona

08.01.2019 14:01

Witam Jestem narzeczoną jednego z pracowników, którzy nie żyją. Nigdy nikomu nie polecę tego zakładu po śmierci mojego narzeczonego Państwowa Inspekcja Pracy znalazła tyle uchybień tylko na jego stanowisku, że głowa mała. Jeden pracownik miał do obsługi trzy maszyny i był sam na tej hali nie było nikogo z nim. Gdyby brygadzista się nim wcześniej interesował to dziś by żył i nie umierał by w męczarniach. Jeżeli macie małe dzieci, albo po prostu chcecie żyć nigdy tam nie idźcie do pracy nie warto. Dziś moje dziecko nie ma ojca, a drugi dzidziuś nie ma ojca i ojca chrzestnego przez to że kierownik nie nadawał się do swojej roli i nie potrafił zarządzać ludźmi a pani bhp to już jej wgl osobą która lepiej zostawić bez komentarza. mam nadzieję, że będą się smażyć s piekle o ile coś tam na górze istnieje. Mam nadzieje że już nikt nie popełni tego błędzie tam chciał pracować. koszmar który przeżyłam i przeżywam ja i druga narzeczona jest nie do opisania. Codziennie patrzymy na nasze dzieci, które są cudowne ale wiemy, że nie dane im było nacieszyć się swoimi tatusiami przez tych ludzi. Dla nas czas się zatrzymał i nigdy już nie będzie normalnie bo teraz boimy się o dzieci że nie wrócą. najbardziej boli to, że nie pili, byli spokojni poszli do pracy zarobić na swoje rodziny i już niej nie wrócili. Bo dla zakładu liczy się tylko produkcja a nie dobro drugiego człowieka. nasze rany się już nigdy nie zagoją ale inni mogą ustrzec przed tym swoje rodziny.
    Pracus

17.08.2018 21:13

Kiedy ona była dobrak, zawsze było marnie ze wszystkim.
    z miasta Łodzi

11.08.2018 11:32

Pytałem raczej o zarobki i warunki pracy :) Ale wypadki śmiertelne? Co tam się stało?
    ja

12.08.2018 13:24

Zginął młody człowiek który osierocił roczne dziecko. Drugi zreszta w przeciągu pół czterech miesięcy
    joe

12.08.2018 13:15

Co się stało ? Młody człowiek zginął. Maszyny niebezpieczne obsługuje jedna osoba bez zachowania żadnych norm bezpieczeństwa? Jak można dopuścic do 2 wypadków śmiertelnych w ciągu 4 miesięcy? Co to za nadzór w tej firmie? Czy firma zdaje sobie sprawę jaką tragedię Ci ludzie przeżywają? Lenka - córka Dominika - sprawiliście,że nie nigdy nie pozna taty i nawet go nie zapamięta. Drodzy Państwo odpowiedzialni za bezpieczeństwo tych ludzi idźcie do domu i przytulając swoje dzieci pomyślcie,że Lenki tata nigdy już jej nie przytuli. Wiecie co? Życzę, żeby za każdym razem przed oczami stawał Wam Dominik Chłopak zostawił roczne dziecko i rodzinę . Tych ludzi zarządzających powinno się zamknąc tak samo jak ten zakład.

10.08.2018 23:21

Maja skomentuj mój wpis. Tylko obejrzyj na tvp info wypdek w teodorach

10.08.2018 23:17

dwa wypadki śmiertelne w ciągu 4 miesięcy w Teodorach. To chyba nie przypadek. Trzeba się zastanowić
    z miasta Łodzi

10.08.2018 18:01

Widziałem dwie oferty pracy w Teodorach koło Łasku. ds. wysyłki i operatora maszyn. Mam w sumie doświadczenie w obydwu kierunkach, ale jedyne co wiem o Teodorach, to to, że to mała miejscowość ;) Możecie powiedzieć coś, na które stanowisko lepiej złożyć papiery? Jak to wygląda?
    Leon W.

24.07.2018 23:05

Mają sama wiesz jak jest robisz dobry piar na stronie firmie,wiesz ze jest do (usunięte przez administratora) Płacą ci za to? Ja wiem ze pracownicy produkcie zarabiają grosze.
    Leon W.

23.07.2018 12:20

Niska pensja prawie minimalna,nadgodziny są ale czy to luksus ,dajcie zarobić w nominalny godzinach a nie pracuje się dwa miesiące w miesiącu i 3 tysiące. Ogólnie nędza praca ciężka,nie polecam kierunku zero atmosfery.
    anonymous

09.07.2018 13:34

A ja uważam ,że nie jest źle każda jedna złotówka , która wpływa na konto jest oficjalną złotówką nie tak jak u prywatnego pracodawcy, może pracownicy zarabiają więcej dużo więcej ,ale podatki są od najniższej krajowej , ciekawe gdzie będą szukać emerytury?. Jest socjal, premie produkcyjne, premia za niechorowalność, setki za pracę w wolne soboty . Ciekawe który pracodawca prywatny tyle daje , apracować trzeba wszędzie
    Sp........

23.04.2018 13:03

(usunięte przez administratora) szkoda czasu na nich lepiej ryby łapać niż dla Niemca pracować.
    3e4r

27.09.2016 10:29

teraz widze ze maja spora rekrtuacje tutaj w firmie
    Bonus

14.03.2018 07:25

Bo małe płace
    szamot

24.01.2018 18:39

Szanowni Xellowcy Mimo tak "olbrzymich sukcesów" waszego Zarządu - Grupa Silikaty została Budowlaną Firmą Roku 2017. Brawo MY !
    jantek

25.07.2017 17:55

Odradzam, w większości zakładów na produkcji pracują na 4 zmiany i nieważne, czy jesteś elektrykiem, mechanikiem, jak nie ma ludzi idziesz na linię i robisz wszystko,(usunięte przez administratora)Może w Warszawie lepiej placą, ale w tych zakałdach w biurze też nie zarabiają za dużo, a obowiązki im też zwiekszają.

Zostaw merytoryczną opinię o Xella Polska Sp. z o.o.