F.H. Tadar

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 106 ocen.

Opinie o F.H. Tadar

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.H. Tadar

Omo

Praca w miare spoko.Tylko szkoda że akord,trzeba się nabiegac. No i jak zachorujesz to ci zabierają cała premie.Brak szacunku dla pracowników wykwalifikowanych i dobrych.

Sophie

Prawda jest taka że jak się postawisz komus z rodziny to odrazu wylatujesz.Problemem ludzi na magazynie jest pewna babka która nastawia ucha i przekazuje na gore.Wracaj na montaż kochaniutka a nie zajmuj się nami.Pzd.

Mag
@Sophie 13.10.2017 05:57
Prawda jest taka że jak się postawisz komus z rodziny to odrazu wylatujesz.Problemem ludzi na magazynie jest pewna babka która...

Faktem jest też że ten problem na magazynie jest rzeczywiście duży ;)

Marion

Chyba jakiś Robin Hood z Kamionek tu się udziela w wypowiedziach.

Jacooolll

Pracowałem tam kilka lat i nigdy nie dostałem złamanego grosza za nadgodziny. Zawsze też był problem kiedy chciałem wziąć wolne za nadgodziny. Należy też wspomnieć o braku jakiegokolwiek socjalu.

Kris
@Jacooolll 10.09.2017 21:18
Pracowałem tam kilka lat i nigdy nie dostałem złamanego grosza za nadgodziny. Zawsze też był problem kiedy chciałem wziąć wolne...

Nie prawda !!! Zawsze za wszystko na magazynie płacili. Nie wiem po co to wypisujesz ? Ja tam pracowałem kilka lat i mi źle nie było, trochę wkurzał mnie siwy kieras ale w sumie był ok.

Remus

Stanowczo nie polecam tego miejsca. Jakiś czas temu tam pracowałem. Na magazynie, było spoko, mili ludzie, choć trza było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Problemem jest góra - na czele z właścicielem, który wyzyskuje ludzi. Traktuje pracowników jak bydło, które ma pracować w piątki, świątki. Do tego zauważalny jest podział na pracowników dwóch kategorii: tych na magazynie (to oni robią na to, by jaśniepan właściciel miał na krokodylki na koszulkach) oraz biurowych (obsadzone rodziną bez wykształcenia potrzebnego do pracy, którą wykonują). Na magazynie bardzo w porządku ludzie i do żartów i pomocni, poza kierownikiem magazynu, który jak właściciel zagra, tak tańczy - bardzo dwulicowy typ. Problemem nie jest wcale atmosfera w pracy, co góra. Wniosek jest prosty: słoma może wyhodzić nawet z butów kupionych w firmowym sklepie.

tenmądrzejszy
@w 09.09.2017 02:27
Za sobotę płaca 200 procent za niedziele 300 co za bzdety i nieprawda

Nie umiesz liczyć cofnij się do podstawówki tam cię nauczą jak procenty obliczać .

Ten naj naj madrzejszy
@tenmądrzejszy 27.09.2017 16:33
Nie umiesz liczyć cofnij się do podstawówki tam cię nauczą jak procenty obliczać .

Robciu nie irytuj sie

Kris50

Byłem na rozmowie o prace i jestem zainteresowany, jednakże czytając te wszystkie komentarze już sam nie wiem czy warto iść tam na okres próbny. Jedni twierdzą, że jest ok, inni przeciwnie. W ostatniej firmie podobnie były głosy negatywne jak i pozytywne ale ze względu na likwidacje firmy straciłem posadę, choć pracowałem tam ok 10 lat i również było to rodzinna firma, a która taką nie jest, jedynie korporacje typu amazon. Po moich obserwacjach ludzie młodzi nie są nauczeni pracy, wieczne pretensje i żądania i jak takie osoby chcą awans lub podwyżkę.

kajtek
@Kris50 26.07.2017 07:01
Byłem na rozmowie o prace i jestem zainteresowany, jednakże czytając te wszystkie komentarze już sam nie wiem czy warto iść tam...

przepracujesz miesiac to zrozumiesz

Obcy 8 pasażer

Najwyraźniej jest kilku zawistników w firmie którzy nie wiedzą że firmę tworzą ludzie . Co ma szef i dyrekcja do tego że kilku pracowników rąbie komuś d..ę. Załatwiajcie swoje sprawy między sobą a nie na tym forum.Zawsze znajdzie si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] malkontent.

Benigna
@Obcy 8 pasażer 25.07.2017 22:21
Najwyraźniej jest kilku zawistników w firmie którzy nie wiedzą że firmę tworzą ludzie . Co ma szef i dyrekcja do tego że kilku...

co ma szef i dyrekcja ? to Wy najwięcej rąbiecie wszystkim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] To wy propagujecie i promujecie taka atmosfere w pracy i styl zarzadzania. To wy akceptujecie takie warunki i wyrażacie na to przyzwolenie.

Felek

Firma zarządzana od przypadku do przypadku.wiekszosc zarządzających to rodzina o umiejętnościach i wiedzy przeciętnej. Kilka zaangażowanych osób reszta się wozi.mam przekonanie graniczące z pewnością iż odejście jednej osoby spowoduje zachwianie tego kolosa na glinianych nogach.rodzinka tego nie pociągnie nie ma najmniejszych szans.

Ola.
@Felek 25.07.2017 18:46
Firma zarządzana od przypadku do przypadku.wiekszosc zarządzających to rodzina o umiejętnościach i wiedzy przeciętnej. Kilka za...

Następny gównozjad coś próbuje...bez skutku. Nie ma ludzi niezastąpionych.

M.

Atmosferę na magazynie tworzą pracownicy więc pretensje możecie mieć sami do siebie. Przestańcie gadać tylko zacznijcie pracować a będzie spokój i nie będzie czasu na gadanie pierdół :)

Pipi
@M. 14.07.2017 14:51
Atmosferę na magazynie tworzą pracownicy więc pretensje możecie mieć sami do siebie. Przestańcie gadać tylko zacznijcie pracowa...

Praca u Kim Dzong Una jest niezapomniana

jack

Pracuję i nie narzekam , staram się , więc mam spokój . Niestety przychodzą nowi i okazuje się że są słabi , bo starzy pracują za szybko . Potem wylewają żale jak to się ciężko pracuje w tej firmie i sieją ferment . NIE przyjmować gównozjadów to będziemy mieli spokój . Ale który to jest- no właśnie. Trzeba poznać a na końcu spłukać w toalecie .

Czarny

Szalony Kefir...Ruda kogos napuscila by se dupsko bronic widac teraz jak czesto tu przesiaduje :-)

Jack
@Czarny 16.05.2017 15:05
Szalony Kefir...Ruda kogos napuscila by se dupsko bronic widac teraz jak czesto tu przesiaduje :-)

Witam. Długo nosiłem się z myślą napisania czegokolwiek tutaj na forum, gdyż nie jestem zwolennikiem wylewania żali publicznie zwłaszcza, że jest to strona poświęcona opiniami o firmie, lecz czytając te Wasze wypociny aż korci by coś napisać . Drogi Czarny, Horton i reszta frustratów nie mających jaj, by powiedzieć prosto w oczy co Was boli, uświadomcie sobie jedno , to właśnie tacy ludzie jak Wy psujecie opinie o ludziach i firmie w której pracujecie bądź pracowaliście. Czarny, nikogo nie musiała napuszczać poprostu nie dobrze się robi czytając takie bzdury. Zaraz pewnie będzie fala hejtu z Waszej strony, że taki czy siaki ale wiecie co? Mam to w d.... :-) P.s pozdrawiam wszystkich normalnych pracujących w Tadarze, może trudno w to uwierzyć po tych wszystkich wpisach ale tacy ludzie też tam pracują i wbrew pozorom jest ich całkiem sporo :-)

Pablo
@Jack 17.05.2017 21:10
Witam. Długo nosiłem się z myślą napisania czegokolwiek tutaj na forum, gdyż nie jestem zwolennikiem wylewania żali publicznie...

Oczywiście że pracują i jest ich wielu. Nie rozumiem tylko co ich tam trzyma. Pensja? Atmosfera? Chyba nic z tych rzeczy. W dzisiejszych czasach polecam wam poszukać innej pracy. Jeżeli macie choć troszkę oleju w głowie to szybko zorientujecie się że są firmy gdzie szanuje się pracownika, dba się o dobrą atmosferę a pensja jest przyzwoita.

Szalony kefir

Jaki jest pracodawca to wszyscy doskonale wiedzą. I otacza się ludźmi takimi jak on. Więc przydu...y nie gadajcie tu takich glupot bo w to i tak nikt nie wierzy i nie uwierzy.

Horton

Która z was dziewczyny robi oszczerstwa w stosunku do poszczególnych pracowników tłumacząc nowo przyjmujących się na kogo mają uważać ??? Może to być Marta albo Paulina prawda..... ??? To się nazywa zniesławienie osoby współpracującej, bywa że jest to karane więc proszę się zastanowić nad swoim postępowaniem. Praca ogólnie fajna tylko trzeba się wykazać.

Ruda Marta
@Szalony Sweeney 15.05.2017 20:20
Zniesławieniem osób współpracujących to chyba jest ten komentarz , w którym oskarżasz bezpośrednio dwie osoby o coś czego zdaje...

Dziękuję z całego serducha

Szalony kefir
@Szalony Sweeney 15.05.2017 20:20
Zniesławieniem osób współpracujących to chyba jest ten komentarz , w którym oskarżasz bezpośrednio dwie osoby o coś czego zdaje...

W tej firmie żywią się oskarżaniem ludzi. Zgadzam się z opinią.

Magazynier

Praca byla fajna.ogolnie od dluzszego czasu nie mam checi tam przychodzic....mysle jak wiekszosc o odejsciu z tej firmy...za zetke nie mam zamiaru zostawac.pzd. i milego.

Angelus

premie swiateczne... właściciel predzej by sepuku popełnił niż premię świąteczną wypłacil

Arczi

@Braveran w sumie masz racje ale ale.najczesciej jest tak ze zganiaja swoja wine na innych zwlaszcza Ruda Marta hehehe trzymajcie sie jej blisko a napewno pojdziecoe dalej.pzd.

Arczi

Pracowałem tam kilka miesiecy i praca nawet spoko.w kazdej pracy sa plusy i minusy....ale w tej firmie minusem jest grupa dziewczyn ktore sieja pierdoly na wiare i psuja im reputacje a zwlaszcza chlopakom.zarobki spoko,ale znalazlem cis lepszego.nawet polecam ta firme.

Braveran
@Arczi 12.01.2017 18:39
Pracowałem tam kilka miesiecy i praca nawet spoko.w kazdej pracy sa plusy i minusy....ale w tej firmie minusem jest grupa dziew...

Pierdoły w tej pracy sieją wszyscy. Ulubioną dyscypliną pracującej tam rodziny to "głuchy telefon". Aż sie słabo robi jak się na to patrzy. I to nie jest jedyna wada tej firmy.

Jery

Firma taka że tylko pozazdrościć wszystkim którzy tam pracują - tak się przynajmniej wydaje czytając większość wpisów.

Magazyn

Szkoda ze nie ma u nas żadnych premi świątecznych.....a było by bardzo miło z ich strony.Ale ogólnie praca spoko.pzd

zadowolony

Najlepsza moja praca jaka miałem :)

Angelus
@zadowolony 26.11.2016 22:02
Najlepsza moja praca jaka miałem :)

No to ci wspolczuje jak to twoja najlepsza praca

xgxgc

Chcialbym tam pracowac ale raz pojechalem z kolegami skladac cv i nikt z nas sie nie dostal nawet nie zadzwonili i podejrzana ta firma bo szukaja pracownikow a nie przyjmuja

df

@Franc no wiesz taka jest prawda że w pracy to zawsze jednak trzeba się czymś wykazać nie uważasz?

Franc
@df 13.10.2016 19:42
@Franc no wiesz taka jest prawda że w pracy to zawsze jednak trzeba się czymś wykazać nie uważasz?

No ale wielu tego nie rozumie

Franc

Największym problemem są nygusy i półgłówki którzy nie rozumieją że czas dorosnąć i że do pracy przychodzi się żeby coś zrobić a nie pierdolic o niczym . Róbcie swoje a nie psujcie atmosferę waszymi nazekaniami . Wydaje mi się ze te wpisy to pewnie tych co zwolnili za lewe łapy i nierozwinięte półkule mózgowe.

Babel

Miałem okazję tam pracować masakra jeden donosi na drugiego. A najlepszy z nich jest PAN kierownik Marek buc jakiego jeszcze nie spotkałem . Myśli że wie wszystko a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wie o tym co się dzieje na magazynie . Kolejnym zadufanym w sobie jest brygadzista Jarek który nadziera mordę cały dzień i nic więcej nie ie robi . Typ pracownika czy się stoi czy się leży 2000 się należy . Pozostaje jeszcze żona dyrektora ,, gumowe ucho ,, która powiedzmy że udaje pracuje na magazynie a w rzeczywistości podsłuchuje i donosi . Ta firma to jedno wielkie do nosicielstwo

Marian

Witam.zróbcie coś z tymi ludźmi i jakieś porządne zebranie a nie 5 minut bo zacYnaja się tam disc dziwne rzceczy.Gosia ma ta je na temat Jarka Adamosa Kierownika i Arka.Ludzie bez zaufania.powodzenia i pozdrawiam .M

Kuźwa

Trzeba coś zrobić z tą atmosferą bo zaczynają się dziać dziwne sytuacje.Ludzie zróbcie tam porządne zebranie a nie pieprzenie bez sensu przez 5 minut nieznajacego się na niczym kierownika.Płoty które opowiada Gosia o pracownikach o poszczególnych osobach(Jarek,Kierownik,Adamos,Arek)itp.są prawda.Pozdrawiam i powodzenia.

lol

Coraz słabszy ten Tadar, to nie to co kiedyś...

łułułu

za atmosfere w pracy odpowiedzialni sa przede wszystkim ludzie - firma moze narzucac pewne zachowania, ale to ludzie nie umiejacy porozumiec sie i funkcjonowac w grupie, ponosza wine. kim sa w takim razie ci ludzie, pracownicy tej firmy? sa to tak zwane Tępe Polaczki, ktorych wszedzie jest pelno (taki nasz kraj ma poziom niestety) ludzie bez przyszlosci, bez celu, bez pomyslu na jutro, nie umiejacy sobie poradzic bez pisania codziennie wymiocin na Fejsie, np. wyjeb...m całą skrzynkę i jeszcze stoję na nogach. Tępota tych ludzi wynika z niedożywienia; chlanie piwa i żarcie dzień w dzień pszennego chleba z margaryną i przeterminowaną wędliną robi swoje. Paaani!? Kotleta bym nie zjot?? TIPOP!

gość

Pracowalem tak krotko praca spoko na magazynie bez poganiania duzo rodziny ale sa spoko nawet znajda sie wyjatki np brygadzista ktory stoi przy maszynie od kartonow wiekszosc czasu lub wydaje wz nadzierajac sie na cala firme i tam dziewczyna czy tam zona dyrektora pracujaca na magazynie (wstyd) ktora chodzi z jedzeniem i piciem obserwuje kazdego i donosi. Wyplaty zawsze na czas dwie zmiany takze nie jest zle

Nieznany

Praca jest ok i wypłaty są na czas wypłacane trzeba robić swoje i tyle głupoty wypisujecie bo wam podziekowali widocznie się nie nadawaliscie do tej pracy i tyle!!!!

Nieznany

Ludzie jakie wy bzdury wypisujecie zal to czytać!

ktosiek

Nerwowa , nieprzyjazna atmosfera. Czepialstwo, donosy, niegrzeczne odzywki. Za uszkodzony sedes obciążyli pracowników .Na zarobki naprawdę wszyscy narzekają. Wg mnie wpisy o tym jak tam fajnie to zasługa rodziny.

Gosc

Chciałem tam jechac ale po komentarzach mi sie odechciało. To sie zastanowcie ludzie co wy piszecie ,najpierw piszecie ze jest fajnie itp a za chwile ze minus bo cisna i ze rodzina, to jest na zasadzie ze sikaja ci na glowe a Ty mowisz ze to deszcz i nie ma sie czym przejmowac.. Jak kliku odejdzie to sie naucza ludzi szanowac i sami beda robic,ale poki zdarzaja sie pozyteczni idioci to jest tak jak piszecie

.

UWAGA kobieta pittbull na magazynie samym wzrokiem przebija gardło

Normalny

Robota jest spoko kasa dobra premie wysokie jak chcesz robić . Jak zachorujesz to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z premii ale tak jest w wielu firmach . Nic dziwnego jak się kretyni z dażają co pochleją a póżniej do specjalisty od zwolnień lek. zapalają.Albo deb... co zwolnienie sobie załatwił i w tym czasie kercherem ludziskom dywaniki polerował , aż dziw że go nie pogonili . Jak jesteś robota to masz spokój dla mnie firma ok robię kilka lat

Genas

Praca, sama w sobie nie jest tragiczna, zależy, czy ktoś chce pracować, czy siedzieć na tyłku. Godziny pracy i umowa jak najbardziej przyzwoite, ranne zmiany 6-14, 8-16 i umowa o pracę od razu, 3 miesiące próbnego, później się okazuję, czy Cię przyjmą :P Ja obecnie robię tu już 9 miesięcy i powiem szczerze, że na chwilę obecną nie jest źle. Jedyne minusy, to dużo osób z rodziny, ale jak się zajmujesz pracą i nie pier..olisz głupot, to nikt CI nie zwróci uwagi. Premia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cały miesiąc, coś Ci się stanie pod koniec miesiąca np.(4 dni L4) i już masz po całej premii.... Całokształt oceniam na 3/6.

on

pracuje już prawie rok w tej firmie i jedyne co mnie denerwuje to osoba ktora cale 8 h stoi dyryguje drze sie na cala sale przybija pieczatki i wydaje wz czasem wywiezie palety jak jakies sa ,afera i ferment dookoła niego .SUPER PRACA pot z czola leci

M

Na szczęście ja juz tam nie pracuję. Panuje tam ciężka , nieprzyjemna atmosfera. Na każdym szczeblu obserwuje Cię ktoś z rodziny - do wyboru teściowa , syn , szwagrowie, córka, kuzyni....

Kubol

Pracuję dobrych parę miesięcy pęsja spoko system premiowy dość wysoki pod warunkiem że dobrze pracujesz i się nie mylisz przy wydawaniu towaru (jak ktoś nie umie liczyć do pięciu to niech nie ma pretensji że mu kasę przytną)generalnie jak jesteś szybki i umiesz liczyć to masz spokój z kierasem i brygadzistami leniwi i przygłupy raczej są zwalniani narmalka

ja

po ile godzin sie tam robi i ile zmian

G

Nieprzyjazna atmosfera ale cóż przykład idzie z góry!

Obcy
@G 02.03.2015 21:20
Nieprzyjazna atmosfera ale cóż przykład idzie z góry!

Pracuj uczciwie, nie stważaj problemów, sam bądź miły i sympatyczny i miej dystans do swojej osoby a nie będziesz miał problemów z atmosferą , kierownikiem , brygadzistą . Poznań to szczególne miejsce brak ludzi do pracy więc mimo rozmów kwalifikacyjnych często się zdąża przyjąć do pracy osoby niekompetentne . Nikt na czole nie ma napisane jestem nierobem i nie umiem liczyć i do tego ego ma większe niż Mont Everest. A właśnie tacy tutaj piszą żałosne

G

Wpisy Pawła , który wiadomo ,że nie jest Pawłem brzmią jak hasła propagandowe z czasów komuny!!! Mozna pęknąć ze śmiechu!!! Wiem napewno - to nie jest miejsce dla ludzi ,którzy się szanują.

Gr
@G 13.02.2015 08:25
Wpisy Pawła , który wiadomo ,że nie jest Pawłem brzmią jak hasła propagandowe z czasów komuny!!! Mozna pęknąć ze śmiech...

W firmie pracuje ponad sto osób wszyscy się nie szanują pracują jak niewolnicy i do tego bez wynagrodzenia

scott
@G 13.02.2015 08:25
Wpisy Pawła , który wiadomo ,że nie jest Pawłem brzmią jak hasła propagandowe z czasów komuny!!! Mozna pęknąć ze śmiech...

Hanka nie pisz glupot!

Paweł

Pracowałem tam przez okolo 5 miesiecy. Widze ze ktos z rodzinki szefa albo madry pan kierowniczek lata po tym forum.. a przepraszam, to koło kierownika nawet nie stało.. po pierwsze, w tym czymś firmopodobnym panuje monopol na rodzine.. zero pracy, niczym sie nie wykazuja, a zwykly szarak na nich zapieprza... po drugie kierownik.. Boze, zostawie to bez komentarza.. po trzecie kadrowa.. wredna wiewióra.. po czwarte, tu nawiaze do pkt 1.. rodzina.. sprobuj cos powiedziec, a na nastepny dzien robia smieszne zebrania, pompuja sie i zwalniaja na pokaz.. cwaniaki.. co to nie oni, za te pieniadze wielu ludzi przyjdzie im tu do pracy.. nie wierzcie w socjal w tej firmie bo takiego nie ma.. A TAK W OGOLE NIE DZIWI WAS TO, ZE OD ROKU SZUKAJA PRACOWNIKOW?! Posiedzcie dluzej w domu, bo tylko nerwów i chorob sie nabawicie, szczegolnie w zime..

scott
@Jogi 25.01.2015 19:27
Dobrzy zostają miernoty zwalniają trzeba oddzielić ziarno od plew

to co tam jeszcze robi Hania B. kadrowa?Robcio "Dyrechtor" chyba proces oddzielania jest nieskuteczny...

scott
@Jogi 25.01.2015 19:27
Dobrzy zostają miernoty zwalniają trzeba oddzielić ziarno od plew

to co tam jeszcze robi Hania B. kadrowa?Robcio "Dyrechtor" chyba proces oddzielania jest nieskuteczny...

mala

Czy w firmie TADAR przyjmuja kobiety??? Jak wygladaja zarobki i jak ma sie sprawa umowy o prace. Prosze o informacje:)

Ktoś

Ludzie ! tu chyba jakiś Krety piszą 30 kg karton to może dla kobiety być problem ale dla normalnego gościa to chyba nic trudnego bhp to 35 kg więc o co chodzi . A jeśli idzi o głupie dowcipy to durnie je robią a co firma ma z tym wspólnego .

Oo

Jan to flustrat.Mama mu śniadanie z starym chlebem zrobiła i dlatego nie zadowolony . Do tego szpetny jak ropucha , laski go olewają więc po wszystkich jedzie

Młody

Pracuję kilka tygodni narazie jest ok kasa średnia ale starzy mówią że jak się postaram to powyżej dwóch tys spoko można dostać . Pożyjemy zobaczymy

Gruby

Praca jak praca ale atmosfera nie do zniesienia. Donosieciele za każdym rogiem- tu szwagier , tam kuzyn a jeszcze dalej teść. Makabra!!! Gorzej być nie może . ODRADZAM PRACĘ W TEJ FIRMIE

OO
@Gruby 12.08.2014 22:45
Praca jak praca ale atmosfera nie do zniesienia. Donosieciele za każdym rogiem- tu szwagier , tam kuzyn a jeszcze dale...

A WŁAŚNIE MIAŁEM TAM IŚĆ DO PRACY ALE OBORA

22
@OO 31.08.2014 16:22
A WŁAŚNIE MIAŁEM TAM IŚĆ DO PRACY ALE OBORA

A ILE TAM ZARABIACIE

Stary

Jak się czyta te wpisy to jedno się nasuwa. Panowie młodzi niestety do pracy się ni nadają rączek sobie nie ubródzić a jak bąbelk wyjdzie to do lekarza po zwolnienie . Firma zatrudnia bo dobrze prosperuje a że rynek pracy poznański nie jest łatwy to mimo rozmów kfal. I tacy się trafiają . Na tych forach piszą zregóły ci którzy w żadnej firmie dłużej nie zagrzali miejsca ambicja pracowitość sumienność to słowa dla nich obce

Jan

Przy rozmowie kwalifikacyjnej i "wycieczce" po magazynie jest miło i sympatycznie - dobre warunki, sensowna norma... wręcz idealnie! Niestety, już po tygodniu pracy miałem przykry obraz prawdy... 1. KONTENERY - to co miało być pracą sporadyczną, okazało się być codziennością i jak to kolega opisał, nie były to lekkie pakunki. Z moich obserwacji wynika, że jest to takie sprawdzenie nowych - Ci którzy nie odejdą do tej chwili, są przenoszeni do innych prac, a na kontenery zapraszani są koleni nowi pracownicy. Jeżeli takowych brak, to na kontener trafia się "za karę"! Brałeś dzień wolnego na telefon, bo trzeba było jechać z żoną do lekarza? Nie dajesz rady wyrobić normy lub często zdarzają się Tobie pomyłki? Wypowiedziałeś się negatywnie na temat "porządku" na magazynie? Gratuluję, właśnie wygrałeś minimum dzień pracy na kontenerze! 2. "Porządek" na magazynie - a właściwie jego brak... Po rozmowie kwalifikacyjnej, kandydat oprowadzany jest po magazynie, a właściwie części gdzie panuję względny porządek - pracując tam, doświadczyłem chaosu bo nie rzadko towar był dosłownie rzucony w okolice prawidłowego adresu - kompletując zamawiany towar, każdorazowo musiałem się rozglądać, czy nie leży gdzieś obok, może pod ścianą a w skrajnych przypadkach na innym regale - zazwyczaj okazywało się, że tego towaru albo nie było "na wydawce" i trzeba było prosić operatora wózka aby ten towar dla nas pobrał z zapasów magazynowych albo nie ma go "w ogóle" i mogłem pozycję wykreślić, tak czy inaczej... czas stracony. 3. Donosiciele - nie od wczoraj wiadomo o tym, że na "wyższe" stanowiska zatrudniani są bliscy... Jednak w Tadarze spotkałęm się z jedną pluskwą, krewną "boss'a" która wykonuję podobną pracę co reszta tylko tyle, że lżejsza i łatwiejszą - przy okazji ciągle: narzeka (już nie denerwuje, a wkurwia innych... a zwykły, tyle narzekający pracownik wyleciałby po 1-2 dniach) i prosi o pomoc (pomożesz - tracisz czas, nie pomożesz - jesteś egoistą, za chwile będziesz tłumaczyć się kierownikowi). Potrafi donieść na kogoś, a za chwilę udawać wielką przyjaciółkę chcącą wspierać na duchu. Jest jeszcze jeden "zwykły" pracownik krewny właściciela, ale z nim można normalnie rozmawiać - należy jedynie nie rozmawiać o firmie i jego pracownikach. 4. Atmosfera - beznadziejna... Za duża swoboda wypowiedzi, szybko spotka się z konsekwencjami. Jedynie na śniadaniach było trochę luzu. Jakiś czas temu zatrudniono młodego, niewysokiego chłopaka który utrzymywał dystans do wszystkich - parokrotnie widziałem jak ktoś nacinał mu taśmę - głupi żart, a jak on komuś zrobił dowcip to zaraz pół magazynu po nim jechało. Zdecydowanie za dużo ludzi dwulicowych z zawyżoną samooceną. 5. Zarobki - Przy podpisywaniu umowy kadrowa poinformowała mnie by nie poruszać z innymi pracownikami kwestii pieniędzy, bo moja stawka początkowa jest adekwatna do mojego doświadczenia... zabrzmiało co najmniej jakbym dostawał więcej niż pozostali... Niestety, mimo sporego doświadczenia, na początek otrzymałem najniższa możliwą. A premie to bajka - aby otrzymać jakąkolwiek, należy wyrobić podwójną normę, chociaż moim zdaniem nie warto się katować dla marnej setki... 6. robocze soboty - gdy było dużo pracy, to kierownik chodził i informował wybrane osoby o byciu zaproszonym do pracy w sobotę. Oczywiście to było "wyróżnienie" tylko dla wydajnych pracowników, a jeżeli akurat nie mogli (nie chcieli), wtedy ratował się i prosił o przyjście pozostałych a ich odmowy głupio komentował odnoście wyznaczania sobie priorytetów... Podobno 150% płatne gotówką. Samodzielne tworzenie "szarej strefy" przez firmę, źle o niej świadczy... 7. Brak szacunku/rotacja - "jeżeli nie ty to ktoś inny", czyli jak rozumieć pracę w młodym zespole. W Tadarze co miesiąc przychodzą i odchodzą kolejni pracownicy, większość rezygnuje po tygodniu, niektórzy po miesiącu, a niewielu decyduje się zostać dłużej - ale tylko na tak długo jak to będzie potrzebne. Nikt nie planuje stałej pracy w tej firmie, ponieważ jest to niemożliwe z powodu podejścia do pracownika - władze Tadaru chyba nie zauważyły, że zła opinia firmy, przyciąga tylko ludzi którzy potrzebują pracy tylko na jakiś czas, aż nie znajdą czegoś lepszego... Podsumowując: W chwili obecnej w Tadarze brakuje pracowników, więc dostanie tam pracy nie jest wyzwaniem - biorą każdego, jednak warunki w jakich musiałem tam pracować do nawet miernych nie należały. Zdecydowanie ODRADZAM, nie dajcie się nabrać na puste obietnice czy zadowolonych pracowników - miałem zakaz rozmowy z kandydatami!

Zostaw opinię o F.H. Tadar - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.H. Tadar