INVENT

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie
Tychy - Invent Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o INVENT Sp. z o.o.

Opinie o INVENT Wrocław

Nie przegap nowości o INVENT Sp. z o.o.!

Niepowiemjaksienazywam

18.02.2019 10:04

Tak jak napisałem 19 stycznia- jestem po turnusie i piszę żeby pomóc ludziom w moim wieku podjąć decyzję. Z tego co sam przeżyłem, po opiniach ludzi i tego co widziałem podczas wsparcia z innymi teamami. Najpierw kwestia pieniędzy, jak na zagraniczny wyjazd są one małe nie oszukujmy się. Spotkałem ludzi którzy uważają że robią nie wiadomo co i powinni dostać nie wiadomo ile. Powiem tak- każdy wie przed wyjazdem ile dostanie za dniówkę. Tyle. Kase dostaje się za inwentaryzacje z poprzedniego miesiąca więc jadąc na przełomie dwóch trzeba być gotowym na wypłatę w ratach. Spotkałem najróżniejszych ludzi, i duża ich część nadawałaby się do cyrku, trzeba do tej pracy podejść z dużym dystansem. Losowość tego na kogo się trafi, do jakiego hotelu, w jakim teamie, i na jakie sklepy jest kosmiczna. Sam trafiłem na team kierownika Krystiana i uważam że trafiłem najlepiej jak mogłem. Hotel wygodny, ze śniadaniem, zero przeprowadzek, bez problemów z transportem a jeśli trzeba było coś załatwić to Krystian doradzał. Ludzie w teamie dobrze się dogadywali, a jeśli dobrze żyło się z koordynatorami to też byli dla Ciebie bardzo mili. Za robienie błędów i opier..nie się w pracy, czy robienie cyrków ludzie wylatywali i jest to normalne tak jak wszędzie więc opinie że wyrzucili kogoś tam pisze prawdopodobnie patologia.Praca kompletnie nie męcząca, chyba że trafisz na brudny i niezadbany sklep to aż się odechciewa. Kiedy pojechałem na wsparcie zobaczyłem kompletnie inny świat. Ludzie kompletnie nie nadający się do roboty, koordynatorzy nie ogarniali kompletnie i zamiast lepiej zarządzić ludzmi to zbierali kartony. U mnie w teamie była wesoła atmosfera, natomiast tam szło powiesić siekierę. Każdy patrzył spode łba i uważał żeby tylko nie zrobić więcej stref od kogoś innego. Istny (usunięte przez administratora) Dlatego już podsumowując uważam że mając te 20 pare lat i chcąc wyrwać się na chwilę ze swojego świata nie przejmując się o transport i mieszkanie można jechać i zobaczyć jak to wygląda. Tylko naprawdę trzeba mieć do tego odpowiednie podejście, bo to loteria. Trzeba się minimalnie przyłożyć do roboty, ani nie ukazywać że jest się pracowitym bo to też tutaj szkodzi. Żyj w zgodzie z ludźmi, koordynatorami i kierownikiem a jeśli dobrze trafisz to będziesz zadowolony. Szybko załatwiasz wyjazd, czas zleciał szybko, szybko wracasz do domu. Dlatego jeśli nie masz alternatyw i potrzebujesz trochę pieniędzy to można zobaczyć z czym to się je, pozdro
    Bronka

18.02.2019 17:17

pozdro krejzolko
    pikolo

16.02.2019 07:21

pracuje w tej firmie już dwa lata, aktualnie koncze mój ostatni turnus. Koordynatorzy w zależności kto się trafi potrafi być super albo bardzo nie fajni, płaca? Jak na fakt że pracujemy w Niemczech i jakie są tutaj najniższe stawki to średnia. Tak jak w komentarzach poniżej, nigdy nic nie wiadomo. W ciągu godziny możesz się dowiedzieć że jedziesz do innego hotelu oddalonego 600 km, potem że wracasz do Polski, potem że zostajesz i jeszcze trzy różne inne rzeczy. U kierowniczki Eli przerwa po 8 godzinach pracy 15 minut. Czasem się zdarza tak że po 9/10 h idzie się na 15 minut przerwy. Wszystko zależy od kierownika. Inwentaryzacje nie są trudne. Czasem jakiś dzban każe kobiecie dużo dźwigać, ale nie zdarzyło mi się to wiele razy. Chyba jednym z największych problemow są ludzie którzy przyjeżdżają tu po to żeby pić i ćpać. Nie dają się wyspac, ciągle melanzuja. Koniec końców w pracy wiexej robią problemu niż pożytku. Panie z biura pomocne, czasem jest problem żeby się dodzwonić. Warunki są dobre w hotelach, mi się raz trafiło z toaleta wspólną. Tak to nawet mam lodówkę w pokoju, dostęp do kuchni, pralki. Żyć nie umierać. Mało czasu dla siebie, no i mało snu.
    seven1

17.02.2019 18:30

Płaca jest super? Bzdury piszesz. Co z karami za pomyłki przy liczenia? Co z karą odnośnie limitu zliczonych dobrze stref? Nagle się okazuje że całą noc liczyłeś za darmo. Granda i tyle. Mam nadzieję że nieprawidłowości zainteresują RTL i ZDF i skończy się oszukiwanie ludzi.

05.02.2019 02:34

Witam! Pracowałem dla Invent-u ponad 10 lat w różnych państwach ...Od Słowenii przez Austrię ,Czechy i Niemcy. Nie jedno widziałem i nie jedno słyszałem i nie jedno mogę opowiedzieć ...ale nie pora na to. Po tych latach firma bez słowa mnie wyautowała - dosłownie bez słowa . Przez chwilę nie wiedziałem co i jak dalej robić. O inwentaryzacjach wiedziałem prawie wszystko więc postanowiłem sprzedać swoją wiedzę konkurencji...a jak. No i kręci się....Niebawem zaczynamy Kauflandy w Niemczech i krążą pogłoski ,że będą OBI w Austrii już tej jesieni.....Znowu będzie okazja się pokazać bo praktycznie we wszystkich OBI w Austrii byłem z Inventu...Niestety nie dali rady po kontroli ZOLL amtu Austriackiego. Najważniejsze , że zarabiam w Euro na niemieckiej umowie....Zdecydowanie lepiej niż w Invencie...Tak więc nie ma tego złego

14.02.2019 17:15

Podaj nazwę tej nowej firmy. Jeździłem czasami z inventem, ale z każdym wyjazdem zamiast lepiej to było gorzej, więc dałem sobie spokój. Chętnie sprawdzę jak jest w innej firmie.
    KO

15.02.2019 01:41

Pracuje w Invent-cie pare lat. Tu nie doceniają pracownika. Starzy odchodzą do konkurencji i zarabiają lepiej. Coraz wiecej osób przechodzi i sie nie zastanawia.

20.01.2019 21:05

Dzisiaj tj. 20.01.2019 o godzinie 16:00 był wyjazd na inwentaryzację do Gryfic z Bydgoszczy. Byliśmy już za Piłą gdy nagle firma INVENT Sp. z o.o. odwołała zlecenie i nakazała powrót do Bydgoszczy . Jedakże firma nie pozwoliła aby wyjazd mój i pozostałych pracowników został nie zauważony i postanowiła każdemu kto brał udział w drodze do Gryfic przyznać po 60 złoty rekompensaty za odwołane zlecenie. W takiej firmie jak INVENT Sp. z o.o. aż chce się pracować. Pracowników docenia się i ich czas szanuje. Z taką sytuacją nie spotkałem się w żadnej innej firmie z branży inwentaryzacyjnej. Szacunek dla firmy za szacunek dla pracowników !!!

30.01.2019 14:18

Krakowiaczek ! Za granicą nie byłem ale najlepiej jak sam się przekonasz. Opinie są różne i trudno wyczuć ! W każdym razie jak chcesz zarobić to warto jechać , w końcu jedziesz do pracy a nie na wczasy !

14.02.2019 17:32

Te andrzej czy raczej jakaś Grażyna czy inna Krystyna napisz jeszcze ile ci płacą za zamieszczanie tu tych pochwalnych komantarzy. 50 groszy za wpis? I pamiętaj ta pedalska firemka i tak cię zwolni :D
    robertt

08.12.2018 16:24

tak juz jest ze ludzie zadowoleni nie pisza!!!! tylko jada na kolejny turnus Lubię atmosferę w INVENT Sp. z o.o. za: atmosfera jest dobra jak sie jest dobrym dla innych ludzi dobra tzn nie rewelacyjna ale nie tragiczna jedziesz do pracy a nie na wakacje
    8 godzinowy czas pracy i pipa

14.02.2019 10:17

Najlepiej rób 24 godziny na dobę a po co masz mieć czas na spanie i na regenerację po pracy, wtedy więcej zarobisz bo odejdą koszty noclegu i transportu ale kasa będzie .
    Nieznajoma .

14.02.2019 11:33

Hotel i przejazd jest potrącany z naszego wynagrodzenia, co jest dla mnie głupotą, jednak jak ktoś chce w szybki i łatwy sposób zarobić trochę pieniędzy to polecam. Owszem zdarzało się, że pracowałam po 10 - 12h i spałam 2h, ale mimo to dałam radę i poza minusami, widzę też wiele plusów tej pracy - przede wszystkim poznałam dużo świetnych ludzi. Aczkolwiek, podkreślam, że ta praca NIE jest dla leniwych i marudnych, którzy liczą na łatwy zarobek za nic nie robienie. W każdej pracy trzeba się postarać żeby coś osiągnąć i tutaj też tak jest.
    Nieznajoma .

14.02.2019 11:24

Praca sama w sobie jest łatwa, szybko można się wszystkiego nauczyć, wymaga czasami odrobiny sprawności fizycznej (przy dźwiganiu kartonów itp). Pieniądze osobiście otrzymuje dzień po planowanej wypłacie, czyli 15-tego, co jest spowodowane tym, że posiadam konto w innym banku niż firma. Co do zarobków.. jak na pracę w Niemczech to są niskie, ale w Polsce tyle się nie zarobi, chyba że posiada ktoś znaczące doświadczenie, którego w invencie nie wymagają, bo tutaj przyjmują dosłownie każdego. Szczególnym minusem są czasami długie dojazdy, bądź częste przeprowadzki. Zakwaterowanie nie zawsze spełnia naszych oczekiwań, ale w końcu to nie wczasy i, mimo że trafiałam na różnorodne ośrodki czy hostele, wszystko dało się przeżyć. Tym bardziej jak ma się zgrany zespół. Dodatkowo w niektórych miejscach są darmowe śniadania bądź kolacje, co naprawdę ułatwia życie. Koordynatorzy i kierownicy, na których trafiłam są naprawdę ogarnięci, przyjaźni i śmiało można się z nimi zakolegować, aczkolwiek znam też takich, z którymi niekoniecznie chciałabym pracować.
    Alpha

13.02.2019 18:19

Orientujecie się na ile czasu przed wyjazdem wysyłają zaproszenie do potwierdzenia ?

02.01.2019 23:05

grammernazi

04.02.2019 21:08

przekonałeś mnie, nigdzie nie jadę XD januszowy biznes
    Nerwusek30

13.02.2019 04:29

Szczera , ale szczera prawda. Nic dodac, nic ująć

11.02.2019 06:00

ZastanawiamSię

11.02.2019 13:59

Po ile godzin pracowaliście?
    Nerwusek30

13.02.2019 04:20

Potwierdzam. Nie dajcie sie nabrać na śmieszne premie, których i tak nie dostaniecie. Kiedyś byli lepsi (usunięte przez administratora).a teraz. Odzywają się do Ciebie jak do psa, a zwłaszcza Ci ( w tym głównie panie), świeżo upieczeni koordynatorzy. W wolne kiedy chciałbyś odpocząć...nie ma szans. Przeprowadzka po 400-800 km, pol dnia w autokarze lub busie, a drugie tyle przy recepcji w hotelu. Ale najgorsza ze wszystkiego jest i to kazdy staly ( juz niewielu takich) pracownik potwierdzi niewiedza. Do ostatniej chwili( naprawdę ostatniej) nic nie wiesz. Czy jutro w pracy nie dowiesz sie czasem ze wysylaja Cie jako wybranca 500 km dalej lub do Polski. I masz czlowieku 30 min na spakowanie. A w te smieszne zaproszenia to nie macie co wierzyć...ze traficie tu i tu. Z minuty na minute mogą to zmienic.
    Zagubiony

04.02.2019 16:49

Witam, czytam wasze opinie i sie zastanawiam czy jechac...czy faktycznie zarabia sie 75Euro za inwentaryzacje pracując 6-10 godzin ????????
    Nitro

11.02.2019 16:58

Skad ty wzieles ta kwote? Mdzwonila dzisiaj do mnie babka i mowila ze placa 175zl za inwentaryzacje za granica.
    Angelika

08.02.2019 12:04

Mnie interesuje tylko jedno: czy firma jest wypłacalna i nie oszukuje na pieniądzach i są na czas??? Chodzi o inwentaryzacje zagraniczna w Niemczech w Kauflandzie?
    Monika

09.02.2019 20:45

Są wypłacalni ale w umowie wyraźnie pisze , że wypłata jest do 14 następnego miesiąca przepracowanego tymczasem na koncie pieniądze przychodzą nawet i 16 . Mimo że gdy 14 wypada w czwartek , pieniądze na koncie teoretycznie powinny być w piątek , tymczasem są w poniedziałek.
    Paula

05.02.2019 22:08

Witam, wyjeżdża ktoś 12.02 do Niemiec? Z Wrocławia?
    Angelika

08.02.2019 13:18

Ja chcę wyjechać z Wrocławia ale trochę się boję, podpisalas już dokumenty? Głównie obawiam się tego, że mogą nie wypłacić pieniędzy. Nie jestem z Wrocławia, tylko z Gdańska i boję się, że jak przyjadę do Wrocka to np. odwołają wyjazd.

08.02.2019 12:16

Zastanawiam się , DLACZEGO AUTORZY NEGATYWNYCH OPINII UKRYWAJĄ SIĘ POD PSEUDONIMEM ? Mniej ODWAGĘ CYWILNĄ i nie UKRYWAJ SIĘ !!! Nie UFAM OPINIĄ podpisanym PSEUDONIMEM. Dla Mnie są NIEWIARYGODNE !!!
    Anonim2

08.02.2019 12:55

Bardzo nieliczne osoby podpisują się tutaj z imienia i nazwiska, ale tak na prawdę skąd wiemy że Pan pisze pod swoim imieniem i nazwiskiem ( może Pan podać PESEL, adres, NIP ,nr konta, nr karty do bankomatu oraz PIN i w jakim Banku? ). Poza tym z Pana wpisów wynika , że Invent to dobra firma ale chyba jednak nie do końca. Wiem po latach pracy , że nie wszyscy pracownicy byli w porządku i pewno tak jest do dziś. Pozostaje tylko pytanie czy tak samo należy traktować przy rozwiązywaniu umowy tych co się nie nadają bo porostu nie potrafią załapać obsługi skanera i tak samo tych co piją i nie przychodzą do pracy lub przychodzą pod wpływem. Proszę mi wierzyć , że nie ma różnicy. Rozwiązanie umowy przebiega tak samo ...czyli generalnie niezbyt kulturalnie . Nie wiem czy nawet osoby patologiczne nie są traktowane łagodniej w takich sytuacjach bo istnieje obawa , że wrzeszczący (czytaj rozwiązujący umowę ) może po prostu oberwać ( zdarzało się ). Przy osobie ,która sobie nie radzi takiej obawy nie ma. No i Panie Andrzeju na koniec jeszcze dwie sprawy... 1) Wydaje mi się że z tym ekwiwalentem za odwołaną inwentaryzację to głęboka ściema z Pana strony. 2) Radzę popracować nad ortografią . Pozdrawiam ANONIM 2
    endrju

08.02.2019 10:16

Byłem na kilku jednodniowych inwentaryzacjach w Polsce i kilku wyjazdowych za granicą. Osobiście bardziej podobało mi się praca za granicą bo wiecej można zarobic i nei trzeba zapisywac się na kolejne terminy. Praca jest praktycznie codziennie ale w PL też nie było źle. najważniejsze to się skupić, żeby nie zeskanowąć czegoś podwójnie lub nie pominąć a poza tym to bardzo łatwa praca. Polecam.
    Hania

19.01.2019 00:22

czy ktos moglby mi doradzic co warto ze sobą zabrac na wyjazd za granice na ta inwentaryzacje? Mam na mysli rzeczy ktorych wiekszosc osob nie bierze ale jednak by sie przydaly nie wiem jakaś obleczka czy cokolwiek
    Giovana

20.01.2019 03:32

Proszę przeczytać wszystkie opinie bo nie ma sensu pisać w kółko to samo. Proszę zobaczyć jak miskę ma oceny. Byłam osobiście. Tragedia. Wszystko to co piszą o godzinach pracy oto to prawda
    grammernazi

04.02.2019 21:04

miske ocen to jeszcze zrozumiem, ale reszta jest alogiczna.

04.02.2019 09:31

Hey jedzie ktoś do Niemiec 9 z katowic
    Alpha

04.02.2019 15:45

Zastanawiam się nad wyjazdem. Pracowałeś już z Inventem ? Wiesz może do jakiej miejscowości jest ten wyjazd?
    Pablo

04.02.2019 15:58

Tak też się wybieram i mam wyjazd 9 z katowic
    KF

29.01.2019 19:33

Hej! Czy ktoś byl na wyjeździe w kauflandzie? Mozecie cos napisac jak to wyglada?
    Monika

04.02.2019 11:12

W weekendy też się pracuje?

04.02.2019 12:12

Zaczynasz o 22:00 i skanujesz. Przerwa o 02:00
    romek 102

02.02.2019 21:09

Czesc. Nie bede sie rozpisywał.Firma to masakra .totalna porazka
    Pppp

02.02.2019 15:22

Witam, Pytanie do osób które jeżdżą na inwentaryzację zagraniczną ile tak naprawdę da się zarobić? I czy wypłata jest terminowa?
    pumcia1952

01.02.2019 13:26

Słuchajcie. Ile wam naliczyli za inwenturę w Gorzowie? Byliśmy od 22 - 7 rano, czyli 9 godzin plus premia 20 zł. Ile oni płacą netto za godzinę?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w INVENT?

Kontakt - INVENT Sp. z o.o.

Gajowicka 195 53-150 Wrocław

Branża główna: Konsulting i zarządzanie

31.01.2019 21:22

Barba

01.02.2019 08:01

No chyba piątek się jeszcze nie skonczyl. sprawdz co podpisywales

01.02.2019 11:48

Carlos91 Wypłaty są w Piątki czyli kasę będziesz miał 01.02.2019r. Nikt Cię nie oszukuje tylko Umowę nie czytałeś.
    Niepowiemjaksienazywam

19.01.2019 00:04

Witam jade na inwentaryzacje do niemiec na przełomie styczeń luty pomimo wielu sprzecznych głosów. Jestem młody aczkolwiek pracowity i troche juz doswiadczony pracy w trudnych warunkach. Jestem gotowy na najgorsze, chociaz mysle pozytywnie ze wszystko bedzie tak jak byc powinno. Ludzie tutaj nie potrafią się sensownie wypowiadać co tylko utrudniło mi rozeznanie się w sytuacji. Po turnusie wrócę tutaj i opisze swoje doswiadczenia zeby ulatwic takim jak ja dokonanie wyboru. Nie zamierzam też za kogoś (usunięte przez administratora) dawać sobą manipulować albo poniżać, więc jeśli zajdzie taka potrzeba nie bede oszczedzał w zbieraniu dowodów przeciwko tej firmie. Jesli natomiast bede zadowolony to z checia ja bede polecał. Opinie wystawie zaraz po turnusie, strzała
    KF

30.01.2019 11:18

Też jadę mimo tych wszystkich opinii. Zobaczymy jak to będzie... Powodzenia!
    Nickova

26.01.2019 11:04

Ludzie! Był ktoś na turnusie zagranicznym? Napiszcie proszę swoje opinie i wszystko co należy wiedzieć ;) jak wrażenia?
    Anna

29.01.2019 11:53

Cześć, byłam kilka miesięcy na Rossmanach. Zakwaterowanie masz już odliczone od wypłaty. Czasem się zdarzy, że jakiś hostel serwuje śniadania, jeśli nie, to ten posiłek też robisz sobie sama. O ile jest kuchnia czy aneks, to jeszcze pół biedy. Jeśli nie, robisz to wszystko w pokoju na łóżku, na ziemi, no chyba, że jest stolik ;) Ogólnie był to w przeważającej większości (usunięte przez administratora), jednak drużyna na jaką trafiłam była świetna. W weekendy looz i popijawa :D Ilości alkoholu wypite z tymi ludźmi sprawiły, że wytrzymałam tyle czasu w tak ciężkiej pracy :) Czy polecam czy nie... Każdy musi się przekonać na własnej skórze, na pewno jest to przygoda xD
    Patrycja.W

28.01.2019 01:07

Jak usunąć profil na INVENT?

26.01.2019 02:39

Nickova

26.01.2019 11:02

A kim są ci panowie? Jaki kraj?
    Liczaca

27.01.2019 02:51

Projekt zagraniczny niemcy nie polecam atmosfera napięta
    Chora

16.01.2019 22:43

Hej!!! Czy wie ktoś może czy koedy ma sie L4 to jie płaci siè kary za rezygnacje? Ja bardzo źle sie czuje a jutro mam inwentaryzacje... prosze o pomoc. Jak myślicie czy przy zwolnieniu lekarskim - L4 dolożą mi karę?
    Razrazraz

21.01.2019 09:27

A takie zaświadczenie od lekarza wystarczy? No bo wiadomo L4 to się dostaje jak się ma umowę o pracę. I wysłałeś im zdjęcie tego mailem czy jak?

26.01.2019 08:51

L4 otrzymasz też mając Umowę Zlecenie !!! Ja lekarzowi powiedziałem , że pracuje w INVENT Sp. z o.o. i bez problemu lekarz L4 wystawił i drogą elektroniczną dostarczył do Firmy. Nie jest istotne jaką masz Umowę , istotne jest czy pracujesz.
    XXO

24.01.2019 14:35

Polecacie pracę w tej firmie? Jakie są warunki? Jakie zakwaterowanie? Chodzi o turnusy zagraniczne
    Sandra

24.01.2019 18:39

Polecam krejzolko.
    XXO

25.01.2019 12:19

A możesz coś więcej napisać?
    Luk

14.01.2019 09:25

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zamienic złotówki na euro stycznia 14 -ego

08.01.2019 19:56

Wiecie o tak zwanej "czarnej liście"? Wracają z niej do pracy ludzie, których poniósł melanż i popisywali się ubogim wyposażeniem czaszki w trakcie turnusu, bo mało jest nowych, chętnych do wyjazdu osób. Firma cierpi na brak dobrych, doświadczonych pracowników. A co z osobami, które tu kiedyś pracowały? Czemu nikt się z nimi nie kontaktuje z propozycją pracy, może byłyby gotowe na wyjazd?

11.01.2019 18:50

Ta firma oszustwo , uważajcie 9. Zleceniobiorca jest zobowiązany do poinformowania Zleceniodawcy najpóźniej na 14 dni kalendarzowych przed dniem inwentaryzacji o odstąpieniu od umowy, w tym w formie elektronicznej. W przypadku nie zachowania powyższego terminu Zleceniobiorca zapłaci Zleceniodawcy karę umowną w wysokości 200 zł. 27. Wydanie przez Zleceniodawcę wszelkich zaświadczeń na wniosek Zleceniobiorcy skutkować będzie obciążeniem kwotą 20 zł, na co Zleceniobiorca wyraża zgodę. Zleceniobiorcy, z którymi umowa ustała, zobowiązani będą za wystawione zaświadczenie wpłacić kwotę 20 zł na konto: Bank Pekao S.A., Nr (usunięte przez administratora)
    Needlow

09.12.2018 15:32

Byłem na zagranicznym wyjeździe (6 listopad - 17 listopad) i nie polecam. Harówa po 13 godzin. Czas na sen 3-4h. Traktują pracowników jak bydło. Atmosfera poniżej 0. Zastraszanie, groźby, że odejmą ci z pensji za byle (usunięte przez administratora) nawet za obiad który podawali raz na jakiś czas były pretensje. Kabaret. A to wszystko za takie "śmieciowe" pieniądze nie warte tej harówy.

11.01.2019 17:08

Czy mógłbyś napisać o tej firmie Invent ag , niby umowy przez internet , kary za rezygnacje .
    Needlow

09.12.2018 15:57

Byłem na inwentaryzacji zagranicznej w Niemczech (6 - 17 listopada) i nie polecam! Harówa po 13 h, jedna przerwa(!) 15minutowa, czas na sen 3-4h. Traktowanie pracowników jak bydło. Zastraszanie, groźby typu: " -100zł z pensji!", "Będziesz za darmo robił!" - no sorry, po 13 godzinach codziennej harówy zdarzają się błędy, nie jesteśmy maszynami. Obiad raz na jakiś czas dawali, ale jak już coś się stanie z twoją porcją to o kolejnej możesz zapomnieć, mimo, że każdy sobie zabierał do hotelu dokładki ;) Kabaret. Atmosfera poniżej 0. Nie polecam.

09.12.2018 22:36

Trzeba było do domu zjechać jak Ci nie pasowało

11.01.2019 17:02

Widzę , że byleś na inwentaryzacji Invent ag czy mógłbyś napisać co to za firma ?
    Błażej

12.11.2018 16:09

Niedawno przeprowadziłem się do Wro bo zaczalem studia, a hajs się przyda wiec czasami chodze na inwentaryzacje z ziomkami z roku. Ostatnio byliśmy w obi i inwentura trwala jakeis 9h wiec troche kasy do kieszeni wlecialo xd Praca sama w sobie nie jet trudna, moze troche nudna ale chyba zależy od działu. Nie jest to szczyt marzeń ale na pewno jeszcze pójdę jak beda nieli we Wrocławiu bo przynajmniej kasa po tygodniu na koncie.

06.01.2019 00:38

Po jakim tygodniu chyba jak byłeś na koniec miesiąca bo wypłaty są zawsze chyba o ile pamiętam to 15 następnego miesiąca tzn byłeś w styczniu a wypłatę dostaniesz 15 lutego
    Błażej

08.01.2019 08:38

@Pracownik Na PL wypłaty są co tydzień xd

30.12.2018 02:48

W końcu zapowiadają się jakieś premie :) Może firma zaczyna szanować zwykłych liczących.
    Nie bądź naiwny

05.01.2019 15:56

Ha ha ha ha ta firma nie szanuje nikogo. Marne 300 czy 500 zł premi za 15 dni pracy po 14 godzin to jest szacunek? To jest SKANDADL.

21.12.2018 17:16

Witam! Słyszałem ,że ostatnio w Niemczech nie dojechaliście na inwentaryzację do OBI bo kierowca autobusu coś pokręcił....Podobno miał zły adres...Dobre...A co z wynagrodzeniem za taki dzień?
    exKO

05.01.2019 01:19

A no nie dojechaliśmy xDDD I wnagrodzenie było normalnie zapłacone, a sklep odrabiany w niedzielę :) Extra no nie? A no właśnie, że nie! Nie dość, że to jedyny dzień wolny i każdy czeka na niego z utęsknieniem, to jeszcze przeprowadzka 500km ! To jest ku,,a chore!
    student

04.01.2019 09:55

Moim zdaniem to dobra praca dla osób studiujących , które po prostu chcą sobie dorobić od czasu do czasu. Wiadomo, że nie ma takiej samej liczby inwentaryzacji w każdym mieście więc nie każdy ma równe szanse ale sa miasta, z których organizują też wiele inwentaryzacji wyjazdowych. Ja zaczynałem na inwentaryzacjiw Bydgoszczy bo tam się ucze a później jezdziłem z Bydgoszczy do różnych miast. Na plus na pewno fakt, że można sobie samemu dostosować dyspozycyjność. Jak mogę to się zapisuję. Po sesji na pewno się zapiszę jak będą jeszcze miejsca. Polecam.
    KraA

28.12.2018 16:24

Firma Invent jest świetną opcją dla osób, które wyjeżdzają pracować, a nie narzekać i ściemniać jak się da. Niestety przez takie osoby cierpią całe zespoły, wydłuża się czas pracy i pojawia się stres. To nasza motywacja do skończenia inwentaryzacji jest najważniejsza! Pracuję dla tej firmy od ponad 2 lat, bywało lepiej i gorzej, ale dzięki tej firmie zwiedziłam pół Europy i poznałam super ludzi. Dodatkowo zarobiłam niemałe pieniądze i nigdy nie miałam problemów z wypłatą na czas. To bardzo ważna kwestia, bo znam wiele opinii o innych firmach, gdzie wypłacalność jest marna i opóźniona. Jeśli jesteś pracowity i wytrzymały to zawsze Twoja praca zostanie doceniona, łatwo można awansować i otrzymać większe stawki! Czasami zdarzają się problemy logistyczne i organizacyjne, ale przy ogromnych projektach i ilościach osób to zjawisko normalne. Wszystko zależy od Twojego podejścia i osób z którymi współpracujesz! Szczerze polecam, tym bardziej, że od nowego roku Invent wypłaca wiele premii i szykuje dużo zmian korzystnych dla wszystkich pracowników. Warto spróbować i dać firmie nową szansę. Więcej osób zatrudnionych zawsze zmniejsza czas naszej pracy!

30.12.2018 02:19

Co za niedorzeczne podpisywanie się Na ostatnim projekcie w którym uczestniczyłam było w sumie 25osob z czego 5 to kierownik i koordynatorzy którzy nie liczą towaru tylko chodzą i robią zamieszanie. Były to osoby które w invencie pracują lata a organizacja była beznadziejna. Nikt nie wiedział co ma gdzie robić. Za dużo zamieszania Za dużo kombinowania przez koordynatorów W rezultacie strefy były pomijane. W pracy codziennie 10-13 h. Wróciłam wykończona psychicznie.
    invent to PATOLOGIA

03.01.2019 18:07

Nóż się w kieszeni otwiera jak ktoś wypisuje takie brednie. Wytrzymały? Gdyby ktoś wreszcie zainteresował się tym tematem to za pracę po 12-14 godzin przez 6 dni w tygodniu + dojazdy i powroty po 2-4 godziny to właściciele tej firmy, cały zarząd i kierownictwo powinno siedzieć już w więzieniu!!! Wspomnę jeszcze o zmuszaniu do poświadczania nieprawdy czyli o podpisywaniu oświadczenia iż pracuje sięw Polsce, mimo iż pracujesz za granicą. Panienki rekrutujące o tym wiedzą, a więc są współwinne. One sobie chyba nie zdają sprawy z tego, że im też grozi odpowiedzialność karna, a znając tych cwaniaczków z inventu to całą winę zrzucą właśnie na nie. Miłej pracy naiwniacy.
    Maja

20.12.2018 12:45

Maja. Czy prawdą jest że w konkurencyjnej firmie stawka liczącego podstawowa to ponad 300 zł za dniówkę plus posiłki i napoje ? w Invent 130 + 40 zł na wyżywienie. Dlaczego w niej pracuje ponad 20 os. które jeszcze wiosną pracowały dla Invent. Czy prawdą jest że na OBI wstaje się ok 2-3 w nocy a wraca ok 18-20 do schroniska. Dlaczego za dojazdy do pracy nie jest płacone . Czasami po 4 godz. w dwie strony i więcej , a w konkurencyjnej firmie jest.
    Grażka

30.12.2018 17:32

A mogę prosić o namiary na konkurencyjną firmę? pozdrawiam ????
    piter

31.12.2018 14:16

dokładnie! plus to ze nie masz stalego czasu pracy = nie masz stalego wynagrodzneia jedziesz do pracy a wpadaja wolne dni i siedzisz na darmo
    sebastian.m

26.11.2018 15:25

wyjechałem sam za granicę na 3 tygodnie i chyba najgorzej było dla na początku w grupie, bo akurat praca bardzo ok. Moze nie lekka ale latwa. Później już mi się podobało, więc jak pojadę jesczze raz to wolałbym z tymi samymi osobami, ale wiem że to tak nie działa - chyba że można coś wynegocjowac w biurze?
    asd

27.11.2018 19:36

Ile godzin dziennie pracy? Jak wyglądało zakwaterowanie?

30.12.2018 02:57

Firma lubi mieszać Kierownik wyszkoli sobie ludzi "pod siebie" a na następny termin zmieniają mu cały team Ostatnio przeniesiono mnie do innego teamu w środku wyjazdu i był całkiem inny system pracy Nie lubię czegoś takiego Jeżeli ktoś jest nieśmiały albo ma problem z dostosowaniem się to drugi raz na Invent nie pojedzie i firma traci dobrego pracownika.
    Spawalnia

06.12.2018 17:36

Nie polecam totalna masakra brak organizacji na 1 pracownika przypada chyba 5 inżynierów !!

30.12.2018 02:46

Racja Wszyscy poganiają że trzeba pracować szybciej A praca po 13h to wina liczących ale "kierownictwo" nie pomoże tylko chodzi i demotywuje Rzadko który kierownik i koordynator liczy a nie stoi i rozmawia bynajmniej nie o pracy.

21.12.2018 18:02

Witam! Słyszałem,że ostatnio nie dojechaliście na inwentaryzację do OBI w Niemczech ,bo kierowca autobusu miał zły adres...Dobre...Co z wynagrodzeniem za taki dzień? Pozdrawiam

30.12.2018 02:30

Podobno za tamten dzień dostaną normalnie zapłacone. Oprócz tego ten sklep do którego nie dojechali był później robiony w niedzielę ze wsparciem więc tamten team który nie dojechał ma mieć zapłacone za tamten dzień kiedy pomylili i nie dojechali plus drugi raz za niedzielę

Zostaw merytoryczną opinię o INVENT Sp. z o.o.