Work Temps
3 41 5 1

Opinie o Work Temps

Filtruj opinie po kryteriach:

Nick
 Opinia

Jeśli kiedykolwiek zobaczysz ogłoszenie "szukamy asystentki ds. kadr" lub tym podobne, dla własnego dobra - nie aplikuj. Pomijając fakt, że większości będziesz musiał/a nauczyć się sam/a, w gratisie nabawisz się załamania nerwowego. Atmosfera pracy to porażka. Po tym "doświadczeniu" każda kolejna praca wyda Ci się zbawieniem. To przykre jak osoby zarządzające tą firmą potrafią sprawić, że każdy dzień tam spędzony to dla Ciebie przykry obowiązek. Wszystkie negatywne opinie są prawdziwe. Śmieciowe umowy, zarobki niewielkie.

Pomocna?
Tak2Nie4
1
Były pracownik
 Opinia
@Nick 15.05.2019 22:26

Obserwując wpisy na Go Worku mam wrażenie, że jest to strona, na której zamieszczane są jedynie negatywne wpisy najczęściej bez konkretnych przykładów. Pracowałam w Work Temps i mam zupełnie inne zdanie. Atmosfera pracy przyjemna, wszystko jest do dogadania.

Pomocna?
TakNie
życzliwy gość
 Opinia

Każda negatywna opinia o tej firmie to prawda! Wszystko, każdą rozmowę warto mieć na piśmie, ponieważ osoby tam pracujące, są obłudne i przekręcają każde słowo. Na każdym kroku robią problemy, ze wszystkim począwszy od przerwy śniadaniowej przez jej miejsce, a skończywszy na rodzaju posiłku! Sami nie wywiązują się ze swoich obowiązków, a miejsca pracy jakie proponują, są dalekie od obecnie panujących standardów. Praca za najniższą krajową, a wymagania wielkie. Właścicielka firmy chamska, wręcz bezczelna. Nie polecam, omijać szerokim łukiem! Moje sugestie dla Work Temps: Polecam zamknąć firmę.

Pomocna?
Tak6Nie10
9
Work Temps
 Opinia

Dzień dobry, Rozumiem, że Pani opinia opiera się tylko na wyglądzie osób, o których Pani wspomina. Jeżeli miała miejsce sytuacja, która spowodowała niezadowolenie z naszych usług prosimy o bezpośredni kontakt celem wyjaśnienia sprawy.

Pomocna?
TakNie
szczerosc
 Opinia

Nie polecam, zdecydowanie NIE. Kobiety reprezentujace agencje sa straszne...(usunięte przez administratora) w zyciu takich ludzi nie spotkalam. Najgorsze miejsce w zasyfionym budynku. Trzymajcie sie z dala od tego miejsca! (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie7
7
Work Temps
 Opinia
@szczerosc 13.04.2019 11:08

Dzień dobry, Agencja Work Temps działa zgodnie z prawem. Jeżeli wpis ten dotyczy naszej firmy poprosimy o wskazanie konkretnego problemu oraz o bezpośredni kontakt z Agencją w celu jego rozwiązania.

Pomocna?
Tak2Nie
bullo
 Opinia

Jeśli kogoś interesuje praca w firmie Work Temps to polecam zobaczyć nową ofertę pracy. Uważam że bardzo ciekawa sprawa. Jesteśmy Agencją Pracy Tymczasowej (nr wpisu do rej. 7852). Dla swojego Klienta poszukujemy osób na stanowisko:... http://www.gowork.pl/praca_podglad,5698127?keywords=&region=

Pomocna?
Tak1Nie
Work Temps
 Opinia
@bullo 01.12.2014 17:22

Dzień dobry, Uprzejma prośba o zwracanie uwagi na nazwę firmy, krórej ma dotyczyć Pański komentarz. Work Temp nie jest tą samą firmą co Work Temps o czym świadczą inne numery certyfikatu.

Pomocna?
TakNie
anonim
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie4
Work Temps
 Opinia

Dzień dobry, Chcielibyśmy "rozładować" Pana/Pani negatywne emocje. Trudno nam się odnieść do wpisu, ponieważ nie wiemy do którego pracodawcy jest skierowany oraz o jakie kombinowanie chodzi. Agencja Work Temps działa zgodnie z prawem. Jeżeli wpis ten dotyczy naszej firmy poprosimy o wskazanie konkretnego problemu oraz o bezpośredni kontakt z Agencją w celu jego rozwiązania.

Pomocna?
Tak2Nie
Arek
 Opinia

Nie rozumiem skąd tyle negatywnych opinii. Jestem zatrudniony przez Work Temps w Warszawie od 14 miesięcy i nigdy nie było problemów. Nawet jeżeli coś się nie zgadzało szybko było wyjaśniane. Polecam współpracę, jestem zadowolony.

Pomocna?
Tak7Nie2
Walczak.ann
 Opinia

porażka, porażka, porażka. półtora miesiąca czekania, czy praca będzie, czy nie. Po czym w ostatniej chwili, 2 dni przed planowanym rozpoczęciem, informacja, że grafik na następny miesiąc jest zapełniony. Czyste (usunięte przez administratora) i brak szacunku do ludzi.

Pomocna?
Tak3Nie1
Paulina
 Opinia

@Nick jasne - rozumiem. Dość dziwny sposób prowadzenia rozmowy, natomiast może jest on spowodowany jakimiś czynnikami, o których nie mamy pojęcia. Czy ktoś może opowiedzieć, jak wygląda praca w Work Temps na tym stanowisku w praktyce? Pracownik firmy to zawsze jedno z lepszych źródeł informacji, które jest oparte na realnych doświadczeniach.

Pomocna?
TakNie
Nick
 Opinia
@Paulina 22.06.2018 09:59

Właśnie wszedłem sobie (24.06.2018, godz.: 12.05) na ich stronę i sam jej wygląd jest zastanawiający: wszystkie aktualne wiadomości są sprzed roku... O stronie na fb nawet nie wspomnę, tam nie ma zupełnie niczego. Dziwnie jest budować swoją wiarygodność tak mizernymi oficjalnymi wizerunkami internetowymi. Nie, WT zupełnie mnie nie przekonuje, wręcz zniechęca i odpycha. Sama rzuć okiem.

Pomocna?
Tak1Nie
Paulina
 Opinia

@Nick rozumiem Twój punkt widzenia. Może faktycznie to kwestia innego odbioru tej samej rozmowy. Może ona zaznaczała maksymalny zakres pracy? Trudno uwierzyć w to, że firma za stawkę, jaką podałeś, poszukuje pracownika na tak dużą liczbę godzin. Może ktoś ostatnio rownież odbył rozmowę rekrutacyjną w Work Temps i może opowiedzieć o własnych doświadczeniach?

Pomocna?
TakNie
Nick
 Opinia
@Paulina 15.06.2018 08:04

Wydaje mi się, że oni poszukiwali pracownika na zwykłe 40 godzin tygodniowo, ale pani z jakiegoś powodu nie powiedziała mi tego i zamiast podać mi kilka opcji godzinowych na każdy dzień (np. poniedziałek od 9 do 17, wtorek od 12 do 20, sobota od 16 do 24, itd.) zakreśliła na każdy dzień max okres godzinowy, czyli od 9 do którejś tam.

Pomocna?
TakNie
Paulina
 Opinia

@Nick dzięki za odpowiedź. Czyli generalnie i tak nie byłeś zainteresowany zatrudnieniem w Work Temps? A możesz napisać, czy firma na start oferuje w takim razie umowę o pracę? Warunki zatrudnienia podlegają każdorazowo indywidualnej ocenie, także trochę konkretów na ten temat będzie bardzo pomocne dla zrozumienia Twojego punktu widzenia.

Pomocna?
TakNie
Nick
 Opinia
@Paulina 04.06.2018 10:00

Może z mojej strony brzmi to wszystko trochę chaotycznie, ale spróbuję uporządkować swoje wywody: na początku byłem zainteresowany, ale podczas "rozmowy" pojawiły się malutkie wątpliwości. Po wyjściu przeanalizowałem sprawę i doszedłem do wniosku, że coś tu kompletnie nie gra. Chodzi o fakt bardzo ogólnego, wręcz totalnie szkicowego przedstawienia mi warunków pracy. I wtedy zaczęło mi zależeć coraz mniej. Tym bardziej, że płaca netto (w Warszawie!) miała wynosić 1500zł... Ale to akurat szczegół, bo miałem drugie źródło dochodu, więc tak śmiesznie niska płaca nie zraziła mnie. Natomiast zniechęcił brak profesjonalizmu i w ogóle jakiś taki bałagan. Pani mnie przyjmująca zdawała się sama do końca nie rozumieć tego, co czym mi mówi. Prosty przykład: z grafika mi przedstawionego wynikało, że będę pracował 7 dni w tygodniu od - uwaga, nie uwierzysz - godziny 8:30 do 21:30, a nawet dłużej!! I zapytała ile wolnych weekendów chcę mieć, 1 czy 3. Tu się zdumiałem i zdałem sobie sprawę już trochę bardziej, że ta agencja to chyba jakiś przekręt albo coś w tym stylu. Podejrzewam, że z czasem jakoś ten mój grafik by się unormował, zrobił normalny i ludzki, ale chyba powinien być mi przedstawiony na rozmowie. Chciałem konkretów, a otrzymałem same ogólniki. Mówiąc inaczej: podałem na rozmowie maksymalny zakres godzinowy w ciągu każdego pojedynczego dnia w tygodniu, w którym mógłbym pracować. A pani nic nie mówiąc i nie komentując przyjęła to jako moją gotowość pracy codziennie po 12 godzin... Plus łaskawie pozwoliła mi mieć 1 lub 3 wolne weekendy w tygodniu, do wyboru przeze mnie! Serio, tak to wyglądało! W pewnym momencie ta rozmowa zaczęła mnie bawić i jednocześnie irytować i czekałem na jakiś ruch z jej strony, ale się nie doczekałem. Niemożliwe, że nie widziała absurdu sytuacji, ale nie reagowała. Wydawała mi się, że nie do końca ogarnia co właściwie sama mówi i co mi proponuje.

Pomocna?
Tak1Nie
Paulina
 Opinia

@Nick a byłeś umówiony na rekrutacje i rozmowę kwalifikacyjną odnośnie konkretnej oferty pracy? @Cezary a Ty jesteś aktualnie pracownikiem Work Temps? Jeżeli widzisz jakieś plusy zatrudniania, to wielką pomocą byłoby opisanie ich na forum. Dla osób poszukujących aktualnie pracy, to wielość informacji jest obecnie najważniejsza.

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@Paulina 24.05.2018 07:55

Tak, miałem wszystko podane czarno na białym. Straszne dno.

Pomocna?
Tak2Nie
Nick
 Opinia
@anonymous 01.06.2018 13:14

Sorry, zapomniałem wcześniej wpisać nicka: "Nick".

Pomocna?
TakNie
Cezary
 Opinia

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Pomocna?
TakNie
Nick
 Opinia

Absolutny dramat! Dużo tego, więc bez żadnych wstępów: 1. zgłosiłem się na umówione spotkanie, a panie zdziwione 2. zostałem przyjęty na korytarzu! 3. "rozmowa" trwała 5 minut i polegała tylko i wyłącznie na wypełnieniu formularza. I tu niezmiernie ciekawa sprawa: a) pani podyktowała mi co mam wpisać, kompletnie nie rozumiejąc, że mam wpisać to, co JA uważam za stosowne (przyznaję, że sam pojąłem to dopiero później, po fakcie. Ale pani powinna była wiedzieć i mi t objaśnić. A tego nie wiedziała!) b) na pytanie czy chcę kopie dokumentu i warunki pracy SAMA sobie odpowiedziała, że chyba nie i się pożegnała!! Ludzie...!! 4. Mieli odezwać się do mnie około 2 tygodnie przed podjęciem pracy. Minęło już kilka MIESIĘCY (dostałem inną pracę, 7 razy lepszą) i nic! Dno, kompletne dno. Naprawdę tragikomedia, groteska. NIE polecam.

Pomocna?
Tak2Nie
Paulina
 Opinia

@Anonim, czy masz na myśli siebie, wspominając o zwolnieniu drogą mejlową? Nie zostało Ci to nawet później przekazane osobiście i podano Ci powód tego zwolnienia? Piszesz również, że przez cały okres zatrudnienia nie otrzymałeś podwyżki. Czy w takim razie zapewniony Ci był system premiowy lub jakiś pakiet benefitów?

Pomocna?
TakNie
Anonim
 Opinia

Kompletny brak profesjonalizmu, zwalnianie drogą mailową, oczywiście przed zakończeniem umowy. Stawka, wraz ze stażem pracy, zamiast się zwiększać - zmniejsza się. Brak podstawowych zasad kultury, dochodziło do sytuacji kiedy pracownicy/byli pracownicy byli obrzucani przekleństwami. Współpracując z jakąś instytucją (w tym wypadku muzeum) panie kompletnie nie wiedziały na czym polega praca, co często przekładało się na grafik - konkretnie luki w nim - przez co przełożeni danej instytucji mieli spore problemy z organizacją pracy (to że muzeum nic z agencją do tej pory nie zrobiło to inna kwestia). Podsumowując - ZDECYDOWANIE NIE POLECAM I PRZESTRZEGAM!

Pomocna?
Tak11Nie
Załamany
 Opinia

Masakra. Pieniądze raz są, raz nie. Po drugie POLIN ma tyle hajsu, że z zatrudnianiem nie powinno być problemu. Mimo wszystko zatrudnia pracowników przez agencję, z którą kontatk jest tragiczny. Zwalniają pracowników z dnia na dzień. Dają przymusowe urlopy, żeby wypłacać mniejszą wypłatę, nie dotrzymują umów i utrudniają wszystko jak tylko mogą (np. podpisywanie umów wstecznych).

Pomocna?
Tak5Nie
anonimowa
 Opinia

Pracowałam w Warszawie przez tą agencje. nigdy nie było problemów z wypłatą zawsze w terminie i tyle ile powinno. ale traktowanie pracowników to jakies nie porozumienie.. Zwalnianie bez konkretnych przyczyn po prostu z dnia na dzień, kontakt w razie problemów też nienajlepszy

Pomocna?
Tak4Nie
Paulina
 Opinia

@oszukana według Ciebie Work Temps nie wypłaca należnego wynagrodzenia na czas. Czy była to jednorazowa sytuacja, czy taki 'problem' pojawia się częściej?

Pomocna?
Tak3Nie
jackjack
 Opinia

Nie polecam. Plus ( polkomtel bogata firma a zamiast zapłacić ludziom wolą dorabiać takie agencje pracy) jak za takie grosze to w ogole nie opłaca sie tam iść, nie dość ze masz jakieś 3 zmiany pracy to jeszcze musisz być bardzo wcześniej żeby zająć sobie komputer bo może być taka sytuacja że nie bedziesz mieć miejsca, co jest totalnym nieporozumieniem zeby nie mieć miejsca pracy.... Ludzie w polkomtel niemili tak jak i kierownicy....

Pomocna?
Tak9Nie
elka
 Opinia

Widzę, że w Radzyminie poszukiwany jest asystent ds. rekrutacji. Nie dość, że fajne miasto, to i sama oferta zatrudnienia wydaje się być bardzo obiecująca. Można zdobyć doświadczenie w pracy w HR, a wymagania nie są aż tak wygórowane. Można być studentem zaocznym :)

Pomocna?
Tak1Nie
oszukana
 Opinia

Bezczelność tej pseudo-agencji nie zna granic. Szukajcie naiwniaków gdzie indziej. Brak terminowych, uczciwych wypłat, brak sensownego wyjaśnienia. Dno i miliard metrów mułu. Wszędzie tylko nie do tego czegoś!!

Pomocna?
Tak6Nie
rola
 Opinia

Ciągłe problemy z tą agencja. A szczególnie z kasa.

Pomocna?
Tak3Nie
lol
 Opinia

Pracuje przez tą agencje w Warszawie w firmie Polkomtel.Nie polecam pracy przez ta agencje. Wszystko na początku było pięknie, dopóki nie zaczął się problem z wypłata. Co wypłata zaczęto mi obcinać nie wiadomo za co.(pocztówkowo małe pieniądze góra do 20 zł).Ale gdy dostałam wypłatę prawie 250 zł mniejsza byłam bardzo zdenerwowana. Wiec wreszcie udałam się w celu wyjaśnienia wypłat. Panie nie wiedziały jak wytłumaczyć mi tą sytuacje, zaczęły wciskać mi kity ze system źle policzył i jutro przelicza i dadzą mi znać. Oczywiście na 2 dzien dostałam telefon - Pani stwierdziła iż rzeczywiście zle policzone zostały moje wypłaty. Sprawa miała wyjaśniona miała być w ciągu tygodnia. Jednak mija 2 mies a ja nie otrzymałam wyrównania jak było mi obiecane. Mało tego dopatrzyłam się oszustwa ze strony tej agencji na paskach jakie mi przesłano widnieje inna kwota niż ta jako mi przelano na rachunek bankowy. Panie unikają mnie i nie chcą sensownie wyjaśnić zaistniałej sytuacji !!!

Pomocna?
Tak6Nie
bolo
 Opinia

Pytanie tylko ile w końcu można pracować z kolei by móc wyrwać się ze szpon martykuła krawczyk, która jest najlepszym rizwiązaniem...Niby tak, ale z jilk,nie będę pisał żadneg bramki - oby to było pomocne do przedłużenia pojazdu zastępczego. Może on być wydany na niedeleheh niż twój krapp. Car w aso, paxc ennd -pakiety dealesrkieg.

Pomocna?
Tak1Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Lasen
 Opinia

Spoko by było jakbyś pisał po polsku.

Pomocna?
Tak2Nie
deki
 Opinia

ja pracuje przez work temps już 15 miesięcy i jestem zadowolona. Panie są miłe i pomocne gdy mam sprawe do załatwienia. Wypłata rzadko kiedy 10, częściej przed 10 dochodzi:)

Pomocna?
Tak2Nie
karo
 Opinia

Czy ktoś pracował ostatnio przez tą agencję w Warszawie dla Polkomtel? Praca dotyczyć ma rozpatrywania reklamacji i się głęboko zastanawiam. Raczej ma być to coś tymczasowego, być może na te 3 miesiące, na które jest umowa. Warto, czy trzymać się z daleka?

Pomocna?
Tak8Nie
pracowałemprzezWTs
 Opinia

Pracowałem wcześniej przez tę agencję pracy i nie było prawie żadnych problemów. Nie wiem kto to wypisuje ale wygląda na wpisy konkurencji bo widać że w tym samym czasie były robione chociaż od 2009 roku było kilka ledwie wpisów. Ja tam miło wspominam współpracę , podczas rezygnacji nie robili problemów jak to czynią inne agencje. Od razu podali za jaką stawkę będzie praca więc nie wiem o co te oburzenia że płaca tobie się nie podobała to nie bierz takiej pracy. Poza tym stawki minimalne ustalają politycy więc do nich miej pretensje o wysokość zarobków. Skoro wypłacili to czemu piszesz że niewypłacalni ? Ale dobrze zgłaszać na forum takie pomyłki bo jak będą się często zdarzać to zgłaszać do szefowej to zwolnią księgową itd. Wtedy miałem akurat 2 prace i dobrze że WTs wypłaciło mi pieniądze bo ta druga firma to dopiero byli oszuści i naciągacze więc złego słowa nie mogę powiedzieć o tej agencji. Gdy ktoś nie ma pracy to warto zastanowić się i spróbować swoich sił. Wcześniej sprawdzałem wpisy o WTs i nie było takich sensacji jak teraz możliwe że jedna osoba uwzięła się na tę agencję ale do was należy ostateczna ocena. Ja dałbym agencji 4 gwiazdki bo mają tam jakieś terminy i jak nie wyślesz karty pracy na czas to mogą być opóźnienia w rozliczaniu wypłaty. Najwidoczniej ktoś się spóźnił i szuka taniej sensacji...gdyby załatwiali auto służbowe i mieszkanie to dałbym im 5 albo 6 gwiazdek dlatego też ograniczam się do 4 bo może kiedyś będą takie oferty mieli ;)

Pomocna?
Tak1Nie
titititi
 Opinia
@pracowałemprzezWTs 16.11.2014 12:26

a ja myślę, że te czasy świetności tej agencji o których tutaj piszesz dawno minęły. Pracowałam i wiem, szczerze wątpię aby jedna osoba wysilał sie na takie komentarze. sama jeden z tych negatywów zamieściłam a reszta nie jest moją robotą :) agencja jest mega kiepska tak samo jak ich personel i cała ta szefowa. A co do argumentu że niby pracownicy zatrudniani przez ta agencję nie wyrabiali się czasowo z dokumentami to jesteś bardzo w błędzie...ja na przykład miałam wszystko przed czasem regulowane z dokumentacją a i tak miałam problemy z rozliczaniem urlopu i musiałam sie upominać o pensję oraz o poprawy błędów w umowie. Mają tam niezły bajzel a szefowa jest oszustką! Amen!

Pomocna?
Tak2Nie
była pracownica
 Opinia
@titititi 29.11.2014 15:15

a ja bym jeszcze dodała coś odnośnie tego niby braku komentarzy negatywnych, że niby teraz wielki wysyp na stronie jest a wcześniej nie było. Widocznie są usuwane te najbardziej niewygodne...sama 2-krotnie zamieszczałam negatywa a jakież było moje zdziwienie, że potem na stronie nie ma żadnego z nich. A z tymi 6 gwiazdkami to kolego przegiąłeś - odstaw to co bierzesz bo to groźne dla zdrowia jest jak widać, bo żeby taką ocenę im wystawić to trzeba albo mieć nie pokolei w głowie albo być po spożyciu...no chyba że napisał to jeden z pochlebców szanownej szefowej WT albo i ona sama hahahahaha :D

Pomocna?
Tak2Nie
Inswerert
 Opinia

Nie polecam. Rekruterka nie podaje ręki na powitanie. Brak kultury ewidentny. W tej agencji mają też niezły bałagan. Zapisują na rozmowy rekrutacyjne na inne stanowisko, niż się pierwotnie aplikowało.

Pomocna?
Tak2Nie
zdegustowany
 Opinia

Rekrutacja u nabzdyczonej blondynki - totalnie nieprzygotowana do rozmowy rekrutacyjnej. Usiłowała być miła, ale bardzo sztuczna osoba. Odczuwałem, że robiła wielką łaskę, że przyszedłem na rozmowę. Absurdalne pytanie - jaka stawka mnie interesuje? Fajnie, tylko dzień wcześniej przez telefon Pani powiedziała o stawce, którą zaakceptowałem, by przyjść na rozmowę. Na pytanie - kiedy zaczyna się praca - usłyszałem - nie wiem... A na koniec z łaski swojej tonem wielkiej damy powiedziała, że jak spełnię ich oczekiwania, to zadzwonią. Byłem tak zdegustowany rozmową, że generalnie podziękowałem za rozmowę. Straciłem 10 minut z życia w tej bezsensownej firmie i Bóg zapłać, że odzuciłem ich ofertę

Pomocna?
Tak2Nie

Zostaw opinię o Work Temps - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Temps