VIMED Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 332 ocen.

VIMED Sp. z o.o.
2 332 6 1

Opinie o VIMED Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dominika

@Jackkuś, możesz opisać swoje doświadczenia związane z pracą w firmie VIMED? Rozumiem, że masz inne zdanie na temat panującej atmosfery i warunków pracy w tym miejscu? Jeżeli możesz, to opisz swój punkt widzenia, sytuacji, które były poruszane w tym wątku.

Jackkuś

Większość ludzi, pisze sam hejt, zamiast zastanowić się dlaczego dzieją się sytuację, które opisujemy. Jak ktoś przychodzi do pracy, aby nic nie robić i odebrać wypłatę, no to chyba pomylił czasy - to nie komuna ...

Dominika

@Ewa K, jak myślisz, czy w przyszłości jest jeszcze szansa, że kiedyś wrócisz do pracy w firmie VIMED? Czy w swojej dalszej karierze zawodowej, również spotkałaś się z taką atmosferą w pracy jaką doświadczyłaś w tej firmie? Jeżeli możesz napisz również jak ocenisz, to miejsce pracy pod względem rozwoju osobistego? Pracodawca dbał o tą kwestię organizując szkolenia podnoszące kwalifikacje pracowników? Zachęcam do dalszej dyskusji na ten temat.

Karolina S.

Praca jak praca, taka jest moja opinia. Uważam, że nie ma pracy idealnej, ale też nie można się jakoś specjalnie spinać, bo nie mogę raczej narzekać - kasa ok, warunki ok, dobra umowa.

Paulina
@Karolina S. 06.07.2018 11:51

Coś w tym jest :) Korzystam z Waszych usług i widzę, że jakoś specjalni smutni nie jesteście :)

Dominika

@Ewa K, jak długo pracowałaś w firmie VIMED? Czy mogłabyś napisać coś na temat atmosfery panującej w tym miejscu pracy? Czy poza radością jaka przynosiła Ci praca, możesz również pozytywnie wypowiedzieć się o pozostałych pracownikach, z którymi miałaś możliwość pracować? Napisz, proszę, jak wyglądała ta kwestia.

Ewa K
@Dominika 10.07.2018 13:30

Niecałe 3 lata. A z resztą ludzi tworzyliśmy fajny zespół :) Atmosfera była ok :) Wiem, że sporo osób z czasów kiedy pracowałam jest tam nadal.

Ewa K

Moja droga życiowa niestety sprawiła, że musiałam opuścić Warszawę, jednak praca w Vimedzie przyniosła mi dużooo radości i pozytywnych wyzwań! Prawda jest taka, że w naszej branży to właśnie praktyka czyni mistrza. Takie doświadczenie procentuje :) Zarobki też były ok - nigdy nie było problemów z wypłatami. Ze swojej strony mogę polecić pracę w Vimedzie.

Abandon

Właśnie miałem składać dokumenty aplikacyjne. Jednak opinie byłych pracowników mnie zniechęciły. Szkoda, że tak jest w wielu firmach. Pozdrawiam

Kajk
@Abandon 10.05.2017 13:27

A nie myślałaś o tym, że te negatywne wpisy umieszcza konkurencja? Pracowałam w Vimedzie i powiem Ci tak - jest dobrze. Nie wierz we wszystko co przeczytasz w Internecie :)

Do hejtera :)
@Kajk 09.07.2018 12:19

Ten Twój nick to widzę na wielu profilach klinik warszawskich i wszędzie to samo piszesz. Bawisz się w hejtowanie? Słabe to...

Dominika

@P, atmosfera w VIMED Sp. z o.o. spełnia Twoje oczekiwania. Możesz coś napisać o tym jakie relacje panują między pracownikami? Wspomniałeś również o tym, że jesteś zadowolony ze swojej współpracy z tą firmą? Co najbardziej wpływa na Twoje odczucia związane z zatrudnieniem u tego pracodawcy?

P
@Dominika 23.02.2018 18:56

Spełnia moje wymagania. Między pracownikami relacje są ok. Wiadomo super przyjaźni nie będzie, ale takie profesjonalne podejście. A co wpływa na takie moje zdanie co do pracy - dobra umowa, a nie żadna śmieciówka, przyzwoite pieniądze. Jest naprawdę dobrze.

Domi
@P 08.07.2018 09:23

Fakt, umowa w Vimedzie jest dobra. Bez haczykow i z dobrą kasą.

MIki
@Domi 09.07.2018 20:56

Coś więcej możesz powiedzieć? Chcę się zatrudnić, stąd moje pytanie :)

Domi
@MIki 09.07.2018 23:12

Jeśli chcesz się zatrudnić to po prostu idź to się dowiesz :) Czasem tutaj nawet odpisują z tego co widzę :) Nie kombinują z jakimiś akcjami w umowie o zerwaniu itp. Umowę czytał mój mąż - adwokat i mówił że jest ok.

MIki
@Domi 10.07.2018 00:27

Oki, dzięki wielkie :) Moja sąsiadka tam pracowała przez jakiś czas i też mówiła podobnie. No nic, w takim razie trzeba chyba próbować :)

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo istotną rolę. Czy tak samo jest w VIMED Sp. z o.o.? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

P
@Administrator 05.02.2018 08:39

W każdym miejscu pracy atmosfera odgrywa ogromną rolę. Każdy ma inne oczekiwania. Ja lubię swoją pracę, atmosferę w pracy i mogę z czystym sumieniem polecić potencjalnym chętnym kandydatom

Kamila
@P 23.02.2018 18:45

Też jestem tego zdania. Pracowałam w trzech klinikach i ta atmosfera decydowała o tym jak się czułam. W VIMED było wg mnie w porządku.

M.M.
@Kamila 06.07.2018 14:15

Ja pracuję do tej pory i jest ok. W przyszłym roku minie 5 lat odkąd tutaj pracuję - praca jest ok. Warunki są dobre i mogę powiedzieć, że w wielu miejscach jest dużo gorzej.

Paulina

Pracuję w firmie 8 lat. Myślę, że to najlepszy dowód na to, że to dobre miejsce pracy :) Jestem zadowolona zarówno ze swojej pracy jak i ze swojego wynagrodzenia. Oczywiście Umowa o pracę. Z koleżankami i kolegami z pracy tworzymy zgrany zespół, dzięki temu na atmosferę nie można narzekać. Praca dla osób komunikatywnych, ambitnych i lubiących się rozwijać. Na pewno nie dla każdego. Firma daje możliwości rozwoju co również jest dużym atutem. Najważniejsze to lubić swoją pracę - ja lubię i polecam VIMED zarówno jako pracodawcę dla potencjalnych pracowników jak i miejsce do leczenia dla pacjentów.

Agata
@Paulina 09.07.2018 12:50

Również się pod tym podpisuję! Ja byłam krótko, bo koło 2 lat. Przeprowadziłam się w do Trójmiasta i musiałam zrezygnować z pracy w Vimedzie, ale byłam zadowolona z pracy. Miałam umowę o pracę, a na wynagrodzenie nie mogłam narzekać.

M.S.

Kilkukrotnie korzystałam z ich usług i zawsze byłam zadowolona. Polecam!

Ania M.

Moja córka mocno chorowała od dzieciństwa. Lekarze nie postawili jednoznacznej diagnozy. Dopiero wykonanie testu na nietolerancje pokarmowe , fachowa opieka i terapia przyniosly nam rezultaty. Z radoscia patrzymy na zdrowe dziecko. Uważam, że warto.

Anika
@Ania M. 14.06.2018 11:30

Miałam podobny problem i też dopiero w VIMED mi pomogli. A trafiłam tam trochę z przypadku, bo poleciła mi ich koleżanka z którą spotkałam się po latach. Też uważam że warto, nie żałuję.

Agata

Pracuję i nie narzekam. Dobre warunki, fajne pieniądze. Polecam

Anna

Jak dla mnie świetne miejsce do pracy. Dobra umowa i przyzwoite warunki. Nie ma co narzekać.

Incognito

Praca w Centrum Medycznym VIMED - jest na pewno wymagająca. Nie jest to praca dla osob, które chcą odklepać swoje 8 godzin i pójść do domu. Trzeba byc elastycznym, chcieć się szkolić i cały czas podnosić kwalifikacje. Czy to jest dobry pracodawca ? Raczej tak, ale praca w tej klinice jest pracą dla osob ambitnych, odważnych i pracowitych. Trzeba zrozumieć czym zajmuje sie klinika, jest to kluczowe bez względu na jakie stanowisko sie aplikuje. Liczy sie praca zespołowa i pomaganie innym.

Martyna P
@Incognito 21.06.2018 21:40

Co racja, to racja. Pracowałam tam krótko, bo mąż dostał kontrakt za granicą - jak dla mnie praca ok i jestem zdania żeby wymagać od kogoś trzeba najpierw wymagać od siebie. Pozdrawiam :)

Kaasia

Jestem zadowolona że trafiłam właśnie na nich. Pomogli mi i nie mogę powiedzieć na nich złego słowa. W 100% polecam!

CM VIMED

Jeśli ktoś w wieku 28 lat ma już "na koncie" jedenastu pracodawców, to rzeczywiście może być "ekspertem". UWAGA! Komunikat dla kandydatek do pracy: Jeżeli szukasz pracy, gdzie nie będziesz musiała wkładać zbyt wiele wysiłku i zaangażowania, to nawet nie próbuj tu aplikować - to nie miejsce dla Ciebie. Jeżeli swoją decyzję o złożeniu CV w naszej firmie uzależniasz od opinii na tym forum dla sfrustrowanych byłych "współpracowników", to szkoda Twojego czasu. Nie odnajdziesz się u nas. Decyzje o przedłużeniu umowy po okresie próbnym uzależniamy od opinii pacjentów i innych pracowników. Decyzje te są podejmowane zespołowo po gruntownej analizie każdego przypadku. Jeżeli naprawdę chcesz naprawiać świat, zacznij od siebie, bo skoro zespół Cie nie zaakceptował, to coś musiało być z Tobą nie tak!

Zainteresowana
@CM VIMED 02.10.2017 19:17

Proponowałbym zacząć we własnych strukturach i od podstaw. Ta zła opinia nigdy nie minie jeśli wy się nie zmienicie. Bierzcie do serca opinie byłych pracowników, jeśli mają tak złe zdanie od tylu lat, to jednak ja im wierzę. Traktujcie uczciwe obecnych pracowników bo ich opinia pewnie też się tu pojawi za jakiś czas. Nie róbcie tego na forum bo to jest żenujące, tu niczego nie zmienicie, zacznijcie od siebie. Odnoszę też wrażenie że się z nich śmiejecie i straszycie, kto też tak uważa ?

CM VIMED
@Zainteresowana 03.10.2017 22:03

Dziękujemy za "troskę". Zapewniamy, że od wielu już lat ciężko pracujemy u podstaw, rozwijamy firme i ciągle doskonalimy nasze procesy. Jednak niestety wiemy, że czegokolwiek byśmy nie zrobili, "Ta zła opinia nigdy nie minie", bo taka jest natura tego forum. Bierzemy do serca wszystkie opinie, jednak w pierwszej kolejności te, które pochodzą od obecnych pracowników. Oni doskonale wiedzą, jak mogą wpływać na decyzje zarządu oraz że zamieszczanie takich "zatroskanych" opinii to czysta hipokryzja - ich autorom nie chodzi o dobro pracowników naszej firmy, ani tym bardziej o dobro naszej firmy. Takie opinie mogą firmie tylko zaszkodzić, a tym samym szkodzą zatrudnionym w firmie osobom, czyli do niedawna koleżankom i kolegom tych "zatroskanych". Jedyna motywacja do zamieszczania takich komentarzy na tym forum to zaspokojenie niskich instynktów - próba zemsty - zszargania opinii firmie, która nie pozwoliła sobie na to, by utrzymywać nieuczciwych pracowników. Jeżeli firma istnieje od tylu lat i zdołała pomóc dziesiątkom tysięcy pacjentów, to dowiodła, że jest solidna i godna zaufania. Zatrudniamy osoby, które są z nami od samego początku bo są fantastycznymi ludżmi i świetnymi pracownikami. Ludzie, nikt nie pozbywa się lekkomyślnie dobrych, solidnych pracowników!!!! Ciekawe kto z autorów i czytelników tego forum wie o tym, że co kilka miesięcy otrzymujemy od firmy prowadzącej to forum ofertę wykupienie usługi "zarządzania kontem" - za określoną opłatą moglibyśmy sobie kupić dostęp do tego forum, dzięki czemu moglibyśmy wpływać na to, które komentarze się tu ukarzą, a które nie. Czy coś Wam to mówi? Konsekwentnie odrzucamy te oferty!!!

Zainteresowana
@CM VIMED 02.10.2017 19:17

Po co tak gadacie ? ..... Coś czułam że to ściema.

CM VIMED

Żenujące, że każde słowo w tym wpisie to nieprawda! I z tego powodu ten wpis jest chyba niezgodny z regulaminem tego forum, bo brak jakichkolwiek dowodów na potwierdzenie tych bzdur, a jednak nie jest usuwany. Na szczeście mało kto już wierzy w takie wpisy.

hhaha
@CM VIMED 15.11.2017 09:40

ale wy jesteście śmieszni...

Bablelcoa

Kochani chce aplikować na stanowisko dietetyk kliniczny. Intersuje mnie czy firma da mi umowę o pracę , czy zapewni chociaż 4 tys.zł netto na miesiąc ? Czy np. Lekarze i dietetycy są tam inaczej traktowani niż fizjoterapeuci?

CM VIMED
@Bablelcoa 12.11.2017 23:25

W Polsce status zawodu dietetyka nie jest w pełni uregulowany. Zatem Dietetyk Kliniczny to nie zawód, a jedynie tytuł, którym jest określany wysokiej klasy specjalista, który od lat zajmuje się żywieniowym leczeniem pacjentów i posiada udokumentowane sukcesami tysięcy pacjentów wiedzę i doświadczenie. Takich specjalistów w Polsce jest dzisiaj niestety bardzo niewielu i to oni dyktują pracodawcom warunki na jakich podejmują zatrudnienie.

GoWork.pl
pracodawca

CM VIMED, usługa, o której Państwo wspominają nie daje pracodawcom możliwości decydowania o tym, który komentarz zostanie dopuszczony do publikacji, a który nie – podstawą ku temu jest regulamin serwisu, a nie subiektywne zdanie firmy, której dotyczy opinia. Współpraca z GoWork.pl daje pracodawcom m.in. możliwość rozbudowania procesu komunikacji z użytkownikami oraz pozwala przedstawić istotne informacje związane z życiem firmy. Jednocześnie każde działanie przez nich podejmowane musi być zgodne z regulaminem serwisu. Bardzo prosimy nie utożsamiać wspomnianego narzędzia z możliwością moderacji komentarzy, gdyż wprowadza to innych użytkowników w błąd. Pozdrawiamy, Zespół GoWork.pl

Zainteresowana
@GoWork.pl 20.10.2017 11:34

Teraz właśnie Vimed pogrążył się jeszcze bardziej.

anonim

(usunięte przez administratora)

Zainteresowana

Czy to możliwe w dzisiejszych czasach? Myślałam że nowoczesne firmy dbają o pracownika , a nie zmuszają go do wystawienia takiej opinii. Przeczytałam też opinie na Google i też nie jest najlepiej. Dziwna firma.

anonim

(usunięte przez administratora)

Beka

Nie polecam tego miejsca do pracy. To miejsce dla bardzo zdesperowanych i na chwile miesiac czy trzy.

CM VIMED

To kolejny wpis składający sie prawie wyłącznie z nieprawdziwych informacji. Bardzo dziękujemy za nieużywanie agresywnego języka, jednak zwracamy uwagę, że zamieszczenie informacji nieprawdziwych to to samo co "fake news", czyli robienie ludziom wody z mózgu i świadczy nie najlepiej o autorce. My także cieszymy się, że takie osoby już u nas nie pracują.

CM VIMED

Nie możemy wdawać się w polemikę z każdym wpisem zamieszczonym na tym forum, bo każdy pracownik to osobna historia i bez szczegółowej analizy okoliczności trudno ocenić kto ma rację. Dlatego najlepszym miejscem na to, by wpływać na swoje miejsce w pracy jest gabinet przełożonego. Internet i jego anonimowość to fantastyczna oaza wolności, jednak wiele osób nadużywa tej anonimowości, szermując oskarżeniami bez pokrycia. Tak rodzi się "hejt" i "hejterzy" oraz "trolle", którzy w końcu doprowadzą do tego, że Internet przestanie być anonimowy. A przecież tak łatwo krzywdzić słowami. Trzeba mieć mało wyobraźni, żeby nie rozumieć, że fałszywe, oszczercze oskarżenia wyrządzają krzywdę nie tylko firmie, której dotyczą ale także osobom, które związały z nią swoje życie zawodowe i prywatne, a także tym, które dopiero przymierzają się do pracy. Kiedy ktoś czuje się pokrzywdzony, pozostają sądy, choć to nie najlepsza droga szukania sprawiedliwości, bo sprawy ciągną się latami, ale póki co to jedyny sposób obiektywnego ustalenia prawdy. Już dwukrotnie nasi byli pracownicy wytoczyli nam powództwo z powodu niesłusznego ich zdaniem rozwiązania umowy o pracę i w obydwu sprawach wygraliśmy przed Sądem Pracy. Kolejną sprawę, tym razem z naszego powództwa, wygraliśmy z osobą, która nigdy nie była naszym pracownikiem, ale posługując się nickiem "Kandydat", oczerniała nas na tym forum i w innych miejscach. Osoba ta została ustalona przez policję i po skazaniu na mocy wyroku Sądu Karnego za naruszenie prawa, wpisana do rejestru skazanych, zmuszona do wykonywania prac społecznych oraz do zapłacenia nam kosztów procesu i zadość uczynienia. Zwracając się do osób, które aplikują do pracy w naszej firmie i podejmując decyzję biorą pod uwagę zamieszczone tu opinie, chcemy zachęcić Was do przemyślenia takich trzech pytań: Czy gdyby wszystkie podnoszone tu zarzuty, były rzeczywiście prawdziwe, ktokolwiek spośród kilkudziesięcio osobowego zespołu jeszcze by pracował w naszej firmie? Czy nie sądzicie, że ludzie którzy ukrywając się za nickami, czy zmyślonymi imionami, piszą takim agresywnym językiem i wysuwają często tak absurdalne zarzuty nie pasują do firmy, która jest pionierem nowoczesnej, nieinwazyjnej medycyny i nie kwestionowanym liderem na swoim rynku usług medycznych, cenionym przez dziesiątki tysięcy pacjentów? Czy prawdziwą intencją tych ludzi jest Wam pomóc, czy może jedynie zaszkodzić firmie, która nie spełniła ich egoistycznych oczekiwań? Zachęcamy wszystkich do samodzielnego myślenia, bo to jest jedyna recepta na to, by odnaleźć drogę w dzisiejszym zagmatwanym świecie! Zarząd CM VIMED

CM VIMED

Ponieważ po raz kolejny pojawiają się zarzuty dotyczące rotacji, wiec po raz kolejny wyjaśniamy, że wprawdzie rotacja jest faktem, jednak w głównej mierze spowodowanym tym, że spośród 6 osobowego zespołu fizjoterapeutek kolejne trzy panie zajęły sie powiększaniem własnych rodzin. Podobnie w Recepcji, kolejne panie z naszego znakomitego zespołu skorzystały najpierw z urlopu macierzyńskiego a następnie z urlopu wychowawczego. Jak już kiedyś wcześniej wyjaśnialiśmy, nie będziemy komentować zarzutów absurdalnych. Jesteśmy przekonani, że wiekszość czytelników tego forum to ludzie rozsądni i nie wierzą w te nieprawdopodobne historie, o które nas tu niektórzy oskarżają. Robimy wszystko co w naszej mocy, by zatrzymać najlepszych pracowników i dlatego bardzo dbamy o atmosferę w pracy, warunki pracy oraz o to, by wynagrodzenia były konkurencyjne. Życzymy wszystkim obecnym pracownikom wszystkiego najlepszego. Także wszystkim byłym pracownikom życzymy wszystkiego dobrego. Zarząd CM VIMED

Pris
@CM VIMED 27.07.2017 18:37

Ale co Nas to obchodzi klientów , napewno tam nie zawitam

Dominika

@Jak to dobrze że nie pracuje już TU , co jest powodem tego wszystkiego? Z czego tak naprawdę byłaś niezadowolona? Napisz coś więcej na temat warunków zatrudnienia. Pensja do niczego? Napisz jaką oferowali podstawę? Czy pensja ulega powiększeniu?

poiuy
@Dominika 23.07.2017 18:38

HEJ, powodem było ciągła presja i stres spowodowany brakiem swobody w pracy. Koleżanki/ koledzy-super, mili znajomi. Ciągle byłyśmy niedoceniane i wszystko co robiłyśmy było odbierane za niedoskonałe, a ja się starałam i pracowałam czasami ponad swoje siły. Miałam wrażenie, że szukają osób, które nie mają własnego zdania i robią wszystko co im się dyktuje bez możliwości własnych przekonań- na przykład było nie w smak jeść hamburgera na stołówce (ale oczywiście to nie było głównym powodem). Warunki zatrudnienia dobre- (usunięte przez administratora) po okresie próbnym. Stawki bardzo mizerne- na pewno nie dla osób które chcą wyżywić i żyć na NORMALNIE w 4 osobowej rodzinie. Cytując: Jestem przekonana, że większość czytelników tego forum to ludzie rozsądni i wierzą w te prawdopodobne historie. Rzeczywiście ludzie odchodzą na macierzyński, chorobowe itd ale przecież to robi każdy pracodawca - sorry. Czy to jest powód żeby chwalić się tym na forum, mam wrażenie uważacie że to wasza zasługa-mówiąc pozwalam. Ocena pracodawcy i tak jest słaba w końcu mają tylko 2 gwiazdki na 6. Szkoda że mówicie o znakomitym zespole na forum, ale nie pamiętam żebym słyszała to do naszego zespołu, tym bardziej nie odczułam tego w portfelu. Ciekawe czy się zmienicie, bo jakoś opinie od kilku dobrych lat są bardzo złe. Oceniam na 0 . Pozdrawiam Serdecznie Wszystkich :* buziaczki

Jak to dobrze że nie pracuje już TU

Widzę ze ciągle opinia o pracodawcy jej niedostateczna i nic się nie zmieniło. To najgorsza firma w jakiej pracowałam. Atmosfera fatalna, pracodawca uważa że jest władcą i nie docenia pracownika. Żałuję każdego dnia jaki tam spędziłam! Niczego w mojej karierze to nie zmieniło. Wstydzę się że tam pracowałam i mówiłam klientom o czymś w co sama nie wierzyłam. Nie wspominając już o tym ze pensja do niczeniczego.

Pracownik

Nie polecam. Obiecują gruszki na wierzbie a później są wielce zdziwieni jak ktoś się o swoje dopomina. Jedna wielka rotacja wśród pracowników przynajmniej w części zabiegowej. Pacjenci to widzą i pytają co jest nie tak z ta firma. Tragedia!

Zainteresowana

Czy ktos może mi powiedzieć jak wyglada sprawa pracy na recepcji w Warszawie, chodzi mi głównie o wynagrodzenie czy można wyciągnąć minimum 3500 brutto ? Dziękuje za odpowiedz

odeta

ale to tylko taki powod został ci podany? tegesik'? czy zianteresowani byli kimś innym

wawa

Prawdopodobnie nikt tego miejsca nie poleca, średnia czasu przetrwania 3 miesiące. Nie zdąży olecić

zeta

Zmiana decyzji 4-6 razy w ciągu 3 dni to nie elastyczność , ale szaleństwo. Pracownicy mają problem z odnalezieniem się w tym, nawet jak są elastyczni jak guma. Odradzam

Zostaw opinię o VIMED Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VIMED Sp. z o.o.