VIMED Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 324 ocen.

VIMED Sp. z o.o.
2 324

Opinie o VIMED Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VIMED Sp. z o.o.

Incognito

Praca w Centrum Medycznym VIMED - jest na pewno wymagająca. Nie jest to praca dla osob, które chcą odklepać swoje 8 godzin i pójść do domu. Trzeba byc elastycznym, chcieć się szkolić i cały czas podnosić kwalifikacje. Czy to jest dobry pracodawca ? Raczej tak, ale praca w tej klinice jest pracą dla osob ambitnych, odważnych i pracowitych. Trzeba zrozumieć czym zajmuje sie klinika, jest to kluczowe bez względu na jakie stanowisko sie aplikuje. Liczy sie praca zespołowa i pomaganie innym.

   
Ania M.

Moja córka mocno chorowała od dzieciństwa. Lekarze nie postawili jednoznacznej diagnozy. Dopiero wykonanie testu na nietolerancje pokarmowe , fachowa opieka i terapia przyniosly nam rezultaty. Z radoscia patrzymy na zdrowe dziecko. Uważam, że warto.

   
Dominika

@P, atmosfera w VIMED Sp. z o.o. spełnia Twoje oczekiwania. Możesz coś napisać o tym jakie relacje panują między pracownikami? Wspomniałeś również o tym, że jesteś zadowolony ze swojej współpracy z tą firmą? Co najbardziej wpływa na Twoje odczucia związane z zatrudnieniem u tego pracodawcy?

   
Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo istotną rolę. Czy tak samo jest w VIMED Sp. z o.o.? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

   
P
@Administrator 05.02.2018 08:39

W każdym miejscu pracy atmosfera odgrywa ogromną rolę. Każdy ma inne oczekiwania. Ja lubię swoją pracę, atmosferę w pracy i mogę z czystym sumieniem polecić potencjalnym chętnym kandydatom

   
Bablelcoa

Kochani chce aplikować na stanowisko dietetyk kliniczny. Intersuje mnie czy firma da mi umowę o pracę , czy zapewni chociaż 4 tys.zł netto na miesiąc ? Czy np. Lekarze i dietetycy są tam inaczej traktowani niż fizjoterapeuci?

   
CM VIMED
@Bablelcoa 12.11.2017 23:25

Już raz odpowiadaliśmy na te pytania, ale z nieznanych nam powodów nasza odpowiedź "zniknęła", więc jeszcze raz informujemy: Dietetyk kliniczny to wysokiej klasy specjalista, który posiada wieloletnie doświadczenie w leczeniu żywieniowym tysięcy pacjentów. Taki specjalista, ma udokumentowane sukcesy terapeutyczne i to on dyktuje pracodawcy warunki na jakich zechce pracować.

   
CM VIMED

Jeśli ktoś w wieku 28 lat ma już "na koncie" jedenastu pracodawców, to rzeczywiście może być "ekspertem". UWAGA! Komunikat dla kandydatek do pracy: Jeżeli szukasz pracy, gdzie nie będziesz musiała wkładać zbyt wiele wysiłku i zaangażowania, to nawet nie próbuj tu aplikować - to nie miejsce dla Ciebie. Jeżeli swoją decyzję o złożeniu CV w naszej firmie uzależniasz od opinii na tym forum dla sfrustrowanych byłych "współpracowników", to szkoda Twojego czasu. Nie odnajdziesz się u nas. Decyzje o przedłużeniu umowy po okresie próbnym uzależniamy od opinii pacjentów i innych pracowników. Decyzje te są podejmowane zespołowo po gruntownej analizie każdego przypadku. Jeżeli naprawdę chcesz naprawiać świat, zacznij od siebie, bo skoro zespół Cie nie zaakceptował, to coś musiało być z Tobą nie tak!

   
hhaha
@CM VIMED 15.11.2017 09:40

ale wy jesteście śmieszni...

   
GoWork.pl
pracodawca

CM VIMED, usługa, o której Państwo wspominają nie daje pracodawcom możliwości decydowania o tym, który komentarz zostanie dopuszczony do publikacji, a który nie – podstawą ku temu jest regulamin serwisu, a nie subiektywne zdanie firmy, której dotyczy opinia. Współpraca z GoWork.pl daje pracodawcom m.in. możliwość rozbudowania procesu komunikacji z użytkownikami oraz pozwala przedstawić istotne informacje związane z życiem firmy. Jednocześnie każde działanie przez nich podejmowane musi być zgodne z regulaminem serwisu. Bardzo prosimy nie utożsamiać wspomnianego narzędzia z możliwością moderacji komentarzy, gdyż wprowadza to innych użytkowników w błąd. Pozdrawiamy, Zespół GoWork.pl

   
co?
@CM VIMED 15.11.2017 09:46

Z tego co rozumiem to zrobienia konta premium, takiego jak tu: https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,942791 , bo przecież to jest ta ich usługa premium

   
m

Zdecydowanie najgorszy pracodawca z jakim miałam okazję "współpracować". Mnóstwo obietnic bez pokrycia dotyczących umowy, zarobków itp., ciągłe mydlenie oczu. Donosy, sprawdzanie, inwigilowanie są tu normą. Absolutny brak szacunku do pracownika, którego głównym zadaniem ma być przyniesienie firmie jak największych zysków, 'zachęcanie' pacjentów do korzystania z jak największej ilości zabiegów. Obiecywanie umowy o pracę po trzech miesiącach pracy ma się nijak do rzeczywistości. Na przedłużenie umowy czekałam miesiąc, byłam ciągle zwodzona, a ostateczna umowa nie pokrywała się ze wcześniejszymi ustaleniami. UWAGA! Przez miesiąc pracowałam nie mając jakichkolwiek świadczeń. Niestety firma oszukuje swoich pracowników również pod względem finansowym. Z nieścisłości wynikających w umowach byłam stratna finansowo. Zarząd firmy jest w stanie zmienić zdanie kilkukrotnie w ciągu tygodnia, rano dostajesz skierowanie do lekarza medycyny pracy w celu podpisania umowy o pracę, a za trzy godziny dostajesz informację, że możliwy jest jedynie kontrakt na niekorzystnych warunkach. W tej firmie nie można mieć swojego zdania i walczyć o swoje, bo dostaje się wypowiedzenie. Pracownik jest na chwilę, dopóki jest potrzebny, zgodnie z przekonaniem Zarządu, że nie ma ludzi niezastąpionych. Stanowczo nie polecam.

   
Zainteresowana
@m 01.10.2017 17:53

Czy to możliwe w dzisiejszych czasach? Myślałam że nowoczesne firmy dbają o pracownika , a nie zmuszają go do wystawienia takiej opinii. Przeczytałam też opinie na Google i też nie jest najlepiej. Dziwna firma.

   
premiera

Witam, Jakiś czas zastanawiałam się czy zostawić swoją opinie na forum, jednak czytając odpowiedzi przedstawiciela firmy która próbuje wmówić wszystkim że niepochlebne opinie to zwykła złośliwość nóż się w kieszeni otwiera. Moje doświadczenie w skrócie wygląda tak- żałuje każdego przepracowanego tam dnia. Wiele osób uprzedzało mnie przed podjęciem pracy, ciekawość zwyciężyła. Pomijam niską pensję, godziny pracy, częstą pracę do późnych godzin nocnych w domu. Najbardziej kuleje w tej firmie zwykły szacunek do pracownika. Inwigilacja, publiczne uszczypliwości Pani Dyr( której osoba zresztą została trafnie opisana w poprzednich postach), nie spełnianie obietnic poprawy warunków zatrudnienia. Po objęciu absolutnej władzy wyżej wymienionej Pani z kilkudziesięcioosobowego zespołu pracującego latami zwolniło się 90% specjalistów. Reasumując, moja wypowiedź nie ma nic wspólnego z hejtem, nie jest napisana językiem nienawiści :) opisuje przykre doświadczenia ze współpracy z ta firmą.

   
CM VIMED
@premiera 28.08.2017 14:38

To kolejny wpis składający sie prawie wyłącznie z nieprawdziwych informacji. Bardzo dziękujemy za nieużywanie agresywnego języka, jednak zwracamy uwagę, że zamieszczenie informacji nieprawdziwych to to samo co "fake news", czyli robienie ludziom wody z mózgu i świadczy nie najlepiej o autorce. My także cieszymy się, że takie osoby już u nas nie pracują.

   
CM VIMED

Nie możemy wdawać się w polemikę z każdym wpisem zamieszczonym na tym forum, bo każdy pracownik to osobna historia i bez szczegółowej analizy okoliczności trudno ocenić kto ma rację. Dlatego najlepszym miejscem na to, by wpływać na swoje miejsce w pracy jest gabinet przełożonego. Internet i jego anonimowość to fantastyczna oaza wolności, jednak wiele osób nadużywa tej anonimowości, szermując oskarżeniami bez pokrycia. Tak rodzi się "hejt" i "hejterzy" oraz "trolle", którzy w końcu doprowadzą do tego, że Internet przestanie być anonimowy. A przecież tak łatwo krzywdzić słowami. Trzeba mieć mało wyobraźni, żeby nie rozumieć, że fałszywe, oszczercze oskarżenia wyrządzają krzywdę nie tylko firmie, której dotyczą ale także osobom, które związały z nią swoje życie zawodowe i prywatne, a także tym, które dopiero przymierzają się do pracy. Kiedy ktoś czuje się pokrzywdzony, pozostają sądy, choć to nie najlepsza droga szukania sprawiedliwości, bo sprawy ciągną się latami, ale póki co to jedyny sposób obiektywnego ustalenia prawdy. Już dwukrotnie nasi byli pracownicy wytoczyli nam powództwo z powodu niesłusznego ich zdaniem rozwiązania umowy o pracę i w obydwu sprawach wygraliśmy przed Sądem Pracy. Kolejną sprawę, tym razem z naszego powództwa, wygraliśmy z osobą, która nigdy nie była naszym pracownikiem, ale posługując się nickiem "Kandydat", oczerniała nas na tym forum i w innych miejscach. Osoba ta została ustalona przez policję i po skazaniu na mocy wyroku Sądu Karnego za naruszenie prawa, wpisana do rejestru skazanych, zmuszona do wykonywania prac społecznych oraz do zapłacenia nam kosztów procesu i zadość uczynienia. Zwracając się do osób, które aplikują do pracy w naszej firmie i podejmując decyzję biorą pod uwagę zamieszczone tu opinie, chcemy zachęcić Was do przemyślenia takich trzech pytań: Czy gdyby wszystkie podnoszone tu zarzuty, były rzeczywiście prawdziwe, ktokolwiek spośród kilkudziesięcio osobowego zespołu jeszcze by pracował w naszej firmie? Czy nie sądzicie, że ludzie którzy ukrywając się za nickami, czy zmyślonymi imionami, piszą takim agresywnym językiem i wysuwają często tak absurdalne zarzuty nie pasują do firmy, która jest pionierem nowoczesnej, nieinwazyjnej medycyny i nie kwestionowanym liderem na swoim rynku usług medycznych, cenionym przez dziesiątki tysięcy pacjentów? Czy prawdziwą intencją tych ludzi jest Wam pomóc, czy może jedynie zaszkodzić firmie, która nie spełniła ich egoistycznych oczekiwań? Zachęcamy wszystkich do samodzielnego myślenia, bo to jest jedyna recepta na to, by odnaleźć drogę w dzisiejszym zagmatwanym świecie! Zarząd CM VIMED

   
CM VIMED

Ponieważ po raz kolejny pojawiają się zarzuty dotyczące rotacji, wiec po raz kolejny wyjaśniamy, że wprawdzie rotacja jest faktem, jednak w głównej mierze spowodowanym tym, że spośród 6 osobowego zespołu fizjoterapeutek kolejne trzy panie zajęły sie powiększaniem własnych rodzin. Podobnie w Recepcji, kolejne panie z naszego znakomitego zespołu skorzystały najpierw z urlopu macierzyńskiego a następnie z urlopu wychowawczego. Jak już kiedyś wcześniej wyjaśnialiśmy, nie będziemy komentować zarzutów absurdalnych. Jesteśmy przekonani, że wiekszość czytelników tego forum to ludzie rozsądni i nie wierzą w te nieprawdopodobne historie, o które nas tu niektórzy oskarżają. Robimy wszystko co w naszej mocy, by zatrzymać najlepszych pracowników i dlatego bardzo dbamy o atmosferę w pracy, warunki pracy oraz o to, by wynagrodzenia były konkurencyjne. Życzymy wszystkim obecnym pracownikom wszystkiego najlepszego. Także wszystkim byłym pracownikom życzymy wszystkiego dobrego. Zarząd CM VIMED

   
Pris
@CM VIMED 27.07.2017 18:37

Ale co Nas to obchodzi klientów , napewno tam nie zawitam

   
Dominika

@Jak to dobrze że nie pracuje już TU , co jest powodem tego wszystkiego? Z czego tak naprawdę byłaś niezadowolona? Napisz coś więcej na temat warunków zatrudnienia. Pensja do niczego? Napisz jaką oferowali podstawę? Czy pensja ulega powiększeniu?

   
poiuy
@Dominika 23.07.2017 18:38

HEJ, powodem było ciągła presja i stres spowodowany brakiem swobody w pracy. Koleżanki/ koledzy-super, mili znajomi. Ciągle byłyśmy niedoceniane i wszystko co robiłyśmy było odbierane za niedoskonałe, a ja się starałam i pracowałam czasami ponad swoje siły. Miałam wrażenie, że szukają osób, które nie mają własnego zdania i robią wszystko co im się dyktuje bez możliwości własnych przekonań- na przykład było nie w smak jeść hamburgera na stołówce (ale oczywiście to nie było głównym powodem). Warunki zatrudnienia dobre- umowa o pracę po okresie próbnym. Stawki bardzo mizerne- na pewno nie dla osób które chcą wyżywić i żyć na NORMALNIE w 4 osobowej rodzinie. Cytując: Jestem przekonana, że większość czytelników tego forum to ludzie rozsądni i wierzą w te prawdopodobne historie. Rzeczywiście ludzie odchodzą na macierzyński, chorobowe itd ale przecież to robi każdy pracodawca - sorry. Czy to jest powód żeby chwalić się tym na forum, mam wrażenie uważacie że to wasza zasługa-mówiąc pozwalam. Ocena pracodawcy i tak jest słaba w końcu mają tylko 2 gwiazdki na 6. Szkoda że mówicie o znakomitym zespole na forum, ale nie pamiętam żebym słyszała to do naszego zespołu, tym bardziej nie odczułam tego w portfelu. Ciekawe czy się zmienicie, bo jakoś opinie od kilku dobrych lat są bardzo złe. Oceniam na 0 . Pozdrawiam Serdecznie Wszystkich :* buziaczki

   
Jak to dobrze że nie pracuje już TU

Widzę ze ciągle opinia o pracodawcy jej niedostateczna i nic się nie zmieniło. To najgorsza firma w jakiej pracowałam. Atmosfera fatalna, pracodawca uważa że jest władcą i nie docenia pracownika. Żałuję każdego dnia jaki tam spędziłam! Niczego w mojej karierze to nie zmieniło. Wstydzę się że tam pracowałam i mówiłam klientom o czymś w co sama nie wierzyłam. Nie wspominając już o tym ze pensja do niczeniczego.

   
Pracownik

Nie polecam. Obiecują gruszki na wierzbie a później są wielce zdziwieni jak ktoś się o swoje dopomina. Jedna wielka rotacja wśród pracowników przynajmniej w części zabiegowej. Pacjenci to widzą i pytają co jest nie tak z ta firma. Tragedia!

   
Abandon

Właśnie miałem składać dokumenty aplikacyjne. Jednak opinie byłych pracowników mnie zniechęciły. Szkoda, że tak jest w wielu firmach. Pozdrawiam

   
NEVER

NIE PRACUJ TU!!!! Brak szacunku dla drugiego człowieka, Zarząd nie ma pojęcia co się dzieje na niższym szczeblu, jest mamiony pięknymi słówkami przez pewną Panią Dyr, która "opowiada bajki", ale kompletnie nie zna się na zarządzaniu zespołem, nie ma podstawowej wiedzy o współpracy z zespołem, szkoleniu nowych pracowników i jak motywować ludzi do pracy, a uważna siebie za alfę i omegę, że wie wszystko, a jak ktoś che coś wtrącić do dyskusji to z wyższością i kpina wytyka według niej niewiedze a często jest na odwrót :). Osoba ta jest na niewłaściwym miejscu, bo powinna kury pasać a nie zajmować się zarządzaniem! Nie ma kwalifikacji zawodowych do tego, widać niewiedzę na odległość... a te wszelkie komentarze ze strony VIMEDU, że Wszelkie uwagi dotyczące ewentualnych uchybień oraz standardów naszej pracy, prosimy kierować bezpośrednio do sekretariatu spółki, w celu jak najszybszego ich uwzględnienia. I co z tego!!! Jak przekazywane były nasze uwagi i spostrzeżenia jak i tak MÓWIĄ JEDNO A ROBIĄ DRUGIE !!!!!! I tak jest ze wszystkim czy to z ustaleniami na rozmowie o prace, gdzie bajki bajki i bajki i omamiają jak to cudownie jest i góry złota dostaniesz. Ludzie przychodzą mający doświadczenie w pracy i chcą pracować a VIMED się tym szczyci, ze dokłada wszelkich starań aby poprawić obsługę naszych pacjentów. Robimy też wszystko, co w naszej mocy, aby placówki firmy Vimed były dobrymi miejscami pracy dla dobrze wykształconych, dobrze wychowanych, utalentowanych i zaangażowanych osób. PIERDU PIERDU I ???????? TO PRZEROST FORMY NAD TREŚCIĄ POWTARZAM I ODRADZAM, ONI NIE MAJA POJĘCIA O TYM JAK PRACOWAĆ Z LUDŹMI..... Ciągle ktoś odchodzi, bo nie wytrzymuje TEJ NIEKOMPETENCJI. A Zarząd nic nie widzi... Smutne , bo niedługo na dno pójdą.

   
Zainteresowana

Czy ktos może mi powiedzieć jak wyglada sprawa pracy na recepcji w Warszawie, chodzi mi głównie o wynagrodzenie czy można wyciągnąć minimum 3500 brutto ? Dziękuje za odpowiedz

   
odeta

ale to tylko taki powod został ci podany? tegesik'? czy zianteresowani byli kimś innym

   
tegesik

Jakiś czas temu aplikowałem w Vimedzie. Po przejściu pierwszej rozmowy zostałem poproszony o odpowiedź na kilka pytań na piśmie (rodzaj testu ale osadzony w realiach Vimedu czyli "co firma powinna zrobić aby..."). Jestem bardzo rozczarowany bo pomimo, że zadanie wykonałem nie otrzymałem ŻADNEGO odzewu na piśmie. Firma użyła wiedzy kandydatów, co jest na pewno sprytnym posunięciem (koszty zerowe), ale nie wykazała się nawet KULTURĄ która nakazywałaby dotrzymać słowa i poinformować że "Pańska kandydatura została odrzucona". Nie wiem jak można pogodzić moją przygodę z Vimedem z opisem i standardami jakie czyta się tu w wypowiedziach np. Pana Prezesa. Jednym słowem: ostrzegam każdego kto się ceni przed angażowaniem zbyt wielu zasobów (wiedzy, czasu) w proces rekrutacyjny bo może to nie zostać uszanowane tak jak to się stało w moim przypadku.

   
wawa

Prawdopodobnie nikt tego miejsca nie poleca, średnia czasu przetrwania 3 miesiące. Nie zdąży olecić

   
zeta

Zmiana decyzji 4-6 razy w ciągu 3 dni to nie elastyczność , ale szaleństwo. Pracownicy mają problem z odnalezieniem się w tym, nawet jak są elastyczni jak guma. Odradzam

   
xyz

Odradzam szczerze prace w tej firmie, dużo obietnic bez pokrycia. Zasady wykonywanych obowiązków zmieniają się z prędkością światła.

   
krokus

Ciekawe... Skoro ta firma ma aż tyle opinii i taką masę postów (zwłaszcza pochwalnych, jak z filmu MIŚ), to już pokazuje, ze firma taka fajna nie jest. Wyraźnie widać, że rzecznicy/prawnicy firmy czuwają dniem i nocą, aby żadne naprawdę krytyczne uwagi o Vimedzie się nie pojawiały. Juz samo to jest podejrzane...

   
ironia

teraz odezwie się pracownik który szczyci się, że tam pracuje zachwalając pracowników i firmę.

   
gosc

faktycznie wpisy znikają. dziwne bo wcale nie były w nich obraźliwe sformułowania!!! Od dawna zastanawiam się nad podjęciem terapii i znajoma która jest już pacjentem kliniki, rzeczywiście ma problem z uzyskaniem od personelu potwierdzenia odbytych szkoleń. Coś tu nie gra:( Czy któryś z byłych lub obecnych pracowników może się wypowiedzieć na temat szkoleń z tych nietypowych zabiegów?

   
Mądry Polak po szkodzie
@gosc 13.02.2015 15:17

Standard wobec pacjentów super, jakoś obsługi i usług na najwyższym poziomie. Szkoda, że ta jakość nie przekłada się na traktowanie pracowników. Najbardziej bulwersujące było poniżanie pracowników, ciągła inwiginacja (mniemam że nawet w toalecie były podsłuchy:-), oszczędzanie na sprzątaniu kosztem personelu biurowego i wykłócanie się o nadgodziny. Firma najgorsza w jakiej pracowałam. Szkoda, bo wiele pomocy niesie swoim Klientom,a taką opinią wiele traci. Pracownicy się zawsze znajdą, ale zła opinia będzie krążyć w coraz większych kręgach. Przed zatrudnieniem w V nie sprawdzałam forum, nie czytałam o pracodawcy. Teraz zawsze sprawdzam Pracodawcę pod tym kątem.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Była Pracownica

Podpisuję się pod tym wpisem obydwoma rękami.Po przeczytaniu odpowiedzi na mój wpis jestem pewna,że w Vimedzie nic nie zmieniło się na lepsze.Właściciel za wszelką cenę chce przedstawić swoją firmę w dobrym świetle nie z myślą o pracownikach,ale boi się utraty klientów.Rzeczywiście ŻENADA.

   
Efka

Leczę się w VIMED od grudnia 2013 r. W ciągu 6 miesięcy schudłam 18 kg.i nie mam efektu jo-jo..Odchudzanie przebiegało bez uczucia głodu i ćwiczeń a moje parametry medyczne poprawiły sie znacznie. Korzystałam też z Komory hiperbarycznej i Vacumed;u dzieki którym znacznie poprawiła się moja pojemność płuc i całkowicie pozbyłam się opuchlizny na nogach. Bardzo wysoko oceniam tę Klinikę i obecnie wróciłam do niej aby pod opieką specjalisty-dietetyczki zrzucić jeszcze 10 kg. Personel charakteryzuje się dużą kulturą, fachowością i chęcią pomocy, stąd pewno wysokie wymagania od osób rekrutowanych.

   
Edi

Szczęśliwą witam w klubie

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
szczesliwa

Dziękuję, że moja wypowiedź nie umknęła Państwa uwadze i zostaną wyciągnięte wnioski. Owszem, moja wypowiedź była szczera i uważam, że to jest podstawa każdych stosunków, nie tylko w pracy. To samo powiedziałam na swojej rozmowie rekrutacyjnej z Panem Prezesem. Taka była nasza umowa. I to niestety mnie zawiodło. Może wg innych jest to błaha przyczyna rezygnacji z pracy, przecież widzimy wokół co się dzieje w innych firmach etc. i nie powinno nas to dziwić. Natomiast ja chyba wciąż jestem idealistką, która o swoje przekonania walczy. A to tylko dlatego, że chcę być uczciwa wobec wszystkich i tego oczekuję również wobec siebie. Nawet jeśli się pomylę i boleśnie odczuję swoje "błędne" myślenie, to nie zrezygnuję z tego. Nieprawdą jest też, że nie rozmawialiśmy na temat moich odczuć i spostrzeżeń. Może zwyczajnie za mało dobitnie walczyłam, co nie zmienia faktu, że każdy uczy się na błędach. Mój obecny Pracodawca jest ze mnie zadowolony. Zarówno cieszą Go efekty mojej pracy, jak i więź zespołu, którą udało mi się zbudować. Każdy z uśmiechem na twarzy przychodzi do pracy i aktywnie wykorzystuje czas. To jest przepis na sukces:) Podważanie kompetencji personelu medycznego Vimedu jest żenujące. Podkreślam, że pracowałam tam i wiem, że jeśli chodzi o "ludzi leczących" mają wysokie kwalifikacje i angażują się w leczenie każdego Pacjenta, zwracając szczególną uwagę na różnorodność schorzeń, na które cierpią. Nie muszą tego udowadniać na forum. Jeśli Pacjent sobie życzy oczywiście nie widzę podstaw aby nie przedstawić odpowiednich zapewnień. Poza tym głównym celem tego forum jest ocena PRACODAWCY i jego stosunku do pracowników oraz warunków pracy, a nie usług firmy, zatem nie zapędzajmy się tak:) Reasumując, jeśli sytuacja w dalszym ciągu wygląda tak, jak w momencie mojej rezygnacji nie polecam pracy w tym miejscu ludziom, którzy faktycznie angażują się i chcą wykonywać swoje zadanie rzetelnie i sumiennie. Niemniej jednak wierzę, że zmiany na lepsze nastąpiły i "oczy" Zarządu nie są i nie będą zamknięte na potrzeby i problemy Personelu. Tego Wam wszystkim życzę.

   
Była pracownica

Kilka lat temu postanowiłam zmienić pracę w celu dalszego rozwoju zawodowego,a nie z konieczności.Firma Vimed wydawała się bardzo ciekawa,jej sposób diagnozowania i leczenia innowacyjny w Polsce.Postanowiłam zgłosić swoją kandydaturę na ogłoszenie w internecie.Szybko zostałam zaproszona na rozmowę z panią prezes,a następnie z panem prezesem.Uzgodniliśmy warunki przyjęcia,co wiązało się ze złożeniem wypowiedzenia w mojej dotychczasowej firmie.W okresie wypowiedzenia pracowałam w Vimedzie na umowę zlecenie i niestety tutaj bajka kończy się.Pan prezes zapomniał o ustnych ustaleniach,a przy mojej próbie ich przypomnienia,przekazał mi przez pracowniczkę,że spodziewał się większej elastyczności-nie chciał spotkać się osobiście.Dalsza współpraca okazała się być niemożliwa.Czas pokazał,że dobrze stało się.Dodam tylko,że pracowałam bez udokumentowania swoich uprawnień do wykonywania zawodu,badań lekarskich-nikt nie chciał moich dokumentów-wierzono mi na słowo-ja wobec nich byłam uczciwa-oni niestety wobec mnie nie.Rotacja pracowników w tym czasie była bardzo duża,każdego dnia ktoś znikał,pojawiał się na jego miejsce nowy nieświadomy kandydat.Czytając wyjaśniające wpisy właścicieli Vimedu zastanawiam się czy są one szczere.Niezależnie od tego nie poleciłabym tej firmy ani jako miejsca pracy,ani jako miejsca do leczenia.

   
CM VIMED
@Była pracownica 07.01.2015 21:44

Szanowna Pani. Bardzo dziękujemy za tę informację. Jesteśmy przekonani, że sytuacja opisana przez Panią, musiała być jednorazowym błędem pracownika odpowiedzialnego za ten obszar w firmie i wynikającym tylko z niedopatrzenia. Jest nam niezmiernie przykro, że dowiadujemy się o tym dopiero teraz i to w takiej formie. Absolutnie pod żadnym pozorem nie zatrudniamy u nas osób, które pracują z pacjentami, bez udokumentowanego prawa do wykonywania zawodu. Rotacje, o których jest mowa, były spowodowane potrzebą znalezienia najlepszej kadry pracowników w Polsce, ponieważ to od ich pracy zależy zadowolenie i zdrowie naszych Pacjentów. Temu przecież służą okresy próbne. Jesteśmy przekonani, że obecnie zatrudnione u nas osoby, to wysokiej klasy specjaliści, najlepsi na rynku. I dla nas to duży zaszczyt, że z nimi pracujemy. Zapewniamy, że zamieszczane przez nas opinie są bardzo szczere. Jeszcze raz bardzo dziękujemy za Pani opinię, tego rodzaju sygnały dla nas bezcenne, gdyż pozwalaję ciągle doskonalić nasze procedury wewnętrzne, dzięki czemu VIMED wciąż utrzymuje pozycję lidera na rynku.

   

Zostaw opinię o VIMED Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VIMED Sp. z o.o.