Delphi Poland SA

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 104 ocen.

Opinie o Delphi Poland SA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delphi Poland SA

anonymous

Hej. W przyszlym roku roku wracam do Polski po 10ciu latach w Irlandii. Plan jest taki, zeby szukac pracy w korpo. Czy wg Was 35 lat to nie za duzo na rozpoczecie takiej przygody w PL? W Irlandii wiek nie ma zadnego znaczenia - jedynie umiejetnosci, ale nie wiem jak to wyglada na rynku pracy w naszym kraju. Dodam, ze nie musze od razu zarabiac 10k netto :)Pozdrawiam!

Future_me

Czy ktoś z Was był na rozmowie kwalifikacyjnej w Delphi na stanowisko techniczne (Technik laboratorium)? Jak wyglądała taka rozmowa? Z góry dzięki za informacje :)

pracownik

Rewelacyjna firma. Zarobki i ludzie OK. Polecam!

Marcin
@pracownik 18.09.2017 21:39
Rewelacyjna firma. Zarobki i ludzie OK. Polecam!

Zarobki na poziomie 4000 zl to zarobki ok?:D

Tomasz
@Marcin 25.09.2017 12:06
Zarobki na poziomie 4000 zl to zarobki ok?:D

masz na mysli 4000 brutto czy netto?

Hanna

@Oleczka jeżeli chodzi o pieniądze to ciężkie pytanie, bo to zależy od Twojego doświadczenia, kwalifikacji i innych aspektów. Dlatego użytkownikom wątku firmy Delphi Poland SA będzie ciężko Ci odpowiedzieć. Może ewentualnie ktoś poda widełki, ale ja proponuję zaaplikować i dowiedzieć się na rozmowie Tej kwestii.

Oleczka

A ktos wie ile mozna dostac w dziale Finansow na AR EMEA Specjalist?

delp

ile trzeba czekać na odzew z portalu pracy ? czy lepiej wyslac cv na stronkę ? ile etapów na stanowisko inżynieryjne ? ile później czasu jeszcze czekać ?

Tom
@delp 10.09.2017 12:53
ile trzeba czekać na odzew z portalu pracy ? czy lepiej wyslac cv na stronkę ? ile etapów na stanowisko inżynieryjne ? ile późn...

Najlepiej zgłosić podanie przez stronę Delphi Kraków. Mają tam kilkadziesiąt ogłoszeń o pracę. Najczęściej jest jedna rozmowa, czasami dwie. Potem po ok 2 tyg jest odpowiedź. Ja miałem po tygodniu, kolega po 4 tyg więc nie ma reguły.

Student

Czy był ktoś na rozmowie rekrutacyjnej dotyczącą stanowiska inżynieryjnego? Jeśli tak, jakie pytania techniczne się pojawiały? Wiedza ogólna czy szczegółowe pytania inżynierskie? Jakie dziedziny? (mechanika? elektronika?)

Marcin
@Student 30.08.2017 20:05
Czy był ktoś na rozmowie rekrutacyjnej dotyczącą stanowiska inżynieryjnego? Jeśli tak, jakie pytania techniczne się pojawiały?...

Mechanika, tolerancje, elektronika, wypychacze, technika odlewów.

Hanna

@SI o którym stażu mówisz http://www.delphikrakow.pl/205,praktyki-i-staze? Czy dostałeś to stanowisko? Mógłbyś dać jakieś rady innym studentom, którzy będą się starać o praktyki w Delphi Poland? Wiadomo, że rozmowa rekrutacyjna wiąże się z dużym stresem, a jednak takie rady mogą ją trochę rozluźnić. Pomożesz innym?

Dzida
@SI 01.09.2017 12:42
Rady? Właściwie nie mam, jeżeli chesz pracować w PR i dobrze się w tym czujesz, to będziesz wiedziała jak się zachować i nie po...

Był ktoś na rozmowie na stanowisko inżyniera ds. testowania systemów multimedialnych? Jakie pytania się trafiają i jakich zarobków można się spodziewać.

ŁukaszA
@Dzida 01.09.2017 20:40
Był ktoś na rozmowie na stanowisko inżyniera ds. testowania systemów multimedialnych? Jakie pytania się trafiają i jakich zarob...

Tez jestem ciekaw,a nikt nic nie mówi/pisze. Chyba będzie trzeba iść na jakieś targi pracy i pomęczyć ludzi przy ich stoisku , to coś może powiedzą. Mnie bardziej na tym stanowisku interesuje , czy to jest przeznaczone bardziej dla ludzi bez doświadczenia czy z doświadczeniem, co prawda w ogłoszeniu wynika ze podstawowe znajomości poszczególnych zagadnień, ale to tez pytanie, co to znaczy podstawowa znajomość. Chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy np doświadczenie w innych korporacjach np długoterminowe STAŻE podczas trwania studiów (praca na cześć etatu,ale w temacie tz.matlab/simulink, hil,jezyk C,vhdl,python) jest dobra baza do negocjacji wypłaty? Oraz czy po uzyskaniu tytułu samego inżyniera, można uzyskać dobre pieniądze na tym stanowisku? Bo ja właśnie jestem na stażu w pewnej korporacji i kończę inżyniera i rozważam pójście do pracy, a na magistra zaocznie. Nie ukrywam ze to stanowisko mnie zainteresowało.

SI

Byłam ostatnio na rozmowie w Delphi, na stanowisko stażowe. Mimo, że mam doświadczenie w dziedzinie akurat PR, to stwierdziłam, że mimo tego, będzie dobrze załapać się do firmy, a później zobaczymy. Moje odczucia są bardzo dobre. Rozmowa była prowadzona z 4 osobami: rekruterka, managerka działu PR, jej asystent oraz pani od brandingu i eventów. Wszyscy bardzo mili, życzliwie nastawieni, luźna atmosfera podczas rozmowy i byli szczerze zainteresowani. Pytali dosłownie o wszystko. Pierwszy raz spotkałam się z takim podejściem. Zrobili na mnie dobre wrażenie, a przynajmniej pokazali firmę i samych siebie od dobrej strony :) Co prawda przed rozmową musiałam wykonać zadanie rekrutacyjne w języku angielskim oraz udzielić odpowiedzi na pytanie: Tell us about something you’re very proud of in your life or education. Co więcej, całe spotkanie trawało godzinę, a połowa pytań była w języku angielskim.

architektka
@SI 25.08.2017 13:15
Byłam ostatnio na rozmowie w Delphi, na stanowisko stażowe. Mimo, że mam doświadczenie w dziedzinie akurat PR, to stwierdziłam...

Pamiętasz może jakie pytania były zadawane? Pytam i o te po polsku jak i po angielsku.

costamwiem
@SI 25.08.2017 13:15
Byłam ostatnio na rozmowie w Delphi, na stanowisko stażowe. Mimo, że mam doświadczenie w dziedzinie akurat PR, to stwierdziłam...

I jak, dostałaś się? :) Moja koleżanka była na stażu jako PRowiec u nich jakiś czas temu. Też bardzo chwaliła sobie rozmowę kwalifikacyjną, że przebiegła w bardzo sympatycznej atmosferze, dużo rozmawiania po angielsku, autentycznie było widać, że chcą ją poznać + ciekawe, wymagające assesment center w którym sprawdzają czy jesteś w stanie pracować w zespole. Jednak po jakimś czasie zrezygnowała (przed upłynięciem 18 miesięcy które miał trwać staż - moim zdaniem zdecydowanie za długi okres, ona uważała podobnie) z uwagi na średnie możliwości rozwoju, które były dla niej priorytetem i dużą zachowawczość firmy względem technologii, nowoczesnego marketingu i PRu. Jednak nawet sam wpis do cv okazał się bardzo cenny, potem nie miała już żadnych problemów ze znalezieniem kolejnej, lepiej płatnej pracy. Także Delphi jest super firmą, żeby poćwiczyć angielski (dużo rozmów z współpracownikami z zagranicy), poznać, czy praca w korporacji Ci odpowiada czy nie i zdobyć cenne doświadczenie zawodowe już w trakcie studiów. Wszystko zależy od tego czego kto w pracy szuka.

rollingstone

Oj zgadzam się, że poziom managementu w finansach pozostawia wiele do życzenia... np. taka jedna pseudo team leaderka z AP, wszyscy wiedzą o kogo chodzi... pani puszysta, że tak to łagodnie ujmę...haha... wiadomo za podlizywanie się komu dostała stanowisko, bo przecież nie za podstawowy angielski... te jej call'e z zagranicą to ubaw na maxa i jednocześnie kompromitacja... wstyd, że firma trzyma na wyższych stanowiskach ludzi, którzy się do tego kompletnie nie nadają, ale odkąd mamy rynek pracownika to poważne firmy zgarnęły co lepszych ludzi, więc co się dziwić w sumie.

Ciekawy

A mial ktos stycznosc ze stanowiskiem inzynier ds certyfikacji?

Krzysiek

Byłem na rozmowie 3 razy na różne stanowiska i mnie nie przyjęli a mam 10 lat doświadczenia w projektowaniu. Zarobki chyba faktycznie żenujące bo jak powiedziałem 4000 netto to babka się lekko zdziwiła. Nie wiem jakie trzeba mieć doświadczenie i ile musi zarabiać inżynier w tym kraju.

Krzysiek
@Adam 03.06.2017 21:49
Czy po wyslaniu CV na staz , firma kontaktuje sie telefonicznie czy mailowo? Jesli telefonicznie to w języku polskim czy angiel...

Firma kontaktuje sie przez firmy zewnętrzne z Tobą, idziesz na rozmowe, maglują Cie z calej inzynierii, rozmawiasz po angielsku(z pania rekrutujaca przez telefon tez). Bylem 3 razy i sie nie dostalem.

Deci
@Krzysiek 06.06.2017 15:42
Firma kontaktuje sie przez firmy zewnętrzne z Tobą, idziesz na rozmowe, maglują Cie z calej inzynierii, rozmawiasz po angielsku...

1. 4k to dostają tam inżynierowie po studiach, więc jeśli tyle powiedziałeś po 10 latach pracy to pewnie że się zdziwiła 2. Jeśli kontaktują się z Tobą firmy zewnętrzne w czasie rekrutacji tzn że będzie zatrudniony przez nie, a nie przez Delphi i w Delphi będziesz pracował jako "kontraktor". Dlatego lepiej aplikować przez stronę Delphi Krzaków bezpośrednio, bez żadnych pośredników biorących część Twojej wypłaty.

Hanna

@xyz, jeżeli interesuje Cię staż w Delphi Poland SA - zachęcam do zapoznania się z informacjami pod linkiem http://www.delphikrakow.pl/23,praktyki-i-staze

ojej poza jest lepiej

jako były już pracownik z dużym stażem podam kilka suchych faktów. Delphi to korporacja . czyli przychodzisz dostajesz pensje wyjściową i potem coroczne podwyżki od 1-5% Średnio 3% czyli 50-300zł. Mocno nie liczni do 400zł Tak jak poprzednik napisał podwyżki to ilości pracy. A reszta to szukanie pretekstu aby wytłumaczyć niską podwyżkę. Firma nie dba o pracownika, ale to jest kwestia ze w każdej korporacji tak jest. Jak ci się nie podoba i sobie idź (nie ważne ze ciężko cię będzie zastąpić) Dlatego scenariusz jest taki , przychodzisz popracujesz nabierając doświadczenia i idziesz dalej bo kasy tu nie wyciągniesz. Bywały sytuacje ze większość zespołu odchodziła i ... i nic. Po jakimś czasie kolejni. Są tacy co sie okopią i tak siedzą bo im dobrze. Jak wszędzie 'menager' dostaje limit ze np tylko 3-5 z 15-25 może dobrze ocenić (czyli min lepsza podwyżka) no to sie potem głowi. Jak ma jaja to wywalczy więcej. Ale nie wielu ma. Policzyłbym na palcach, ale tu bez nazwisk Ale to też jak w każdej korpo Social -> jaki social ? Opieka medyczna, i fundusz socjalny 500-800zł (ale to wszędzie znajdziesz) tu się kończy. Aby ułatwić zycie pracownikom jest zakaż używania i umieszczania w kuchniach ekspresów do kawy bo trzeba kupować z automatu za 50gr. Sprzeciw i petycje pracowników zignorowane. bez komentarza. zarobki brutto: koło 5k na dzień dobry po szkole. Jak coś wierz to 5-6k Jak masz doświadczenie z innych firm to więcej do 8k. powyżej są schody ale sie da. czyli masz doświadczenie i np 6k po 5 latach 7,5k po 10 latach ... nie koniecznie liniowo Są tacy co mają 10lat i 7k i tacy co koło 10k Ooo ... Mówiąc o engineer to poniżej 5k nikt nie ma. Jełśli masz poniżej to jesteś technik albo support Z pośredniaków są też tacy co maja 4k bo reszta idzie do pośredniczącej firmy. (ale o łosiach nie bede mówił) Dobrze wychodzą osoby B2B na kontraktach poprzez firmy pośredniczące - o ile mają doświadczenie i jaja) Dla równowagi muszę napisać plusy: No czyli ze średnią wiedzą dostaniesz 5-7k i masz roboty codziennej sporo. Fajnie nowe wyzwania, doświadczenia. Kopalnia doświadczenia. Jak trafisz na kiepskiego kierownika (leadera) to nauczysz sie wiecej i szybciej. Atmosfera -> tworzą ją ludzie więc jest OK. Dużo jest do dogadania - elastyczne godziny pracy, dla potrzebujących praca z domu. Ale ale ale ... potrzebna jest wiedza. Skończona szkoła to za mało. Trzeba mieć troche wiedzy i umieć myśleć. Nie raz odrzucaliśmy zawodników co chcieli 7k nie wiedząc co to jest prawo ohma albo słowo tranzystor było obce nie mówiąc już o kluczu tranzystorowym czy semaforach. Ba przychodzą nad programiści co to znają wszystko i padają na pytaniu ile bajtów ma int lub nie potrafią napisać na papierze programu na zamianę bajtów w tablicy char. WoW strach pomyśleć ze 7 na 10 odpada bo nie da sie z nimi o niczym pogadać bo padają na wstępie. z tych 3/10 coś trzeba wybrać Jak umiesz myśleć to możesz tam iść. Co do odpowiedzi po rozmowach --> jak w każdej korpo wyniki muszą przejść przez HR które często dostają blokadę na zatrudnianie z góry (wyższy szczebel niż polska) To że potrzeba np. 10 osób i wczoraj było pozwolenie na zatrudnienie oznacza nic. jutro zawieszą na ..... i masz delay..... Każdy kto pracował w korpo wie o czym mówie Polecam dla zdobycia doświadczenia. Przy dobrym wejściu z $$ na stabilizacje. Ja odszedłem bo $$ i brak rozwoju. Co z tego ze byłem bogiem w lokalnych tool'ach

Dobrze że to za mną

Witam, Czytając te masy wpisów może rzuce jakieś światło na tą firme od środka zracji dawnej pracy w tej firmie.. Zarobki.. ile wynegocjujesz na początku to to twoje (tak później ci wmawiają jak chcesz więcej), niestety podwyżki jeśli są to w okolicy 80-200 zł brutto albo ich nie ma... więc warto przemyślić sens pracy kilkuletniej lub wogóle.. Nie ma podwyżek za osiągnięcia, robienie większej ilości projektów itp.. Brak konkretnych szkoleń.. dostępne tylko te nie warte uwagi które skompensujesz sobie filmem na YouTube przez 30 min.. Awanse .. he he.. brak od ponad 10 lat... jeśli już się zdarzą to musiałeśaś mięć dobre "relacje" z przełożonym.. Co raz więcej wrzucają Ci na barki, docierają, a kasa się nie zgadza bo rok później przyjdą nowi pracownicy na to samo stanowisko i dostaną więcej niż ty.. Anomalia są takie iż nowi mają nawet 20-30 % więcej niż 10 letni stażem pracownicy a skala obowiązków i oczekiwań bez porównania.. Jeśli ktoś po studiach szuka pracy i liczy na zarobki ok 3-4 k na rękę niech obieży inny kierunek niż delphi.. Benefity, dodatki itp - po prostu śmiech na sali.. karte multisport nie sfinalizujesz z tej dodatkowej kwoty (600-900 zł brutto) a niestety bony eliminują możliwość dofinansowania multi sportu, kina itp. Dofinansowanie studiów.. niestety w wielu działach wogóle nie występuje, w innych tylko połowa kosztów... a czy jest to warte uwiązaniem się kilku lat po zakończeniu studiów z takim pracodawcą ? Jak godnie ktoś płaci to i na studia spokojnie odłożysz i nie zauważysz tego aż tak. Dział HR pozostawia wiele do życzenia... brak kompetentnych rzeczowych osób, absurd goni absurd.. Brak słowności i konkretów, jak również u menagerów. Nie ma liczyć na obietnice. Wydaje się iż amerykańska korporacja z niewiadomo jaką pozycją na rynku, a nie jeden prywaciaż lepiej doceni twoją prace. Szukając pracy w kontekście długodystansowym odradzam, chyba że odpowaida Ci picie z "kolegami" jednego dnia a następnego jesteś sprzedany za paczkę husteczek... Słyszałem o pracownikach z nawet 15 letnim doświadczeniem z jakiegoś działu, bez awansu, pensja nadal poniżej 3k, i brak widoku zmian tego.. jeśli tak doceniane jest doświadczenie to chyba coś tu jest nie tak. W myśl tego, nikt Ci tyle nie da co my możemy Ci "obiecać" ;) Owocnego szukania pracy życzę :) Może tego postu nie usuną :)

cebula.krk

W jakim czasie po telefonicznej rozmowie czeka się na odpowiedź od Delphi, czy odmowne decyzje też przekazują, czy nie mają tego w zwyczaju.

huiol
@cebula.krk 25.01.2017 20:19
W jakim czasie po telefonicznej rozmowie czeka się na odpowiedź od Delphi, czy odmowne decyzje też przekazują, czy nie mają teg...

Mi powiedzieli do 3 tygodni, dali znać po prawie miesiącu. Koledze odpowiedzieli po 5 miesiącach.

xyz

Jak wyglądają długoterminowe, płatne staże w Delphi?

zza miasta

Na trzygodzinną rozmowę chociaż szklankę wody byście zaproponowali. Dobrze że miałem swoją wodę :). Reszta jak wszędzie, czyli typowa korporacyjna rekrutacja. Tyle dobrze że odpowiedź była szybko ale nie widzę się w tym miejscu. Zwłaszcza jeżeli chodzi o warunki pracy.

JJ

Wszystko co piszecie tutaj o marnym wynagrodzeniu i braku benefitów to prawda niestety... :/ Może stanowiska inżynieryjne są lepiej opłacane, ale finanse to żenada. W Krakowie chyba tylko CAPGEMINI oferuje równie śmieszne pieniądze. A brak premii za wyniki czy corocznych podwyżek to już dobitnie wskazuje, że firmie tej wiele brakuje do standardów podobnych firm działających na krakowskim rynku. Tutaj mówi się tylko, że o przyznaniu premii może zadecydować twój przełożony, czytaj: nigdy nie zobaczysz ani złotówki jeśli nie podliżesz się towarzystwu wzajemnej adoracji. W innych firmach zasady przyznania premii są bardzo jasno określone; są pewne targety, które musisz spełnić i tyle, a nie, że może jak przełożony uzna i takie tam bzdety.... Zatrudnienie się w firmie Delphi to strata czasu również z tego powodu, że nie oferuje ona POTRZEBNYCH szkoleń pozwalających czegoś nowego się nauczyć. Do tego dochodzi wspominany tutaj już chaos organizacyjny... firma przenosi procesy z fabryk w krajach Europy, a tak naprawdę osoby z wyższego szczebla tym się zajmujące nie mają zielonego pojęcia o tym jak powinna być zorganizowana migracja procesów i efekt jest opłakany. Wiem, co mówię, bo mam doświadczenie w migracjach z poprzednich firm, w których pracowałem i nigdy nie widziałem podobnie amatorskiego podejścia w tak kluczowych sprawach. Ale nic dziwnego skoro firma oferuje marne pieniądze, to żaden ekspert się tutaj nie zatrudni, więc stanowiska managerów/team leader'ów są obsadzane przypadkowymi osobami bez potrzebnego doświadczenia. Podsumowując, jeśli poważnie myślisz o swojej karierze to szkoda czasu na tą firmę... w Krakowie działa tyle podobnych firm, że naprawdę jest w czym wybierać i niekoniecznie trzeba zatrudniać się byle gdzie i za byle jakie pieniądze.

Aneta

Witam Poszukujemy w Krakowie SAMODZIELNEGO INŻYNIERA PROGRAMISTĘ proszę pisać na adres amalanowska.linguajob@gmail.com Prześlę ofertę pracy

zza miasta

Będę tam u Was w KRK mieście smoga. Dalibóg jeżeli się okaże że to co tutaj piszecie o tej rekrutacji itd, okaże się prawdą to raz; postaram się kolegom po fachu (nawet tym nielubianym) przesłać wyczerpującą informację o procesie rekrutacji. Dwa; opuszczam ten piękny kraj po raz kolejny bo już nie mogę więcej się dać tak traktować. Oby tak nie było. A powiedzcie jeździcie na produkcje i testy czasem czy tylko biuro ?

Rozważam odejście z firmy

W finansach jesli chodzi o wynagrodzenie, to powiedzmy że nie urywa niczego,ale jakiejś strasznej biedy tez nie ma. Co do atmosfery to juz trochę inna bajka, jeśli komuś nie przeszkadza infantylne towarzystwo i faworyzacja "przyjaciół" przez management, to da sobie radę.Organizacyjnie panuje straszny chaos i nie bardzo wiadomo kto, po co i dlaczego.Amerykanie zamykają finanse w fabrykach Delphi w Europie i przenoszenie procesów do Krakowa niestety robione jest przez osoby nie mające o tym zielonego pojęcia.Sporym minusem jest nacisk na wynik w tej firmie, niektórzy mają poczucie misji i wydaje im sie ze firma będzie wdzięczna za ciśnięcie ludzi :) Wynika to z braku kompetencji i tego że firma zatrudnia osoby bez doświadczenia, co za chwile będzie przypominało inne duże outsourcingi. Benefitów nie ma żadnych niestety, mybenefit to raczej parodia, multisport nie ma sensu, bonów na święta nie ma i paczek dla dzieci tez raczej sie nie spodziewajcie.

przyszłość
@Rozważam odejście z firmy 19.10.2016 06:19
W finansach jesli chodzi o wynagrodzenie, to powiedzmy że nie urywa niczego,ale jakiejś strasznej biedy tez nie ma. Co do atmos...

Hej, Chciałem zapytać czy te procesy księgowe są już przeniesione, i czy faktycznie odszedłeś z firmy? I generalnie jest tak ciężko, "orka na ugorze", że nie ma co stawiać na Delhpi jako pracodawce?

eve

Lepiej odpuscie sobie rozmowy o prace do dzialu finansow!!!! ... niby mamy podobno XXI wiek i jakies standardy powinny obowiazywac, ale po skonczonej rozmowie pan manager stwierdzil, ze w zasadzie to woleliby zatrudnic mezczyzne na to stanowisko....co za ciemnogrod.... to jest w ogole skandal, zeby takie rzeczy mialy miejsce, znewlaszcza jesli chodzi o podrzed stanowiska biurowe! Nigdy wiecej nie chce miec stycznosci z ta firma.... i odradzam komukolwiek!

587df

No cóż ... Byłem na rekrutacji na stanowisko inżynieryjne. Trwało kilka dobrych godzin, na końcu dostaliśmy informację, że dostaniemy odpowiedź(tak lub nie) do 3 tygodni. Żadnej odpowiedzi po 3 tygodniach.

gall anonim

Stanowczo odradzam komukolwiek zatrudnianie sie w finansach... zenujaco niskie wynagrodzenia, brak jakichkolwiek benefitow (brak premii,bonow czy kart pre-paid'owych co w korporacjach krakowskich jest raczej standardem; kafeteria tak slaba, ze nie ma co wybrac; opieka medyczna w jakiejs podrzednej placowce, nawet multisport jest mocno okrojony w stosunku do innych firm), do tego fundusz socjalny przeznaczany jest na jakies bzdety w postaci masazy czy porad prawnych... z tymi masazami to kolesiostwo normalnie jak za czasow PRL... :// Do tego firma nie inwestuje w pracownika, co objawia sie m.in brakiem szkolen zewnetrznych.

sobotnik

Ile dają na start dla inżyniera elektronika lub testów systemów multimedialnych. Wymagają doświadczenie ? Czy na rozmowie zadają jakieś konkretne pytania techniczne, czego się spodziewać?

anonim

(usunięte przez administratora)

89

nie

Diana

Zaliczone wszystkie 3 etapy rekrutacji, masę spędzonego czasu, koszty dojazdu i inne = brak odzewu. Naprawdę pewne działy mają sporo do poprawy. Jeśli wszystko działa w tej firmie w taki sposób, to nie pozostaje nic innego jak odradzić. Rekrutacja inżynierska.

Alex

Proces rekrutacyjny to jedno wielkie nieporozumienie...ocena niedostateczna za "profesjonalizm" działu HR. Zadzwonili po 3 tygodniach z ofertą pracy, po zaakceptowaniu warunków - dostałem maila z wytycznymi. Wszystko pięknie uzupełnione, wysłane - potrzebne do przygotowania umowy. Czekałem na specjalne " zaproszenie" na szkolenie dla nowych pracowników. Do dzisiaj brak odzewu. Pracownik HR już nie pracuje, inny nie odpisuje, telefonów nie odbierają. ŻENADA. Szkoda, że przez to zrezygnowałem z procesu rekrutacyjnego w innej firmie. Radzę się zastanowić przed aplikacją do działu korporacyjnego.

bart6ek

Cześć, wybieram się w najbliższym czasie na rozmowę, stanowisko: specjalista ds. zakupów, możecie mi podpowiedzieć ile mogę im krzyknąć kasy na start? Z góry dziękuję.

anonim

(usunięte przez administratora)

Kamil

a skąd kolego wiesz, że spore pieniądze ? MAX ? gdzie to pisze

Kamil

Orientuje się ktoś, jak długo czeka się przeciętnie na odpowiedź z centrum technicznego ? W sobotę wysłałem CV i zastanawiam się, do kiedy warto mieć nadzieję na odpowiedź telefoniczną z firmy. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Reda
@Kamil 31.05.2016 19:00
Orientuje się ktoś, jak długo czeka się przeciętnie na odpowiedź z centrum technicznego ? W sobotę wysłałem CV i zastanawiam si...

Kamil upomnij się sam po około 2 tygodniach

Michał
@Kamil 31.05.2016 19:00
Orientuje się ktoś, jak długo czeka się przeciętnie na odpowiedź z centrum technicznego ? W sobotę wysłałem CV i zastanawiam si...

Ja czekałem prawie miesiąc na ich odpowiedz.

Lajkonik

Warto aplikować na stanowisko Specjalista ds. zakupów z niemieckim ?! Mam doświadczenie, zarówno w PL, jak i w rejonie DACH. Obawiam się tylko ....... wynagrodzenia ......PS. Haczyki( Multisport, Karta medyczna , czy bony obiadowe to było dobre 8 lat temu, poza tym i tak część jest strącana z wynagrodzenia ... ) mnie nie interesują, bo liczy się to co dostaje na konto, z którego sam sobie tworzę fundusz socjalny ( dla mnie i mojej rodziny ... ).

jerzy

bartku, ja tez w sprawie tego specjalisty ds. tworzenia zamowien, wiesz może jak wyglada drugi etap rozmowy, sa jakies testy? np. angola - gramatyka?, znajomosc komputera jakis program typu excell etc. ? z gory dziekuje :)

anonim

(usunięte przez administratora)

jerzy

@bartku, ja tez w sprawie tego specjalisty ds. tworzenia zamowien, wiesz może jak wyglada drugi etap rozmowy, sa jakies testy? np. angola - gramatyka?, znajomosc komputera jakis program typu excell etc. ? z gory dziekuje :)

gkgk

Czy ktoś może opisać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko specjalisty ds. tworzenia zamówień. Z góry dzięki :)

Jon

A moje pytanie brzmi - czy cała rozmowa kwalifikacyjna przeprowadzana jest w języku angielskim (chodzi o stanowisko inżynieryjne)? Każdy chyba wie jak to czasami wygląda - wymagają fluent a w rzeczywistości tego ang w pracy codziennej nie ma zbyt wiele (mam swego rodzaju barierę językową jeżeli chodzi o gadanie i boję się, że na tym polegnę :/ )

VeniVidi
@Jon 05.04.2016 21:16
A moje pytanie brzmi - czy cała rozmowa kwalifikacyjna przeprowadzana jest w języku angielskim (chodzi o stanowisko inżynieryjn...

Nie boj zaby - zalezy na kogo trafisz z rozmowa. Bedzie sprawdzenie angielskiego ale nie trzeba pisac poematow heksametrem. W pracy inzynieryjnej konieczny angielski ale przydaje sie jeszcze inny jezyk (dospiewajcie sobie jakie najlepsze). Duzo kodowania w C. Duzo 'ezoteryki' zwiazanej z normami 'automotive'. No i mozna pojezdzic nowym samochodem ktory wejdzie za 2 lata :) Jak masz farta to niezlym :)

Tomek

Hej, orientujecie sie czy sa przyjecia na produkcje w Delphi i jakie sa tam zarobki? I czy jest tam taka funkcja jak technik jakosci i jakie warunki trzeba spelnic aby nim zostac

anonim

(usunięte przez administratora)

automotive

tak, jak nie wierzysz to idź. Ja juz tam byłam na rozmowie z 8-letnim dośw. - nie 3letnim. Targowali się ze mną na śmieszne pieniądze

finance analyst
@automotive 05.03.2016 22:29
tak, jak nie wierzysz to idź. Ja juz tam byłam na rozmowie z 8-letnim dośw. - nie 3letnim. Targowali się ze mną na śmieszne pie...

witam czy możecie napisac jakich mniej więcej można się spodziewać zarobków na stanowisku Senior Finance Analyst? Czy faktycznie tak słabo płacą? dziekuję z góry za podpowiedzi

automotive

Nie podniecajcie się bo pensje u nich marne, zwłaszcza w finansach. Jak sie tam ktoś wybiera to każde krakowskie SSC jest lepsze bo tu w Delphi płacą tyle co kot napłakał. Od dawna wiadomo że w branży motoryzacyjnej kokosów nie ma, więc wymagania mają małe bo jak płacą niewiele to wymagają małego doświadczenia - kto by do tych finansów do nich przyszedł.

lucy

w finansach zatrudniają ludzi bez doświadczenia i procesy są jakie są, trzeba się bardzo przypodobać szefostwu, żeby osiągnąć coś więcej, ale atmosfera na space'ie fajna, chociaż w HRach raczej wymuszona (oni wiedzą, że pracują byle jak ale są nie do tknięcia)

666 666 666

a orientuje się ktoś jak długo po złożeniu cv czeka się na ew. informacje o rozmowie. Szybko się do Was odzywali pierwszy raz ?

Poret

Jak sprawa ma się ze szkoleniami? Jest się łatwo dostać na jakieś fajne szkolenie czy tylko obiecują a potem i tak jadą tylko ci ze stażem np. 5lat ?

Aleto

Są jakieś dodatki do pensji?

Apply

Powiem tak, firma calkiem spoko. Dział HR BEZNADZIEJNY! Na odpowiedzi trzeba czekac MILION LAT. Mam wrazenie, ze reprezentuja go STARE KADROWE majace dzien w dzien PMS. CHAMSTWO BRAK PROFESJONALIZMU! Pozdrawiam Panią Agnieszkę K lubiaca siac ferment wokol siebie i swoich wspolpracownikow! WIES TANCZY WIES SPIEWA!

Paweł

Czy mógłby ktoś przedstawić jak wygląda proces rekrutacji w firmie Delphi? Zastanawiam się na zgłoszeniem na stanowisko testera oprogramowania. Rekrutacja jest tylko techniczna czy także HR? Jak wyglądają rozmowy?

xxx

Zeus-bardzo ciekawa postać,słynie z różnych przygód,potrącił po pijanemu człowieka na pasach!!!!! wzór cnót!!!!!!!

g

Odpowiedzieli mi po ok 5 miesiącach od rozmowy. Oceńcie sami jaki to "profesjonalizm".

ota

A mi dali znać bardzo szybko. Roboty nie dostałem ale całość była przeprowadzona profesjonalnie, dobra informacja zwrotna. Wymagania maja spore, ale wyglada ze też i nie biorą byle kogo.

Luck
@N 13.04.2017 23:24
I nie płaca dobrze

Firma sie stacza z miesiąca na miesiąc, w finansach dramat, ciagle ciecia kosztów, atmosfera zależy od zespołu i team leadera( ten punkt bardzo kuleje bo poziom managementu pozostawia wiele do życzenia), awans jedynie za podlizywanie sie team leaderowi ale i tak bardzo ograniczony bo firma nie ma gradacji, presja na wyniki, redukcja FTI, ograniczone możliwości przejścia do innych działów jesli twoja pensja jest powyżej 4500 brutto (wola kogos z zewnątrz za mniej niż pracownika z firmy),socjal to tylko opieka medyczna i multisport za który trzeba dopłacać (cześć z pensji a cześć z należnego socjalu naliczanego od wysokości pensji), plusem jest parking pod budynkiem ale miejca sa juz zajęte o 7:45 a wiec trzeba parkować na tandecie (ale jest), brak mierzenia czasu pracy...nie polecam ludziom chcącym sie rozwijać, a tym bardziej chcącym zarabiać. Dodam jeszcze ze procesy sa nieustabilizowana i pracuje sie po omacku, jak cos nie działa to sie zwala na pracownika.. Taki klimat

Luck
@N 13.04.2017 23:24
I nie płaca dobrze

Firma sie stacza z miesiąca na miesiąc, w finansach dramat, ciagle ciecia kosztów, atmosfera zależy od zespołu i team leadera( ten punkt bardzo kuleje bo poziom managementu pozostawia wiele do życzenia), awans jedynie za podlizywanie sie team leaderowi ale i tak bardzo ograniczony bo firma nie ma gradacji, presja na wyniki, redukcja FTI, ograniczone możliwości przejścia do innych działów jesli twoja pensja jest powyżej 4500 brutto (wola kogos z zewnątrz za mniej niż pracownika z firmy),socjal to tylko opieka medyczna i multisport za który trzeba dopłacać (cześć z pensji a cześć z należnego socjalu naliczanego od wysokości pensji), plusem jest parking pod budynkiem ale miejca sa juz zajęte o 7:45 a wiec trzeba parkować na tandecie (ale jest), brak mierzenia czasu pracy...nie polecam ludziom chcącym sie rozwijać, a tym bardziej chcącym zarabiać. Dodam jeszcze ze procesy sa nieustabilizowana i pracuje sie po omacku, jak cos nie działa to sie zwala na pracownika.. Taki klimat

lol

3 etapy i zero odzewu? Ale chamstwo...

Zostaw opinię o Delphi Poland SA - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delphi Poland SA