Delphi Poland SA
3 128 279 5 1

Opinie o Delphi Poland SA

Filtruj opinie po kryteriach:

malp@
 Opinia

zobaczycie wszystkich nas zwolnią

Pomocna?
Tak2Nie
Bari Bari
 Opinia

Dobra miejscówka dla 40 letnich pań żeby znaleźć chłopa. Śpieszcie się dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny.

Pomocna?
Tak2Nie2
Angie
Nazwa działu: Zakupy
 Opinia
@Bari Bari 23.06.2019 15:26

Gdyby płacili za ilość romansów, to większość byłaby już milionerami. Ciężko znaleźć kogoś kto z kimś się już nie przespał.

Pomocna?
TakNie
Igor
 Opinia

A dlaczego są te zwolnienia? Miałem zamiar aplikować stąd moje pytanie.

Pomocna?
Tak1Nie
JuCo
 Opinia

Szykują się zwolnienia, na początek 20osób.

Pomocna?
Tak1Nie3
toja
 Opinia
@JuCo 29.05.2019 08:36

W jakim dziale?

Pomocna?
Tak1Nie
Leo
 Opinia
@toja 29.05.2019 10:08

Pdepne sie pod pytanie.

Pomocna?
Tak1Nie1
Won
 Opinia
@JuCo 29.05.2019 08:36

Jak już rzucasz takie teksty, to fajnie byłoby uściślić gdzie! Delph czy Aptiv przede wszystkim ...

Pomocna?
Tak2Nie1
Blekitneniebo
 Opinia
@JuCo 29.05.2019 08:36

Ilu kierowników poleci? Czy znowu sami żołnierze padną na placu boju ale kierownicysa gotowi na takie pocwiecenie?

Pomocna?
Tak3Nie
Łader
 Opinia

Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat pracy na stanowisku Asystent Inżynieryjny? Jak wyglądają obowiązki i jakich zarobków można oczekiwać?

Pomocna?
TakNie
zaciekawiony
 Opinia

A jak wyglądaja wynagrodzenia kontraktorów vs pracowników wewnetrznych? Konkretnie chodzi mi o stanowiska C++. Jedna z firm outsourcingowych zaprosiła mnie do udziału w rekrutacji własnie jako kontraktora. Proponuja całkiem sensowne widełki i po przeczytaniu ostatnich komentarzy zaczynam się zastanawiac, gdzie jest haczyk? Oczywiście normalne jest, że jako kontraktor zarabia się zazwyczaj troche lepiej niz jako "wewnetrzny", ale miedzy wstepnymi widełkami przedstawionymi przez "kontraktownię", a 4000 netto, o ktorych czesto tu mowa jest naprawde spora róznica.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Yt
 Opinia
@zaciekawiony 08.08.2018 20:19

4k netto to pewnie ktoś zaraz po studiach dostaje. Kontraktor to ktoś kto wylatuje pierwszy jak szuka się oszczędności.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Metoo
 Opinia
@Yt 18.08.2018 15:20

@zaciekawiony jakie widełki i dla jakiego stażu zostały zaproponwane na kontrakcie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wielki Elektronik
 Opinia
@Yt 18.08.2018 15:20

Kontraktorzy lecą pierwsi,

Pomocna?
TakNie
Maroon
 Opinia

Kto tam w ogóle zarządza rozwojem elektroniki ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wielki Elektronik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Maroon 17.08.2018 12:18

Wielki Elektronik z Pana Kleksa

Pomocna?
Tak2Nie
?
 Opinia

na jakie zarobki moze liczyc programista z rocznym doswiadczeniem?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Koder
Nazwa działu: IT
 Opinia
@ 15.09.2013 19:18

4 kołki może

Pomocna?
TakNie
wywalony
 Opinia

APTIV - AGENCJA PRACY TYMCZASOWEJ I WOLONTATIATU - szkoda czasu na te firme, mała kasa, duże wymagania i wszechobecny (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Koder
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@wywalony 15.08.2018 20:49

Potwierdzono. Inżynierowie są zastraszani zwolnieniami, oczywiście pośrednio. Projekty są zagrożone, zarządzanie pożarowe to norma.

Pomocna?
Tak2Nie
Koder
Nazwa działu: IT
 Opinia

Uwaga - menadżery co nigdy linii kodu nie napisali zwalniają developerów. Środowisko promuje strach i bylejakość.

Pomocna?
Tak3Nie
y
 Opinia

uwaga na pewna osobę na tym forum jest podstawiona na 100 procent

Pomocna?
Tak3Nie
tolek
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Wszystkie negatywne opinie o tej firmie to niestety prawda (chodzi o finanse, nie wiem jak wygląda sytuacja na stanowiskach inżynieryjnych)... wyzysk, (usunięte przez administratora), niepłatne nadgodziny i wszechobecne kolesiostwo. menedżerowie w tej firmie to po prostu chodząca katastrofa... kółko wzajemnej adoracji. Niektórzy z nich to naukę angielskiego zakończyli chyba na wiejskiej podstawówce... ale rączka rączkę myje... hahaha.

Pomocna?
Tak6Nie1
Krzysiek
 Opinia
@tolek 28.01.2019 17:57

Powiem Wam jedno, żałuję że uczyłem się na inżyniera, mój kolega układa płytki i zarabia 10 koła na miesiąc, bez chamstwa, mobbingu, złośliwości, ąę, wymagań z kosmosu, bez wyścigu szczurów a skończył zawodówkę. Strata czasu i stratą czasu też jest praca w firmach inżynieryjnych w Polsce. Taka prawda niestety

Pomocna?
Tak10Nie
Pan Inzynier
 Opinia
@Krzysiek 31.01.2019 20:29

No to jedz za granice pracowac jako inzynier. Bedziesz zarabial w korpo na Zachodzie 15000-20000 pln netto w przeliczeniu a twoj kumpel kafelkarz - dalej 10000 pln netto. Ale niech zgadne: -nie znasz jezyka obcego na dobrym poziomie -boisz sie rzucic wszystko, zeby zdobyc dobre doswiadczenie i umocnic swoja kariere zawodowa -masz tu dziewczyn/zone i/lub miezzkanie na kredyt na 30 lat i wizja braku seksu i/lub kredytu cie dalej powstrzymuje.. No wiec mam dla ciebie smutna wiadomosc: Branze zmieniaj, bo rzeczywiscie w Polsce zawod inzyniera bez znajomosci i kombinowania jest kiepskim rozwiazaniem. Jestes mlody, masz duzo wolnego czasu na myslenie. Ja ten etap mamnza soba i moja kariera ma sie wspaniale a i rekruterzy sie troche bija, gdy zobacza moje mocne cv.

Pomocna?
Tak2Nie3
Pan Inzynier
 Opinia
@Krzysiek 31.01.2019 20:29

No to jedz za granice pracowac jako inzynier. Bedziesz zarabial w korpo na Zachodzie 15000-20000 pln netto w przeliczeniu a twoj kumpel kafelkarz - dalej 10000 pln netto. Ale niech zgadne: -nie znasz jezyka obcego na dobrym poziomie -boisz sie rzucic wszystko, zeby zdobyc dobre doswiadczenie i umocnic swoja kariere zawodowa -masz tu dziewczyn/zone i/lub miezzkanie na kredyt na 30 lat i wizja braku seksu i/lub kredytu cie dalej powstrzymuje.. No wiec mam dla ciebie smutna wiadomosc: Branze zmieniaj, bo rzeczywiscie w Polsce zawod inzyniera bez znajomosci i kombinowania jest kiepskim rozwiazaniem. Jestes mlody, masz duzo wolnego czasu na myslenie. Ja ten etap mamnza soba i moja kariera ma sie wspaniale a i rekruterzy sie troche bija, gdy zobacza moje mocne cv.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomek
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Pan Inzynier 09.02.2019 14:13

Nie zgadłeś niestety. - znam angielski na poziomie C1 i mam certyfikat - mam 13 lat doświadczenia w branży inżynieryjnej - nie mam żony, ani dziewczyny ani kredytu Ostatnie zdanie akurat to prawda, niestety zarobki w branży inżynieryjnej kształtują się na poziomie 4000 netto, także totalna strata czasu. Akurat kombinowanie i znajomości się akurat dobrze przydają

Pomocna?
Tak6Nie
d.elfi
 Opinia

Firma po prostu żenująca (usunięte przez administratora) krakowskich korporacjach (mówię o dziale finansów). Dodatkowo niekompetentni pseudo-team leaderz'y, nieuporządkowane procesy i bardzo kiepski socjal. Jest to zdecydowanie najgorsza korporacja w której miałam okazję pracować. (usunięte przez administratora) Kolejną kwestią jest okropny bałagan w procesach i przestarzałe systemy - nie do pomyślenia w innych firmach, po prostu wstyd. Socjal praktycznie nie istnieje - okrojony multisport, opieka medyczna w kiepskiej placówce, a w kuchni nawet brak darmowych napojów. (usunięte przez administratora) Skoro firma oferuje zarobki (usunięte przez administratora)to tym samym, musi zatrudniać także pseudo- team leader'ów, którzy również są tani. Nie stać ich na managerów z prawdziwego zdarzenia, więc biorą (usunięte przez administratora) którzy wezmą mało. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak14Nie
Uu
 Opinia
@d.elfi 20.10.2018 14:37

Odniosę się tylko do "opieka medyczna w kiepskiej placówce", bo mam wrażenie, że niektórzy z was są życiowo uposledzeni, albo sami siebie nie ogarniają, a potem rzygają tu jakimiś wykonanymi wymyslonymi zarzutami. Ubezpieczenie medyczne jest w Signal Iduna co oznacza, że w samym Krakowie jest co najmniej kilkanaście placówek medycznych do których można pójść więc nie wiem co masz na myśli pisząc "opieka medyczna w kiepskiej placówce".

Pomocna?
Tak8Nie1
Hanna
 Opinia
@d.elfi 20.10.2018 14:37

Czy aby na pewno w firmie dzieją się tego typu sytuacje? W dalszym ciągu są tam zatrudnieni pracownicy zatem nie może być chyba aż tak źle jak to opisujesz? Jakie benefity powinny być według Ciebie dostępne dla pracowników? Oskarżenie o mobbing to jedno z najczęstszych zarzutów pod kątem pracodawcy. Niekiedy taki zarzut jest słuszny, innym razem zupełnie bezpodstawny. Serwis GoWork.pl daje użytkownikom, którzy doświadczyli mobbingu, możliwość podzielenia się tym faktem za pomocą nowej funkcji. Zapoznaj się z nową funkcją na forum.

Pomocna?
Tak4Nie
Kinga K
 Opinia
@d.elfi 20.10.2018 14:37

Opinia jest mocno nacechowana emocjonalnie i mało obiektywna, a personalne ataki wobec liderki Kingi Sz. są bardzo krzywdzące. Po co używać tak podłych słów, zupełnie nic nie wnoszących do obrazu pracy w firmie? Osobiście wspominam prace ze wspomnianą TL jako najlepszą z dotychczasowych - osoba rzetelna, kompetentna, wspierająca pracownika na polu zawodowym jak i prywatnie. Aż przykro sie czyta tak... chamską... opinie ????

Pomocna?
Tak5Nie1
Koleżanka.kingi.k
 Opinia
@d.elfi 20.10.2018 14:37

Pracuję w tej firme ponad 3 lata i tylko kilkukrotnie zdarzyło mi się siedzieć do późna w biurze. Taka specyfika pracy w GL, kto się decyduje na ten dział musi być tego świadomy :) Nadgodziny mogłam odebrać ale również część zostało wypłaconych co uważam za sprawiedliwe rozwiązanie. Nie ma to nic wspólnego z niewolnictwem. A wspomniana liderka nie dość, że jest świetnym szefem to w dodatku jest bardzo dobrym człowiekiem. Oby wśród krakowskich korporacji było więcej liderów z tak życzliwym ale i sprawiedliwym podejściem.

Pomocna?
Tak6Nie1
Ewa Ł.
 Opinia
@d.elfi 20.10.2018 14:37

@ d.elfi, odniosę się tylko do żenującej części wpisu na temat TL z GL- Twoją argumentacją jest obrażanie wyglądu wspomnianej osoby + insynuacje na temat jej zarobków. Wg mnie nie świadczy to o mobbingu a o Twojej "klasie" i podważa wiarygodność tej części Twojej oceny. Tyle bym powiedziała, gdybym nie znała obrażanej osoby. Ale że ją znam i miałam przyjemność z Nią pracować ponad 2 lata , to dodam, że na mojej liście TL jest w czołówce:) Jest osobą kompetentną, potrafi dzielić się wiedzą i wspierać pracowników. Nadgodziny się zdarzały- głównie w zamknięcia miesiąca/roku(akurat taka specyfika działu, a nie firmy - więc zejdź na Ziemię bo GL-a bez żadnych nadgodzin będzie Ci ciężko znaleźć)- i to co jest wielką zaletą wspomnianej osoby to to, że w takie zamknięcia kiblowała razem z pracownikiem i starała się pomóc rozwiązywać problemy.

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Natalia S
 Opinia
@d.elfi 20.10.2018 14:37

Witam, rowniez mialam przyjemnosc pracowac ze wspomniana liderka 2 lata i powiem tyle - drugiej takiej ze swieca szukac. Kompetentna, pomocna, wyrozumiala i zyczliwa. Zdecydowanie najlepszy moj TL dotychczas. Opinia o firmie ogolnie wg mnie niezgodna z prawda, osobiscie wspominac bede zawsze pozytywnie. GL to zamkniecia miesiaca i nadgodziny w te dni, co chyba nie jest jakims wyjatkiem akurat dla tej firmy. Nie bylo problemu z ich wybraniem w inne dni/czasem rowniez wyplaceniem. O pracy i firmie kazdy moze miec swoje zdanie - i choc nie podzielam, szanuje. Nie toleruje jednak chamstwa i hejtu personalnego na niskim poziomie jakiejs zakompleksionej osoby, bo tylko tak mozna to nazwac! Zwykly anonimowy hejt majacy na celu chyba tylko zrobic komus przykrosc. Chyba nie po to jest ten portal? Wierze jednak ze nikt inteligentny nie bedzie bral na powaznie takich wypowiedzi. Ogolnie firme polecam.

Pomocna?
Tak5Nie1
Były pracownik
 Opinia
@Natalia S 06.12.2018 23:18

Ciekawe sprawa, ze nagle 3 osoby 1 dnia tak bronią K.Sz :) czyżby ten sam autor?:) ogólnie i tak lepszy GL w Aptiv, niż AP, czy ARy, gdzie poziom obecnych team leaderem i manadzerki to żenada! Ciekawi mnie tez fakt, ze osoby, na których skarżyli się wszyscy odchodzący pracownicy dając również przykładu mobbingu na tzw exit interview dostawali awanse... jeśli taka jest polityka firmy to serdecznie gratuluje podejścia.

Pomocna?
Tak11Nie
Iza K.
 Opinia
@Były pracownik 07.12.2018 00:12

Ten wysyp pozytywnych komentarzy wynika z tego, że ludzie dopiero dowiedzieli się o powyższej obraźliwej opinii i są nią zbulwersowani. I ja również do tych zbulwersowanych dołączam. Współpracowałam ze wspomnianą liderką przez rok i nie mogę jej niczego złego zarzucić. Ma super podejście do ludzi, dało się z nią dogadać w każdej kwestii, chętnie pomagała i dzieliła się swoją wiedzą. Dla mnie również jest jedną z najlepszych liderek, jakie miałam.

Pomocna?
Tak3Nie2
obiektywny pracownik
 Opinia
@Były pracownik 07.12.2018 00:12

Ciekawe, że podobny komentarz, jaki napisała d.elfi pojawił się rok temu... Tak, 1 dnia więcej osób niż 3, broni K. Sz., i gwarantuję, że to nie jest ten sam autor, a ludzie, którzy są zadowoleni ze współpracy z K. Sz. i ich ta opinia także krzywdzi, boli, dotyka, bo jest oszczercza i nie zgodna z prawdą! do takich ludzi zaliczam się też ja. łatwo pluć w sieci - d.elfi, nie?

Pomocna?
Tak6Nie1
M
 Opinia
@Hanna 29.10.2018 12:33

Chetnie podziele sie mobbingiem ktory sama doswiadczylam w firmie Delphi.

Pomocna?
Tak3Nie
M
 Opinia
@Były pracownik 07.12.2018 00:12

Dokladnie, sama na exit interview podalam przyklady (usunięte przez administratora) przyznano racje ale nic z tym nie zrobiono, nie mialam juz sil na dalsza walke, bylam psychicznie wymeczona, na lekkach I marzylam tylko o odejsciu..

Pomocna?
Tak2Nie
ee
 Opinia
@Uu 28.10.2018 14:27

Życiowo upośledzony to chyba ty jesteś skoro twój mały móżdżek nie może pojąć tego, że komuś może nie odpowiadać ogólna jakość usług świadczona przez placówki, z którymi umowę ma Signal Iduna... takie to ciężkie do zrozumienia??

Pomocna?
Tak2Nie2
Q
 Opinia

robota głupiego ,w niczym ci w życiu nie pomogą nabyte tam umiejętności to po prostu taka przepychanka jest ,jedno wielkie oszustwo i tyle no i ta atmosfera fałszu i obłudy ,po prostu praca marzeń ,ja się wyrwałem,współczuje innym pozadnym ludzia tam pracującym,

Pomocna?
Tak1Nie
Q
 Opinia
@Q 30.12.2018 17:24

naucz sie pisac poprawnie

Pomocna?
TakNie
aa
 Opinia

co tam się dzieje?znowu się kilka osób zwolniło!

Pomocna?
Tak1Nie
Rzec
 Opinia
@aa 12.12.2018 17:57

Odpowiedź jest chyba prosta - otworzyło się w Krk kilka nowych firm, płacą parę zł więcej więc ludzie tam idą, bo im się wydaje, że w nowej firmie będzie lepiej

Pomocna?
Tak1Nie
zywczanka
 Opinia

Prosze o opinie na temat pracy w logistyce. Jakie są zarobki? czy pracuje sie z nadgodzinach? jak wspolpracownicy i kkierownictwo?

Pomocna?
Tak5Nie
Koń Rafał
 Opinia

Nigdy nie pracowałem ani w Delphi ani w Aptiv'ie, ale byłem tam na rozmowie przez pośrednikia Sii. W tamtym czasie zmieniałem pracę i jakoś nierozważnie posłałem swoje CV do Sii. Startowałem na stanowisko seniora do, chyba zespołu "active safety" czy jakoś tak. Odbyłem kilka rozmów z typem z Sii i w międzyczasie dostałem dwie bardzo fajne oferty. Na jedną się zdecydowałem, ale facet z Sii, tak mnie molestował, że postanowiłem pójść na tę rozmowę do Aptiv'u (w sumie to mu to obiecałem i chciałem zobaczyć co to za firma). Ta rozmowa to była KOMPLETNA STRATA CZASU! Tak niekompetentnych na dość wysokich stanowiskach nie spotkałem nigdy przedtem. Co ciekawe poziom niewiedzy, niekompetencji technicznej był odwrotnie proporcjonalny do pewności siebie tych ludzi. Gdy od jednego z nich (jaskiś zagraniczny manager) usłyszałem bzdury na temat standardu C++ (nie jestem tego nawet w stanie powtórzyć) to DOSŁOWNIE ODEBRAŁO MI MOWĘ. Jego polscy koledzy chyba się zmieszali... Normalnie cyrk. Nie mam pojęcia jak ta firma funkcjonuje. Motorola i Nokia przy tym to bardzo profesjonale korporacje z profesjonalnymi manager'ami i inżynierami. Po prostu żenada. Moje sugestie dla Delphi Poland SA: Ludzie, trochę powagi. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Nie wiem, chyba już nic.

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hanna
 Opinia
@Koń Rafał 26.11.2018 19:58

Czy próbowałeś zasugerować rekruterowi, że rozmowa nie spełnia Twoich oczekiwań? Być może, udało Ci się przedyskutować z nim kwestie, które uważasz za "bzdury"? Pamiętaj także, by nie publikować nazw innych firm w wątku Delphi Poland. Takie komentarze mogą być traktowane przez użytkowników jako wpisy konkurencyjnych firm.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Krzysztof
 Opinia

Byłem 3 razy na rozmowie i mnie nie przyjęli a mam 10 letnie doświadczenie

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tt
 Opinia
@Krzysztof 25.01.2018 17:37

Można mieć 10 lat doświadczenia w niczym... To zupełnie o niczym nie świadczy. Skoro byłeś już 3x odrzucany to widocznie coś w tym jest ????

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Krzysiek
 Opinia
@Tt 16.02.2018 20:51

Bo mam za dużo firm w cv, a innym nie pasowało że mam za małe doświadczenie. Rekrutacja w polsce to jakiś dramat, w ogóle przy takich zarobkach cały system rekrutacji to jakiś śmiech na sali, jak na zachodzie a zarobki jak na ukrainie.

Pomocna?
Tak3Nie1
Mistrz
 Opinia
@Krzysiek 20.02.2018 15:34

To jedź na zachód. Widocznie byłeś za słaby, że Cię nie przyjęli i tyle.

Pomocna?
Tak3Nie
Krzysiek
 Opinia
@Mistrz 22.02.2018 13:47

A skąd ta pewność że za słaby, może mieli studenta za mniej po prostu

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mistrz
 Opinia
@Krzysiek 22.02.2018 15:26

Może zmieniałeś firmy co pół roku to się nie dziw. Na pewno chcieliby pracownika, który zostanie na dłużej. Do tego zależy jakie to doświadczenie było, czy to była praca na byle jakich stanowiskach czy jako np. konstruktor w porządnej firmie. Może jesteś słaby z angielskiego, a to korporacja, gdzie angielski wymagany jest na wysokim poziomie.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
rescue_me
 Opinia
@Mistrz 22.02.2018 15:38

Wysoki poziom angielskiego? Tego wymaga się tylko od szeregowych pracowników, bo sądząc po niektórych "managerach" to wystarczy, że umiesz liczyć do dziesięciu, podliżesz się komu trzeba i jest cacy.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Skrzydełko
 Opinia
@Mistrz 22.02.2018 15:38

Pracowałeś tam w ogóle? Mój angielski był na poziomie "Czyta, nie mówi" i mnie przyjeli. 4,5 roku pracowałem. Poziom angielskiego obniżył się jak dostałem menagera z jakimiś skrzywieniami i ambicjami przeczącymi zdrowemu rozsądkowi - nauczyć pracownika mówić po ang - jak wezmę kurs dopłacany przez firmę to się nauczę, jak nie to znaczy że jestem "zły pracownik" i nie chce sie uczyć angielskiego, kwiiikkk... amerykańska korporacja. Tylko że dofinansowanie 50% do kwoty - czyli tylko grupowe wchodziły w grę. Nie interesowało go że w przypadku mojej osoby tylko kurs indywidualny miał jakikolwiek sens. Rezultat to wizyta u specjalistów (dyplomatycznie to nazwę) przed zwolnieniem się i porada żebym darował sobie naukę angielskiego na jakiś czas bo mam zwyczajnie uraz po tym co przeszedłem. Poza tym - co z tego że korporacja - widziały gały co brały. Jakoś przez 2,5 roku ang. mi nie był potrzebny poza czytaniem i napisaniem od czasu "kali chcieć dokumentacje, dobra dokumentacja a nie herezje". Równie dobrze można powiedzieć że "xxxxxx...ska korporacja" - jakoś na rozmowie o prace hebrajskiego nie wymagali.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Uu
 Opinia
@Krzysiek 20.02.2018 15:34

Jeśli ktoś ma zmianę firmy co 3 albo 6 msc to szkoda sobie nim zawracać głowy, bo dłużej zajmie przeszkolenie go i wciśnięcie w firmę i projekty.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
iii
 Opinia
@Krzysztof 25.01.2018 17:37

a moze byłeś za dobry, tam szfostwo nie lubi jak przychodzi do roboty bardziej oblatany ziom niż oni

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hanna
 Opinia
@iii 09.11.2018 14:33

Powodów odrzucenia aplikacji może być wiele. Jeżeli użytkownik, którego dotyczy Twoja wypowiedz, sam nie zainicjował kontaktu z firmą w celu otrzymania informacji zwrotnej, tego typu rozważania niczego nie rozwiążą. Jeśli jesteś pracownikiem firmy, możesz powiesz nam coś na temat przebiegu procesu rekrutacji w tym miejscu?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
alfa
 Opinia

porażka z ta firma ,fałsz i obłuda na każdym kroku,co po niektórzy napływowi to by cie zjedli byle tylko awansować, a szefostwo się cieszy ze maja głupoli pod sobą,którzy dadzą się pochlastać za dobre słowo

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hanna
 Opinia
@alfa 10.11.2018 17:52

Co chcesz przez to powiedzieć? Mówisz o atmosferze w Delphi Poland? Cóż, faktycznie atmosfera w miejscu pracy zależy od nastawienia i zachowania pracowników. Jak myślisz, co musiałoby się stać, by atmosfera w firmie uległa poprawie?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
A mialo byc tak pieknie
 Opinia

Aptiv = kiepski zart. Nie polecam TCK. Kierownictwo to(usunięte przez administratora)w. Duzo obiecuja a konczysz jako zwykly "zapierdzielacz". Na jednego pracownika przypada kilka duzych tajmingowo nachodzacych na siebie projektow, ktorych nie sposob pogodzic nie biorac nadgodzin (o ktore trzeba sie prosic). Na urlop (nawet jednodniowy) pojdziesz dopiero wtedy jak skonczysz narzucone nierealne terminy projektow. Nieustanne walki o rezerwacje sprzetu, gdyz jest go po prostu za malo. Kiepski socjal, nie ma premii, slabe zarobki. Gdy masz z czyms problem najlepiej rozwiazac go samemu, cytujac menedzera "nawet malpa by sobie z tym dala rade". Zawiodlam sie bardzo. Szczerze nie polecam.

Pomocna?
Tak10Nie
Małgosia
 Opinia

Nie polecam rekrutacji z rekruterka M.B. - kobieta wyżywa się na kandydatach. Bardzo czepia się podczas rozmowy rekrutacyjnej, złośliwa i odstrasza dobrych potencjalnych kandydatów. Ona chyba nie lubi innych kobiet. Stanowczo nieobiektywna rekruterka.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Basia
 Opinia
@Małgosia 18.09.2018 11:14

Także miałam "przyjemność" odbycia rozmowy rekrutacyjnej z tą rekruterką M.B. Rozmowa przeprowadzona w niemiłej i stresującej atmosferze. Przyczepi się do małego szczególiku w CV, choć masz udokumentowane doświadczenie. Zachowuje się tak, jakby nie chciała zrekrutować pracownika, tylko go poniżyć. Takie osoby na pewno nie powinny być dopuszczone do rekrutacji. Jedna z najgorszych moich rekrutacji.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomek
 Opinia
@Basia 18.09.2018 14:39

Tez mialem stycznosc z ta pania, kaze pokazywac swiadectwa pracy, jak masz coś nie tak w nim to nie przyjmie

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Basia
 Opinia
@Tomek 19.09.2018 16:48

Tomek, a do którego działu startowałeś? Wydaje mi się, że M.B. także odpowiednio "nastawia" źle menagerów do kandydata, który nie ma jak obronić się. Szkoda czasu, jak usłyszysz, że będziesz miał rozmowę z tą rekruterką. Z tą kobietą coś jest nie tak.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomek
 Opinia
@Basia 19.09.2018 19:03

Na inżyniera CAD. Najpierw pyta przez telefon What person You are. Na rozmowie pyta o to samo i jak powiesz coś innego to już coś jest nie tak. Później sprawdza świadectwa pracy, i jak masz chorobowe czy coś to już na pewno się nie dostaniesz.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Basia
 Opinia
@Tomek 21.09.2018 13:07

No to bardzo ciekawe, że sprawdzała świadectwa pracy. Nawet nie wiem, czy jest to zgodne z prawem? Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Oby ona kiedyś nie musiała szukać pracy, bo w życie czasami różnie układa się... Mam nadzieję, że Tomku znalazłeś dobrą pracę!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
2500 €
 Opinia
@Tomek 21.09.2018 13:07

Powiedz jej, ze zgubiles. Albo wracasz z zagranicy i pracodawca nie dal ci tam swiadectwa, bo tam takich bzdur nie ma.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robert
 Opinia
@2500 € 22.09.2018 13:49

Najlepiej niech zapraszają na rozmowy rekrutacyjne i niech zatrudniają studentów do pracy, wtedy nie będzie miała M.B. do czego przyczepić się, ponieważ będzie zero doświadczenia.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomek
 Opinia
@Robert 24.09.2018 10:15

No i tak robią jak w większości firm, biorą studentów bez doświadczenia niestety, za marne pieniądze, wykorzystują i biorą następnych. Tania siła robocza dla zachodu.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gosia
 Opinia

Także mam zastrzeżenia do sposobu w jaki rekrutuje (usunięte przez administratora), według mnie zachowała się w sposób nieetyczny i dyskryminujący mnie ze względu na płeć i sytuację rodzinną. Rozumiem, że ona reprezentuje firmę z kapitałem amerykańskim, gdzie bardzo przestrzega się takich procedur.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
apatiw
 Opinia

gnój mydło i powidło, nie polecam, lepiej szukać czegos innego

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hanna
 Opinia
@apatiw 17.10.2018 08:19

Na forum wypowiadamy się w sposób kulturalny i zgodny z regulaminem forum. Subiektywne opinie są potrzebne jednak ważne, by były merytoryczne i rzetelne. Napisz komentarz w taki sposób, by skupić się na aspektach pracy w danym miejscu. Natomiast decyzję, czy ktoś ma "szukać czegoś innego" zostaw proszę odbiorcy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hanna
 Opinia

@abc, czy aby na pewno jest aż tak źle? Być może managerowie egzekwują po prostu ilość i jakość wypełnianych przez pracowników obowiązków? Czy według Ciebie jest to coś niestosownego? W każdej firmie pracownik musi wykonywać swoją pracę, nie uważasz?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
abc
 Opinia

kadra i managerowie zwalają wszystko na szeregowych pracowników, przy okazji próbują zrobić z człowieka idiotę mnie to niepasi

Pomocna?
Tak6Nie
anonym
 Opinia

NIe zycze najgorszemu worogowi, (usunięte przez administratora) przypominający sowiecki łagr

Pomocna?
Tak5Nie
anonymous
 Opinia

Hej. W przyszlym roku roku wracam do Polski po 10ciu latach w Irlandii. Plan jest taki, zeby szukac pracy w korpo. Czy wg Was 35 lat to nie za duzo na rozpoczecie takiej przygody w PL? W Irlandii wiek nie ma zadnego znaczenia - jedynie umiejetnosci, ale nie wiem jak to wyglada na rynku pracy w naszym kraju. Dodam, ze nie musze od razu zarabiac 10k netto :)Pozdrawiam!

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ciekawa
 Opinia
@anonymous 15.11.2017 15:12

@anonymous, jeśli jesteś dobry w tym co robisz to wiek nie ma większego znaczenia. Powodzenia ze znalezieniem tego właściwego pracodawcy :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Ciekawa 04.03.2018 17:09

Hej, dzieki za opinie. Mysle, ze masz racje - jak ktos ma umiejetnosci, to wiek nie powinien stanowic przeszkody. Pod koniec marca startuje z poszukiwaniami. Pozdrawiam :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kiki
 Opinia
@anonymous 05.03.2018 22:35

Na jakie stanowiska chcesz się rekrutować jeśli można wiedzieć?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Kiki 06.03.2018 23:17

Hej, bede szukal czegos w Logistyce/ Lancuchu dostaw/ zakupach.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@anonymous 15.11.2017 15:12

Tylko nie idź do aptiva, no chyba za nie straszny Ci swiat alternatywny.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aptiv
 Opinia

Szczerze nie polecam, jedna z gorszych firm krakowskich jeśli chodzi pracę, zarobki znacznie niższe niż oferują inne firmy, niekompetentni przelozeni oraz mobing, dużo nadgodzin oczywiście nieplatnych

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gosc
 Opinia

Hej, czy ktos orientuje sie, jak wyglada test z GL na rozmowie kwalifikacyjnej do Aptiv/Delphi?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kuba
 Opinia
@Gosc 04.10.2018 10:42

Testów nie pamietam, ale nie polecam, bardzo dużo nadgodzin, mało kompetentna większość Team leaderow, duża rotacja, zarobki średnie jak na rynek krakowski

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Letizia
 Opinia

A jak z dzialem finansowym w KRK na Powstancow? Od razu lepiej isc do King Fishera?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gość
 Opinia
@Letizia 17.09.2018 11:55

Byłem, nie polecam. W finansach zarobki średnie i dużo nadgodzin - nie rozliczanych

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zawiedziona
 Opinia

Po moim trzymiesięcznym stażu w firmie Delphi pozostało już tylko wspomnienie, niekoniecznie pozytywne. Pierwsza rozmowa rekrutacyjna odbyła się przez telefon, porozmawialiśmy o moim dotychczasowym doświadczeniu, o studiach, rekruterka nawiązała do zainteresowań wpisanych w CV oraz zadała dwa pytania po angielsku. Następnie opisała czym zajmuje się dział i czym miałabym zajmować się na stażu (co bardzo ważne - opisała obowiązki od a do z). Druga rozmowa odbyła się w Centrum Energetyki AGH z jednym z koordynatorów, zadał mi pytanie dlaczego chcę odbyć staż w tej firmie, spytał czy wiem na czym będzie polegać moja praca, spytał od kiedy mogę zacząć i przedstawił stawkę godzinową (wtedy było to 15zł/h). Po podpisaniu umowy zlecenie byliśmy zobowiązani do podpisania klauzuli poufności, która zakazywała nam opowiadania o tym czym zajmowaliśmy się na stażu. Szkoleni byliśmy przez innych studentów na stażu, a że przemiał ludzi w laboratorium był chwilami większy niż McDonaldsie poziom szkolenia był bardzo niski. W sumie szkolenie było krótkie i bez sensu, bo i tak przez tydzień musiał pomagać ktoś ze stanowiska obok, chociaż koledzy obok też chwilami nie wiedzieli co w danej sytuacji zrobić. Pewnego dnia ten sam koordynator, który spytał czy wiem na czym polega moja przyszła praca zrobił nam zadymę, że rozpowiadamy o tym co robimy na stażu, że wszyscy o tym wiedzą co tu robimy, że firma zacznie wyciągać z tego konsekwencje. Nie żeby coś, ale podczas pierwszej rozmowy telefonicznej już na dzień dobry rekruterka opisała zakres obowiązków baaaaaaaaaardzo dokładnie, a ten sam koordynator na rozmowie zapytał czy wiem na czym będzie polegać praca.... Brak konsekwencji to największy problem wśród koordynatorów, np pewnego dnia otrzymaliśmy od nich służbowego maila o tym że mamy zachować dresscode w miejscu pracy wraz z wycinkami firmowej prezentacji na ten temat. Było to żenujące, bo jedna z koordynatorek do pracy przychodziła z dekoltem do pępka, i przy każdym nachyleniu się przy stanowisku pracownika pokazywała wszystkim swój biust potężnych rozmiarów. Było to wręcz niesmaczne. Ponieważ praca była cały czas przy komputerze i była bardzo monotonna w umowie był zapis, że przysługuje nam 5 minut przerwy na każdą godzinę. W praktyce wyglądało to tak, że ulubieńcy kooordynatorów siedzieli w kuchni na kawie po 30minut smieszkując z nimi, niektorzy wychodzili co godzine na fajke, co zajmowalo wiecej niz 5 minut, a gdy ktos nie palił i nie chciał spouchwalać się z biuściastą koordynatorką dostawał upomnienia, że patrzy przez okno podczas przerwy. Na staż zawsze było zatrudnionych za dużo studentów co w praktyce skutkowało tym, że walczyliśmy o stanowiska przy komputerze. W teorii czas pracy miał być elastyczny między 7 a 17, w praktyce jeżeli przyszłam o 10 bo rano miałam zajęcia, a wolne stanowiska już się skończyły musiałam czekać aż ktoś pójdzie do domu (czas pracy liczył się od zajęcia stanowiska) lub musiałam iść do domu. To skutkowało tym, że wiele osób miało problem z wyrobieniem zadeklarowanej liczby godzin i nasze pensje mogły zostać obcięte o 10% o ile dobrze pamiętam. Koordynatorzy analizowali naszą pracę i w razie pomyłek zostawaliśmy zaproszeni do ich boksu, który był otwarty i dostawaliśmy reprymendę, którą słyszeli wszyscy pracownicy, którzy wtedy byli w pracy. Uważam, że taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Na stażu nie wykonywałam żadnych czynności, które mogłyby przydać mi się w przyszłości, bo pracowaliśmy tylko w jednym programie, który był napisany pod firmę Delphi. Jedynym plusem tego stażu jest to, że mam go w CV i inni pracodawcy myślą, że staż w tak znanej firmie z branży automotive był niesamowicie ciekawy i pełen wyzwań. Umowy były przedłużane co trzy miesiące. Po upływie moich trzech miesięcy polityka dotycząca wynagrodzeń się zmieniła i wynagrodzenia za godzinę na stażu spadły do najniższej możliwej stawki na zleceniu. Czy poszłabym drugi raz na ten staż? Nie, bo przez to jak zachowywali się koordynatorzy, jak organizowali pracę w tym laboratorium zraziłam się do firmy Delphi ogólnie i chociaż widzę ciekawe oferty pracy to nawet nie wysyłam CV.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Swiezy
 Opinia
@zawiedziona 06.08.2018 22:19

Czy mogłabyś opowiedzieć czy zajmowałaś się na tym stażu? Została mi przedstawiona podobna oferta i chciałbym zapytać czy chodzi o ten sam projekt.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pan Inzynier
 Opinia
@zawiedziona 06.08.2018 22:19

Kochana! Musisz sie jeszcze wiele nauczyc, ale masz juz pierwsze przetarcia, jak wyglada praca w odzialach korporacji, w Polsce :-) Oraz jak ogolnie wyglada zycie, po "zyciu" (szkole, studiach, itd.). a) Sa ludzie, ktorzy nic nie umieja, ale swoim wygladem, lizusostwu, byciem bezczelnym (firmy takich kochaja, bo nie dadza sobie wejsc na glowe!) sobie wywalczyli wygodna prace i place. b) Jest cala masa studentow, wiec nie ma szans, zeby wszyscy trafili na cos ciekawego. Tak naprawde 1-2 na 10 trafi, a reszta bedzie musiala szukac szczescia gdzie indziej. Jesli mam cie jakos pocieszyc, to powiem ci, ze 10-15 lat temu bylo o wiele gorzej, bo bylo za duzo ludzi (wyz konczyl studia), oraz bylo o wiele mniej firm niz teraz, ktore oferowalyby jakikolwiek staz - nawet tak nedzny jakosciowo, jak ten, ktory cie spotkal. Glowa do gory - nie ta firma, to inna. Musisz takze sie zastanowic nad relokacja. Przeciez jestes mloda i nie masz zobowiazan ?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mangusta
 Opinia
@zawiedziona 06.08.2018 22:19

zawiedziona, najwidoczniej miałaś pecha trafić w złe miejsce... Nie spotkałam się z takimi zachowaniami w tej firmie, o których tutaj piszesz, a pracuję już tutaj parę lat i też zaczynałam od stażu. Ludzie są generalnie pomocni, jeżeli czegoś nie wiem lub potrzebuję. A co to za miejsce, że jest aż tylu studentów? Normalnie w Teamie mamy jednego, dwóch.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
cydzy
 Opinia
@Mangusta 18.08.2018 16:45

na tym aghu to tylko wyzysk. znajomi siedza przed kompami i analizuja jakies pierdoly i wlasnie warunki zupelnie inne niz w tych 'wiezowcach' na powstancow wielkopolskich

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Delphi Poland SA - Kraków

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej