REMBOR GENERAL Sp. z o.o. Sp. k.
2 127 6 1

Opinie o REMBOR GENERAL Sp. z o.o. Sp. k.

Agnieszka

@Stefan tak, REMBOR GENERAL aktualnie rekrutuje na kilka stanowisk: Przedstawiciel Handlowy, Kierownik Budowy, Kierownik Projektu, Inżynier Budowy. Aplikować można przez stronę internetową firmy: http://www.rembor.com.pl/kariera/. Znajdziesz tam również wszystkie szczegóły dotyczące poszczególnych ofert. Czy któreś z tych stanowisk jest dla Ciebie interesujące?

ZPP

Jeśli jesteś młodym początkującym inżynierem chcącym zdobyć doświadczenie lub osobą która nie może przebić się w dużych firmach a chce pracować na wyższym stanowisku to polecam. Ambitniejszym odradzam

M.A.

Ku zaskoczeniu rekrutacja przebiega jak wielkich miastach. Pytania konkretne, czasem bardzo szczegółowe ale nie czuć stresu. Bardzo fajna atmosfera. Feedback dostałem również, naprawdę wielki plus że mają tak przygotowanych ludzi. Pełen profesjonalizm.

Krokodyl

Praca jak praca operator wykonuje wszystkie czynnosci mloda niedoswiadczona kadra pol dnia nie robisz nic a na fajrant wymyślają druga czesc pensji malo kiedy na czas jak sie ni upomnisz nie przywioza . bazuja za pseudo podwykonawcach kierownicy po budowach tylko patrza wycisnac z pracownika wszystko premia tylko dla tych co chodza do biura lub pasą ich kiełbasą no i 260 godzin to standard sprzet lichy i na koniec najlepsze nigdy nie wezmą pod uwagę zdania doswiadczonego operatora tylko robia w caly swiat a budowa przynosi straty masakra puzniej mówią ze nie ma premi bo straty hahaha buraki tylko jak by robili normalnie to nigdy by tej samej rzeczy nie robili minimum 3 razy i jeszcze mlodzi kierownicy karierowicze tylko patrza na czym ubic dla siebie

Agnieszka

@Janeczek Czy firma REMBOR GENERAL zatrudnia pracowników na umowę o pracę czy umowę zlecenie? Czy osoba bez doświadczenia ma szansę na zatrudnienie w tej firmie? Może wiecie, czy firma poszukuje kogoś do pracy? Wasza opinia o firmie jest bardzo ważna, na pewno są osoby, które szukają o tej firmie świeżych informacji.

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. Czy tak samo jest w REMBOR GENERAL Sp. z o.o. Sp. k.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Karlito
@Administrator 25.04.2018 09:36

Atmosfera jest super. Praca ciężka i wymagająca jak wszędzie. Płacą w terminie. Możesz ubiegać się o podwyżkę. Firma dogaduje się z pracownikiem. Nawet jeśli nie ma na coś zgody to jakoś tak po ludzku wszystko się tu odbywa. Dla mnie minus za delegacje ale taki zawód. Plus za zmiany, które zachodzą.

Janeczek
@Administrator 25.04.2018 09:36

ja się podpisują powyższym. atmosfera spoko, kasa też. Lubię tą firmę. jak się angażujesz i jesteś lojalny to działa to w dwie strony. Nigdy nie zostawili mnie bez pomocy, w przypadkach szkoleń, uprawnień, czy innej edukacji podają rękę. Decyzyjność szybka. Na pewno są jakieś minusy, ale gdzie ich nie ma!

dominik

szukają kadry kierowniczej. Kierowników budowy, projektu i inżynierów. Chyba jeszcze było ogłoszenie na kosztorysanta ale to tez stanowisko techniczne. Byłem na rozmowie. Taki żal trochę zostaje bo po pierwszej rozmowie mi podziękowano a firma wydaje się być fajna stabilna i pozytywna. Ale wymagają gotowości do wyjazdów w delegacje a ja akurat tylko woj. śląskie. Niemniej jednak pozostajemy w kontakcie. Rozmowa kfalifikacyjna długa ale przyjemna. Dużo rozmowy a nie odpytywanka, hr mają baaaardzo przyjemny. Rozmawiałem też z właścicielem i ogólnie wrazenie robią dobre. od dwóch lat pracuje u nich mój kolega i nie narzeka.

Grzegorz

Czy firma prowadzi rekrutacje i na jakie stanowisko? Słyszałem sporo dobrego o firmie.

Konrad

Czy w firmie dalej jest ok? Rzadko piszecie a ja szukam pracy.

Karol

nie ma firmy idealnej. ta, jak każda ma swoje wady. ja miło wspominam pracę w Remborze, choć z powodów rodzinnych musiałem rozstać się z firmą. Płacą tak jak sobie wynegocjujesz, pracujesz tak jak w każdej firmie budowlanej po 10h. Jak się dogadujesz z kierownikiem to nie masz większych problemów poza załatwianiem spraw. W każdej podobnej firmie poprzeczka zawieszona jest wysoko bo oczekują wyniku. nie możesz czegoś załatwić - biuro ci pomaga. ludzie bardzo oddani. nie ma się co czepiać. Ludzie, jak wam się nie podoba szukajcie firmy bez skazy..

www

Konkurencja nie śpi jak widać...Najwyraźniej RG jest na rynku ważnym graczem skoro próbuje się uderzać w najczulszy punkt. Odkąd pracuję nigdy pensja nie spóźniła się choćby o jeden dzień. Wynagrodzenie jest zwykle przed czasem. Najbardziej uderzają w firmę takie uwagi ale gołym okiem widać, że to nie pracownicy się wypowiadają. Firma jest na etapie zmian, ale zmiany nie dotyczą ani wynagrodzeń ani kultury pracy.

Lalek

Witam, pracuje w firmie RG prawie dwa lata. Stale na budowie - w Tomaszowie byłem może z 3-5razy. Rozmowa kwalifikacyjna była 3etapowa, na ostatecznej rozmowie obietnic było bardzo dużo. Żadna z nich nie spełniona (jedynie kasa, zgadzała się zawsze była terminowa BYŁA bo ostatnie 3 razy kilka dni po terminie) Polityka firmy gdy zaczynałem odpowiadała mi (mimo nie spełnionych obietnic) praca dawała satysfakcję. Obecnie polityka firmy zmieniła się w sposób niezrozumiały - głównie niezrozumiały dla osób które ja wprowadzają takie odnoszę wrażenie. „Czuc w powietrzu” złe się dzieje. Sam fakt mówiący o tym ile ludzi zostało zwolnionych bądź sami odeszli jest przeogromna. A wiec pytając mnie czy polecam prace w firmie Rembor? Gdy zaczynałem tak polecam, obecnie radzę - trzymaj się jak najdalej.

Administrator

Czy poleciłby ktoś z Was pracę w przedsiębiorstwie REMBOR GENERAL Sp. z o.o. Sp. k.? Jak tak, to dlaczego?

RG

Pracuje w tej firmie już na tyle długo żeby móc się wypowiedzieć. Pracowałem wcześniej w dużych korporacjach z zagranicznym kapitałem i mam porównanie. Rembor General jest średniej wielkości firmą, która bardzo mocno ceni sobie ludzi oddanych, pracowitych i ambitnych. Obecnie mam wrażenie fimra przechodzi rewolucje, nie każdy to wytrzyma, nie wszystkich zatrzymają. Ale z pewnością zostaną osoby najbardziej oddane. Zarobki jakie ustalisz na rozmowie - dostajesz na konto, zawsze w tym samym czasie. Podwyżkę dostałem. Ludzie fantastyczni. NIe ma żdanych powodów do narzekania. Ja pracuje na budowie. Kontakt z centralą również jest super. Nie spotkałem jeszcze pracowników tak zgranych, chętnych do pracy i poocy jak tu. Zarząd - jak dla mnie, na najwyższym poziomie. Polecam wszystkim. Mam nadzieję, że doczekam tu emerytury.

Michalina

"Rozczarowana" nie dostała podwyżki po okresie próbnym bo ją pewnie zwolnili :)))) każdy tak pisze kto się tam nie nadaje. Fajna firma, próbuje się dostać - pracuje tam znajoma, ale trudno dostać się na stanowisko administracyjne bo awansują swoich stałych pracowników. Moja znajomo chwali sobie pracę pomimo wysokich wymagań i ciężkiej pracy. Ale pracują w super atmosferze, rzadko po godzinach, pensja treminowa, wszystko na umowie, codziennie inne wyzwania. Dla mnie marzenie!

Rozczarowana
@Michalina 02.12.2017 08:47

Nie nie zwolnili mnie po okresie próbnym, pracowałam tam niestety za dlugo. U nich jest tak, że zamiast awansować sprawdzonego pracownika, wola zatrudnić kogoś z zewnątrz, kogoś kto kompletnie nie zna zasad działania firmy i burzy coś co było długo budowane. Ciągły chaos, sami nie wiedzą czego chcą. Życzę Ci żebyś się tam dostała, najlepiej do działu zakupów (będziesz miała codziennie wyzwania) i napisała tu za jakiś czas, jak Ci się pracuje i oczywiście rzadko po godzinach ;) pozdrawiam.

...
@Michalina 02.12.2017 08:47

Skoro próbujesz się dostać do tej firmy i nie wiesz jak to wygląda od wewnątrz, jakie panują tam zasady i jaka jest struktura podejmowanych działań i decyzji to jesteś ostatnia osobą która może wypowiadać się na ten temat. Pracowałam tam jakiś czas temu i uwierz mi, że kolorowo nie jest a to, że pensja terminowo i wszystko na umowie to nie jest miara dobrej pracy. Jeśli atmosfera jest gęsta i idąc do pracy zastanawiasz się czy aby dziś ktoś nie będzie miał złego humoru albo czy znowu nie zmienia Ci zakresu obowiązków bo akurat teraz mają taką wizję!! Jeżeli praca w takich warunkach bez jakiejkolwiek stałej jest Twoim marzeniem to gratuluję. A rzekoma znajoma zachwalająca tę prace o której piszesz pewnie pracuje w "pupilkowym" dziale w którym tak na prawdę nie musisz nic wiedzieć ważne, że dobrze wyglądasz.

Michalina
@Rozczarowana 03.12.2017 09:35

zwolnili dziewczynkę, która nie może się z tym pogodzić bo zapatrzona w siebie i pisze głupoty. Pracujesz już w podobnej firmie a ciągle ci żal ze cię wyrzucili? czas pogodzić się z porażką i spojrzeć na siebie - nie jesteś taka super. nie nadawałaś się - dowidzenia. ale masz krzepę żeby pisać oszczerstwa...dlatego już tam nie pracujesz :)

Michalina
@Michalina 04.12.2017 10:14

odeszłam sama, ale faktycznie nie nadawałam się w firmie dla której pracowitość nie oznacza nic, za to plotka jest na pierwszym miejscu :)

Maćko
@Michalina 02.12.2017 08:47

Wszystko na umowie? Część pensji otrzymywana "pod stołem", zero szacunku do pracowników, kompletna dezorganizacja i brak umiejętności zarządzania, dodatkowo napiszę, że jako inżynier pracujesz na budowie nawet po 17h dziennie.

Karola

Wiadomo, że wobec siebie nie jesteśmy obiektywni. Może warto spojrzeć bardziej krytycznie

Czesio1

Nie polecam i ostrzegam wszystkich...pod marketingiem i reklama kryje się prawdziwe oblicze firmy! Zwolnienia,brak szacunku dla pracowników i wykonawców ale to już sami zdecydujcie... tu widzę poniżej jakieś opinie dla postępowania hehe plus za ludzi reszta bez komentarza

newapp
@Czesio1 01.12.2017 17:25

kolejna opinia "rozczarowanej" zwolnieniem! bywa i tak...redukcje są wszędzie. Ci którzy się angażują, wiążą z firmą i dają z siebie wszystko zostają. Pracowałam w tej firmie kilka lat, odeszłam sama pokierowana chęcią zmiany. Do dziś zastanawiam się czy nie był to błąd. Najfajniejsze te opinie ludzi zwolnionych z Rembor General :))) nie identyfikują się z firmą, plotkują zamiast pracować a później zdziwieni, że dostali wypowiedenie...!

Czesio
@newapp 02.12.2017 08:53

W dobrej firmie nie ma takiej rotacji pracowników tyle w temacie

Ja

Pracowałem w tej firmie jakiś czas temu i było naprawdę super!! Sam się zwolnilem z powodów rodzinnych ale rozważam opcję powrotu. Jeżeli jesteś dobry i masz doświadczenie z którego firma może skorzystać to nie ma się czego bać!!! Płacili dobrze i terminowo.Ja w ciągu roku dostałem 3 podwyżki no ale trzeba najpierw coś pokazać i dać od siebie żeby więcej wymagać. Ci wszyscy co tu narzekają porostu nie nadawali się do tej pracy. Widocznie firma nie widziała w nich potencjału. Ja polecam !

Rozczarowana
@Ja 01.12.2017 06:32

Co za ściema. Oni nawet nie dają obiecanej podwyżki po okresie próbnym . Ludzie nie dajcie się zwieść. Jak zastanawiacie się nad zmianą pracy, nie idzie do REMBOR GENERAL, niech wam nie zamydla oczu na rozmowie (bo na niej wygląda wszystko pięknie, a to same kłamstwa)

Rozczarowana
@Ja 01.12.2017 06:32

Co za ściema. Oni nawet nie dają obiecanej podwyżki po okresie próbnym . Ludzie nie dajcie się zwieść. Jak zastanawiacie się nad zmianą pracy nie idzie do REMBOR GENERAL, niech wam nie zamydla oczu na rozmowie (bo na niej wygląda wszystko pięknie, a to same kłamstwa)

MK

Poszukuję pracowników w stosunku do których zostały naruszone przepisy prawa pracy: zwolnienia bez zachowania terminów wypowiedzenia, straszenie dyscyplinarką, brak podania przyczyny wypowiedzenia, opóźnienia w wypłatach, brak możliwości skorzystania z urlopu, bezpodstawne zaniżanie wypłaty

Melak
@MK 26.10.2017 19:06

Takich ludzi uzbiera się sporo :) Proszę o więcej info: melak78@o2.pl

Melak
@MK 26.10.2017 19:06

czy brak podania przyczyny wypowiedzenia to naruszenie prawa pracy? wydaje mi się, że takie prawo właśnie posiada pracodawca...? podobnie z urlopem. Pracodawca przecież może nie zgodzić się na urlop w danym terminie...

K.K
@Melak 31.10.2017 13:50

Gorzej jeśli pracodawca zwalnia z powodu urlopu, na który wyraził zgodę. Nie polecam firmy.

kubawas

Byłem na rozmowie rekrutacyjnej. Są trzy etapy. 1 - rozmowa telefoniczna, na tyle rzeczowa, że od razu dwie strony wiedzą czy warto wybierać się w podróż i poświęcać czas. 2 - rozmowa f2f, same konkrety, plus za rzeczowe i konkretne pytania nie w stylu:co pan wie o firmie:),ale pytania o prowadzone budowy, wielkości budżetów, harmonogramy, planowanie pracy etc. 3 - rozmowa z decydentem. jak wyżej-konkrety, konkrety, konkrety. Plus za atmosfere, jasne informacje, rzeczowe wiadomosci. Poziom turdności rozmowy jest wysoki ale atmosfera nie daje odczuć że jest trudno.

Agnieszka

@Nick czyli można próbować podejmować negocjacje, ale mimo wszystko warunki zatrudnienia dla pracowników są dość wyrównane? A co z dodatkowym systemem motywacyjnym - czy funcjonuje w firmie?

Nick

Można negocjować. Jasno stawiają sprawę jeśli chodzi o warunki. Pełen konkret. Mają chyba dosyć jasny podział i wyrównane pensje dla poszczególnych pracowników.

Adam

Strasznie rozstrzelone te opinie. Napiszcie konkretnie jakie są warunki pracy i ile da się zarobić jako kierownik robót np. Bo to że ktoś pisze że marne pieniądze to jest bez podstawne, bo jesli zmienia się prace to na lepszą i na starą zazwyczaj się narzeka.

Agnieszka

A na jakie benefity mogą liczyć pracownicy REMBOR GENERAL Sp. z o.o. Sp. k.?

Agnieszka

@RahimElSzero z czego się śmiejesz?

Jacek

Jakie są zarobki dla elektryków?

Maxi

U nas na budowie kierowniczek wpadł na pomysł i zrobił studenta-praktykanta swoim niby zastępcą od nadzoru robót. Małolat dostał adrenaliny zaczął wygadywać bzdury na ludzi że chodzą do WC,wprowadzać idiotyczne pomysły bo nigdy nie pracował na budowie. Chciał auto służbowe... Było i śmiesznie i wk... ogólne

Maxi

U nas na budowie kierowniczek wpadł na pomysł żeby praktykanta-studenta zrobić takim niby zastępcą i kazał mu rządzić. Młody dostał adrenaliny na ludzi zaczął gadać że chodzą do WC, wymyślał takie idiotyzmy swoje pomysły że tylko się było śmiać albo wk.... Małolat nigdy nie pracował na budowie. Pytał o auto służbowe... Ale jaja !!

maggi

Witam . Pracowałem jako operator,firma jak najbardziej w porządku.Pełne świadczenia,kasa ok.Chcesz podwyżkę,jeśli na nią zasłużyłeś jak najbardziej dostaniesz.Atmosfera b.dobra,wiadomo nigdzie nie będzie sto procent,nie da się wszystkich lubić,ale w moim to jest 99% pozytywu.

karolek

Wiesz co nie wiem czy wogole sa jakieś prowizje czy premie jako pracownicy budowlani, co innego kierownicy podejrzewam ze jak wyrobią sie może z wykonywanie, wszystkich umów i budowli to pewnie maja a czy zwykli pracownicy to nie sadze gola podstawa chyba

Zostaw opinię o REMBOR GENERAL Sp. z o.o. Sp. k. - Tomaszów Mazowiecki

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie REMBOR GENERAL Sp. z o.o. Sp. k.