Opinie o REMBOR GENERAL Sp. z o.o. Sp. k.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie REMBOR GENERAL Sp. z o.o. Sp. k.

www

Konkurencja nie śpi jak widać...Najwyraźniej RG jest na rynku ważnym graczem skoro próbuje się uderzać w najczulszy punkt. Odkąd pracuję nigdy pensja nie spóźniła się choćby o jeden dzień. Wynagrodzenie jest zwykle przed czasem. Najbardziej uderzają w firmę takie uwagi ale gołym okiem widać, że to nie pracownicy się wypowiadają. Firma jest na etapie zmian, ale zmiany nie dotyczą ani wynagrodzeń ani kultury pracy.

Lalek

Witam, pracuje w firmie RG prawie dwa lata. Stale na budowie - w Tomaszowie byłem może z 3-5razy. Rozmowa kwalifikacyjna była 3etapowa, na ostatecznej rozmowie obietnic było bardzo dużo. Żadna z nich nie spełniona (jedynie kasa, zgadzała się zawsze była terminowa BYŁA bo ostatnie 3 razy kilka dni po terminie) Polityka firmy gdy zaczynałem odpowiadała mi (mimo nie spełnionych obietnic) praca dawała satysfakcję. Obecnie polityka firmy zmieniła się w sposób niezrozumiały - głównie niezrozumiały dla osób które ja wprowadzają takie odnoszę wrażenie. „Czuc w powietrzu” złe się dzieje. Sam fakt mówiący o tym ile ludzi zostało zwolnionych bądź sami odeszli jest przeogromna. A wiec pytając mnie czy polecam prace w firmie Rembor? Gdy zaczynałem tak polecam, obecnie radzę - trzymaj się jak najdalej.

Administrator

Czy poleciłby ktoś z Was pracę w przedsiębiorstwie REMBOR GENERAL Sp. z o.o. Sp. k.? Jak tak, to dlaczego?

RG

Pracuje w tej firmie już na tyle długo żeby móc się wypowiedzieć. Pracowałem wcześniej w dużych korporacjach z zagranicznym kapitałem i mam porównanie. Rembor General jest średniej wielkości firmą, która bardzo mocno ceni sobie ludzi oddanych, pracowitych i ambitnych. Obecnie mam wrażenie fimra przechodzi rewolucje, nie każdy to wytrzyma, nie wszystkich zatrzymają. Ale z pewnością zostaną osoby najbardziej oddane. Zarobki jakie ustalisz na rozmowie - dostajesz na konto, zawsze w tym samym czasie. Podwyżkę dostałem. Ludzie fantastyczni. NIe ma żdanych powodów do narzekania. Ja pracuje na budowie. Kontakt z centralą również jest super. Nie spotkałem jeszcze pracowników tak zgranych, chętnych do pracy i poocy jak tu. Zarząd - jak dla mnie, na najwyższym poziomie. Polecam wszystkim. Mam nadzieję, że doczekam tu emerytury.

Michalina

"Rozczarowana" nie dostała podwyżki po okresie próbnym bo ją pewnie zwolnili :)))) każdy tak pisze kto się tam nie nadaje. Fajna firma, próbuje się dostać - pracuje tam znajoma, ale trudno dostać się na stanowisko administracyjne bo awansują swoich stałych pracowników. Moja znajomo chwali sobie pracę pomimo wysokich wymagań i ciężkiej pracy. Ale pracują w super atmosferze, rzadko po godzinach, pensja treminowa, wszystko na umowie, codziennie inne wyzwania. Dla mnie marzenie!

Michalina
@Michalina 04.12.2017 10:14

odeszłam sama, ale faktycznie nie nadawałam się w firmie dla której pracowitość nie oznacza nic, za to plotka jest na pierwszym miejscu :)

Maćko
@Michalina 02.12.2017 08:47

Wszystko na umowie? Część pensji otrzymywana "pod stołem", zero szacunku do pracowników, kompletna dezorganizacja i brak umiejętności zarządzania, dodatkowo napiszę, że jako inżynier pracujesz na budowie nawet po 17h dziennie.

Karola

Wiadomo, że wobec siebie nie jesteśmy obiektywni. Może warto spojrzeć bardziej krytycznie

Czesio1

Nie polecam i ostrzegam wszystkich...pod marketingiem i reklama kryje się prawdziwe oblicze firmy! Zwolnienia,brak szacunku dla pracowników i wykonawców ale to już sami zdecydujcie... tu widzę poniżej jakieś opinie dla postępowania hehe plus za ludzi reszta bez komentarza

newapp
@Czesio1 01.12.2017 17:25

kolejna opinia "rozczarowanej" zwolnieniem! bywa i tak...redukcje są wszędzie. Ci którzy się angażują, wiążą z firmą i dają z siebie wszystko zostają. Pracowałam w tej firmie kilka lat, odeszłam sama pokierowana chęcią zmiany. Do dziś zastanawiam się czy nie był to błąd. Najfajniejsze te opinie ludzi zwolnionych z Rembor General :))) nie identyfikują się z firmą, plotkują zamiast pracować a później zdziwieni, że dostali wypowiedenie...!

Czesio
@newapp 02.12.2017 08:53

W dobrej firmie nie ma takiej rotacji pracowników tyle w temacie

Ja

Pracowałem w tej firmie jakiś czas temu i było naprawdę super!! Sam się zwolnilem z powodów rodzinnych ale rozważam opcję powrotu. Jeżeli jesteś dobry i masz doświadczenie z którego firma może skorzystać to nie ma się czego bać!!! Płacili dobrze i terminowo.Ja w ciągu roku dostałem 3 podwyżki no ale trzeba najpierw coś pokazać i dać od siebie żeby więcej wymagać. Ci wszyscy co tu narzekają porostu nie nadawali się do tej pracy. Widocznie firma nie widziała w nich potencjału. Ja polecam !

Rozczarowana
@Ja 01.12.2017 06:32

Co za ściema. Oni nawet nie dają obiecanej podwyżki po okresie próbnym . Ludzie nie dajcie się zwieść. Jak zastanawiacie się nad zmianą pracy, nie idzie do REMBOR GENERAL, niech wam nie zamydla oczu na rozmowie (bo na niej wygląda wszystko pięknie, a to same kłamstwa)

Rozczarowana
@Ja 01.12.2017 06:32

Co za ściema. Oni nawet nie dają obiecanej podwyżki po okresie próbnym . Ludzie nie dajcie się zwieść. Jak zastanawiacie się nad zmianą pracy nie idzie do REMBOR GENERAL, niech wam nie zamydla oczu na rozmowie (bo na niej wygląda wszystko pięknie, a to same kłamstwa)

MK

Poszukuję pracowników w stosunku do których zostały naruszone przepisy prawa pracy: zwolnienia bez zachowania terminów wypowiedzenia, straszenie dyscyplinarką, brak podania przyczyny wypowiedzenia, opóźnienia w wypłatach, brak możliwości skorzystania z urlopu, bezpodstawne zaniżanie wypłaty

Melak
@MK 26.10.2017 19:06

czy brak podania przyczyny wypowiedzenia to naruszenie prawa pracy? wydaje mi się, że takie prawo właśnie posiada pracodawca...? podobnie z urlopem. Pracodawca przecież może nie zgodzić się na urlop w danym terminie...

K.K
@Melak 31.10.2017 13:50

Gorzej jeśli pracodawca zwalnia z powodu urlopu, na który wyraził zgodę. Nie polecam firmy.

kubawas

Byłem na rozmowie rekrutacyjnej. Są trzy etapy. 1 - rozmowa telefoniczna, na tyle rzeczowa, że od razu dwie strony wiedzą czy warto wybierać się w podróż i poświęcać czas. 2 - rozmowa f2f, same konkrety, plus za rzeczowe i konkretne pytania nie w stylu:co pan wie o firmie:),ale pytania o prowadzone budowy, wielkości budżetów, harmonogramy, planowanie pracy etc. 3 - rozmowa z decydentem. jak wyżej-konkrety, konkrety, konkrety. Plus za atmosfere, jasne informacje, rzeczowe wiadomosci. Poziom turdności rozmowy jest wysoki ale atmosfera nie daje odczuć że jest trudno.

Agnieszka

@Nick czyli można próbować podejmować negocjacje, ale mimo wszystko warunki zatrudnienia dla pracowników są dość wyrównane? A co z dodatkowym systemem motywacyjnym - czy funcjonuje w firmie?

Nick

Można negocjować. Jasno stawiają sprawę jeśli chodzi o warunki. Pełen konkret. Mają chyba dosyć jasny podział i wyrównane pensje dla poszczególnych pracowników.

Adam

Strasznie rozstrzelone te opinie. Napiszcie konkretnie jakie są warunki pracy i ile da się zarobić jako kierownik robót np. Bo to że ktoś pisze że marne pieniądze to jest bez podstawne, bo jesli zmienia się prace to na lepszą i na starą zazwyczaj się narzeka.

Agnieszka

A na jakie benefity mogą liczyć pracownicy REMBOR GENERAL Sp. z o.o. Sp. k.?

Agnieszka

@RahimElSzero z czego się śmiejesz?

Jacek

Jakie są zarobki dla elektryków?

Maxi

U nas na budowie kierowniczek wpadł na pomysł i zrobił studenta-praktykanta swoim niby zastępcą od nadzoru robót. Małolat dostał adrenaliny zaczął wygadywać bzdury na ludzi że chodzą do WC,wprowadzać idiotyczne pomysły bo nigdy nie pracował na budowie. Chciał auto służbowe... Było i śmiesznie i wk... ogólne

Maxi

U nas na budowie kierowniczek wpadł na pomysł żeby praktykanta-studenta zrobić takim niby zastępcą i kazał mu rządzić. Młody dostał adrenaliny na ludzi zaczął gadać że chodzą do WC, wymyślał takie idiotyzmy swoje pomysły że tylko się było śmiać albo wk.... Małolat nigdy nie pracował na budowie. Pytał o auto służbowe... Ale jaja !!

maggi

Witam . Pracowałem jako operator,firma jak najbardziej w porządku.Pełne świadczenia,kasa ok.Chcesz podwyżkę,jeśli na nią zasłużyłeś jak najbardziej dostaniesz.Atmosfera b.dobra,wiadomo nigdzie nie będzie sto procent,nie da się wszystkich lubić,ale w moim to jest 99% pozytywu.

karolek

Wiesz co nie wiem czy wogole sa jakieś prowizje czy premie jako pracownicy budowlani, co innego kierownicy podejrzewam ze jak wyrobią sie może z wykonywanie, wszystkich umów i budowli to pewnie maja a czy zwykli pracownicy to nie sadze gola podstawa chyba

xxx

Ciekawe jak wygląda u nich praca na stanowiskach kierowniczych. Może ktoś coś napisać?

nick
@xxx 13.10.2016 08:37

jakie stanowiska masz na myśli?

Gość

Z tego co widzę, to cały czas pojawiają się ogłoszenia o rekrutacji, więc albo nie ma chętnych, albo potrzebują pracowników na "chwilę", albo robią sobie w ten sposób reklamę. Z tego co mi wiadomo, często zmieniają pracowników (zwłaszcza w jednym dziale), a to niezbyt dobrze świadczy zarówno o firmie jak i osobach na stanowiskach kierowniczych. Nie pracowałem w tej firmie, ale wykonywałem dla niej usługi i co nieco zaobserwowałem.

RahimElSzero
@Ziemniak 12.12.2016 15:06

hahaha

Sielanka
@wera 11.09.2016 11:28

e.g. dział zamówień

Toffi

Pracowałem w Rembor. Firmę oceniam pozytywnie. Znalazłem stricte w wykonawstwie i blisko mnie,gdyby nie to pracowałbym dalej. Teraz mam większą swobodę zarządzania grupą. Natomiast w Rembor kasa była przyzwoita,zus pełny. Nie zdążyłem poznać tzw.układów. Poznałem historię firmy. Mam szacunek.

Toffi

Pracowałem w Rembor. O firmie mam zdanie pozytywne. Znalazłem coś bliżej i jestem bardziej samodzielny,mam możliwość swobodniejszego zarządzania grupą osób i profil stricte wykonawczy co mi bardziej pasuje. W Rembor miałem przyzwoitą pensje,kasa mi się zgadzała a Zus był pełny. Nie poznałem zbyt wielu tzw. układów. Stary pracownik opowiedział mi trochę historię firmy. Mam szacun.

Ignac

Mnie interesuje Tomaszow. Jesli ktos by sie orientowal to bylbym wdzieczny

Ignac

Orientuje się ktoś na jakie mniej więcej wynagrodzenie moze liczyc osoba na stanowisku kosztorysanta (wyksztalcenie wyzsze budowlane, rok doswiadczenia)?

Lajebgjsl
@Ignac 21.08.2016 00:22

Znajomy ( podbna sytuacja jak u Ciebie ) dostał tam śmieszne pieniądze około 2200 netto. Pozdrawiam

maks

Z tego co wiem to w Tomaszowie jest Rembor i Rembor General....a to dwie różne firmy. wiec warto doprecyzowac o którą dokladnie chodzi...?

Tomek
@maks 19.07.2016 10:30

no właśnie, byłem na rozmowie i na podwórku są dwie firmy, Rembor General i Rembor Budownictwo, chyba chodzi Wam o Rembor General, to u nich potrzebują kosztorysanta. Oferowali mi kurs angielskiego, fajnie co?

maks

Z tego co wiem, to w Tomaszowie jest Rembor i Rembor General. I są to dwie różne firmy, więc doprecyzujcie o którą chodzi

anonim

(usunięte przez administratora)

Feny

to fajnie fajnie

Zbych

Firma rozwojowa,budują strukturę.

klient

Jak dodzwonić sie do Remboru ŻADEN numer nie odpowiada to świadczy o firmie WIĘCEJ nie zadzwonie!!!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

zen

też tak myślę że to może i ok być,zależy co kto lubi,jak lubisz kosztorysy to próbuj. Ja nie lubię,nudzi mnie to,natomiast lubię nadzór bezpośredni,organizację na placu budowy,z ludźmi,na gorąco pracę na budowach.

OFI

Byłem u nich na rozmowie kwalifikacyjnej. Powiem że atmosfera bardzo miła.Byłem 30 minut wcześniej,sekretariat poczęstował mnie kawą. Panie z działu HR i sekretariatu przemiłe i merytoryczne. Sama rozmowa przebiegała merytorycznie i bez złośliwości. Wiem co mówię bo mam doświadczenie nawet z tymi firmami wielkimi tylko w nazwie. Pracując u nich zorientowałem się że przyjęli bardzo dobry i mądry model rozwoju,według mnie wzorzec skandynawski,bardzo dobry. Widać że ktoś ma głowę w tej firmie. Nie wiem jak się potoczy moje dalej ale szczerze życzę żeby ten dobry kierunek rozwoju firmy miał super efekt. W polskiej mentalności będzie to troszkę trudne(wiadomo polaczki) ale jest możliwe.

anonim

(usunięte przez administratora)

Oli

z tego co wiem, sami przeprowadzają rekrutację, standardowo co robiłeś ,gdzie itd. jak rozwiązywałbyś problem albo jak zarządzał zespołem,coś z zagadnień technicznych. mogą poprosić o referencje tlf. od ostatniego kierownika, czasem HR przegląda portale zawodowe i fb w net. Zależy kto na jakie stanowisko się ubiega.

Karol

A ile może zarabiać tam inżynier budowy? Tak na początek.

Kim
@Karol 15.09.2015 15:27

Zależy czy skończyłeś studia, czy masz uprawnienia etc. Student na ostatnim roku zarobi tam około 3 tysięcy netto. Pozdrawiam

andwer

Nie polecam atmosfera sztywna nie zatrudniają fachowców tylko naganiaczy i myśliwych w postaci BHP aby ukarać 1000 zł za nie manie ka-ka-kasku lub okularów a prace typowo budowlane wykonują operatorzy sprzętu i kierowca nie dajcie się nabrać firma DRUCIK wypłaty nieterminowe

Podwykonawca

NIE POLECAM WSPÓŁPRACY Z TĄ FIRMĄ!!! Na każdym kroku próbują podwykonawce oszukać (kara za karą żeby wyciągnąć jak najwięcej, w jednym miesiącu dostałem 4500zł samych mandatów - i za wszystko obciążenia). Żeby wy faktorować wszystko musiałem jeździć jeszcze 2 miesiące, później jeszcze zwrot kaucji masakra. Jeszcze i nikt nie będzie chciał z nimi współpracować. OSZUŚCI !!!

Bubel

Zastanawiam się dlaczego tak duża firma nie posiada w swoim szeregu pracowników, którzy potrafiliby udzielić celnych porad odnośnie dalszej czy początku kariery w Remborze. Wydają się być firmą dużą, samodzielną z nowymi horyzontami, jednak czy takie same warunki można spotkać będąc już ich pracownikiem?

anonim

Pracowałem umysłowo. Nie polecam. BARDZO SŁABE pieniądze. BEZNADZIEJNA atmosfera pracy. WYZYSK. Zatrudniają niedouczonych podwykonawców i kadrę.

mateusz

Nie polecam naprawde tej firmy

pracownik

[usunięte przez moderatora] niekompetencja brud bałagan na budowach dozór beznadziejny praca po 12 g.za8zł.na godz.chaos [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nie koniec jeszcze się odezwe

?

To się tam zatrudnij. Pracowałem tam 10 lat Był czas że było bardzo dobrze. Pieniądze niezłe ale atmosfera i kultura pracy beznadzieja.

omega s.c.
@ 05.09.2013 15:40

No niestety ,ale się nie zgadzam. Podejrzewam ,iż Pan tam pracuje ,albo ma jakiś cel poprostu ,żeby wychwalać tą pseudo firmę.

rem

mój znajomy chwali sobie tam pracę, obecnie pracuje sam na czteroosobową rodzinę, ma ponad 5000 zł rat za nieruchomości i nowy samochód, stać go na coroczne wyjazdy zagraniczne do 5gwiazdkowych hoteli, ma lokaty w bankach ostatnio kupił sobie bilety na inaugurację EURO2012, to musi być firma przez duże F

bocian polski
@nieznajomy 18.04.2017 00:31

Niepoważną stronę firmy poznasz dopiero po tym jak zaczniesz tam prace. Bedziesz miec okazaje do przypatrzenia sie "profesjonalizmowi" z bliska, bez opakowania marketingowego, na ktory taki nacisk jest kladziony. Te ich gierki marketingowe sa zalosne, poswiecili by wiecej czasu na patrzenie na czlowieka, to w dluzszej perspektywie wyszlo by im zdecydowanie lepiej na zdrowie. Najlepiej opowiedzieliby ci o tym ludzie ,ktorzy ostatnio odeszli badz zostali zwolnieni.

Foka
@rem 05.07.2012 16:05

Bo pewnie jest prezesem i z tych mandatów jeździ na kanary z całą rodziną.

Zostaw opinię o REMBOR GENERAL Sp. z o.o. Sp. k. - Tomaszów Mazowiecki

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie REMBOR GENERAL Sp. z o.o. Sp. k.