Sienkiewicz Mat-Bud Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 58 ocen.

Opinie o Sienkiewicz Mat-Bud Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sienkiewicz Mat-Bud Sp. z o.o.

Patrycja

@pozoor, a jakie stanowisko pracy się zwolniło? Z tego co wdziałam na żadnym portalu z ofertami pracy nie zamieścili informacji, że firma kogoś poszukuje? Na stronie internetowej podany jest adres mailowy i na niego należy bezpośrednio składać CV, jednak nie wiadomo na jakie miejsca pracy? Ktoś z Was posiada takie informacje?

pozoor

A widzę, że Adrian odszedł i nie ma kto Pana wiecznie zarobionego Zastąpić--

Stary brygadzista

Siema miło się czyta że mnie dobrze wspominacie .jak mi zagwarantują takie wypłaty jak w firmie gdzie teraz pracuję oczywiście bez nadgodzin to jestem skłonny do was wrócić .pewnie Piotr by nie był zadowolony.zato jak się zwalniałem był wniebowzięty .

Wielbiciel
@Stary brygadzista 17.05.2017 23:49
Siema miło się czyta że mnie dobrze wspominacie .jak mi zagwarantują takie wypłaty jak w firmie gdzie teraz pracuję oczywiście...

Co ty Elvis?Najlepszego brygadziste (Fachowca!)z zbrojarni chcesz wygryś?

lepszy
@Stary brygadzista 17.05.2017 23:49
Siema miło się czyta że mnie dobrze wspominacie .jak mi zagwarantują takie wypłaty jak w firmie gdzie teraz pracuję oczywiście...

Tomek jest lepszy

Niedługo odchodzę w hoy

No i jak tam panowie podwyżki ? Takie podwyzki ze wypłata wychodzi taka sama. Nawet ukrainie dali większe stawki niż polakom

Były

Ludzie omijajcie tą firme szerokim łukiem chyba że lubicie być traktowani jak szmata to wtedy jest to firma dla was .

odbiorca

Panowie,przenieście się do BREJNAKA,z tego co się orientuje to maja tam bezstresowa pracę,nikt nad głowa nie stoi

Niedlugo kolejny

I jak bym ktoś na rozmowie u dyrektora na rozmowie o podwyżkę?

Były pracownik

Kiedy wreszcie prezez zrozumie że zła kondycja firmy jest spowodowana tragicznym zarządzaniem, przestańcie brać te śmieciowe zlecenia i pierdoły. Po cholere macie tyle handlowców co oni właściwie robią wywalić na zbity pysk. A przede wszystkim wywalić tego głupiego kierownika z babska!! Ciągnie tą firmę na dno, Takiego tumana to dawno nie widziałem.

TB

Z pewnego źródła w warszawie wiem że godziny kierownika są już policzone!

Pracownik

Niestety w tej firmie to tylko to co na papierze się liczy. Premia pomimo zasad zawsze jest uznaniowa. Jak prezes uzna, że go nie stać to nie płaci. Żenada.

Anonim

No to panowie zaczely się obiecywanki.

anonim

No i Titanic uderzył w górę lodową i woda zalewa kolejne pokłady. A ludzie z niego wyskakują aż miło. I kolejni szykują się żeby wyskoczyć za burtę tego tonącego statku. Czy kapitan, który spowodował uderzenie będzie miał odwagę i wyskoczy razem z nimi???

Były pracownik
@t 01.03.2017 08:56
Kapitan z tonącego okrętu schodzi ostatni.

Nie zapominajmy panie kierowniku że Titanic zatonął wraz z kapitanem. Ale nie oszukujmy się Pan nigdy nie był kapitanem tylko popychadlem prezesa.

Anonim
@Były pracownik 01.03.2017 09:52
Nie zapominajmy panie kierowniku że Titanic zatonął wraz z kapitanem. Ale nie oszukujmy się Pan nigdy nie był kapitanem tylko...

Jakim kapitanem. Chyba kotwicą która ciągnie tą firmę na dno.

Niedlugo kolejny

Oho i kolejny pracownik odszedł z dzisiejszym dniem ale z tego co wiem to jeszcze nie koniec masowych zwolnień w śród pracowników a wszystko to spowodowane brakiem kompetencji i poszanowania godności człowieka przez Pana P.SZ

ano

Hehe jak to czytam to mi sie płakać chce. Pracowałem za eliwsa Pracowałem za KW i MG i nie powiem bo najlepiej zarabiałem za wyżej wymienionych to były osoby które znały się na Robocie umiały planować prace dla ludzi organizować dobrze czas pracy UMIELI Czytać Rysunek bardo dobrze. Jak trzeba było postawić się Kiero Czy Dyro to się nie bali tylko stawiali sprawe jasno I BYLI ZA LUDZMI a teraz z tego co widzę to Mały i Łysy… jak Kieroo idzie z Papierami to aż się pocą ze strachu Weźcie sobie to do serca i nie piszcie tu takich głupot JOOP

stary pracownik

Najlepiej na robocie to się znali MG i KW jak przestali w rogu przy kawie i papierosku dwa trzy razy dziennie po 30 min sobie knuli komu premie zabrać i dopisywali sobie godzinki

t

Może się przedstawisz jak jesteś taki kozak w pisaniu anonimów a tępak to cie zrobił i nie skacz bo jesteś za mały i mnie nie strasz bo możesz się grubo pomylić.

nowy

Panowie, jaka firma takie kierownictwo. Nawet na forum wchodzą nam ublizac i wyzywać od nieudaczników. Jeszcze się podpisują jako pracownik. I kto tu jest nieudacznikiem-żal mi takich ludzi.

anonim

Wreszcie ktoś się odważył poruszyć ta sprawę. Zachowanie kierownika w stosunku do pracowników jest karygodne. Taki człowiek nie powinien sprawować takiego stanowiska. Człowiek który wogole nie panuje nad swoimi emocjami. Drze się, bluźni... a jak ktoś zwróci na to uwagę, to się wszystkiego wypiera. Dobry pomysł, trzeba gościa nagrac.

Zaniepokojony pracownik

Ostrzeżenie do kierownika Szymańskiego Kolejny wybuch w kierunku pracownika, wyzywanie od najgorszych(i to najgorsze możliwe przekleństwa), krzyki, wrzaski, upokarzanie skończy się tym że wyjmę telefon i nagram pana panie Piotrze. Potem zostanie o tym poinformowany PIP i wytoczę sprawę cywilną o mobbing i znęcanie się psychiczne. Świadków jest cała masa. § 3. Pracownik, u którego mobbing wywołał rozstrój zdrowia, może dochodzić od pracodawcy odpowiedniej sumy tytułem zadośćuczynienia pieniężnego za doznaną krzywdę. § 5. Przejawem dyskryminowania w rozumieniu § 2 jest także: 1) działanie polegające na zachęcaniu innej osoby do naruszania zasady równego traktowania w zatrudnieniu, 2) zachowanie, którego celem lub skutkiem jest naruszenie godności albo poniżenie lub upokorzenie pracownika (molestowanie).

Robol

Ha ha! Picek nie daj się.

??

Tomek twoją ligę to każdy zna (obłuda,wredność i przypisywanie sobie co ja nie zrobiłem a tak naprawdę jesteś tępakiem który się silizga na czyjejś robocie)wjec skakać do twoje ligi nie będę. I uważaj ściany mają uszy!!!

Pracownik

Wasze komentarze to jakieś jęki życiowych nieudaczników.... Współczuję Waszym żonom, matkom i dzieciom, że mają takie ciamajdy w domu.... Zostawcie robotę, wyjeździe za granicę i pokażcie że macie ja..ja. Kozaczycie pod nickami jak Wam tu źle, bo to nic nie kosztuje... no chyba, że ktoś złoży doniesienie o zniesławienie.

AA

Sienkiewicza nawet już nie stać na znaczki żeby pit wysłać.

Były pracownik

Musiał by chyba z pół roku pracować na tego iphona przy tych waszych śmiesznych wypłatach

TB

Jak chcesz coś powiedzieć to naucz się poprawnej Polszczyzny. Żyj sobie w swoim świecie i mnie nie zaczepiaj i nie skacz bo to nie twoja liga! A jak chcesz się popisać to kup sobie najnowszego iPhona i pochwal się kumplom.

Cwaniak

Nie cwaniakujcie wy tu wszyscy.

Jidasz

Scisly i Kalisz zarządzają ta firma jak kolchozem na syberii. Typowe komunistyczne podejście i traktowanie pracownika jak śmieciami. To już pgry w Polsce były lepiej zarządzane niż ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Niewolnik 1,5

Wszyscy juz wysłali pity do pracowników tylko oczywiście nie Sienkiewicz. Termin na wysłanie pitow do pracowników jest do końca lutego. Zobaczymy czy dojdą. Jak nie to z całą premedytacją składam oficialna skargę w urzedzie skarbowym. Nie pozdrawiam

Robol nr 2.

Mam radę dla prezesa Sienkiewicza, zamknij ta firmę w cholere zaoraj cały plac i nasadz chrzanu w tym miejscu. Bo tylko do tarcia chrzanu ten zarząd się nadaje.

gość

Z urlopem tez sobie żarty robia - nie dostaniesz dnia urlopu jeżeli nie opowiesz kierowniczkowi co będziesz robił w tenże wolny dzień. Panowie, czy to nie podlega pod sąd pracy? Nie dość, że w zakładzie warunki są jakie są, to jeszcze cie nękają psychicznie.

anonim

Tak jest, z takim zarządzaniem i podejściem do pracowników firma płynie jak Titanic na górę lodową. Chyba już za późno żeby nie zatopić tego okrętu. Ruszyła lawina zwolnień i niedługo zostaną tam tylko osoby które są nieporadne i nie potrafią sobie znaleźć pracy, a wiadomo jacy fachowcy są z takich ludzi.

pracownik

No to czekamy na 10 go i roboty szukamy a pany do roboty się przyuczają bo już niedługo sami za....ą. Szef szefów wszystko wie i firmę na nowo zorganizuje se........

były pracownik

a jak się trzyma CZARNA MAMBA, nadal pracuje? czy już się jej pozbyli z firmy tak jak ona mnie, robiła co jej kazała góra. Odejście z firmy wyszło mi na dobre, nie zastanawiajcie się i jeśli macie okazje to bez namysłu, szkoda zdrowia.

Gość

A co,szukasz stołka ?widzę że jesteś tuman ,kto by za was myślał?

Pracownik9

Co trzeba zrobić,,, tak By się pozbyć Ciasnego ii Kalisza....MYŚLIMY PANY...

anonim

Ktoś z kadry chwali swojego kierowniczka... brawo!!! Pewnie Pan G.S. Chwalicie się wzajemnie, klepiecie po ramionach, a zanim się obejrzyjcie będziecie tam sami pracować. Ponad połowa ludzi ma tam więcej pojęcia od kierownictwa. Drogi poprzedniku, kwalifikacje to nie tylko papier po ukończonej szkole, ale przede wszystkim doświadczenie i wiedza oraz brak przeciwskazan do logicznego myślenia - czego brakuje P.Sz.

Pracownik

Z tego, co wiem to KW i MG, sami się zwolnili, a nie ich zwolniono. A odnośnie waszych zarobków – to pensja 2000 tys. jest adekwatna do waszych kwalifikacji. Ponieważ myśli za was Kierownik P.SZ

pracownik

Dla niektórych to prawdopodobnie ostatnia zima a może nawet wypłata. Ileż można robić ludzi w balona? Niedługo dyrektory zakasają rękawy i będą za....ć.

Gość

W ostatnim czasie firma kieruje się dziwnym przekonaniem że wynagrodzenie w kwocie 2000zł jest adekwatne do wykonywanej pracy. Prawdopodobnie wiąże się to z niepowodzeniami zwolnionych KW i MG, którzy nie poradzili sobie na miejscowym rynku pracy. Ale czy można było sie spodziewać czegoś wiecej po obibokach którzy pół dnia spedzali na kawie i papierosku? Wyżej wymienieni mieli wiele do stracenia i wiele stracili ponieważ zarabiali ponad 4500zł. Wy też macie tyle do stracenia?;) Oczywiście nadal pracują tu osoby dla których 2000zł jest to adekwatne wynagrodzenie i z braku perspektyw nadal będą pracować. Mam natomiast nadzieje, że jest grono ludzi którzy w odpowiednim momencie pożegna się z firmą. Najlepiej ze 30 osób po 10marca:) jacyś chętni?

10.02.2017
@Gość 08.02.2017 12:02
W ostatnim czasie firma kieruje się dziwnym przekonaniem że wynagrodzenie w kwocie 2000zł jest adekwatne do wykonywanej pracy....

KW i MG zarabiali po 4500zł a obecnie suma ich wypłat tyle nie wynosi. Tak jest gdy jajko chce być mądrzejsze od kury.

Życzliwy

Niestety RK, MR to takie dzisiejsze Misiewicze, dzięki nim AS to taki Cesarz z bajki Andersena;)

2017.01.04

W każdej firmie jak popracujesz znajdziesz jakieś wady ale zawsze prace możesz zmienić na tą idealną ,gdzie po jakimś czasie dojdziesz do wniosku , że znów jest do d... . Załóż własną firmę skoro tak na wszystkim się dobrze znasz.

ZnudzonyObietnicami

Za rok dwa firma upadnie... Mają potężne długi Park maszynowy jak z muzeum zarządzanie na poziomie Pgr-u... Cieszę się że odszedłem z tej upadającej firmy która cudem pensje jeszcze wypłaca (choć z opóźnieniami). Myślenie zarządu i dyrektorów (szczególnie dupo-liza RK) jak z lat 90tych że to klient ma prosić o produkt...

qkd

Pewnie, że są inne działy, ale chyba nie mają oferty pracy.

anonim

(usunięte przez administratora)

gosc

powrót T L i brygadzisty PG postawił by tą firmę na nogi,oczywiscie drektorek K .i kierownik SZ. muszą odejsc .

GOSC

tak racja brakuje starego brygadzisty ,był za ludzmi i znał sie na zeczy ,nie było sytuacij bez wyjscia . Konrad W. TO pikus przy Pawle,a i Janusz i Dominik nie dorastają mu do pięt.

gosc
@GOSC 29.06.2016 08:40
tak racja brakuje starego brygadzisty ,był za ludzmi i znał sie na zeczy ,nie było sytuacij bez wyjscia . Konrad W. TO pikus pr...

a kowalski moze mu buty czyscic

Betoniarka

W babsku jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Firma sama prosi się o zmianę kierownika na produkcji, w żaden sposób nie można się z gościem dogadać. Ci co tam pracują wiedzą o co chodzi

ciasny

nie polecam tej firmy w Babsku. na olx.pl pojawily sie ostatnio 3 oferty pracy. to nieprawda ze firma dynamicznie sie rozwija, kazdy sie z niej zwalnia! pracownik nie jest szanowany, niezrozumialy sytem premiowy, dzieki ktoremu pracownik nie ma motywacji do pracy. w ogloszeniu jest napisane ze sa komfortowe warunki pracy: pracownicy nie dostaja ubran a tych ktorzy dostali pare lat temu leza juz pol roku na kupie czekajac na pranie. doszlo nawet do tego ze nie ma rekawiczek ochronnych, gdzie w pracy przy betonach powinno to byc zagwarantowane. mam nadzieje ze kierownictwo przeczyta moja wypowiedz i pojdzie po rozum do glowy bo niedlugo sami beda sie paprac tym betonie.

akm
@ciasny 10.05.2016 19:20
nie polecam tej firmy w Babsku. na olx.pl pojawily sie ostatnio 3 oferty pracy. to nieprawda ze firma dynamicznie sie rozwija,...

najlepsze czasy były za kierownika TL i brygadzisty PG

TL
@akm 28.06.2016 12:05
najlepsze czasy były za kierownika TL i brygadzisty PG

Miło czytać, że mnie dobrze wspominacie - a pracy w tej firmie nie polecam! pozdrawiam!

nie polecam

Tragedia nie polecam tej firmy Jeżeli jesteś silny młody i lubisz być dymany to dobrze trafiłeś składaj CV takich ludzi tam potrzebują. Dobrze było za czasów kierownika TL który potrafił walczyć o dobro pracownika . Jeszcze raz szczerze NIE POLECAM !

akm

straszne getto nie szanują pracowników ,mieli dobrych ludzi to nie potrafili ich docenić.kierownictwo tragedia zero kultury szacunku,zwolnili przed świętami w beszczelny sposób pracownika zciągając go z urlopu żeby go zwolnić a gdzie okres wypowiedzenia ,to jest chamstwo ,(ciasnego i mambe pod ściane).nie polecam tej firmy tragedia.oczywiscie ten co dobrze liże ma nieżle taki głąb KK naprzykład.

Gość

Nie polecam tej firmy obiecują śliwki na sośnie.Firma schodzi na psy.Ciągle wszystkiego brakuję, o wszystko trzeba się prosić.Dokładnie j.w od monster gnębią pracowników ciągle im coś nie pasuje,maszyny do produkcji prefabrykatów nadają się na złom.Nie ma dnia żeby coś się psuło. Do tego w zakładzie W Basku zatrudnili na stanowiska kierownicze niekompetentne osoby które nie znają się kompletnie na produkcji.Można rzec że gamonie jakich mało.Tyczy się pana Foxa i Czarną Mambę,ta ostania to wyraz chamstwa i nie zadowolenia ,bluźni na wszystkich i wszystko jak szewc.Dwulicowa szuja wygrzebana z podrzędnej budowy .W innej firmie długo by miejsca nie zagrzała,ale tu dostosowała się potrafiła wylizać komu trzeba.

monster

słabo i robi się jeszcze gorzej, z miesiąca na miesiąc bardziej gnębią pracowników produkcyjnych a sami nic już nie w biurach. Na 80 osób produkcyjnych jest już 65 osob biurowych:)

Zostaw opinię o Sienkiewicz Mat-Bud Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sienkiewicz Mat-Bud Sp. z o.o.