Piekarnie Cukiernie Putka

Ząbki - Piekarnia Putka

3. Opinie o pracodawcach Jawczyce
  5. Opinie o Piekarnie Cukiernie Putka

Opinie o Piekarnie Cukiernie Putka Jawczyce

Nie przegap nowości o Piekarnie Cukiernie Putka!

Piniata

16.07.2020 13:03

Jakie są godziny pracy sprzedawcy? I jak wygląda podstawa wynagrodzenia w Warszawie? Ewentualne premie są każdego miesiąca?
    Fiolla

17.07.2020 11:45

To już kwoty podane z premiami maksymalnymi czyli 15% od kwoty brutto i 300za frekwencja.
    Mina

21.07.2020 21:25

Chyba przesada.Pracuje 7 lat i tyle nie mam.
    Jaśka

17.07.2020 21:52

Witajcie, napisałam wcześniej na tym forum ale widzę że coś nie w smak komuś bo zostałam usunięta. Napiszę raz jeszcze. Firma zatrudniła bardzo dużo Ukrainek które pracują całe dnie. Dzięki temu my polaczki nie mamy absolutnie możliwości dorobienia do pensji. Ponosimy całkowitą odpowiedzialność i jeśli się nie wywiążemy ponosimy konsekwencje. Chciałabym abyście wszystkie które macie na swoim punkcie Ukrainki zagoniły je do roboty, nie dawajcie je na kasę i do papierów. Jeśli zrobicie inaczej to gwarantuję że po jednej zmianie wy padnieciie na gębę z pensją pełną łez. Trzymajmy się teraz razem i wspierajmy bo za rok może okazać się że we własnej Ojczyźnie będziemy pachołkami. Dziewczyny nie liczcie na wdzięczność ale pamiętajcie że w jedności siła!
    Ciekawska

19.07.2020 20:47

Mówisz ze jest bardzo dużo Ukrainek. To znaczy ile?
    IVECO

13.07.2020 12:39

dlaczego jak został obniżony vat to cwny pieczywa są wyższe?Tak na przykład chleb sitkowy już kosztuje 3.65 a jakość nie lepsza.To jest dziwne???.....
    Nn

13.07.2020 20:38

Firma dostosowała ceny do VAT. Jakość pozostaje bez zmian.
    Rafik

13.07.2020 18:11

Putka w jednej piekarni ma ceny wyzsze a w 2 ma niższe nie czaje tego
    Babi

13.07.2020 18:49

To jest uzależnione od standardu piekarni. Przy standardzie premium ceny są delikatnie wyższe :) Pozdrawiam

29.06.2020 10:02

Jak wygląda podstawa wynagrodzenia w Piekarnia Putka?
    Basia

01.07.2020 17:31

A co ma? Duże są różnice w podstawach?
    Fiolla

05.07.2020 11:31

To prawda. Teraz stary pracownik ma mniej niż nowy po próbnym okresie.
    filia piekarni czajewicza

02.07.2020 17:17

w zeszlym tygoniu kupowalam pieczywo w sklepie na czajewicza w piasecznie, pani ekspedietka, pani Marta ,byla nie miła ,nie grzeczna .Ta pani nie powinna pracowac z ludzmi ,klienci ją denerwują i staje się opryskliwa,chcę zaznaczyc ,ze często kupuję w tym sklepie i byłam świadkiem innej sytuacji . pozdrawiam agnieszka B.
    Nins

02.07.2020 20:29

A czy pani była miła?Czy miała pani maseczkę.Kazdy może mieć gorszy dzień.Z doświadczenia wiem że jeśli klient jest miły to ekspedientka odpłaca tym samym.Trzeba przyjrzeć się swojemu zachowaniu czy było się w porządku.Pozdrawiam.(usunięte przez administratora)

29.06.2020 20:36

30.06.2020 14:59

Nie wygaduj głupot.Pracuje 7 lat więc to chyba o czymś świadczy.Nie dają umowy tylko tym którym nie chce się pracować i myślą tylko o kasie.Idealnie nigdzie nie jest ale jak uczciwie i dobrze pracujesz to możesz dobrze zarobić(usunięte przez administratora)!
    Magnolia

30.06.2020 16:23

(usunięte przez administratora) Wręcz jest odwrotnie, z miłą chęcią wezmą taką osobę. Pewnie nie wzięli/zwolnili Cię z innego powodu a teraz składasz winę na niepełnosprawność.

14.06.2020 19:25

Ja byłem równo miesiąc na zwolnieniu od 01 do 01 i moje wynagrodzenie było bardzo dobre bo w poprzednich miesiącach dostawałam dobre wypłaty miałam sporo nadgodzin . Więc to prawda że zwolnienie jest liczone że średniej z kilku miesięcy . Polecam
    Magda

13.06.2020 05:35

Proponuję iść w obecnej sytuacji na zwolnienie lekarskie . Nie wiem czy wiecie zwolnienie jest liczone z kilku ostatnich miesięcy dochodów (średnia dochodu z 6 miesięcy ) W ten sposób wasza wypłata będzie większa niż jak byście miały pracować za 2300 zł po mimo że nie dostaniecie premii . Będzie wynosiła około 2700, 3000 . Problem niskich wypłat rozwiązany i przy okazji odpoczniecie po ciężkim okresie .

13.06.2020 21:10

Magda dobrze napisała że średnia dochodu na dany mc jest wyliczana z 6 ostatnich miesięcy mądralo..Jeśli nie wiesz to nie pisz i nie komentuj.
    Nina

14.06.2020 12:08

Nie masz racji.Na zwolnieniu nigdy nie wyciągniesz 3000 ani 2700.Bylam raz cały miesiąc na zwolnieniu bo mocno chorowałam jak weźmiesz 2200 to góra.Ja tak wzięłam z premia bo koordynatorka przyznała mi również premie ta dla ekspedientek.A tak na marginesie myślałam że będzie gorzej w tym miesiącu a było nawet dobrze.Oczywiscie mówię o sobie.Jesli chodzi o dziewczyny z Ukrainy to są w porządku ale też uważam że w tej sytuacji to nie fair że u nas pracują jak podobno dla nas nie ma pracy.Jesli chodzi o CD i sobotę dodatkową to może dostałaś wolne za to bo u nas tak było.

10.06.2020 18:44

Ciekawy

13.06.2020 01:18

Czy jest korona? Podobno robione są testy wśród pracowników.
    Przykro

10.06.2020 16:30

Jest mi bardzo przykro dziś dostałam pensje 2.300 jestem rozgoryczona . Obowiązki takie sama może jeszcze więcej koordynatorka hym obserwować czy ma dobry humor Bo jak nie to zaraz w pięty pójdzie i wyżyje się chodź człowiek nic nie zrobił tragedia brak motywacji do Pracy !!!!
    Pat

10.06.2020 17:14

Pensja tragedia, zgadzam się. Nie wiadomo jak żyć za takie pieniądze teraz. Koszmar

27.05.2020 20:24

Ciekawa jestem kiedy wrócimy do normalnej pracy.Utargi w sklepie przynajmniej moim wracają prawie do normy.Nadal nie mogę pogodzić się z sytuacją że pracodawca nas tak potraktował.2 MSC kryzysu i. Wielką tragedią.Czasami w wakacje i ferie były gorsze utargu i nie było paniki.Wydaje mi się że pochopnie podjęli decyzję o cięciach.Teraz mają zdemontowanych zestresowanych pracowników.Ciekawe czy z tych dopłat od rządu wynagrodzą nam nasze krzywdy.!!!!
    Firma

09.06.2020 21:47

To chyba jesteś małym przedsiębiorca . Dla dużych firm jest a przynajmniej miało być . Po mimo normalnych obrotów i zamówień kilka firm nie tylko Putka obcięli ilość godzin licząc na dofinansowanie od państwa , warunek był 3 miesiące .Ale nie wiem dla czego już przywracają , coś poszło nie tak . To budowlanka nakręca rynek a ona jak dobrze wiemy nie stanęła . Więc przestań pierdzielę że 10 lat będziemy wracać do tego przed epidemia . Zgodzę się że turystyka najmocniej ucierpiała , pozostały rynek wyszedł prawie bez szwanku . Zamówienia na meble są większe do roku poprzedniego . Kryzysu nie ma . Ta jak mówią o cenach np. truskawki w telewizji że będzie drogo po 20 zł ja dziś kupił po 5 zł . Nakręcanie ludzi bez sensu
    Nina

10.06.2020 08:55

Zgadzam się z Tobą.Rozumiem zakłady które nie mogły pracować.Ale w handlu jest troszkę gorzej ale ludzie muszą jeść i kupują.Co prawda mniej bo boją się o finanse.Uwazam że w naszej firmie panika była przedwczesna.Pogodzilam się z sytuacją czekam co będzie dalej.Nie mam siły już płakać i się denerwować to nic nie da.Tylko drodzy pracodawcy zrozumcie że firma to również pracownik a im bardziej zadowolony to dla was lepszy zysk.A karma wraca.Czy nie lepiej dać zarobić swojemu a nie obcokrajowcom oni nie pracują lepiej od nas .Oni nabijają godziny my dajemy coś więcej zaangażowanie!
    Pracownicy

09.06.2020 22:01

Dziewczyny proponuję nie przychodzić więcej sobót jak było ustalone (czyli 2 w miesiącu ) nie robić CD po 13, 14 godzin skoro nie chcą płacić za nadgodziny . Wiemy jak ciężko jest pracować po tyle godzin tygodniowo wcześniej były płacone nadgodziny to warto było się męczyć a w obecnej sytuacji , każda przelew dostała .Za tą kasę można iść do Biedronki , Lidla pracować po 8 godz mieć 10 dni wolnego i zarobisz tyle samo a może więcej z premią jak nie będziesz chodziła na zwolnienia . Solidarnie odmawiajmy pracy po tyle godzin bez odpowiedniej zapłaty

14.05.2020 10:38

Dla mnie ta cała firma to jedna wielka kpina. A ekspedientki to takie pachołki co by zapieprzaly jak mrówki A reszta zbija bąki w biurze i jeszcze robić za nie wszystko A jak raport źle zepniesz spinaczem to i premie zabiorą. Zero sprawiedliwości w tej firmie i zaufania brak. Panie koordynatorki zrzucają wszystko jedna na drugą co by siebie wybielic 'Co złego to nie ja' A szefostwo tej jak że RODZINNEJ firmy to chyba nie ma pojęcia co się dzieje niżej. Pozdrawiam i nie polecam

14.05.2020 20:26

Ty też z rodziny że tak bronisz ? Spaść to można z drzewa ewentualnie
    Nieznajoma44

09.06.2020 09:24

Jak Ci tak źle to zmień prace . Inne firmy z tej samej branży pozwalnialy dużo osob. Ciesz się ze masz prace a nie narzekasz . W lidlu dali podwyżki wiec rekrutuj ! Miłego !!!
    Biala

06.06.2020 20:32

Im bliżej wypłaty, tym bardziej zaczynam się stresować co nas czeka
    2 letni pracownik

06.06.2020 20:56

Jak to co nas czeka chude miesiące
    Klientka

04.06.2020 09:45

Jestem bardzo zadowolona, że w końcu można kupić tartę w waszych piekarniach. Nie mogłam się doczekać, bo nie ma lepszej na rynku. Jadłam w Lubaszce, ale to nie to samo co w Putce.
    Niki

29.05.2020 19:17

Witam czy w naszej firmie mamy coś takiego jak Związki Zawodowe

30.05.2020 20:27

Nie.Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.
    Kazia

28.05.2020 05:04

Na naszym punkcie też niewiele spadły utargi. Roboty dużo, bo przecież okrojony skład. Jeszcze wymyślają kontrolę czystości, bo nic nie robimy to sprzątać możemy, a przy okazji premie zabrać bo zawsze do czegoś można się przyczepić. Firma biedna a my nie. Grafiki na czerwiec - tragedia. Ogólnie firma ma gdzieś pracowników, tylko u nich kasa ma się zgadzać, a reszta nieważna.
    Lokaj

28.05.2020 10:14

Do wzięcia z tarczy jest około 20-25 milionów, państwo opłaci firmie pracowników a czysty zysk do kieszeni. Każdy chce zarobić ale nie każdy jest pracodawcą????
    Była pracownica

22.05.2020 08:52

Pracowałam jako ekspedientka ponad 2 lata i szczerze? Nie mogłam na nic większego narzekać. Pensja ok, nadgodziny nieobowiązkowe - wyjątek przed świętami - ale to chyba dobrze bo jak masz ranną zmianę to i 3-4 ledwo dają radę. A po południu zawsze ktoś wychodził do domu. Jeśli było się pomocnym koordynatorce typu zostanie trochę dłużej bo komuś coś wypadło, czy możesz zostać na CD to i potem koordynatorka pomagała, nigdy nie spotkałam się z odmową koordynatorki (Ani), jak miałam pilną potrzebę to wychodziłam wcześniej, dostawałam wolne, przychodziłam chwile później. Wszystko zależy od naszego nastawienia. Wszyscy jesteśmy ludźmi.
    Nowa

22.05.2020 09:34

To czemu już nie pracujesz skoro tak dobrze ci było
    Była pracownica

24.05.2020 22:39

Bo skończyłam studia (zaoczne) i znalazłam prace w zawodzie. A forum jest od tego aby wydać swoją opinie, nie tylko negatywną ????
    ONA

21.05.2020 14:55

Firma pseudo rodzinna. Góra nic nie wie co się dzieje na dole. Koordynatorki słuchają swoich szpiegow na sklepie A nie normalnych ludzi. Firma idzie na psy. Nie polecam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Piekarnie Cukiernie Putka?

Kontakt - Piekarnie Cukiernie Putka

Sadowa 36 05-850 Jawczyce

Zuza

08.04.2020 01:12

Proszę mi odpowiedzieć, czemu w niektórych punktach do piekarni może wejść tylko jedna osoba, skoro wyszło zarządzenie które mówi że do jednej kasy mogą stać trzy osoby... I takim sposobem ludzie stoją przed sklepem.....zniesmaczeni

09.04.2020 10:11

Dzięki Bogu jest ładna pogoda więc bez przesady nie widzę problemu. Proszę na takie wpisy nawet nie odpisywać. Zdrowych Świat Wielkanocnych dla wszystkich i więcej wyrozumiałości
    Kkk

18.05.2020 16:56

Bo na 15m2 moze byc 1 osoba

10.04.2020 19:48

Zastanówmy się ? Mniej godzin sklepy otwarte , obroty spadek o około 30% . Ja wypłatę dostałam bez zmian . Zapytajcie pielęgniarek czy dostają coś ekstra ? Robią nadgodziny to mają , za darmo to nikt ci nic nie da . Mam propozycję żebyście się podpisywały . Za kilka miesięcy to będziecie robić za połowę wypłaty i Die jeszcze cieszyć że ja macie . Szanuj szefa ( pracę ) swego bo możesz mieć gorszego . Mam nadzieję że te płaczki zwolnią się z pracy skoro im tak źle i zawsze są niezadowolone , bo poco mają pracować w tak kiepskiej formie . Jesteście żałosne Mogę się założyć że jak przyjeżdża koordynatorka to pierwsze wchodzicie im w d.pe
    Ktoś

13.05.2020 23:49

A ty czemu się nie podpisałaś/łeś ?

14.05.2020 10:29

Tak, właśnie jest.
    Kiki????

06.05.2020 14:38

Dziewczynki zawsze stawiajcie się też po drugiej stronie czyli pracodawcy nie tylko pracownika , jeśli razem zepniemy tyłki i każda strona zrobi wszystko żeby przetrwać ten trudny czas to damy radę i jeszcze # BĘDZIE DOBRZE????

13.05.2020 15:10

Rozumiem ale czy przez te wszystkie lata firma nie ma żadnego zaplecza finansowego aby teraz nie krzywdzić najsłabszych.Dochody na sklepach nie spadły drastycznie nie przesadzajcie.Sa punkty że nawet wzrosły obroty więc po co to wszystko.Ludzie mniej kupują bo boją się jak my o pracę lub ja utracili i oszczędzają.Chciwosc to zła cechą.
    Iwo

13.05.2020 17:29

Idziecie na przymusowe urlopy, bo firma zatrudnia na trzy dni próbne nowe osoby, a po trzech dniach próbnych dowodzenia i następni.
    Eugenja

05.05.2020 19:51

Zaczyna się źle dziać w firmie

12.05.2020 19:51

Są też firmy że nie ucinają pracownikom lub dają aneksy do zmiany zatrudnienia a u nas wszystko na słowo.

13.05.2020 15:05

Ja też się cieszę że ja mam ale pracownika się szanuję bo my pracujemy ciężko na sukces firmy pustka.Sami wypisują to w mailach jak to są dumni z nas i razem pracujemy na sukces.Ale to już nie ważne bo jest do wyrwania kasa od rządu i zapomina się o wartościach.Firma rodzinna każdy myśli o swoim (usunięte przez administratora)
    Roza

13.05.2020 11:17

Dokładnie tak. Nikt nas nie zwalnia z czynszu, z oplat, kredytów. Nie dostajemy pomocy od panstwa w formie jakiekolwiek tarczy. Pracujemy tak samo a nawet więcej. Jesteśmy na czas. Wykonujeny swoją pracą solidnie. Czemu odpieraja nam nasze zarobiłone przez nas pieniądze? To my sie narazany codziennie a w zamian mamy jeszcze mniej niz miałyśmy. Wstyd tak traktować pracowników którzy na Was pracują.
    Hahha...

13.05.2020 13:33

Najlepiej jest się szczycić w internecie jak to bardzo pomagają charytatywnie, a za to nam dają ochłapy, odwalamy pracę, wciskamy te ich produkty których niektórzy nie chcą to ciągle cisną jak nienormalni Nam jadą po wypłacie, dla nich jesteśmy nikim za to klient dla nich jest najważniejszy sparwdza się powiedzenie że nie ma ludzi nie zastąpionych....jak widać oni mają nas w (usunięte przez administratora)

13.05.2020 14:58

To jest bardzo przykre jak nas traktujecie.Rozumiem że każdemu jest ciężko.Nam sprzedawcom również.Nie tylko pracodawca ma opłaty my też .mamy dzieci rodziny.Pracujemy na wasz sukces całymi latami poświęcamy zdrowie a wy porostu traktujecie nas jak opłaty.A to że tyle lat zarabiamy dla was ieniadze sprzedając wasze produkty to nie ważne .Planujcie się i dajcie nam zarabiać bo my chcemy pracować.A jeśli już tak ciężko to po co drukuje cię gazetki a przede wszystkim po co Ukrainki z którymi nie ma co robić bo podobno i dla nas pracy nie ma.Zwolnijcie nas grupowo dajcie odprawy i po kłopocie.

10.04.2020 08:47

12.05.2020 20:03

Dziękuję. Za ten wpis.Popieram i dołączam się.!!!!

12.05.2020 20:04

Dziękuję. Za ten wpis.Popieram i dołączam się.!!!!
    Marta

23.04.2020 12:13

Witam, Jest 11:45 sklep przy Romaszewskiego, wchodzę chce kupić pieczywo i niestety zostaje wyproszona bo nie mam 65 lat ukonczonych. Sklep pusty, ani jednego klienta. Musialam czekac do 12. Rozumiem te wszystkie rozporzadzenia ale nie popadajmy że skrajności w skrajność.Do 12 zrobiła się mega kolejka A dwie Panie stojące w środy nikogo nie wpuszczaly.Masakra.

12.05.2020 19:56

Nie rozumiesz że to zarządzenie przez rząd i za sprzedaż w tych godzinach nie seniorowi groziła kara 500zl.chcialabys taka zapłacić chyba nie.Nie do nas pretensja.Na szczęście godziny zniesiono.

12.05.2020 19:57

Misio-pysio

12.05.2020 15:36

Dwa razy się zastanówcie czy pójść tam na 3dni próbne.Problem polega że wcale nie zatrudniają tylko mamią chętnych do pracy bo ich etatowi pracownicy są na chorobowym.

12.05.2020 19:41

Jak to zatrudniają osoby kiedy pracownikom etatowym odbierają godziny bo niby nie ma co robić.Kurde o co chodzi?
    Tomasz

11.05.2020 19:42

Hej,ja pracuję miesiąc w firmie Putka i muszę przyznać że firma jest na bardzo wysokim poziomie! Bardzo fajna atmosfera w pracy,poczucia humoru nie brakuje. Złego słowa nie powiem o tej firmie.Ja jestem bardzo zadowolony z pierwszego wynagrodzenia i oby tak dalej,dziękuję i polecam..
    Beti

12.05.2020 15:15

No ciekawe gdzie tak cię docenili i gdzie ci się tak atmosfera podobała.Ciekawe .
    Baśka Pierdaśka

03.04.2020 17:14

Według mnie jest to nie sprawiedliwe, że dziewczyny które przepracowaly cały miesiąc i przerobily próg narażając swoje zdrowie i życie dostają tyle samo premi i dodatków 300 zł co dziewczyny, które siedzą sobie w domu i są bezpieczne.
    Mery

08.05.2020 15:32

Ale ty (usunięte przez administratora) jesteś siedzą w domach bo mają dzieci ty nie masz to nie zrozumiesz a one co mają nic nie dostawać bo nie z jej winy rząd zamknął zlobki itd, jak pójdziesz na urlop to też masz nie dostać premi za ten czas bo cię nie ma weź się ogarnij
    Beti

12.05.2020 14:13

Ja też już swoje wypłakałam.Pracuje 7 lat na tą firmę a teraz robią z nami co chcą.To jest bardzo nie fair.Nie rozumiem jeszcze jednego po co zatrudniają Ukrainki a nam Polakom obcinają etat i pensje.Ukrainka zarabia 2500 za dawanie na przymus godzin.A nasze dziewczyny siedzą na urlopach.
    Mery

08.05.2020 15:27

Ciekawe jak zobaczą pensje za miesiąc kwiecień ja dostałam 2 tys jakaś masakra zadzwonilam do koordynatorki i ta mówi że premi nie ma już nie chce myślę co będzie za miesiąc jak nie ma nadgodzin i 10%zabrali
    Nnnnnnnn

10.05.2020 15:54

Wypłaty co prawda są mniejsze a za maj będą jeszcze mniejsze może być tak że będzie okrojony etat jeszcze bardziej ale mamy pracę i z tego się cieszmy
    Dorota

10.05.2020 16:45

Oczywiście aby do przodu. Dorabiajmy dalej kosztem Nas samych i Naszych rodzin. Sorki ale akurat Piekarnie, tak samo jak Apteki, Sklepy z Mięskiem itp. są w najlepszej sytuacji w obecnym czasie. Co mają powiedziec ludzie których firmy zostały zamknięte i nie działają od dwóch miesięcy? Widzisz różnicę?
    dziewczyna

22.04.2020 09:41

Dzień dobry, czy ktoś tutaj jest w stanie powiedzieć czy w Warszawie na stanowisku sprzedawca prowadzone są rekrutacje w obecnej sytuacji? Wysłałam wiadomość przez stronę piekarni Putka i zastanawiam się czy zatrudnienie jest w ogóle możliwe.
    Kika

22.04.2020 14:38

Koleżanka mojq chciała się dostać do nas do pracy i nie ma prowadzonej rekrutacji.
    dziewczyna

27.04.2020 10:12

chyba jednak rekrutacje nie są prowadzone tak jak mówi @Kika zero odzewu. no chyba, że jest tyle osób szukających pracy, że nie mogą się przedrzeć przez ilość zgłoszeń w co wątpię. no, nic. szkoda. dzięki za odzew.

06.04.2020 15:09

Rozumiem wszystkie zakazy, nakazy itp.lecz jeśli stoję w kolejce i dobija godzina 10 i mam już wchodzić do sklepu to dlaczego mnie wypraszają? Przecież 15 minut stania w kolejce mi nikt nie zwróci!
    Wyrozumiały Klient

07.04.2020 09:38

Polecam trochę więcej luzu... Dziewczyny mają i tak kiepską sytuację, bo muszą się codziennie zmagać z osobami, które uważają, że to ich wymysł. Słyszą od klientów obraźliwe teksty...a to tylko przez to, że nie mogą ich obsłużyć w danych godzinach...ludzie co z Wami nie tak? Poza tym, za obsługę młodych osob przed 65 rokiem grozi mandat. Jeżeli chcesz byc obsluzony moze zostaw na wejściu od razu z 5 stowek dla dziewczyn, w razie gdyby akurat pojawiła się policja ? ;) Powodzenia dziewczyny i dziękuję za Wasza równie ciezka prace ❤
    Klienttt

22.04.2020 15:24

Bo z pewnością jak wejdzie kontrola i będzie obsługiwany klient między 10 a 12 poniżej 65 roku życia to jej też nikt nie odda za ten mandat . Ludzie trochę wyrozumiałości to nie ekspedientki wymyśliły ! pretensje możecie mieć do rządu który to wprowadził a nie robicie jeszcze awantury w sklepach

18.10.2019 17:39

A ja się zastanawiam skąd się takie biorą u nas?! Tak zwana śliska Gośka, która bierze cd i lata to tu to tam żeby sobie dorobić,a ma długie ręce do roboty, pokręci się ale za żadną konkretną pracę się nie bierze. Fajnie tak.na dodatki pochodzić, jak wszyscy wszystko przygotują, i na gotowe, a z siebie żadnej inicjatywy. Ja rozumiem że to dodatek ale jak już się decyduję to niech pracuję tak jak trzeba. Ksywke ma nie bez powodu, krąży żeby się jakoś prześliznąć, zarobi,a się nie narobi. Koordynatorka ma kogo wcisnąć na dodatek tyle że ktoś inny ma podwójną robotę. Nie wiem jak ją akceptują dziewczyny z puntku na bielanach.
    Zniesmaczona

17.03.2020 21:51

50% A nie 150 %!!!!!!
    Prosta matematyka...

12.04.2020 22:29

Jeżeli nadgodziny są płatne +50% to w sumie są płatne 150% Wystarczy zsumować 100+50=150. Zdziwiona napisała przecież prawdę, a jak nie znacie podstaw matematyki nie wiem czy powinnyście pracować przy pieniądzach, je też trzeba liczyć.
    Grześ

06.04.2020 08:10

Witam chodzę często do Państwa Putka na zakupy ale serio taka prężna firma istniejąca od tylu lat nie noże za inwestować w lepszy konfort pracy dla tych pań, które muszą się znagać z ciężkim klientem? Jeszcze w tych czasach gdzie jest pandemia??? Wstyd Panie Putka.
    Putkers

03.04.2020 15:39

Witam czy Piekarnia przedłuża umowy z pracownikami w takim trudnym teraz okresie?? Czy być może daje wymówienia??
    Nieznajoma

02.04.2020 23:58

Myśle, że sanepid miałby co tam robić!!!

25.03.2020 09:29

Anka Skakanka

30.03.2020 21:06

Co to znaczy siedź cicho? I po co te nerwy w twojej wypowiedzi? Uważam, że każdy człowiek o zdrowym rozsądku się obawia jaka dostanie wypłatę, skoro nie wyrobił godzin nie ze swojej winy i nie wie jak zostanie "doceniony", o ile wogole zostanie. Masz bogatego faceta, że nie stresuje cię nadchodzący dziesiąty? Nie masz dzieci? Kredytu na mieszkanie? To ty siedź cicho, skoro masz duże zaplecze wolnej gotówki i jest ci obojętne jaka kwota pojawi się na twoim koncie.
    kskdjdhiy

31.03.2020 10:01

jak pójdziesz na zwolnienie to dopiero dostaniesz kiepską wypłatę. My się cieszymy że mamy jeszcze prace, bo u mojego męża w pracy wysyłają na urlopy bezpłatne albo dają wypowiedzenia. Naprawdę sytuacja która jest teraz jeszcze potrwa ciągle słychać w innych firmach o zwolnieniach i upadłościach. A wy i tak tylko narzekacie. Puknijcie się w łeb

12.03.2020 10:19

Czy pracownice przy takiej styczności z klientem i pieniędzmi są odpowiednio zaopatrzone w żele antybakteryjne, bo jakoś tego nie widziałem?
    haha

28.03.2020 17:24

A co Ty masz do matek z dziećmi? Do kogo ta pretensja? Myślisz, że ta sytuacja nie dotyka wszystkich? Mam dzieci i jestem w domu, po 6/ 7 godzin siedzę w lekcjach bo nauczyciele zadają więcej niż dzieci robiły na zajęciach, dodatkowo są przysyłane materiały do wykonania z dodatkowych zajęć. Myślisz, że każdemu się uśmiecha taki obrót sytuacji? Reagujesz jak by to wina matek była, że nie pracują. A niektórzy nie mają z kim po prostu zostawić dzieci. Zażalenia to chyba nie pod ten adres.

28.03.2020 17:42

Nikt o nas nie myśli do czasu.Klienci też nie zwracają na nas uwagi .Sami zamaskowani w rękawiczkach ale pokazywanie chleba palcami(teraz zafoliowane)wkładanie rąk za szybę nie zachowywanie odstępu itp.Mysla tylko o sobie.Ale wszyscy nas pozdrawiają i współczują tylko ciekawe czemu nie stosują się do zasad.Na pleksi odgradzające czekamy już tydzień a zagrożenie jest od początku marca.dzieki Bogu nikt jeszcze nie zachorował.przynajmniej o tym nie wiem.Wiec drodzy klienci dziękujemy że jesteście ale proszę pomyślnie o bezpieczeństwie również naszym nie tylko swoim.Nie wypisujcie maili jak to ekspedientki nie zmieniają rękawiczek.Tak czystych rąk jak my mamy teraz mało kto ma.Naprawde robimy wszystko abyście codziennie mogli kupić świeży chleb.Docencie.
    Dorota

22.03.2020 19:14

A ja powiem tak --- na tym forum nie można wypowiedzieć własnej opinii, sugestii czy też podzielić się własnym doświadczeniem . Zaraz uruchamia się hejt , myślę że pisany przez jedną lub dwie osoby tylko pod różnymi Nickami. Ludzie którzy opisują problem chcą tylko być godnie docenione za Swoja pracę. Pracują, często chcą pracować, czasem nie mają wyjścia tylko czy to oznacza że mają przyjmować wszystko co narzuca firma? Jeżeli ja daję w pracy 100% to czemu firma inaczej? Szacunek przede wszystkim, oprócz kasy trzeba też mieć klasę. Nikt nie daje mi pieniędzy za darmo, należą mi się za ciężka pracę. Podejście że jak się nie podoba to możesz odejść jest już dawno nie na miejscu. Traktuj innych jak Sam, Sama chcesz być traktowana ( y) czyż nie jest to hasło przewodnie kierowane do ekspedientek w firmie Putka???
    racja

28.03.2020 16:48

Tu się w zupełności zgadzam. Wiele z nas pracuję najlepiej jak potrafi i pilnuję swoich obowiązków. A zgłaszanie pewnych rzeczy do poprawy nie jest niczym złym. Ale jest tu sporo dupowłazów krzyczących na lewo i prawo, że zazdroszczą, że jak nie pasuję to sobie zmień. Dlatego ja się pytam kim takie osoby są? Bo reprezentują cała gamę swoich wad i braku logicznego myślenia. Nie każdy łasi się na bycie liderem czy podwyżki za podlizywanie, także szacunku trochę. Trzeba zrozumieć, że każdy ma inną sytuację i mogą go nurtować inne pytania czy problemy. A większość osób wykazuję tu totalny brak empatii, a także brak panowania nad sobą.

Zostaw merytoryczną opinię o Piekarnie Cukiernie Putka