Bank Pocztowy S.A.

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 43 ocen.

Opinie o Bank Pocztowy S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Pocztowy S.A.

ja

Witam, zostałam zaproszona na rozmowę w bydgoszczy z rozmowy telefonicznej warunki płacowe 2150 plus premia 200 zl brutto ,max moge zarobic 2350 ....to jak ze sprzedaza, wczesniej pracowalam w banku i mialam minimalna plus premie ze 3-4 do reki wpadala jak sie zrobi plan i troch wiecej...a tu co sa jakies plany? i cokolwiek zrobie 2350 ?????

Kandydat IT

@Paulina Żenada ta rekrutacja 3 gejów na przeciwko Ciebie siada i ironicznym stylem starają się zdyskredytować człowieka!

Paulina
użytkownik zarejestrowany

@Ewelina, a jak przebiegła sama rozmowa kwalifikacyjna?

Ewelina

Cześć, dzisiaj zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko Konsultanta Infolinii Przychodzącej oto co oferuja: -umowa o pracę system czasu pracy równoważny stawkę godzinową 13 zł brutto 3/4 etatu z możliwością dopełnienia pakiet szkoleń produktowych oraz w zakresie technik rozmowy z klientem zdobycie dużego doświadczenia w zakresie obsługi klienta możliwość awansu i rozwoju przyjazną atmosferę czy ktoś mógłby napisać jak to wygląda w rzeczywistośći?

Malina
@Ewelina 21.11.2016, 17:55
Cześć, dzisiaj zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko Konsultanta Infolinii Przychodzącej oto co oferuja: -umowa o prac...

Cześć Ewelina! Pracuję w rekrutacji w Banku. Styl opisu tej oferty nie wygląda na nasz + nasze stanowisko nazywa się "Konsultant ds. telefonicznej obsługi klienta". Proszę Cię o kontakt na m.niesluchowska@pocztowy.pl z prośbą o podanie danych osoby z którą rozmawiałaś i z którą jesteś umówiona na spotkanie. pozdrawiam serdecznie, Malina

była pracownica
@Ewelina 21.11.2016, 17:55
Cześć, dzisiaj zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko Konsultanta Infolinii Przychodzącej oto co oferuja: -umowa o prac...

pracowałam tam przez dwa miesiące...mobbing to najwłaściwsze słowo

olek
użytkownik zarejestrowany

Raczej nie mają dużych wymogów wobec pracowników bo można na spokojnie liczyć na stabilne zatrudnienie @kils. WIadomo tylko czy oprócz podstawy zarobków dorzucają jakieś premie? Takie urozmaicenie jest potrzebne.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

zainteresowany

@Maniek na jakie zarobki można liczyć w IT w Bydgoszczy w POcztowym? np na wspomnianym stanowisku VMWare LInux Administrator?

Scooter

Ile płacą w Centrali w Sprawozdawczości?

Kamil

Miesiąc temu napisałem całą prawdę o funkcjonowaniu banku i kadry zarządzającej, która jakiś czas temu została zwolniona. Administrator strony na prośbę banku usunął wpis. Chyba się mocno wystraszyli! Na rozmowach rekrutacyjnych bedą wam obiecywali że premie będziecie zarabiali w tysiącach. Szukają idiotów i wyrobników, a tysiece to zarabia prezes i jego świta.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Malina

Miker, to zależy w jakim obszarze. Stawki są różne.:)

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Malina

Dzień dobry, wszystkie osoby pracujące w oparciu o umowę o pracę dostają od Banku pakiet benefitów - MultiSport, LuxMed, MultiBenefit, Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych, Ubezpieczenie Grupowe oraz Pracowniczy Program Emerytalny. W razie dodatkowych pytań zapraszam o kontakt bezpośrednio do mnie - m.niesluchowska@pocztowy.pl

meg

Czy ktoś się orientuje jak wygląda praca w dziale windykacji telefonicznej w Bydgoszczy?jakie warunki proponują?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

lilka

Spoko bo u mnie w Stefczyku takie szkolenie są w pakiecie.

Daria

Chyba inteligencja nie grzeszysz to co piszą a to co jest w rzeczywistości to dwie różne kwestie, pracuje tu parę lat i wiem jak jest. Inne banki płacą o wiele lepiej za te same wymagania.

Mała

Tak dokładnie tak jest w tym banku najniższa krajowa tylko to proponują a wymagania takie ze szok niektórzy za parę tysięcy by takich obowiązków Noe przyjęli.

pikus

W ramach socjalu dają jeszcze kartę do lekarza. Lekarza psychiatry chyba jak dobrze pamiętam.

poles

To z takimi kwalifikacjami w Banku Pocztowym możesz liczyć nawet na najniższą krajową. A jak zrobisz 99% planu to zostaniesz wyzwany od najgorszych.

poles

Najszybciej rozwijający się bank w polsce - ja to słyszę już od 10 lat :) :)

Zwój
@poles 05.10.2015, 22:07
Najszybciej rozwijający się bank w polsce - ja to słyszę już od 10 lat :) :)

Chyba najszybciej zwijający się a rozwijający.

kandydat

To chyba jakas sciema z tym BP. Najpierw publikuja ogloszenie na pracuj.pl z nazwa staniwiska oraz klauzura o tym ze nie chca byc oklamywani a potem nie dosc ze uniemozliwiaja zlorzenia cv , a jak sie udajakims cudem uda pytaja i oczekiwania finansowe i tu niespodzianka " wybiez z listy". A tam magiczne slowo "dowolne". Czyli rozumie ze jak podam na rozmwie kwote dowolna tj. np. 10000000000 albo inna to sa w stanie dac kazde wynagrodzenie jakie sobie zarzycze. To niech sie zdecyduja czy szukaja czy nie i czy chca byc oklamywani czy nie skoro sami sobie zapzaprzeczaja. To chyba jakus zaklad pracy chronionej.

pracownik

Masz mocne nerwy i lubisz, kiedy ludzie sporo głupsi od ciebie pomiatają tobą? zapraszam do nas!

pytanie
@pracownik 26.05.2015, 19:29
Masz mocne nerwy i lubisz, kiedy ludzie sporo głupsi od ciebie pomiatają tobą? zapraszam do nas!

pytanie tylko ile dają na takim stanowisku?

pytanie

witam, chciałbym zapytać ile zarabia Koordynator Rozwoju Sprzedaży? posiadam doświadczenie z bankowości i ubezpieczeniach ponad 10lat oraz doświadczenie w zarządzaniu zespołami sprzedażowymi

bankierka

Potwierdzam w pełni, atmosfera na rekrutacji bardzo dziwna, a osoby przesłuchujące - to dobre słowo - zachowywały się, jakby miał przed sobą niepiśmienną chłopkę, a same były laureatkami nagrody Nobla. No i te warunki.... najniższa krajowa. Pracowałam wcześniej w innym banku i takiego cyrku jak w pocztowym nie widziałam. Szkoda tracić czas na rozmowę z nimi.

obiektywny

Byłem ostatnio na rozmowie w bydgoskiej centrali - pierwszego dnia kreślono świetlaną wizję pracy w tym "banku", drugiego miała miejsce właściwa rozmowa kwalifikacyjna. Dopiero wtedy łaskawie wyartykułowano powalające warunki zatrudnienia: umową i pracę za najniższą krajową. Panie rekrutujące zachowywały się tak, jakby orzekały w sprawie o morderstwom, kompletny brak luzu, cienia uśmiechu. Już wyobrażam sobie, jak musiałaby wyglądać u nich praca. Zmarnowałem tylko czas. Reasumując, bank pocztowy - tylko dla masochistów.

Ola

Jaja sobie chyba robisz, nawet ekspertowi ciężko zarobić takie pieniądze i to w dużym miescie - Fornietka,niestety pracuje w tej firmie i jestem 10 osobą która odchodzi w tym roku z mikroodział!!!!! a mowa tylko o 3 punktach, więc sama pomyśle - dyrekcja sie pasti, klienci prostaki traktują cie jak smiecia, w zadnym innym banku nie jest tak zle.

lukasz2000

Do Fornierka. Jeśli chcesz pracować w korporacji dającej możliwości rozwoju i zarobić fajne pieniądze to tak. Warto. Jestem pracownikiem banku Pocztowego od 1 lipca 2014 z umowa o pracę do 3 stycznia. własnie otrzymałem propozycje dalszej pracy ze zmiana stanowiska na poziom wyżej. Jeśli nie masz wyników to żadna korporacja sie nie patyczkuje. Atmosfera w baku jest fajna, dyrektorzy dbają o ludzi, pomagają jeśli tylko ty wykazujesz odrobinę zaangażowania. Nie słuchaj tego co piszą ci powyżej. Lenistwa nikt nie toleruje. Pytanie a pensja? Tak na chwilę obecna podstawa to najniższa krajowa ale od marca będzie wartościowanie stanowisk i podstawa uzależniona od stanowiska. Ale to nic bo pieniadze zarabiasz na sprzedazy bo to jest praca w sprzedaży. Moja średnia prowizja za sama sprzedaż bez wielkich wysiłków i nie wiem jeszcze czego to 3500 netto plus podstawa. Pracuje na małem placówce w małej miejscowości. Polecam bo to dobra i spokojna firma. I nie układy tutaj są ważne tylko doswiadczenie i wiedza.

Fornierka

Dla wszystkich obecnie pilnie szukających pracy, firma Bank Pocztowy S.A. ogłosiła właśnie rekrutację na nowe stanowisko. Proszę was zapoznajcie się z tą ofertą i napiszcie mi czy jest godna uwagi. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Jesteśmy jednym z najszybciej rozwijających się banków w Polsce, świadczymy usługi finansowe w placów... http://www.gowork.pl/praca_podglad,5743925?keywords=&region=

Trala

Niskie zarobki Przedmiotowe traktowanie pracownika Stres Kolesiostwo

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

sadsfsdf

plan zrobić to nie jest problem. ale za niektore produkty ktorymi zrobisz ten plan nie placa albo w ogole albo marnie. miesiac temu 190% wykonania planu- 1450 zł netto wynagrodzenia z podstawą!

mała
@sadsfsdf 14.05.2014, 15:14
plan zrobić to nie jest problem. ale za niektore produkty ktorymi zrobisz ten plan nie placa albo w ogole albo marnie. miesiac...

no właśnie jak już masz żyć w takim stresie pod ciągłym naciskiem,(usunięte przez administratora) i jeszcze latać z ulotkami jak kretyn to już lepiej w innym banku za większą kasę

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

asdasd

2,5 tys. zł netto to pensja już premią za 100% planu!!!1

Leon

Dzisiaj przebrnąłem przez pierwszą rozmowę kwalifikacyjną, teraz czeka mnie następna. Czego mogę się spodziewać na drugiej??

dsfg

wqer - 2013-09-08 09:02:50 opiekun klienta 1600 zł brutto plus premia. premia od 2 do 4 % od kredytu. tylko, że są progi wykonania planu- mnożnik premii 30%, 70 % i przy zrobieniu calego planu 100% tak więc albo robisz caly plan i zarobisz około 2-2,5 tys. zł netto albo zrobisz sporą część i prawie nic z tego nie masz.oczywiście wszystkie premie są kwotami brutto

wqer

opiekun klienta 1600 zł brutto plus premia. premia od 2 do 4 % od kredytu. tylko, że są progi wykonania planu- mnożnik premii 30%, 70 % i przy zrobieniu calego planu 100% tak więc albo robisz caly plan i zarobisz około 2-2,5 tys. zł netto albo zrobisz sporą część i prawie nic z tego nie masz.

sfdsfdfg
@wqer 08.09.2013, 09:02
opiekun klienta 1600 zł brutto plus premia. premia od 2 do 4 % od kredytu. tylko, że są progi wykonania planu- mnożnik premii...

1680 zł brutto + wirtualne premie

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

r

ale marny bot...

niu

czy ktoś wie, jakie są warunki finansowe w Krakowie?

sdf

w sumie... nie chciałbym myśleć, że zatrudniono mnie właśnie dlatego, żeby odstąpić od reguły ;o

sdf

Niedawno składałem aplikacje do Banku Pocztowego do pracy w Centrali i umówiono się ze mną na rozmowę, po której dostałem wiadomość, że zostałem przyjęty. Nadmieniam, że NIKOGO z Banku Pocztowego nie znałem.

kamil

jestem pracownikiem banku pocztowego i nie mam żadnych pleców i myślę że masz takie zdanie bo wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robiłeś ja jestem bardz zadowolony wynagrodznie 3 tys plus jakieś dodatki i praca 8 godzin (usunięte przez administratora) twierdząc sama że spełniasz ich wymaganie nie dziwie się że ci podziękowali bo co ty możesz wiedzieć????????

eskmo

Tak jest w poczcie polskiej, banku pocztowym oparte na kolesiowaniu, trudno tam się dostać, bo tylko po znajomości lub przez rodzine, taki jest rynek bydgoski hermetyczny

Andrzej

Chciałem się zapytać o opinie informatyków z tego banku w oddziale w Bydgoszczy? Mam tam niedługo rozmowę o pracę i chciałem się dowiedzieć, czego mogę się na niej spodziewać?

były pracownik

Płaca minimalna, często tyrasz po 12 godzin(może zapłacą za nadgodziny a może nie) Można robić za 3 a awansu się nie dostanie. Więc nie pisz bzdur!!! (usunięte przez administratora)

pracownik

jeżeli chodzi wam o rekrutację to taki mechanizm odnosi się do większości firm więc nie rozumiem waszego zdziwienia, zwłaszcza w czasach kiedy trudno jest pracę dostać, a to że do Ciebie nikt nie zadzwonił to się nie dziw bo na jakąś ciekawszą ofertę to około 130 aplikacji jest składanych, a na rozmowę max 10 osób jest proszone. Płace niskie, z własnego doświadczenie wiem jednak że wystarczy się zaangażować i wykazać, bez problem można awansować i zwiększyć otrzymywane zarobki bez znajomości

Nick

Przecież tam jest banda kolesiostwa. Nadal wyżej się ceni kolesia niż dobrego specjalistę (nie mówiąc już o szczeblach managerskich - ups - tam pojęcie manager nie funkcjonuje).

jaki bank taka rekrutacja

Kilka tygodni temu złożyłam aplikację w odpowiedzi na ogłoszenie zamieszczone na stronie internetowej Centrali Banku Pocztowego. Według mojej, co prawda subiektywnej oceny, postawione wymagania spełniałam w 90%. Ku mojemu zaskoczeniu nie zaproszono mnie na rozmowę kwalifikacyjną. Odnoszę wrażenie, że była to ustawka pod tzw. "swojego" kandydata. Dziwię się, że tak poważna instytucja pozwala sobie na coś takiego. Podsumuję to krótko: jaki bank, taka rekrutacja!

Zostaw opinię o Bank Pocztowy S.A. - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Pocztowy S.A.