Żabka Polska

Tychy, Plac Świętej Anny 6a

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 146 ocen.

Żabka Polska
3 146 6 1

Opinie o Żabka Polska

Zainteresowana

Hej wszystkim! Czy kobiety też przyjmują na magazyn ? Co tam się dokładnie robi, jakie zarobki i przez jakiego pośrednika ewentualnie można się dostać ? Pytam bo niestety nie mogłam znaleźć informacji. Pozdrawiam

Robo

Ale glupoty piszecie .. Czy ktos z Was kiedys pracujac pod zabka placil za uszkodzony towar ? To niemozliwe bo wszystko maja ubezpieczone

Nick
@Robo 14.02.2018 23:11

Kłamstwo. Za uszkodzony towar płaci niestety osoba która go pakowała. Odejmuja ci kilka stów z wypłaty właśnie za uszkodzony towar gdzie nawet nie możesz sprawdzić który i w jakim zamówieniu się uszkodził. Robią co chcą nie polecam a wręcz odradzam prace tam.

Stefan
@Nick 09.04.2018 14:54

Nie myl pracowników Zabki z pracownikami firm zew. Pracownicy Zabki nigdy nie płacili za uszkodzenia. Ja polecam. Co roku podwyżka. teraz juz mam 3600 + 150 + premia. Kupa kumpli chce sie tu przenieść

Pseudo
@Stefan 20.06.2018 13:19

Dobre, to ilu twoich znajomych już tu pracuje? Bo ja żadnemu bym nie polecił pracy w tym (usunięte przez administratora) którym zarządzają śmieszni ludzi z przypadku. To musisz nieźle w (usunięte przez administratora) wchodzić "kierownikowi zmiany" skoro masz stawkę 3600. A z tymi powyżkami co roku to Cię poniosło. Omijajcie magazyn w Tychach szerokim łukiem, robota w niedzielę i święta za free. Jeden weekend w misiącu wolny.

mtx
@Pseudo 09.07.2018 01:24

Pseudo a dlaczego nie ma żadnych dodatków za niedziele i święta ? W większości firm jest to samo. Nadgodziny są opłacalne ?

Do mtx
@mtx 08.08.2018 11:54

Co w większości firm jest tak samo? Jakie nadgodziny? Ktoś tu pisał o nadgodzinach? Jeżeli chodzi Ci o to że w większości firm tak samo nie płacą dodatkowo za pracę w sobotę i niedzielę to podziel się swoją wiedzą w jakich nie płacą, tak z nazwy wypisz. A w większości Polacy zarabiają 4600zł brutto a ile Ty zarabiasz?

mtx
@Do mtx 25.08.2018 13:18

Idź na formpol system pracy podobny jak na żabce i zarobisz od 3 do 4 tyś na rękę

Wwwwwwwww
@Robo 14.02.2018 23:11

Bzdura ubezpieczenie tak ale i obciazaja jeszcze pracownikow a skad wiem bo pracuje tam za wszystko obciazenia

Wwwwwwwww
@Stefan 20.06.2018 13:19

Dlatego ci co pakuja maja gdzies jak i co bo placa pracownicy z firm zewnetrznych czyli za tych co wala fuche

Batman

Ej Grejcu dalej jeździsz pod wpływem alkoholu autem?! Pamiętasz jak wypiłeś piwo z mikserami pod magazynem a potem wsiadłeś do samochodu i pojechałeś do domu!? Takich ludzi powinni zwalniać a nie Staszka który ludzi ściągał do pracy!! ŻABKA TO STAN UMYSŁU

Tyszanin
@Batman 07.09.2016 01:25

Haha cały Tomasz!

formpol

Witam mam pytanie, czy dobrze się tam pracuje na boczniaku ? Robi się 6 dni w tygodniu ? Ile wychodzisz godzin za miesiąc Pozdrawiam

Do formpol
@formpol 27.07.2018 09:32

Jeździ się tragicznie, Ukraińcy nie patrzą, wchodzą pod wózek a zawsze wina wózkowego( no i kończysz z naganą albo dyscyplinarą). Jeździsz jak między tyczkami. Godzin masz normalnie tylko że robisz systemem gorszym niz 4 brygadówka, idziesz w niedzielę na noc, poniedzałek wolny i potem do piątku, schodzisz sobota rano i niedziela druga zmiana. Bez żadnych dodatków za soboty i niedziele.

formpol
@Do formpol 30.07.2018 10:05

To będę te ścierwa rozjeżdżać, to nie ma tam żadnych dróżek dla pieszych czy coś i wózkowy nie ma pierwszeństwa ? Jeszcze jedno pytanie do ciebie z 2500 na rękę wyjdziesz normalnie ? Przez pośrednika jest stawka 17,86 za godź

Alicja

@Bar Podzielisz się z nami informacją jak wyglądają warunki zatrudnienia? Czy można liczyć na umowę o pracę? Jaka panuje atmosfera w firmie? A może znajdą się inni pracownicy Żabka Polska, którzy zechcieliby napisać na forum jakie mają spostrzeżenia i opinie? Wszystkie merytoryczne wypowiedzi będą ułatwieniem dla osób rozważających aplikowanie tam do pracy.

Stefan
@Alicja 07.06.2018 18:26

pracuje 2 lata a sa tacy co pracuja 5. To chyba o czyms swiadczy?Wszyscy pociskaja tu swoich znajomych bo jest stabilnie i spoko ziomki. umowa pod firme na starcie. na Tychy to nawet nie rekrutuja bo rotacji nie ma.

Pseudo
@Stefan 20.06.2018 13:50

Stefcio zapomniałem się odnieść jeszcze do jednej kwestii, którą poruszyleś " stabilność " W Tyskim oddziale z jednej zmianie ostatnio zwolniło się 4 operatorów wózków (pracownicy z długoletnim stażem), na innych jest podobnie, to jest to rotacja czy może nie. No i tu nawet przyznam Ci rację że rotacji nie ma, bo rotacja by była wtedy gdyby na ich miejsce przyszedł inny pracownik a takich niestety nie ma, brak chętnych. Więc moje pytanie a zarazem odpowiedź do Pani Alicji, czemu jest tak źle skoro jest tak dobrze?

Bar
@Alicja 07.06.2018 18:26

Gdzie teraz nie ma umowy o pracę? Atmosfera jest fatalna od co drugiego pracownika słyszy się że szuka pracy. Jeden na drugiego nadaje, jedna zmiana na drugą. Odradzam pracę w tyskim magazynie. Świątki, piątki i niedziele w pracy za darmo.

Alicja

Witam, chciałabym się dowiedzieć nieco więcej na temat pracy w Żabce. Jaka panuje atmosfera w pracy oraz na jakie stanowiska można aplikować? @Paweł, mógłbyś nam opowiedzieć nieco więcej na temat pracy na stanowisku handlowym? @Pseudo, prosiłabym Cię abyś wytłumaczył mi dlaczego masz takie zdanie a nie inne?

Paweł

Firma ma dobrą opinię jako pracodawca. Chociaż praca w handlu nie jest lekka!!

Miki

Widze ze sie zle wyrazilem. W Kadrach pracuje zjawiskowa Pani. Mile widziany nr tel. Moze ktos poratuje:)

Stefan
@Miki 31.07.2017 18:37

dał bym Ci ale naraże sie spedycji.

Mag

Witam, czy jakiś oddział dostał podwyżki płac? Chodzi mi głównie o magazynierów i operatorów wózków. Jeżeli nie jest to tajemnicą podzielcie się kwotami. Pozdrawiam

Zbigniew
@Mag 04.06.2018 14:40

Wszędzie były i tradycyjnie w Tychach najmniejsze.

Bar

Odradzam pracę na magazynie w Tychach. Zarobki smieszne w porównaniu do innych firm. Praca od niedzieli do soboty bez żadnych dodatków za weekendy. Trzymajcie się jak najdalej od rej firmy.

Czarek

Podpowiedzcie czy firma przyjmuje nowych ajentów?

pr

odpowiedz dla Nick 09.04.2018 14:54 @Robo Jeżeli pracujesz na magazynie żabki i jesteś zatrudniony w firmie podwykonawczej zajmującej sie PAKOWANIEM płacisz za towar który uszkodziłeś jężeli jesteś OPERATOREM WÓZKA WÓZKA WIDŁOWEGO , MAGAZYNIEREM mając umowę o prace podpisaną bezpośrednia z dyrektorem danego centrum logistycznego nie ponosisz kosztów zniszczenia więc jeżeli nie szanujesz czyjejś własności nie wiesz z kim podpisujesz umowe o prace nie wypowiadaj się na forum publicznym tylko zmień prace

Administrator

Co od czasu dodania ostatniego wpisu zmieniło się w Żabka Polska, jeśli chodzi o wynagrodzenia?

Andrzej

Skoro macie odpowiedzialność za zniszczenia wpisaną do umowy to nic dziwnego, że odliczają

Alicja

Czy osoby, które tutaj się pytały o pracę w firmie Żabka Polska zaaplikowały do niej? Macie może teraz Wy jakieś informacje? Może potraficie już odpowiedzieć na swoje pytania i moglibyście to zrobić dla innych użytkowników?

Alicja

@Waldek faktycznie ciekawe są te benefity w Żabce. Myślę, że nie jedną osobę mogą one zachęcić do pracy w tej firmie. @Miki a możesz powiedzieć dokładnie jak wyglądała rozmowa? Jakie miała etapy? Na czym polegał test exela? Na jakie stanowisko aplikowałeś, że musiałeś potrafić korzystać z tego programu?

M
@Alicja 10.11.2017 10:57

Excel....

Olo

Jak tam w magazynie na Szalszy ? Warto tam zaczac prace ? Bo kasa calkiem spoko ?

to ja
@Olo 07.02.2018 17:08

ja też szukam pracy a jakie warunki ci zaproponowali????

Waldek

Pracuje juz 3 lata w tej firmie i jest coraz lepiej. Na poczatku był chaos ale teraz jest spoko.Premie, podwyzki, bony na swieta, paczki na Mikolaja, kumpel jakas zapomoge dostal.Umowa na stale od 2 lat. Jak ktos chce pracowac a nie sie operdlalac to lepiej nie znajdzie. Kasa spoko.

Zbigniew
@Waldek 06.11.2017 17:52

Chłopaku o czym ty rozmawiasz ? Bezrobocie jest na poziomie 6 %. Rzeczy o których wspominasz to na kasie w biedronie są nawet więcej bo jeszcze wczasy pod gruszą i wyprawka szkolna. Paczki i bony na święta to 5 lat temu były bogatsze.

Andrzej

Witam na czym polega robota na zwrotach w Żabce bo dostalem taka propozycje pracy a nie powiedzieli do koncanaczym polega ta praca

Miki

Mialem ciekawa rozmowe.Do tego test excela. Lekko nie bylo. Roboty nie dostalem ale dlugonoga czarnulka prowadzaca rozmowe zrobila wrazenie.

Alicja

Zapraszam do zapoznania się z wywiadem na serwisie gowork.pl http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,220269,wywiad-jacek-spychala i proszę pracowników o zweryfikowanie słów pracodawcy Żabka Polska i podzielenie się tym z innymi użytkownikami.

Bylem na rozmowie

praca na wózku widlowym wysokiego składowania. 3000brutto podstawy plus 400 zl brutto premi (przez pierwsze trzy miesiace ciezko dostac premie) pracują od niedzieli do soboty. zero dodatkow za prace w weekendy. Pracuja takze wszystkie swięta za ktore rowniez nie ma dodatkow. Zero paczek na swieta ani premi swoątecznych. Dziwie sie że tam pracują ludzie...

.....................
@Bylem na rozmowie 11.05.2017 09:53

to nie prawda że na święta nie ma premii i paczek na mikołaja dla dzieci. JAK NIE WIESZ DOKŁADNIE TO NIE WYPOWIADAJ SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

;-)
@Bylem na rozmowie 11.05.2017 09:53

jak mozesz miec dodatek za prace w weekendy i święto skoro masz za to dzień wolny w tygodniu. Na swieta są bony.

Łukasz

Robiłem tam na akcyzie jak się okazało na czarno i nie zapłacono mi za 3 tygodnie

.....
@Łukasz 11.04.2017 07:37

a u kogo pracowałeś ??????????

Alicja

Żabka Polska na swojej stronie opisuje przebieg rekrutacji - http://zabka.pl/pl/kariera/etapy-rekrutacji - zachęcam do zapoznania się. A Wy jakie mieliście wrażenia po rozmowie kwalifikacyjnej?

Bogdan

Widzieliście co daje SPM w swoich ogłoszeniach Warunki płacowe: Stawka godzinowa 13,77 pln brutto 15 pln netto dodatku za każdy dzień pracy 300 pln brutto premii miesięcznej 31 pln netto na miesiąc dodatku na pranie odzieży 100% do stawki godzinowej za pracę w weekendy Danone i Huf tez mocno podgonili - ciekawe jak zareagują nasi Robi się ciekawie

Robot

Na pewno, ale za 1900 zł na rękę to nie znajdą. Niech ukraińców wyślą na kursy. haha

Oww

Co za magazyn powstaje jak się jedzie na Fiata? Pewnie będą potrzebować wozkowych

igus

Nie przypominam sobie @dawid żeby w niewolnictwie dawali umowy o pracę i szereg benefitów a tutaj jednak tak jest

KIEROWCA Tmk

W KONCU NOWA PANI DYSPONENT. MIŁE ZMIANY!!

General
@KIEROWCA Tmk 23.09.2016 15:30

dyspozytor? Jaka?

;-)
@General 26.09.2016 00:02

chodzi pewnie o Dorotę M.

Lufa

Grejc to stan umysłu i tak długo będzie pracował jak długo będzie idolek dla Pana KK. Idolem i źrodłem informacji sprzedaje wszystko i wszystkich i podaje je tak ze sam jest bohaterem naprawiającym wszystko i tylko dzięki niemu to jeszcze idzie do przodu. Zreszta tylko tak można awansować i utrzymać się.. Powiadają ze juz kiedyś w innym świecie na wózku juz taki był i tez tyle pił.. Najwieksza tajemnica żabki to jak on tak długo się uczymal, widział ktoś kiedyś coś co sam zrobił bez kopiowania od innych ? Mierny ale wierny

Zostaw opinię o Żabka Polska - Tychy

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Żabka Polska