Mielewczyk

• Kiełpino
  • Kobysewo
  • Nowy Glincz

3. Opinie o pracodawcach Dzierzążno
  5. Opinie o Mielewczyk Sp. z o.o.

Opinie o Mielewczyk Dzierzążno

Nie przegap nowości o Mielewczyk Sp. z o.o.!

04.04.2024 16:13

Witaj!

Miło nam, że interesujesz się naszą firmą, która od 30 lat produkuje na Kaszubach wyroby drobiowe, słynących z doskonałej jakości.

Jesteśmy firmą rodzinną, stoimy na straży wartości i tradycji. Dbamy, aby każdy pracownik czuł dobrą atmosferę i czerpał satysfakcję z wykonywanej pracy. Wiemy, że fundamentem firmy są właśnie pracownicy i to od nich zależy jakość naszych produktów, więc proponujemy warunki zatrudnienia takie, jakie sami chcielibyśmy otrzymać idąc do nowej pracy :)

Pracowników zatrudniamy w ramach umowy o pracę, bo uważamy, że to najbardziej korzystna i uczciwa forma zatrudnienia. Ponadto, wszyscy mają codziennie zagwarantowany ciepły posiłek, przygotowany na miejscu, przez nasze nieocenione kaszubskie gospodynie.

Lubimy doceniać i nagradzać nasz zespół za aktywność, kreatywność i lojalność. Oferujemy bogaty pakiet szkoleń i przejrzystą ścieżkę kariery, a stały rozwój naszej firmy sprzyja licznym możliwościom awansu.

Dziękujemy za wszystkie pozytywne opinie, jak i konstruktywną krytykę.
    Wierzymy, że dzięki Twoim spostrzeżeniom będziemy mieli możliwość wpłynąć na funkcjonowanie naszej firmy.

Jeśli masz jakieś pytania, śmiało napisz do nas: [email protected]

Poznaj nas bliżej i dołącz do naszego zespołu!

Rodzina Mielewczyk
    Elżbieta

18.06.2024 13:12

Podjęłam się pracy na produkcji, ponieważ straciłam niedawno pracę. Miałem pewne obawy, bo nie jestem już najmłodsza i nigdy nie pracowałam przy takich maszynach. Piszę, bo przed przyjściem do pracy czytałam niektóre opinie tutaj i zastanawiałam się czy dam radę, ale to było niepotrzebne. Warunki są na prawdę dobre, ludzie są mili, a czas w pracy leci dość szybko. Praca nie jest trudna, ale bywa męcząca, zależy od dnia. Jestem zadowolona ze zmiany i że tak szybko udało się znaleźć fajną pracę w moim wieku.

09.08.2024 15:33

Dzień dobry, dziękujemy bardzo za miłe słowa i życzymy wszystkiego dobrego i liczymy na długą współpracę
    Daria

04.03.2024 16:44

Firma daje dużo możliwości rozwoju, a przy tym oferuje na prawdę fajne warunki pracy (umowa o pracę, szkolenia, możliwość awansu). Pracuje tu już od 7 lat i jestem bardzo zadowolona. Wypłata zawsze jest na czas + dodatki stażowe, premia za frekwencję, prezenty świąteczne itd.
    Paweł

18.03.2024 10:54

U mnie podobnie, z tym że pracuję dopiero 4 lata :) Można się fajnie rozwijać i awansować, kasa jest ok.
    Monika

30.03.2024 14:09

W naszej firmie ścieżka kariery jest uzależniona od Twoich zdobytych kompetencji, zaangażowania i osiągnięć. Awanse są zasłużone i oparte na umiejętnościach oraz wkładzie w rozwój firmy. To oznacza, że Twoje zaangażowanie w doskonalenie się oraz osiąganie wyników będzie kluczowe dla Twojego rozwoju zawodowego i awansu w naszej organizacji.

28.07.2022 13:18

Spokojna, nieskomplikowana praca. Ludzie jak wszedzie, lepsi i gorsi. Pieniądze tez ok. Mogę polecić pracę w Kawlach.

01.06.2022 14:50

Polecam prace w Mielewczyku :) firma nie wymaga specjalistycznego wykształcenia, wszystkiego Ciebie nauczą, wyszkolą. Firma inwestuje w pracownika i stałe podnosi jego kwalifikacje poprzez różne kursy i szkolenia. System płac sprawiedliwy i satysfakcjonujący. Premie uznaniowe w zależności od efektywności pracy. Szefostwo dba o zespół, interesuje się i wprowadza szereg zmian i ulepszeń, żeby utrzymać pracowników.

11.06.2022 13:57

Oczywiście, że tak. Nie ma żadnych zobowiązań dla pracownika.
    Aplikujący

19.02.2026 20:46

W ogłoszeniach o pracę na dział DUR co innego oferują, a inaczej jest. W wynagrodzenia podane z nadgodzinami, a co innego na umowie. Mówią że praca na trzy zmiany, a od znajomej dowiedziałem się że wprowadzają system dwu zmianowy po 12 godz., czterobrygadowy. Czyli praca w niedzielę i święta, nie piszę się na to....
    #OperatorLiniiProdukcyjnej

pracwonik

29.06.2026 21:38

niedziela to tez świeto

30.06.2026 07:14

W przepisach prawa pracy rozróżnia się niedziele i święta jako dwie odrębne kategorie dni wolnych (stąd zapis „praca w niedziele i święta”). W naszej wcześniejszej odpowiedzi odnosiliśmy się do pracy w święta. Natomiast praca w niedziele, ze względu na charakter działalności niektórych obszarów naszej firmy, może występować zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każdy kandydat jest o tym informowany podczas rekrutacji :)

pracwonik

29.06.2026 21:36

co z funduszem śwaidczeń socjalnych? gdzie jest regulamin?
    Szermiengda

26.05.2026 22:02

Chciałem podjąć pracę w firmie Mielewczyk wysłałem CV Pani zadzwoniła ,że potrzebują magazyniera z uprawnieniami na wózki widłowe. Następnego dnia zapisałem się na kurs wózków widłowych po kilku dniach otrzymałem zaproszenie na rozmowę oczywiście skorzystałem. Rozmowa trwała około 30 minut i finalnie zaproponowano mi stanowisko na stróżówce ale jednak nie skorzystałem. Posiadam wykształcenie wyższe , studia podyplomowe z zarządzania logistyką ponad 22-letnie doświadczenie w kierowaniu ponad setką ludzi wszystkie kat. prawa jazdy z wykształcenia mechanik pojazdów samochodowych i chyba jednak za mało żeby pracować w tej firmie 🤔i jeszcze świeże uprawnienia na wózki widłowe może przyda się w innej pracy. A na koniec pani napisała SMS ,że jak znajdę stanowisko, które mnie interesuje to mam się zgłosić 🫣 nie mam pretensji do firmy widocznie taka jest polityka rekrutacyjna.

27.05.2026 07:38

Dziękujemy za pozostawienie opinii. Rozumiemy, że końcowa decyzja dotycząca zatrudnienia mogła być dla Pana rozczarowująca, jednak przedstawiony opis nie zawiera pełnego kontekstu rozmów rekrutacyjnych oraz wszystkich ustaleń, które zostały wspólnie omówione podczas spotkania. W trakcie procesu przedstawione zostały różne możliwości zatrudnienia, a także perspektywa dalszego rozwoju i zmiany stanowiska w przyszłości. Staramy się zawsze dopasować ofertę zarówno do aktualnych potrzeb firmy, jak i oczekiwań oraz sytuacji kandydata. Ze względu na szacunek do prywatności kandydatów nie możemy publicznie odnosić się do szczegółów indywidualnej rekrutacji. Dziękujemy za poświęcony czas oraz życzymy powodzenia i satysfakcji zawodowej w dalszej karierze.
    Julia

15.05.2026 07:36

Byłam na stażu i to pierwsza firmą, jaką widziałam "od środka", ale mogłabym tam pracować! To był super miesiąc, myślę że będę aplikować jak skończę szkołę.
    MWK

07.05.2026 07:26

Pracuję w Mielewczyku od ponad dwóch lat i przez ten czas poczułam tutaj stabilizację oraz prawdziwe poczucie takiej przynależności. Cenię tę firmę za ambicję i ciągły rozwój - często są nowe projekty oraz szkolenia 😉
    #SpecjalistaDsJakosci

12.02.2026 08:36

W firmie pracuję od prawie 5 lat i przez ten czas miałam okazję przekonać się, jak dużą wartością jest zgrany i pomocny zespół. Zawsze można liczyć na wsparcie – nie tylko w obrębie własnego działu, ale również ze strony innych zespołów. Dzięki temu atmosfera w pracy jest bardzo dobra. Firma oferuje realne możliwości rozwoju, a przełożeni są otwarci i wspierający.

20.02.2026 12:07

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Cieszy nas, że doceniasz atmosferę, współpracę i możliwości rozwoju w naszej firmie. To dla nas bardzo ważne! :)
    User

12.02.2026 20:22

Witam. Szukam opini na temat pracy w dziale utrzymania ruchu w kawlach. Jaki jest zakres obowiązków na stanowisku elektryka?

20.02.2026 12:06

Dzień dobry, dziękujemy za wiadomość oraz zainteresowanie pracą w naszej firmie. W celu uzyskania szczegółowych informacji zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z działem HR, który udzieli wszelkich niezbędnych informacji dotyczących stanowiska oraz warunków zatrudnienia.
    Natalia

13.02.2026 23:20

Dzień dobry, mam pytanie odnoszące się do pracy w biurze. Czy możliwa jest u państwa praca zdalna?
    #PracownikBiurowy

20.02.2026 12:05

Uprzejmie informuję, że w przypadku stanowisk biurowych obecnie nie oferujemy możliwości pracy w trybie zdalnym. Praca wykonywana jest stacjonarnie w siedzibie firmy.
    Pracownik od zera

20.02.2026 11:49

Po ponad 4 latach pracy, lepszych i gorszych momentach, mogę powiedzieć, że ta firma daje realne możliwości rozwoju. Jak ktoś chce się uczyć i się stara, to naprawdę można tu dużo osiągnąć. Dają szansę osobom bez doświadczenia. Generalnie można zacząć od zera i z czasem stać się profesjonalistą. Duży plus za to, że inwestują w ludzi. Płacą za szkolenia, kursy, nawet za studia i często sami to proponują, a nawet nalegają. Atmosfera jest super, ludzie są mega w porządku, jest luźno i bez spiny. Nawet z szefostwem jest normalnie, na dzień dobry przybijają piątkę. Do tego darmowe obiady codziennie, więc jak ktoś nie ma jakichś restrykcji dietowych to spoko sprawa + regularne premie za pracę, co roku premie za frekwencję (moim zdaniem konkretne), a nawet nagrody stażowe przy 5, 10, 15+ latach pracy. Szczerze mówiąc, nie ma na co narzekać, bo w innych firmach można trafić dużo gorzej. Tutaj jest po prostu mega w porządku i przyjemnie. Nie czujesz się jak zwykły pionek w wielkiej firmie (pracuje w biurze, więc o produkcji się nie wypowiem)
    Kacper

04.12.2025 09:33

Bardzo rodzinna firma, z świetnym podejściem do pracownika. Firma stawia bardzo na rozwój - nie tylko zakładów , lecz również pracowników. Częste szkolenia , pomoc ze strony Dyrektorów, kierowników , współpracowników, a nawet jeżeli potrzeba to coachów/trenerów. Znajdą się oczywiście jakieś pojedyncze mankamenty czy minusy, ale to wydaje mi się chyba jak wszędzie. Na pewno nie są jakoś mocno wpływające na pracę, lub są rozwiązywane na bieżąco. Rodzinna atmosfera pomimo już dużej ilości pracowników jest tutaj odczuwalna.
    #SpecjalistaDsZakupow

08.12.2025 08:53

Dzięki Kacper :)

01.12.2025 10:54

Jestem po technologii żywności na UWM i mogę powiedzieć, że to naprawdę dobre miejsce pracy dla osób z naszyn wykształceniem. Dużo można się tu nauczyć w praktyce — zarówno jeśli chodzi o kontrolę surowca, jak i cały proces produkcji. W pracy trzymamy się ustalonych standardów i podchodzimy poważnie do jakości, więc wiedza ze studiów faktycznie się przydaje. Dla kogoś, kto dopiero wchodzi do branży albo chce się dalej rozwijać jako technolog, to według mnie bardzo solidne i rozwojowe miejsce.
    #TechnologZywnosci
    Roksii

12.11.2025 00:01

Praca dla cudzoziemców, którzy są bardzej ulgowo traktowani od Polaków. Jeśli jest polak zarządzającym jest ok ,a jak trafisz na lidera brygadziste cudzoziemca to sie ma pecha .Brak empati, mają swoich ulubieców zwłaszcza Panowie faworyzują młode dziewczyny, starsi pracownicy sa w większości przeznich dyskryminowani w sposób który da sie mocno odczuć. Jestem juz byłą pracownicą. Szewostwo bardzej powinno dbać o swoich rodaków, bardziej monitorować sytuację liderów zarządzających pracownikami,normom było, że przymyka się oko na łamanie zasad przez młode dziewczyny a pietnowanie nawet błahych błędów starszych pracowników.

12.11.2025 07:10

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. W firmie Mielewczyk dokładamy wszelkich starań, aby każdy pracownik – niezależnie od narodowości, wieku czy stanowiska – był traktowany z szacunkiem i miał równe szanse rozwoju. Nasze zespoły są międzynarodowe, dlatego dużą wagę przykładamy do komunikacji, wzajemnego zrozumienia i przestrzegania zasad współpracy. Jeżeli w trakcie zatrudnienia pojawiły się sytuacje, które mogły być odebrane jako niesprawiedliwe, zachęcamy do kontaktu z działem HR – każdą zgłoszoną sprawę traktujemy poważnie i analizujemy indywidualnie. Dziękujemy za dotychczasową współpracę i życzymy powodzenia w dalszej karierze zawodowej.
    Andrzej

07.11.2025 08:31

Pracowałem tu kiedyś w Dzierżążnie i bardzo dobrze wspominam. Nie wykluczam, że jeszcze zaaplikuję jeszcze raz, jak poukładam swoje sprawy. Fajni ludzie i zarobki ok.
    #MechanikMaszyn

Oferty pracy - Mielewczyk Sp. z o.o.

Magazynier - Operator Wózka Widłowego

Elektromechanik - Kawle

9500 - 12000 PLN / m

Bobr

29.10.2025 13:40

Dzień dobry , chciał by otrzymać opinie jak pracuje się na stanowisku mechanika samochodow ciężarowych, jaki zarobki , jestem doświadczonym mechanikem.
    #PracownikFizyczny

29.10.2025 13:46

Dzień dobry! Niedługo otwieramy duży, nowoczesny warsztat samochodowy z szerokim zakresem usług i kompletujemy większą ekipę :) Zakres zarobkowy waha się między 6 000 – 10 000 zł netto, zależny od czynników takich jak doświadczenie, umiejętności itp. Zachęcamy do kontaktu telefonicznego z działem rekrutacji pod nr tel. 785-553-250, aby dowiedzieć się więcej na temat pracy! :)
    ....

22.10.2025 11:34

Współczuję wszystkim pracownikom działu DUR w Kawlach.

22.10.2025 12:23

Dziękujemy za opinię. Każda uwaga jest dla nas cenna, choć na podstawie tak ogólnej trudno nam odnieść się do sytuacji. Zachęcamy do kontaktu z działem HR – chętnie wysłuchamy i poszukamy rozwiązań jeśli coś nie spełnia Pani/Pana oczekiwań.
    Grzana

10.07.2025 12:56

Dobra praca na produkcji w Dzierżażnie! Pozdrowienia dla Natalki! :)
    Nic dodać nic ująć

14.06.2025 22:17

W tej firmie jest coraz gorzej. Nowi pracownicy nie dostają ubrań ani pieniędzy na nie. Ciągle mówienie rozwijamy firmę przy czym nie ma żadnych postępów. Ciągle ogłoszenia. O pracę to również o czymś świadczy. Zwalniają z dnia na dzień.

16.06.2025 08:19

Dziękujemy za pozostawienie opinii. Przykro nam, że Pana/Pani doświadczenia są negatywne. Chcielibyśmy wyjaśnić, że ogłoszenia o pracę publikujemy regularnie, ponieważ firma stale się rozwija i tworzy nowe miejsca pracy – nie jest to związane z masowymi odejściami czy zwolnieniami. Jeśli chodzi o odzież, bardzo prosimy o doprecyzowanie, o jakich ubraniach mowa – pracownicy produkcji oraz działów technicznych są standardowo wyposażani w odzież roboczą, natomiast pracownicy biurowi nie, co jest naturalne i zgodne z przyjętymi standardami. Jeżeli doszło do sytuacji, którą uznaje Pan/Pani za nieuczciwe zwolnienie, prosimy o kontakt – chętnie ją wyjaśnimy.

25.11.2024 10:38

Strach na parking swoim samochodem wjeżdżać bo połowa Ukraińców bez prawa jazdy jeździ. Spotykamy ich na naszych ulicach nie mając pojęcia jakie zagrożenie sprawiają a starsi operatorzy z Ukrainy robią co chcą, trzymają w garści swojego brygadzistę i kierownika.

20.01.2025 09:35

Dziękujemy za zgłoszenie i przekazanie swoich uwag. Rozumiemy, że sytuacja uszkodzenia samochodu jest wyjątkowo nieprzyjemna i może budzić zdenerwowanie. Chcielibyśmy zaznaczyć, że tego typu zdarzenia mogą się niestety zdarzyć na każdym publicznym parkingu. Parking udostępniany pracownikom przez firmę nie jest parkingiem strzeżonym ani monitorowanym. Jako pracodawca zapewniamy miejsce do parkowania, jednak nie mamy możliwości odpowiadania za ewentualne szkody powstałe na tym terenie. Dziękujemy za zrozumienie i pozostajemy do dyspozycji w przypadku dodatkowych pytań.
    XD

11.06.2025 19:11

Chcecie wysłuchać wszelkich uwag ale nic w tym temacie nie robicie, jedynie uśmiech i słowa otuchy „postaramy się coś z tym zrobić” 🤭
    Florent

22.05.2025 14:58

C'est une entreprise que je respecte beaucoup, je n'ai jamais travaillé dans cette entreprise, mais je le souhaite vivement

23.05.2025 08:50

¡Gracias por tu opinión! Te invitamos a postularte en www.mielewczyk.pl.
    Kuba

22.05.2025 14:14

Pracuje tutaj jako praktykant, podoba mi się atmosfera wokół mnie oraz pozytywną pomoc jaką otrzymywałem przy różnych drobnostkach, każdy jest pomocny i uprzejmy. Podoba mi się również zakres obowiązków, z pewnością się nie nudziłem, nawet jeżeli czegoś nie umiałem to tutaj się tego nauczyłem. Uważam, że praktyki tutaj z pewnością dopełnią moją wiedze praktyczną oraz zawodową. Także jako praktykant z pewnością polecam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Mielewczyk?

Ala

27.03.2025 20:06

Szkoda że w ogłoszeniu o pracę nie ma konkretnych godzin pracy a to jest istotne dla Polaków

28.03.2025 07:58

Dziękujemy za uwagę. Które z naszych ogłoszeń Panią zainteresowało? Chętnie doprecyzujemy te informacje :)
    Piotr

07.03.2025 13:58

Witam. Czy pierwsza umowa jest umową o pracę czy zlecenie? Czy jakąś umowę się otrzyma od pierwszego dnia pracy?
    Olo

06.03.2025 12:47

Czy ma ktoś doświadczenie na stanowisku Stróża/ Dozorcy?
    Pracownik od 10 lat.

30.01.2023 19:44

Są ludzie którzy pracują w tej firmie po 10 ,20 lat to o czymś świadczy.
    Karina 22

29.01.2025 17:32

Proszę czytać moją opinię z zrozumieniem. I nikogo nie obraziłam , tylko jestem zła co tam się dzieje w Dzierżążnie . Od nas wymagają kultury, szacunku, a pomiatają nami i obrażają NAS . i co ja mam im się dawać cały czas obrażać , poniżać , dawać całą siebie , bo oni są mocno skrzywdzeni przez los i miejsce pochodzenia.

30.01.2025 08:08

Szanowna Pani, bardzo prosimy o kontakt z działem HR (+48 785 553 250), abyśmy mogli lepiej zrozumieć sytuację i wspólnie znaleźć rozwiązanie.
    IM

14.01.2025 13:57

Pracuję w biurze, w Kawlach i chciałabym po prostu zarekomendować firmę :) Mam super zespół i chodzę do pracy z przyjemnością. W przedstawianych warunkach zatrudnienia nie ma przekłamań, jest tak jak mówią.

25.11.2024 15:01

W firmie przełożeni dobrze wiedzą kto jeździ bez prawa jazdy i nic z tym nie robią. Tak samo kierownik razem ze swoim ulubionym brygadzistom dokładnie wie którzy pracownicy owinęli ich sobie wokół palca i robią sobie w firmie co chcą. Ukraina rządzi

26.11.2024 13:58

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Chcemy podkreślić, że w firmie przestrzegamy zasad równego traktowania wszystkich pracowników, niezależnie od ich narodowości. Nie tolerujemy zachowań niezgodnych z prawem ani naruszających zasady współpracy, dlatego ponownie zachęcamy do zgłoszenia konkretnych przypadków do działu HR. Bez szczegółowych informacji trudno nam podjąć działania, jednak zapewniamy, że każde zgłoszenie zostanie sprawdzone i potraktowane z należytą uwagą. Zależy nam na zapewnieniu sprawiedliwego i bezpiecznego środowiska pracy dla wszystkich.

Kontakt - Mielewczyk Sp. z o.o.

Podgórna 3 83-332 Dzierzążno

NIP:5891975236

Branża główna: Przetwórstwo mięsne

andy5

25.10.2024 09:56

Pracuje w Mielewczyku od jakiegoś czasu i jestem ogólnie zadowolony. Praca bywa ciężka, ale stabilna, umowa i kasa na czas, więc spoko. Są szkolenia, mozna się rozwinąć, a atmosfera w sumie jest ok, choć czasem troche stresu.Widac że firma stara się dbać o pracowników, co jest na plus. Nie zawsze jest idealnie, ale cieszę się, że tu pracuje.
    Były pracownik!

29.09.2024 17:21

Przepracowałem w Kawlach półtora roku na stanowisku DUR.. Zacznę od tego że praca, pieniądze, ludzie z którymi robiłem na prawdę na plus lecz kierownik działu ingerujący w życie prywatne pracowników to jest przesada. Ma problem o zbyt dobry kontakt między pracownikami. Lubi uprzykrzyć pracę. Ukrywa sporo swoich błędów przed szefostwem i nikt z nim nic nie robi...

30.09.2024 10:33

Dziękujemy za podzielenie się swoimi odczuciami. Cieszymy się, że pozytywnie ocenia Pan warunki pracy, wynagrodzenie oraz zespół. Przykro nam, że Pana relacje z przełożonym nie spełniły oczekiwań. Chcielibyśmy podkreślić, że intencje kierownika nie miały negatywnego charakteru – jego celem jest zapewnienie harmonii w zespole i efektywnej współpracy. Niemniej jednak, rozumiemy, że może to zostać odebrane inaczej. Doceniamy Pana opinię i przyjrzymy się bliżej tej sytuacji, aby upewnić się, że nasze działania są zgodne z wartościami, które wyznajemy. Zachęcamy do kontaktu bezpośredniego, abyśmy mogli omówić wszelkie wątpliwości.
    @Pracodawca

30.09.2024 22:57

Dziękuję. Skorzystam z możliwości wyjaśnienia moich wątpliwości.
    Kawle

26.11.2021 10:17

@mucha. Może i przejrza na oczy i zobaczą w końcu co się dzieje na CF .. A nie tylko stoją i się smiaja a tak na prawdę to się wgl nie znają... Te co są liderami i brygadzistka wgl nie powinny nimi być szefostwo powinno to sprawdzić dokładnie i wtedy się okaże kto się nadaje a kto powinien stać na lini wtedy tak wesoło by już nie było. I by się nie chwaliły że tak zarabiają po kilka tys za nic...
    John

26.08.2024 18:28

Święta prawda, nieodpowiednie osoby na stanowiskach, osoby bez minimum zdolności liderskich...

17.04.2024 19:45

Drodzy administratorzy! Proszę o lepszą weryfikację wystawianych opinii. Nie wiem czy zwrócili Państwo na nagły wysyp pozytywnych opinii wystawianych przez pracowników biurowych bądź znajomych szefostwa. Sztuczne i kłamliwe komentarze przysłaniają i spychają na dalekie strony te właściwe, wystawione przez pracowników, który mają coś do powiedzenia. Na stronie firmy cały czas jest multum ofert pracy na różne stanowiska - pracownik produkcji, kontrola jakości, elektryk, magazynier itp. to powinno dać do myślenia, dlaczego nie ma ludzi do pracy, a sztuczne komentarze tworzą błędy obraz. Proszę o rzetelną weryfikację, a przyszłych pracowników zachęcam do przeczytania wcześniejszych komentarzy pozdrawiam

10.08.2024 18:32

Niestety, prawda jest taka, że ogłoszenia cały czas są dodawane bo ludzie odchodzą. Atmosfera jaka tam panuje nie pozwala na dowolne pracę. Sam byłem świadkiem że rotacja jaka tam była przez okres w którym pracowałem powala z nóg. Nie potrafią utrzymać pracownika tylko niszczą go psychicznie. Cały czas tak będzie do póki nie zmieni się kadra kierownicza
    John

26.08.2024 18:21

@nis Wszystko co piszesz to prawda. Atmosfera, którą tworzą długoletni pracownicy nie pozwala na owocną pracę, bo cały czas zmagasz się z niechęcią i odtrąceniem. Pracownicy w poszczególnych działach nie tworzą zespołu, tylko są firmami w firmie. Rzekoma rodzinna atmosfera, o której tak często wspomina Pani rekrutor na rozmowie kwalifikacyjnej chyba ma za zadanie skuszenie potencjalnego kandydata na pracownika. Niestety po przekroczeniu progu zakładu jako nowy pracownik zderzasz się z prawdziwymi realiami panującymi "na dole" zakładu. Podsumowując, firma nie jest zła i praca mogłaby być naprawdę ciekawa, ale byłoby trzeba wymienić co nie co w kadrach zarządzających. Nadmienie, że mam za sobą sporo firm produkcyjnych, ale z takim podejściem i traktowaniem mam styczność pierwszy raz.
    Zainteresowany

05.08.2024 09:20

Przeglądam oferty pracy w Kawlach od paru miesięcy, zastanawiam się dlaczego większość ogłoszeń po około 2-3 miesiącach jest wznawiana ? Czym jest to spowodowane ? Czy większość osób nie przechodzi okresu próbnego ? czy są przenoszeni na inne działy.

10.08.2024 18:36

To nie wina pracowników tylko atmosfery jaka tam panuje. Jeżeli cenisz sobie swoje zdrowie psychicznie to polecam nie składać tam dokumentów do rekrutacji. Sama widzisz, że pracownicy rezygnują i ciągle są braki personalne
    Zainteresowany

14.08.2024 08:23

@Nis na jakim stanowisku pracowałeś/łaś ? produkcja ? biuro ? Ogólnie firma prezentuję się rewelacyjnie ale ciekawy jestem rotacji.

03.07.2024 00:53

Czy ww firmie Mielewczyk jest prowadzona rekrutacja może do działu kontroli jakości? Jakie są możliwości awansu na inne stanowisko będąc początkowo na produkcji ? Jak wyglądają zarobki ?

09.08.2024 15:28

Dzień dobry, wszystkie aktualne oferty pracy, znajdziecie Państwo na www.mlielewczyk.pl/kariera Jeżeli mają Państwo pytania odnośnie prowadzonych konkretnych rekrutacji, zachęcamy do kontaktu z działem HR +48 785553250
    ...

25.06.2024 15:09

Kiedy ktoś weźmie się za to aby szefowa jakości przestała cisnąć swoich pracowników kontroli jakości do wyszukiwania na siłę jak największej ilości niezgodności na produkcji? Podobno wystawiana ilość niezgodności do tej pory cały czas jest za mała według szefowej jakości. Pracownicy na produkcji dostali podwyżkę w premii zależną między innymi od ilości niezgodności i niedługo po tym zaczęła się nagonka kontrolerów jakości na niezgodności. Trochę dziwny zbieg okoliczności aby myśleć inaczej.

28.06.2024 09:03

Drogi Pracowniku, Z zaniepokojeniem przeczytaliśmy Pani/Pana opinię i chcielibyśmy wyjaśnić kilka kwestii. Jako firma produkująca żywność, najwyższa jakość naszych produktów jest dla nas priorytetem. Dlatego dział kontroli jakości jest zobowiązany do przeprowadzania dokładnych i rzetelnych kontroli. Proszę sobie wyobrazić zakład produkcyjny, w którym dział kontroli jakości nie istnieje lub działa nieprawidłowo. Czy chciałby/chciałaby Pan/Pani pracować w takim miejscu, gdzie procedury nie są przestrzegane, a praca jest chaotyczna? Dział kontroli jakości nie tylko czuwa nad zapewnieniem najwyższą jakość naszych wyrobów, ale także dba o bezpieczeństwo nas wszystkich. Kontrole są ustandaryzowane, a ich ilość i zakres nie uległy zmianie w ostatnim czasie. Premie są formą dodatkowej gratyfikacji, mającej na celu motywowanie pracowników, a nie karanie ich. Zależy nam na tym, aby nasi pracownicy byli zadowoleni i docenieni za swoją pracę. Prosimy o docenienie roli i pracy kontrolerów jakości. Rozumiemy, że wytykanie błędów może być nieprzyjemne, ale proszę uwierzyć, że w dłuższej perspektywie działa to na korzyść nas wszystkich. Dziękujemy za zrozumienie i jesteśmy otwarci na dalsze pytania oraz sugestie.
    Alice24

29.04.2024 08:20

Szukalam pracy ze nocną zmianą i zdecydowałam się na mielewczyka, bo bylo blisko i warunki wydawaly się ok. Narazie nie zaluje, ale pracuje dopiero 2 miesiace, najcięzszy był pierwszy tydzień, potem juz z górki :)

05.06.2024 14:25

Czy godziny nocne są więcej platne?

10.06.2024 08:55

Tak, obowiązuje dodatek za godziny nocne.

07.06.2024 13:31

Cześć. Czy jest możliwość dogadania się co do godzin pracy, jeśli chodzi o produkcję? Tzn, ze względu na opiekę nad dziećmi wymienna z mężem, praca w godzinach 16-22 czy nawet dłużej jeśli nadgodziny.

10.06.2024 08:53

Cześć, najłatwiej będzie jeśli zadzwonisz do działu rekrutacji na nr +48 785 553 250 - tam wszystko się dowiesz, wyjaśnimy jakie są możliwości, zapraszam! :)

04.06.2024 17:31

Cześć . Widziałam ogłoszenie, praca na nocki, pracownik działu higieny. Jak wyglada płaca? Czy godziny nocne są więcej platne? Ile mozna zarobić NA RĘKĘ?

27.10.2023 10:50

Czy firma Mielewczyk Sp. z o.o. w całości finansuje szkolenia dla pracowników?
    jaa

01.06.2024 17:52

Panstwo sami sobie zadajecie i odpowiadacie na pytania. Co to za kampania ocieplania wizerunku firmy? Wysyp wrecz groteskowych pytan i odpowiedzi jest lawinowy.

03.06.2024 10:39

Dziękujemy za poświęcony czas na wnikliwą analizę postów na naszym profilu :)
    Zxc

22.05.2024 11:20

Hej. Jakie są realne zarobki NA RĘKĘ a ten moment? Z perspektywywy równych stanowisk na produkcji.

23.05.2024 11:43

Wynagrodzenie pracownika produkcyjnego zaczyna się od 5000 zł brutto. Do tego w łatwy sposób można otrzymać dodatkowe premie i bonusy. Warto wziąć też pod uwagę, że odpadają koszty codziennego wyżywienia, bo to swoim pracownikom zapewniamy :)
    pracuś

15.05.2024 09:03

W okolicy to chyba jedna z większych firm, gdzie można znaleźć pracę. Pracowałem w konkurencji i nie było tragedii, ale kilka rzeczy mi przeszkadzało. Tutaj przez doświadczenie dostałem od razu trochę wyższe stanowisko i jestem zadowolony, kasa też jest lepsza. Pracuję już prawie rok.
    Grazia

20.04.2024 07:32

Hej. Jak tak czytam teraz ofertę dla Specjalisty ds. standaryzacji. To nie widzę by pisano w niej o wynagrodzeniu za pracę. ile więc ono samo może wynieść? jest to sama podstawa czy może występują jakieś premie?

23.04.2024 09:35

Hej, wszystko zależy od Twojego doświadczenia i umiejętności. Premie przyznawane są po okresie próbnym. Zachęcam do kontaktu z osobą odpowiedzialną za rekrutację na to stanowisko +48 785 553 250. Dominika rozwieje wszelkie wątpliwości :)

Zostaw merytoryczną opinię o Mielewczyk Sp. z o.o.