CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 684 ocen.

Opinie o CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o

Ricku

Łał, chyba stary obliczył, ze taniej mu wyjdzie wziac kilku łosi i za puszke piwa niech sraja pozytywnymi opiniami, bo wykupienie od gowork tychze nieprzychylnych komentow, to dziesiatki tys złotych. Co 2gi dzien ten sam rodzaj gowna: "firma moze nieidealna ale gdzie jest idealnie" Pecie, takiego szamba jakie wylano na ciebie, to chyba zadna firma nie zaliczyła.

Spostrzegawczy
@Ricku 28.10.2017 22:48
Łał, chyba stary obliczył, ze taniej mu wyjdzie wziac kilku łosi i za puszke piwa niech sraja pozytywnymi opiniami, bo wykupien...

I komentarze pisane codziennie (nie licząc oczywiście weekendów) od 16.10 do tej pory w godzinach 10-16. Jest to zastanawiające i dające do myślenia.

Razal
@Ricku 28.10.2017 22:48
Łał, chyba stary obliczył, ze taniej mu wyjdzie wziac kilku łosi i za puszke piwa niech sraja pozytywnymi opiniami, bo wykupien...

Kilku łosi? Jak dla mnie to jest jedna osoba zmieniająca nicki. Styl pisania ten sam. Najgorsze jest to, że ludzie faktycznie dalej będą się dawali nabrać... Jedyny pozytyw w tym, że do gorszej firmy raczej już trafić nie można :).

Karim

Również uważam, że technologia z jaką można się tutaj zapoznać otwiera wiele drzwi, czasami trzeba pracować trochę ciężej aby to później zaowocowało.

Weteran
@Kicek 07.11.2017 14:35
pracowałem tam i totalnie się z tym nie zgadzam zarabiałem normalne pieniądze

Kicek, co to są dla Ciebie "normalne pieniądze"? Mógłbyś sie określić w odniesieniu do np. średniej krajowej? W jakim monencie dowiadywaleś się o wysokości pensji jaką zarobisz w danym miesiącu? Tak samo jak za moich czasów musiałeś w dniu wypłaty zapisywać sie na audiencję do "profesora", który w swej łaskawości rzucał jakąś kwotę z firanki?

mufa
@witt 06.11.2017 09:28
nikt za darmo tam nie pracuje

Kicek, szczerze to można pisać dowcipy, tylko żeby jeszcze były zabawne

Pyku

ciekawe czy ci wszyscy co tak chetnie pisza te negatywnie komentarze potrafili chociaz jedno zdanie powiedziec prosto w twarz, albo najnormalniej w swiecie isc i porozmawiac o tym co nie pasuje w firmie

mufa
@Pyku 30.10.2017 15:50
ciekawe czy ci wszyscy co tak chetnie pisza te negatywnie komentarze potrafili chociaz jedno zdanie powiedziec prosto w twarz,...

Ciekawe kiedy firma wywiąże się z umowy i zapłaci brakującą śmieszną kwotę za projekt.

orzeł

NIe ma co siać fermentu. Atmosfera NORMALNA ani to zła ani jakas (usunięte przez administratora) i rodzinna,. Praca konkretna, wymagająca sporej wiedzy, więc na nudę nie ma co narzekać.

anonymous

Wy tak serio?????

Adek
@anonymous 08.11.2017 11:33
Wy tak serio?????

pewnie nie :D nudzą się albo coś im nie podpasowało to wymyślają

tora

jak sie robić nie chce to do wszystkiego mozna sie doczepic, nawet do krzywo stojących krzesel :>

MAZI

Po lekturze opinii wyglada na to, że zdania są bardzo podzielone . Te same sprawy są inaczej odbierane, czyli norma.

Rabbit
@MAZI 31.10.2017 16:21
Po lekturze opinii wyglada na to, że zdania są bardzo podzielone . Te same sprawy są inaczej odbierane, czyli norma....

każdy ma inne oczekiwania - to co jest normalne dla pająka jest chaosem dla muchy :) dlatego nie warto wierzyć opiniom i próbować na własnej skórze

Tak

powiedzmy sobie prawdę - dla studentów nie ma lepszej opcji na pracę w tym zawodzie w czasie i po studiach

truthful
@Tak 02.11.2017 15:24
powiedzmy sobie prawdę - dla studentów nie ma lepszej opcji na pracę w tym zawodzie w czasie i po studiach...

Oczywiście, że są lepsze. Gdzie doświadczenie też można zdobyć i płacą.

?
@truthful 07.11.2017 10:45
Oczywiście, że są lepsze. Gdzie doświadczenie też można zdobyć i płacą.

no ale jakie? konkretnie poproszę

anonymous

zgodze się, że czasem atmosfera robi się napięta, ale nie jest to norma w pracy także spokojnie da sie takie momenty przezyć i bez nerwów pracowac dalej

anonymous

może najpierw dajmy coś od siebie, a potem wymagajmy od innych teraz wymagania ludzi coraz większe, a chęci mniejsze

truthful
@anonymous 06.11.2017 14:37
może najpierw dajmy coś od siebie, a potem wymagajmy od innych teraz wymagania ludzi coraz większe, a chęci mniejsze...

Może na początku dajcie coś od siebie, wymagać każdy może, żeby pracownik zaharowywał się a płacić już nie ma kto za ciężka pracę.

bart

ja osobiście nie zgrałem się z szefem, ale praca sama w sobie bardzo rozwojowa i daje dostęp do nowych technologii

Christopher

trzeba znaleźć środek w tych opiniach, ale najlepiej isc, przepracowac minimum miesiac i samemu wyciagnac wnioski, bo dla mnie to byla bardzo dobra praca i wiele z niej wyniosłem

bene

ja miałem typowe zgrzyty w relacji pracownik-pracodawca, ale nic nadzwyczajnego, czasem każdy ma gorszy dzień, w każdym razie ostatecznie zawsze sytuacja była wyjaśniona

truthful
@bene 31.10.2017 16:03
ja miałem typowe zgrzyty w relacji pracownik-pracodawca, ale nic nadzwyczajnego, czasem każdy ma gorszy dzień, w każdym razie o...

Gorszy dzień nie równa się w profesjonalizmie z odbijaniem tego na pracownikach.

Kevin

mi się na szczęście nigdy nic złego nie trafiło ze strony tej firmy, ale słyszałem różne rzeczy tyle, że połowa raczej mocno naciągana........................

anonymous

Poziom niektórych wypowiedzi jak zwykle sięga wyżyn :)

Ferguson

ja przez rok który tam pracowałem zawsze dostawałem pieniądze w terminie

Student

Dla studentów to dobre miejsce na zdobycie doświadczenia, myślę, że trzeba wykorzystać to że mamy taką szanse, bo mało gdzie zatrudniają od razu po studiach, trzeba raczej zaczyna od czegoś innego i dopiero się uczyc

Justyna Katarzyna

jest kilka drobnych minusów w tej pracy, ale nie można z tego powodu obrażać szefa, bo stara sie jak moze żeby to wszystko jakoś zorganizować, a pracownicy byli zadowoleni, troche wyrozumialosci

K.M.

ja akurat dobrze wspominam spędzony tam okres :]

Kamil33

ludzie nie narzekajcie tak.. nie jest tutaj źle.. jak po dwóch tygodniach prcacy ktoś moze stwierdzić, ze nie ma wypłaty?? :D a od kiedy to jest taki system rozliczeń? z tych tutaj hejtujących mało kto miesiąc przepracował to co tak naprawdę można powiedziec o pracy... moim zdaniem nic.

ciekawski piotrek

Drogie Panie i drodzy Panowie, jak to w końcu jest z tą Firmą... Czy to konkurencja wypisuje bzdury czy też prawdziwe przeżycia absolwentów wyższych uczelni?

Norbi
@ciekawski piotrek 24.10.2017 23:46
Drogie Panie i drodzy Panowie, jak to w końcu jest z tą Firmą... Czy to konkurencja wypisuje bzdury czy też prawdziwe przeżycia...

moim zdaniem prawda pewnie leży gdzieś po środku, więc najlepiej iść i się przekonać samemu

Tomasz

Zgadzam się, że jakościowo są bardzo dobrzy

Wojciech

Nie mam pojęcia jak wygląda praca w firmie, ale jeśli chodzi o lasery dla przemysłu to nie mają konkurencji

Dawid

ja może nie zrobiłem tam kariery, ale to czego się nauczyłem to moje i ułatwiło mi to znalezienie nowej pracy

może nowy

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej - całość przeprowadzona na poziomie, kulturalnie, ogólnie jestem zadowolony z jej przebiegu i teraz tylko czekam na kontakt z ich strony :)

Opti

Sporo laserów mają opatentowanych, więc warto tam popracować, bo doświadczenie jest najważniejsze, a tutaj go nie brakuje

Kermit

jeśli chodzi o doswiadczenie jakie mozna tutaj zdobyc to polecam z zamknietymi oczami

Hazel

pieniądze może nie wybitne, ale dobre, a z samej pracy można dużo wyciągnąć...

Enter

ja rozumiem, że nie zawsze jest idealnie, ale moi drodzy gdzie jest? nie ma firmy idealnej. jak komuś nie pasuje to załóżcie swoje firmy, zatrudnijcie pracowników i zobaczcie jak łatwo jest wszystkim zarządzać :)

Enter

ja rozumiem, że nie zawsze jest idealnie, ale moi drodzy gdzie jest? nie ma firmy idealnej. jak komuś nie pasuje to załóżcie swoje firmy, zatrudnijcie pracowników i zobaczcie jak łatwo jest wszystkim zarządzać :)

Gandalf

zgadzam się z przedmówcą.. ktoś chyba bardzo nie lubi właściciela stąd te bezpodstawne hejty

Kir

słyszałem, że kiedyś było tutaj nie za wesoło, ale ja pracuje od 3 miesięcy i nie zauważyłem nic dziwnego szef podchodzi do nas z szacunkiem, a wypłata jest zawsze na czas

Maciek

jeśli chcesz pracować to znajdziesz u nich coś dla siebie, z dobrą kasą i normalnymi godzinami pracy. wiele można się nauczyć i zdobyć sporo doświadczenia z laserami

Kire

przestańcie siać te hejty. Pan profesor to bardzo w porządku człowiek i nie zasłużył sobie na takie podejście

Kot

Od kilku miesięcy pracuje w CTL i jak na razie sobie chwalę. Chetnie zostanę w tej firmie na dłuzej jeśli nic się nie zepsuje

Oskar

Ja radzę zrobić tak - sprawdzić samemu. Tutaj każdy może napisać w sumie co chce, a jaka jest prawda trzeba doświadczyć samemu, bo każdy ma inne wymagania i oczekuje innych rzeczy od pracodawcy.

anonim

(usunięte przez administratora)

aga

zdecydowanie nie warto

Alicja

@Łukas123 czy możesz napisać nam więcej o swoich doświadczeniach z CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o? Dlaczego konkretnie nie polecasz? Wspominasz o pracy za darmo. Co masz tutaj na myśli? Uargumentuj swoją wypowiedź.

Łukas123

Nie POLECAM!!!!!!!!!!!!! W skrócie - szukają ludzi, którzy zrobią wszelkiego rodzaju pracę za darmo!!!! Omijać szerokim łukiem.

Alicja

@Zbyszek, proszę o zamieszczanie komentarzy na temat pracy w CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o

Alicja

Chcecie dowiedzieć się więcej na temat CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o? Dużo informacji możecie znaleźć na stronie internetowej firmy http://www.ctl.com.pl/o-firmie ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

CTL

Szanowny Panie. Jak widać z treści Pana wpisu, jest Pan zainteresowany tylko i wyłącznie obrażeniem osób z CTL, a nie przedstawieniem jakiejkolwiek opinii o pracodawcy. Firma CTL obecna jest na rynku od 1991 roku i w tym czasie zatrudniała i wykształciła bardzo dużo osób, które do dnia dzisiejszego są zadowolone z tej współpracy. CTL zaprzecza aby w Spółce pracownicy i współpracownicy a także kontrahenci byli traktowani w sposób niewłaściwy. Najlepszym sposobem na potwierdzenie niniejszego wpisu jest osobista wizyta w CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o i zapoznanie się z firmą oraz zespołem ją tworzącą.

anonim

(usunięte przez administratora)

CTL

Szanowna Pani jest to portal o pracodawcach i opiniach o nich a Pani snuje przypuszczenia jak większość z tych wpisujących, choć tu trzeba się zastanowić czy są to osoby w liczbie mnogiej czy jest to jedna osoba bądź kilka osób, które umieszczając wpisy oczerniające CTL podają różne nicki. Nie rozumiem też osób, które oceniając czy coś jest prawdziwe czy nie sugerują się ilością wpisów. Jest rzeczą normalną, że hejtowanie czy krytyka jest bardziej eksponowana niż pochwały i CTL nie wymaga aby pracownicy czy też współpracownicy (zarówno Ci którzy współpracują z firmą od dłuższego czasu jak i ci co pracują od niedawna) zamieszczali wpisy pochlebne. Po Pani pierwszym wpisie widać, że jest Pani jest lub może być uprzedzona do pracodawców stąd zapewne Pani zgoda z opiniami a raczej ocenami rzekomych pracowników CTL. Najciekawsze jest to, że wszystkie wpisy rzekomych pracowników zawierają tylko i wyłącznie ocenę negatywną a nie zawierają najważniejszego a więc opisu co należało do ich czynności i czy z tego obowiązku się wywiązali. Z uwagi na pełna anonimowość również CTL jest pozbawione możliwości obrony swojego dobrego imienia. Natomiast o prawdziwości tych opinii a bardziej ocen niech przemawia fakt, iż CTL istnieje od 1991 roku. Tak więc wszystkich chętnych do pracy i współpracy z CTL zapraszamy do składania CV.

anonim

(usunięte przez administratora)

CTL

Szanowna Pani bardzo nam przykro, że Pani negatywne doświadczenia z innych firm powodują, że próbuję Pani przerzucić winę tych pracodawców na CTL. Jeżeli ma Pani jakiekolwiek zastrzeżenia do CTL to zapraszamy do osobistego kontaktu ze Spółką gdzie zostaną one wyjaśnione. Wszelkie kwestie związane z pracą i wynagrodzeniem reguluję indywidualna umowa. Za wykonaną pracę CTL zawsze wypłaca wynagrodzenie w całości.

anonim

(usunięte przez administratora)

CTL

Po Pana wpisie widać, że jest Pan zainteresowany tylko i wyłącznie obrażaniem innych osób i nie ma Pan/Pani nic do dodania w kwestii pracy na rzecz CTL. Wszystkich zainteresowanych pracą lub współpracą z firmą CTL zapraszamy do składania CV na wolne stanowiska pracy.

anonim

(usunięte przez administratora)

CTL
@Grafik komputerowy 30.10.2016 15:07
Potwierdzam wszystkie powyźsze, negatywne opinie na temat firmy CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. Z .o.o. w...

Szanowny Panie. Pana wpis tylko i wyłącznie potwierdza, że wydarzenia jakie Pan przedstawił są nieprawdziwe. Skoro pracował Pan przez dwa ostatnie miesiące, a tak wynika z Pańskiego wpisu, to jak może Pan potwierdzać wydarzenia, które miałaby się zdarzyć kilka lat temu. Poza tym w swoich wpisach napisał Pan, że pracował za darmo po czym chwilę później dodał Pan, że nie odpowiadała Panu stawka zaproponowana przez firmę CTL. Widać tu pewną niekonsekwencję Firma CTL zawsze dotrzymuję zawartych umów i liczy na przestrzeganie zapisów umów przez drugą stronę. Firma CTL nie ma w zwyczaju komentowania umów pomiędzy CTL i ich współpracownikami, kontrahentami, pracownikami. Biorąc pod uwagę, że nie podał Pan swoich danych, które w ogóle umożliwiałyby jakąkolwiek merytoryczną dyskusję z Panem traktujemy Pana wpis tylko i wyłącznie w charakterze nieuczciwej konkurencji. Jednocześnie zaprzeczamy aby zaistniały okoliczności opisane przez Pana.

minia
@CTL 30.10.2016 18:19
Szanowny Panie. Pana wpis potwierdza jedynie, że stan, który Pan opisał nie jest prawdziwy, bowiem jak sam Pan napisał pracował...

Wpisy tu to żaden hejt tylko rzetelny opis faktów i ostrzeżenie dla szukających pracy. Jeśli ktoś nie przeszedł pozytywnie rekrutacji powinien się tylko cieszyć przeglądając fora :D

Essential Words

Pracowałem u profesora w CTL. Spoko. Pan Profesor jest wymagający, krytyczny, ale jak jesteś specjalista to poradzisz sobie. Co do jego osobowości... Nerwowosc nie jest wada w jego wieku. Miejcie trochę litości . Pewnie macie własnych dziadków . W kazdym razie profesor jest życzliwy, tolerancyjny, wyrozumiały, serdeczny i potrafi byc nawiet ciepły. Przeciez ma stała ekipa od lat i jak ktoś z was nie zostal zaakceptowany przez nich to macie problem :) Właśnie ludzie pracujący w CTL są wspaniali! I dziękuję im za wsparcie na początku kariery w tej firmie. Zaliczam czas tam za przyjemną pracę.

Essential Words

Pracowałem u profesora w CTL. Spoko. Pan Profesor jest wymagający, krytyczny, ale jak jesteś specjalista to poradzisz sobie. Co do jego osobowości... Nerwowosc nie jest wada w jego wieku. Miejcie trochę litości . Pewnie macie własnych dziadków . W kazdym razie profesor jest życzliwy, tolerancyjny, wyrozumiały, serdeczny i potrafi byc nawiet ciepły. Przeciez ma stała ekipa od lat i jak ktoś z was nie zostal zaakceptowany przez nich to macie problem :) Właśnie ludzie pracujący w CTL są wspaniali! I dziękuję im za wsparcie na początku kariery w tej firmie. Zaliczam czas tam za przyjemną pracę.

sa

Hej hej a nie wiecie czy tutaj w firmie w najbliższym czasie będzie prowadzona jakaś nowa rekreacja?

anonim

(usunięte przez administratora)

CTL

Szanowna Pani, zapraszamy do przesyłania swoich CV na adres Spółki, nawet bez odpowiedzi na konkretne oferty pracy wystawiane przez CTL.

Zostaw opinię o CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o