CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 717 ocen.

CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o
2717

Opinie o CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o

xxx

Szanowni Państwo. przedstawiane przez Państwa opinie bardzo mijają się z prawdą. Prof jest jednym z autorytetów laseroterapii....miałem zaszczyt być studentem Prof przez 2 lata, gdzie wykładał fizykoterapię z akcentem na laserterapie biostymulacyjną. Państwa rozczarowania prawdopodobnie wynikają z nierzetelności , braku doświadczenia, nie pełnej kompetencji , niedokładności..... Profesor jest osobą nad wyraz wymagającą w kwestiach merytorycznych i dlatego prawdopodobnie wynikają takie dysonanse.

anka
@Michał bez Nick 22.05.2018 21:30

Daj sobie spokój, nie jeden już chciał w dobrej wierze pomóc, szkoda nerwów, czasu i w ogóle nie ma po co się w to pakować.

Melcida

Ucz sie 5 lat na politechnice, po to zdobyc wiedze no i tytuł, zeby potem u starego dzbana z wielką łaską dostac 4000zł brutto XD.... Czy u niego jest ciagle 1993 rok?

lol
@Michał 21.05.2018 03:05

to trzeba zgłosić i po problemie, ale zbiorowo jak skoro każdy jest anonimowy

anonim

Niestety negatywne opinie w 95% się zgadzają. Brak precyzji, brak najnowszych danych bo ktoś coś zmieniał i przestał współpracować, brak jasnych zasad na początku co do wynagrodzenia za jednorazowe projekty a najgorzej wypada kultura pracy. Po kilku spotkaniach w CTL widziałem tylko studentów którzy chcą się załapać - doświadczona osoba tam zawita góra 2-3 razy bo nie pozwoli sobie na taki styl współpracy - to już nie te czasy - zarabia się więcej oraz współpracuje się zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami porozumiewania (traktowanie ludzi ma dziś kluczowe znaczenie).

Michał
@lol 12.05.2018 13:44

Profesor z klasą ......... Szara strefa , umowy nie da i nie zapłaci....

Mixer

Skopiujcie te opinie, bo stary dziad zaraz je wyczysci i wysra cos po swojemu.

pff
@Mixer 29.04.2018 09:25

zesra się

Czarna owca Terminator

Pozdrawiam Sir Ludwika Powodzenia nowym Bylo chwile Milo Bylo i nerwowo Teraz sie z tego smieje

lol
@Czarna owca Terminator 10.05.2018 22:13

Ja się śmiałam już wtedy, pękałam ze śmiechu tak naprawdę, jak stary krzyczał, nadymywał się i czerwieniał cały ze złości, tylko po to by wzbudzić w nas... właściwie to nie wiem, co chciał w nas wzbudzić, chyba po prostu w życiu mu się nie ułożyło tak jakby chciał i to jedyne co mu pozostało.

blablabla

Miesiąc w plecy. Zero pieniędzy i doświadczenia bo praca tam nie ma żadnego związku z wyuczonym zawodem. Doktor (nie żaden profesor) wydaje niesprecyzowane i niejasne polecenia, a nie ma możliwości by się czegoś dopytać, bo zaraz drze ryja mało się nie zesra. Wyzywa od głupich, beznadziejnych i jak się bardzo wkurzy to nawet do łazienki nie puszcza. Najlepiej z góry dać sobie spokój bo po rozmowie kwalifikacyjnej można nabrać złudnych nadziei. On tylko obiecuje, że będzie fajnie, że będzie płacił, udaje miłego - no bo jakoś stara się zachęcić, żeby rzucić wszystko inne i pracować u niego za darmo w warunkach, które trudno sobie wyobrazić.

Pyku

ciekawe czy ci wszyscy co tak chetnie pisza te negatywnie komentarze potrafili chociaz jedno zdanie powiedziec prosto w twarz, albo najnormalniej w swiecie isc i porozmawiac o tym co nie pasuje w firmie

halo7
@Pyku 30.10.2017 15:50

Owszem, potrafiłam. Bez skutku. Pracowałam w tej firmie prawie miesiąc. Sprawa skończyła się w sądzie bo nie dostałam wynagrodzenia. Sprawę wygrałam. Odradzam jakikolwiek kontakt z ta firmą.

Jak

Jeśli ktoś się wybiera tam na rozmowę kwalifikacyjną i myśli, czy to dobry pomysł, czytając negatywne komentarze, to jeśli mogę jakoś pomóc to szczerze odradzam. Zwykle ludzie wytrzymują tam jeden dzień i nigdy potem nie wracają, wiem bo sam spędziłem tam ponad tydzień i się sam sobie dziwię. W tym czasie przewinęło się tam kilku innych bo codziennie, ktoś przychodził spróbować. Na rozmowie kwalifikacyjnej staruch jest bardzo miły i obiecuje niewiadomoco, następnego dnia pomiata po kątach już jak swoim. Dziwię się tym całym trzem osobom, które za najniższą krajową są tam zatrudnione - nikt więcej tam nie pracuje.

Jak
@anonymous 26.04.2018 02:43

To jest przestroga dla innych, żeby omijać z daleka, bo to są nieludzkie warunki, a firma i tak upada na dno. Brak pracowników, a sam staruch nic nie potrafi więc nic nie wskóra.

Student

Dla studentów to dobre miejsce na zdobycie doświadczenia, myślę, że trzeba wykorzystać to że mamy taką szanse, bo mało gdzie zatrudniają od razu po studiach, trzeba raczej zaczyna od czegoś innego i dopiero się uczyc

Jak
@Student 26.10.2017 14:00

Umowa o dzieło to nie forma zatrudnienia.

Ruda

Czy ktoś pracował w CTL na stanowisku "fizyk medyczny"?

Jak
@Ruda 16.01.2018 10:48

Nikt nie pracuje tam jako fizyk medyczny, zatrudnionych na stałe można policzyć na palcach u jednej ręki i każdy robi wszystko co dziad rozkaże - sprzątanie, odbieranie telefonów itp.

Marta

Serdecznie polecam tego pracodawce

ana
@Marta 18.01.2018 10:01

tam i tak nie pracuje nikt o takim imieniu :)

ciekawski piotrek

Drogie Panie i drodzy Panowie, jak to w końcu jest z tą Firmą... Czy to konkurencja wypisuje bzdury czy też prawdziwe przeżycia absolwentów wyższych uczelni?

Absolwentka
@ciekawski piotrek 24.10.2017 23:46

Myślę, ze większość jest prawdą. Byłam na jednym dniu próbnym i mogę potwierdzić niektóre z komentarzy. Nigdy w życiu nie spotkałam się jeszcze z takim miejscem pracy.

Absolwentka

Nigdy nie wypowiadam swojego zdania publicznie, jednak w tej sytuacji wydaje mi się, że jest to moim obowiązkiem. Naiwnie myślałam, że komentarze tutaj wypisywane nie mogą być prawdą, nie ufam internetowi i postanowiłam spróbować. Rozmowa kwalifikacyjna nie była najgorsza, krótka, interesująca. Ankieta wypełniana wcześniej zawierała pytania bez sensowne, trzeba było powtarzać informacje z cv. Zostałam zaproszona na dwa dni próbne, po pierwszym zrezygnowałam. Zadania, które zostały mi przydzielone nijak łączyły się z proponowanym stanowiskiem. Zadziwiająco mało osób zauważyłam w 'biurze'. Atmosfera napięta, nawet światła nie zostały zapalone. Najwięcej czasu podczas tych trzech godzin spędziłam chyba z Panią sprzątającą, co się okazało wykonywała również inne prace, jak np zapraszanie kandydatów na rozmowę, kserowanie- typowe zadania biurowe. Założyciel placówki, na początku wydawał się na swój sposób sympatyczny, co szybko okazało się tylko pozorami. W trakcie dnia próbnego krzyczał na pracowników, zadawał specyficzne zadania oraz pytania. Odnosił się bardzo lekceważąco oraz bez szacunku. Nie rozumiem ludzi, którzy wytrzymują pracę z tym człowiekiem. Ja zdecydowałam się od razu opuścić to miejsce i nie dopuścić do sytuacji kiedy będę tak traktowana, mimo, że w stosunku do mojej osoby zachowywał się porównywalnie normalnie. Najwidoczniej uczelnia, którą ukończył zobowiązuje i nie odbiega on znacznie zachowaniem od jej pracowników. Na moje nieszczęście miałam okazję poznać ich osobiście. Z mojej strony to tyle. Można przekonać się na własnej skórze, ale z całego serca tego odradzam. Niektórym po prostu nie warto dawać szansy.

Nauczyciel

Moja opinia wobec członka czy właściciela tej tw. korporacji jest na przełomie lat 70. Stan komunistyczny dawno obalony a zacny psełdo "profesor" jeszcze się nie obudził. Szkoda czasu na tego dzbana.

Alicja

@Norbi Wawa, z uwagi na to, że Twój wpis jest najświeższy na tym forum, mógłbyś napisać jakim w Twojej ocenie pracodawcą jest CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o? Czy warunki zatrudnienia odpowiadają Twoim wymaganiom?

Hiska
@Alicja 25.03.2018 23:07

Znalazłaś odpowiedź na swoje pytanie?

d_1985

wczoraj miałam dać odpowiedź czy chcę u nich pracować, po przeczytaniu tych opinii i tych na innych stronach, nie zdecydowałam się na pracę w tej firmie, wolę jednak nie ryzykować wszystko co powiedział profesor brzmiało tak pięknie, że aż nieprawdziwie

Norbi Wawa
@Kazik 02.01.2018 09:52

Co za błyskawiczna odpowiedź ;-)

pokula

w marcu 2018 ludwik poszukuje inżyniera po metaloznawstwie, czym może się zajmować w CTL taki specjalista?

Alicja

@byk, czy mógłbyś rozwinąć swój post i opisać swoje całe doświadczenie będące wynikiem współpracy z CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o? Jakie warunki zatrudnienia zostały Ci zaproponowane przed rozpoczęciem swoich obowiązków w tej firmie?

Byk
@Alicja 16.02.2018 00:57

Niestety nie mogę, ponieważ post zostanie usunięty. Ale krótko mówiąc, dwa tygodnie pracy i latania za "profesorem" (przyjeżdżania do biura dwa razy dziennie a nawet w weekendy) za free

byk

Jeśli ktoś nie chce pracować za darmo, to zdecydowanie odradzam współpracę z tą firmą Osobom, które nie lubią być obrażane i wyzywane nie polecam

Rafał

Jak Pan profesor chce mieć pracowników to niech przyjmuje uczniów na naukę a nie tylko chciałby brać bez inwestycji w zasoby ludzkie to też apel do innych " pracodawców" w Polsce

ble

Widzę, że od momentu kiedy miałem zaszczyt tam pracować(6 lat temu:) i to całe 3 dni:)nic się nie zmieniło. Dalej jestem pełen podziwu, że ta firma działa.

Nowacha
@ble 21.09.2015 22:44

I po 6 latach nadal zaglądasz na ich forum? Po tylko 3 przepracowanych dniach? Ja nie zaglądam na fora moich byłych pracodawców nawet jak 5 lat u nich pracowałam. Po co? Pielęgnuję dobre wspomnienia, słabsze staram się wymazać. Moją uwagę skupiam na obecnym bądź przyszłym pracodawcy. Musisz być okrutnie pamiętliwy. To źle o Tobie świadczy. Nie mogli Ci w 3 dni aż takiego kuku zrobić abyś do dziś z traumy się wygrzebywał.

anonim

(usunięte przez administratora)

Oszukana
@jelop 09.01.2018 22:07

@jelop masz rację w 100%, umowa pokrętna i bardziej ostrożna osoba od razu by zwróciła uwagę na to, że jest napisana właśnie pod kątem wykręcania się od płacenia. Nauczka dla mnie, ostrzeżenie dla innych

taki jeden

Zignorowałem opinie o tej firmie i 3 dni pracowałem w niej za darmo. 4 dnia już nie poszedłem do pracy. Właściciel sfrustrowany tworzy atmosferę nie do wytrzymania. Kompletny brak komunikacji z tym człowiekiem. To jeszcze bardziej go nakręca bo nikt nie rozumie jego intencji a to stary dziwak i na wszystkich odreagowuje swoje frustracje. W trakcie rozmowy kwalifikacyjnej pokłócił się z 2 pracownikami jednym klientem i kurierem który przyjechał po paczkę. Z 8 osób tam zastanych 4 osoby pracowały pierwszy dzień. Żadna z nowych nie ma umowy o pracę. I tak przez kolejne 3 dni mojej bytności w tej firmie. Zawodowo jestem aktywny 20 lat w wielu firmach, ale czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Jestem pod wrażeniem odporności psychicznej tych 4 osób tam pracujących.

tora

jak sie robić nie chce to do wszystkiego mozna sie doczepic, nawet do krzywo stojących krzesel :>

jelop
@tora 07.11.2017 16:25

akurat krzesła tam stały prosto ;)), z resztą było gorzej

anonim

Witam, jak obecnie wyglądają warunki pracy w firmie CTL?

mufa
@Kasia 02.01.2018 09:54

Pani Kasiu, nie odpowiada się na posty z przed 4 lat. Takie odkopy jasno i wyraźnie pokazują próbę wybielania opinii o pracodawcy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Zainteresowana

Aż takie złe warunki pracy ?

Marek

Witam, byłem na rozmowie w CTL, a następnie znalazłem o nich tutaj informacje. Teraz już wiem, że tylko zmarnował bym swój czas i zdrowie na taką pracę. Dzięki za info.

Olszewiak
@Katrik 28.12.2017 14:39

Też mi się tak zdaje, że konkurencja. Również polecam tego pracodawce ! Najwazniejsze, że kasa na czas

rookie

Ja dostałem dziś odpowiedź na przesłane CV. Byłem już tam raz na rozmowie, ale mnie nie przyjeli. Jakieś 2 lata temu. Stanowisko to Specjalista ds. Obsługi Klienta. Dlaczego tak odradzacie tę firmę?( usunięte przez administratora )Co jeszcze?

Vanessa
@rookie 31.07.2010 00:53

Ja tam pracowałam tam sporo czasu nigdy nie narzekałam. Praca jak praca, pracować trzeba, ale atmosfera w porządku i ludzie mili

anonim

Witam ja też dostałem pracę jako grafik w tej firmie, ale jak doszukałem się opinii zwyczajnie olałem gościa. :D

Kazikos
@anonim 24.01.2014 21:04

I to był błąd, bo ja pracuje teraz jako grafik i zarabiam tak, że stać mnie na wakacje z rodziną co pół roku za granice.

do anonima

Jakie warunki? Przecież masz wszystko wypisane Tam się nic na lepsze nie zmieni. Brakuje osoby która weźmie to wszystko i ruszy do przodu. N( usunięte przez administratora )Naprawdę nie piszę złośliwie ale każdy kto zarezykuję pracę w tej firmie dostanie niezłego kopa od losu. Tu wszystko na tym forum jest prawdą-niestety

Szejkuś
@do anonima 06.02.2014 10:42

Nie wiem jak kiedyś, ale pracuje tutaj od 2 lat i jest super. Atmosfera fantastyczna, pieniadze na czas :)

Zostaw opinię o CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CTL - Centrum Techniki Laserowej LASERINSTRUMENTS Sp. z.o.o