P.W. Karabela

• Świężyca
  • Stale
  • Błonie
  • Orliska
Warszawa - Karabela Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Zakład Pracy Chronionej

3. Opinie o pracodawcach Tarnobrzeg
  5. Opinie o P.W. Karabela Sp. z o.o.

Opinie o P.W. Karabela Tarnobrzeg

Nie przegap nowości o P.W. Karabela Sp. z o.o.!

14.02.2023 14:13

Szanowni Państwo,
    staramy się być obecni wszędzie, gdzie są poruszane kwestie naszej firmy. Każda Wasza opinia, jest dla nas cenną wskazówką. Pragniemy dostosować się do Państwa oczekiwań i odpowiedzieć na każde zadane pytanie. Wierzymy, że dzięki rzetelnej komunikacji uda nam się zadbać o to, aby współpraca z nami była satysfakcjonująca i procentowała rozwojem firmy.
    Chcielibyśmy również poinformować, iż zarówno my, jak i zespół administratora Gowork na bieżąco obserwujemy Państwa wkład na profilu - zarówno ten pozytywny, jak i negatywny. Nie będziemy obojętni wobec najzwyklejszego hejtu, czy obrażania. Chcielibyśmy, aby było to miejsce kulturalnej i merytorycznej dyskusji.
    Zachęcamy Was do śledzenia naszego profilu, przeglądania aktualnych ofert pracy i bycia tutaj z nami.
    Pozdrawiamy.

12.02.2024 08:23

To dobry krok, abyś skontaktował się bezpośrednio z przedstawicielami firmy w celu wyjaśnienia ewentualnych nieprawidłowości dotyczących Twojego wynagrodzenia. Wyjaśnienie sprawy może pomóc w znalezieniu rozwiązania oraz możliwości dochodzenia ewentualnych roszczeń finansowych. Życzę powodzenia w rozwiązaniu tej sytuacji. Zespół Karabela.

13.02.2024 08:19

Szanowny Panie, Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią na temat naszej firmy. Z przykrością przyjmujemy informację, że nie jest Pan zadowolony z panujących u nas warunków pracy. Chcielibyśmy odnieść się do zarzutów sformułowanych w Pana opinii: Blokowanie prawdy: Zależy nam na transparentności i otwartej komunikacji w firmie. Zawsze staramy się rzetelnie informować pracowników o wszystkich aspektach pracy. Praca na dwóch etatach: Nie ma przeciwwskazań prawnych do łączenia pracy w naszej firmie z pobieraniem emerytury. Doceniamy doświadczenie i umiejętności emerytów policyjnych, którzy stanowią cenny człon naszego zespołu. Pragniemy podkreślić, że dobro naszych pracowników jest dla nas priorytetem. Stale dbamy o zapewnienie im komfortowych i bezpiecznych warunków pracy, a także możliwości rozwoju zawodowego. Jeżeli ma Pan szczegółowe pytania lub wątpliwości dotyczące pracy w naszej firmie, zapraszamy do skontaktowania się z nami bezpośrednio. Z przyjemnością odpowiemy na wszystkie pytania i wyjaśnimy wszelkie niejasności. Pozdrawiamy Zespół Karabela.

15.02.2023 11:23

Pracowałem w firmie Karabela bardzo dawno, ale złego zdania nie mogę powiedzieć. Słyszałem, że teraz zaszły duże, pozytywne zmiany, ponieważ Zarząd się zmienił. Może ktoś coś więcej powiedzieć na ten temat, jak jest teraz?
    Kopciuch

21.10.2023 09:02

Jak nie zrobisz kwalifikacji to nie awansujesz. Tylko nie wiem po co w jakiekolwiek agencji awansować skoro to tylko więcej roboty i odpowiedzialności właściwie za te same pieniądze. Stanowiska kierownicze są już poobsadzane, patrol też, więc nie wiem jak inaczej jak poprzez kursy na broń itd mógłbyś tu awansować
    obecny

22.10.2023 20:04

100 kosztuje kurs doszkalający dla obecnych pracowników
    Anna

10.09.2019 10:19

Nie mogę słowa złego powiedzieć . Wypłata jest, atmosfera super i zawsze życzliwa pomoc w trudnych sytuacjach życiowych
    ZADOWOLONY PRACOWNIK

10.12.2018 12:28

A ja pracuję nadal w tej firmie i powiem że nie narzekam. jestem pełnosprawny bez grupy i tu wam mogę powiedzieć że w moim rejonie jest nas wielu pracowników pełnosprawnych. fakt ze nacisk na grupy jest ale jakoś 7 lat mi minęło i grupy nadal nie mam. wypłata zawsze na czas. socjalne dostaje co roku. może nie duże pieniądze ale zawsze te 1000 zł jest. osoby z grupą mają dofinansowanie z ZFRONu. mają również wczasy rehabilitacyjne w Rabce dla siebie czy tez kolonie dla dzieci. nie rozumie tego hejtu. za nadgodziny nie płacą to jest prawda ale jest rozliczenie kwartalne i nadgodziny odbiera się w formie wolnego o czym kazdy jest informowany na rozmowie kwalifikacyjnej. wypłata moze i nie duza ale jest dobrze. podstawy mam 2000 netto . pojadę w konwój czy dwa w miesiącu i kolejny 1000 wpada ( jak lepsze konwoje) na ochronie imprez dorobić można. suma sumarum w dobrych miesiacach wychodziłem z wypłata nawet 4000 zł. ale trzeba chcieć a nie narzekać. umundurowanie na czas ,srodki czystości na czas. więc nie rozumię was. albo jestem wyjątkiem ze mi sie udało dużo osiągnąc w porównaniu z tymi co się tu wypowiadają
    gosc

11.12.2018 15:25

Na którym rejonie pracujesz w Karabeli ? Nie na każdym można dodatkowo łapać się na konwoje czy imprezy masowe.
    ZADOWOLONY PRACOWNIK

12.12.2018 07:03

Miasto Rowerów :)
    Gość 100

21.01.2018 15:32

Dobra firma. Pracowałem przez krótki czas, ale niemam nic do zarzucenia. Jest przynajmniej tam porządek! Grafik na czas, wypłaty na czas. Zobaczcie jak jest w konkurencyjnych firmach. Grafiki robią pracownicy pod siebie!! Lizusostwo i donoscielstwo! Karabela jeszcze jest wporzadku!!!

24.01.2018 19:01

Jaka wypłata? Chłopie te niecałe (usunięte przez administratora)zł? Na mężczyznę mającego na utrzymaniu rodzinę to porażka. Musiałbyś ciągnąć dwa etaty żeby zapewnić godny byt sobie i rodzinie.(usunięte przez administratora). Ale każdy powie kiedyś dość.
    Cieć_kartoflany

29.06.2024 19:43

Niestety ale ostatnio zdecydowanie na minus. Nadgodziny, nadgodziny i ciągłe braki kadrowe co sprawia że ciągle wzywają żeby zastąpić kilku starych przed emeryturą i na zwolnieniu. Oby się zmieniło bo już bokiem to wychodzi. Pensja ta sama a godziny się nabijają. Na minus też okropnie nudne placówki albo niesamowicie trudne do ogarnięcia - czytaj: legendarny Autopart w Mielcu. Hajsu mało, godzin dużo i nuda. Tak mogę podsumować. Siedzę z przyzwyczajenia i sympatii do kierownika bo przypomina mi mojego ojczulka. Innych powodów nie mam.
    Cieć_Kartoflany

01.11.2024 10:06

No moi drodzy, jakoś dobrnąłem do końca umowy i teraz mam kolejną ale niestety 3/4 etatu i niestety tylko jedna placówka na Gardnerze. I co teraz mam zrobić? To już prawie jak wyrok być na tym najnudniejszym miejscu na świecie. Chciałbym dla odmiany gdzieś jeszcze bo już nawet nie chodzi o pieniądze (póki co jeszcze). Utknąłem i teraz dopiero jest stypa. Kierownik nic nie ma dla mnie. Słucham was teraz uważnie

Godny

03.11.2025 15:45

P W Karabela a czego można się nauczyć na Autopart ? Przerzucić aku z palety na paletę? Czy tyłem chodzić? Nie widzę tam jakiegokolwiek cienia rozwoju w branży

Zen

08.08.2025 08:40

Muszę powiedzieć, że jestem zadowolony z zatrudnienia w tej firmie. Można się dogadać.

08.08.2025 08:47

Bardzo dziękujemy za Pana pozytywną opinię. Cieszymy się, że jesteś zadowolony z zatrudnienia w naszej firmie. Zależy nam na tym, aby każdy pracownik czuł się doceniony i miał możliwość swobodnej komunikacji. Pana słowa są dla nas potwierdzeniem, że nasze starania przynoszą efekty. Zespół KARABELA
    Nie polecam

02.06.2025 17:53

Witam w skrócie (usunięte przez administratora) to mało powiedzenie zaproponowano mi zatrudnienie pojechałem do Rzeszowa po papiery od czerwca miał być start pracy i nagle dochodzi do dnia w którym miałem pracować i czar prysł. Okazuje się że nie ma dla mnie miejsca pracy bo firma nie wygrała przetargu, porzuciłem poprzednia prace i mam kłopoty przez firmę w której mnie zapewniano ze startuje i że na pewno mam ta prace także przestrzegam innych.

12.06.2025 11:48

Dziękujemy za opinię. Przykro nam z powodu zaistniałej sytuacji. Informacje o zatrudnieniu zawsze uzależnione są od wyników przetargów, o czym staramy się informować kandydatów. Zespół KARABELA
    Edit

11.06.2025 08:53

Czy Karabela dodaje dodatek do dojazdu do pracy .Bobwzystkie firmy dają i wypłacają a tu spotkałam się pierwszy raz z takim przypadkiem .A tak naprawdę pieniążki pozyskiwane są z PEFRON

12.06.2025 11:44

Dziękujemy za Pani opinię. W firmie Karabela szczegółowe warunki zatrudnienia, w tym kwestie związane z dojazdami do pracy, są ustalane indywidualnie i precyzowane w umowach o pracę. Nasze praktyki są zgodne z obowiązującymi przepisami prawa pracy. Źródła finansowania, w tym środki z PFRON, są wykorzystywane zgodnie z ich przeznaczeniem i obowiązującymi regulacjami prawnymi. W razie dodatkowych pytań lub potrzeby wyjaśnienia konkretnych kwestii zachęcamy do kontaktu z naszym działem HR. Zespół KARABELA

18.04.2025 19:43

22.04.2025 07:54

Dziękujemy za Pani pozytywną opinię! Staramy się tworzyć dobre warunki pracy i cieszymy się, gdy nasi pracownicy to doceniają. Polecenie z Pani strony jest dla nas bardzo ważne. Zespół KARABELA
    Kkkk

27.11.2024 15:47

Czy zatrudniacie tylko osoby z grupą??

02.12.2024 11:19

Tak, zgadzamy się. Dziękujemy za wyrażenie opinii na ten temat. Zespół KARABELA

27.03.2025 07:36

Nie, nasza firma oferuje zatrudnienie osobom z różnymi kwalifikacjami i doświadczeniem, niezależnie od posiadania orzeczenia o niepełnosprawności.
    aplikant

24.03.2025 21:37

Miałam dwie rozmowy ws pracy, w pierwszej kolejności z Panią Blondynką z biura potem z właścicielami firmy w kawiarni na stanowisko administracji biurowej dla os. z orzeczeniem- mam I grupę. I tu już zaczynają się freak show, na rozmowie "sprytni" właściciele złożyli mi ofertę pracy ale zaznaczyli, że mam powiedzieć u lekarza medycyny pracy, że chce pracować 8h, a nie 7h. Bo tak naprawdę mogę pracować 7h pracy dopiero po roku przepracowania zgodnie z ich prawem. Tutaj od razu się zatrzymam ponieważ zgodnie z przepisami prawa os. z I i II grupą może pracować 7godzin (może więcej jeśli chce za zgodą lekarza). Jak wiadomo po to się ma tą grupę, że człowiek raczej nie chce pracować więcej niż 7h i chciałby skorzystać z tych przywilejów. w związku ze śliską propozycją właścicieli od razu zapaliło się czerwone światełko, a jeszcze wcześniej telefony wieczorne czy mogę przyjść na rozmowę o godzinie 20:XD Reasumując, umowa o pracę została mi zaproponowana, praca 8h na życzenie pracodawcy (udaje, że nie znam swoich praw i się uśmiecham), wynagrodzenie 3500 brutto gdzie i tak Karabella ma niezłe dofinansowanie. Na koniec dodali, że wrzucą mi jeszcze więcej obowiązków za tą sama kase. Ostatecznie w ostatniej chwili się wycofałam, szczęściem dostałam pracę kilka dni później za 2x tyle, gdzie mogłam skorzystać ze swoich przywilej i nie tylko zgodnie z prawem. Nie polecam nie pozdrawiam. Firma zatrudnia ludzi za minimum, wykorzystuje fakt, że jest niepełnosprawność i na tym jedzie.

27.03.2025 07:34

Szanowna Pani, Dziękujemy za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi procesu rekrutacji na stanowisko pracownika administracji biurowej w naszej firmie. Przykro nam, że Pani doświadczenia z rozmów kwalifikacyjnych nie spełniły Pani oczekiwań. Pragniemy odnieść się do poruszonych przez Panią kwestii: Czas pracy: Pragniemy podkreślić, że zawsze działamy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa pracy, w tym w zakresie zatrudniania osób z orzeczeniem o niepełnosprawności. Naszym celem jest stworzenie warunków pracy, które będą zarówno zgodne z prawem, jak i uwzględniają indywidualne potrzeby pracowników. Wynagrodzenie i obowiązki: Stosujemy system wynagradzania, który jest adekwatny do stanowiska i zakresu obowiązków. Informacje o wynagrodzeniu i zakresie obowiązków są zawsze przekazywane kandydatom w sposób transparentny. Proces rekrutacji: Dokładamy wszelkich starań, aby proces rekrutacji był profesjonalny i przebiegał w komfortowej atmosferze. Przepraszamy, jeśli w Pani odczuciu doszło do jakichkolwiek nieprawidłowości. Rozumiemy, że decyzja o wyborze pracodawcy jest bardzo ważna. Szanujemy Pani wybór i życzymy powodzenia w nowej pracy. Z poważaniem, Zespół firmy Karabela
    Biedronka

14.07.2024 15:53

Karabela Gorlice wszystko by może i było jak by obecny kier TP. Regionu tego coś robił nadzorował swoich pracowników i walczył o obiekty atak od 6 lat jest tylko utrata obiektów i gdzie się pokazujemy to zaraz wszystko tracimy bo nierozumie że najwyższa pora wymieniac ludzi co nie pracują ale szkodę przynoszą i złą opinię temu okręgowi. Nieslucha i nierozumie problemow bardzo poważnych jakie się dzieją a przecież inni też chcą pracować
    obecny

01.11.2024 17:39

ale po co się starać jak kierownik ma tylko 500 złotych dodatku
    Były ochroniarz

20.10.2024 18:47

Porządna firma, wypłaty na czas, co miesiąc pasek do odbioru w kadrach - jeździłem na patrolu interwencyjnym w Tbg kilkanaście lat temu i miło wspominam Karabelę i współpracowników

22.10.2024 13:36

Bardzo dziękujemy za tę wspaniałą opinię! To właśnie takie opinie motywują nas do dalszego rozwoju. Cieszymy się, że mógł Pan doświadczyć na własnej skórze, jak ważna jest dla nas atmosfera pracy i zadowolenie pracowników. Pozdrawiamy Zespół Karabela.

13.05.2024 14:51

Ogłoszenie o kursie na Kwalifikowanego Pracownika Ochrony Fizycznej!

Zdobądź uprawnienia kwalifikowanego pracownika ochrony fizycznej!
    Ogłaszamy nabór chętnych do udziału w szkoleniu na kwalifikowanego pracownika ochrony, organizowanego przez Ośrodek Szkolenia P.W. KARABELA.
    Rozpoczęcie kursu 20.05.2024 roku do 05.07.2024 roku w siedzibie firmy ul. Sokola 14 w Tarnobrzegu.

Osoby chętne do wzięcia udziału w szkoleniu, prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem telefonu
    15 856 52 49, 504 398 475 lub za pośrednictwem poczty e-mail: [email protected]

Zapraszamy!

12.03.2024 17:44

Ciekawe czy przyjmą bez grupy haha, szczerze nigdy się nie spotkałem żeby do ochrony pełnosprawnych brali. Z kolei w tej ofercie Kwalifikowany pracownik ochrony fizycznej umowa o pracę ani słowa o tym albo ja źle patrzę.. no ciekawe jak to wygląda.

13.03.2024 14:18

Masz pytania o pracę w ochronie bez orzeczenia o niepełnosprawności? Najlepszym sposobem na rozwianie wątpliwości jest bezpośredni kontakt z naszą firmą: 15 822 28 22, wew. 212, 254, godziny pracy: poniedziałek -piątek: 7:30 - 15:30. Pamiętaj: Ogłoszenie o pracę nie zawsze zawiera wszystkie informacje. Brak wzmianki o grupie inwalidzkiej nie oznacza, że firma nie zatrudnia osób pełnosprawnych. Podczas rozmowy telefonicznej zapytaj o politykę rekrutacji firmy w odniesieniu do osób pełnosprawnych. Bezpośrednia rozmowa pozwoli Ci uzyskać rzetelne informacje i wyjaśnić wszelkie wątpliwości. Pozdrawiamy Zespół Karabela
    ?

12.03.2024 12:10

Witam. Nie jestem kwalifikowanym pracownikiem, posiadam pozwolenie oraz broń a także dopuszczenie do posiadania broni. Badania lekarskie uprawniające do kierowania pojazdami uprzywilejowanymi ważne do 2027. Interesowała by mnie praca w zastępstwie, kilka dni w miesiącu. Mielec. 505142810

13.03.2024 14:03

Cieszymy się, że rozważasz dołączenie do naszego zespołu. Aby dowiedzieć się więcej o oferowanych przez nas stanowiskach i procesie rekrutacji, zapraszamy do kontaktu: Telefon: 15 822 28 22 w. 212, 254, Godziny pracy: 7:30 - 15:30. Pozdrawiamy Zespół Karabela
    @Pracownik ochrony

05.03.2024 21:13

Witam jestem pracownikiem ochrony i mam pytanko czy karabela wypłaca socjalne.Serdecznie pozdrawiam

06.03.2024 09:49

Dziękujemy za zainteresowanie pakietem socjalnym oferowanym przez naszą firmę. W odpowiedzi na Pana pytanie, pragniemy poinformować, że pakiet socjalny jest ustalany indywidualnie dla każdego pracownika, w zależności od jego stanowiska i kwalifikacji. W razie pytań prosimy o kontakt pod numerem telefonu 15 822 28 22 w. 212, 254 w godzinach od 7:30 do 15:30. Pozdrawiamy Zespół Karabela

23.01.2024 21:42

Dzień dobry. Chciałbym aplikować na stanowisko kwalifikowanego pracownika ochrony, ale bez dostępu do broni. Mam 3letnie doświadczenie, posiadam odpowiednie badania lekarskie. Skoro dla pracownika z dostępem do broni oferują 4300, to jak to finansowo wygląda na tym stanowisku? Czy tu również można "dorobić ekstra" podczas pracy w godzinach nocnych? Czy umowa o prace obejmuje jakiekolwiek świadczenia socjalne? Ktoś z pracowników wspomniał, że praca jest czasem stresująca. Często zdarzają się nerwowe sytuacje?

24.01.2024 08:36

Dzień dobry, Jeśli masz 3-letnie doświadczenie i odpowiednie badania lekarskie, to masz szansę na zatrudnienie na stanowisku kwalifikowanego pracownika ochrony bez dostępu do broni. Zapraszam do kontaktu telefonicznego, tel. 15 822 28 22, [email protected] Praca w ochronie to praca, która daje możliwość rozwoju zawodowego. Można zdobywać kolejne kwalifikacje i awansować na wyższe stanowiska. m.in. oferujemy; • zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę • wynagrodzenie podstawowe + dodatki specjalne • dofinansowanie kosztów dojazdu • premia na zagospodarowanie • możliwość uczestnictwa w dodatkowych szkoleniach podnoszących kwalifikacje zawodowe • możliwość awansu oraz rozwoju zawodowego w strukturach firmy • możliwość skorzystania z grupowego ubezpieczenia NNW i/lub na życie Oczywiście, to tylko ogólne informacje. Najlepiej jest skontaktować się z firmą i dopytać o szczegóły. Jeżeli jesteś zainteresowany, prosimy o przesłanie CV na adres: [email protected] lub o kontakt telefoniczny 15 822 28 22 w. 212,254 w godzinach od 7:30 do 15:30. Powodzenia, Zespół Karabela

07.02.2024 10:08

Dzień dobry, bliższe informacje uzyskasz kontaktując się z biurem. Musimy wiedzieć jakie posiadasz kwalifikacje, na jakie stanowisko aplikujesz, jakie masz doświadczenie zawodowe, itp. Oczywiście, kobiety mogą aplikować na każde stanowisko, o ile spełniają wymagania kwalifikacyjne. Jeśli masz pytania, skontaktuj się z pracodawcą, aby uzyskać szczegółowe informacje na temat dodatków specjalnych i dofinansowania dojazdu do pracy; Kontakt telefoniczny 15 822 28 22 w. 212,254 w godzinach od 7:30 do 15:30. Powodzenia, Zespół Karabela.
    Mariusz lentniewski

22.01.2024 14:23

Wspaniali ludzie.

22.01.2024 15:36

Miło nam, że doceniasz naszą pracę i atmosferę, która w niej panuje. Jest to dobry sygnał, że firma jest przyjazna dla pracowników i zapewnia dobre warunki pracy. Proszę odpowiedź na więcej pytań; Jaka jest Twoja rola w firmie? Co najbardziej cenisz w pracy w tej firmie? Czy poleciłbyś firmę innym? Dziękujemy i życzymy samych sukcesów. Pozdrawiamy Zespół Karabela.

22.01.2024 14:55

Hej, chce się zatrudnić jako osoba do sprzątania z orzeczeniem. Czy ktoś może mi napisać w jakich godzinach odbywa się praca ? I ile godzin tygodniowo wychodzi? Mówią o atrakcyjnym wynagrodzeniu Co to znaczy… ile można zarobić?

22.01.2024 15:28

Dzień dobry, cieszymy się, iż interesujesz się podjęciem pracy w firmie Karabela. Prosimy o więcej informacji na jaki oddział chcesz aplikować? Godziny pracy ustalane są indywidualnie z pracodawcą oraz zapotrzebowaniem na dany obiekt. Zwykle praca odbywa się w godzinach porannych lub popołudniowych, od poniedziałku do piątku. Liczba godzin tygodniowo również ustalana jest indywidualnie, w zależności od możliwości pracownika. Proszę o kontakt z biurem; tel. 15 822 88 79, lub [email protected]. Pozdrawiamy Zespół Karabela.

15.12.2023 10:58

W internecie widnieje oferta pracy na stanowisko kwalifikowanego pracownika ochrony fizycznej z dostępem do broni. Firma informuje, że jest to praca zmianowa i w godzinach nocnych. Dajcie znać w takim razie, na ile zmian się tutaj pracuje i od której do której one trwają? :) W ogłoszeniu wspomniano coś o dodatkach specjalnych. Ktoś może rozwinąć, co kryje się pod tym stwierdzeniem? Myślę nad złożeniem CV w to miejsce.

18.12.2023 10:30

Liczba zmian w pracy zmianowej zależy od firmy i konkretnego obiektu, który jest chroniony. Oczywiście, ostateczna decyzja o liczbie zmian i godzinach pracy należy do pracodawcy. Dodatki specjalne, to świadczenia finansowe, które otrzymują pracownicy oprócz wynagrodzenia zasadniczego. O wysokości dodatków specjalnych decyduje pracodawca. Warto więc dopytać o nie podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Jeśli myślisz o złożeniu CV na stanowisko kwalifikowanego pracownika ochrony fizycznej z dostępem do broni, warto dowiedzieć się jak najwięcej o warunkach pracy. Zapytaj o liczbę zmian, godziny pracy i dodatki specjalne. Dzięki temu będziesz mógł podjąć świadomą decyzję o tym, czy ta praca jest dla Ciebie odpowiednia. Proszę o kontakt z biurem; tel. 15 822 88 79, lub [email protected]. Zespół Karabela
    Max

29.05.2023 23:25

Zależy im tylko na grupie i symbolu choroby żeby ciągnąć kasę z pefron, że nie przeszczegają praw pracownika jakie ma prawa pracownik o tym znacznym stopniu niepełnosprawności, ile może pracować kpina tylko kasa się liczy (usunięte przez administratora), karta nie firma

02.10.2023 14:10

Szanowny Panie JASKO, dziękuję za pozostawienie opinii na naszej stronie. Zgadzam się, że pracownicy powinni być bardziej aktywni w kwestii zgłaszania problemów. To prawda, że nie są to czasy, żeby milczeć. Pracownicy powinni mieć prawo do wyrażania swoich opinii i oczekiwań. Zgadzam się również, że niektórzy pracownicy mogą być zbyt przywiązani do swoich stanowisk. To może prowadzić do stagnacji i braku innowacji. Myślę, że aby poprawić sytuację w firmie, potrzebna jest współpraca wszystkich stron. Pracownicy powinni być bardziej aktywni w kwestii zgłaszania problemów. Kierownictwo powinno być bardziej otwarte na opinie pracowników. I wszyscy powinniśmy pamiętać, że jesteśmy częścią jednego zespołu i powinniśmy pracować razem na rzecz wspólnego dobra. Pozdrawiam. Zespół Karabela.
    Zbych

03.10.2023 08:03

dobrze by było żeby kierownicy bardziej wczuli się w nasze problemy i żeby przestrzegane były nasze prawa osób niepełnosprawnych

07.07.2023 04:06

Jasko

02.10.2023 08:47

Pokrywanie godzin jest przeważnie w ochronie,idziesz 5x24 godziny i wychodzi,że nie masz normy godzin w miesiącu, resztę firma pokrywa(nie wszystkie firmy)Twoim urlopem co jest nie zgodne z prawem

02.10.2023 12:56

Pracownik ze stopniem niepełnosprawności może liczyć na pewne udogodnienia w miejscu pracy. Przysługują mu one z mocy prawa i są niezbywalne. Jeżeli uważa Pan, iż coś zostało naruszone względem Pana, czy innej osoby, proszę powiadomić swojego przełożonego. Natomiast dziękujemy za zgłoszenie, które pozwoli nam wyeliminować ewentualne nieprawidłowości. Zespół Karabela.

04.07.2023 13:25

Czy rozmowa rekrutacyjna w P.W. Karabela Sp. z o.o. odbywa się również w języku angielskim?

29.08.2023 08:35

Zarówno nasze oferty można otrzymać w j. angielskim, jak również rekrutacje mogą być przeprowadzone w tym języku.
    Jola

06.09.2023 13:01

Firma rekrutuje w języku polskim, po co Ci j. angielski do zatrudnienia się. Zresztą na jakie stanowisko chcesz się zatrudnić, tłumacz ;-)?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w P.W. Karabela?

12.07.2023 16:29

14.07.2023 07:46

Szanowny Panie, nie tolerujemy wulgaryzmów oraz niestosownych oskarżeń, hejtu. Na pytania, odpowiadamy, gdy uważamy, iż pytanie jest stosowne i rozwiąże problem pytającego. Życzymy większej pogody ducha. Zespół Karabela.

14.07.2023 09:32

07.05.2023 18:09

Dzień dobry państwu mam kilka pytań. Ciekawi mnie praca w państwa firmie na terenie Podkarpacia krosno i okolice Posiadam kwalifikowanego pracownika ochrony ale niestety bez grupy a wszędzie gdzie zaglądam to pisze że z grupą Proszę mi podpowiedzieć jak to w rzeczywistości wygląda

08.05.2023 09:24

Dziękujemy, iż interesuje Cię praca w naszej firmie. W zależności od rodzaju przejmowanych do ochrony obiektów oraz przewidzianych tam zadań, zatrudniamy pracowników ochrony, którzy mogą spełnić wymagania dla danego obiektu Zleceniodawcy. Obecnie, poszukujemy pracowników w rejonie Stalowej Woli, Sanoka i Krosna. Jesteśmy więc zainteresowani współpracą. Proszę o telefon z Działem Kadr Tarnobrzeg tel. 15 856 52 54 wew. 254, lub Krosna tel. 509 440 407. Ewentualnie przesłać swoje CV na adres e-mail [email protected]. Proszę powołać się na kontakt ze strony GoWork. Pozdrawiamy. Zespół Karabela.
    klient

06.03.2023 21:13

Strasznie jesteście obłudni, pisałem opinię 04.03.23r o Pińczowie i już jej nie ma, była dla was nie wygodna. Ale klienci i tak was zweryfikują, pozdrawiam

07.03.2023 07:22

Przykro nam, że nie spełniamy Pańskich oczekiwań, prosimy o przybliżenie tematu lub skontaktowanie się w tej sprawie z biurem telefon 15 822 28 22.
    Audytor

24.02.2023 16:15

Ta firma to się nadaje do pilnowania balonów na odpuście... Chyba nikt tam nie zna przepisów obowiązujących w Polsce, pracownicy mysla że są najważniejsi a przed kamerą na kanale "Audyt Obywatelski" narobili sobie wstydu i wykazali brak profesjonalizmu, o kulturze nie wspominam bo z nią się tylko minęli. Słabo to wypadło przed tysiącami oglądających

06.03.2023 13:35

Dziękujemy za opinię i nienaganną postawę obywatelską ;-)
    Weronika

08.02.2023 10:58

Widzę, że tutaj głównie o ochronie idzie dyskusja. Kto mi napisze, ile się zarabia jako pracownik składnicy akt, przy założeniu, że porobię te wymagane kursy itd? Jest możliwość, że będą robić nabór do archiwum? (ostatnio był latem).
    Klara

15.02.2023 11:31

Myślę, że najprościej zadzwonić do biura do Tarnobrzega, czy jest nabór na to stanowisko. Archiwum posiadają na Machowie.

16.02.2023 12:11

Cześć. Cieszymy się, iż interesujesz się pracą w naszym zespole. Zapraszamy do kontaktu z naszym biurem; P.W.Karabela Sp. z o. o. , ul. Sokola 14, 39-400 Tarnobrzeg, tel. 15 822 28-22. Pozdrawiamy. Zespół Karabela.
    Renata

03.02.2023 07:49

Czy w ostatnich tygodniach ktoś zatrudniał się w tym miejscu? Jak jest teraz? Jakie są warunki?
    Zbych

15.02.2023 11:41

zależy na jakie stanowisko aplikujesz, ochrona czy pracownik biura, czy sprzataczka?

16.02.2023 12:09

Cześć, słuszna odpowiedź. Zapraszamy do kontaktu z naszym biurem; P.W.Karabela Sp. z o. o. , ul. Sokola 14, 39-400 Tarnobrzeg, tel. 15 822 28-22. Pozdrawiamy. Zespół Karabela.

Kontakt - P.W. Karabela Sp. z o.o.

Sokola 14 39-400 Tarnobrzeg

Branża główna: Ochrona i bezpieczeństwo

16.02.2023 09:38

Wspominam pracę, jako pozytywne relacje wśród pracowników,pensja na czas,zawsze przy jakimś problemie,mogłem liczyć na pomoc od przełożonych. Myślę,że jeżeli ktoś jest pozytywnie nastawiony do ludzi to i ludzie to zauważą i docenią. I oczywiście jak się nie leży w pracy,tylko pracuje.
    Były Pracownik

16.02.2023 11:18

Chodzi mi ogólnie, że jak był jakiś problem w pracy, to trzeba rozmawiać z przełożonym, a nie wchodzić w jakieś zbędne dyskusje z pracownikami. A po pożyczki to idzie się do banku.

16.02.2023 12:02

Cześć, niezmiernie nam miło, że poświeciłeś swój czas na wystawienie nam opinii. Cieszy nas, że Twój przełożony był dla ciebie wsparciem. Nasi przełożeni zawsze są otwarci na pomoc drugiej osobie i swoim pracownikom. Pozdrawiamy. Zespół Karabeli.

16.02.2023 10:23

Szukasz pracy? Nie masz pomysłu co dalej robić?
    Zgłoś się na kurs kwalifikowanego pracownika ochrony fizycznej.
    Przygotujemy Cię w zakresie wyszkolenia strzeleckiego, samoobrony, technik interwencyjnych oraz znajomości przepisów prawa związanych z wykonywaniem ochrony osób i mienia, zgodnie z wymogami określonymi w rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 18 grudnia 2013 (Dz.U. 2013 poz.1688).
    Nasz kurs pozwoli Ci zdobyć wiedzę i umiejętności niezbędne do wykonywania zawodu: pracownik ochrony.
    Nie czekaj, zapisz się już dziś!????
    News image

16.02.2023 09:19

Wnuczka naszego pracownika – 7 letnia Alicja, od października 2022 roku choruje na ostrą białaczkę limfoblastyczną. Obecnie jest w trakcie intensywnej chemioterapii. Przed nią jeszcze długa droga do zakończenia leczenia. Zwracamy się z prośbą przekazanie 1,5% podatku. To nic nie kosztuje. Zgromadzone środki zostaną przekazane na wizyty lekarskie, rehabilitację i powrót dziecka do zdrowia.
    Zapamiętaj ten KRS: 00000 86210 ❤❤❤
    Twój 1,5% ma WIELKĄ moc! Razem zmieniajmy codzienność dzieci chorych na raka.
    Więcej informacji: https://naratunek.org/1-5-procent/
    Fundacja Na Ratunek Dzieciom z Chorobą Nowotworową
    News image

01.02.2022 19:13

Krzysiek . W.

05.02.2023 08:10

Wszyscy wiemy jak pracuje się w Ochronie tej czy tamtej Ja pracowałem w kilku i Karabela była najlepsza ,wypłaty na czas a nawet prawie zawsze 1/3 dni wcześniej. Koleżeńska ,premie ,nadgodziny ,pełne umundurowanie Atmosfera pomiędzy pracownikami i pracodawcą super .Tak kierownik Marek jaki prezes Karabeli koleżeńscy w sensie zawodowym .Nikt nie zakłada firmy biznesu by prowadzić charytatywną działalność ,przytułek Po pomoc do MOPS ,Caritas czy innych organizacji . Już tam nie pracuje, ale nie mogę się zgodzić z tym co napisałeś na temat tej firmy .Chyba nie poznałeś innych firm wykorzystujących pracowników . Tu prezes prędzej ci pomoże niż zaszkodzi . Mogli mnie zwolnić nie spełniałem standardów Ale nie zwalniali szukali rozwiązań dla mnie i dla nich korzystnych. Poznasz jakim był pracownik jak już nie będzie pracował Wtedy wypisują bzdury a gdy pracują to aby się utrzymać podpier****ją kolegów, wymyślając powiększając drobne utarczki , łaszą się jak kundelki . Ludzie bez honoru i po zwolnieniu okazuje się jakimi byli pracownikami .Lojalność ,uczciwość to podstawa . Tego nie wiedzą ci którzy nigdy nie prowadzili firmy nie zatrudniali pracowników. Ja za porozumieniem stron ( mogło być gorzej )zwolniony ale szanuje i odchodząc podziękowałem za zatrudnienie za możliwość poznania super pracodawcy i kadry kierowniczej . To jest uczciwość to jest "SZNYT" którego tobie jest brak Nawet nie masz odwagi im napisać pod swoim imieniem . Trzeba było być tak szczerym w tych bzdurach jak ciebie zatrudniali . ;))).
    Słoneczko

08.04.2022 13:12

Z tego co wiem to atmosfera w Zusie w Mielcu nareszcie się oczyszczyściła od czasu gdy wyleciał z roboty jeden przekręt (usunięte przez administratora) i pieniacz

06.06.2020 23:46

marcin

05.08.2021 12:53

Też pracowałem w busku w karabeli, ostatnio spotkałem się z kolegą z byłej firmy i opowiedział jakie cyrki sie teraz dzieją. Np na jednym z rejonów ludzie w lipcu dostali po 1.5 litra wody na miesiąc. To już jest po prostu żenada.
    Wkurzony

08.12.2019 16:48

Gdzie środki czystości za 2019 nie wspomnę o paczkach świątecznych i na co idzie naszą kasa Funduszu Socjalnego
    obiektywny

08.01.2021 11:05

od razu mówię, że piszę jako osoba z konkurencji i nie chce człowieka bronić bo nie znam prezesa, jednak pieniądze które idą z PEFRONU to nie są pieniądze dla pracownika z tą grupą tylko to jest zmniejszenie kosztów pracowniczych to po pierwsze kolejną sprawą jest fakt, ze w wielu przypadkach znaczną część tego dofinansowania przekazuje się jako ulgę swojemu klientowi. Proponuję więc zamiast narzekać , otworzyć swoją firmę i wybudować dom z PEFRONU jak jest to takie proste i oczywiste :)
    taki jeden

06.04.2021 18:06

01.01.2019 do 17.02.2021 44 899 221,32 fajna kwotka z PFRON
    [email protected]

25.01.2021 14:27

witam poszukuję dodatkowej pracy jako pracownik ochrony,jestem emerytem mundurowym,mam samochód i mieszkam w kraśniku
    Były

07.10.2020 08:12

Zatrudniają osoby tylko niepełnosprawne a nie wiedzą co to znaczy.
    biblianna

19.06.2019 03:10

A ja sądzę, że jeśli nie odpowiada mi jakaś praca w zakładzie lub firmie, więc ją zmieniam, ponieważ mam takie kwalifikacje i ambicje i dlaczego na siłę ''siedzieć w takiej KARABELI''- przecież można swoją taką firmę stworzyć i być dla siebie PANEM, DYREKTOREM lub PREZESEM !!! ALE jest jeden -jedyny warunek - należy mieć dużo poskładane i ułożone pod tzw. KOPUŁĄ ,a nie FASINY z gliny . POZDRAWIAM i Życzę udanych BIZNESÓW robaczki BAY!!!

01.06.2016 21:15

antyspam

04.10.2018 09:12

jeśli masz jakieś informacje o rzekomych przekrętach to zgłoś do prokuratury, inspekcji pracy itp. a nie oczerniaj konkurencyjną firmę szanowny panie trollu internetowy. Czy zgłosiłeś komukolwiek z kierownictwa firmy swoje uwagi? czy tylko obrzucasz błotem i obsmarowujesz na forach internetowych?

26.02.2018 16:02

Bar

28.07.2018 08:50

Niebawmy się w plotki na forum publicznym. Bo zrobi się jak na wsiowym targu, a podobno to podobno tamto. Masz sprawdzone informacje?! To wtedy mów.
    Lidia

19.03.2018 16:25

@Gość 100, czy jako były pracownik możesz wypowiedzieć się na temat relacji z przełożonymi, koordynatorami? Czy porozumiewanie się idzie "gładko"? @Gg czemu tak uważasz? Nie podajesz żadnych konkretnych argumentów, mogłabyś rozwinąć? Proszę też o zachowanie kultury wypowiedzi, ponieważ komentarze łamiące postanowienia regulaminu mogą być usunięte przez administratora.
    Gosc100

29.04.2018 22:09

Pracowałem w kilku takich firmach. Z zadnej nie zostałem zwolniony (aby niebylo jakichś wątpliwości) może mi się tak trafiło ale jeśli chodzi o ludzi to bo ok. Niebylo donoszenia na siebie, ogólnie atmosfera była pozytywna. Dyrektor, również niemam nic do zarzucenia. Osobiście ja niemam do nich nic. Dużo zależy też od współpracownikow, jak się trafia prymitywny to człowiek nic nie wskora. Jest 2 FIRMA w Stalowej, główny konkurent Karbeli. Tamtej firmy ZDECYDOWANIE NIE POLECAM.
    Gość

20.12.2017 07:38

A ja może się wylamie. Niemam nic do Karabeli. Pracowałem tam przez krótki czas, było wporzadku. Jest porządek! Ustalony wcześniej grafik, wypłata na czas.

Zostaw merytoryczną opinię o P.W. Karabela Sp. z o.o.

Oferty pracy - P.W. Karabela Sp. z o.o.

Kwalifikowany pracownik ochrony fizycznej z pozwoleniem na broń (K/M)

Stalowa Wola

Specjalista ds. Ochrony (K/M)

WalletIcon

4806 - 6800 PLN / m

Z-ca Kierownika Działu Zabezpieczeń Technicznych (K/M)

Tarnobrzeg

Instalator systemów - elektronik (K/M)

WalletIcon

4806 - 7000 PLN / m