Wadwicz Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 58 ocen.

Wadwicz Sp. z o.o.
3 58 6 1

Opinie o Wadwicz Sp. z o.o.

xxx

Bylam zatrudniona przez agencje w jednej z większych korporacji. Nigdy nie było żadnych problemów z agencją. Pieniądze zawsze na czas. Panie w biurze zawsze służyły pomocą i były bardzo miłe.

John z Alabamy

Witam. Ja pracuję w firmie Wadwicz od ok 2 lat i w sumie nie wiem skąd te negatywne opinie..., sam nigdy nie doświadczyłem złego traktowania czy presji. Wręcz przeciwnie jeśli ktoś rzetelnie wykonuje swoją pracę ,to może liczyć na dodatkowe profity - socjalne - medyczne - sportowe itd. Na pewno też spotka się z "koleżeńskim poklepaniu po ramieniu" przełożonego i usłyszy słowa -"dobra robota" ,a to bardzo motywuje :) Chyba jak wszędzie znajdą się osoby którym coś nie odpowiada ,ja jednak do nich nie należę, bo nie mam do tego powodów. Polecam każdemu by sam przekonal sie na wlasnej skorze ,że praca w firmie Wadwicz moze byc bardzo owocna. Trzeba tylko jak w każdej pracy robić swoje a nie szukać miejsca i okoliczności by ściemniać i liczyć na los szczęścia, że może nikt nie zauważy i jakoś to będzie... Pozdrawiam i życzę każdemu z Was sukcesów:)

anonymous

Pan Prezes Brylowski to jakaś kpina nigdy nie ma czasu dla pracowników. pewnie pączki wcina w tym swoim pokoju. Masakra.

Marcin Brylowski
@anonymous 27.07.2018 11:33

Cześć, z tej strony Marcin. Od lat prowadzę politykę "otwartych drzwi". Każdy z współpracowników może przyjść i porozmawiać ze mną dosłownie o wszystkim. Nie mniej, szczególnie ostatnio pracy "w terenie" jest tak wiele, że mimo, że drzwi otwarte to miejsce za biurkiem pozostaje puste. Nie mniej mój numer telefonu nie jest tajemnicą i zawsze można do mnie zadzwonić i porozmawiać lub dowiedzieć się kiedy faktycznie w biurze będę obecny. Uwagę co do pączków, mimo, że je lubię, pozostawię bez komentarza. Pozdrawiam Prezes Brylowski

Aneta

@Rozpacz czy zgłosiłeś pracodawcy błędy w świadectwie pracy? Czy oprócz kłopotów z poprawnością formalną potwierdzenia Twojego zatrudnienia możesz opisać jak wyglądała Twoja praca przez Wadwicz? Co było poruszone w trakcie rozmowy rekrutacyjnej i na jakiej podstawie byłeś zatrudniony? Umowa o pracę bezpośrednio z pracodawcą czy może umowa o pracę tymczasową z firmą Wadwicz.

Rozpacz

Nie polecam , po wygaśnięciu umowy otrzymałem świadectwo "zrobione od czapy" :brak imion rodziców , brak danych personalnych , brak informacji o firmie dla której byłem zatrudniony przez wadwicz ,jak i brak informacji o okresach zatrudnienia w leasing team z którego miałem transfer do wadwicza.

Aneta

@Tmk możesz przybliżyć jak była wyliczana premia? Od pozyskanych klienta czy może od wyrobienia miesięcznego planu sprzedaży oraz stażu pracy? @Chętny do pracy zajrzyj na: http://www.wadwicz.pl/pl/wyniki-wyszukiwania/query powinieneś znaleźć tu oferty, które skłonią Cię do aplikowania. Nie zapomnij opisać swojego procesu rekrutacyjnego na forum.

Chętny do pracy

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje ?

Tmk

Pracowałem nie całe 6 miesięcy w tej firmie. Jeżeli chodzi o etat to 3/4 z dopełnieniem . Raz 171 h w miesiącu raz 142h na infolinii Orange. Nie wspominam dobrze tej pracy a nie wytrzymałem że względu na wyczerpanie psychiczne rozmowami z osobami. Nie wiem jak inni to oceniają ale za tak małe pieniądze jakie dostawałem nie miałem zamiaru tam pracować i jak tylko znalazłem inna pracę to od razu się zwolniłem . Ogólnie nie polecam zatrudnienia przez te agencje ze względu na to że co innego pani mówiła na rozmowie a co innego było w czasie pracy. Nie zgadzały się godziny rozpoczęcia pracy (podobno można było pracować od 6 ja miałem najwcześniej od 8 zmianę). Nie patrzyli na dojazdy a pod czas rozmowy nie miało być problemu. Pod czas kilku miesięcy dochodziły mi obowiązki związane z obsługą klientów ale płacą ta sama - bez zmian. Premia też liczona w dziwny sposób.

Administrator

Czy aktualnie jest ktoś kto pracuje w tej firmie? Jak wygląda praca w firmie Wadwicz Sp. z o.o.? Jaka jest atmosfera?

Wiki

Czy macie jakiś powód, że taka cisza zapanowała na forum?

Aneta

@WR wątek dotyczy firmy Wadwicz Sp. z o.o., która jest agencją pracy tymczasowej - podejrzewam że w Twoim przypadku sama grupa nie była decyzyjna w sprawie stawek czy zakończeniu umowy i być może komentarz należałoby umieścić na wątku odpowiedniego salonu firmy Orange. Wadwicz prowadzi w tym momencie liczne rekrutacje na swojej stronie (http://www.wadwicz.pl/pl/wyniki-wyszukiwania/query) - z pewnością każdy będzie mógł znaleźć coś dla siebie. Współpracujecie obecnie z Wadwicz i możecie podzielić się opiniami na temat tej agencji?

anonymous
@Aneta 15.03.2018 15:44

Nawet jeśli agencja nie jest decyzyjna że względu na minimum szacunku do osób,Na których się zarabia należało by poinformować o tym wcześniej. Niestety słowo klucz szacunek a to występuje tam w niewielkim stopniu w niewielkich dawkach i dużych odstępach czasowych.

WR

Współpracowałam z Orange w Gdańsku do momentu otrzymania grafiku nie zostałam przez nikogo poinformowana,że mam uciety etat na 3/4. Po kilku dniach zostajemy poinformowani,że lokalizacja zostanie w czerwcu zamknięta o czym pracownicy szepcza już od połowy stycznia. Po tym wszyscy otrzymali podwyżkę 2 złote brutto KPINA!!! Nie ma pieniędzy na pełne etaty dla pracowników a jest na (usunięte przez administratora) podwyżkę,żeby ludzie nie pouciekali. ŻAŁOSNE od strony agencji żadnych informacji.

Maćko

czy ktoś pracował w orange jako pracownik biurowy ds. bezpieczeństwa ? oczywiście zatrudniony przez firmę Wadwicz ?

kol
@Maćko 30.08.2017 09:52

ja

Constans

Jeśli ktoś nie potrafi pracować lub co gorsze nie ma ochoty na solidna pracę to zawsze będzie obarczał winą za swoje niepowodzenia firmę dla której tak pracuje.

Iluzja???
@Constans 04.09.2017 10:28

Jak ktoś nie ma ochoty pracować, to w ogóle nie podejmie się żadnej pracy ani współpracy. Żyjemy w wolnym kraju i jeżeli ktoś ma taką chęć, coś mu się podoba bądź nie, to ma święte prawo do tego aby swoją opinię wyrazić. Oczywiście nie wszyscy musimy się zgadzać i na tym właśnie polega równość, wolność i odpowiedzialność.

sprzedazowiec

zakończyłem pracę w orange przez wadwicz z końcem czerwca za porozumieniem obu stron, kwiecien i maj mialem cele sprzedazowe na 120% , za ten kwartał premia powinna zostać wypłacona w lipcu, ciagle jej nie ma na moim koncie, pytanie czy wadwicz nie wypłaca premii już nie pracującym (mimo ze miałem ją zarobioną) czy zostanie wypłacona, juz koniec lipca a nic nie ma na koncie (wypłate 1300 zl otrzymałem normalnie 10).

Wadwicz_Żak
@sprzedazowiec 24.07.2017 14:25

Wypowiedział Pan umowę na własną prośbę. Firma przychyliła się do Pana prośby o rozwiązanie za porozumieniem stron. Bezczelnością z Pana strony jest upominać się w takiej sytuacji o rzekomo premię, z podanych nam informacji nic Pan nie zrobił aby na takowa zasłużyć, nie rozumiemy dlaczego złożył Pan pismo o zwolnienie sam i tak firma miała Pana zwolnić....

habbu

Nie pracuje w wadwiczu i nie mogę się wypowiedzieć. Proszę nie mieć do mnie pretensji z tego tytułu.

Aneta

@Constans czy Ty pracujesz w firmie Wadwicz Sp. z o.o.? Może powiesz coś o sowich doświadczeniach związanych z firmą? @das dlaczego uważasz, że firma wykorzystuje ludzi? W jaki sposób? Powiedz coś więcej na ten temat. Będą to istotne informacje dla osób, które rozważają tutaj pracę.

Edyta

Witam mam pytanie czy jest transport do firmy do Ołtarzowa z Pruszkowa ?

Maćko

czy ktoś pracował w orange jako pracownik biurowy ds. bezpieczeństwa ? oczywiście zatrudniony przez firmę Wadwicz ?

Chrabini

Jak widzę te długie listy ofert to się oko cieszy, że można znaleźć coś ciekawego. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć o co chodzi w ofercie dla specjalisty od pozyskiwania zgód? Bardzo ciekawa oferta?

Aneta

@Rozczarowana piszesz, że nie jest do końca wiadome, co jest brane pod uwagę przy przydzielaniu premii. Prosiliście o wyjaśnienie tej kwestii? To jednak istotna kwestia, wiedzieć za co dostaje się wynagrodzenie.

Grażka

Czy słyszeliście , że Grupa Wadwicz znalazła się w prestiżowym gronie „Diamentów Forbesa 2017". To dobrze świadczy o firmie, takie wyróżnienie jest impulsem do dalszych działań. Ja jestem zadowolona z pracy w firmie ale nie zawsze rozumiem o co ludziom chodzi.

Rozczarowana
@Grażka 23.04.2017 12:40

No i kogo obchodzi to wyróżnienie. Współpracownik Orange, który zarabia psie pieniądze oraz jest na 1/2 psim etacie. Premia wyłącznie dla tych co mają powyższej 100% normy, ale to tez nie dla wszystkich i to raz na trzy miesiące. Nikt tak naprawdę nie wie co jest brane pod uwagę . Ci co są na na etacie w Orange wystarczy, że mają 85 % , premia murowana i to w gotówce a nie w bonach Sodexo. Współpracownik jest tanią siłą roboczą a praca nie należy do łatwych tym bardziej, że doradcy obsługują klienta roszczeniowego. Nawet jeżeli rozszerzą Ci kompetencje to i tak tyrasz za te same grosze. Fajnie już tam nie pracować , szczerze odradzam. A Ta zadowolona musi być na na dobrze płatnym stanowisku i nie musi zastanawiać czy starczy do następnej pensji.

Rozczarowana
@Grażka 23.04.2017 12:40

No i kogo obchodzi to wyróżnienie. Współpracownik Orange, który zarabia psie pieniądze oraz jest na 1/2 psim etacie. Premia wyłącznie dla tych co mają powyższej 100% normy, ale to tez nie dla wszystkich i to raz na trzy miesiące. Nikt tak naprawdę nie wie co jest brane pod uwagę . Ci co są na na etacie w Orange wystarczy, że mają 85 % , premia murowana i to w gotówce a nie w bonach Sodexo. Współpracownik jest tanią siłą roboczą a praca nie należy do łatwych tym bardziej, że doradcy obsługują klienta roszczeniowego. Nawet jeżeli rozszerzą Ci kompetencje to i tak tyrasz za te same grosze. Fajnie już tam nie pracować , szczerze odradzam. A Ta zadowolona musi być na na dobrze płatnym stanowisku i nie musi zastanawiać czy starczy do następnej pensji.

das
@Rozczarowana 05.07.2017 19:50

OPL wykorzystuje ludzi. Sam jestem współpracownikiem.

ZUZa Key

Byłam zatrudniona przez Wadwicz z Warszawy w sklepie US Polo ASSN. Caly czas Panie gubily dokumenty z waznymi danymi osobowymi. Pani Beata bywala opryskliwa. Pieniadze male =1500 zl na reke i "premia widmo" za obrot miesieczny , ktory byl niemozliwy do wyrobienia. Cena za koszule w sklepie premium =US polo ASSN= 400 zł, a mnie daja 1500 zl na reke....Wyzysk! Zle naliczone nadgodziny i wynagrodzenie za nie... Nastepnie tlumacznia , ze za nadgodziny placi nam ich zleceniodawca , a oni tylko posrednicza, wiec nie maja na to wplywu. Zlodziejstwo i strata nerwow i czasu. Poczatkowo umowa o prace, ale nigdy nie zobaczylam papierow, ktore upowaznilyby mnie chociazby do wizyty u lekarza, juz o innych swiadczeniach zdrowotnych ni wspomne...

Aneta

@konsultant w orangedługo pracujesz już w firmie? Mógłbyś powiedzieć jak w Twoim wypadku wyglądał proces rekrutacji do firmy?

konsultant w orange

jesli chodzi o prace na infolini orange (tfu) umowe daja na 3/4 etatu z mozliwoscia dopelnienia. Rozkladaja grafik tak ze czasem jest po 6h w dniu a czasem 10h, gdzie 10h jest wbrew prawu co do takiej umowy. Pracuje sie w we wszystkie swieta bez dodatków. Bonów na świeta bozego narodzenia tez zadnych nie ma. Nie wiem jak w innej pracy ale jesli chodzi o orange to stanowczo odradzam, obiecuja zlote gory a ląduje sie w kopalni błota

konsultant w orange

jesli chodzi o prace na infolini orange (tfu) umowe daja na 3/4 etatu z mozliwoscia dopelnienia. Rozkladaja grafik tak ze czasem jest po 6h w dniu a czasem 10h, gdzie 10h jest wbrew prawu co do takiej umowy. Pracuje sie w we wszystkie swieta bez dodatków. Bonów na świeta bozego narodzenia tez zadnych nie ma. Nie wiem jak w innej pracy ale jesli chodzi o orange to stanowczo odradzam, obiecuja zlote gory a ląduje sie w kopalni błota

Aneta

Czytaliście już wywiad, którego udzielił nam Prezes firmy Wadwicz Sp. z o.o.? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,280316,wywiad-michal-szrajber Odpowiada on na pytania o historii firmy i procesie rekrutacji. Co Was najbardziej zaciekawiło?

Katarzyna

Jestem pracownikiem firmy i stwierdzam, że jest naprawdę dobra.

Mała88

Chodzi konkretnie o godziny...Jak idę na 8 godz to oczywiste, że nie chciała bym pracować 10 lub 12. Niektórzy opisują, że idą i nie wiedzą ile mają zostać... Na umowę zlecenie nie zawsze jest, że praca 40 godz w tyg. Potrzebuje konkretnie odpowiedzi czy warto poświęcać czas na tę pracę, czy z czasem mogę liczyć na umowę o pracę i podwyżkę.

Mała88

Witam! Czy pracował ktoś w Skierniewicach przez firmę Wadwicz? Zastanawiam się nad podjęciem pracy jako pracownik ds. archiwizacji i wprowadzania danych. Warunki mi przedstawiono... 13zł/h i praca na dwie zmiany...czytając wpisy obawiam się, że mogą ulec zmianie.. czy ktoś pomoże?

Supp
@Mała88 25.01.2017 21:23

Skoro będziesz coś miała na umowie to jak to może ulec zmianie?

Zostaw opinię o Wadwicz Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wadwicz Sp. z o.o.