Opinie o Tewes-Bis Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tewes-Bis Sp. z o.o.

Hanna

@Wojsko Polskieczy pracujesz obecnie w Tewes-Bis Sp. z o.o.? Co powiesz o warunkach pracy w firmie? Czy poleciłbyś innym to miejsce pracy? Takie informacje będą potrzebne tym osobom co chcą aplikować.

Wojsko Polskie

Na stanowisko Technologa produkcji nie trzeba mieć szkoły tam trzeba mieć doświadczenie trzeba mieć w głowie, trzeba mieć JAJA. Takich tam ludzi brakuje.. Jednym słowem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

miły

Jako ślusarz całe 13 PLN- ów za godzinę zapierdzielania w warunkach urągających zdrowemu rozsądkowi. Przez grzeczność jedynie nie wspominam o przestrzeganiu przepisów BHP - tego określenia nikt tam nie respektuje.

warmiak

Ile w tej firmie można zarobić jako ślusarz

Hanna

@ditrich, według Ciebie w firmie panuje chaos oraz brak organizacji. Co masz konkretnie na myśli? Dlaczego tak postrzegasz Tewes-Bis Sp. z o.o.?

ditrich

Jako były pracownik generalnie nie polecam. Płaca w stosunku do oczekiwań przełożonych bardzo słaba. Brak organizacji i chaos. Dobra firma na start. Jest wiele lepszych firm w których zarówno płaca jak i praca są zdecydowanie lepsze.

Hanna

@Nick jesteś pracownikiem Tewes-Bis Sp. z o.o.? Może podzielisz się z nami swoją opinią na temat pracy w powyższej firmie?

Hanna

Wiedzieliście, że Tewes-Bis Sp. z o.o. otrzymała już wiele cennych nagród? Możecie je znaleźć pod linkiem - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,27821,0,0,nagrody_i_wyroznienia Gratulujemy!

Nick
@Hanna 02.03.2017 13:12
Wiedzieliście, że Tewes-Bis Sp. z o.o. otrzymała już wiele cennych nagród? Możecie je znaleźć pod linkiem - http://www.gowork.p...

Tak, nagrody i dyplomy - najnowszy z 2005 roku..... Prawda, że świadczy to o firmie - ale czy na pewno dobrze?

ktoś

Pracowałam kiedyś w tej firmie i miałam okazję przyjrzeć się z boku jak wygląda praca w tej firmie i jak do pracy podchodzą pracownicy na poszczególnych stanowiskach. Nasuwa mi się wniosek, że każdy patrzy tylko na siebie a przecież jesteście jedną drużyną powinniście grać do jednej bramki. Nie lubicie gdy ktoś wam karze podkręcić tępo (wiem- nie zawsze się da) ale niestety czasami trzeba się sprężyć i dać z siebie 200% tak jest wszędzie. Widocznie wasze podejście do pracy jest niewłaściwie. Lubicie tylko narzekać.

Jarosław Tewes zbaw.
@ktoś 17.01.2017 15:23
Pracowałam kiedyś w tej firmie i miałam okazję przyjrzeć się z boku jak wygląda praca w tej firmie i jak do pracy podchodzą pr...

Cześć Jarku - wszechstronny specjalisto od kajaków i dezorganizacji pracy.

Myśl i technologia jutra...

Firma jest fajna ;-) Super !!!Kasa jest zawsze na czas do 10 . I to jest jedyny plus tej firmy. A o co mi chodzi ??? To zapraszam do tej firmy !!! Stanowisk Pracy Jest bardzo dużo

Jarosław
@Myśl i technologia jutra... 13.10.2016 21:43
Firma jest fajna ;-) Super !!!Kasa jest zawsze na czas do 10 . I to jest jedyny plus tej firmy. A o co mi chodzi ??? To zaprasz...

Z tego co piszesz wynika, że w firmie jest duża rotacja (stanowisk pracy jest bardzo dużo). O czymś to musi świadczyć. Mógłbyś napisać coś więcej o pracy w tym zakładzie. Chodzi mi przede wszystkim o atmosferę, stosunek przełożonych do pracowników, możliwość rozwoju zawodowego, szkolenia, itp. ...... W jakich granicach oscylują płace?

Tewes zbaw
@Myśl i technologia jutra... 13.10.2016 21:43
Firma jest fajna ;-) Super !!!Kasa jest zawsze na czas do 10 . I to jest jedyny plus tej firmy. A o co mi chodzi ??? To zaprasz...

Kasa zawsze do 10? no super. I jeszcze może do tego zapewniają możliwość korzystania z papieru toaletowego w toaletach? Firma ideał.

anonim

(usunięte przez administratora)

pokoju

Ważne, że w muszelkach nie płacą tylko michę ryżu dostaniesz. A to dobry znak.

były

Jak słyszałem ostatnio 4 inżynierów z firmy odeszło. Rotacja pracownikow jak na firme z "długoletnim stażem" jest spora, a to swiadczy o firmie.

radek
@były 13.09.2016 10:53
Jak słyszałem ostatnio 4 inżynierów z firmy odeszło. Rotacja pracownikow jak na firme z "długoletnim stażem" jest sp...

Też słyszałem, że ostatnimi czasy kilku doświadczonych pracowników odeszło i to nie na emeryturę.

anonim

(usunięte przez administratora)

Krajan

Wypłata z zegarkiem na ręku, miesiąc w miesiąc, wszystko na czas.

litości

Proszę cię, z jednej strony piszesz że z chęcią podjąłbyś pracę a zaraz dodajesz ze na zarobki nie ma co "tutaj" narzekać. Aż z daleka cuchnie ściemą i wpisem kogoś z tej cudownej i wychwalanej firmy - co ma 2 gwiazdki na podstawie 48 opinii.

Kolo

A jak stawka za 1h dla inżynierów?

ezet
@Jacek 29.07.2016 13:16
13zl na reke

13 złotych na rękę dla inżyniera! Taka płaca to chyba jakiś żart. Żaden szanujący się inżynier będący przy zdrowych zmysłach nie przyjdzie tu pracować. Co najwyżej osoba świeżo po studiach, żeby zdobyć trochę doświadczenia i ruszyć dalej.

rekrut
@Jacek 29.07.2016 13:16
13zl na reke

nie wiem kto to pisał, ale widać nie załapał się nawet na stanowisko młodszego inżyniera

były

Pracowalem tam jakis czas. Jak na firmę "inżynierską" oferuja psie pieniądze inzynierom. Maja zawsze swiezy napływ z pobliskiego UWM. Firma do zdobycia pierwszego doswiadczenia i ruszenia dalej. A tak ogolnie nie polecam.

Witek

Firma nienajgorsza jednakże brakuje osób które potrafią podejmować decyzje. Pracowałem tam kilka lat i z tego co pamiętam kierownik produkcji był OK, czego nie można było powiedzieć o technologu produkcji. Zarobki oferowane przez firmę ogólnie słabe, ale można było narobić nadgodzin.

Zośka

Nie wiem gdzie kolega słyszał o odejściu całego działu, dlatego zapraszamy do złożenia aplikacji i własnej weryfikacji zasłyszanych "informacji"

Michał

Witam obecnie firma zatrudnia 116 osób z czego 60 inżynierów. W ostatnim czasie do zespołu dołączyło kilka doświadczonych specjalistów z długoletnim stażem pracy w innych firmach. Firma stawia przede wszystkim na dobry zespół. Dlaczego polecam pracę w firmie Tewes Bis? Przede wszystkim ze względu na: - dobrą atmosferę w pracy - krótką drogę decyzyjności - bezpośredni dostęp do Prezesów - innowacyjność - możliwość rozwoju - dobre zarobki uzależnione od stopnia zaangażowania - pakiet opieki medycznej W firmach z długoletnim stażem pracy nie uniknie się rotacji w zatrudnieniu. Każdy ma swoją wolę. Najważniejsze jest aby mieć możliwość wykonywania pracy którą się lubi :) Najlepiej się przekonać osobiście. Pozdrawiam Michał

pytanko
@Michał 13.05.2016 12:40
Witam obecnie firma zatrudnia 116 osób z czego 60 inżynierów. W ostatnim czasie do zespołu dołączyło kilka doświadczonych spec...

Tak mniej więcej wyglądają wszystkie ogłoszenia o pracę, z uwzględnieniem nieśmiertelnego "praca w młodym i dynamicznym zespole". Pytałem się o konkretny przypadek, bo jak w krótkim czasie odchodzi cały dział to nie jest zwykła rotacja pracowników.

Zośka

Nikt Ci nie odpowie - wszyscy odeszli ;)

pytanko

Witam, mam pytanie do obecnych pracowników firmy. Chciałem złożyć podanie na jedno ze stanowisk wymienionych na ich stronie internetowej. Ale dowiedziałem się że ostatnimi czasy mnóstwo ludzi od nich odchodzi, między innymi cały dział automatyki, czy kilku konstruktorów. Jak tam jest w rzeczywistości?

Krajan

Melisa - zastanów się co piszesz, brak ofert pracy? sprawdź proszę http://tewesbis.com.pl/o-firmie/kariera/, chyba że szukasz ofert w gazecie olsztyńskiej, to i nie znajdziesz "jakiejś" pracy (może prace interwencyjne, ale to nie ta firma). Atmosfera strachu i brak zarządzania?- nie bądź śmieszny, niektórym nigdy nie dogodzi.

Krajan

Prawdą jest, że da się żyć, bez niektórych nawet lżej się oddycha i w końcu można zacząć pracować, a jeżeli komuś nie odpowiada praca i władza, to niech idzie tam, gdzie mu będzie lepiej, bo z niewolnika nie ma pracownika, a tak jest jeżeli ktoś musi pracować.

Prawda

Widzę ze jeden obrońca w trzech osobach występuje.Naiwne trochę.Możesz namierzać i tak jak tylko coś znajdę to odejdę. Widze ze nerwy pusciły,oj żeby tylko wszyscy to przeczytali.

Ziomal z produkcji

Powiem krótko - da się żyć - resztę to ploty ludzi którzy chcieli coś udowodnić, ale im się nie udało. I jak ich wyawlili to się do piero obudzili. A było się wcześniej wykazywać. Ja pracuję robię swoje i jest mi z tym dobrze od 7 lat.

Zenek

Ty od jaj uważaj bo już chodzą słuchy że już cię namierzyli- lepiej nie pisać takich głupot na porządną firmę

Kazik

Witam, pracuję juz w tej firmie 12 lat - szczerze takich głupot jakie o tej firmie piszą już nie słyszałem dawno - dopiero córka pokazała mi te portal i pokazała co gdzie i dlaczego. Pamiętam okresy kiedy pojawiły się nowe osoby na wysokich stanowiskach które chciały na siłę bez własnej wiedzy coś zmienić. Ale te osoby już dawno nie pracują - bo NIE MIAŁY WIEDZY i UMIĘTNOŚCI -oraz traktowali ludzi jak zwierzęta. Mi tu się pracuje bardzo dobrze. Ale szkoda mi takich głupot jakie piszą ludzie którzy odeszli z firmy lub zostali zwolnieni. Powiem krótko firma jest OK

Anonymous

Pracuje tu sporo ponad 10 lat i takiego marazmu nie było jeszcze nigdy.Był za to mega potencjał. W sumie to oprócz wielu odeszło dwóch kluczowych pracownikow ( jednego zwolnili bo miał wspomniane jaja).wtedy inwestycje szły najlepsze w rozwój i maszyny. Teraz to strach coś powiedzieć . Z handlowego karetkami zabierają !! Atmosfera strachu i totalny brak zarządzania . Chyba chcą doprowadzić to do upadłości.Musza wrócić stare osoby i kontrakty. Ps. Po zwolnieniach sami prezesi a nie ma nikogo do kierowania.

spawacz

Firma ok Tylko brakuje tam Czlowieka z Jajami .Duze mozliwosci firmy nie przekladaja sie na co dzien Dlaczego za duzo schodow do ludzi ktorzy nie potrafia podjac prostej decyzji odbijaja pileczke

kieran

W tej firmie panuje jeden wielki chaos. Brak zleceń. Pracownicy produkcyjni są zwalniani, a zwiększa się rzesza zarządzających. Nie ma dobrej atmosfery. Zarobki pracowników wołają o pomstę do nieba. Firma dąży do upadłości - NIE POLECAM !!!

arh

Panie Prezesie nie zatrudnia sie starych ludzi !!! Bez doswiadczenia,nie majacych zielonego pojecia w temacie.A uczyć sie nie odzywaj lepiej.

tomozo

Podobnie jak mój przedmówca nie polecam. Starzy pracownicy odchodzą, kierownictwo twierdzi, że w ich miejsce przyjdą wartościowi zmiennicy. Niestety prawda jest taka, że jeszcze nikt od razu po studiach nie stał się wartościowym pracownikiem, a właśnie takich najchętniej widziałoby kierownictwo, głównie ze względu na możliwość zaproponowania niskich stawek. Ogólnie płaca oferowana pracownikom w tej firmie to jawna kpina, no chyba, że jesteś jakimś znajomym lub rodziną. Jeżeli potrzebujecie zdobyć doświadczenie to można próbować, lecz jeśli sądzicie, że jest to firma lepsza od waszej poprzedniej, to radzę się zastanowić.

lalamido

Nie polecam!! Pracy brak.Najlepsi odchodzą..Niby kogoś rekrutują ale bez tych ludzi którzy tam byli ta firma nic nowego nie zrobi.Totalny chaos..

aaaaaaaaaaaaaaaaa

Że niby co ? Nie wiem kto to pisze. Ktoś kto chyba tam rządzi. Ja drugi raz tam nie przyjdę do pracy. Wszystkie zarządzenia mają na celu upodlenie osób pracującycych. Pracownikom się nie ufa, tylko podejrzewa że są leniami, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ami,kłamcami itd. (usunięte przez administratora)

Anonim

anonim - 2010-04-21 14:02:22 Beznadziejna firma. Potrafią rekrutować osobę nie wiedząc na jakie stanowisko aplikuje! Dzięki młodej kadrze firma rozwinęła się bardzo mocno przez ostatnie 5 lat. Cały czas jest powiekszana liczba zatrudnien, co dowodem jest, ze ludziom podoba się atmosfera i polityka zarządzania w firmie

lalamido

Po wejsciu mlodych wilkow i po oddaniu wszytkiego mlodemu, firma dąży po równi pochyłej do upadłości. Nie ma dobrej atmosfery. Każdy patrzy na każdego wilkiemi i na wy...bane. Nie polecam. Są osoby z dyrekcji które biorą duzą kasę za nic nierobienie. Niedługo odejdą kluczowi pracownicy i zostaną z ręka w nocniku. Pracownik nie jest osobą szanowaną, chwaloną i docenianą. Przykre to ale prawdziwe

anonim

Beznadziejna firma. Potrafią rekrutować osobę nie wiedząc na jakie stanowisko aplikuje!

Zostaw opinię o Tewes-Bis Sp. z o.o. - Barczewo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tewes-Bis Sp. z o.o.