Nie polecam tego serwisu samochodowego.
Oddałem samochód do naprawy w kwietniu. Przez kolejne miesiące za każdym razem słyszałem, że „jeszcze tydzień i samochód będzie gotowy”. Wpłaciłem również zaliczkę na nową turbinę, ponieważ po sprawdzeniu mechanik stwierdził, że jest ona konieczna. Nie otrzymałem jednak żadnego pisemnego potwierdzenia dotyczącego stanu turbiny ani konieczności jej wymiany.
We wrześniu przyjechałem osobiście, aby sprawdzić, na jakim etapie jest naprawa. Okazało się, że samochód nadal nie jest nawet złożony, a nowej turbiny również nie ma.
Samochód znajdował się w serwisie przez kilka miesięcy. Terminy były ciągle przekładane, a wcześniejsze obietnice nie były dotrzymywane. Przez cały ten czas byłem zapewniany, że naprawa zostanie zakończona „już w przyszłym tygodniu”.
Ostatecznie 24 września odebrałem samochód z serwisu przy pomocy lawety. Przy odbiorze właściciel nie zwrócił mi część wpłaconej zaliczki, tłumacząc, że sprawdzał turbinę oraz wykonywał przy samochodzie inne prace. Nie otrzymałem jednak żadnego rachunku ani szczegółowego rozliczenia tych 600 zł.
Po kilku miesiącach samochód nie został naprawiony, a część wpłaconych pieniędzy nie została mi zwrócona. Moje doświadczenie z tym serwisem jest bardzo negatywne.